CARINA U BiH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
valjuga

#4226 Re: CARINA U BiH

Post by valjuga »

Ako neko zna kakvo je ovo stanje,nije mi jasno.Kao došlo u Sarajevo a neki Alert prikazuje :?
Pa ako neko odgovori bio bih zahvalan :mrgreen:

https://gifyu.com/image/p7uc
victom

#4227 Re: CARINA U BiH

Post by victom »

valjuga wrote:Ako neko zna kakvo je ovo stanje,nije mi jasno.Kao došlo u Sarajevo a neki Alert prikazuje :?
Pa ako neko odgovori bio bih zahvalan :mrgreen:

https://gifyu.com/image/p7uc
paket otišao na carinu
Last edited by victom on 01/03/2021 05:04, edited 2 times in total.
valjuga

#4228 Re: CARINA U BiH

Post by valjuga »

Ma ok carina al što ovaj Alert kao da nešto nije u redu.Imao sam ja paketa na carini kolko hoćeš,ali sam samo jednom imao alert i taj mi paket nikad nije došao...
ala_se_uvalih

#4229 Re: CARINA U BiH

Post by ala_se_uvalih »

Hej ljudi, imam jednu situaciju, pa mi trebaju vasi saveti. Narucila sam nesto sa Boohoo sajta i bilo nekih problema jer sam cekala malo duze na taj paket a na tracking sajtu od 11. decembra pise ovo: Not Delivered - Several reasons - Scheduled for further action i kontaktirala ja sajt nemaju pojma sta je pa rekli da ce da istraze i u znak izvinjenja mi posalju shipping refund od 7eura. Isla ja u postu i nema paketa i odem danas kad moj paket im stoji na ormaru boga pitaj koliko dugo, sav ofucan i prljav.. Narucila sam dve jakne u iznosu od 115 eura i jos platim 100KM carinu, pdv i sve sto ide uz to...Dolazim kuci krenem da kucam mail ovom sajtu da ih obavestim da je paket dosao i da je sve ok, kad pre toga dolazi meni mejl da su mi refundirali ostalih 108 eura iako ja to nisam zahtevala. I sta ja sad da radim? Hoce li se promeniti nesto na tracking sajtu s obzirom na to da sam preuzela paket? I mogu li oni opet sebi povuci te pare? Razmisljam da li da ih obavestim da mi je ipak paket dosao ili da cutim, jer sad imam i paket i pare (osim troska 100KM carine)...Refund je bio na njihovu odluku, niti sam zahtevala, niti ocekivala jer sam htela jos par dana da sacekam na paket. Kako biste vi postupili? :?
fortaleza

#4230 Re: CARINA U BiH

Post by fortaleza »

Sta ces uradit, mislim da si vec odlucila prije nego si postavila nama pitanje ovdje.

Posteno bi bilo vratiti novce jer su i oni sami ispali posteni prema tebi i uplatili novce bez odugovlacenja.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4231 Re: CARINA U BiH

Post by un1ted »

Vratiti novac, naravno. Inace je u pitanju krađa.
Hakiz

#4232 Re: CARINA U BiH

Post by Hakiz »

ala_se_uvalih wrote:Hej ljudi, imam jednu situaciju, pa mi trebaju vasi saveti. Narucila sam nesto sa Boohoo sajta i bilo nekih problema jer sam cekala malo duze na taj paket a na tracking sajtu od 11. decembra pise ovo: Not Delivered - Several reasons - Scheduled for further action i kontaktirala ja sajt nemaju pojma sta je pa rekli da ce da istraze i u znak izvinjenja mi posalju shipping refund od 7eura. Isla ja u postu i nema paketa i odem danas kad moj paket im stoji na ormaru boga pitaj koliko dugo, sav ofucan i prljav.. Narucila sam dve jakne u iznosu od 115 eura i jos platim 100KM carinu, pdv i sve sto ide uz to...Dolazim kuci krenem da kucam mail ovom sajtu da ih obavestim da je paket dosao i da je sve ok, kad pre toga dolazi meni mejl da su mi refundirali ostalih 108 eura iako ja to nisam zahtevala. I sta ja sad da radim? Hoce li se promeniti nesto na tracking sajtu s obzirom na to da sam preuzela paket? I mogu li oni opet sebi povuci te pare? Razmisljam da li da ih obavestim da mi je ipak paket dosao ili da cutim, jer sad imam i paket i pare (osim troska 100KM carine)...Refund je bio na njihovu odluku, niti sam zahtevala, niti ocekivala jer sam htela jos par dana da sacekam na paket. Kako biste vi postupili? :?
Zavisi da li ćeš se prodati za 120 Eura ili ipak više vrijediš.

