Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
nosara

#4226 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote: uz duzno postovanje, raguzu 99% kandidata iz reda svih stranaka nisu ni do koljena... lik ne zasluzuje da ga se pominje u istoj recenici kao palavricku...
Jes' vala... Titov perspektivni skomladinac-zelatinac, pa liberal i na kraju (zasad) klero-nacionalista...
Karijera do jaja, dosljedan jedino u bjezanju od odgovornosti cim treba malo vise potegnut...

Bjezi, Alfi... :D

Gosin Pedja oprosti... ;-)
Pedja Kojovic

#4227 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Sto se tice tvrdnji koje se odnose na mene licno...u pogledu kvalifikacija, itd....

Iako je tema ovog foruma Nasa stranka sasvim je logicno da ste na prethodnih skoro 200 stranica imali prilike i da cujete i moje, licno, misljenje o mnogim pitanjima i da me na neki nacin upoznate.(Osjecaj da me mnogi od vas znaju licno a da mi "istinu" govore skriveni iza forumskih nadimaka je...najblaze receno, neugodan).
To je, s obzirom da sam se kandidovao za kantonalnu skupstinu KS, ja mislim, dobro, jer...
Ukoliko ne budete glasali za mene to ce biti jer ste imali priliku da cujete moje misljenje o nekom pitanju koje je za vas vazno i iz mojih ste odgovora shvatili da se vas i moj stav po tom pitanju razlikuju.
Ukoliko, pak, budete glasali za mene to ce, nadam se, biti jer ste imali priliku procitati principe koji su moj svjetonazor i koji odredjuju moje politicko razmisljanje i akcije.

U svakom slucaju...
Odluku da li ili ne glasati za Nasu stranku cete donijeti na osnovu onoga sto znate o nama, a sto, mozda, ne biste znali da ne postoji ova tema. Cilj teme i jeste da vas informisemo o nasim poltickim stavovima - a ne da vam podilazimo populistickim odgovorima koje po dolasku na ili u vlast ne mozemo ili ne zelimo ostvariti.Po meni to je jedini ispravan nacin. I za vas i za nas.
Ako 4. oktobra dobijemo vlast koja ce se boriti za stvarne, dugorocne interese BiH i sviju nas, prepoznacemo je po tome sto ce biti spremna donositi odluke koje su teske, vjerovatno nepopularne i apsolutno neophodne.
Sve ostalo je, ja mislim, samo produzetak agonije.

p.k.
samo gost

#4228 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by samo gost »

Poslije ovog odgovora (a prije izbora, nadam se) još samo da mi odgovorite na postavljena pitanja i to u ime stranke - u ovom slučaju me Vaš lični stav ne zanima. Tako ću moći sebi razjasniti poziciju stranke u odnosu na problem korupcije.

samo gost wrote:Moje pitanje glasi: kakve stvarne veze ovaj objavljeni program 'za sprečavanje korupcije i rasipništva u Republici Srpskoj' ima sa istinskim i dobro promišljenim antikorupcionim mjerama? Iako se počinje konstatacijom da je ovo 'najkorumpiranija zemlja u Evropi', ja ne vidim da je ovim programom lociran problem na tačno određenim mjestima (npr. univerziteti ili općenito obrazovni sistem, zdravstvo, državna administracija, sudstvo/pravosuđe, policija, ili gdje već u stranci mislite da ima najviše korupcije), pa da su onda osmišljene i planirane odgovarajuće mjere za koje ćete se, ako uđete u vlast, zalagati. Ovako, ovo liči na jedan predizborni bućkuriš koji je nazvan kako je nazvan samo da bi se imalo nešto što se zove 'antikorupcioni program'.

Imam još pitanja, ali njih sam dodavala u citat direktno.
Program Naše stranke za sprečavanje korupcije i rasipništva u Republici Srpskoj
by Naša Stranka Banja Luka on Tuesday, September 14, 2010 at 8:38pm
Naša stranka predstavlja svoj program za sprečavanje korupcije i rasipništva kao preduslova za ekonomski napredak

SPREČAVANJE KORUPCIJE I RASIPNIŠTVA
Ovo je najkorumpiranija zemlja u Evropi u kojoj se novac poreskih obveznika krade i rasipa. To mora prestati odmah!
Mi ćemo:

1. Prepoloviti plate poslanika u Narodnoj skupštini RS i Parlamentu BiH i vezati ih za rast plata u privredi, a ušteđenim novcem finansirati povećanje dodatka za tuđu njegu i pomoć

Ovo je odlična inicijativa do zareza u rečenici. Moje pitanje se odnosi na ono poslije zareza: zašto bi se tim ušteđenim novcem povećavao dodatak za tuđu njegu i pomoć umjesto npr. podsticao razvoj privatne inicijative koji bi povećavao zapošljavanje a smanjivao potrebu za socijalom?

