To je pitanje. Sve do dva razlike za Barcu (naravno hipoteticki) cemo gledati reprizu Londona uz male varijacije. U slucaju dva gola za Barcu pocinje druga utakmica ali ni u tom slucaju ne ocekujem navalu celzija jer znaju da ih jedan gol vraca. Ocekujem ove iste dvije linije koje si gore postavio, samo pomjerene 10.tak metaraLSD wrote:Kad se vec kalkulišemo sa ŠBB KBB...e onda, šta ako Barce zabije 2 gola do poluvremena, a tražit ce te golove od prve minute sigurno.
Šta ako Čelzi dođu u nepovoljnu rezultatsku situaciju gdje se mora otvoriti i ici po gol ako misli u ici u finalešta ako se otvore i krenu u to otvoreno nadigravanje sa Barcom?? jel mislite da nece tu biti prostora da ih Barca dotuce, kad ih manje ima na svojoj polovini.
Champions League 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#4226 Re: Champions League 2011/12
-
LSD
#4227 Re: Champions League 2011/12
skenderija04 wrote:To je pitanje. Sve do dva razlike za Barcu (naravno hipoteticki) cemo gledati reprizu Londona uz male varijacije. U slucaju dva gola za Barcu pocinje druga utakmica ali ni u tom slucaju ne ocekujem navalu celzija jer znaju da ih jedan gol vraca. Ocekujem ove iste dvije linije koje si gore postavio, samo pomjerene 10.tak metaraLSD wrote:Kad se vec kalkulišemo sa ŠBB KBB...e onda, šta ako Barce zabije 2 gola do poluvremena, a tražit ce te golove od prve minute sigurno.
Šta ako Čelzi dođu u nepovoljnu rezultatsku situaciju gdje se mora otvoriti i ici po gol ako misli u ici u finalešta ako se otvore i krenu u to otvoreno nadigravanje sa Barcom?? jel mislite da nece tu biti prostora da ih Barca dotuce, kad ih manje ima na svojoj polovini.
Ma pravo je pitanje Hoce li Čelzi imati sreće kao u prvom mecu
-
oridjidji
#4228 Re: Champions League 2011/12
ako si gledao utakmicu sa benfikom vidio si da se oni svijesno povlace duboko jer koriste brzinu pojedinaca u veznom redu i napadu pri kontrama. doduse dobro se iz drugog plana u kontre ubacuju i njihovi bekovi.skenderija04 wrote:@ Oridjidji
E to je ono sto sam pitao , da li ce Chelsea napraviti pauzu u igri i pokusati da sa par dodavanja organizuje kontre ili ce kao u Londonu izlaziti na prvu loptu i gledati da izbunare nesto.
benfika - celzi: 0-1
celzi - benfika: 2-1
neobracaj paznju na meirelesa, pogledaj ostale igrace kako trce u ovoj kontri koju je sam zavrsio meireles.
celzi-barcelona: 1-0
buskets je izgubio loptu cini mi se i gledaj samo te transformacije u kontri. gledaj kako se ramires otvara na lijevoj strani i poslje uposljava drogbu za pobjedonosni go.
jos jedna stvar u kojim je celzi dobar jesu prekidi i korneri i toga barsa treba da se cuva. u nekoj otvorenoj igri celzi nije ravnopravan barsi, ali u nekoj poluzatvorenoj varijanti ili zatvorenoj itekako barsi mogu pomrsiti planove. celzi od kad ih je preuzeo di mateo se preporodio i ukoliko bi i naredne sezone zadrzali ovu formu i nacin igranja, moglo bi se desiti da se opet lako ukljuce u trku za naslov u engleskoj. od kad ih je preuzeo di mateo cini mi se da su izgubili samo jednu utakmicu i to gostujucu protiv manchester citya sa 2-1.
