Auto salon Kramar - vasa iskustva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
condy
#4227 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ja pitam zbog trice. GT verzija je prostranija, ima veci gepek i izgleda mi luksuznije vani. Sad iskustva me najvise interesuju u voznji...kakva je u odnosu na tricu.UmaX wrote:Za mene je BMW samo trica, petica i sedmica. Isto kao sto je to A4/A6/A8 i C/E/S klase. Sve ostalo su hibridi i gluposti.
Petica GT mi se ne svidja nikako.
-
condy
#4228 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Svasta nisam to znao. Iako me 5 GT ne interesuje vizuelno je ne mogu. 3 GT znam da je prostranija od trice.corsa wrote:Ja sam se bas iznenadio kad sam vidio kako je mali gepek kod 5 GT. Puno manji nego kod limuzine.
-
UmaX
#4229 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ako ti treba gepek, onda trica touring. Kakve ove GT, fuj. Ruzno je to brate.condy wrote:Ja pitam zbog trice. GT verzija je prostranija, ima veci gepek i izgleda mi luksuznije vani. Sad iskustva me najvise interesuju u voznji...kakva je u odnosu na tricu.UmaX wrote:Za mene je BMW samo trica, petica i sedmica. Isto kao sto je to A4/A6/A8 i C/E/S klase. Sve ostalo su hibridi i gluposti.
Petica GT mi se ne svidja nikako.
A trica touring izgleda odlicno na kakvim 18" felgama i sa M paketom, bas su mi mocni ti sporCki karavani.
- sheilak
#4230 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Nesto smjesno? (r)Throttle wrote:Al ako ima kolor displej onda nema monokromatski, znaci nije full
-
jasko__
#4231 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Pročitam 15 zadnjih stranica u nadi da cu saznati nesto o Kramaru..a sve sto sam nasao je ovo jedno pozitivno iskustvo sa Golfom, ostalo sve mimo teme
Moze li neko ko prati temu duze napisati par kratkih teza...sta kako, moze li se vjerovati ovomo sto pisu u opisu automobila..kakogod skontam, njihovih auta kao u priči na cestama..
Ja sam u A S Dalmi kupio w204 facelift i zajebo se..haman nije ni blizu ovih 150 hiljada na satu..vec mjesecima me hebe sistemski
Jel i sa Kramarom ista stvar...cuj ne daju izvuc auto, probat, provozat..viđeno/kupljeno..to mi sumnjivo
A nasao sam i neki blog gdje kao ljudi pisu grozote o Kramaru, te potopljena auta, te ovo te ono
Vjerujem da je pisano o ovome vec puno puta..ali kazem, ne mogu naci u moru komentara koji se ne ticu teme
Pa samo da.neko ukratko napise suštinu
Moze li neko ko prati temu duze napisati par kratkih teza...sta kako, moze li se vjerovati ovomo sto pisu u opisu automobila..kakogod skontam, njihovih auta kao u priči na cestama..
Ja sam u A S Dalmi kupio w204 facelift i zajebo se..haman nije ni blizu ovih 150 hiljada na satu..vec mjesecima me hebe sistemski
Jel i sa Kramarom ista stvar...cuj ne daju izvuc auto, probat, provozat..viđeno/kupljeno..to mi sumnjivo
A nasao sam i neki blog gdje kao ljudi pisu grozote o Kramaru, te potopljena auta, te ovo te ono
Vjerujem da je pisano o ovome vec puno puta..ali kazem, ne mogu naci u moru komentara koji se ne ticu teme
- amar1994
#4232 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Trazis pogresan auto za te pare
, ceka te i uvala i zavala kad kupis .
-
jasko__
#4233 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
W204 sam kupovao ocu..sad sebi gledam mozda pasaata B7..amar1994 wrote:Trazis pogresan auto za te pare, ceka te i uvala i zavala kad kupis .
A ako se ni njima ne moze vjerovat, kome moze..sve onda zavale, nemoguce kupit auto koje nije vraceno, koje iole valja
- amar1994
#4234 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
jasko__ wrote:W204 sam kupovao ocu..sad sebi gledam mozda pasaata B7..amar1994 wrote:Trazis pogresan auto za te pare, ceka te i uvala i zavala kad kupis .