2. Prepoloviti notarske naknade

Kakva je ovo antikorupciona mjera? I kako ovo može utjecati na 'smanjenje rasipništva' ako pod 'rasipništvom' podrazumijevate neopravdano i neumjereno trošenje budžetskih sredstava?

3. Izmjeniti zakon o javnim nabavkama i kroz izmjene ostvariti uštedu od 160 miliona KM godišnje. Tim novcem ćemo dodatno finansirati ljude koji su u stanju stvarne socijalne potrebe - invalidi, porodice poginulih, porodice sa više djece, samohrane majke, ljudi u kolektivnim i alternativnim smještajima.

Kako ste došli do navedene cifre i gdje su vam analize? Ova oblast je bila predmetom brojnih reforminih reformi, pa šta je problem sa javnim nabavkama? Zašto opet pare usmjeriti samo za socijalu, imate li planove da 'ljude naučite da love ribu' ili bi im i vi, s vremena na vrijeme a najčešće u predizborno vrijeme' samo davali po ribu?

4. Donijeti zakon o fiskalnoj disciplini u trošenju budžetskih sredstava i sredstava javnih preduzeća čime ćemo spriječiti rasipanje narodnog novca na fiktivne studije, estradne zvijezde, lažne svjetske šampionate, preskupe aute i sl. Sa tako ušteđenih 220 miliona KM u budžetima RS finansiraćemo seosku infrastrukturu i podršku poljoprivredi i penzionom fondu.

Kako ste došli do cifre ušteda? Šta znači ovo 'seoska infrastruktura' i kako ćete podržati penzioni fond ako ne raste zaposlenost?

5. Ovlastiti Poresku upravu RS da upoređuje i kontroliše lična primanja i imovinu. Donijeti zakon o oduzimanju nelegalne imovine i sve one koji ne mogu dokazati porijeklo imovine preko prihoda ili naslijeđa strpati u zatvor, imovinu prodati, a tim novcem dodatno finansirati vrtiće, omladinu, sport i kulturu

Poreska uprava već ima ovlaštenja. Ovo je inače vrlo loše sročeno,naročito ovo 'trpanje u zatvor', a planirano usmjeravanje sredstava je opet tra-la-la.

6. Donijeti zakon po kojem će tužioce,načelnike MUP-ova i predsjednike sudova birati građani neposredno svake 3 godine i time obezbjediti efikasnost, nepristrastnost i transparentnost rada sudova, policije i tužilaštava.

Ma jašta, neka se svake tri godine vode i dodatni izbori, sve u cilju 'smanjenja rasipništva'.

7. Izmjeniti zakon o državnim službenicima i uvesti norme izvršenja tako da građani svaki dokument ili dozvolu koja im treba dobiju u roku od 5 dana od dana kada ih zatraže. Uvesti sankcije za nepoštivanje rokova za birokratiju i rukovodioce i tako spriječiti korupciju i reketiranje u javnim, opštinskim i entitetskim institucijama.

Kakva je ovo antikorupciona ili antirasipnička mjera? Nešto je ovdje pobrkano.
Molim vas da mi ne odgovorite na način da me uputite na web stranicu ili sa 'zato' ili nekim novim općim 'proglasom' naše stranke, već da moja pitanja shvatite kao pitanja 'neodlučnog birača' koji bi svakoj stranci trebali biti najvažnija ciljna grupa. Unaprijed hvala.
Alfons Kauders

#4229 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Alfons Kauders wrote: uz duzno postovanje, raguzu 99% kandidata iz reda svih stranaka nisu ni do koljena... lik ne zasluzuje da ga se pominje u istoj recenici kao palavricku...
Jes' vala... Titov perspektivni skomladinac-zelatinac, pa liberal i na kraju (zasad) klero-nacionalista...
Karijera do jaja, dosljedan jedino u bjezanju od odgovornosti cim treba malo vise potegnut...

