Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Royale wrote:Kupujem par godina na eBayu i nikad mi banka nije skidala proviziju od transakcija, do danas, kupio 2 stvari, naplatili proviziju, na jednu stvar 1.70 km a na drugu 1.24 km? Kakva je situacija kod vas??
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Jel to vidis na izvjestaju ili na paypalu ? Ako je na paypalu onda moras iskljuciti na paypalu da ti ne odbijaju proviziju, neko je vec pisao na temi kako to iskljuciti.
KvaziExpert wrote:Sta ovo sad mi paypal pokazuje iznos u KM, i imam opciju da odaberem paypal konverziju u bam, ili da naplati u originalnoj valuti? Do sad nisam imao tu opciju.
I ne mogu da platim s mobitela (vec mjesec, dva), kaze internal server error, ranije je moglo, doduse nikad nije radio paypal mobile, nego sam se logovao na full site. Ima li jos kakvih iskustava?
Market wrote:Onda,sta da im reknem kada dođem tamo?
Isto sto i nama
Market wrote:Trebam pomoć.Želim da otvorim račun u banci,ali bez primanja plaće,znači samo za kupovinu stvari preko ebaya,dali je to moguće?
Uzmes Visa debitnu karticu sa kojom nemozes u minus, registrujes se na paypal i povezes tu karticu sa paypalom (moras imati nesto malo kesa na kartici), uplatis kes i kupujes. Kupuj preko pouzdanih stranica i placaj preko pajpala.
Ne kontam zasto se trudite objasnjavat nesto sto je objasnjeno 42949215492159219521 puta? Samo vi ispadate debili koji crtaju sve 42949215492159219521 puta
Naravno, treba pomoci, ali zasto u nekim situacijama ? Zasto pomoci nekim ljudima koji ne zele koristiti pretragu, google i slicno ? Zasto im sve nacrtati ukoliko se oni ne zele potrduti da dodju do informacija?
Da je lik dosao i rekao:
"Zvao sam banku, pitao to i to, nisu mi znali reci. Ne snalazim se bas najbolje sa google i preragom, pokusao sam ali su me rezultati zbunili i nisam razumio cijeli prces registracije. Da li mi mozete pomoci ili uputiti na temu gdje je to napisano jer ovu temu sam prelistao od pocetka i informacija koja me interesovala nije tu"
KvaziExpert wrote:Sta ovo sad mi paypal pokazuje iznos u KM, i imam opciju da odaberem paypal konverziju u bam, ili da naplati u originalnoj valuti? Do sad nisam imao tu opciju.
I ne mogu da platim s mobitela (vec mjesec, dva), kaze internal server error, ranije je moglo, doduse nikad nije radio paypal mobile, nego sam se logovao na full site. Ima li jos kakvih iskustava?
123456789 wrote:Naravno, treba pomoci, ali zasto u nekim situacijama ? Zasto pomoci nekim ljudima koji ne zele koristiti pretragu, google i slicno ? Zasto im sve nacrtati ukoliko se oni ne zele potrduti da dodju do informacija?
Da je lik dosao i rekao:
"Zvao sam banku, pitao to i to, nisu mi znali reci. Ne snalazim se bas najbolje sa google i preragom, pokusao sam ali su me rezultati zbunili i nisam razumio cijeli prces registracije. Da li mi mozete pomoci ili uputiti na temu gdje je to napisano jer ovu temu sam prelistao od pocetka i informacija koja me interesovala nije tu"
KvaziExpert wrote:
Koja banka/kartica? Na mastercardu hypo banke nema provizije. Visa nlb banke ima. Debitna visa intesa banke mi istekla, ja je dodao ponovo, i skinulo mi 1.5 KM, bez ikakve transakcije, samo provjera kartice od paypala
Sent from my GT-I9505G using Tapatalk
kakva je situacija sa Unicredit bankom? deru li oni sa tim provizijama na računima koji se koriste samo za online transakcije?
Narode, ne znam pratite li mailove podrobno kad se nesto promjeni na ebay...
The timeline for opening an eBay Money Back Guarantee case will change from 45 days from payment date to no later than 30 days after klix (or latest estimated) delivery date. This timeline change will give all buyers, domestic and international, the same amount of time after actually receiving or expecting to receive their item, to get protection for their purchase with the eBay Money Back Guarantee.
The timeline for buyers and sellers to appeal an eBay Money Back Guarantee case from the day it is closed will change from 45 days, to 30 days.
KvaziExpert wrote:
Koja banka/kartica? Na mastercardu hypo banke nema provizije. Visa nlb banke ima. Debitna visa intesa banke mi istekla, ja je dodao ponovo, i skinulo mi 1.5 KM, bez ikakve transakcije, samo provjera kartice od paypala
Sent from my GT-I9505G using Tapatalk
kakva je situacija sa Unicredit bankom? deru li oni sa tim provizijama na računima koji se koriste samo za online transakcije?
kod mene je uc vec godinama, mislim da je mjesecno 1.65 KM za tu karticu / tj taj racun ako je bilo prometa u tom mjesecu, ako nije nista placano ili primano onda nista ne naplacuju (ne drzi me za rijec za ovo, kod mene paypal svaki mjesec napravi neki promet)
Michun wrote:Narode, ne znam pratite li mailove podrobno kad se nesto promjeni na ebay...