A ako se ni njima ne moze vjerovat, kome moze..sve onda zavale, nemoguce kupit auto koje nije vraceno, koje iole valja
sve si rekao
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#4235 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ja baš jučer gledam kramarov profil na piku, baš se ofirno vidi da uzima flotno auta sa renti/leasinga.
Nebitno proizvođač auta, sve isti modeli. U tim istim modelima, od 20 auta, 19 ih ima isti motor (gledao konkretno G7, sve 1.6 CR TDI) i 2-3 različite boje. Velika većina auta je po tom šablonu.
Nebitno proizvođač auta, sve isti modeli. U tim istim modelima, od 20 auta, 19 ih ima isti motor (gledao konkretno G7, sve 1.6 CR TDI) i 2-3 različite boje. Velika većina auta je po tom šablonu.
-
jasko__
#4236 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Znaci svako auto sa Kramar naljepnicom - lola je zavaljen, zajeban, pokajo se 
- amar1994
#4237 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
i svi se prodajuliaar wrote:Ja baš jučer gledam kramarov profil na piku, baš se ofirno vidi da uzima flotno auta sa renti/leasinga.
-
ado-šampion
#4238 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Pisao sam vise puta, evo ukratko, dva auta kupljena kod njega, jedno prije 5 godina drugo prije 3, jedno burazovo, drugo moje, obojica zadovoljni, nikakvih vecih problema. Oba auta su odradila 50 hiljada ili vise dosad. Isto kao i ti prvo razmisljao o uvozu, pa kad sam vidio koliko kostaju auta ohladio se.
Moj svjez komentar imas ovdje: vw-passat-ili-skoda-octavia-t150766s75.html.
Tacno je da su auta uglavnom flotna, uglavnom su to slabiji motori, slabiji paketi opreme, itd. Ali za takva auta, stara 4-7 godina, kilometraze koja se krece uglavnom oko 150 hiljada, to je otprilike to. Flotna auta imaju i pozitivnih strana, npr. cijelo vrijeme su servisirana u ovlastenom, vozala su se, itd.
Nemoj slusati svakog - haters gonna hate, pogledaj koliko na cesti ima njegovih auta sve ce ti biti jasno.
P.S. Za vecinu auta on ima servisni listing koji mozes provjeriti tako da je sansa za vracanje kilometraze minimalna.
Tacno je da su auta uglavnom flotna, uglavnom su to slabiji motori, slabiji paketi opreme, itd. Ali za takva auta, stara 4-7 godina, kilometraze koja se krece uglavnom oko 150 hiljada, to je otprilike to. Flotna auta imaju i pozitivnih strana, npr. cijelo vrijeme su servisirana u ovlastenom, vozala su se, itd.
Nemoj slusati svakog - haters gonna hate, pogledaj koliko na cesti ima njegovih auta sve ce ti biti jasno.
P.S. Za vecinu auta on ima servisni listing koji mozes provjeriti tako da je sansa za vracanje kilometraze minimalna.
- amar1994
#4239 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
pa da , imati auto sa kramar naljepnicom je uspjeh i statusni simbol .
http://www.askramar.com/Vozilo?id=12550
trazi za auto sa upitnom istorijom 20000 , vozio i kunto i panto
ovaj kupljen u BiH isto para , mozes ga probat , registrovan
https://www.olx.ba/artikal/30454567/vol ... odel-2014/
sve ima uslikano , kod ovih mi je najjace sto ne slikaju servisnu i br. sasije
http://www.askramar.com/Vozilo?id=12550
trazi za auto sa upitnom istorijom 20000 , vozio i kunto i panto
ovaj kupljen u BiH isto para , mozes ga probat , registrovan
https://www.olx.ba/artikal/30454567/vol ... odel-2014/
sve ima uslikano , kod ovih mi je najjace sto ne slikaju servisnu i br. sasije
-
ado-šampion
#4240 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ne vidim u cemu je problem, vidis sta dobijas i kod jednog i drugog i kupis taj kupljen u BiH ako mislis da je bolji. Niko te ne tjera puskom da kupis kod Kramara.
