Piše na zvaničnom sajtu viditv : Poštovani korisnici,emirsarajevo wrote: ↑15/12/2024 14:01 Pozdrav ekipi!
Klek ugašen, prošli vikend ne mogu da nađem ni jedan kanal, a prije par mjeseci sam imao 16 tv programa, ali bez BHT i FTV.
I još jedno pitanje:
Šta je sa DAB radiom u Sarajevu? Moj prijemnik ne moze pronaći ni jednu dab stanicu? Zna li se šta se dešava? Ili je moj prijemnik Denver MIR-260 neodgovarajući za to?
Hvala, hvala
obavještavamo vas da je uslijed štetnih radnji koje su izvršene na emisionoj lokaciji Klek u Zavidovićima, došlo do prekida digitalnog zemaljskog emitovanja signala u Multipleks D za područje grada Zavidovići i okolna naselja. Nepoznata lica su u više navrata od 06.12. do danas odsjekla kablove i oštetila instalacije, što je uzrokovalo prekid u emitovanju signala, kao i oštećenje opreme i predajnika.
Zbog navedenih štetnih radnji, signal sa ove lokacije neće biti emitovan dok se ne zaustave daljnja oštećenja i dok ne budu sanirani svi izazvani problemi. Nažalost, ove štete uzrokuju značajnu materijalnu štetu u iznosu od nekoliko desetina hiljada KM.
Ove štetne radnje su prijavljene nadležnom MUP-u Zavidovići, te se poduzimaju sve mjere kako bi se spriječile daljnje, slične situacije.
Zahvaljujemo na razumijevanju i radimo intezivno na sanaciji nastale štete. O daljnjim koracima ćemo vas pravovremeno obavijestiti."
Ko je vaš kablovski operater, nekako mi sumnjiv ?