Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
putujucidzindas

#4226 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by putujucidzindas »

Ja sam uzela ovu kao vrećica, bez nogavica i još nisam htjela da se kopča naprijed ziperom, već na ramenima drikerima. Nekako mi ga je lakše u nju uvaliti kad zaspi, a ja mu nisam stigla obući vrećicu. Ove iskusne mame su mi rekle da sam se zeznula, jer kad naraste petljaće nogicama i nerviraće ga vrećica, pa valjda zato svi uzimaju s nogavicama. Vidjećemo. Doduše, nisam uzela najveću, negdje oko 100 cm je moja, koliko se sjećam.
radenska

#4227 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Image

ja imam ovakvu, kakva je ova za bebice
vanad

#4228 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by vanad »

ih, imam bruku vrecica...raznoraznih...i prednje kopcanje, i drikere, i kopcanje sa strane, i sa nogavicama....
Nesto kupila, nesto dobila...sta cu - kad bljucne dijete po noci, valja vrecicu mjenjati...
Sve u svemu moj zakljucaj je da ako naviknes dijete na vrecicu, sve su dobre. Ovo moje dvoje nemaju prohtjeva a mala ima preko dvije godine i jos u njoj spava. Jednostavno nema druge pa ni ne razmisljaju da sta promjene :D
Dovoljno mi je sto me bude na hranjenje jos da i kontam jesu li se otkrili :run:
safran

#4229 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

putujucidzindas wrote:Ja sam uzela ovu kao vrećica, bez nogavica i još nisam htjela da se kopča naprijed ziperom, već na ramenima drikerima. Nekako mi ga je lakše u nju uvaliti kad zaspi, a ja mu nisam stigla obući vrećicu. Ove iskusne mame su mi rekle da sam se zeznula, jer kad naraste petljaće nogicama i nerviraće ga vrećica, pa valjda zato svi uzimaju s nogavicama. Vidjećemo. Doduše, nisam uzela najveću, negdje oko 100 cm je moja, koliko se sjećam.
Kod mene ovo bio slučaj kad je počeo samostalno da se okreće, vreća bi se zapetljala oko njega i onda bi se borio dok se ne izvuče iz vreće. Ova vreća sa nogavicama je sada super - vrti se on a i ona za njim. I zaista sam i ja imala u početku osjećaj kao da je u pidžami ali zaista je super topla i nema potrebe za dodatnom dekicom i sl.
affidavit

#4230 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

Hvala vam svima na savjetima, danas poslije posla idem u potragu. Ne znam, sto se tice socijalnog, ja znam samo za radnju koja u izlogu ima krevetice za bebe, radnja blizu Mone, :D nisam jos nikad kupovala stvari za bebe, pa nisam bas upoznata sa radnjama gdje to mogu naci, ali valjda cu naci to sto trebam kupiti. :)
CherryLips

#4231 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Kupovina ovih bebecih stvari je bas zarazna,ko mahniti sta god vidimo samo se smjeskamo i kupujemo :-) ove su pravo lijepe vrece sto je radenska stavila sliku,ja jos nijedne nisam uzela,nisu mi ni pale na pamet...al hajd,kad zatreba uzece se...od kojeg se uopste uzrasta beba moze staviti da spava u njoj?
affidavit

#4232 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

CherryLips wrote:Kupovina ovih bebecih stvari je bas zarazna,ko mahniti sta god vidimo samo se smjeskamo i kupujemo :-) ove su pravo lijepe vrece sto je radenska stavila sliku,ja jos nijedne nisam uzela,nisu mi ni pale na pamet...al hajd,kad zatreba uzece se...od kojeg se uopste uzrasta beba moze staviti da spava u njoj?
Rekla bih da mogu od rodjenja da se stavljaju u ove vrece, malo sam googlala i vidim da ima razlicitih velicina, kao 50, 60 cm. Izgleda da su bas prakticne za bebe koje imaju zivahne nogice i onda se otkriju u toku noci. :)
Arminaa

#4233 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Arminaa »

Ja imam 3 vrece, ali nijedna nije sa nogavicama :sad: , izgledaju kao kod radenske (s tim da je jedna na rajfeslus, a druge dvije se kopcaju na ramenima), 3 razlicite velicine, dvije su manje kontam taman dok zima ne prodje, a ova treca je bas povelika-mozda za jedno godinu dana :|
LieToMe

#4234 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

Mi smo uzeli vrecicu pcelica maja, sa dugim rukavima, ferslusom i dole je ono iz jednog dijela (nema nogavice nego ono usiveno) e jesam objasnila :lol:
Uglavnom uzeli smo sad za sad samo jednu pa cemo dokupiti naknadno.
Nama treba zabraniti odlazak u onaj Amko na Mojmilo, do sad nismo otisli a da nismo sa kesama izasli :lol: pogotovo sto su one boje predivne, pastelne, tako vesele, dodje ti da kazes zapakujte sve :D
CherryLips