Bjezi, Alfi... :D

Gosin Pedja oprosti... ;-)
koliko god se ne slagali s politikom koju zastupa, mora se prizati da je covjek uspjesan :D vazda se uvali negdje... to mu je posao druze... :D na vlasti je u jednom ili drugom dresu godinama... :D
KenCo

#4230 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KenCo »

Bosnolog wrote: sami ste sebe provalili i povalili prihvatanjem Deytonskih temelja kao osnove buducnosti BiH...
kakav narod takva vlast. nekad me stid sto sam bosanac. naravno da ce se graditi na deytonu, nego na cemu ce se graditi ? sve ostalo znaci rat. i nemoj zaboraviti da je nas vrli hare potpisao isti deyton. kako zadrti ljudi...
rahmanjin

#4231 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by rahmanjin »

Poslije vecerasnje emisije 60 minuta jos sam cvrsci u uvjerenju da glasam za NS. Ovo vecerasnje Zlatkovo koketiranje ( blago receno ) sa Fahrom je jos jedno razocarenje u SDP. Pa taj covjek nema svoje ja ako udje u koaliciju sa SBB. Avaz ga je razvaljivao godinama, cak mu je jedno vrijeme bila upitna bezbjednost , ali opet je njemu bitna vlast a nema nikakvih principa. NS je pokazala princip u gradskoj vlasti u pogledu kupovine tv 99, nemojte me i vi razocarati sa sitno sicardzijskim talovima.
DaysleepeR

#4232 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaysleepeR »

Pedja Kojovic wrote:Sto se tice tvrdnji koje se odnose na mene licno...u pogledu kvalifikacija, itd....

Iako je tema ovog foruma Nasa stranka sasvim je logicno da ste na prethodnih skoro 200 stranica imali prilike i da cujete i moje, licno, misljenje o mnogim pitanjima i da me na neki nacin upoznate.(Osjecaj da me mnogi od vas znaju licno a da mi "istinu" govore skriveni iza forumskih nadimaka je...najblaze receno, neugodan).
To je, s obzirom da sam se kandidovao za kantonalnu skupstinu KS, ja mislim, dobro, jer...
Ukoliko ne budete glasali za mene to ce biti jer ste imali priliku da cujete moje misljenje o nekom pitanju koje je za vas vazno i iz mojih ste odgovora shvatili da se vas i moj stav po tom pitanju razlikuju.
Ukoliko, pak, budete glasali za mene to ce, nadam se, biti jer ste imali priliku procitati principe koji su moj svjetonazor i koji odredjuju moje politicko razmisljanje i akcije.

U svakom slucaju...
Odluku da li ili ne glasati za Nasu stranku cete donijeti na osnovu onoga sto znate o nama, a sto, mozda, ne biste znali da ne postoji ova tema. Cilj teme i jeste da vas informisemo o nasim poltickim stavovima - a ne da vam podilazimo populistickim odgovorima koje po dolasku na ili u vlast ne mozemo ili ne zelimo ostvariti.Po meni to je jedini ispravan nacin. I za vas i za nas.
Ako 4. oktobra dobijemo vlast koja ce se boriti za stvarne, dugorocne interese BiH i sviju nas, prepoznacemo je po tome sto ce biti spremna donositi odluke koje su teske, vjerovatno nepopularne i apsolutno neophodne.
Sve ostalo je, ja mislim, samo produzetak agonije.

p.k.

Problem je u tome što većina nas ima kao i ti mišljenje o tome šta ne valja i kako bi trebalo.I većina nas se u mišljenju slaže sa tobom po tome šta ne valja i kako bi trebalo. Dakle ono što ja tvrdim svo vrijeme je da kao što većina nas koji dijele mišljenje sa tobom nemaju pojma kako doći od mišljenja o tome šta ne valja do situacije gdje većina stvari valja. I svo vrijeme tvrdim da Naša Stranka pored ispravnog mišljenja koje niko ne spori, nema znanje da uradi stvari kako bi krenulo nabolje. U tome je problem a ne u mišljenju...

Bar kad sam ja u pitanju...

Vaši malobrojni delegati u organima vlasti to takođe nisu pokazali. Opet nažalost.

