Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
1gorstak

#4226 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

Inspektori SIPA-e provode saslušanja u Banja Luci
Ni u jednoj istrazi koja je vođena od početka rada ove agencije nije uzet nalog za saslušanje tolikog broja ljudi...
10.06.2009. 16:32
Inspektori Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) počeli su juče i danas saslušanje u Kancelariji u Banjaluci vezano za izgradnju zgrade Vlade Republike Srpske, auto-puta Banjaluka - Gradiška i RTV doma, potvrdila je portparol SIPA-e Željka Kujundžija.

Saslušanja se vrše na osnovu naredbe Tužilaštva BiH o prikupljanju dokaza broj TK 65-09 od 20. maja ove godine.

Kako se saznaje, poziv je dobilo stotinjak lica, među kojima i službenika u ministarstvima saobraćaja i veza, urbanizma, finansija RS i nekadašnjih članova upravnih odbora institucija RS. Samo na okolnosti izgradnje auto-puta pozivi za saslušanja upućeni su na adresu 37 lica iz RS.

Saslušanja se vrše u vezi s predmetom SIPA koji se odnosi na izvještaj Državne agencije za istrage i zaštitu u kome se premijer RS Milorad Dodik i još 14 osoba sumnjiče za navodnu zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, tačnije namještanje tendera, nepotrebno prekoračenje troškova i pranje novca tokom izgradnje Administrativnog sjedišta Vlade RS, zgrade RTRS-a i dionice autoputa Gradiška-Banja Luka.

Istraga SIPA je započela prošle godine nakon što su revizori iznijeli navode o zloupotrebama u postupcima dodjele ugovora, te posebnom tretmanu koji je dat kompaniji „Integral inženjering” iz Laktaša.

Jedno od lica koje je pozvano na saslušanje rekao je da ni u jednoj istrazi koja je vođena od početka rada ove agencije nije uzet nalog za saslušanje tolikog broja ljudi kao što je to slučaj sada, te da bi se moglo raditi o sinhronizovanoj akciji povodom dešavanja u RS.
Odnosno, udara se sa tri strane ;

-OHR zahtjevom za ponistenje zakljucaka izaziva Dodika na otvorenu konfrontaciju
-otkriva se (ili montira svejedno) afera prisluskivanja funkcionera OHR-a
-intenzivira se istraga po pitanju korupcije kroz namjestanje tendera

Ja ne ocekujem previse jer ne vidim dosljednost medjunarodne zajednice u naporima da se stanje potpuno stabilizuje, ali je svakako ohrabrujuce. Covjek u svim situacijama treba ostati razborit i racionalno razmisljati, ali mi je jebeno drago sto vidim Dodika kako kao placipizda moli Ivanica i Bosica da zakljucci ne budu zakljucci nego deklaracija, a da ga ovi ostavljaju na cjedilu.
red01

#4227 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by red01 »

Što se ovo događa u NS RS, samo okolišaju kao maca oko vruće kaše.

Dodica nije ni neki KAPO U RS, utrtio se od 10,00 ujutro do 19,00 NE SME DA ODRŽI SLOVO INZKU.

Haj'mo Dodice, znaš što ti se sprema, ne budi mekušac, diži USTANAK, odnosno 'vataj auto i žibje u Begiš.... :lol: :lol: :lol:

Ja junaka, ja hajvana.... :lol: :lol: :lol:
konrad

#4228 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by konrad »

Abacija wrote:
tamara* wrote:
Abacija wrote: Odmah sam ti odgovorio, ne znam o cemu pricas. Jedino sto pamtim je da si ti salonac. 8-)
Ajde ajde, ne pravi se :wink: Imaš spisak svih za koje misliš da su salonci.
Nemam ali evo da ga napravim:

@tamara*

@konrad

@vaca

@Art Vandaley

@Silkwood

P.S. Sad ce mi neko reci da @Art Vandaley nije tako los zato sto voli Dzeku. :lol:
Sve fina raja :)

