Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Throttle

#4226 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Throttle »

:lol:
condy

#4227 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

UmaX wrote:Za mene je BMW samo trica, petica i sedmica. Isto kao sto je to A4/A6/A8 i C/E/S klase. Sve ostalo su hibridi i gluposti.
Ja pitam zbog trice. GT verzija je prostranija, ima veci gepek i izgleda mi luksuznije vani. Sad iskustva me najvise interesuju u voznji...kakva je u odnosu na tricu.

Petica GT mi se ne svidja nikako.
condy

#4228 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

corsa wrote:Ja sam se bas iznenadio kad sam vidio kako je mali gepek kod 5 GT. Puno manji nego kod limuzine. :-)
Svasta nisam to znao. Iako me 5 GT ne interesuje vizuelno je ne mogu. 3 GT znam da je prostranija od trice.
UmaX

#4229 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by UmaX »

condy wrote:
UmaX wrote:Za mene je BMW samo trica, petica i sedmica. Isto kao sto je to A4/A6/A8 i C/E/S klase. Sve ostalo su hibridi i gluposti.
Ja pitam zbog trice. GT verzija je prostranija, ima veci gepek i izgleda mi luksuznije vani. Sad iskustva me najvise interesuju u voznji...kakva je u odnosu na tricu.

Petica GT mi se ne svidja nikako.
Ako ti treba gepek, onda trica touring. Kakve ove GT, fuj. Ruzno je to brate.

A trica touring izgleda odlicno na kakvim 18" felgama i sa M paketom, bas su mi mocni ti sporCki karavani.
sheilak

#4230 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by sheilak »

Throttle wrote:Al ako ima kolor displej onda nema monokromatski, znaci nije full :lol:
Nesto smjesno? (r)
jasko__

#4231 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by jasko__ »

Pročitam 15 zadnjih stranica u nadi da cu saznati nesto o Kramaru..a sve sto sam nasao je ovo jedno pozitivno iskustvo sa Golfom, ostalo sve mimo teme
Moze li neko ko prati temu duze napisati par kratkih teza...sta kako, moze li se vjerovati ovomo sto pisu u opisu automobila..kakogod skontam, njihovih auta kao u priči na cestama..
Ja sam u A S Dalmi kupio w204 facelift i zajebo se..haman nije ni blizu ovih 150 hiljada na satu..vec mjesecima me hebe sistemski

Jel i sa Kramarom ista stvar...cuj ne daju izvuc auto, probat, provozat..viđeno/kupljeno..to mi sumnjivo

A nasao sam i neki blog gdje kao ljudi pisu grozote o Kramaru, te potopljena auta, te ovo te ono

Vjerujem da je pisano o ovome vec puno puta..ali kazem, ne mogu naci u moru komentara koji se ne ticu teme

Pa samo da.neko ukratko napise suštinu
amar1994

#4232 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

Trazis pogresan auto za te pare :) , ceka te i uvala i zavala kad kupis .
jasko__

#4233 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by jasko__ »

amar1994 wrote:Trazis pogresan auto za te pare :) , ceka te i uvala i zavala kad kupis .
W204 sam kupovao ocu..sad sebi gledam mozda pasaata B7..
A ako se ni njima ne moze vjerovat, kome moze..sve onda zavale, nemoguce kupit auto koje nije vraceno, koje iole valja
amar1994

#4234 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

jasko__ wrote:
amar1994 wrote:Trazis pogresan auto za te pare :) , ceka te i uvala i zavala kad kupis .
W204 sam kupovao ocu..sad sebi gledam mozda pasaata B7..
A ako se ni njima ne moze vjerovat, kome moze..sve onda zavale, nemoguce kupit auto koje nije vraceno, koje iole valja
:thumbup:

sve si rekao
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#4235 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by liaar »

Ja baš jučer gledam kramarov profil na piku, baš se ofirno vidi da uzima flotno auta sa renti/leasinga.
Nebitno proizvođač auta, sve isti modeli. U tim istim modelima, od 20 auta, 19 ih ima isti motor (gledao konkretno G7, sve 1.6 CR TDI) i 2-3 različite boje. Velika većina auta je po tom šablonu.
jasko__

