Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Royale

#4226 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Royale »

Nermin_BH wrote:
Royale wrote:Kupujem par godina na eBayu i nikad mi banka nije skidala proviziju od transakcija, do danas, kupio 2 stvari, naplatili proviziju, na jednu stvar 1.70 km a na drugu 1.24 km? Kakva je situacija kod vas??

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Jel to vidis na izvjestaju ili na paypalu ? Ako je na paypalu onda moras iskljuciti na paypalu da ti ne odbijaju proviziju, neko je vec pisao na temi kako to iskljuciti.
Na izvjestaju sms-om.

Nermin_BH

#4227 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Nermin_BH »

KvaziExpert wrote:Sta ovo sad mi paypal pokazuje iznos u KM, i imam opciju da odaberem paypal konverziju u bam, ili da naplati u originalnoj valuti? Do sad nisam imao tu opciju.
I ne mogu da platim s mobitela (vec mjesec, dva), kaze internal server error, ranije je moglo, doduse nikad nije radio paypal mobile, nego sam se logovao na full site. Ima li jos kakvih iskustava?

Sent from my GT-I9505G using Tapatalk
Royale wrote: Na izvjestaju sms-om.

http://www.klix.ba/forum/internet-kupov ... 8#p9250119
seoBIH

#4228 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by seoBIH »

w0rld wrote:
quarterback wrote:"rekni" im da si preskocio par razreda osnovne i da ti kartica ne treba
:pisnuo:
:lol: :lol: :lol: sam si kriv care :)
jedandevetdvajedan1
daj TN, ne prati tu ništa, to je bezveze, samo zamazivanje ociju. Tu ti nista nece pisati.
34sf4drgu67d25

#4229 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by 34sf4drgu67d25 »

Market wrote:Onda,sta da im reknem kada dođem tamo?
Isto sto i nama :D
Market wrote:Trebam pomoć.Želim da otvorim račun u banci,ali bez primanja plaće,znači samo za kupovinu stvari preko ebaya,dali je to moguće?
Uzmes Visa debitnu karticu sa kojom nemozes u minus, registrujes se na paypal i povezes tu karticu sa paypalom (moras imati nesto malo kesa na kartici), uplatis kes i kupujes. Kupuj preko pouzdanih stranica i placaj preko pajpala.

Pozdrav.
seoBIH

#4230 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by seoBIH »

Ne kontam zasto se trudite objasnjavat nesto sto je objasnjeno 42949215492159219521 puta? Samo vi ispadate debili koji crtaju sve 42949215492159219521 puta
34sf4drgu67d25

#4231 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by 34sf4drgu67d25 »

Nije mi tesko ponoviti ako lik ne trola.
seoBIH

#4232 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by seoBIH »

Naravno, treba pomoci, ali zasto u nekim situacijama ? Zasto pomoci nekim ljudima koji ne zele koristiti pretragu, google i slicno ? Zasto im sve nacrtati ukoliko se oni ne zele potrduti da dodju do informacija?

Da je lik dosao i rekao:

"Zvao sam banku, pitao to i to, nisu mi znali reci. Ne snalazim se bas najbolje sa google i preragom, pokusao sam ali su me rezultati zbunili i nisam razumio cijeli prces registracije. Da li mi mozete pomoci ili uputiti na temu gdje je to napisano jer ovu temu sam prelistao od pocetka i informacija koja me interesovala nije tu"

a ne likovi dodju "kako da uradim to i to".

fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Royale

#4233 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Royale »

Nermin_BH wrote:
KvaziExpert wrote:Sta ovo sad mi paypal pokazuje iznos u KM, i imam opciju da odaberem paypal konverziju u bam, ili da naplati u originalnoj valuti? Do sad nisam imao tu opciju.
I ne mogu da platim s mobitela (vec mjesec, dva), kaze internal server error, ranije je moglo, doduse nikad nije radio paypal mobile, nego sam se logovao na full site. Ima li jos kakvih iskustava?

Royale wrote: Na izvjestaju sms-om.

http://www.klix.ba/forum/internet-kupov ... 8#p9250119
Hvala puno, msm da je sada ok. :)

holowey

#4234 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by holowey »

Market wrote:
holowey wrote::lol:

moze li neko da ovo iznad prebaci na vic dana?
Može li neko tebe šakom udarit po sri te tvoje face?
legendo suze me oblise :lol:
quarterback

#4235 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

123456789 wrote:Naravno, treba pomoci, ali zasto u nekim situacijama ? Zasto pomoci nekim ljudima koji ne zele koristiti pretragu, google i slicno ? Zasto im sve nacrtati ukoliko se oni ne zele potrduti da dodju do informacija?