20 hiljada je izrazito povoljna cijena za 4 godine starog Golfa, koliko bi ti da kosta? Ovaj je jako siromasan, osnovni model, zato je i cijena takva. Inace bi bio 25.
20 hiljada je izrazito povoljna cijena za 4 godine starog Golfa, koliko bi ti da kosta? Ovaj je jako siromasan, osnovni model, zato je i cijena takva. Inace bi bio 25.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4241 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Baš i nije nešto povoljno, te godine, ta kilometraža, to je neka standard cijena, a ima ih po 17 000.
-
ado-šampion
#4242 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ima, grobova vracenih s 500 hiljada... Doduse oni koji su uvezu u BiH su vecinom takvi, jer raja uglavnom trazi da je jeftino i takvi najbolje idu.
Normala cijena Golfa 7 po tim parametrima, 4-5 godina star, oko 150 hiljada pravih je 22-25 hiljada, zavisi od stanja. I to sad kad su im pale cijene.
Normala cijena Golfa 7 po tim parametrima, 4-5 godina star, oko 150 hiljada pravih je 22-25 hiljada, zavisi od stanja. I to sad kad su im pale cijene.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4243 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Gdje god kupio auto (pik, mobile.de, Kramar, bilo koja druga kuća) rizik je apsolutno isti, nikad ne znaš šta si dobio 
- amar1994
#4244 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
koliko , 18000 u vrh glave za 1.6 .ado-šampion wrote:Ne vidim u cemu je problem, vidis sta dobijas i kod jednog i drugog i kupis taj kupljen u BiH ako mislis da je bolji. Niko te ne tjera puskom da kupis kod Kramara.
naravno da je bolji iz BiH
- Ramzess Veliki
#4245 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ma nidje veze. To ga konkurencija zeli unistiti. Moja rodica uzela Audija 3, prezadovoljna. Moj stari uzeo Volva, osim redovnog servisa evo cetiri godine nije sarafa odvrnuo. Ja kupio Alfu 159 I presla je kapiju a da nije stala.jasko__ wrote:Pročitam 15 zadnjih stranica u nadi da cu saznati nesto o Kramaru..a sve sto sam nasao je ovo jedno pozitivno iskustvo sa Golfom, ostalo sve mimo teme
Za Volva I Alfu sam doveo svoje lakirera, mehanicara I autoelektricara I na parkingu su pregledali sve sto se da pregledati, a onda provozali probni krug. Ipak, provjeri nivo ulja, jer u Audiju i Alfi je nivo bio prilicno nizak, a I filteri su bili prljavi do bola. Ulje i filtere smo zamijenili odmah nakon kupovine, a ja sam uradio i veliki servis za svaki slucaj. Za Alfu je prilicno jeftin, materijal oko 240 KM. Jos sam morao zamijeniti jedan lezaj koji se cuo, ali to je sitnica u odnosu sta sam dobio. Sva auta koje sam naveo su bila bez greske, sva elektronika radi besprijekorno.
- bilic
#4246 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ja sam kupio prije 5 godina Citroena Picassa sa 170,000 kilometaraado-šampion wrote:Pisao sam vise puta, evo ukratko, dva auta kupljena kod njega, jedno prije 5 godina drugo prije 3, jedno burazovo, drugo moje, obojica zadovoljni, nikakvih vecih problema. Oba auta su odradila 50 hiljada ili vise dosad. Isto kao i ti prvo razmisljao o uvozu, pa kad sam vidio koliko kostaju auta ohladio se.
vozao ga do 240,000 samo ulje mjenjao . Jedne ploćice ...
Prodao ima godina , cujem se sa novim vlasnikom njega još slušaaa
-
Throttle
#4247 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Niko na forumu nikad nije nista popravio na autu 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#4248 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
jesam ja ,al nisam auto kupio kod kramaraThrottle wrote:Niko na forumu nikad nije nista popravio na autu
-
Throttle
#4249 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Jel sad vidis koliko si se zeznuo sto kod njega nisi kupio auto
Samo sipaj i vozi, svako auto
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem