SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Edin H.

#4226 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Edin H. »

DaysleepeR wrote:zaboga miloga prekinite kritiku bilo kakve vrste nazivati "pljuvanjem". taj je odvratni seljački termin uveo avaz, ne dopuštajte da vam seljačine mijenjaju način izražavanja. zna se šta je pljuvanje i zna se kakav profil ljudi naziva kritiku "pljuvanjem". fuj koji seljakluk
Nevjerovatno je koliko dosljaci (nisam protiv njih, ali hvatajte se libri i skole ljudi, ako zelite ziviti u civilizaciji), a i nepismenost novinara Avaza, o kojoj govoris, upropastise nekakvim novim terminima, u sustini lijep jezik.

Istina, svidja mi se ono u mene djet (u prevodu - moje dijete) :mrgreen: :skoljka:
and

#4227 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by and »

Black swan wrote:očito je da su ljubitelji životinja najbolje organizovani
uz bradate elemente :D u oba entiteta :cry:
najbolje organizovani i najjači na planeti su oni što su se uspjeli izbrisati iz liste bolesti svjetske zdravstvene organizacije.

psi bi se stvarno trebali ukloniti s ulica.sad ko će to raditi,svejedno.država,ova udruženja,astro,samo nek riješe ovaj problem.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4228 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by PipiDugaDevetka »

Kemo BA wrote:Raja pazite na stanove.Danas su lopovi aktivni.Ne otvarajte ulaze haustora kada neko kaže da je poštar a u principu najbolje je znati ime poštara pa kad vam interfonom kaže da je poštar pitaš za ime prije nego otvoriš.Ne znam ima li još slucajeva ali znam za slucaj u Aerodromskom.
Naprotiv, ja boga molim da kakav kriminalac ili više njih dođu u moju zgradu i poharaju sve stanove prazne (od ljudi).
Iako je interfon sa automatskim zaključavanjem vrata kupljen i montiran, vazda i uvijek su vrata otvorena. Ako nisu, onda gospođa Hojratinka (ili njena djeca) otvore ne pitajući ko donosi ''reklame''.

Reklamni leci u pošt. sandučiću su siguran znak da nema nikoga u stanu već nekoliko dana. Samo preostaje doći do stana sa istim imenom kao na pošt. sandučiću. Narkomanski bolesnici, kriminalci, izvolite navratiti.
zahvalan

#4229 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by zahvalan »

muniza wrote:
zahvalan wrote:Kakvi ljudi takva drzava
Htio si reći "kakvi psi takva država" :D

nisi me shvatio/la ? Vidis da se vise izdvaja za Pse mjesecno nego za ljude(ugrozene sto rucaju jedan obrok u kuhinji ostala dva obroka Da zamjene vazduhom)

Penzionisani Psi dozivotno samo u Bosni

trebali smo patentirati potez

sto se vise informisem sve vise shvatam u kakvoj ja vukojebini zivim
muniza

#4230 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by muniza »

zahvalan wrote:
muniza wrote:
zahvalan wrote:Kakvi ljudi takva drzava
Htio si reći "kakvi psi takva država" :D

nisi me shvatio/la ? Vidis da se vise izdvaja za Pse mjesecno nego za ljude(ugrozene sto rucaju jedan obrok u kuhinji ostala dva obroka Da zamjene vazduhom)

Penzionisani Psi dozivotno samo u Bosni

trebali smo patentirati potez

sto se vise informisem sve vise shvatam u kakvoj ja vukojebini zivim
Isto mislimo buraz nego htjedoh reć da se psi više pitaju nego običan narod :)
dzeno123

#4231 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by dzeno123 »

Ova cura je humanista po prirodi, nije jednom pomagala beskucnicima, jeste malo pretjerana reakcija ali ne mozete suditi o ljudima na ovaj nacin a jos ruznije ismijavati necije suze.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4232 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Prevelika ljubav za cuke, mace, kanarince, ribice je neki znak,... Stručnjaci bi trebalo da objasne.
Josko Domorocki