-
oridjidji
#4229 Re: Champions League 2011/12
ma barsa je u dvomecu sa milanom uputila 60 udaraca na go, a dali su prakticno jedan ko iz igre i to iz odbijanca koji je zalutao do inieste. protiv celzija su takodjer uputili preko 20 udaraca, od toga je 8 bilo u okvir gola. ako im se to desilo u tri utakmice, velika je vjerovatnoca da im se moze ponoviti i u cetvrtoj. medjutim pustimo da se utakmica zavrsi pa onda sabirimo utiske i ukupne dojmove. vrlo lako moze da se desi da opet barsa bude igrala, a celzi bude golove davao, ali lopta je okrugla i nepredvidiva i svasta moze da se desi...LSD wrote:skenderija04 wrote:To je pitanje. Sve do dva razlike za Barcu (naravno hipoteticki) cemo gledati reprizu Londona uz male varijacije. U slucaju dva gola za Barcu pocinje druga utakmica ali ni u tom slucaju ne ocekujem navalu celzija jer znaju da ih jedan gol vraca. Ocekujem ove iste dvije linije koje si gore postavio, samo pomjerene 10.tak metaraLSD wrote:Kad se vec kalkulišemo sa ŠBB KBB...e onda, šta ako Barce zabije 2 gola do poluvremena, a tražit ce te golove od prve minute sigurno.
Ma pravo je pitanje Hoce li Čelzi imati sreće kao u prvom mecu...ili obratno, Barce nesrece, tj. nepreciznosti i dekoncentracije u samoj završnici....ako se na to Čelzi bude uzdao i oslanjao - nece dobro proci...ne može ni Barca dva puta ovoliko promašivati....ili možda može
ko ce ga znati....ako englezi budu imali opet toliko sreće, onda ce ici sasvim zasluženo u finale.
-
LSD
#4230 Re: Champions League 2011/12
Sve je moguce, pa i da Čelzi zabije dva gola iz dvije šanse, a da se Barca ponovo ispromašuje....protiv toga se ne može.
U tom slucaju se cestita protivniku i zaželi sreca u finalu, ha ja.
U tom slucaju se cestita protivniku i zaželi sreca u finalu, ha ja.
- skenderija04
#4231 Re: Champions League 2011/12
Gol protiv Barcelone je splet haosa koji pocinje od Messijevog gubitka lopte. Barca u staticnom napadu , kada Messi primi loptu oko centra, penje Alvesa. Sta se desilo, Alves je ostao u napadu, Xavi je pratio Ramiresa, a Mascherano nije znao gdje da ide jer nije vidio da li je Adriano stigao pokriti drugu stativu. Situacija koja pocinje od Messijevog gubitka lopte na centru protiv trojice jer Busquets nije bio iza da primi pas. Kompleksna situacija gdje se vidi kako samo jedna greska izaziva lancanu reakciju. To je polufinale L.S. i najsitnije greske se placaju.
-
oridjidji
#4232 Re: Champions League 2011/12
klasicno zonsko branjenje.LSD wrote:
Eto šta se ocekuje od Čelzija, slika sve govori...povuci se na svoju polovinu, udari dva reda ispred svog gola, cekaj da ti se lopta odbije i odmah direktni pas za sprintove napadaca....sasvim legitimna taktika, koja prolazi i oko toga nema spora ....ništa drugo se ne ocekuje ni na Nou Campu, kad su to i na svom terenu radili....na Barci je da skonta kako probijati taj bedem, a još bitnije kako da poprave realizaciju šansi (pošto stvaraju dosta istih uprkos i ovom bedemu)....ako budu pogađali mrežu umjesto precki, stativa ili Čeha - onda neka Čelzi vidi i razmisli koliko im se isplati parkiraiti buseve.
-
oridjidji
#4233 Re: Champions League 2011/12
ovo je izuzetno lijepo izvedena kontra krunisana golom. sitan momenat nepaznje je kostao barsu poraza.skenderija04 wrote:Gol protiv Barcelone je splet haosa koji pocinje od Messijevog gubitka lopte. Barca u staticnom napadu , kada Messi primi loptu oko centra, penje Alvesa. Sta se desilo, Alves je ostao u napadu, Xavi je pratio Ramiresa, a Mascherano nije znao gdje da ide jer nije vidio da li je Adriano stigao pokriti drugu stativu. Situacija koja pocinje od Messijevog gubitka lopte na centru protiv trojice jer Busquets nije bio iza da primi pas. Kompleksna situacija gdje se vidi kako samo jedna greska izaziva lancanu reakciju. To je polufinale L.S. i najsitnije greske se placaju.