Stvarno Abacija, sto tebi toliko smeta Dodik ? To jeste prava opsjednutost.
Dodik napravio zgradu vlade, Dodik prodo rafineriju, Dodik prodo Telekom, Dodik pjevo pod satorom, Dodik reko ovo, Dodik reko ono...
Sve te pare o kojima se prica su sica, koliko se kod tebe u Federaciji pokralo, jedno 50-60 puta vise i vjerovatno se malo od tih para trosi na izludjivanje naroda sa Dodikom da se ne bi pricalo o milijardama dolara pokradenih donacija.
Nije to pepeljara od 200 maraka, to su milijarde dolara.
Ja nisam protiv kritickog pisanja o bilo kome, pa i o Miletu, ali ovo nije kriticko pisanje, to je prosto jedno ludilo...
7cokanja

#4229 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 7cokanja »

7cokanja
[..jos samo ovo, pa cak i Gospodin Inzko danas, postavlja "ultimatume" i "mase tojagom", dok zauzvrat, takozvani "nasi", na celu sa SDA i njihovim predsjednikom Ti'icem, iskacu "pred rudu" i obznanjuju da " niko ne moze ukinuti tzv. republiku srpsku"" !!
..efendija, zbunjujes me !! :skoljka:

zavrzlama
..tacno radam za veliksrpski stab..placa nije nesto ali se ima racuna :D ...sreca pa imas ti da razotkrivas salonce poput mene i spasavas BIH... :D ..najkrvavija je ta da "nasi" blokiraju strance da naprave BIH normalnom drzavom..malo zaboravljas embargo na oruzje,zaustavljanje sloma cetnika 95-e,odustajanje od reforme policije i tri famozna principa...oslobadjanje srbije od ucesca u genocidu nad BIH...da bi pisao rasterecen ne smijes biti straancki nastrojen..vidis ja ne glasam ni za jednu stranku niti koga favorizujem ...dok je tebi nesto ta SDA rak rana :D ...
samo opusteno kolega daj i meni da zaradim koju marku...sluzba je suzba :D
abacija
Doista je ovo čudna zemlja: dok se američki ambasador Charles English i visoki predstavnik Valentin Inzko, pa i kompletno Vijeće za implementaciju mira, ne smiruju u nastojanjima da Bosnu i Hercegovinu vrate kući, da - za početak -ne dozvole Narodnoj skupštini RS-a krnjenje državnih nadležnosti, bošnjački političari ne odustaju od Kongresa SDA. Iako je bio i prošao, strasti su se tek razbuktale: postkongresna groznica trese
..uh, abacija, otkud sad ovo ?? nasikirat ces mi "efendiju" ! :D
..neg, sad bi jos bolje bilo, da Inzko udari i po onima sto sjede u Parlamentu u Sa, pa im naredi da vrate platu,retroaktivno, za sve ove godine, hocu reci, sve dok su oni mirno gledali i odobravali Dodovo rasturanje drzave, a bili istovremeno placeni od te drzave !! Neka vrate ono sto su uzeli, pa neka im onda Dodovih "premija", mozda ce im Dodo samo "zaokrenuti brojeve", pa ce od 1,000 000, dobiti 0,000 001 ! :razz: Sta bi onda Beriz Belkic, kako bi "podbuho" i kako bi se "zajapurio" ! :razz:
hercegovac_pravi

#4230 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

konrad wrote:

Dodik napravio zgradu vlade, Dodik prodo rafineriju, Dodik prodo Telekom, Dodik pjevo pod satorom, Dodik reko ovo, Dodik reko ono...
Sve te pare o kojima se prica su sica, koliko se kod tebe u Federaciji pokralo, jedno 50-60 puta vise i vjerovatno se malo od tih para trosi na izludjivanje naroda sa Dodikom da se ne bi pricalo o milijardama dolara pokradenih donacija.
Ja nisam protiv kritickog pisanja o bilo kome, pa i o Miletu, ali ovo nije kriticko pisanje, to je prosto jedno ludilo...
Nadam se da ti ne smeta ako ja pokusam odgovoriti sa tim da gospodin Abacija nekada odgoviri u svoje ime.