Barem prikažite rezultate u općini Bos. Petrovac gdje imate načelnika... Nešto ne čujem da se tamo išta promijenilo...
Erzsebet

#4233 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Erzsebet »

Sa samim poštenim pristupom koji Naša stranka ima, stvari će biti mnogo bolje, jer neće unutar njih samih biti korupcije. Poznajem Peđu sa jednog slučajnog sastanka (i mislim da on zna ko sam ja, jer ne krijem identitet na forumu) i sigurno ću glasati za njega, posebno nakon ovih iscrpljujućih stranica i stranica na forumu, gdje sam se uvjerio koliko čovjek ima strpljenja.

Iako mislim da i u Našoj stranci ima političkih amatera, sigurno ih ima mnogo više u vladajućim partijama, stoga ne vidim nijednog razloga da ne glasam za NS. Od novih partija se malo previše očekuje, posebno to očekuju politički prevrtljivci kojima je na kraju mrsko izaći i glasati. Ne mogu ljudi imati odgovor na svako pitanje, neke stvari se moraju u hodu rješavati. Tako je i u Holandiji recimo, tamo još nisu sastavili vlast, a u junu su bili izbori. Ono što je razlika između NS-a i ostalih je ta što NS neće opustošiti narod kao što su ostali učinili i samim tim će neke stvari biti potpuno drugačije.
Petit_Beurre

#4234 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

Ako ti može moj odgovor pomoći.
Proteklih dana je za djecu organizovan Festival, gdje je bilo radionica iz glume, muzickog, likovnog i knjizevnog stvaralastva. Ucestvovao sam i mogu reći samo na izrazima djece da im se odavno ništa ljepše nije desilo.
U privredi se dešavaju veliki pomaci, a Pedja ih je pominjao u prijašnjim postovima.

I da, na facebook stranici http://www.facebook.com/?ref=logo#!/nas ... .ba?ref=ts izašao je snimak prvog od pet promo klipova Naše Stranke koji bi trebali uskoro da se emituju i na televiziji. Snimci će također biti uskoro i na youtube-u, pa molim sve one koji nemaju facebook account da se strpe ! :thumbup: :bih:
jeza u ledja

#4235 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jeza u ledja »

@Alfons, kakav ti je ovo avatar "drzava za pedera"??? Tek sad vidim kakav si ti primitivac. :-x
janje_

#4236 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by janje_ »

Alfons Kauders wrote:koliko god se ne slagali s politikom koju zastupa, mora se prizati da je covjek uspjesan :D vazda se uvali negdje... to mu je posao druze... :D na vlasti je u jednom ili drugom dresu godinama... :D
ako je ovo napisano mjerilo uspjesnosti, onda je najuspjesnija stranka na nasim prostorima SBiH. otkako su osnovani, u vlasti su.. cak i za vrijeme alijanse.. i sad mi grcamo od dobrote zbog te njihove uspjenosti.. jah..
MrMaliJoe

#4237 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MrMaliJoe »

samo gost

#4238 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by samo gost »

Pretpostavljam da postavljač teme nije vidio ovaj post koji je jučer postavljen, pa u skladu sa nazivom teme postavljam ponovo isti post:

samo gost wrote:Moje pitanje glasi: kakve stvarne veze ovaj objavljeni program
'za sprečavanje korupcije i rasipništva u Republici Srpskoj' ima sa
istinskim i dobro promišljenim antikorupcionim mjerama? Iako se počinje
konstatacijom da je ovo 'najkorumpiranija zemlja u Evropi', ja ne vidim
da je ovim programom lociran problem na tačno određenim mjestima (npr.
univerziteti ili općenito obrazovni sistem, zdravstvo, državna
administracija, sudstvo/pravosuđe, policija, ili gdje već u stranci
mislite da ima najviše korupcije), pa da su onda osmišljene i planirane
odgovarajuće mjere za koje ćete se, ako uđete u vlast, zalagati. Ovako,
ovo liči na jedan predizborni bućkuriš koji je nazvan kako je nazvan
samo da bi se imalo nešto što se zove 'antikorupcioni program'.