-
oridjidji
#4234 Re: Champions League 2011/12
moguce je ali problem je u tome sto celzi nemora napadati po svaku cijenu, pa su vjerovatnoce da tako lako daju ekipi koja se brani sa 11 igraca dva gola umanjene. celzi moze igrati po potrebi, pametno i sa manje pritiska da go postigne sto prije. znaci mogu kalkulisati. barsa starta iz minusa i ako napadne da sto prije da go to ne znaci da ce ga i dati. tako da ce svega biti u utorak.LSD wrote:Kad se vec kalkulišemo sa ŠBB KBB...e onda, šta ako Barca zabije 2 gola do poluvremena, a tražit ce te golove od prve minute sigurno.
Šta ako Čelzi dođe u nepovoljnu rezultatsku situaciju gdje se mora otvoriti i ici po gol ako misli u ici u finalešta ako se otvore i krenu u to otvoreno nadigravanje sa Barcom?? jel mislite da nece tu biti prostora da ih Barca dotuce, kad ih manje ima na svojoj polovini.
- Quaresma
#4235 Re: Champions League 2011/12
Nema tu ako, ako kazes barca zabije 2 gol, razmisli malo sta i ako chelsea.zabije golLSD wrote:Kad se vec kalkulišemo sa ŠBB KBB...e onda, šta ako Barca zabije 2 gola do poluvremena, a tražit ce te golove od prve minute sigurno.
Šta ako Čelzi dođe u nepovoljnu rezultatsku situaciju gdje se mora otvoriti i ici po gol ako misli u ici u finalešta ako se otvore i krenu u to otvoreno nadigravanje sa Barcom?? jel mislite da nece tu biti prostora da ih Barca dotuce, kad ih manje ima na svojoj polovini.
bit ce.zanimljiva utakmica u utorak u to nema sumnje mi mozemo nagadjati bilo sta a rasplet utakmice moze.biti sasvin drugaciji
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
- p206
#4236 Re: Champions League 2011/12
mislim da će se Chelsea braniti čitavu utakmicu, mada bi im pametnije bilo da napadnu u prvih 15 minuta i pokušaju postići gol a tek kasnije da se povuku
- Bosanski_kralj
#4237 Re: Champions League 2011/12
Najpametnije bi im bilo da napadaju cijelu utakmicu i ne daju Barci da se sastanu s loptom.p206 wrote:mislim da će se Chelsea braniti čitavu utakmicu, mada bi im pametnije bilo da napadnu u prvih 15 minuta i pokušaju postići gol a tek kasnije da se povuku
Chelsea ako želi šta napraviti mora igrati upravo onako kako je igrao i u Londonu, svi u odbranu i čekati kakvu šansu da se kontra otvori.
- Cyrax
#4238 Re: Champions League 2011/12
Mislim da se se Chelsea ne treba uzdati u to da ce Barcin napad biti los kao u ove dvije utakmice. Mozda bas na njima procepi 
- Quaresma
#4239 Re: Champions League 2011/12
Ali se ne trebaju ni barcini igraci uzdati da ce se chelsea braniti, jer vise je njemu vazno finale neg barci 
-
todd_smith
#4240 Re: Champions League 2011/12
Ako im odbrana odigra kao protiv Arsenala, ima da padaju golovi i desno i lijevo 
-
sumirprimus
#4241 Re: Champions League 2011/12
nekako barca celzi imam osdjecaj,opet nece bit puno golova...bit ce tesko...
a za srijedu,opet imam osjecaj,da ce real razmontirat bajerna...pogotov sad...
