Renault Megane all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Dzontra_Volta
#4226 Re: Renault Megane all about
Možda ti se dekodirao ključ.
- kafanski_covjek
#4227 Re: Renault Megane all about
za megane 2, iste cijene kao u Renoshopu a kvalitet

-
milann1971
#4228 Re: RE: Re: Renault Megane all about
pa to simptom?Dzontra_Volta wrote:Možda ti se dekodirao ključ.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
-
Dzontra_Volta
#4229 Re: RE: Re: Renault Megane all about
Pa ako je kod izgubljen, onda ti je blokiran motor i neće zaverglati.milann1971 wrote:pa to simptom?Dzontra_Volta wrote:Možda ti se dekodirao ključ.
-
milann1971
#4230 Re: Renault Megane all about
ma nije to, nema logike
- VladaFBiH
#4231 Re: Renault Megane all about
moguće itekako ako ti ne radi alternator kako trebamilann1971 wrote:akumulator original renoov 5 god garancije, star 8 mjeseci, je li moguce da je to???
-
dgL_
#4232 Re: Renault Megane all about
johntra wrote:Ima li majstora, jesi riješio problem?dgL_ wrote: Upravu si, mada te gumice je usputno zamjenit... Plasticna gtana se svakako odsarafi i skine... A kad je skinuta onda zamjenis 4 gumice na grani prema usisu i onu od leptir gasa prema grani... Ide li tu diht mase malo da to sve fino ufati kalo treba? Nisu skupe te gumice? Sutra cu zvati renault shop da pitam imaju li da i njih usput zamjenim...
Maloprije stanem ispred Marsa kod zeljinog stadiona nesto kupovo zadrzim se 20ak min... Sjednem upalim sastavi i samo obrtaji dole i ugasi se... Primjetio sam da. U tom trenutku zasmrdi benzin u autu... Moguce da klapna ostane zatvorena pa onda naljeva benzin i zato se cuuje... Tog smrada nema u toku voznje ili kad sastavi a ne ugasi se...
Jako me ovo kopka a majstor mi rece tek iza Nove godine da je slobodan...
Eto igrom slucaja danas sam uhvatio vremena i majstor mi je bio slobodan pa sam skoknuo... Skinuta plasticna grana (malo se napatio sa sarafima iza...) skinut filter zraka kuciste filtera, i klapna gasa... Izgledala je nekako masna po zidovima i sve je to lijepo ocisceno, naprskano da odstoji ocisceno, ispuhana grana ociscena... Gumice na usiau dobre na leptiru mjenjana dobra... Diht masa se stavila na gumice, prije toga ocistilo se sve fino vratilo, kalibraxija klapne preko kompa uradjena...
Obrtaji lijepo padaju, lijepo pali, nema vise da obrtaji spadnu kad se pali zagrijan motor koji je odstojao pa cak ponekad (sve cesce i ugasi) ugl. Zadovoljan sam...
Ono sto sam sad primjetio recimo kad vozim trecom, izbacim u ler a vozilo se krece obrtaji oatanu na 1000 o/min i tek kad u potpunosti stanem sidju na nornalnih 800tinjak kako je bilo i prije...
-
direstraits0078
#4233 Re: Renault Megane all about
dgL_ wrote:johntra wrote:Ima li majstora, jesi riješio problem?dgL_ wrote: Upravu si, mada te gumice je usputno zamjenit... Plasticna gtana se svakako odsarafi i skine... A kad je skinuta onda zamjenis 4 gumice na grani prema usisu i onu od leptir gasa prema grani... Ide li tu diht mase malo da to sve fino ufati kalo treba? Nisu skupe te gumice? Sutra cu zvati renault shop da pitam imaju li da i njih usput zamjenim...