Pazi ovako, dodje tvoj komsija Meho sa puskom, uzme ti kucu, i ubije ti majku i oca i siluje sestru (nedaj boze nikome, ovo je samo iluzorni primjer radi pojednostavljivanja price). E sada, normalno dodje policija, strpa Mehu u bajbukanu i podje mu suditi. ALI............ne lezi vraze , Meho ima sina Husu koji tebi i dalje ne dozvoljava da se vratis svojoj kuci i gdje te god vidi opsuje ti i oca i majku koje je njegov otac onako zlocinacki pobio. Pitanje za tebe, da li bi tebi smetao Huso?
znaci sljedece:
Meho = Radovan
Huso=Dodik
dallton

#4231 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

dallton wrote:
nuernberg wrote:Vanredno izdanje magazina "60 minuta": Večeras objava snimaka šetnji Ratka Mladića po Beogradu!?

*** SPAM *** - Od sinoć Federalna televizija u svojim informativnim emisijama i putem promocije programa najvaljuje vanredno izdanje Političkog magazina "60 minuta". Po internet forumima i u kuloarima već se spominju različiti razlozi emitovnja vanrednog izdanja najgledanijeg političkoga magazina - "60 minuta".

Nagađa se, uglavnom, kako je razlog za vanrednu emisiju, smjena ili čak hapšenje premijera Republike Srpske (RS) Milorada Dodika, a ove se procjene povezuju sa činjenicom da će Narodna skupština RS raspravljati o ultimatumu visokog predstavnika u vezi usvojenih antidaytonskih zaključaka o prenosu nadležnosti.

Ima i onih koji vjeruju u scenario po kome će se večeras na FTV-u pojaviti Valentin Inzko i objaviti svoje sankcije. Druga, manja grupa misli kako je emisija posvećena hapšenju nekog krupnog kriminalca ili ratnog zločinca. Ima čak i onih koji večerašnju emisiju povezuju i sa današnjim izjašnjavanjem Parlamenta Federacije BiH o novom Upravnom odboru FRTV-a.

U izjavi za "--- SPAM ---" direktor Programa FTV-a Zvonimir Jukić kaže kako u ovom momentu može samo reći da će večeras biti vanredno izdanje "60 minuta".

Kako portal "--- SPAM ---" saznaje iz dobro obavještenih izvora, večerašnje vanredno izdanje "60 minuta" biće posvećeno skrivanju ratnog zločinca Ratka Mladića. Tako bi u emisiji između ostalog trebali biti objavljeni snimci Mladićevih šetnji po Beogradu i umješanost vlasti u Srbiji u njegovo skrivanje, te razlozi zbog kojih još nije uhapšen i izručen.
gdje nam je @johny da nam nesto kaze o "novom demokratskom beogradu" :D jos ako i komsic bude u emisiji, pa kaze "a ja sam vam lijepo govorio da ne vucete djavola za rep" eto ti belaja odmah ce ga optuziti da je ustasa
da citiram sebe od danas popodne i potvrdim

http://sarajevo-x.com/clanak/090610122
Objavljeni novi video snimci Ratka Mladića!

U vanrednoj, 303., emisiji političkog magazina "60 minuta" gostovao je i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić koji je 2001. godine bio ambasador naše zemlje u Srbiji. Komšića nisu iznenadile ove snimke, jer smatra da se Mladić uopšte nije skrivao, te da se redovno pratilo njegovo kretanje.