a opet upravo zbog tog svog hafifnog osjecaja,koji me uvijek prevari se i ne kladim

a opet upravo zbog tog svog hafifnog osjecaja,koji me uvijek prevari se i ne kladim
-
motorola01
#4242 Re: Champions League 2011/12
Sumnjam da ce sutra biti malo golova.Mislim da ce Barsa razmontirati Celzi,a da u srijedu moze biti svasta.Jak je Real,ali jak je i Bayern.Ovi drugi ce sve dati da prodju u finale,a imaju sta dati i imaju koliku toliku prednost.Celzi takodjer ima prednost,ali cisto sumnjam da ce je uspjeti sacuvati,jer su bili i u Londonu razmontirani.sumirprimus wrote:nekako barca celzi imam osdjecaj,opet nece bit puno golova...bit ce tesko...
a opet upravo zbog tog svog hafifnog osjecaja,koji me uvijek prevari se i ne kladim![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4243 Re: Champions League 2011/12
Razmontira Barca sve posljednjih utakmicamotorola01 wrote:Sumnjam da ce sutra biti malo golova.Mislim da ce Barsa razmontirati Celzi,a da u srijedu moze biti svasta.Jak je Real,ali jak je i Bayern.Ovi drugi ce sve dati da prodju u finale,a imaju sta dati i imaju koliku toliku prednost.Celzi takodjer ima prednost,ali cisto sumnjam da ce je uspjeti sacuvati,jer su bili i u Londonu razmontirani.sumirprimus wrote:nekako barca celzi imam osdjecaj,opet nece bit puno golova...bit ce tesko...
a opet upravo zbog tog svog hafifnog osjecaja,koji me uvijek prevari se i ne kladim![]()
Barca ce razmontirati Chelsea, ali Real Bayerna nece?! Cuj Bayern ce sve dati da prodje u finale
Koja je prednost bolja, 1-0 ili 2-1?
Ovim postom impliciras da je Barcelona mnooogo superiornija ekipa kako od Reala, tako i od ostalih ekipa. Real ce se gadno napatiti, a Barcelona ce s pola snage natrpati Chelsea do vrha. Ako ovako budu razmisljali u Barceloni (a sumnjam da ce nakon 2 poraza), onda nista od Minhena.
- ultima_palabra
#4244 Re: Champions League 2011/12
Nivo samopouzdanja u Barceloni je mnogo manji nego prije sedam dana... s druge strane Chelsea je nakon dva bunkera u tri dana uvjeren da im niko ne može dati gola
Naravno da se sve to jednom genijalnošću Messija ili penaltikom od strane turskog suca može okrenuti na glavu... ali poprilično sam siguran da neće biti nikakvog razmontiravanja.
Naravno da se sve to jednom genijalnošću Messija ili penaltikom od strane turskog suca može okrenuti na glavu... ali poprilično sam siguran da neće biti nikakvog razmontiravanja.
-
motorola01
#4245 Re: Champions League 2011/12
Real ce se sigurno napatiti,jer nije Bajern maciji kasalj.Bajern ce izaci pred Reala u najjacoj postavi,a ne kao Gvardiolina BarsaTomahawk11 wrote:Razmontira Barca sve posljednjih utakmicamotorola01 wrote:Sumnjam da ce sutra biti malo golova.Mislim da ce Barsa razmontirati Celzi,a da u srijedu moze biti svasta.Jak je Real,ali jak je i Bayern.Ovi drugi ce sve dati da prodju u finale,a imaju sta dati i imaju koliku toliku prednost.Celzi takodjer ima prednost,ali cisto sumnjam da ce je uspjeti sacuvati,jer su bili i u Londonu razmontirani.sumirprimus wrote:nekako barca celzi imam osdjecaj,opet nece bit puno golova...bit ce tesko...
![]()
Barca ce razmontirati Chelsea, ali Real Bayerna nece?! Cuj Bayern ce sve dati da prodje u finalepa dace svi zadnju kap krvi, ipak su na korak do trofeja.
Ovim postom impliciras da je Barcelona mnooogo superiornija ekipa kako od Reala, tako i od ostalih ekipa. Real ce se gadno napatiti, a Barcelona ce s pola snage natrpati Chelsea do vrha. Ako ovako budu razmisljali u Barceloni (a sumnjam da ce nakon 2 poraza), onda nista od Minhena.