Imam još pitanja, ali njih sam dodavala u citat direktno.
Program Naše stranke za sprečavanje korupcije i rasipništva u Republici Srpskoj
by Naša Stranka Banja Luka on Tuesday, September 14, 2010 at 8:38pm
Naša stranka predstavlja svoj program za sprečavanje korupcije i rasipništva kao preduslova za ekonomski napredak

SPREČAVANJE KORUPCIJE I RASIPNIŠTVA
Ovo je najkorumpiranija zemlja u Evropi u kojoj se novac poreskih obveznika krade i rasipa. To mora prestati odmah!
Mi ćemo:

1.
Prepoloviti plate poslanika u Narodnoj skupštini RS i Parlamentu BiH i
vezati ih za rast plata u privredi, a ušteđenim novcem finansirati
povećanje dodatka za tuđu njegu i pomoć

Ovo je
odlična inicijativa do zareza u rečenici. Moje pitanje se odnosi na ono
poslije zareza: zašto bi se tim ušteđenim novcem povećavao dodatak za
tuđu njegu i pomoć umjesto npr. podsticao razvoj privatne inicijative
koji bi povećavao zapošljavanje a smanjivao potrebu za socijalom?

2. Prepoloviti notarske naknade

Kakva
je ovo antikorupciona mjera? I kako ovo može utjecati na 'smanjenje
rasipništva' ako pod 'rasipništvom' podrazumijevate neopravdano i
neumjereno trošenje budžetskih sredstava?

3.
Izmjeniti zakon o javnim nabavkama i kroz izmjene ostvariti uštedu od
160 miliona KM godišnje. Tim novcem ćemo dodatno finansirati ljude koji
su u stanju stvarne socijalne potrebe - invalidi, porodice poginulih,
porodice sa više djece, samohrane majke, ljudi u kolektivnim i
alternativnim smještajima.

Kako ste došli do
navedene cifre i gdje su vam analize? Ova oblast je bila predmetom
brojnih reforminih reformi, pa šta je problem sa javnim nabavkama?
Zašto opet pare usmjeriti samo za socijalu, imate li planove da 'ljude
naučite da love ribu' ili bi im i vi, s vremena na vrijeme a najčešće u
predizborno vrijeme' samo davali po ribu?

4. Donijeti
zakon o fiskalnoj disciplini u trošenju budžetskih sredstava i
sredstava javnih preduzeća čime ćemo spriječiti rasipanje narodnog
novca na fiktivne studije, estradne zvijezde, lažne svjetske
šampionate, preskupe aute i sl. Sa tako ušteđenih 220 miliona KM u
budžetima RS finansiraćemo seosku infrastrukturu i podršku
poljoprivredi i penzionom fondu.

Kako ste došli
do cifre ušteda? Šta znači ovo 'seoska infrastruktura' i kako ćete
podržati penzioni fond ako ne raste zaposlenost?

5.
Ovlastiti Poresku upravu RS da upoređuje i kontroliše lična primanja i
imovinu. Donijeti zakon o oduzimanju nelegalne imovine i sve one koji
ne mogu dokazati porijeklo imovine preko prihoda ili naslijeđa strpati
u zatvor, imovinu prodati, a tim novcem dodatno finansirati vrtiće,
omladinu, sport i kulturu

Poreska uprava već ima
ovlaštenja. Ovo je inače vrlo loše sročeno,naročito ovo 'trpanje u
zatvor', a planirano usmjeravanje sredstava je opet tra-la-la.

6.
Donijeti zakon po kojem će tužioce,načelnike MUP-ova i predsjednike
sudova birati građani neposredno svake 3 godine i time obezbjediti
efikasnost, nepristrastnost i transparentnost rada sudova, policije i
tužilaštava.

Ma jašta, neka se svake tri godine vode i dodatni izbori, sve u cilju 'smanjenja rasipništva'.

7.
Izmjeniti zakon o državnim službenicima i uvesti norme izvršenja tako
da građani svaki dokument ili dozvolu koja im treba dobiju u roku od 5
dana od dana kada ih zatraže. Uvesti sankcije za nepoštivanje rokova za
birokratiju i rukovodioce i tako spriječiti korupciju i reketiranje u
javnim, opštinskim i entitetskim institucijama.

Kakva je ovo antikorupciona ili antirasipnička mjera? Nešto je ovdje pobrkano.
Molim
vas da mi ne odgovorite na način da me uputite na web stranicu ili sa
'zato' ili nekim novim općim 'proglasom' naše stranke, već da moja
pitanja shvatite kao pitanja 'neodlučnog birača' koji bi svakoj stranci
trebali biti najvažnija ciljna grupa. Unaprijed hvala.
Pedja Kojovic