- To nije bila tajna, sve se znalo kuda su se kretali ratni zločinci. Politička odluka je bila da ide Karadžić, tako će i će i predaja Ratka Mladića biti politička odluka, samo je problem se njega više čuva nego Karadžića. Struktura koja stoji iza Mladića je veoma zatvorena struktura i dobro organizovana. Mladić je tada bio pod zaštitom Vojske Jugoslavije, a danas Vojske Srbije. Politička struktura ga štiti, a on živi najnormalnijim životom - rekao je Željko Komšić.
zlatna kasika mjeseca :kravata: :kravata:
konrad

#4232 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by konrad »

hercegovac_pravi wrote:
konrad wrote:

Nadam se da ti ne smeta ako ja pokusam odgovoriti sa tim da gospodin Abacija nekada odgoviri u svoje ime.

Pazi ovako, dodje tvoj komsija Meho sa puskom, uzme ti kucu, i ubije ti majku i oca i siluje sestru (nedaj boze nikome, ovo je samo iluzorni primjer radi pojednostavljivanja price). E sada, normalno dodje policija, strpa Mehu u bajbukanu i podje mu suditi. ALI............ne lezi vraze , Meho ima sina Husu koji tebi i dalje ne dozvoljava da se vratis svojoj kuci i gdje te god vidi opsuje ti i oca i majku koje je njegov otac onako zlocinacki pobio. Pitanje za tebe, da li bi tebi smetao Huso?
znaci sljedece:
Meho = Radovan
Huso=Dodik
Prica ti je stvarno pojednostavljena, kao i nekompletna, ali eto da te pitam onda. Sta bi ti uradio, da mozes ?
dallton

#4233 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

konrad wrote:
hercegovac_pravi wrote:
konrad wrote:

znaci sljedece:
Meho = Radovan
Huso=Dodik
Prica ti je stvarno pojednostavljena, kao i nekompletna, ali eto da te pitam onda. Sta bi ti uradio, da mozes ?
ajd ti njemu prvo ispricaj tvoju komplikovanu pricu, koja je svjetski poznata i prihvacena
dugacki

#4234 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dugacki »

Nemoj dalltone , molim te, izazivati ga. Sad ce poceti prica od Kosova preko Austrije i Jasenovca do svatova na Bascarsiji
dallton

#4235 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

dugacki wrote:Nemoj dalltone , molim te, izazivati ga. Sad ce poceti prica od Kosova preko Austrije i Jasenovca do svatova na Bascarsiji
i to sto kazes
video

#4236 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by video »

A gdje nam je @kiky, samo sto nije 11.06. :roll:
konrad

#4237 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by konrad »

dugacki wrote:Nemoj dalltone , molim te, izazivati ga. Sad ce poceti prica od Kosova preko Austrije i Jasenovca do svatova na Bascarsiji
Nema potrebe za tim. Nestale su milijarde dolara od donacija, hej milijarde :-) i sad pricamo o nekim pepeljarama :oops:

Mene inace politika ne interesuje.
dallton

#4238 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

konrad wrote:
Nema potrebe za tim. Nestale su milijarde dolara od donacija, hej milijarde :-) i sad pricamo o nekim pepeljarama :oops:

Mene inace politika ne interesuje
.
:lol: e ovo ti je provala mjeseca
dugacki

#4239 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dugacki »

konrad wrote:

Pa moramo o pepeljarama :shock: Ovi iz Federacije znaju ''mahnuti'' milijarde a Dodo ne zna ni pepeljaru a da ga ne skontaju.
A politika te ne interesuje kó ni tvog ljubimca Dodika
nuernberg

#4240 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nuernberg »

dugacki wrote:
konrad wrote:

Pa moramo o pepeljarama :shock: Ovi iz Federacije znaju ''mahnuti'' milijarde a Dodo ne zna ni pepeljaru a da ga ne skontaju.
A politika te ne interesuje kó ni tvog ljubimca Dodika
Stas ovi u Federaciji su bolji lopovi ...nedaju se tako lako uhvatit dok je ,Dodo jako naivan... nabijem ga smotana..,,, radi pisljive pepeljare ga izdigli heh nea od srbina nikada lopova... :bih: :bih: :bih:
P. Stanley

#4241 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by P. Stanley »

Image
MA DAJ...

