fatality wrote:Ja ne znam da ima ljudi koji drugacije od ovog izgledaju.4m3l wrote:Za ovako nesto trebas dugo da treniras,savrsena ishrana,i suplementacija.MOSALJOZE wrote:I nasao sam bolji primjer kako zelim da izgledam.
Kazu mi drugovi da izgledam isti kao glumac Edward Norton jer je lik isto gradjen kao ja , tj Ektromorf a lik se je totalno nabildao za film American History X ,
Sta mislite koliko je trebalo vremena da dobije takvo tijelo ?
Pa ja prirodno bez ikakvog treninga ovako izgledam
To vi nemate ovakvo tijelo :smajlisabuljavimocima(özilsmajli):
Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
motorola01
#4226 Re: AW: Teretana
- BAN___KAI
#4227 Re: Teretana
Astrix wrote:Brate, prvo rascisti sa sobom, moras biti redovan, svaki trening, svaki obrok... moras biti karakter, da kazes da ces uraditi i uradis. Znam da mislis da kad vec postignes neki zeljeni rezultat da ces prestat s tim. Nije to to.
Sto bi mnogi rekli, it's a lifestyle...
I ne moras odmah po programu raditi, pogledaj po teretani sta imas, sta je za sta itd. Kad skontas sve sprave, odi na youtube imas sve vjezbe detaljno pokazano kako ide. Citaj i edukuj se ako te to bas zanima, i nemoj misliti samo o tome kako ces se ofirati, ako tako budes mislio neces nista uraditi...
U vezi slike, pa dobro to ste upravu, lik je sigurno imao po stotinu kuhara i trenera za tu figuru ,ali cudno je da na drugim slika u tom filmu uopste ne izgleda nabildano. MOzda samo izgleda tako dobro zbog dobrog osvjetljenja ? na ovoj slici izgleda bas kao svaki drugi lik, posebno je preskakao dan noge xD http://images.fanpop.com/images/image_u ... 24_768.jpg
I astrix upravu si, ja kuci sjedim po citav dan i mogao bih biti redovan i uporan nego sada mi je tesko sto nemam ni samopouzdanja , ni snage a ni para da se dobro udebljam pa sam depresivan , i onda kazu pare ne cine srecu
Idem ti ja stalno na youtube ali gledam strane kanale na engleskom i sve vjezbu su na engleskom,jer cim sam onima u teretani pokazao program sto je neki takozvani balkanski Ekspert napisao odmah su to poderali jer je smece.
Moze li neko ko zna engleski pogledati rutinu ovoga lika, svi kazu da je predobar http://www.bodybuilding.com/fun/vinced3.htm
I postoji li neka stranica sto moze prevoditi nazive vjezbi sa engleskog na bosanski ?
- MOSALJOZE
#4228 Re: Teretana
BAN_KAI druze bez uvrede,ali nemaš samopouzdanja nakon 2 treninga?Onda ovaj šport nije za tebe,ili si mislio preko noći sve uraditi.
- BAN___KAI
#4229 Re: Teretana
Mislio sam reci da nemam samopouzdanja pa zbog toga idem u teretanu, naravno da necu nista dobiti osim upala za 2 dana.MOSALJOZE wrote:BAN_KAI druze bez uvrede,ali nemaš samopouzdanja nakon 2 treninga?Onda ovaj šport nije za tebe,ili si mislio preko noći sve uraditi.
Btw jel normalno da su mi noge umorne nakon upala a 6 dana proslo ?
-
Chuckie
#4230 Re: Teretana
Ajd procesljaj ExYu Fitness forum, ponajbolji na nasim prostorima, mnogo toga ce ti biti jasnije. Teretana.ba zaobiđi u širokom luku.
- MOSALJOZE
#4231 Re: Teretana
Chuckie wrote:Ajd procesljaj ExYu Fitness forum, ponajbolji na nasim prostorima, mnogo toga ce ti biti jasnije. Teretana.ba zaobiđi u širokom luku.
- BAN___KAI
#4232 Re: Teretana
Dobra stranica iako ima samo 15 online membera ,i pokusao da se registrujem ali nemoze ona jebena verifikacija slova -_- pise 7-8Chuckie wrote:Ajd procesljaj ExYu Fitness forum, ponajbolji na nasim prostorima, mnogo toga ce ti biti jasnije. Teretana.ba zaobiđi u širokom luku.
-
Chuckie
#4233 Re: Teretana
Ne znam ja sam se davno registrovao, moze li se citati bez registracije?
- BAN___KAI
#4234 Re: Teretana
moze naravno nego sam se ja kontao registrovati da tamo dobijem pro savjete.Chuckie wrote:Ne znam ja sam se davno registrovao, moze li se citati bez registracije?
-
Mustang1
#4235 Re: Teretana
Ti imas nerealne ciljeve sa nerealnim planovima .. Znam takvih dosta .. Neces ispucati ni taj mjesec sto si uplatio .. Stalno stavljas slike kako hoces izgledati a jedes kiki riki puter kad gledas tv i jedes pizze .. Ne moze da ga jebes
- cehaja
#4236 Re: Teretana
Ljudi imal ko iskustva sa Osteo Bi Flex i oporavkom zgloba lijeve ruke (jednostavno je poceo da boli kada radim triceps)) ?