#4239 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

samo gost

O većini ovih stvari smo diskutovali na ovom forumu onoliko koliko to ova forma diskusije dopušta.
Naši prijedlozi i cifre kao vi kažete su rezultat dugog i mukotrpnog rada u kojem smo zajedno sa domaćim i stranim stručnjacima iz oblasti ekonomije, socijalne politike, zdravstva, itd izradili 6 reformi koje namjeravamo sprovesti.
Problemi s kojima se naša zemlaj suočava su kompleksni kao i rješenja koja mi nudimo i zbog toga ih ja ne mogu ovdje ispisati u par redova. Zbog toga i jedmo organizovali preko 60 tribina po BiH na kojima su stručnjaci iz oblasti ekonomije, socijalne politike, zdravstva, agrarne reforme itd detaljno obrazlagali navedene reforme.
Mjere za borbu protiv korupcije o kojima govorite je izradio tim na čelu sa Damirom MIljevićem.
Njegov CV, ako pratite tu oblast, vam je sigurno poznat i mislim da je zaista impresivan.
Damir skoro svaki dan ima tribinu u nekom gradu u RS-u i njihov raspored možete vidjeti na njegovoj facebook stranici.

p.k.
NKVD

#4240 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

Peđa, budući moj predstavniče u kantonalnoj skupštini, evo jedno pitanje uvijeno u oblatnu optimizma.

Ovo glede "predstavnika".

Sinoć sam, uprkos preporuci zdravog razuma, odgledao 60 minuta te se, neprijatno, iznenadio. U više navrata. Prevenstveno nečim što nema direktne veze sa NS-on, već sa vašim bivšim partnerima u vlasti, ali i onom anketom koja se nudi gledaocima.

Sunce mu jebem, jedanaest stranaka je ponuđeno, među njima i Ibrina smijurija te Čengićeva mračnjačka A-SDA. Nema, primjetio si Peđa, NS-a.

Moje je pitanje - zašto? Šta ti misliš zašto je nema ni u "opcijama"?

Da li je spisak od jedanaest ponuđenih pratilo neko istraživanje o eventualnoj snazi određenih stranaka ili je, kao što ja mislim da je, to FTV odokativno napravio?

Ako je ova druga varijanta, onda me interesuje šta ti misliš da je razlog, a da pokušamo biti realni i ne davati si prevelik značaj? Bliskost SDP-u? Nešto lično, neka Bakirova mušica?

Mislim da sama činjenica da NS-a nema u opcijama a da su tamo Ibro i A-SDA šalje jako lošu poruku eventualnim glasačima.

Odvje ostavljam mogućnost da ja nisam dobro razumio ponuđeno te da sam nešto propustio. Jebiga, teško je u kafani gledati "politički magazin", prioriteti se miješaju...
ex_libres

#4241 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

Bajic-Ajanovic danas 18.45, TV1

U večerašnjem izdanju emisije "Face to Face" Senada Hadžifejzovića na TV1 gosti će biti predsjednik Naše stranke Bojan Bajić i predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović, saznaje ** No links ** PORTAL
http://banjalukain.com/front/bojan_baji ... janovi~-c-
Alfons Kauders

#4242 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

ex_libres wrote:Bajic-Ajanovic danas 18.45, TV1

U večerašnjem izdanju emisije "Face to Face" Senada Hadžifejzovića na TV1 gosti će biti predsjednik Naše stranke Bojan Bajić i predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović, saznaje ** No links ** PORTAL
http://banjalukain.com/front/bojan_baji ... janovi~-c-
taman malo zabave pred izlazak... :D mogu mislit kako ce bajic ispreskakat sofera... :D
ultima_palabra

#4243 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Vala da me neko usporedi sa Karadžićem ne bih sa njim sjeo za isti stol :roll:
ex_libres

#4244 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

TV duel najbolje se moze opisati rijecima: PROSLOST protiv BUDUCNOSTI.
Bravo Bajicu, svaka cast, tako se demokratski bori za svoju domovinu!
Dosta nam je vise psihopata na politickoj sceni koji sire mrznju!
beco

#4245 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by beco »

Onaj Ajanović je definitivno puko, covjek se svada sam sa sobom. Samo sam cekao da skoci na Bajića. :D
Pedja Kojovic

#4246 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

nkvd

Mi smo naravno svjesni potpune medijske blokade o kojoj govorite.
Zasto nas mediji pod kontrolom nacionalnih stranaka bojkotuju nam je jasno, a zasto to drugi rade zaista ne znam.
Ja odbijam da povjerujem u tezu da SDP namjerno zeli da se dovede u situaciju u kojoj Nase stranke nema pa mora da ide u koaliciju sa onima kojih ima.
Cak ni Bojanova casna i hrabra i jedina reakcija na Dodikovo prekjucerasnje negiranje genocida u Srebrenici nije
zavrijedila, pa makar jednu, recenicu u dnevnim novinama.