#4233 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Josko Domorocki »

PipiDugaDevetka wrote:Prevelika ljubav za cuke, mace, kanarince, ribice je neki znak,... Stručnjaci bi trebalo da objasne.
bas tako .. Nevolja ljudi je postala normalna..mediji sve su to mediji preokrenuli..Zatupljivanje se nastavlja :skoljka:
cappy_tempo

#4234 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/policajc ... /120426004

jos kad bi razne delalice ovako maltretirali gdje bi nam kraj bio. a ovi nek idu svojoj kuci pa nek prosipaju neka prava, onaj koji puca jer mu se nadigo nesto ne smije imati prava!
Troll_Happens

#4235 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Troll_Happens »

Code: Select all

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-hronika/92477-nakon-napada-na-turske-drzavljane-sarajevski-razbojnici-opet-na-slobodi.html

mjesecar i dalje nepobjediv :lol: :x
Miki123

#4236 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Miki123 »

Jedan001 wrote:

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-hronika/92477-nakon-napada-na-turske-drzavljane-sarajevski-razbojnici-opet-na-slobodi.html

Nadležni tužilac uputio je prijedlog za ukidanje pritvora za ova tri osumnjičena jer ne postoje zakonski osnovi za njihovo daljnje zadržavanje te je Kantonalni sud u Sarajevu i donio rješenje o puštanju iz pritvora. Istraga o ovom slučaju se i dalje vodi - kazala je Jasmina Omićević, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.
stvarno je čovjek majstor.. :skoljka:
mahalas505

#4237 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mahalas505 »

cappy_tempo wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/policajc ... /120426004

jos kad bi razne delalice ovako maltretirali gdje bi nam kraj bio. a ovi nek idu svojoj kuci pa nek prosipaju neka prava, onaj koji puca jer mu se nadigo nesto ne smije imati prava!
Nesto ne znam za ove konvencije o ljudskim pravima, ali sve mi nekako lice da je napadac bolje zasticen od zrtve. Pa covjece ovaj sto je napadao moze/smije udarati/tuci/muciti, a njega kasnije ne smijes ni dotaci. Stvarno ne znam, da li je to uredu? Znaci zrtvi su svaka prava oduzeta, a kasnije se ta sva prava daju napadacu.
perfect_guy

#4238 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by perfect_guy »

mahalas505 wrote:

Nesto ne znam za ove konvencije o ljudskim pravima, ali sve mi nekako lice da je napadac bolje zasticen od zrtve. Pa covjece ovaj sto je napadao moze/smije udarati/tuci/muciti, a njega kasnije ne smijes ni dotaci. Stvarno ne znam, da li je to uredu? Znaci zrtvi su svaka prava oduzeta, a kasnije se ta sva prava daju napadacu.
to se najbolje pokazuje kad imaš "gosta" u kući, bilo šta da mu napraviš kriv si, i tad niko ne pita otkud se on u tvojoj kući našao. Još bi možda trebalo da mu izneseš kafu, mezu i prateću opremu.
Bodkin

#4239 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Bodkin »

mahalas505 wrote:

to mozda funkcionise u malo normalnijim drustvima ali ovdje, gdje je sve poremeceno i gdje sam sve vise siguran da su ljudi sadisti, ovakvi zakoni su nesto najgluplje sto se ovoj drzavi desilo
Josko Domorocki

#4240 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Josko Domorocki »

Bodkin wrote:
mahalas505 wrote:

to mozda funkcionise u malo normalnijim drustvima ali ovdje, gdje je sve poremeceno i gdje sam sve vise siguran da su ljudi sadisti, ovakvi zakoni su nesto najgluplje sto se ovoj drzavi desilo
Svi ti naopaki zakoni su ti pripremljeni i servirani.. ka dgod pitam nekoga iz te struke,kad su takve vratolomije predlagane i usvajane niko ne zna ? Pa jel zakon pao sa neba ili su ga unijeli sa ostalim tomovima agresije ovi reformisti
Konkretno pitanje ., - Ko zakone pise i predlaze i usvaja tko su ti ljudi :?:
Chisum