#4235 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Ja jedva docekala da saznam pol bebe nakon 8 mjeseci,sad samo gledam ima li sta plavo,sivo,ono bas djecacko :) vise mi onih neutalnih pastelnih boja preko glave bilo,vuce te i roze i plavo a bezze kupovati kad ne znam konkretno :) mi samo jednom u amku bili na mojmilu,nekako nam nije usput,a imaju bas svega:) pcelica maja je super marka,dobar pamuk,mada me je odusevio i Imago,pamuk je bas divan :) a opet najmekanije gegice su mi iz Jane... :) ma valja sve :-D
LieToMe

#4236 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

Mi smo strasno puno kupili pcelice maje, pamuk me odusevio a i boje su im predivne. Najljepsi su mi bodiji sa bocnim kopcanjem i njihove gegice i dodnji dijelovi trenerkica u plisanom izdanju. Brat je kupio dosta sitnica u h&mu, izmedju ostalog i gegice sa usima u kojima cemo iznjeti bebu a kupovali smo i u merkatoru i todoru u interexu (sad se nekako drugacije zove).
Mi smo nedavno saznali da smo konzumenti roze boje :D samo ne mislim pretjerivati sa rozom, meni je ljepsa varijanta ljubicasta. Rozo mi nekako bezze :lol: imamo i teget stvari a meni vala i crvena prolazi kao detalj i za djecake i za djevojcice :D ma sve je tako slatko i minijaturno :D
safran

#4237 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

De ba, stavite se pod kontrolu :lol: kad se rode tek onda kreće trošenje. I ne pretjerujte sa ovim malim stvarima - operete 2 x i ne mere više. Doduše, i ja sam takva bila kad sam očekivala prvu bebu pa vas razumijem. Kupila 3 predivna bodija vel. 52, oprala, opeglala nikad mu nisam obukla - nisu mu mogli. Nisam ih nikom dala - preslatki mi bili - hajd, nek sačeka drugo. U očekivanju drugog, izvadila ih, ponovo oprala, opeglala i nikad obukla. Oko 10 mjeseci krasnije prijateljica rodi malu curicu i konačno, nakon 6.5 godina ta tri bodija budu obučena.
Bebe do nekih 8 mjeseci bih preporučila obične vreće za spavanje sa rajsferšlusom sa strane ali ipak vel. do 12 mjeseci. Otvorite je kao deku, bebicu stavite unutra, pokrijete drugim dijelom i zatvorite. I da, možete ih odmah stavljati u vreće. Za ove malo starije koji se puno vrte - 8 mjeseci i više - ipak bih predložila ovu sa nogavicama. Naravno, neke bebe su savršeno sretne u svakoj vreći a neke su egzibicionisti i vole golotinju.
LieToMe

#4238 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

safran wrote:De ba, stavite se pod kontrolu :lol: kad se rode tek onda kreće trošenje. I ne pretjerujte sa ovim malim stvarima - operete 2 x i ne mere više. Doduše, i ja sam takva bila kad sam očekivala prvu bebu pa vas razumijem. Kupila 3 predivna bodija vel. 52, oprala, opeglala nikad mu nisam obukla - nisu mu mogli. Nisam ih nikom dala - preslatki mi bili - hajd, nek sačeka drugo. U očekivanju drugog, izvadila ih, ponovo oprala, opeglala i nikad obukla. Oko 10 mjeseci krasnije prijateljica rodi malu curicu i konačno, nakon 6.5 godina ta tri bodija budu obučena.
Bebe do nekih 8 mjeseci bih preporučila obične vreće za spavanje sa rajsferšlusom sa strane ali ipak vel. do 12 mjeseci. Otvorite je kao deku, bebicu stavite unutra, pokrijete drugim dijelom i zatvorite. I da, možete ih odmah stavljati u vreće. Za ove malo starije koji se puno vrte - 8 mjeseci i više - ipak bih predložila ovu sa nogavicama. Naravno, neke bebe su savršeno sretne u svakoj vreći a neke su egzibicionisti i vole golotinju.
ja sam ona sto uci na greskama drugih, kod nas sve 62 i vece :D kotam ako se ranije porodim necu imati bebi sta obuci sve ce joj biti veliko :lol: a mi smo morali sve kupiti jer nemamo od koga naslijediti, prvo dijete, prvo unuce sa obje strane... a nemamo malih beba u drustvu. od pocetka smo oni koji probijaju led :lol:
radenska

#4239 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

A gdje ste kupili steznike poslije trudnoce, to moram kupiti a pojma nemam gdje ima 8-)
safran

