iPhone - All about
Moderator: Benq
-
Vertig0
#4226 Re: iPhone - All about
Nista ovako preko foruma, najbolje ti je u servis, grbavica ili bascarsija.
-
Merce
#4227 Re: iPhone - All about
Hvala svima na odgovorima
Potrazit cu u gradu gdje mogu dekodirati telefon, gledao sam neka uputstva ali ipak mislim da je bolje da to uradi neko sa vise iskustva od mene
Osim ako dekodiranje bude skupo, tada cu ipak ja pokusati 
Potrazit cu u gradu gdje mogu dekodirati telefon, gledao sam neka uputstva ali ipak mislim da je bolje da to uradi neko sa vise iskustva od mene
-
edulle
#4228 Re: iPhone - All about
riješio sam problem, znaci nista nije moglo na njemu, nikakve znakove zivota, i takvog ga prikljucim na racunar i upali se sam, sve radi,,,Vertig0 wrote:Nista ovako preko foruma, najbolje ti je u servis, grbavica ili bascarsija.
-
Vertig0
#4229 Re: iPhone - All about
Haj super. Imao sam i ja raznoraznih avantura sa svojim prijasnjima iphone-ima, al sa 4 se nikad nisam usudio osim ako nisam 100% siguran da znam sta radim 
-
febo_acm
#4230 Re: iPhone - All about
Ne postoje dekodiranja za iPhone na naše mrežeMerce wrote:Hvala svima na odgovorima![]()
Potrazit cu u gradu gdje mogu dekodirati telefon, gledao sam neka uputstva ali ipak mislim da je bolje da to uradi neko sa vise iskustva od meneOsim ako dekodiranje bude skupo, tada cu ipak ja pokusati
-
febo_acm
#4231 Re: iPhone - All about
Slična stvar kod mene, samo što sam ja dao prijatelju da mi to odradi i napravio mi je belaj... Ispao mi je iPhone i razbio mi se display. Naručio sam display sa eBaya i odnio ga prijatelju. Za tri dana dobijam iPhone u najsitnijim komadima. Otišla vibracija, dock panel, zamjneski disple, nešto oko ploče... Odnesem gore na Ciglane u Mobil Shop i naprave ga za par dana. Nakon toga ga prodam i uzemem SGS IIedulle wrote:pozdrav
ima problem, koristim iphone 4 32 gb, u međuvremenu otkazalo mi je home button ( dugme) neka hoće nekad neće, i kupim novo, nisam nosio na servis( tu sam i pogrijesio) i odlucio sam da promjenim,( doduše mjenjao sam dosta dijelova na raznim telefonima ,tako da mi nije ovo nista strano), gledao preko youtube-a kako se rastavlja i sastavlja , sve isao korak po korak, i zamjenim to dugme, sastavljao sve ,da upalim neće,,, nedaje nikakve znakove zivota, kada sam sklapao malo sam presavio flat kablo od lcd-a ili touch screena, , sad ne znam da li je od lcd-a ili od touch screena, al kad bi ga prije palio obicno zavibrira malo, tako da znam da nije do lcd-a i touch. kad je upaljen telefon, ono dugme sa strane za iskljucenje zvuka zavibrira, ( iznad + i -) rekoh ako je u pitanju displej sacekat cu dok se upali, pa pokusat upalit besumno, ( jer kad se upali zavibrira) nista, da li je neko imao slicnih problema, i zna li neki servis koji bi se razumio u ovo, hvala unaprijed.
-
edulle
#4232 Re: iPhone - All about
ja sam trazio takoder sgs2, al mi jeftino ovaj izletio u USA,,, al kao sto kazes iphone iphone, sve mu je na mjestu, samo brate sto je jebeno za sastavit,, 5 sati mi je trebal oda rastavim i sastavim,, 26 šarafaAMD wrote:Slična stvar kod mene, samo što sam ja dao prijatelju da mi to odradi i napravio mi je belaj... Ispao mi je iPhone i razbio mi se display. Naručio sam display sa eBaya i odnio ga prijatelju. Za tri dana dobijam iPhone u najsitnijim komadima. Otišla vibracija, dock panel, zamjneski disple, nešto oko ploče... Odnesem gore na Ciglane u Mobil Shop i naprave ga za par dana. Nakon toga ga prodam i uzemem SGS IIedulle wrote:pozdrav
ima problem, koristim iphone 4 32 gb, u međuvremenu otkazalo mi je home button ( dugme) neka hoće nekad neće, i kupim novo, nisam nosio na servis( tu sam i pogrijesio) i odlucio sam da promjenim,( doduše mjenjao sam dosta dijelova na raznim telefonima ,tako da mi nije ovo nista strano), gledao preko youtube-a kako se rastavlja i sastavlja , sve isao korak po korak, i zamjenim to dugme, sastavljao sve ,da upalim neće,,, nedaje nikakve znakove zivota, kada sam sklapao malo sam presavio flat kablo od lcd-a ili touch screena, , sad ne znam da li je od lcd-a ili od touch screena, al kad bi ga prije palio obicno zavibrira malo, tako da znam da nije do lcd-a i touch. kad je upaljen telefon, ono dugme sa strane za iskljucenje zvuka zavibrira, ( iznad + i -) rekoh ako je u pitanju displej sacekat cu dok se upali, pa pokusat upalit besumno, ( jer kad se upali zavibrira) nista, da li je neko imao slicnih problema, i zna li neki servis koji bi se razumio u ovo, hvala unaprijed.Mada moram priznati da je iPhone iPhone..