Nemoj meni odgovarati, odgovori sama sebi.
ala_se_uvalih

#4233 Re: CARINA U BiH

Post by ala_se_uvalih »

Hahahah kako ste samo smesni, lepi mali moralisti. Ja iznesem situaciju oni mi skoce na glavu. Aplauz za vas, nisam trazila da mi solite pamet. Prvi put mi se ovako nesto desilo, a verujte mnogo puta sam dozivela da ljudi ispadaju nefer prema meni sto se tice online kupovine. Tim ovog sajta je bio jako ljubazan prema meni i stvarno jesu ispali fer pa zato ne bih mogla mirno da spavam, iako su oni globalni brend i svakodnevno zaradjuju ogromne sume novca, nije za njih nista 100 eura. No, bez obzira na sve to, svejedno sam se javila i predlozili mi da platim ako zelim 50% jer je posiljka kasnila vise od 20 dana, a imala sam pravo da zadrzim sve pare a i posiljku i nikad im se ne javim (i to nije kradja kao sto me neko osudio). Dogovorili smo se i jos sam dobila kod za popust od 50% na narednu kupovinu. Sigurna sam da vi ne biste postupili kao ja. Jel mirno spavate moralisti dragi? Ja da. Pozz
Mehemed
Vozim: automobil

#4234 Re: CARINA U BiH

Post by Mehemed »

ala_se_uvalih wrote:Ha imala sam pravo da zadrzim sve pare a i posiljku i nikad im se ne javim (i to nije kradja kao sto me neko osudio).
Hajd prosvlijetli nas molim te kako si došla do ovog zaključka ? Po čemu si ti imala pravo da zadržiš sve pare i pošiljku ? To što je kasnilo ? Samim tim što si naručila nešto znači da razumiješ da to nije 5 metara udaljenosti već nekoliko hiljada kilometara i da su kašnjenja sasvim moguća, tako da kašnjenje nije pravo da zadržiš i pare i pošiljku.
Mr.Who

#4235 Re: CARINA U BiH

Post by Mr.Who »

ala_se_uvalih wrote:Hahahah kako ste samo smesni, lepi mali moralisti. Ja iznesem situaciju oni mi skoce na glavu. Aplauz za vas, nisam trazila da mi solite pamet. Prvi put mi se ovako nesto desilo, a verujte mnogo puta sam dozivela da ljudi ispadaju nefer prema meni sto se tice online kupovine. Tim ovog sajta je bio jako ljubazan prema meni i stvarno jesu ispali fer pa zato ne bih mogla mirno da spavam, iako su oni globalni brend i svakodnevno zaradjuju ogromne sume novca, nije za njih nista 100 eura. No, bez obzira na sve to, svejedno sam se javila i predlozili mi da platim ako zelim 50% jer je posiljka kasnila vise od 20 dana, a imala sam pravo da zadrzim sve pare a i posiljku i nikad im se ne javim (i to nije kradja kao sto me neko osudio). Dogovorili smo se i jos sam dobila kod za popust od 50% na narednu kupovinu. Sigurna sam da vi ne biste postupili kao ja. Jel mirno spavate moralisti dragi? Ja da. Pozz
ODRON žešći.Ovako većina razmišlja.Konta, ako imaš radnju imaš i para, ne treba ti.
ala_se_uvalih

#4236 Re: CARINA U BiH

Post by ala_se_uvalih »