#4236 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by jasko__ »

Znaci svako auto sa Kramar naljepnicom - lola je zavaljen, zajeban, pokajo se :run:
amar1994

#4237 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

liaar wrote:Ja baš jučer gledam kramarov profil na piku, baš se ofirno vidi da uzima flotno auta sa renti/leasinga.
Nebitno proizvođač auta, sve isti modeli. U tim istim modelima, od 20 auta, 19 ih ima isti motor (gledao konkretno G7, sve 1.6 CR TDI) i 2-3 različite boje. Velika većina auta je po tom šablonu.
i svi se prodaju :lol: :lol:
ado-šampion

#4238 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

Pisao sam vise puta, evo ukratko, dva auta kupljena kod njega, jedno prije 5 godina drugo prije 3, jedno burazovo, drugo moje, obojica zadovoljni, nikakvih vecih problema. Oba auta su odradila 50 hiljada ili vise dosad. Isto kao i ti prvo razmisljao o uvozu, pa kad sam vidio koliko kostaju auta ohladio se.

Moj svjez komentar imas ovdje: vw-passat-ili-skoda-octavia-t150766s75.html.

Tacno je da su auta uglavnom flotna, uglavnom su to slabiji motori, slabiji paketi opreme, itd. Ali za takva auta, stara 4-7 godina, kilometraze koja se krece uglavnom oko 150 hiljada, to je otprilike to. Flotna auta imaju i pozitivnih strana, npr. cijelo vrijeme su servisirana u ovlastenom, vozala su se, itd.

Nemoj slusati svakog - haters gonna hate, pogledaj koliko na cesti ima njegovih auta sve ce ti biti jasno.

P.S. Za vecinu auta on ima servisni listing koji mozes provjeriti tako da je sansa za vracanje kilometraze minimalna.
amar1994

#4239 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

pa da , imati auto sa kramar naljepnicom je uspjeh i statusni simbol .

http://www.askramar.com/Vozilo?id=12550

trazi za auto sa upitnom istorijom 20000 , vozio i kunto i panto

ovaj kupljen u BiH isto para , mozes ga probat , registrovan :-)

https://www.olx.ba/artikal/30454567/vol ... odel-2014/

sve ima uslikano , kod ovih mi je najjace sto ne slikaju servisnu i br. sasije :run:
ado-šampion

#4240 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

Ne vidim u cemu je problem, vidis sta dobijas i kod jednog i drugog i kupis taj kupljen u BiH ako mislis da je bolji. Niko te ne tjera puskom da kupis kod Kramara.
20 hiljada je izrazito povoljna cijena za 4 godine starog Golfa, koliko bi ti da kosta? Ovaj je jako siromasan, osnovni model, zato je i cijena takva. Inace bi bio 25.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4241 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Tomahawk11 »

Baš i nije nešto povoljno, te godine, ta kilometraža, to je neka standard cijena, a ima ih po 17 000.
ado-šampion

#4242 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

Ima, grobova vracenih s 500 hiljada... Doduse oni koji su uvezu u BiH su vecinom takvi, jer raja uglavnom trazi da je jeftino i takvi najbolje idu.

Normala cijena Golfa 7 po tim parametrima, 4-5 godina star, oko 150 hiljada pravih je 22-25 hiljada, zavisi od stanja. I to sad kad su im pale cijene.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4243 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Velkoski »

Gdje god kupio auto (pik, mobile.de, Kramar, bilo koja druga kuća) rizik je apsolutno isti, nikad ne znaš šta si dobio :D
amar1994

#4244 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

ado-šampion wrote:Ne vidim u cemu je problem, vidis sta dobijas i kod jednog i drugog i kupis taj kupljen u BiH ako mislis da je bolji. Niko te ne tjera puskom da kupis kod Kramara.
20 hiljada je izrazito povoljna cijena za 4 godine starog Golfa, koliko bi ti da kosta? Ovaj je jako siromasan, osnovni model, zato je i cijena takva. Inace bi bio 25.
koliko , 18000 u vrh glave za 1.6 .