The timeline for opening an eBay Money Back Guarantee case will change from 45 days from payment date to no later than 30 days after klix (or latest estimated) delivery date. This timeline change will give all buyers, domestic and international, the same amount of time after actually receiving or expecting to receive their item, to get protection for their purchase with the eBay Money Back Guarantee.
The timeline for buyers and sellers to appeal an eBay Money Back Guarantee case from the day it is closed will change from 45 days, to 30 days.
Hmm, prije par dana sam pokusao traziti refund na ebayu, ali dobio poruku da nisam dovoljno cekao da dodje. Mislim da je proslo 30 dana od placanja. :/
Michun wrote:Narode, ne znam pratite li mailove podrobno kad se nesto promjeni na ebay...
Hmm, prije par dana sam pokusao traziti refund na ebayu, ali dobio poruku da nisam dovoljno cekao da dodje. Mislim da je proslo 30 dana od placanja. :/
Case otvaras tek kada prodje 45 dana,roba iz Azije stize nekad i kasnije,ja pustim 50 dana pa onda otvaram case,nema zurbe Prodavci posalju robu ali desi se da se ceka transport zato sto Kinezi to salju u kontejnerima brodovima,zato strpljenje EBAY je uvijek na tvojoj strani ali ako budes tako olako trazio case ko zna.
Case otvaras tek kada prodje 45 dana,roba iz Azije stize nekad i kasnije,ja pustim 50 dana pa onda otvaram case,nema zurbe Prodavci posalju robu ali desi se da se ceka transport zato sto Kinezi to salju u kontejnerima brodovima,zato strpljenje EBAY je uvijek na tvojoj strani ali ako budes tako olako trazio case ko zna.
Cekaj zar nije rok za zalbu 45 dana? (sad 30?) Kako uspijes otvoriti case nakon 50 dana.
Ljudi znate šta mene konkretno zanima. Naručio ja starke sa ioffera i nikad nisu došle, otvorio case na paypalu i paypal presudio u moju korist i vračeni mi novci. Zanima me tko je meni vratio te novce: paypal pa paypal ganja prodavača da naplati, ili mi je vratio prodavač?
Realovac23 wrote:Ljudi znate šta mene konkretno zanima. Naručio ja starke sa ioffera i nikad nisu došle, otvorio case na paypalu i paypal presudio u moju korist i vračeni mi novci. Zanima me tko je meni vratio te novce: paypal pa paypal ganja prodavača da naplati, ili mi je vratio prodavač?
prodavac, nakon tvoje uplate sredstva jesu prebacena njemu ali nisu operativna dok ne prodje rok za case, a kako nije prosao rok a ti se zalio, paypal ih je samo vratio tebi...
Realovac23 wrote:Ljudi znate šta mene konkretno zanima. Naručio ja starke sa ioffera i nikad nisu došle, otvorio case na paypalu i paypal presudio u moju korist i vračeni mi novci. Zanima me tko je meni vratio te novce: paypal pa paypal ganja prodavača da naplati, ili mi je vratio prodavač?
prodavac, nakon tvoje uplate sredstva jesu prebacena njemu ali nisu operativna dok ne prodje rok za case, a kako nije prosao rok a ti se zalio, paypal ih je samo vratio tebi...
Jesu li pocele stizati stvari nakon praznika, magle i ostalog kasnjenja? paket iz velike britanije porucen 14. 12. jos uvijek ne stuze, nema broja za pracenje, je li iko imao slicno iskustvo, kako doci do paketa ukoliko je u nasoj posti / carini, jer mora da je tu posto se nije vratio posiljatelju. svaki savjet je dobrodosao
aaa111 wrote:Jesu li pocele stizati stvari nakon praznika, magle i ostalog kasnjenja? paket iz velike britanije porucen 14. 12. jos uvijek ne stuze, nema broja za pracenje, je li iko imao slicno iskustvo, kako doci do paketa ukoliko je u nasoj posti / carini, jer mora da je tu posto se nije vratio posiljatelju. svaki savjet je dobrodosao
i ja cekam od 10.12.2013. Sigurno je negdje u Europi zaglavilo, ne vjerujem da je kod nas
aaa111 wrote:Jesu li pocele stizati stvari nakon praznika, magle i ostalog kasnjenja? paket iz velike britanije porucen 14. 12. jos uvijek ne stuze, nema broja za pracenje, je li iko imao slicno iskustvo, kako doci do paketa ukoliko je u nasoj posti / carini, jer mora da je tu posto se nije vratio posiljatelju. svaki savjet je dobrodosao
Ja sam porucila nesto iz UK 4.12, shippano odmah dan poslije, nema tracking number i nikad mi nije stigao, pare vracene, a ja sam se davno pomirila da ga necu dobiti :-(
Meni stigla pošiljka iz Ćine poslata 1.12.2013,ja već iskala od selera nakon 40 dana da pošalje zamjenu(poslao drugi paket prije 6 dana),šta da radim kad dođe i ta druga pošiljka?
Mislim 1,5 $ je vrijednost te sitnice....
Da li sad da mu stavim feedback i vratim taj 1,5$ i kako?