Ne kazem da ce ih Barsa natrpati do vrha,ali ce ih bez nekih vecih problema izbaciti.To su mogli i u Londonu,ali nije bilo srece i nista vise.
Sto se tice superiornosti,Barsa jeste superiornija od Reala
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4246 Re: Champions League 2011/12
Da se ne lazemo, imao je Chelsea i srece, kako protiv Barcelone, tako i protiv Arsenala. Stative i precke su bile njihov saveznik. Oni su u povoljnoj poziciji zato sto rezultat od 1:0 ne daje prostora za neko vece opustanje, ali je dovoljna prednost da ne moraju stvarati prostor ekipi Barcelone za sanse. Oni znaju da moraju izginuti ovu utakmicu i Minhen je tu. Fizcku snagu i nadmocnost u visini imaju, ako Messi & co probiju bedem, to je druga prica, ali tesko da ce to biti neko trpanje mreze Chelsea. Prije jedna teska utakmica, sahovska partija, u kojoj Barcelona ima bijele.ultima_palabra wrote:Nivo samopouzdanja u Barceloni je mnogo manji nego prije sedam dana... s druge strane Chelsea je nakon dva bunkera u tri dana uvjeren da im niko ne može dati gola![]()
-
sumirprimus
#4247 Re: Champions League 2011/12
barca celzi real bajern,jasno ko dan da ce jedni krenut od prve minute naprijed,tj domacini,a isto tako da ce gosti,malo ko na parkingu,vozat autobuse... 
i onda,ako ne padne go u prvih 25-30 minuta,nervoza,greske...a jebga ne mogu vise...bice sta bude...
a opet,ako se otvori,opet ja pogrijesi u procjeni da ce biti manje od 3+ golova

i onda,ako ne padne go u prvih 25-30 minuta,nervoza,greske...a jebga ne mogu vise...bice sta bude...
a opet,ako se otvori,opet ja pogrijesi u procjeni da ce biti manje od 3+ golova
- Bosanski_kralj
#4248 Re: Champions League 2011/12
Podcijenite bayern, molima vas, tada su najjači. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4249 Re: Champions League 2011/12
Uzvratne utakmice polufinala LP. Svi ce poslati na teren ono najjace sto imaju, poraz znaci i gubitak sanse za trofej. Ne dovodi ni Chelsea pjetlice u Barcelonumotorola01 wrote:Real ce se sigurno napatiti,jer nije Bajern maciji kasalj.Bajern ce izaci pred Reala u najjacoj postavi,a ne kao Gvardiolina BarsaTomahawk11 wrote:Razmontira Barca sve posljednjih utakmicamotorola01 wrote: Sumnjam da ce sutra biti malo golova.Mislim da ce Barsa razmontirati Celzi,a da u srijedu moze biti svasta.Jak je Real,ali jak je i Bayern.Ovi drugi ce sve dati da prodju u finale,a imaju sta dati i imaju koliku toliku prednost.Celzi takodjer ima prednost,ali cisto sumnjam da ce je uspjeti sacuvati,jer su bili i u Londonu razmontirani.![]()
Barca ce razmontirati Chelsea, ali Real Bayerna nece?! Cuj Bayern ce sve dati da prodje u finalepa dace svi zadnju kap krvi, ipak su na korak do trofeja.
Ovim postom impliciras da je Barcelona mnooogo superiornija ekipa kako od Reala, tako i od ostalih ekipa. Real ce se gadno napatiti, a Barcelona ce s pola snage natrpati Chelsea do vrha. Ako ovako budu razmisljali u Barceloni (a sumnjam da ce nakon 2 poraza), onda nista od Minhena..
Ne kazem da ce ih Barsa natrpati do vrha,ali ce ih bez nekih vecih problema izbaciti.To su mogli i u Londonu,ali nije bilo srece i nista vise.
Sto se tice superiornosti,Barsa jeste superiornija od Reala.
Necu komentarisati superiornost, to je tvoj licni stav.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4250 Re: Champions League 2011/12
Nije Mourinho lud, ne boj seBosanski_kralj wrote:Podcijenite bayern, molima vas, tada su najjači.