Ja moju prošlu jednom okupao... Previjao se mjesec danazijancer wrote: bez ogrebotine, nije cak ni sorc pokvasio
Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moderator: anex
- zateznistub
#4226 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
-
zijancer
#4227 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
hahaahahaah
kako li busido izgleda kad okupa ovog riđeg
- zateznistub
#4228 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Pa vidiš da ga periodično nema na forumu, Traumatologija zagarantovana....zijancer wrote:hahaahahaahkako li busido izgleda kad okupa ovog riđeg
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4229 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
moja čuje vodu i zbriše pod krever
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Bloo
- Globalna šefica
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4232 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

moj king, sah, padisah, pasa, sultan
- zateznistub
#4233 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Pogled: ako sad prođem kroz tebe, neće te ni jedan hirurg sastavitpici wrote:
- pici
#4234 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
zateznistub wrote:Pogled: ako sad prođem kroz tebe, neće te ni jedan hirurg sastavitpici wrote:
ma ne jeBe zivu silu... samo od mene cvika ovo ostalo maltretira po kuci i po tarasama ako koja maca naleti... desperados-banditos pravi...
mada i meni nekad govno zamre, evo maloprije na frizideru i ja da ga pomazim vec kandze i zube pokazuje i ko veli ne cackaj
- Warashii
#4235 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Mi smo našeg kupali ljetos, na početku je bio uzas, prva tri puta a nakon tog se navikao i uopšte mu ne smeta.zateznistub wrote:Ja moju prošlu jednom okupao... Previjao se mjesec danazijancer wrote: bez ogrebotine, nije cak ni sorc pokvasio
Sad ga ne kupamo, ide napolje pa nije zgodno, ali ima čudnu naviku.
Udje u kucu i u većini slučajeva stane prvo pred vrata kupatila i mjaukne par puta da mu se otvori, udje u kadu i gleda u tuš da mu pustiš vodu i mjauce. Otvorimo mu malo vodu i onda malo sljapka po vodu u kadi i poslije ulazi u dnevni boravak.
Znam ga nekad naci kako sjedi u mraku u lavabou.
- zateznistub
#4236 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ovaj moj retardinjo pije vodu samo iz lavaboa posudu sa vodom množi sa nulom samo je ponekad prevrne.Warashii wrote:Mi smo našeg kupali ljetos, na početku je bio uzas, prva tri puta a nakon tog se navikao i uopšte mu ne smeta.zateznistub wrote:Ja moju prošlu jednom okupao... Previjao se mjesec danazijancer wrote: bez ogrebotine, nije cak ni sorc pokvasio
Sad ga ne kupamo, ide napolje pa nije zgodno, ali ima čudnu naviku.
Udje u kucu i u većini slučajeva stane prvo pred vrata kupatila i mjaukne par puta da mu se otvori, udje u kadu i gleda u tuš da mu pustiš vodu i mjauce. Otvorimo mu malo vodu i onda malo sljapka po vodu u kadi i poslije ulazi u dnevni boravak.
Znam ga nekad naci kako sjedi u mraku u lavabou.
Pici ja mu bez kevlara me bi prilazio.
Jučer krenuo na vranu pa kad je ona graknula na njega brže bolje sa drveta toliko je hrabar!
A većinu vremena ovako mahala

- pici
-
blufonka
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4239 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Šta ću, volim životinjeblufonka wrote: Ma divno jos samo da ti buhe "iskipa" na krevet!
Nema buha, mačka je to.
-
blufonka
#4240 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Volim i ja (inace ne bih zijevala po ovoj temi) ali buha vaski krpelja itekako ima skoro svaka macka pogotovo te sto se smucaju vani.Tomahawk11 wrote:Šta ću, volim životinjeblufonka wrote: Ma divno jos samo da ti buhe "iskipa" na krevet!![]()
Nema buha, mačka je to.
Neki dan sam citala na jednom forumu muke ljudi kojima su macke donijele vaske ili buhe u kucu, morali su kompletnu dezinsekciju raditi stoga......
Bolje sprijeciti nego lijeciti!!!!!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4241 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Naravno, može se desiti, mada ja nikad ni jednoj poljskoj mački nisam našao buhe, što implicira da su prilične čistunke, iako uslovi baš nisu takvi.blufonka wrote: Volim i ja (inace ne bih zijevala po ovoj temi) ali buha vaski krpelja itekako ima skoro svaka macka pogotovo te sto se smucaju vani.
Neki dan sam citala na jednom forumu muke ljudi kojima su macke donijele vaske ili buhe u kucu, morali su kompletnu dezinsekciju raditi stoga......
