iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Vertig0

#4226 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Nista ovako preko foruma, najbolje ti je u servis, grbavica ili bascarsija.
Merce

#4227 Re: iPhone - All about

Post by Merce »

Hvala svima na odgovorima :)
Potrazit cu u gradu gdje mogu dekodirati telefon, gledao sam neka uputstva ali ipak mislim da je bolje da to uradi neko sa vise iskustva od mene :) Osim ako dekodiranje bude skupo, tada cu ipak ja pokusati :D
edulle

#4228 Re: iPhone - All about

Post by edulle »

Vertig0 wrote:Nista ovako preko foruma, najbolje ti je u servis, grbavica ili bascarsija.
riješio sam problem, znaci nista nije moglo na njemu, nikakve znakove zivota, i takvog ga prikljucim na racunar i upali se sam, sve radi,,, :D ,,, sretan,, :dance:
Vertig0

#4229 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Haj super. Imao sam i ja raznoraznih avantura sa svojim prijasnjima iphone-ima, al sa 4 se nikad nisam usudio osim ako nisam 100% siguran da znam sta radim :)
febo_acm

#4230 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Merce wrote:Hvala svima na odgovorima :)
Potrazit cu u gradu gdje mogu dekodirati telefon, gledao sam neka uputstva ali ipak mislim da je bolje da to uradi neko sa vise iskustva od mene :) Osim ako dekodiranje bude skupo, tada cu ipak ja pokusati :D
Ne postoje dekodiranja za iPhone na naše mreže :D
febo_acm

#4231 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

edulle wrote:pozdrav

ima problem, koristim iphone 4 32 gb, u međuvremenu otkazalo mi je home button ( dugme) neka hoće nekad neće, i kupim novo, nisam nosio na servis( tu sam i pogrijesio) i odlucio sam da promjenim,( doduše mjenjao sam dosta dijelova na raznim telefonima ,tako da mi nije ovo nista strano), gledao preko youtube-a kako se rastavlja i sastavlja , sve isao korak po korak, i zamjenim to dugme, sastavljao sve ,da upalim neće,,, nedaje nikakve znakove zivota, kada sam sklapao malo sam presavio flat kablo od lcd-a ili touch screena, , sad ne znam da li je od lcd-a ili od touch screena, al kad bi ga prije palio obicno zavibrira malo, tako da znam da nije do lcd-a i touch. kad je upaljen telefon, ono dugme sa strane za iskljucenje zvuka zavibrira, ( iznad + i -) rekoh ako je u pitanju displej sacekat cu dok se upali, pa pokusat upalit besumno, ( jer kad se upali zavibrira) nista, da li je neko imao slicnih problema, i zna li neki servis koji bi se razumio u ovo, hvala unaprijed.
Slična stvar kod mene, samo što sam ja dao prijatelju da mi to odradi i napravio mi je belaj... Ispao mi je iPhone i razbio mi se display. Naručio sam display sa eBaya i odnio ga prijatelju. Za tri dana dobijam iPhone u najsitnijim komadima. Otišla vibracija, dock panel, zamjneski disple, nešto oko ploče... Odnesem gore na Ciglane u Mobil Shop i naprave ga za par dana. Nakon toga ga prodam i uzemem SGS II :D Mada moram priznati da je iPhone iPhone...
edulle

#4232 Re: iPhone - All about

Post by edulle »

AMD wrote:
edulle wrote:pozdrav

ima problem, koristim iphone 4 32 gb, u međuvremenu otkazalo mi je home button ( dugme) neka hoće nekad neće, i kupim novo, nisam nosio na servis( tu sam i pogrijesio) i odlucio sam da promjenim,( doduše mjenjao sam dosta dijelova na raznim telefonima ,tako da mi nije ovo nista strano), gledao preko youtube-a kako se rastavlja i sastavlja , sve isao korak po korak, i zamjenim to dugme, sastavljao sve ,da upalim neće,,, nedaje nikakve znakove zivota, kada sam sklapao malo sam presavio flat kablo od lcd-a ili touch screena, , sad ne znam da li je od lcd-a ili od touch screena, al kad bi ga prije palio obicno zavibrira malo, tako da znam da nije do lcd-a i touch. kad je upaljen telefon, ono dugme sa strane za iskljucenje zvuka zavibrira, ( iznad + i -) rekoh ako je u pitanju displej sacekat cu dok se upali, pa pokusat upalit besumno, ( jer kad se upali zavibrira) nista, da li je neko imao slicnih problema, i zna li neki servis koji bi se razumio u ovo, hvala unaprijed.
Slična stvar kod mene, samo što sam ja dao prijatelju da mi to odradi i napravio mi je belaj... Ispao mi je iPhone i razbio mi se display. Naručio sam display sa eBaya i odnio ga prijatelju. Za tri dana dobijam iPhone u najsitnijim komadima. Otišla vibracija, dock panel, zamjneski disple, nešto oko ploče... Odnesem gore na Ciglane u Mobil Shop i naprave ga za par dana. Nakon toga ga prodam i uzemem SGS II :D Mada moram priznati da je iPhone iPhone..
ja sam trazio takoder sgs2, al mi jeftino ovaj izletio u USA,,, al kao sto kazes iphone iphone, sve mu je na mjestu, samo brate sto je jebeno za sastavit,, 5 sati mi je trebal oda rastavim i sastavim,, 26 šarafa :-) ,,, dok nokia koju sam imao prije ( 6220 c) 4 šarafa,,, nije ni cudo sto je skup,,,
Partijaner