Mehemed wrote:
ala_se_uvalih wrote:Ha imala sam pravo da zadrzim sve pare a i posiljku i nikad im se ne javim (i to nije kradja kao sto me neko osudio).
Hajd prosvlijetli nas molim te kako si došla do ovog zaključka ? Po čemu si ti imala pravo da zadržiš sve pare i pošiljku ? To što je kasnilo ? Samim tim što si naručila nešto znači da razumiješ da to nije 5 metara udaljenosti već nekoliko hiljada kilometara i da su kašnjenja sasvim moguća, tako da kašnjenje nije pravo da zadržiš i pare i pošiljku.
Ali ti ne shvatas, oni nemaju nikakav zakon, ni pravilo da kad refundiraju citav iznos i meni ipak stigne posiljka da sam ja duzna da resavam situaciju. Moj je izbor hocu li ih obavestiti o tome ili ne. Niti sam ja zahtevala refund, ni sekundu se nisam zalila, niti sam ja kriva sto je posiljka kasnila i sto su oni sami odlucili da mi vrate pare. Ne razumem osude stvarno. Pa nisam ja nikoga prevarila, niti sam imala nameru i ipak sam na kraju ispravno postupila
ala_se_uvalih

#4237 Re: CARINA U BiH

Post by ala_se_uvalih »

Mr.Who wrote:
ala_se_uvalih wrote:Hahahah kako ste samo smesni, lepi mali moralisti. Ja iznesem situaciju oni mi skoce na glavu. Aplauz za vas, nisam trazila da mi solite pamet. Prvi put mi se ovako nesto desilo, a verujte mnogo puta sam dozivela da ljudi ispadaju nefer prema meni sto se tice online kupovine. Tim ovog sajta je bio jako ljubazan prema meni i stvarno jesu ispali fer pa zato ne bih mogla mirno da spavam, iako su oni globalni brend i svakodnevno zaradjuju ogromne sume novca, nije za njih nista 100 eura. No, bez obzira na sve to, svejedno sam se javila i predlozili mi da platim ako zelim 50% jer je posiljka kasnila vise od 20 dana, a imala sam pravo da zadrzim sve pare a i posiljku i nikad im se ne javim (i to nije kradja kao sto me neko osudio). Dogovorili smo se i jos sam dobila kod za popust od 50% na narednu kupovinu. Sigurna sam da vi ne biste postupili kao ja. Jel mirno spavate moralisti dragi? Ja da. Pozz
ODRON žešći.Ovako većina razmišlja.Konta, ako imaš radnju imaš i para, ne treba ti.
OMG! O cemu pricamo? Ti ne shvatas sta znaci globalni brend koji ima milione kupaca. Ovde nije "radnja" u pitanju, niti prodavac kao jedinka. Naravno da se razne situacije desavaju, gube se paketi, pare, nisam im ja jedini slucaj i sigurno nece propasti. Ali vidis kako su postupili, da je njima stvarno stalo do 100 eura, zahtevali bi da im sve isplatim. Njima je glavni cilj da kupci imaju njihovo poverenje i nastave biti njihove musterije.
Na stranu sve, meni je bilo neverovatno kako ste svi reagovali...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4238 Re: CARINA U BiH

Post by un1ted »

Zbog tebe i slicnih koji tako razmisljaju, ili namjerno rade, BIH je sve vise na listama za izbjegavanej slanja.

Cuj ti nje, kasnjenje i ima pravo zadrzati i novac i artikal. Pa sto nisi jadna nebila platila DHL shipping pa da ti dodje u garantiranom roku, pa da se onda zalis?

Jbte...

Nebitno je JE LI NJIMA STALO ILI NE, bitno je da ti budes POSTEN KUPAC i kazes da je STIGLO I DA ZELIS OPET PLATITI. Ako oni onda kazu da ne treba, onda si ti CISTA i nisi nista UKRALA! Ovako sa razmisljanjem "sta je njima 100€" ti nista nisi drugacija od onih kleptomana koji kradu po trznim centrima.
Hakiz

#4239 Re: CARINA U BiH

Post by Hakiz »

ala_se_uvalih wrote:
Mr.Who wrote:
OMG! O cemu pricamo? Ti ne shvatas sta znaci globalni brend koji ima milione kupaca. Ovde nije "radnja" u pitanju, niti prodavac kao jedinka. Naravno da se razne situacije desavaju, gube se paketi, pare, nisam im ja jedini slucaj i sigurno nece propasti. Ali vidis kako su postupili, da je njima stvarno stalo do 100 eura, zahtevali bi da im sve isplatim. Njima je glavni cilj da kupci imaju njihovo poverenje i nastave biti njihove musterije.
Postaviš pitanje, pa se onda ljutiš kada dobiješ odgovor. Ako nisi spremna čuti odgovor koji ti se ne sviđa, ne pitaj.