naravno da je bolji iz BiH
Ramzess Veliki

#4245 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Ramzess Veliki »

jasko__ wrote:Pročitam 15 zadnjih stranica u nadi da cu saznati nesto o Kramaru..a sve sto sam nasao je ovo jedno pozitivno iskustvo sa Golfom, ostalo sve mimo teme
Moze li neko ko prati temu duze napisati par kratkih teza...sta kako, moze li se vjerovati ovomo sto pisu u opisu automobila..kakogod skontam, njihovih auta kao u priči na cestama..
Ja sam u A S Dalmi kupio w204 facelift i zajebo se..haman nije ni blizu ovih 150 hiljada na satu..vec mjesecima me hebe sistemski

Jel i sa Kramarom ista stvar...cuj ne daju izvuc auto, probat, provozat..viđeno/kupljeno..to mi sumnjivo

A nasao sam i neki blog gdje kao ljudi pisu grozote o Kramaru, te potopljena auta, te ovo te ono

Vjerujem da je pisano o ovome vec puno puta..ali kazem, ne mogu naci u moru komentara koji se ne ticu teme

Pa samo da.neko ukratko napise suštinu
Ma nidje veze. To ga konkurencija zeli unistiti. Moja rodica uzela Audija 3, prezadovoljna. Moj stari uzeo Volva, osim redovnog servisa evo cetiri godine nije sarafa odvrnuo. Ja kupio Alfu 159 I presla je kapiju a da nije stala. :thumbup:
:D I Alfa je bila u fenomenalnom stanju. :thumbup:
Za Volva I Alfu sam doveo svoje lakirera, mehanicara I autoelektricara I na parkingu su pregledali sve sto se da pregledati, a onda provozali probni krug. Ipak, provjeri nivo ulja, jer u Audiju i Alfi je nivo bio prilicno nizak, a I filteri su bili prljavi do bola. Ulje i filtere smo zamijenili odmah nakon kupovine, a ja sam uradio i veliki servis za svaki slucaj. Za Alfu je prilicno jeftin, materijal oko 240 KM. Jos sam morao zamijeniti jedan lezaj koji se cuo, ali to je sitnica u odnosu sta sam dobio. Sva auta koje sam naveo su bila bez greske, sva elektronika radi besprijekorno. :thumbup:
bilic

#4246 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by bilic »

ado-šampion wrote:Pisao sam vise puta, evo ukratko, dva auta kupljena kod njega, jedno prije 5 godina drugo prije 3, jedno burazovo, drugo moje, obojica zadovoljni, nikakvih vecih problema. Oba auta su odradila 50 hiljada ili vise dosad. Isto kao i ti prvo razmisljao o uvozu, pa kad sam vidio koliko kostaju auta ohladio se.

Moj svjez komentar imas ovdje: vw-passat-ili-skoda-octavia-t150766s75.html.

Tacno je da su auta uglavnom flotna, uglavnom su to slabiji motori, slabiji paketi opreme, itd. Ali za takva auta, stara 4-7 godina, kilometraze koja se krece uglavnom oko 150 hiljada, to je otprilike to. Flotna auta imaju i pozitivnih strana, npr. cijelo vrijeme su servisirana u ovlastenom, vozala su se, itd.

Nemoj slusati svakog - haters gonna hate, pogledaj koliko na cesti ima njegovih auta sve ce ti biti jasno.

P.S. Za vecinu auta on ima servisni listing koji mozes provjeriti tako da je sansa za vracanje kilometraze minimalna.
Ja sam kupio prije 5 godina Citroena Picassa sa 170,000 kilometara
vozao ga do 240,000 samo ulje mjenjao . Jedne ploćice ...
Prodao ima godina , cujem se sa novim vlasnikom njega još slušaaa
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Throttle

#4247 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Throttle »

Niko na forumu nikad nije nista popravio na autu :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4248 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by bitanga_sa_otesa »

Throttle wrote:Niko na forumu nikad nije nista popravio na autu :lol:
jesam ja ,al nisam auto kupio kod kramara :lol:
Throttle

#4249 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Throttle »

Jel sad vidis koliko si se zeznuo sto kod njega nisi kupio auto :lol: Samo sipaj i vozi, svako auto
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4250 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by bitanga_sa_otesa »

vidim :(
Locked