#4241 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chisum »

Miki123 wrote:
Jedan001 wrote:

Nadležni tužilac uputio je prijedlog za ukidanje pritvora za ova tri osumnjičena jer ne postoje zakonski osnovi za njihovo daljnje zadržavanje te je Kantonalni sud u Sarajevu i donio rješenje o puštanju iz pritvora. Istraga o ovom slučaju se i dalje vodi - kazala je Jasmina Omićević, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.
stvarno je čovjek majstor.. :skoljka:
Ma nije do njega... Jebe se Omara, uzima pare i koristi guzvu.

Da ovdje postoji i P od pravne drzave, oni koje brani bi pisali krv u nekom od zatvora, a on bi, takav kakav je, i dalje pjevao one svoje pjesmuljke i svirao pred 5 i po ljudi.
admir_adoo

#4242 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by admir_adoo »

Pljacka banke u Hrasnici danas oko 10 sati :-)
admir_adoo

#4243 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by admir_adoo »

Religious Fantastic wrote:
admir_adoo wrote:Pljacka banke u Hrasnici danas oko 10 sati :-)
eiSSS...pa to jedva da je vijest ako nije bilo mrtvih i ranjenih
valjda se malo i pucalo tako kazu :) mada janisam cuo relativno sam blizu (famos)
admir_adoo

#4244 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by admir_adoo »

U pravu si treba ovo brisati :D
PipiDugaDevetka

#4245 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-hronika/92477-nakon-napada-na-turske-drzavljane-sarajevski-razbojnici-opet-na-slobodi.html wrote:Ova petorka je 18. marta ove godine sat poslije ponoći u pasažu ulice Ferhadija pretukla turske državljane te im otela dva mobilna telefona i oko 3.000 dolara. Miketek je u ovom razbojništvu odigrala ulogu mamca, pa je u jednom kafiću, navodno, prišla stolu za kojim su sjedili Turci te jednom od njih predložila da dođe do pasaža. Nakon što je on izašao, uslijedio je napad ostatka ekipe. Prilikom napada Gultekim (33) je zadobio lomove nosne i zigomatične kosti. Njegov poznanik Hasan Jildiz Husevin zadobio je lakše povrede.
Image

Zigomatična kost = Donja vilica.
:D
zhera
Location: Niodaklevichi b.b kod Cheljigovicha Cicin Han kafana kod 2 Winamp.a

#4246 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by zhera »

admir_adoo wrote:
Religious Fantastic wrote:
admir_adoo wrote:Pljacka banke u Hrasnici danas oko 10 sati :-)
eiSSS...pa to jedva da je vijest ako nije bilo mrtvih i ranjenih
valjda se malo i pucalo tako kazu :) mada janisam cuo relativno sam blizu (famos)
zna li se u kome autu bjeze :) Ukraden mi je auto prije par dana u opstini N.S...
hzsa22

#4247 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by hzsa22 »

Kombiju otkazale kocnice, zabio se u Mercedesa i proletio kroz Kovace pa se opet zabio u Islamski centar. Hitna je 2 put dolazila, veze nemam ima li mrtvih.
kokuz_sa

#4248 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... jenih.html

:-) :-) :-) :-)
e ako su kocnice otkazale ili ako su kombi onako neispravan stavili u rad onda ih krivicno tuziti
ciacco

#4249 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by ciacco »

Ima povrijedjenih, ali mrtvih nema.. Nije se prevrnuo, samo je udario u zastitnu ogradu i naslonio se na Islamski centar. Usput je udario u mercedes dzipa kojeg je doslovno receno "pomeo"
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4250 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by plain vanilla »

Locked