#4240 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

LieToMe wrote:
ja sam ona sto uci na greskama drugih, kod nas sve 62 i vece :D kotam ako se ranije porodim necu imati bebi sta obuci sve ce joj biti veliko :lol: a mi smo morali sve kupiti jer nemamo od koga naslijediti, prvo dijete, prvo unuce sa obje strane... a nemamo malih beba u drustvu. od pocetka smo oni koji probijaju led :lol:
Znači pametna :-D
I mi smo tako prvi put. Imali smo samo jednu drugaricu curicu malo stariju. A ovom drugom mogu na prste nabrojati šta sam mu kupila - a bratove sam mu stvari mahom ranije podijelila.
LieToMe

#4241 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

radenska wrote:A gdje ste kupili steznike poslije trudnoce, to moram kupiti a pojma nemam gdje ima 8-)
ja sam steznjak :lol: kupila u baby centru u bbiju, jest poskup ali imali smo cestitku sa jezera i 15% popusta, sve smo uzimali kod njih pa nam se isplatilo. marka je anita, ima tri nivoa podesavanja za zatezanje. uzela sam broj 44 ali su mi rekli ako mi bude trebao manji (do sad sam se udebljala samo 6 kg pa vjerovatno da cu imati manje nego na ocetku trudnoce) moze suprug doci i zamjeniti za manji.
inace su me dole odusevile tete sa svojim znanjem i ljubaznoscu :thumbup:
CherryLips

#4242 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

A mi opet uzeli podosta stvari vel 56,i bodica i gegica,dobili presladak kompletic za iznijeti bebu aBd,al opet moram nesto ponijeti i u vel 62,dr govori da je beba naprednija sa dugim nonama :) mada sam ja uzela i skafander,reko ako pripeknu oni minusi nek se nadje :-D
safran

#4243 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Ma to se u vreću zašarafi i nosi kući.
otherside

#4244 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

i mi smo ovoj drugoj kupili svega nekoliko stvari za obuci. vecinu je naslijedila od starije seke.
a toga je more jer smo za prvo dijete kupovali ko dva manijaka a muz je bas bio nenadmasan u tim budalastinama.
i dan danas se svadjamo oko kupovine za djecu :-)
sad kad navali da kupi nesto curicama ja kazem ok, meni trebaju cizme/kaput/dzemper pa ako sta ostane... :D
Arminaa

#4245 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Arminaa »

radenska wrote:A gdje ste kupili steznike poslije trudnoce, to moram kupiti a pojma nemam gdje ima 8-)
I ja sam to gledala, imas predobar u BBI u Baby centru, cijena mu je 99 KM, ima 3 nivoa podesavanja, a ona djevojka koja prodaje kaze da uzimas velicinu koju si nosila do trudnoce, meni bi trebao recimo broj 38. Ali mi preskup, moja prijateljica koja ga je kupila kaze da vrijedi svakog feninga - steznik i Aventova pumpica za izdajanje mlijeka (to je ujedno i njena preporuka sta kupiti pod obavezno, a porodila se prije 3 mjeseca, stomaka nigdje, a mlijeka za izvoz :D )
I jos sta mi je preporucila jeste pumpica za nos, ali ne ona rucna, mala poput NUK-ove, nego one jace ili na baterije ili na usisivac :shock:
krompir i riza

#4246 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by krompir i riza »

Na usisivač? :shock: Ja se ovdje samo isprepadam :cry: Jadno moje dijete sa mnom, ništa ne znam, isto sam debil Image
safran

#4247 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Usisivač, usisvač - ništa se ne :shock: - valja svakog pf. Ja imam ovu na usisivač a vjerujem da je ona na baterije praktičnija i vjeruj da je nježnija od NUK i sl. a 100% efikasnija.
safran

#4248 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

krompir i riza wrote:Na usisivač? :shock: Ja se ovdje samo isprepadam :cry: Jadno moje dijete sa mnom, ništa ne znam, isto sam debil Image
Idi bogati, dok to bebe ugleda svjetlo dana diplomiraćeš ovdje po Bolonji :lol: :lol: :lol: a onda slijedi magistarski (dojenje i ishrana), pa doktorat (skidanje pelena, upale grla, uha, sline, polazak u vrtić ..... škola ... ).
krompir i riza

#4249 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by krompir i riza »

Ja imam osjećaj da svi znaju sve šta treba, ne treba, samo ja k'o tele :cry: Sve živo moram pitati, šta ovo, kako ono...
Da znate da sve zapisujem kako šta spomenete, da imam za kasnije :D
safran

#4250 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

krompir i riza wrote:Ja imam osjećaj da svi znaju sve šta treba, ne treba, samo ja k'o tele :cry: Sve živo moram pitati, šta ovo, kako ono...
Da znate da sve zapisujem kako šta spomenete, da imam za kasnije :D
Idi rižo - imaš do ovoga još vremena koliko hoćeš - ne beri brigu. Nego, kakve kokice kompir pravi? Dovoljno slane? Preslane? Pale li za mučninu? Uspiješ li saslušati kraj rečenice da ne zaspiš?
Post Reply