#4242 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by MA DAJ... »

hercegovac_pravi wrote:
konrad wrote:

znaci sljedece:
Meho = Radovan
Huso=Dodik

:thumbup:

ovo je bas bilo direktno u vugla...svaka cast
hercegovac_pravi

#4243 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

konrad wrote:
hercegovac_pravi wrote:
konrad wrote:

znaci sljedece:
Meho = Radovan
Huso=Dodik
Da mogu sta? Jel da se vratim? Odkud ti ideja da sam ja uopste negdje otisao? Ah jel opet zbog kvacica ??? :lol: :lol:
Ne sekiraj se, tu sam ja.
P.S. Prica jeste pojednostavljena ali je savrseno kompletna.
Orbini

#4244 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Orbini »

konrad
Pa dozvolicu si slobodu da ja odgovorim, posto se stavovi abacije podudaraju u mnogocemu sa mojim a i ostalima ovdje.

Podudaraju se jer smo na neki nacin prozvani od strane Dodika i njegove stranke. Prozivke su dosta omalovazavajuce i licne. Kada mi prozivamo RS, obicno je zbog genocida, zlocina,... a kada Dodik & Co. proziva nas obicno je omalovazavanje, psihoanaliza, sprdanje,.. Te Teheran, te sprdnja sa djamijama,... ali najvise hvalisanje kako je sve tamo bolje i funkcionalnije a kako je kod nas sve gore - zbog radi odredjenih kulturoloskih i genetskih razlika. Stvorio se stereotip gdje su Bosnjaci predstavljeni kao neradnici, primiticni i zatucani, s'guza na guz minderasi, ... i najvaznije kako nas boli ta istina. Svako malo od njega i clanova SNSD-a mozes cuti kako nas boli ova ili ona cinjenica, glavna furka je da nas stalno nesto boli :D , kako crkavamo od zavisti zbog nekih ekonomskopropagandnih pobjeda, opcenito kako se sudaraju dvije civilizacije gdje je jedna superiorna a druga crkava od zavisti i pati zbog toga. To je druskane ipak na neki nacin bacanje rukavice i nesto licno.

Taj srpski trend gdje su srpski nacionalisti ubjedjeni u neke "istine" koje su opstepoznate i svi ih znaju a neki nece priznati je odavno poznata balkanska anomalija - ponekad vrlo opasna. Ne sikira nas sto neki anonimus tvrdi da nas sve nesto boli, te zbog navodnog srpskog porjekla i izdaje vjere, te zbog gubitka rata(biva bili smo priblizno jake strane), te zbog kulturnih i ekonomskih, graditeljskih sposobnosti pripadnika hriscanske civilizacije naspram nas ostalih,.... Ali kada to pocne pricati neko ko gospodari na pola drzave, odredjuje ti perspektivu cjelog naroda ubuduce, i kurs ove drzave,... - to nije za zanemariti. Zato se Dodik proziva, ne kao on licno - vise kao sinonim spomenutog stereotipa. On je mozda samo i preuzeo tu spiku od drugih kao sto je i sam priznao da uvazava misljenje sina i njegove generacije. Vjerovatno je populista koji pricu prilagodjava opstem javnom mjenju.

Nasi stvarni interesi nisu usmjereni na rusenje Dodika, vise nas interesuje okvir koji mu omogucava ovakvo djelovanje. Jer znamo da poslije Dodika dolazi neko isti kao on ili mozda i gori - samo ako ima ovakve pravne okvire djelovanja. Padne li Dodik, necemo slaviti zbog njega - on se svakako obezbjedio stambeno, ekonomski,.. na mnogo nacina, na mnogo mjesta. Slavicemo zbog opstenarodnog kurcenja i puhanderisanja u RS koje se samo ispoljava kroz njegov lik, gdje je on samo paradigma te furke. Jel sad jasnije?
Abacija