Nema to veze sa njima nego sa tobom. Oni neće propasti zbog tvojih 150 Eura. Ali osnovno vaspitanje i poštenje je da kada su ti već vratili novac, a ti dobila pošiljku, da im se javiš, kažeš da si dobila pošiljku, pa ako ti oni kažu nema veze, halal, sve OK. Ako kažu da bi trebala platiti 50%, 100%, plati.

Mene uopšte čudi da si postavila to pitanje. Dakle, ili već sama znaš da to trebaš uraditi jer ti je takav sistem vrijednosti.

Ili se nećeš javiti jer ti je takav sistem vrijednosti.

To je tvoj sistem vrijednosti, ne pitaj nas o tome kakva trebaš biti osoba.

Sama odluči i radi po svojoj savjesti.
irac300

#4240 Re: CARINA U BiH

Post by irac300 »

Zbog ovakvih i dospijemo na crne liste. Pa zamisli odeš u trgovinu sa markiranom robom, lupam - adidas, nike...hapiš im jaknu i onda govoriš, ma neće ni osjetiti, oni su globalne, višemilionske kompanije. Krađa je krađa. Vrati ljudima pare jbt, kakve drugačije savjete očekuješ na forumu? Valjda da ti neko aminuje.
Hakiz

#4241 Re: CARINA U BiH

Post by Hakiz »

irac300 wrote:Zbog ovakvih i dospijemo na crne liste.
Upravo.

Sjećam se teme kako napraviti press karticu da bi se besplatno uazilo u muzeje kada se ode negdje na odmor. Konkretno je bila tema o Istanbulu, tamo su u većini muzeja i objekata (Aja Sofija, Dolmabahče, Topkapi itd) ljudi sa press karticama imali besplatan ulaz. Naravno, skontali su i oni, pa više nije tako lako, ali dok se moglo, moglo se. Mi mangupi, ko će plaćati ulaze (karte za prevoz, itd), to samo levati rade.

A kada zbog takvih stvari počnu da nas gledaju sa podozrenjem, da nam postavljaju dodatne uslove, stave na crne liste, onda oni koji su koristili falsifikovane press kartice budu najglasniji u vici kako su oni vani đubrad, kako nas diskriminišu itd.
ala_se_uvalih

#4242 Re: CARINA U BiH

Post by ala_se_uvalih »

hahahha ne vredi, jel vi znate citati? JAVILA SAM IM SE i rekli su mi da mogu platit AKO ZELIM 50%, to sam i UCINILA i jos me nagradili sa kuponom. Trebala bih mozda vas da poslusam pa platim 100% ? HAHA Evo luda sam. Ko ste vi? Zalim sto sam uopste iznela situaciju ovde. Sve iskompleksirani ljudi, nezadovoljni svojim zivotom i online kupovinom i placanjem carine. Sigurna sam da vi ne biste vratili pare da ste u mojoj situaciji, samo tako serete okolo. Vise me ne interesuje vase misljenje, moja situacija je resena. Hvala, dovidjenja. Molim da vise ne odgovarate.
irac300

#4243 Re: CARINA U BiH

Post by irac300 »

Vrati pare lopove!
Hakiz

#4244 Re: CARINA U BiH

Post by Hakiz »

ala_se_uvalih wrote:hahahha ne vredi, jel vi znate citati? JAVILA SAM IM SE i rekli su mi da mogu platit AKO ZELIM 50%, to sam i UCINILA i jos me nagradili sa kuponom. Trebala bih mozda vas da poslusam pa platim 100% ? HAHA Evo luda sam. Ko ste vi? Zalim sto sam uopste iznela situaciju ovde. Sve iskompleksirani ljudi, nezadovoljni svojim zivotom i online kupovinom i placanjem carine. Sigurna sam da vi ne biste vratili pare da ste u mojoj situaciji, samo tako serete okolo. Vise me ne interesuje vase misljenje, moja situacija je resena. Hvala, dovidjenja. Molim da vise ne odgovarate.
ala_se_uvalih wrote:Razmisljam da li da ih obavestim da mi je ipak paket dosao ili da cutim, jer sad imam i paket i pare (osim troska 100KM carine)...Refund je bio na njihovu odluku, niti sam zahtevala, niti ocekivala jer sam htela jos par dana da sacekam na paket. Kako biste vi postupili? :?
zlo zlo

