Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Not My Idea

#4226 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Sta je ovo :/
kakavdanakneiskustvu

#4227 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Not My Idea wrote:Sta je ovo :/

pljusak
Stjui

#4228 Re: Zeničani

Post by Stjui »

Not My Idea wrote:Tabakovic pucao
dezinformacija gospođice... :)
nacho_

#4229 Re: Zeničani

Post by nacho_ »

U Crkvicama kod Doma za stara lica turniru u basketu danas i sutra od 17:00 :-D
cenecimoveocino

#4230 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

AH STO SAD ROKNU GROM CIJELA KUCA SKOCI NA NOGE
WTF :(

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
kakavdanakneiskustvu

#4231 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

nacho_ wrote:U Crkvicama kod Doma za stara lica turniru u basketu danas i sutra od 17:00 :-D

jesam i volio basketa igrati dok sam bio mlađi
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 03/07/2014 17:08, edited 1 time in total.
Rijeka_snova

#4232 Re: Zeničani

Post by Rijeka_snova »

Rade li lokalni vozovi prema Sa? Nekad poslije poplava nisu radili, nadam se da su krenuli ponovo :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4233 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

http://zenicablog.com/zenica/crna-hroni ... istva.html

JAHAJUĆI konja :D Kakvi debili majko mila :-)
N.N.

#4234 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Kada se samo sjetim vremena kada su svaki dan izbacivali vijest od broju posjeta portalu, broju klikova na FB i sta vec ne :D
Da im nije opao rejting, pa toga vise nema ?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4235 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ko ce znat druze, nista me ne cudi kada je ovaj portal u pitanju. Sta ces kad glavni urednik brani nepismenost svojih novinara zato sto "po zimi i snijegu sa lica mjesta kucaju, pa im se desi da ne odvoje ne i glagol", a svi koji primijete losu gramatiku su misevi i bezumnici :D

Nego Nasa Rijec je zivi cirkus, ono režimske novine od do. Bogte mazno poplave pola kantona odnijele, a drugo pola zatrpala klizišta, a oni o tome pisu s aspekta koliko je Almy-jevih bagera ucestvovalo u sanaciji. :D
Eborg

#4236 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Igrom slucaja znam par osoba iz tog lista i zaista je tako, nazalost. Ko plati dobija clanak a novinari su prevelika materijalna i moralna bijeda da bi se usprotivili.

Vise-manje stranacki list za penzionere.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4237 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Znas sta me najvise boli druze Eborg?

Cinjenica da je Naša Riječ novina sa tradicijom, da je jedan od pionira novinarstva u našem gradu. E to mi je najgore. Da su to novine koje je pokrenula SDA klika, bilo bi mi svejedno. Ovako se Naša Riječ koja je realno-institucija i brend u ovom gradu, pretovorila u manje-više stranački bilten, sa naručeno-plaćenim tekstovima.

Novinari su tu najmanje krivi, oni prosto vežu konja gdje aga kaže. Moraju. Kritičkih tekstova ni za lijeka. Samo intervjui sa lokalnim moćnicima i hvalospijevi o postignućima vlasti.

Dobro se sjećam kada se digla frka što pola Bulevara dobija Ezino ime, u Našoj Riječi je izašao tekst koji dotičnom pripisuje izgradnju objekata koji su postojali u Zenici davno prije nego što se on dopeljao iz Travnika (npr. Bolnica), kao i oni koji su izgrađeni poslije njegovog mandata. Ispade Ezo izgradio apsolutno sve! Prava propagandna priprema za ono što je uslijedilo.
Režimske novine, par ekselans.
belfy

#4238 Re: Zeničani

Post by belfy »

_BataZiv_0809 wrote:Znas sta me najvise boli druze Eborg?

Cinjenica da je Naša Riječ novina sa tradicijom, da je jedan od pionira novinarstva u našem gradu. E to mi je najgore. Da su to novine koje je pokrenula SDA klika, bilo bi mi svejedno. Ovako se Naša Riječ koja je realno-institucija i brend u ovom gradu, pretovorila u manje-više stranački bilten, sa naručeno-plaćenim tekstovima.