#4245 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

konrad wrote:
Abacija wrote:
Nemam ali evo da ga napravim:

@tamara*

@konrad

@vaca

@Art Vandaley

@Silkwood

P.S. Sad ce mi neko reci da @Art Vandaley nije tako los zato sto voli Dzeku. :lol:

I jos uvijek ni slova kritike u tvojim postovima na racun Dodika, Vasica i ostatka garniture koja svakodnevno izrabljuje pucanstvo u pc-u. De golube, nauci nas kako se kritikuje.
Last edited by Abacija on 11/06/2009 13:02, edited 1 time in total.
Abacija

#4246 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

7cokanja wrote:
7cokanja
[..jos samo ovo, pa cak i Gospodin Inzko danas, postavlja "ultimatume" i "mase tojagom", dok zauzvrat, takozvani "nasi", na celu sa SDA i njihovim predsjednikom Ti'icem, iskacu "pred rudu" i obznanjuju da " niko ne moze ukinuti tzv. republiku srpsku"" !!
..efendija, zbunjujes me !! :skoljka:

zavrzlama
..tacno radam za veliksrpski stab..placa nije nesto ali se ima racuna :D ...sreca pa imas ti da razotkrivas salonce poput mene i spasavas BIH... :D ..najkrvavija je ta da "nasi" blokiraju strance da naprave BIH normalnom drzavom..malo zaboravljas embargo na oruzje,zaustavljanje sloma cetnika 95-e,odustajanje od reforme policije i tri famozna principa...oslobadjanje srbije od ucesca u genocidu nad BIH...da bi pisao rasterecen ne smijes biti straancki nastrojen..vidis ja ne glasam ni za jednu stranku niti koga favorizujem ...dok je tebi nesto ta SDA rak rana :D ...
samo opusteno kolega daj i meni da zaradim koju marku...sluzba je suzba :D
abacija
Doista je ovo čudna zemlja: dok se američki ambasador Charles English i visoki predstavnik Valentin Inzko, pa i kompletno Vijeće za implementaciju mira, ne smiruju u nastojanjima da Bosnu i Hercegovinu vrate kući, da - za početak -ne dozvole Narodnoj skupštini RS-a krnjenje državnih nadležnosti, bošnjački političari ne odustaju od Kongresa SDA. Iako je bio i prošao, strasti su se tek razbuktale: postkongresna groznica trese
..uh, abacija, otkud sad ovo ?? nasikirat ces mi "efendiju" ! :D
..neg, sad bi jos bolje bilo, da Inzko udari i po onima sto sjede u Parlamentu u Sa, pa im naredi da vrate platu,retroaktivno, za sve ove godine, hocu reci, sve dok su oni mirno gledali i odobravali Dodovo rasturanje drzave, a bili istovremeno placeni od te drzave !! Neka vrate ono sto su uzeli, pa neka im onda Dodovih "premija", mozda ce im Dodo samo "zaokrenuti brojeve", pa ce od 1,000 000, dobiti 0,000 001 ! :razz: Sta bi onda Beriz Belkic, kako bi "podbuho" i kako bi se "zajapurio" ! :razz:
Potpuno se slazem sa tobom, samo i OHR-u su dzepovi puni oraha - Greske OHR-a - (Zasto OHR ne radi svoj posao?)
dallton

#4247 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

uzmi izjave lajcaka i bildta od danas, pa ce ti biti jasno da su OHRu puni puni dzepovi oraha i mnogo cega...al nema veze i njih ce se razotkriti nece niko iz ovog belaja izaci cist
Abacija