#4245 Re: CARINA U BiH

Post by zlo zlo »

irac300 wrote:Vrati pare lopove!

kaš ti razbit petaka i vratit one 2 marke od prije 2 god lopove? :lol:
irac300

#4246 Re: CARINA U BiH

Post by irac300 »

zlo zlo wrote:

Tebi ne dam, nema gorih od vas Hercegovaca. :D
Mr.Who

#4247 Re: CARINA U BiH

Post by Mr.Who »

ala_se_uvalih wrote:hahahha ne vredi, jel vi znate citati? JAVILA SAM IM SE i rekli su mi da mogu platit AKO ZELIM 50%, to sam i UCINILA i jos me nagradili sa kuponom. Trebala bih mozda vas da poslusam pa platim 100% ? HAHA Evo luda sam. Ko ste vi? Zalim sto sam uopste iznela situaciju ovde. Sve iskompleksirani ljudi, nezadovoljni svojim zivotom i online kupovinom i placanjem carine. Sigurna sam da vi ne biste vratili pare da ste u mojoj situaciji, samo tako serete okolo. Vise me ne interesuje vase misljenje, moja situacija je resena. Hvala, dovidjenja. Molim da vise ne odgovarate.
Samo sam čekao ovakav odgovor pa da i ja napišem svoje iskustvo.
Otišao displej na Nexus 5x i naručim od kineza.Stiglo poslije 20-ak dana i odnesem kod majstora da zamijeni kad majstor veli da ne radi touch.Odem do njega snimim to sve kamerom i pošaljem poruku na ebay s videom i poslije malo natezanja dogovorimo se da vrati novac na račun i zamoli me da ne ostavljam negativan komentar.Ja se složio s tim.Legle pare na račun ali nešto u meni nije dalo mira.Bio sam nervozan zbog toga 10-15 dana i odlučim da lično ponovo otvorim telefon i provjerim.Pogledam malo bolje novi displej i vidim da se konektor od touch-a koji ulazi u traku displeja jedva malo izvukao.Napravim to i normalno touch proradi.Sav sretan kontaktirao trgovca objasnim mu do čega je bio problem i zatražim da mi objasni način kako da mu platim displej.Sve završeno na obostrano zadovoljstvo.
Neću više ni ja pisati.
fortaleza

#4248 Re: CARINA U BiH

Post by fortaleza »

ala_se_uvalih wrote:
Mr.Who wrote:
Zbog ovog Tomtom stranica, te odredjeni trgovci sa Bangooda uopce ne salju svoje artikle u BiH, nalazimo se u grupi zemalja sa Etiopijom, Malijem i ostalim 3rd world country.

Nece oni plakati zbog 100 eura kako kazes (al ovo nije ni poanta), ali imaju dobru statistiku koliko popuse u BiH te ako prijedje odredjeni prag prevara jednostavno prestanu slati i stave odredjenu drzavu na blacklistu.

Tvoja odluka o placanju dvije jakne takodjer odlucuje o tome hoce li kupci iz BiH ubuduce imati mogucnost kupovine s odredjene stranice, valjda si toga svjesna.
zlo zlo

#4249 Re: CARINA U BiH

Post by zlo zlo »

irac300 wrote:
zlo zlo wrote:

Tebi ne dam, nema gorih od vas Hercegovaca. :D
ccc..prije 10 godina nisam znala ni na karti gdje je ta Hercegovina :lol: :lol: Tak da ne mogu biti to :lol: :lol:
zincx

#4250 Re: CARINA U BiH

Post by zincx »

DARKO VIDIĆ iz Srbije na Facebooku je opisao poprilično bizaran slučaj u kojem srpski carinici nisu htjeli cariniti robu iz Kine jer na dokumentu nije bilo žiga, zbog čega je domišljati poduzetnik s interneta kopirao pečat kineske dinastije Ming (1368. - 1644.) te ga zalijepio na fakturu, nakon čega su mu robu carinili i pustili u državu.

http://www.index.hr/black/clanak/srbinu ... 15071.aspx
Post Reply