Novinari su tu najmanje krivi, oni prosto vežu konja gdje aga kaže. Moraju. Kritičkih tekstova ni za lijeka. Samo intervjui sa lokalnim moćnicima i hvalospijevi o postignućima vlasti.

Dobro se sjećam kada se digla frka što pola Bulevara dobija Ezino ime, u Našoj Riječi je izašao tekst koji dotičnom pripisuje izgradnju objekata koji su postojali u Zenici davno prije nego što se on dopeljao iz Travnika (npr. Bolnica), kao i oni koji su izgrađeni poslije njegovog mandata. Ispade Ezo izgradio apsolutno sve! Prava propagandna priprema za ono što je uslijedilo.
Režimske novine, par ekselans.
pravo pitanje nije sta ne valja...to svi vidimo. pravo pitanje je kako to popraviti. to je ono na sta se nece naci odgovor i razlog zbog kojeg nas smatraju nesposobnim...sa razlogom.
KladionicarXXX

#4239 Re: Zeničani

Post by KladionicarXXX »

Zna li neko kada iz Zenice kreću autobusi za Srebrenicu 11.07 i kada je povratak iz Srebrenice.. Ne mogu nigdje pronaći na netu.. ajde molim ako neko ima link kakav gdje bih se mogao informisati da postavi.. pozz
seinfeld

#4240 Re: Zeničani

Post by seinfeld »

Interesuje me je li tačno da željezara u zenici čelik pravi isključivo od starog željeza
i da više uopće ne koristi željeznu rudu u procesu proizvodnje čelika?
channel10

#4241 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Kad smo vec kod Zeljezare, jeste li primjetili u posljednjih 7 dana intenzivan smrad i prasinu u gradu, pogotovo u jutarnjim satima i predvecer (18h-21h) ?
belfy

#4242 Re: Zeničani

Post by belfy »

seinfeld wrote:Interesuje me je li tačno da željezara u zenici čelik pravi isključivo od starog željeza
i da više uopće ne koristi željeznu rudu u procesu proizvodnje čelika?
nije tacno. cijeli proces se obavlja isto vec nesto preko 120 godina (ako izuzmemo period rada same elektro-peci za doba BH Steela). udio starog zeljeza u proizvodnji celika je 10-15%.
channel10 wrote:Kad smo vec kod Zeljezare, jeste li primjetili u posljednjih 7 dana intenzivan smrad i prasinu u gradu, pogotovo u jutarnjim satima i predvecer (18h-21h) ?
ja sam primjetio smrad koji nije od zeljezare i pokusao otkriti odakle dolazi ali nisam uspio. ne znam da li mislimo na isti. smrad je slican onome koji pravi brusilica pri radu. zeljezara takav do sada nije pravila, osim ako neki pogon nije zakazao u nekom dijelu. sto se tice prasine nje ce biti svakih mjesec dana naizmjenice. dakle - mjesec dana vise prasine, mjesec dana manje. jedina dobra strana koja se moze desiti je nizak pritisak ili malo jaci vjetar pa da prasine bude manje u mjesecu kada bi je trebalo biti vise.
channel10

#4243 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Mislio sam na uobicajeni smrad (vjerovatno So2). Veceras htjedoh otvoriti balkon da se malo rashladim (oko pola 8 ) i kad me zapahnuo onaj smrad, iste sekunde sam zatvorio balkon. Vec iza 21h je bilo bolje. Primjetio sam to u zadnjih 5-6 dana da poslijepodne nesto ispustaju (iza 17h) i da to traje do nekih 20h-21h. Tako isto ujutro do nekih 9h, ali samo zadnjih par dana.