Da je lik dosao i rekao:

"Zvao sam banku, pitao to i to, nisu mi znali reci. Ne snalazim se bas najbolje sa google i preragom, pokusao sam ali su me rezultati zbunili i nisam razumio cijeli prces registracije. Da li mi mozete pomoci ili uputiti na temu gdje je to napisano jer ovu temu sam prelistao od pocetka i informacija koja me interesovala nije tu"

a ne likovi dodju "kako da uradim to i to".

fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
:thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4236 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chmoljo »

KvaziExpert wrote:
Koja banka/kartica? Na mastercardu hypo banke nema provizije. Visa nlb banke ima. Debitna visa intesa banke mi istekla, ja je dodao ponovo, i skinulo mi 1.5 KM, bez ikakve transakcije, samo provjera kartice od paypala

kakva je situacija sa Unicredit bankom? deru li oni sa tim provizijama na računima koji se koriste samo za online transakcije?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4237 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chmoljo »

tek sad vidim... :roll:

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Market

mjesec
Michun

#4238 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Michun »

Narode, ne znam pratite li mailove podrobno kad se nesto promjeni na ebay...

The timeline for opening an eBay Money Back Guarantee case will change from 45 days from payment date to no later than 30 days after klix (or latest estimated) delivery date. This timeline change will give all buyers, domestic and international, the same amount of time after actually receiving or expecting to receive their item, to get protection for their purchase with the eBay Money Back Guarantee.

The timeline for buyers and sellers to appeal an eBay Money Back Guarantee case from the day it is closed will change from 45 days, to 30 days.
quarterback

#4239 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

Chmoljo wrote:
KvaziExpert wrote:
Koja banka/kartica? Na mastercardu hypo banke nema provizije. Visa nlb banke ima. Debitna visa intesa banke mi istekla, ja je dodao ponovo, i skinulo mi 1.5 KM, bez ikakve transakcije, samo provjera kartice od paypala

kakva je situacija sa Unicredit bankom? deru li oni sa tim provizijama na računima koji se koriste samo za online transakcije?
kod mene je uc vec godinama, mislim da je mjesecno 1.65 KM za tu karticu / tj taj racun ako je bilo prometa u tom mjesecu, ako nije nista placano ili primano onda nista ne naplacuju (ne drzi me za rijec za ovo, kod mene paypal svaki mjesec napravi neki promet) :-D
34sf4drgu67d25

#4240 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by 34sf4drgu67d25 »

Michun wrote:Narode, ne znam pratite li mailove podrobno kad se nesto promjeni na ebay...

The timeline for opening an eBay Money Back Guarantee case will change from 45 days from payment date to no later than 30 days after klix (or latest estimated) delivery date. This timeline change will give all buyers, domestic and international, the same amount of time after actually receiving or expecting to receive their item, to get protection for their purchase with the eBay Money Back Guarantee.

The timeline for buyers and sellers to appeal an eBay Money Back Guarantee case from the day it is closed will change from 45 days, to 30 days.

Hmm, prije par dana sam pokusao traziti refund na ebayu, ali dobio poruku da nisam dovoljno cekao da dodje. Mislim da je proslo 30 dana od placanja. :/
Scarface_

#4241 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Scarface_ »

34sf4drgu67d25 wrote:
Michun wrote:Narode, ne znam pratite li mailove podrobno kad se nesto promjeni na ebay...

Hmm, prije par dana sam pokusao traziti refund na ebayu, ali dobio poruku da nisam dovoljno cekao da dodje. Mislim da je proslo 30 dana od placanja. :/
Case otvaras tek kada prodje 45 dana,roba iz Azije stize nekad i kasnije,ja pustim 50 dana pa onda otvaram case,nema zurbe Prodavci posalju robu ali desi se da se ceka transport zato sto Kinezi to salju u kontejnerima brodovima,zato strpljenje EBAY je uvijek na tvojoj strani ali ako budes tako olako trazio case ko zna.
34sf4drgu67d25

#4242 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by 34sf4drgu67d25 »

Scarface_ wrote:
34sf4drgu67d25 wrote:

Case otvaras tek kada prodje 45 dana,roba iz Azije stize nekad i kasnije,ja pustim 50 dana pa onda otvaram case,nema zurbe Prodavci posalju robu ali desi se da se ceka transport zato sto Kinezi to salju u kontejnerima brodovima,zato strpljenje EBAY je uvijek na tvojoj strani ali ako budes tako olako trazio case ko zna.
Cekaj zar nije rok za zalbu 45 dana? (sad 30?) Kako uspijes otvoriti case nakon 50 dana.
Jazzy.ba

#4243 eBay - Vaša iskustva

Post by Jazzy.ba »

Rok za pokretanje casea je 45 dana od dana placanja, kakvih crnih 50 dana. I uvijek case otvarajte na Paypalu.
Realovac23

#4244 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Realovac23 »

Ljudi znate šta mene konkretno zanima. Naručio ja starke sa ioffera i nikad nisu došle, otvorio case na paypalu i paypal presudio u moju korist i vračeni mi novci. Zanima me tko je meni vratio te novce: paypal pa paypal ganja prodavača da naplati, ili mi je vratio prodavač?
holowey

#4245 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by holowey »

Realovac23 wrote:Ljudi znate šta mene konkretno zanima. Naručio ja starke sa ioffera i nikad nisu došle, otvorio case na paypalu i paypal presudio u moju korist i vračeni mi novci. Zanima me tko je meni vratio te novce: paypal pa paypal ganja prodavača da naplati, ili mi je vratio prodavač?
prodavac, nakon tvoje uplate sredstva jesu prebacena njemu ali nisu operativna dok ne prodje rok za case, a kako nije prosao rok a ti se zalio, paypal ih je samo vratio tebi...
Realovac23

#4246 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Realovac23 »

holowey wrote:
Realovac23 wrote:Ljudi znate šta mene konkretno zanima. Naručio ja starke sa ioffera i nikad nisu došle, otvorio case na paypalu i paypal presudio u moju korist i vračeni mi novci. Zanima me tko je meni vratio te novce: paypal pa paypal ganja prodavača da naplati, ili mi je vratio prodavač?
prodavac, nakon tvoje uplate sredstva jesu prebacena njemu ali nisu operativna dok ne prodje rok za case, a kako nije prosao rok a ti se zalio, paypal ih je samo vratio tebi...
Aha, razumijem. Hvala na odgovoru.
aaa111

#4247 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by aaa111 »

Jesu li pocele stizati stvari nakon praznika, magle i ostalog kasnjenja? paket iz velike britanije porucen 14. 12. jos uvijek ne stuze, nema broja za pracenje, je li iko imao slicno iskustvo, kako doci do paketa ukoliko je u nasoj posti / carini, jer mora da je tu posto se nije vratio posiljatelju. svaki savjet je dobrodosao :)
dinooh

#4248 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

aaa111 wrote:Jesu li pocele stizati stvari nakon praznika, magle i ostalog kasnjenja? paket iz velike britanije porucen 14. 12. jos uvijek ne stuze, nema broja za pracenje, je li iko imao slicno iskustvo, kako doci do paketa ukoliko je u nasoj posti / carini, jer mora da je tu posto se nije vratio posiljatelju. svaki savjet je dobrodosao :)
i ja cekam od 10.12.2013. Sigurno je negdje u Europi zaglavilo, ne vjerujem da je kod nas
Hallucigenia

#4249 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Hallucigenia »

aaa111 wrote:Jesu li pocele stizati stvari nakon praznika, magle i ostalog kasnjenja? paket iz velike britanije porucen 14. 12. jos uvijek ne stuze, nema broja za pracenje, je li iko imao slicno iskustvo, kako doci do paketa ukoliko je u nasoj posti / carini, jer mora da je tu posto se nije vratio posiljatelju. svaki savjet je dobrodosao :)
Ja sam porucila nesto iz UK 4.12, shippano odmah dan poslije, nema tracking number i nikad mi nije stigao, pare vracene, a ja sam se davno pomirila da ga necu dobiti :-(
vješalica

#4250 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by vješalica »

Meni stigla pošiljka iz Ćine poslata 1.12.2013,ja već iskala od selera nakon 40 dana da pošalje zamjenu(poslao drugi paket prije 6 dana),šta da radim kad dođe i ta druga pošiljka? :?
Mislim 1,5 $ je vrijednost te sitnice....
Da li sad da mu stavim feedback i vratim taj 1,5$ i kako?
Post Reply