#4248 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

hercegovac_pravi wrote:
konrad wrote:

znaci sljedece:
Meho = Radovan
Huso=Dodik
Nazalost ovakve price ne dopiru do likova kao sto su @konrad jer je njemu...
...ideal ostati izvanmoralan, biti nedužan, čistih ruku; biti disident od bitnih problema, bjegunac iz stvarnosti, odsutan u ozbiljnim razgovorima i odgovornim rješenjima, a istodobno nikada biti zapostavljen nego „mažen“ i „pažen“ u pravu i slobodi. [Pogledaj samo koliko je puta javno pozivao moderaciju da kazni neke forumase a tolika je kukavica da ih stvarno i prijavi. Jer da ih je prijavio onda bi morao odgovarati i za svoje postove.] Tog nonšalantnog tipa, lišena stvarnosti i odnosa, susrećemo posvuda: od običnih razgovora do onih po novinama i televiziji, pa sve do internetskih uradaka suvremenih virtualnih „monaha“ koji sami, uz kompjutor, provode vrijeme.
Jednu vrstu izvanmoralnog nadčovjeka susrećemo u svakodnevnim razgovorima. Za njega su svijet i komunikacija bojno polje i bespoštedna bitka iz koje uvijek treba izmaknuti i sa što manje ulaganja izvući samo svoju korist. Jer se lišio strasti za dobrom i istinom, svake osobne odgovornosti, taj nihilist želi ostati „korektan“ i pošteđen, stajati po strani, uživati u svome nad-položaju dok se ispod njega „konfliktni i čangrizavi“, slabi i nesnalažljivi, bore za „nekakvu“ pravdu i istinu od koje se ionako ne „profitira“.
Takav će čovjek u svojoj izvanmoralnosti ići još dalje – indirektno (i šutnjom) [Koliko se samo puta desilo da nece da odgovori na post, cak i kad se javno prozove. će poticati konflikte drugih, jer smatra da njegova izdvojenost i neupletenost, dakle njegova veličina raste proporcionalno sukobljenosti drugih. Istodobno, htjet će sve znati, sve čuti i vidjeti, ali da ga to ništa košta. Štoviše, svoju ljudsku bijedu skrivat će iza fraza kako ne treba „nagliti“, kako svima treba dati za pravo, kako svi mogu raditi što hoće, štiteći time ništa drugo nego svoju sebičnost i neodgovornu svojeglavost.
Takvi nadljudi sve odnose gledaju kao ring u kojem oni nikada nisu borci, nego samo (dobro plaćeni) suci ili gledatelji koji uživaju u „igri“. Ako ih se kada i uspije suočiti s njihovim neodgovornim hedonizmom i posljedicama njihova nečovječnog nezalaganja, dakle s njima samima, nestat će u tuposti, u isprici lažnog neznanja, u velikim mislima o slobodi za sve, u pobožnim frazama kako Bog voli sve ljude, ili će se skriti u cinizam ili samosažalnu nemoć pred situacijom koja je, smatraju, ionako „nepromjenjiva“.
Jedna druga vrsta suvremenog nadčovjeka, nihilista, koji se izlegao iz Nietzscheova proroštva, jesu suvremeni kompjuterski „monasi“ bez morala. Njih se susreće na bezbroj internetskih portala pod pseudonimom ili s imenom obremenjenim samopotvrđivanjem. Prepoznaje ih se po banaliziranju svega što je dobro, po količini nesreće i mržnje koju siju po virtualnom prostoru komunikacije. U nepovjerenju i preziru prema svijetu, s mrzovoljom postojanja, s prekinutim odnosima, ti vrlo okretni (mržnja ih čini iznimno aktivnima!) usamljenici opasni su simplifikatori i krivotvoritelji pravih problema.
U forsiranoj spontanosti ti samotnici ispisuju prividno inteligentne i licemjerne pamflete kojima je jedini cilj obeščastiti druge, zatrovati odnose i sakriti svoju duhovnu mizeriju. Njihov nihilizam pokazuje se u tome što su dokinuli ljudsku običnost, što bježe od iskrenosti, i od sebe i od drugih. Oni su sluge i svećenici boga kompjutora i uvijek apologeti neke ideologije – od „pravog“ rodoljublja do „prave“ vjere – pod koje skrivaju ništa drugo nego svoj mrak i kompleks precjenjivanja.