Dosad su nas ubijali cijelu jesen i zimu, a evo ne daju nam ni u pola ljeta da disemo.
belfy

#4244 Re: Zeničani

Post by belfy »

ne znam da li sam dovoljno naglasio, ali cinjenica je da je jedan mjesec dobar - jedan los. ako nas u ovom losem zapadne nizak pritisak ili malo jaci vjetar on se ni ne osjeti. ako bude suprotno onda ga je lako osjetiti. po racunici bi trebali imati 6 mjeseci dobrih, a 6 losih. sreca je da u proljece, ljeto i jesen cesto pritisak bude nizak ili ima vjetra, tako da ove "teske" mjesece osjetimo ponajvise zimi. toliko da su cak okom vidljivi, a o nosu je suvisno i pricati. to ce biti tako barem jos 5-7 godina dok se mittalu ne bude isplatilo da ulozi dovoljno novca da to rijesi. on, naravno, kao i svaki privatnik prvo ceka da mu te novce firma zaradi da bi ih ulozio, tako da ja ovakva rjesenja ne vidim barem 5 godina od sada.

ima tu i druga strana price. da bi to bilo za 5, a ne za 7 godina mittal ima samo dva izbora. ili da siri proizvodnju ili da smanjuje broj ljudi. posto se ovo drugo nije svidjelo vecini, a ovo prvo ne ide na ruku gazdi (zbog ulaganje bez direktno vidljivih dobitaka) zasada je status quo. tako da bih se ja po pitanju prasine i mirisa prije kladio na period od 7 godina. no, to je dug period i do tada se moze desiti mnogo sta. projekcije su tu, sada je samo pitanje kretanja globalne ekonomije (da, sada smo dio i nje... na radost jednih, a zalost drugih).
spinatsvjezi

#4245 Re: Zeničani

Post by spinatsvjezi »

belfy wrote:ne znam da li sam dovoljno naglasio, ali cinjenica je da je jedan mjesec dobar - jedan los. ako nas u ovom losem zapadne nizak pritisak ili malo jaci vjetar on se ni ne osjeti. ako bude suprotno onda ga je lako osjetiti. po racunici bi trebali imati 6 mjeseci dobrih, a 6 losih. sreca je da u proljece, ljeto i jesen cesto pritisak bude nizak ili ima vjetra, tako da ove "teske" mjesece osjetimo ponajvise zimi. toliko da su cak okom vidljivi, a o nosu je suvisno i pricati. to ce biti tako barem jos 5-7 godina dok se mittalu ne bude isplatilo da ulozi dovoljno novca da to rijesi. on, naravno, kao i svaki privatnik prvo ceka da mu te novce firma zaradi da bi ih ulozio, tako da ja ovakva rjesenja ne vidim barem 5 godina od sada.

ima tu i druga strana price. da bi to bilo za 5, a ne za 7 godina mittal ima samo dva izbora. ili da siri proizvodnju ili da smanjuje broj ljudi. posto se ovo drugo nije svidjelo vecini, a ovo prvo ne ide na ruku gazdi (zbog ulaganje bez direktno vidljivih dobitaka) zasada je status quo. tako da bih se ja po pitanju prasine i mirisa prije kladio na period od 7 godina. no, to je dug period i do tada se moze desiti mnogo sta. projekcije su tu, sada je samo pitanje kretanja globalne ekonomije (da, sada smo dio i nje... na radost jednih, a zalost drugih).
:kiss: :thumbup:
Mustang1

#4246 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Je'l ovo ovaj Mehic tek dobio dozvolu da pise tekstove na klixu znam da su njegove slike bile a tekstove ne sjecam se .. Svaki dan neka vijest na klixu iz dzemata Zenickog :D
Not My Idea

#4247 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Prevrnuo se voz,iskocio iz shina. Negdje izmedju Tetova I Banloza
Stjui

#4248 Re: Zeničani

Post by Stjui »

Not My Idea wrote:Prevrnuo se voz,iskocio iz shina. Negdje izmedju Tetova I Banloza
saću otić vidit.

niko ne odgovori ovom forumašu što je pitao za prevoz za srebrenicu.ikakva informacija?
channel10

#4249 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Not My Idea wrote:Prevrnuo se voz,iskocio iz shina. Negdje izmedju Tetova I Banloza
To firauni odradili svoje?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4250 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Vlak :D :D :D
Post Reply