Maloprije stanem ispred Marsa kod zeljinog stadiona nesto kupovo zadrzim se 20ak min... Sjednem upalim sastavi i samo obrtaji dole i ugasi se... Primjetio sam da. U tom trenutku zasmrdi benzin u autu... Moguce da klapna ostane zatvorena pa onda naljeva benzin i zato se cuuje... Tog smrada nema u toku voznje ili kad sastavi a ne ugasi se...
Jako me ovo kopka a majstor mi rece tek iza Nove godine da je slobodan...
Eto igrom slucaja danas sam uhvatio vremena i majstor mi je bio slobodan pa sam skoknuo... Skinuta plasticna grana (malo se napatio sa sarafima iza...) skinut filter zraka kuciste filtera, i klapna gasa... Izgledala je nekako masna po zidovima i sve je to lijepo ocisceno, naprskano da odstoji ocisceno, ispuhana grana ociscena... Gumice na usiau dobre na leptiru mjenjana dobra... Diht masa se stavila na gumice, prije toga ocistilo se sve fino vratilo, kalibraxija klapne preko kompa uradjena...
Obrtaji lijepo padaju, lijepo pali, nema vise da obrtaji spadnu kad se pali zagrijan motor koji je odstojao pa cak ponekad (sve cesce i ugasi) ugl. Zadovoljan sam...
Ono sto sam sad primjetio recimo kad vozim trecom, izbacim u ler a vozilo se krece obrtaji oatanu na 1000 o/min i tek kad u potpunosti stanem sidju na nornalnih 800tinjak kako je bilo i prije...
Normalno.
-
milann1971
#4234 Re: RE: Re: Renault Megane all about
na kraju popravljeno, svi grijaci crkli, zamjenjeni plus pumpa za gorivoVladaFBiH wrote:moguće itekako ako ti ne radi alternator kako trebamilann1971 wrote:akumulator original renoov 5 god garancije, star 8 mjeseci, je li moguce da je to???
- drunken tiger
#4235 Re: Renault Megane all about
Radi li neko ugradnju muzike u auto? Zanimaju me zvučnici, cd player koji je kompatibilan s komandama na volanu. Ne mislim ništa papansko nego me zanima više kvalitet zvuka nego jačina. Ovaj player neće baš svaki CD da očita a slušam muziku stalno pa me malko počeo iritirati. Megane 2, 2004 je u pitanju.
??
??
-
kakaljin
#4236 Re: Renault Megane all about
Ako hoces kvalitet trebas onda mijenjati i kablove za zvucnike. Jer ti sam cd player i zvucnici nece biti dovoljni.drunken tiger wrote:Radi li neko ugradnju muzike u auto? Zanimaju me zvučnici, cd player koji je kompatibilan s komandama na volanu. Ne mislim ništa papansko nego me zanima više kvalitet zvuka nego jačina. Ovaj player neće baš svaki CD da očita a slušam muziku stalno pa me malko počeo iritirati. Megane 2, 2004 je u pitanju.
??
-
milann1971
#4237 Re: Renault Megane all about
kod zamjene sijalice lijeve na scenicu 2 treba vaditi akumulator, cuo sam da iz nekog razloga auto se ugasi i tako stoji 15 min pa se tek onda mijenja... je li patka?? ili ima smisla..? hvala
- drunken tiger
#4238 Re: Renault Megane all about
Aha. Ok. Je li to izvodljivo? Znas li nekoga ko radi to? Treba mi neko ko se razumije u to da se posavjetujem. Mozda ne moram mijenjati nista osim cd playera jer kvalitet zvuka fabrickih zvucnika je meni ok. Samo u zadnje vrijeme me malo to iritira. Preskakanje cd-a i pucketanja neka..kakaljin wrote:Ako hoces kvalitet trebas onda mijenjati i kablove za zvucnike. Jer ti sam cd player i zvucnici nece biti dovoljni.drunken tiger wrote:Radi li neko ugradnju muzike u auto? Zanimaju me zvučnici, cd player koji je kompatibilan s komandama na volanu. Ne mislim ništa papansko nego me zanima više kvalitet zvuka nego jačina. Ovaj player neće baš svaki CD da očita a slušam muziku stalno pa me malko počeo iritirati. Megane 2, 2004 je u pitanju.