-
motorola01
#4237 Re: Teretana
Kakve druze pro savjete kad ti nisi jos ni amater. Sve te programe sto ti gledas nisu za tebe. Ti trebas da gledas sta je nekad radio Petar Celik i da na osnovu tih vjezbi koje bi radio kod kuce jedno vrijeme, da ojacas i tek onda da krenes u teretanu da radis sa tegovima, a ne na spravama. Jednostavno osnovne vjezbe za svaku grupu misica i nista ti vise ne treba.BAN___KAI wrote:moze naravno nego sam se ja kontao registrovati da tamo dobijem pro savjete.Chuckie wrote:Ne znam ja sam se davno registrovao, moze li se citati bez registracije?
- BAN___KAI
#4238 Re: Teretana
Stavljam one slike jer izgledaju jednostavno, pa moj drug ima slicnu onakvu gradju a samo radi sklekove. A procitao sam da je kikiriki puter Perfektna hrana za bildere.SwatkiMawi13 wrote:Ti imas nerealne ciljeve sa nerealnim planovima .. Znam takvih dosta .. Neces ispucati ni taj mjesec sto si uplatio .. Stalno stavljas slike kako hoces izgledati a jedes kiki riki puter kad gledas tv i jedes pizze .. Ne moze da ga jebes
Motorola:Znam ja da trebam ignorisati sprave i fokusirati se samo na compound vjezbe, tj bench,cucanj itd i ja zelim pro savjete u vezi koje tacno rutine trebam da radim,i da mi potvrde da li ove vjezbe koje ja namjeravam raditi su dobre ili smece kao sto su bile neki dan.
Jer ako ne znas svaki tip tijela treba drugacije trenirati.
Ja imam veoma brz metabolizam i trosim kalorije veoma brzo i umjesto da dobijam masu od kalorija meni to sve idu u stomak kao salo, i ja moram raditi drugaciju rutinu od drugih .
Zato se ja ovoliko rasipujem jer neki likovi moje gradje idu po 8 mjeseci a ne primjete nikakve promjene.
- M10A4EVER
#4239 Re: Teretana
Kikiriki puter jest dobar (prepun proteaina i dobrih masti), ali trebate znati da to nije taj kikiriki puter kakve mi imamo kupiti u marketima (jako los). U sustini taj kikiriki puter je u mnogo tecnijem stanju u odnosu na ovaj pomenuti i nema te suvisne dodatke, najcesce u vidu emulgatora koji i jesu "pogani" za organizam... Najbolje ga je sam sebi pripremiti kod kuce od obicnog kikirikija u ljusci, a na You Tube-u mozete pronaci vise videa kako se sprema.
Eto, cisto da ne bude vise rasprave o famoznom kikiriki puteru!
Eto, cisto da ne bude vise rasprave o famoznom kikiriki puteru!
-
tarikBA
#4240 Re: Teretana
nije teretana za tebe vjeruj miBAN___KAI wrote:Stavljam one slike jer izgledaju jednostavno, pa moj drug ima slicnu onakvu gradju a samo radi sklekove. A procitao sam da je kikiriki puter Perfektna hrana za bildere.SwatkiMawi13 wrote:Ti imas nerealne ciljeve sa nerealnim planovima .. Znam takvih dosta .. Neces ispucati ni taj mjesec sto si uplatio .. Stalno stavljas slike kako hoces izgledati a jedes kiki riki puter kad gledas tv i jedes pizze .. Ne moze da ga jebes
Motorola:Znam ja da trebam ignorisati sprave i fokusirati se samo na compound vjezbe, tj bench,cucanj itd i ja zelim pro savjete u vezi koje tacno rutine trebam da radim,i da mi potvrde da li ove vjezbe koje ja namjeravam raditi su dobre ili smece kao sto su bile neki dan.
Jer ako ne znas svaki tip tijela treba drugacije trenirati.
Ja imam veoma brz metabolizam i trosim kalorije veoma brzo i umjesto da dobijam masu od kalorija meni to sve idu u stomak kao salo, i ja moram raditi drugaciju rutinu od drugih .
Zato se ja ovoliko rasipujem jer neki likovi moje gradje idu po 8 mjeseci a ne primjete nikakve promjene.
