Federalna televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Ned071

#4226 Re: Federalna televizija

Post by Ned071 »

milojicabrzi wrote:
Ned071 wrote:ti meni pomalo nisi jasan. dakle, po tebi, bilo ko ko objavi pricu, sa papirima, izjavama druge strane, konkretnim prikazom kriminala, to nije izazvano radom nego nego politickom opcijom, opcijom zovi prijatelja, narudzbom i slicno?
Nisam to rekao. Naravno da ima dobrih priča i konkretnih tema, sa izjavama druge strane i koliko toliko profesionalnim standardima.

Isto tako, ima i "probiranja" tema u smislu da se probere kriminal u kojem upliva i utjecaja imaju predstavnici odredjene političke opcije, sa ciljem da se "oderu" tamo oni :)

Drugim riječima, kao i u vrijeme "60 minuta", ni u ludilu nece proci super dokumentovana priča, kriminal i nezakonitosti, ako će gurnuti prst u oko politickoj opciji koja je u dogovoru sa urednistvom.

Cak je i u urednickim strukturama prije par godina bilo svadje oko toga kad je čelništvo Elektroprivrede BiH, preuzeto od SDP, pa je nakon tema o pronevjerama i kriminalu, odjednom došla "naredba" da se rade afirmativni prilozi i forsira razvojni program.

Nije sve crno-bijelo, kako ti to hoćeš predstaviti, ali utjecaja ima i to nezdravog i nenormalnog za javni servis.

Za tvoje informiranje i bolje sagledavanje situacije, poslušaj razgovore Avdo-Budimir, mislim da imaju na youtube, pa ce ti biti jasnije.

Nakon one afere, da ne daju ostavke kompletno uredništvo, to može samo u BiH.

Sigurno znam evo iz prsta nabrojati 10 priloga, kojima je otvoren dnevnik, a koji su došli kao posljedica intervencije ili instrukcije određenih dužnosnika.

Ne želim ih šire elaborirati jer nije ni vrijeme ni mjesto.

Nisam rekao da je taj trend zahvatio Mrežu, već da polako ulazi i u Mrežu na mala vrata.

Kao sto reče drug Gljiva, ovo je Bosna jednom shvatite. :bih:

Nemam namjeru dalje diskutirati, hajde ti pa se divi objektivno, nepristrasnom i profesionalnom novinarstvu na FTV :D

Jedini koji je na tragu onoga što treba biti JS je BHT1, ali eto vama ne odgovara jer je neutralan :bih:

prvi bold pricas o necemu prije tri godine... tih ljudi vise nema
drugi bold niko se ne divi nego reaguje na tvrdnju kako je sve kupljeno za koju nemas argumenata osim nekakvog ilegalno snimljenog razgovora koji moze i ne mora biti skandal
treci bold kakav trag i bht? pa gledanija je masha i međed od njihovog dnevnika... ljudi sinoc otvaraju dnevnik milanovicem i mjesec dana starom pricom a ni slova o raspadu vlade f bih. kad je nedavno bila nezgoda u srebreniku i 47 povrijdjenih, nemaju prilog o tome u 7 navece a bnesreca bila u poal tri ujutro... oni nisu neutralni, oni su neobavjesteni neradnici
milojicabrzi

#4227 Re: Federalna televizija

Post by milojicabrzi »

Kavi su, da su, posteniji su i manje ispolitizirani...

A razgovori su snimljeni u skladu sa zakonom i sa naredbom suda, tako da nisu ilegalni, a da su sklandalozni, mislim svakom ko ima malo zdravog razuma i medijskog iskustva, jesu sigurno..

Budimir uredjuje prilog i dnevnik, kako ce sta ici i ko ce se nalijepiti.

Apsolutno, apsolutno :D

Nemam vise volje za ovu diskusiju. :run:
Ned071

#4228 Re: Federalna televizija

Post by Ned071 »

ja cu imati sve dok mi ne dokazes koji je prilog narucen i placen, ovako ili onako, na bilo kojoj tv... do tada, suplja opsta prica
StupskaBitanga

#4229 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Jel sutra nema Mreže zbog utakmice ili je sezona završila ili je šta?
archi_a

#4230 Re: Federalna televizija

Post by archi_a »

StupskaBitanga wrote:Jel sutra nema Mreže zbog utakmice ili je sezona završila ili je šta?
Zavrsena sezona. Gladamo u septembru. :-D lp
ciza_bliza

#4231 Re: Federalna televizija

Post by ciza_bliza »

Je li sigurno to da će pretplata ići uz račun za struju? Isključit ću struju ali im ne dam marke.
Ned071

#4232 Re: Federalna televizija

Post by Ned071 »

ciza_bliza wrote:Je li sigurno to da će pretplata ići uz račun za struju? Isključit ću struju ali im ne dam marke.
sinoc si gledao rukomet a veceras planiras gledat tekmu?
leech

#4233 Re: Federalna televizija

Post by leech »

ciza_bliza wrote:Je li sigurno to da će pretplata ići uz račun za struju? Isključit ću struju ali im ne dam marke.
koja smo mi stoka, i ne treba nam drzava, i ne treba nam javni servis, i ne trebaju nam cetnici, mi smo sami sebi najveci nepriajtelji.
ciza_bliza

#4234 Re: Federalna televizija

Post by ciza_bliza »

Ned071 wrote:
sinoc si gledao rukomet a veceras planiras gledat tekmu?
Ja gledam samo hrvatske i indijske serije.
It_is_a_Leclerc

#4235 Re: Federalna televizija

Post by It_is_a_Leclerc »

Ja bih volio da pređu na bolji režim naplate, ali svi znamo da od tog nema ništa.