??
-
kakaljin
#4239 Re: Renault Megane all about
To ti je skidanje tapacirunga, pa kasnije moze biti problem ako se ne napravi kako treba i fino vrati tapacirung moze lupkati.drunken tiger wrote:Aha. Ok. Je li to izvodljivo? Znas li nekoga ko radi to? Treba mi neko ko se razumije u to da se posavjetujem. Mozda ne moram mijenjati nista osim cd playera jer kvalitet zvuka fabrickih zvucnika je meni ok. Samo u zadnje vrijeme me malo to iritira. Preskakanje cd-a i pucketanja neka..kakaljin wrote:Ako hoces kvalitet trebas onda mijenjati i kablove za zvucnike. Jer ti sam cd player i zvucnici nece biti dovoljni.drunken tiger wrote:Radi li neko ugradnju muzike u auto? Zanimaju me zvučnici, cd player koji je kompatibilan s komandama na volanu. Ne mislim ništa papansko nego me zanima više kvalitet zvuka nego jačina. Ovaj player neće baš svaki CD da očita a slušam muziku stalno pa me malko počeo iritirati. Megane 2, 2004 je u pitanju.
??
A ko to radi, vjerovatno ove audio kuce, vjerovatno neko od korisnika vise zna pa neka napise.
-
SHTEVELEC
#4240 Re: Renault Megane all about
Radio je Muha (Caraudio, Vraca), al' ne znam radi li vise. Meni se isto desilo na Scenicu, is'o mi je na zivce CD pa sam kupio Yatour (emulira CD changer, kacis ga na originalni radio, u njega ide USB stik ili SD kartica sa mp3-evima) - ostaju komande na volanu, zvuk meni ok (nisam nesto muhanat na kvalitet zvuka, nisam cuo razlika ovog plejera ili kada pustam sa CD-a), nije skup (sa dostavom iz Njemacke sam ga platio oko 120KM, sada mozda bude vise ako naplate carinu). Da ugradis drugi CD a ostanu ti komande na volanu je malo teze, tj. poskupo - kada sam trazio bio je neki Alpine CD (cirka 300-400KM koliko se sjecam) + kabl/adapter za komande (tako nesto, oko 150KM)drunken tiger wrote:Radi li neko ugradnju muzike u auto? Zanimaju me zvučnici, cd player koji je kompatibilan s komandama na volanu. Ne mislim ništa papansko nego me zanima više kvalitet zvuka nego jačina. Ovaj player neće baš svaki CD da očita a slušam muziku stalno pa me malko počeo iritirati. Megane 2, 2004 je u pitanju.
??
-
Throttle
#4241 Re: Renault Megane all about
Mijenjat kablove da se poboljsa kvalitet zvuka?
-
kakaljin
#4242 Re: Renault Megane all about
Da, to se radi da se poboljsa kvalitet zvuka, nije samo promjeniti cd i zvucnike, iako i to da nekog pomaka u kvaliteti, ali puno bolji kvalitet daju i kablovi.Throttle wrote:Mijenjat kablove da se poboljsa kvalitet zvuka?
To ti svaki audiofil radi, ali je ostala akustika problem kod auta.
-
Me_again
#4243 Re: Renault Megane all about
Audiofil koji ganja perfekciju zvuka u autu nije audiofil, po default-u.kakaljin wrote:Da, to se radi da se poboljsa kvalitet zvuka, nije samo promjeniti cd i zvucnike, iako i to da nekog pomaka u kvaliteti, ali puno bolji kvalitet daju i kablovi.Throttle wrote:Mijenjat kablove da se poboljsa kvalitet zvuka?