Imao je pekinezer baš te mačje buhe, to je bio haos, stan se crnio od toga dok nisam našao način, dakle cijeli stan poprskan i sve to popadalo, kasnije detaljna čistiona i to je to.
Međutim, te buhe ne napadaju ljude, tako da nije bilo nikakvih direktnih problema po nas.
Bila je jedna starija maca koja je tako redovno dolazila u haustor, dođe na vrata, obiđe stan, jede i ode
-
blufonka
#4242 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Tomahawk11 wrote:Naravno, može se desiti, mada ja nikad ni jednoj poljskoj mački nisam našao buhe, što implicira da su prilične čistunke, iako uslovi baš nisu takvi.blufonka wrote: Volim i ja (inace ne bih zijevala po ovoj temi) ali buha vaski krpelja itekako ima skoro svaka macka pogotovo te sto se smucaju vani.
Imao je pekinezer baš te mačje buhe, to je bio haos, stan se crnio od toga dok nisam našao način, dakle cijeli stan poprskan i sve to popadalo, kasnije detaljna čistiona i to je to.
Međutim, te buhe ne napadaju ljude, tako da nije bilo nikakvih direktnih problema po nas.
Bila je jedna starija maca koja je tako redovno dolazila u haustor, dođe na vrata, obiđe stan, jede i ode
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4243 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Otišla je već
Bila je to samo posjeta.
Bila je to samo posjeta.
-
zijancer
#4244 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
super su vam mackovi i mace
-
zijancer
#4245 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
- irac300
#4246 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ovisi koji vremenski period je u pitanju. Zimi ćeš slabo buhe naći, jer hiberniraju do toplijih dana. Kod mene kućni mačak, pa ljeti ima buhe, džaba šamponi, kapi, ogrlice...jednostavno preko ljeta ih valja istrpiti. A sada nema da se češne.Tomahawk11 wrote:Naravno, može se desiti, mada ja nikad ni jednoj poljskoj mački nisam našao buhe, što implicira da su prilične čistunke, iako uslovi baš nisu takvi.blufonka wrote: Volim i ja (inace ne bih zijevala po ovoj temi) ali buha vaski krpelja itekako ima skoro svaka macka pogotovo te sto se smucaju vani.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4247 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ma vazda su se djeca igrala sa poljskim mačkama i nikad nije bilo problema sa buhama.irac300 wrote:
Ovisi koji vremenski period je u pitanju. Zimi ćeš slabo buhe naći, jer hiberniraju do toplijih dana. Kod mene kućni mačak, pa ljeti ima buhe, džaba šamponi, kapi, ogrlice...jednostavno preko ljeta ih valja istrpiti. A sada nema da se češne.
Ako ih i imaju, te mačije buhe ne napadaju ljude.
- irac300
#4248 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Sve dok imaju životinju u blizini, ne idu na ljude, al' brate, da vidiš kada ostanu u stanu, a životinje ni na vidiku.Tomahawk11 wrote:Ma vazda su se djeca igrala sa poljskim mačkama i nikad nije bilo problema sa buhama.irac300 wrote:
Ovisi koji vremenski period je u pitanju. Zimi ćeš slabo buhe naći, jer hiberniraju do toplijih dana. Kod mene kućni mačak, pa ljeti ima buhe, džaba šamponi, kapi, ogrlice...jednostavno preko ljeta ih valja istrpiti. A sada nema da se češne.
Ako ih i imaju, te mačije buhe ne napadaju ljude.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4249 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Pekinezer kad je imao, baš te mačije, jedino što su, ako dođu u kontakt s kožom, ujedale po nogama, ali se nisu zadržavale.irac300 wrote:
Sve dok imaju životinju u blizini, ne idu na ljude, al' brate, da vidiš kada ostanu u stanu, a životinje ni na vidiku.Doživio jednom.
Ali sam to riješio i poslije nije bilo problema. Dva puta poprskao stan, ostavio da se izrači i to je to.
- irac300
#4250 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Da. Na sreću, ne mogu se zadržati, jer nemaju krzna za stanište. Ali ujedi nisu nimalo naivni, ja sam bio alergičan, pa se sav ospem. Sreća lako ih je istrijebiti.Tomahawk11 wrote:Pekinezer kad je imao, baš te mačije, jedino što su, ako dođu u kontakt s kožom, ujedale po nogama, ali se nisu zadržavale.irac300 wrote:
Sve dok imaju životinju u blizini, ne idu na ljude, al' brate, da vidiš kada ostanu u stanu, a životinje ni na vidiku.Doživio jednom.
Ali sam to riješio i poslije nije bilo problema. Dva puta poprskao stan, ostavio da se izrači i to je to.