(Tekst je za Oslobodjenje napisao Ivan Šarčević 16/03/09)
Boldirano su moji komentari.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4249 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

Dodik poručio SIPA-i
"Neću se odazvati, neka me pokušaju privesti" :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik izjavio je danas da se neće odazvati pozivu na saslušanje, ukoliko ga pozovu inspektori Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u okviru istražnih postupaka vezano za izgradnju zgrade Vlade Republike Srpske, autoputa Banja Luka - Gradiška i zgrade Radio-televizije RS-a.

"Mene SIPA uopšte ne interesuje, niti ću otići na saslušanje ako mi pošalju poziv, a neka oni probaju da me privedu”, rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

On je saslušanja od inspektora SIPA-e, koja se provode posljednjih dana u Regionalnom uredu te agencije u Banjoj Luci, nazvao koordiniranim akcijom napada te ustvrdio da je sve to "politički montirano jer su SIPA i Tužilaštvo BiH politički instruisani organi i bave se politikom, a ne zaštitom prava i zato neće dugo ni egzistirati”.

To što su pozivi upućeni za više od stotinu osoba, Dodik je prokomentirao riječima: "ako je neko krao, onda sigurno nije stotinu ljudi kralo”.

Dodaje i da se davno mogla podići optužnica, ako za to ima osnova, a ne sada "praviti spektakl i privoditi ljude samo da bi se manifestovala neka sila i moć, koja uopšte ne postoji”.

Za Dodika je sporno i to da su objedinjene mnoge stvari u okviru jednog predmeta, "koji se famozno pokušava da nazove ‘slučaj Dodik’.

"A onda se pozivaju na saslušanje bivši ministri finansija Milenko Vračar i Simeun Vilendečić i druge osobe iz prošlih vlada, govori u namjeri da se samo ljudi etiketiraju i spekulacije što duže zadrže. To ko ne vidi je zlonamjeran", tvrdi entitetski premijer.

Smatra i da je SIPA uputila pozive za saslušanja za toliki broj ljudi da bi se „ta priča što duže održala”.

Dodiku je također sporno i to što je prvo rečeno da postoji prijava protiv njega i još nekih ljudi, a sada se traže dokazi.

"Kako ste mogli prijaviti djelo, a nemate dokaza”, pita on.

Radi podsjećanja, u Regionalnom uredu Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u Banjoj Luci već duže traje saslušanje određenih osoba u okviru istražnih postupka vezano za izgradnju zgrade Vlade Republike Srpske, autoputa Banja Luka - Gradiška i zgrade Radio-televizije RS-a.

U proteklih petnaestak dana saslušani su i neki od bivših članova upravnih odbora u institucijama koje su pod lupom SIPA-e te zaposleni u Vladi.

Saslušanja se vrše u vezi s predmetom SIPA koji se odnosi na izvještaj Državne agencije za istrage i zaštitu u kome se premijer RS-a Milorad Dodik i još 14 osoba sumnjiče za navodnu zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, tačnije namještanje tendera, nepotrebno prekoračenje troškova i pranje novca tokom izgradnje Administrativnog sjedišta Vlade RS-a, zgrade RTRS-a i dionice autoputa Gradiška-Banja Luka.

Istraga SIPA-e je započela prošle godine nakon što su revizori iznijeli navode o zloupotrebama u postupcima dodjele ugovora te posebnom tretmanu koji je dat kompaniji "Integral inženjering” iz Laktaša.
(FENA)

TOOOOOO DOOODIIIIIIII NEDAJJJ SEEEEEE !!!! :thumbup: :bih:
Abacija

#4250 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

Lako je to njemu govoriti kad je jutros vladinim avionom furnuo za Beograd. Nema ga na parlamentarnoj sjednici iako je po pravilniku obavezan da prisustvuje.
Locked