Ja ga hebem ko u autu osjeti razliku u zvuku zbog promjene kablova. U kuci / stanu da, posebno na nizim frekvencijama, ali u autu
-
kakaljin
#4244 Re: Renault Megane all about
Pa zato sam naveo da je akustika problem kod auta.Me_again wrote:Audiofil koji ganja perfekciju zvuka u autu nije audiofil, po default-u.kakaljin wrote:Da, to se radi da se poboljsa kvalitet zvuka, nije samo promjeniti cd i zvucnike, iako i to da nekog pomaka u kvaliteti, ali puno bolji kvalitet daju i kablovi.Throttle wrote:Mijenjat kablove da se poboljsa kvalitet zvuka?
Ja ga hebem ko u autu osjeti razliku u zvuku zbog promjene kablova. U kuci / stanu da, posebno na nizim frekvencijama, ali u autu![]()
![]()
Ali ima frikova koji ulože u auto što se tiče zvuka.
-
Throttle
#4245 Re: Renault Megane all about
U auto se moze ubacit SQ ozvucenje al sta god ubacis nece bit na nivou kucnih kutija i sistema, zbog akustike, smjestaja zvucnika, plastika koje skripe.. zato smatram da nista nece postici mijenjanjem kablova pogotovo do zvucnika..kablovi do pojacala uticu jer pojacalo dize amplitudu i mala distorzija na ulazu znaci uzas na izlazu pojacala tj amplitudu.. a da ne govorimo o tome sto covjeka muci sto mu cd preskace a ne sto mu zvucnik ne reprodukuje sve frekvencije onako kako treba
ne treba od svega pravit nauku bezveze..
- drunken tiger
#4246 Re: Renault Megane all about
Ovo bi mi odgovaralo jer mi je stvarno žao da kvarim originalni izgled auta. Hvala ti. Pokušat ću ovo naći. Samo ako mi još možeš reći gdje si ugradio. može i u pp.SHTEVELEC wrote:Radio je Muha (Caraudio, Vraca), al' ne znam radi li vise. Meni se isto desilo na Scenicu, is'o mi je na zivce CD pa sam kupio Yatour (emulira CD changer, kacis ga na originalni radio, u njega ide USB stik ili SD kartica sa mp3-evima) - ostaju komande na volanu, zvuk meni ok (nisam nesto muhanat na kvalitet zvuka, nisam cuo razlika ovog plejera ili kada pustam sa CD-a), nije skup (sa dostavom iz Njemacke sam ga platio oko 120KM, sada mozda bude vise ako naplate carinu). Da ugradis drugi CD a ostanu ti komande na volanu je malo teze, tj. poskupo - kada sam trazio bio je neki Alpine CD (cirka 300-400KM koliko se sjecam) + kabl/adapter za komande (tako nesto, oko 150KM)drunken tiger wrote:Radi li neko ugradnju muzike u auto? Zanimaju me zvučnici, cd player koji je kompatibilan s komandama na volanu. Ne mislim ništa papansko nego me zanima više kvalitet zvuka nego jačina. Ovaj player neće baš svaki CD da očita a slušam muziku stalno pa me malko počeo iritirati. Megane 2, 2004 je u pitanju.
??
-
lavic
#4247 Re: Renault Megane all about
quote="kakaljin"]
Aha. Ok. Je li to izvodljivo? Znas li nekoga ko radi to? Treba mi neko ko se razumije u to da se posavjetujem. Mozda ne moram mijenjati nista osim cd playera jer kvalitet zvuka fabrickih zvucnika je meni ok. Samo u zadnje vrijeme me malo to iritira. Preskakanje cd-a i pucketanja neka..[/quote]
To ti je skidanje tapacirunga, pa kasnije moze biti problem ako se ne napravi kako treba i fino vrati tapacirung moze lupkati.
A ko to radi, vjerovatno ove audio kuce, vjerovatno neko od korisnika vise zna pa neka napise.[/quote]
Probaj kod Ismara Djoze, nalazi se iznad skole na raskrscu u Buljakovom.