I volio bih, prije svega da BHT, kao jedini nezavisni javni medij u BiH, stane jače na svoje noge. I volio bih da mogu kako cijeli iznos pretplate dati BHT-u, a ovim entitetskim ni marke. Neka im daju stranke koje ih kupuju i prodaju.
StupskaBitanga

#4236 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

archi_a wrote:
StupskaBitanga wrote:Jel sutra nema Mreže zbog utakmice ili je sezona završila ili je šta?
Zavrsena sezona. Gladamo u septembru. :-D lp
Pozdrav ekipi mreže
MTV

#4237 Re: Federalna televizija

Post by MTV »

FTV vijesti, logo kanala, reklame, bingo u 16:9. Samo ne znam jel ukljucena signalizacija 16:9 jer nemam informacija na ovom Logosoftovom resiveru. Jel moguce da nam kanali prelaze u 16:9?
Samo sto je kvalitet slike na FTV kao 80tih.
ciza_bliza

#4238 Re: Federalna televizija

Post by ciza_bliza »

Ponovo reprize Vize za budućnost :bih:

Plaćajmo ljudi pretplatu, možda i Bolji život ubace u udarni termin 20:00 :bih:
StupskaBitanga

#4239 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Nisu vala odavno
oldtajmer

#4240 Re: Federalna televizija

Post by oldtajmer »

ma hajde vala kad mozemo placati lezihljebovice od politicara na svim mogucim i nemogucim nivoima vlasti,grasovce,vik itd. mozemo izdurati i ove u javnom servisu,neka barem oni uzivaju dok se mi patimo :izet:
daky585

#4241 Re: Federalna televizija

Post by daky585 »

I prošlog ljeta su je reprizirali. Nije prošla ni godina dana od prethodne reprize. :-)
dječak sa šibicama

#4242 Re: Federalna televizija

Post by dječak sa šibicama »

ciza_bliza wrote:Ponovo reprize Vize za budućnost :bih:

Uz napomenu "Viza za buducnost, rani serijal" :D ko biva, one prve epizode, pa ce raja gledati po 376 put jer je tada serija necemu i valjala :D
StupskaBitanga

#4243 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

dječak sa šibicama wrote:
ciza_bliza wrote:Ponovo reprize Vize za budućnost :bih:

Uz napomenu "Viza za buducnost, rani serijal" :D ko biva, one prve epizode, pa ce raja gledati po 376 put jer je tada serija necemu i valjala :D
ono pri kraju kad se i nije završilo po šumama i gorama niko nije n igledao
daky585

#4244 Re: Federalna televizija

Post by daky585 »

Kvalitet serije je počeo opadati negdje oko 80. epizode, kad su se doselili oni Beograđani i kad je zgrada bila pod nekom opsadom ili šta već, ne sjećam se :shock:
dječak sa šibicama

#4245 Re: Federalna televizija

Post by dječak sa šibicama »

Ma nije vala nikad ni bila nesto posebno, nego valjda nakon rata prva takva kod nas, pa eto ko daj sta das.

Jedino si se mogao nasmijati blesavom Sudi i njegovoj punici, i Danici, sve ostalo glupo... Nero kreten, onaj frizer naporan ko ush, Enis neduhovit kao i inace, Sudina zena bi i Terminatora rasplakala, Ljubisa zalutao ali hajde bar je cisternu viskija popio.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#4246 Re: Federalna televizija

Post by sabina1 »

daky585 wrote:Kvalitet serije je počeo opadati negdje oko 80. epizode, kad su se doselili oni Beograđani i kad je zgrada bila pod nekom opsadom ili šta već, ne sjećam se :shock:
Kvalitet serije je počeo opadati negdje oko pete minute druge epizode kad........
Chuckie

#4247 Re: Federalna televizija

Post by Chuckie »

MTV wrote:FTV vijesti, logo kanala, reklame, bingo u 16:9. Samo ne znam jel ukljucena signalizacija 16:9 jer nemam informacija na ovom Logosoftovom resiveru. Jel moguce da nam kanali prelaze u 16:9?
Kakav crni 16:9.

Oni su poznati da u MS Paintu na 4:3 sliku natakare crne trake gore i dolje, pa nekad znaju zavarat ove moderne televizore koji to razvuku na 16:9, ali kvalitet slike pokazuje pravo stanje stvari. :D
MTV

#4248 Re: Federalna televizija

Post by MTV »

Nema crnih traka i logo je kao 16:9.
escobar__

#4249 Re: Federalna televizija

Post by escobar__ »

Ali je sama slika i dalje smeće neviđeno.
Ned071

#4250 Re: Federalna televizija

Post by Ned071 »

Chuckie wrote:
MTV wrote:FTV vijesti, logo kanala, reklame, bingo u 16:9. Samo ne znam jel ukljucena signalizacija 16:9 jer nemam informacija na ovom Logosoftovom resiveru. Jel moguce da nam kanali prelaze u 16:9?
Kakav crni 16:9.

Oni su poznati da u MS Paintu na 4:3 sliku natakare crne trake gore i dolje, pa nekad znaju zavarat ove moderne televizore koji to razvuku na 16:9, ali kvalitet slike pokazuje pravo stanje stvari. :D
Kakva glupost za trake.... Gdje li si to cuo? Slika je 16:9.
Post Reply