p.k.
Suti i trpi

#4247 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Pedja Kojovic wrote:nkvd

Mi smo naravno svjesni potpune medijske blokade o kojoj govorite.
Zasto nas mediji pod kontrolom nacionalnih stranaka bojkotuju nam je jasno, a zasto to drugi rade zaista ne znam.
Ja odbijam da povjerujem u tezu da SDP namjerno zeli da se dovede u situaciju u kojoj Nase stranke nema pa mora da ide u koaliciju sa onima kojih ima.
Cak ni Bojanova casna i hrabra i jedina reakcija na Dodikovo prekjucerasnje negiranje genocida u Srebrenici nije
zavrijedila, pa makar jednu, recenicu u dnevnim novinama.

p.k.
Stvarno nemam rijeci...

Ovo je privatna drzava!!
ex_libres

#4248 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

Da su se ostrasceni destruktivci koje pokrece mrznja poceli pribojavati snage koju nosi Nasa stranka sa Novom socijalistickom partijom, pored Ajanovica, svjedoce i prosrpski mrzitelji svega.
Evo dio komentara novinara Novog Reportera objavljen na "nacionalo osvjescenom" sajtu frontal.rs. Mali background. Magazin Reporter je bio zestoki kriticar Dodika & co, cak su dosli do suda. E, onda je Mile pripomogao malo, Reporter je dobio prefiks Novi i pogodite za koga pisu.
На крају, најпоразнији ефекат прилива «свјежих снага» биће улазак коалиције Нове социјалистичке партије и Наше странке у НСРС. Дакле, радикали ће се вратити преко Дрине, али ће је ЛДП Чедомира Јовановића препливати.

Додуше, неће имати преко 200.000 гласова, као у Србији, али ће, кроз странке Здравка Крсмановића и Бојана Бајића, показивати огољену мјеру националне равнодушности и спремности да се РС пусти низ воду зарад провидних лажи о «функционалној» БиХ апстрактних грађана, којима, је л' те, сваког првог у мјесецу уредно стижу коверте са 10.000 евра или долара из Брисела и Вашингтона. Најбизарније у свему за мене је познанство с једним бројем људи за које знам да нису анационални, али, према Крсмановићу их одвлачи најгласнији критички тон о Додику.

Дакле, да комплетирамо списак жалосних пратећих појава предстојећих избора – све је важније против кога се бори, али не и за шта се залаже нечији фаворит. Не бих рекао да постоји насљедна линија Милошевић – Додик, међутим, прилично ми тешко да пронађем разлике између тандема Крсмановић – Бајић и дуета Петар Луковић – Соња Бисерко.
Izvuceno je iz konteksta, cijeli tekst je ovdje http://www.frontal.rs/cyrl/?page=11&kat=6&vijest=47308

Ima i dosta komentara na ovaj tekst, i to vecinom o NS/NSP, a medju njima je i Damir Miljevic.
Hvala gospodinu Bižiću na prognozi da će Koalicija NAŠA STRANKA - NOVA SOCIJALISTIČKA PARTIJA ZDRAVKO KRSMANOVIĆ bez ikakvih problema ući u Narodnu skupštinu Republike Srpske. Hvala mu isto tako što je najveći prostor u objašnjavanju svojih prognoza i strahova od opozicije u svom intervju-u ustupio našoj koaliciji. Vidim da su i za njega građani apstraktna kategorija, a sve svodi, valjda po onome kako mu matična kuća Novi reporter radi, na primanje koverata.
Upućujem gospodina Bižića na objavljene imovinske liste kandidata za izbore iz kojih se najbolje vidi da kapital iz Republike Srpske, ne u kovertama nego u koferima, preplivava Drinu, Savu i Trebišnicu, s obzirom kojom imovinom najistaknutiji *branitelji* Republike Srpske raspolažu u susjednim nam zemljama.
convict

#4249 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by convict »

Ajanović - Bajić 0:2 :thumbup:
Petit_Beurre

#4250 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

Možel neko napisati šta se dešavalo u Face to Face-u, nisam bio u mogućnosti gledati a baš me interesuje :mrgreen:
Locked