Ako hoces kvalitet trebas onda mijenjati i kablove za zvucnike. Jer ti sam cd player i zvucnici nece biti dovoljni.[/quote]drunken tiger wrote:Radi li neko ugradnju muzike u auto? Zanimaju me zvučnici, cd player koji je kompatibilan s komandama na volanu. Ne mislim ništa papansko nego me zanima više kvalitet zvuka nego jačina. Ovaj player neće baš svaki CD da očita a slušam muziku stalno pa me malko počeo iritirati. Megane 2, 2004 je u pitanju.
??
Aha. Ok. Je li to izvodljivo? Znas li nekoga ko radi to? Treba mi neko ko se razumije u to da se posavjetujem. Mozda ne moram mijenjati nista osim cd playera jer kvalitet zvuka fabrickih zvucnika je meni ok. Samo u zadnje vrijeme me malo to iritira. Preskakanje cd-a i pucketanja neka..[/quote]
To ti je skidanje tapacirunga, pa kasnije moze biti problem ako se ne napravi kako treba i fino vrati tapacirung moze lupkati.
A ko to radi, vjerovatno ove audio kuce, vjerovatno neko od korisnika vise zna pa neka napise.[/quote]
Probaj kod Ismara Djoze, nalazi se iznad skole na raskrscu u Buljakovom.
-
kakaljin
#4248 Re: Renault Megane all about
Isto razmisljam, nego raspravljamo.Throttle wrote:U auto se moze ubacit SQ ozvucenje al sta god ubacis nece bit na nivou kucnih kutija i sistema, zbog akustike, smjestaja zvucnika, plastika koje skripe.. zato smatram da nista nece postici mijenjanjem kablova pogotovo do zvucnika..kablovi do pojacala uticu jer pojacalo dize amplitudu i mala distorzija na ulazu znaci uzas na izlazu pojacala tj amplitudu.. a da ne govorimo o tome sto covjeka muci sto mu cd preskace a ne sto mu zvucnik ne reprodukuje sve frekvencije onako kako trebane treba od svega pravit nauku bezveze..
- spree
#4249 Re: Renault Megane all about
i meni na scenicu 2 preskace ili jednostavno nece da ucita cd. predobro bi bilo naci nesto sto ima usb ili bluetooth, pa nakaciti na orginalni cd player radi tih komandi. i zvucnici nisu nesto, ali su ok. ne bi vala mijenjao kablove taman sve ovako ostalo.
edit: sad pitanje je da lise nesto moze tako povezati, posto orginalni cd player nema ni aux opciju. evo sad sam malo pogledao ovaj yatour. cini se ok samo da li moze na komande na volanu i da li moze na cd player bez auxa?
edit: sad pitanje je da lise nesto moze tako povezati, posto orginalni cd player nema ni aux opciju. evo sad sam malo pogledao ovaj yatour. cini se ok samo da li moze na komande na volanu i da li moze na cd player bez auxa?
Last edited by spree on 17/02/2017 09:10, edited 1 time in total.
- drunken tiger
#4250 Re: Renault Megane all about
Zaboravio sam ja napisati da mi lijeva strana (zvučnici u tabli i u vratima) zvone kao da je membrana otišla. Nije samo CD u pitanju. Lahko je meni zvučnike fabričke kupiti u ugradti.kakaljin wrote:Isto razmisljam, nego raspravljamo.Throttle wrote:U auto se moze ubacit SQ ozvucenje al sta god ubacis nece bit na nivou kucnih kutija i sistema, zbog akustike, smjestaja zvucnika, plastika koje skripe.. zato smatram da nista nece postici mijenjanjem kablova pogotovo do zvucnika..kablovi do pojacala uticu jer pojacalo dize amplitudu i mala distorzija na ulazu znaci uzas na izlazu pojacala tj amplitudu.. a da ne govorimo o tome sto covjeka muci sto mu cd preskace a ne sto mu zvucnik ne reprodukuje sve frekvencije onako kako trebane treba od svega pravit nauku bezveze..
![]()
![]()
![]()