#4233 Re: iPhone - All about

Post by Partijaner »

Imam problem sa prepoznavanjem iphone-a u itunes-u. Znaci kad ga ustekam prepozna USB i mogu prebacivat sa svog telefona na komp, medjutim kad otvorrim itunes uopste ne prepoznaje. Ne bih zelio da stavljam u DFU mode jer sam bio zabrljao nesto i errori su mi se javljali svakakvi te sam ga morao nosit u servis. Eh sta uradit po tom pitanju zna li neko ?
febo_acm

#4234 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Restartuj i promjeni usb port... Često pomogne :D
iSwagga

#4235 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

AMD wrote:Restartuj i promjeni usb port... Često pomogne :D
i updateuj itunes..
Muuky

#4236 Re: iPhone - All about

Post by Muuky »

d
Partijaner

#4237 Re: iPhone - All about

Post by Partijaner »

Izbriso bio itunes i instalirao novi 10.5.2. Restartovao racunar, promjenio usb port i opet nece bas me izludi jbt ne znam sta cu :D
febo_acm

#4238 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Partijaner wrote:Izbriso bio itunes i instalirao novi 10.5.2. Restartovao racunar, promjenio usb port i opet nece bas me izludi jbt ne znam sta cu :D
Moj slijdeći korak bi bio DFU i restore... Tj pokušao bih :D :D
DYD666

#4239 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

AMD wrote: Moj slijdeći korak bi bio DFU i restore... Tj pokušao bih :D :D
Negdje sam nekad citao da se to na Win rijesi brisanjem nekog filea, ali kojeg i gdje veze nemam...probaj Googlati na tu temu još...
Chuckie

#4240 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

DYD666 wrote:
AMD wrote: Moj slijdeći korak bi bio DFU i restore... Tj pokušao bih :D :D
Negdje sam nekad citao da se to na Win rijesi brisanjem nekog filea, ali kojeg i gdje veze nemam...probaj Googlati na tu temu još...
Misliš editovanje host fajla? Ako je to, mislim da nema ništa sa neprepoznavanjem ajfona u itjunsu.
Partijaner

#4241 Re: iPhone - All about

Post by Partijaner »

AMD wrote:
Partijaner wrote:Izbriso bio itunes i instalirao novi 10.5.2. Restartovao racunar, promjenio usb port i opet nece bas me izludi jbt ne znam sta cu :D
Pa pokusao sam, skinuo IPSW file i uradio restore pa mi se javio error pa ga nisam moga upalit. :D
Jbg, valjda ce ga prepoznat nekad. :-)
febo_acm

#4242 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Partijaner wrote:
AMD wrote:
Pa pokusao sam, skinuo IPSW file i uradio restore pa mi se javio error pa ga nisam moga upalit. :D
Jbg, valjda ce ga prepoznat nekad. :-)
Imaš li u kući slučajno drugi računar? Ili da probaš kod nekog jarana da li će ga prepoznati. Čudna situacija :D
Partijaner

#4243 Re: iPhone - All about

Post by Partijaner »

Ima kod brata u Austriji :D
Ovdje u mom komsiluku niko racunara nema, sve starudije poludjecu :lol: Preostaje mi samo da mu otmem njegov iphone 4 :-D
febo_acm

#4244 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Partijaner wrote:Ima kod brata u Austriji :D
Ovdje u mom komsiluku niko racunara nema, sve starudije poludjecu :lol: Preostaje mi samo da mu otmem njegov iphone 4 :-D
Sumnjam ja da je to do mobitela, jer ako mozes slike prebacivati vjerovatno je sve ok sa mobitelom. Meni ti vuče na nešto do računara :D Hajde skokni do Austrije pa vidi može li kod njega :D
LeonardoAC

#4245 Re: iPhone - All about

Post by LeonardoAC »

Postoji li ikakva navigacija sa našim (Bosansko-hercegovačkim) mapama za iPhone 4 i naravno da se može instalirati pro bono :D :D
febo_acm

#4246 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

LeonardoAC wrote:Postoji li ikakva navigacija sa našim (Bosansko-hercegovačkim) mapama za iPhone 4 i naravno da se može instalirati pro bono :D :D

igo my way balkan. potraži unazad na temi ima link :D

@edit ja sam slao raji na pm linkove, sad sam se sjetio. nemam link, ali možda ima neko od njih i neka ti proslijedi :D
Curve

#4247 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

LeonardoAC wrote:Postoji li ikakva navigacija sa našim (Bosansko-hercegovačkim) mapama za iPhone 4 i naravno da se može instalirati pro bono :D :D
link je dead pa uploadovat cu ponovo, pa ti sendam link n PM
Vertig0

#4248 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

hajde molim te i meni posalji :)
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#4249 Re: iPhone - All about

Post by Miro Spiro »

Curve wrote:
link je dead pa uploadovat cu ponovo, pa ti sendam link n PM

Moze i meni na PM please

Hvala
anes66

#4250 Re: iPhone - All about

Post by anes66 »

Pozdrav ljudi novi sam ovdje na forumu i imao bih jednu molbu dali ima neko ko je bas iskusan oko jailbreak i tih stvari oko iphone naime imam iphone 3G sa 4.2.1 Firmware na koji IOS mogu updatovati da mogu takoder uraditi jailbreak i sto je ostalo potrebno

P.S Mislio sam veceras to uraditi jer mi telefon relativno stopa neznam zasto :(
Post Reply