-
Mustang1
#4241 Re: Teretana
Neki likovi nisu ti .. Normalno da ti ide u stomak i salo kad lezis jedes kiki riki puter ,pizzu i Bog zna sta jos .. Kreni u teretanu i trazi od onog koji radi tu da ti pokaze onaj osnovni plan koji haman pa svi rade (ramena,noge,ledja-biceps,grudi-triceps) I treniraj tako par mjeseci .. Mani se toga sto pises metabolizma i toga .. Jedino ako si doktor ili nesto slicno pa znas sve o tome .. Svaki covjek je razlicit .. Sta mislis sada da svaki ima drugaciji plan rada .. Previse filozofiras najjednostavnije receno .. Udji u teretanu radi i suti
-
motorola01
#4242 Re: Teretana
Upravo tako. Treba otici u teretanu i za pocetak raditi osnovne vjezbe za svaki dio tijela, bez pametovanja o tip tijela i vjezbama za takve. Lagano trening i jedi sto vise i nakon 2-3 mjeseca ces da vidis gdje si i kako pojedine vjezbe uticu na misic i na osnovu toga raditi korekcije u vrsti vjezbe, broju serija i ponavljanja.SwatkiMawi13 wrote:Neki likovi nisu ti .. Normalno da ti ide u stomak i salo kad lezis jedes kiki riki puter ,pizzu i Bog zna sta jos .. Kreni u teretanu i trazi od onog koji radi tu da ti pokaze onaj osnovni plan koji haman pa svi rade (ramena,noge,ledja-biceps,grudi-triceps) I treniraj tako par mjeseci .. Mani se toga sto pises metabolizma i toga .. Jedino ako si doktor ili nesto slicno pa znas sve o tome .. Svaki covjek je razlicit .. Sta mislis sada da svaki ima drugaciji plan rada .. Previse filozofiras najjednostavnije receno .. Udji u teretanu radi i suti
- Industrialyzer
#4243 Re: Teretana
Cuj Nortona na pizzi hoce onako da izgleda
Ja nagurao na 90kg i ne smijem fakat vise, otici cu u pm ako ovako nastsavim jesti
Eto, nikakav koristan savjet samo da se pohvalim kilazom. Cao 
Ja nagurao na 90kg i ne smijem fakat vise, otici cu u pm ako ovako nastsavim jesti
-
Mustang1
#4244 Re: Teretana
Ja bih samo volio da on postavi svoju sliku .. Tijelo .. Ja njega ovako zamisljam po njegovim pricama silnim ..A nije ovakav jer je rekao da je ectomorph .. Znaci nesto laze .. Samo je pitanje sta

- Broly_the_Legend
#4245 Re: Teretana
ako si vec zapeo toliko za program da odes do nekog doktora sportske medicine da ti napise jedan ili da odes do nekog ko se bavi profesionalno tim sportom da ti licno sta preporuci i zapise ( da li je to neki bodybilder ili neki trener na glasu sigurno ima neko koga ti mogu forumasi preporucit).
- BAN___KAI
#4246 Re: Teretana
E jbg rekao sam samo da jedem picu jednom mjesecno, nije svaki dan ,a i kikiriki jednom pojeo i nikada vise jer je skup.SwatkiMawi13 wrote:Neki likovi nisu ti .. Normalno da ti ide u stomak i salo kad lezis jedes kiki riki puter ,pizzu i Bog zna sta jos .. Kreni u teretanu i trazi od onog koji radi tu da ti pokaze onaj osnovni plan koji haman pa svi rade (ramena,noge,ledja-biceps,grudi-triceps) I treniraj tako par mjeseci .. Mani se toga sto pises metabolizma i toga .. Jedino ako si doktor ili nesto slicno pa znas sve o tome .. Svaki covjek je razlicit .. Sta mislis sada da svaki ima drugaciji plan rada .. Previse filozofiras najjednostavnije receno .. Udji u teretanu radi i suti
ALi ipak upravu si kada malo bolje razmislim, bas previse filozofiram oko ovoga. Samo treba se jesti uraditi nekoliko vjezbi , jesti opet i to je to.
Odoh sutra u teretanu i radit cu ove vjezbe sto je trener napisao i ako mi ne izgleda pouzdano.
A JBG ta slika sto si stavio to je neki Deba xD, meni su samo stomak i noge debele dok je sve gore ravno.
Nesta priblizno ovome http://howtobuildmuscleforskinnyguys.co ... y-guys.jpg
I evo bas sam sada pogledao onaj citav dokumentarac Pumping Iron od Arnolda , stvarno predobar film , lou ferrigno bio mojih godina u to filmu .
-
zilla_
#4247 Re: Teretana
Za početak da regulišeš ishranu i uradiš bilo kakav trening 3-4x sedmično vidjećeš značajan napredak na početku.... Posle kad uđeš u štos i kad se malo pokreneš onda se raspituj za programe i te detalje.... Za početak bitno se pokrenut i ne filozofirat previše....

- BAN___KAI
#4248 Re: Teretana
da upravu si , ja ti inace previse razmisljam o stvarima koje se jos nisu desile xD.zilla_ wrote:Za početak da regulišeš ishranu i uradiš bilo kakav trening 3-4x sedmično vidjećeš značajan napredak na početku.... Posle kad uđeš u štos i kad se malo pokreneš onda se raspituj za programe i te detalje.... Za početak bitno se pokrenut i ne filozofirat previše....![]()
![]()
I btw zaboravih da vas pitam znate li sta znaci ĆELO 4x4 sprava ? jer mi je ponedjeljak benđ,lat i čelo pa neznam sta znaci čelo a i nemogu to da nadjem na google.
-
ExtremeB