Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DaysleepeR wrote:zaboga miloga prekinite kritiku bilo kakve vrste nazivati "pljuvanjem". taj je odvratni seljački termin uveo avaz, ne dopuštajte da vam seljačine mijenjaju način izražavanja. zna se šta je pljuvanje i zna se kakav profil ljudi naziva kritiku "pljuvanjem". fuj koji seljakluk
Nevjerovatno je koliko dosljaci (nisam protiv njih, ali hvatajte se libri i skole ljudi, ako zelite ziviti u civilizaciji), a i nepismenost novinara Avaza, o kojoj govoris, upropastise nekakvim novim terminima, u sustini lijep jezik.
Istina, svidja mi se ono u mene djet (u prevodu - moje dijete)
Kemo BA wrote:Raja pazite na stanove.Danas su lopovi aktivni.Ne otvarajte ulaze haustora kada neko kaže da je poštar a u principu najbolje je znati ime poštara pa kad vam interfonom kaže da je poštar pitaš za ime prije nego otvoriš.Ne znam ima li još slucajeva ali znam za slucaj u Aerodromskom.
Naprotiv, ja boga molim da kakav kriminalac ili više njih dođu u moju zgradu i poharaju sve stanove prazne (od ljudi).
Iako je interfon sa automatskim zaključavanjem vrata kupljen i montiran, vazda i uvijek su vrata otvorena. Ako nisu, onda gospođa Hojratinka (ili njena djeca) otvore ne pitajući ko donosi ''reklame''.
Reklamni leci u pošt. sandučiću su siguran znak da nema nikoga u stanu već nekoliko dana. Samo preostaje doći do stana sa istim imenom kao na pošt. sandučiću. Narkomanski bolesnici, kriminalci, izvolite navratiti.
nisi me shvatio/la ? Vidis da se vise izdvaja za Pse mjesecno nego za ljude(ugrozene sto rucaju jedan obrok u kuhinji ostala dva obroka Da zamjene vazduhom)
Penzionisani Psi dozivotno samo u Bosni
trebali smo patentirati potez
sto se vise informisem sve vise shvatam u kakvoj ja vukojebini zivim
nisi me shvatio/la ? Vidis da se vise izdvaja za Pse mjesecno nego za ljude(ugrozene sto rucaju jedan obrok u kuhinji ostala dva obroka Da zamjene vazduhom)
Penzionisani Psi dozivotno samo u Bosni
trebali smo patentirati potez
sto se vise informisem sve vise shvatam u kakvoj ja vukojebini zivim
Isto mislimo buraz nego htjedoh reć da se psi više pitaju nego običan narod
Ova cura je humanista po prirodi, nije jednom pomagala beskucnicima, jeste malo pretjerana reakcija ali ne mozete suditi o ljudima na ovaj nacin a jos ruznije ismijavati necije suze.
jos kad bi razne delalice ovako maltretirali gdje bi nam kraj bio. a ovi nek idu svojoj kuci pa nek prosipaju neka prava, onaj koji puca jer mu se nadigo nesto ne smije imati prava!
Nadležni tužilac uputio je prijedlog za ukidanje pritvora za ova tri osumnjičena jer ne postoje zakonski osnovi za njihovo daljnje zadržavanje te je Kantonalni sud u Sarajevu i donio rješenje o puštanju iz pritvora. Istraga o ovom slučaju se i dalje vodi - kazala je Jasmina Omićević, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.
jos kad bi razne delalice ovako maltretirali gdje bi nam kraj bio. a ovi nek idu svojoj kuci pa nek prosipaju neka prava, onaj koji puca jer mu se nadigo nesto ne smije imati prava!
Nesto ne znam za ove konvencije o ljudskim pravima, ali sve mi nekako lice da je napadac bolje zasticen od zrtve. Pa covjece ovaj sto je napadao moze/smije udarati/tuci/muciti, a njega kasnije ne smijes ni dotaci. Stvarno ne znam, da li je to uredu? Znaci zrtvi su svaka prava oduzeta, a kasnije se ta sva prava daju napadacu.
Nesto ne znam za ove konvencije o ljudskim pravima, ali sve mi nekako lice da je napadac bolje zasticen od zrtve. Pa covjece ovaj sto je napadao moze/smije udarati/tuci/muciti, a njega kasnije ne smijes ni dotaci. Stvarno ne znam, da li je to uredu? Znaci zrtvi su svaka prava oduzeta, a kasnije se ta sva prava daju napadacu.
to se najbolje pokazuje kad imaš "gosta" u kući, bilo šta da mu napraviš kriv si, i tad niko ne pita otkud se on u tvojoj kući našao. Još bi možda trebalo da mu izneseš kafu, mezu i prateću opremu.
to mozda funkcionise u malo normalnijim drustvima ali ovdje, gdje je sve poremeceno i gdje sam sve vise siguran da su ljudi sadisti, ovakvi zakoni su nesto najgluplje sto se ovoj drzavi desilo
to mozda funkcionise u malo normalnijim drustvima ali ovdje, gdje je sve poremeceno i gdje sam sve vise siguran da su ljudi sadisti, ovakvi zakoni su nesto najgluplje sto se ovoj drzavi desilo
Svi ti naopaki zakoni su ti pripremljeni i servirani.. ka dgod pitam nekoga iz te struke,kad su takve vratolomije predlagane i usvajane niko ne zna ? Pa jel zakon pao sa neba ili su ga unijeli sa ostalim tomovima agresije ovi reformisti
Konkretno pitanje ., - Ko zakone pise i predlaze i usvaja tko su ti ljudi
Nadležni tužilac uputio je prijedlog za ukidanje pritvora za ova tri osumnjičena jer ne postoje zakonski osnovi za njihovo daljnje zadržavanje te je Kantonalni sud u Sarajevu i donio rješenje o puštanju iz pritvora. Istraga o ovom slučaju se i dalje vodi - kazala je Jasmina Omićević, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.
stvarno je čovjek majstor..
Ma nije do njega... Jebe se Omara, uzima pare i koristi guzvu.
Da ovdje postoji i P od pravne drzave, oni koje brani bi pisali krv u nekom od zatvora, a on bi, takav kakav je, i dalje pjevao one svoje pjesmuljke i svirao pred 5 i po ljudi.
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-hronika/92477-nakon-napada-na-turske-drzavljane-sarajevski-razbojnici-opet-na-slobodi.html wrote:Ova petorka je 18. marta ove godine sat poslije ponoći u pasažu ulice Ferhadija pretukla turske državljane te im otela dva mobilna telefona i oko 3.000 dolara. Miketek je u ovom razbojništvu odigrala ulogu mamca, pa je u jednom kafiću, navodno, prišla stolu za kojim su sjedili Turci te jednom od njih predložila da dođe do pasaža. Nakon što je on izašao, uslijedio je napad ostatka ekipe. Prilikom napada Gultekim (33) je zadobio lomove nosne i zigomatične kosti. Njegov poznanik Hasan Jildiz Husevin zadobio je lakše povrede.
Kombiju otkazale kocnice, zabio se u Mercedesa i proletio kroz Kovace pa se opet zabio u Islamski centar. Hitna je 2 put dolazila, veze nemam ima li mrtvih.
Ima povrijedjenih, ali mrtvih nema.. Nije se prevrnuo, samo je udario u zastitnu ogradu i naslonio se na Islamski centar. Usput je udario u mercedes dzipa kojeg je doslovno receno "pomeo"