- Partijaner
#4233 Re: iPhone - All about
Imam problem sa prepoznavanjem iphone-a u itunes-u. Znaci kad ga ustekam prepozna USB i mogu prebacivat sa svog telefona na komp, medjutim kad otvorrim itunes uopste ne prepoznaje. Ne bih zelio da stavljam u DFU mode jer sam bio zabrljao nesto i errori su mi se javljali svakakvi te sam ga morao nosit u servis. Eh sta uradit po tom pitanju zna li neko ?
-
febo_acm
#4234 Re: iPhone - All about
Restartuj i promjeni usb port... Često pomogne 
-
iSwagga
#4235 Re: iPhone - All about
i updateuj itunes..AMD wrote:Restartuj i promjeni usb port... Često pomogne
- Partijaner
#4237 Re: iPhone - All about
Izbriso bio itunes i instalirao novi 10.5.2. Restartovao racunar, promjenio usb port i opet nece bas me izludi jbt ne znam sta cu 
-
febo_acm
#4238 Re: iPhone - All about
Moj slijdeći korak bi bio DFU i restore... Tj pokušao bihPartijaner wrote:Izbriso bio itunes i instalirao novi 10.5.2. Restartovao racunar, promjenio usb port i opet nece bas me izludi jbt ne znam sta cu
-
DYD666
#4239 Re: iPhone - All about
Negdje sam nekad citao da se to na Win rijesi brisanjem nekog filea, ali kojeg i gdje veze nemam...probaj Googlati na tu temu još...AMD wrote: Moj slijdeći korak bi bio DFU i restore... Tj pokušao bih![]()
-
Chuckie
#4240 Re: iPhone - All about
Misliš editovanje host fajla? Ako je to, mislim da nema ništa sa neprepoznavanjem ajfona u itjunsu.DYD666 wrote:Negdje sam nekad citao da se to na Win rijesi brisanjem nekog filea, ali kojeg i gdje veze nemam...probaj Googlati na tu temu još...AMD wrote: Moj slijdeći korak bi bio DFU i restore... Tj pokušao bih![]()
- Partijaner
#4241 Re: iPhone - All about
Pa pokusao sam, skinuo IPSW file i uradio restore pa mi se javio error pa ga nisam moga upalit.AMD wrote:Moj slijdeći korak bi bio DFU i restore... Tj pokušao bihPartijaner wrote:Izbriso bio itunes i instalirao novi 10.5.2. Restartovao racunar, promjenio usb port i opet nece bas me izludi jbt ne znam sta cu![]()
Jbg, valjda ce ga prepoznat nekad.
-
febo_acm
#4242 Re: iPhone - All about
Imaš li u kući slučajno drugi računar? Ili da probaš kod nekog jarana da li će ga prepoznati. Čudna situacijaPartijaner wrote:Pa pokusao sam, skinuo IPSW file i uradio restore pa mi se javio error pa ga nisam moga upalit.AMD wrote:Moj slijdeći korak bi bio DFU i restore... Tj pokušao bihPartijaner wrote:Izbriso bio itunes i instalirao novi 10.5.2. Restartovao racunar, promjenio usb port i opet nece bas me izludi jbt ne znam sta cu![]()
![]()
Jbg, valjda ce ga prepoznat nekad.
- Partijaner
#4243 Re: iPhone - All about
Ima kod brata u Austriji
Ovdje u mom komsiluku niko racunara nema, sve starudije poludjecu
Preostaje mi samo da mu otmem njegov iphone 4 
Ovdje u mom komsiluku niko racunara nema, sve starudije poludjecu
-
febo_acm
#4244 Re: iPhone - All about
Sumnjam ja da je to do mobitela, jer ako mozes slike prebacivati vjerovatno je sve ok sa mobitelom. Meni ti vuče na nešto do računaraPartijaner wrote:Ima kod brata u Austriji![]()
Ovdje u mom komsiluku niko racunara nema, sve starudije poludjecuPreostaje mi samo da mu otmem njegov iphone 4
- LeonardoAC
#4245 Re: iPhone - All about
Postoji li ikakva navigacija sa našim (Bosansko-hercegovačkim) mapama za iPhone 4 i naravno da se može instalirati pro bono

-
febo_acm
#4246 Re: iPhone - All about
LeonardoAC wrote:Postoji li ikakva navigacija sa našim (Bosansko-hercegovačkim) mapama za iPhone 4 i naravno da se može instalirati pro bono![]()
igo my way balkan. potraži unazad na temi ima link
@edit ja sam slao raji na pm linkove, sad sam se sjetio. nemam link, ali možda ima neko od njih i neka ti proslijedi
- Curve
#4247 Re: iPhone - All about
link je dead pa uploadovat cu ponovo, pa ti sendam link n PMLeonardoAC wrote:Postoji li ikakva navigacija sa našim (Bosansko-hercegovačkim) mapama za iPhone 4 i naravno da se može instalirati pro bono![]()
-
Vertig0
#4248 Re: iPhone - All about
hajde molim te i meni posalji 
-
Miro Spiro
- Grijem se na: toplotna pumpa
- Vozim: Jensen Interceptor
#4249 Re: iPhone - All about
Curve wrote:link je dead pa uploadovat cu ponovo, pa ti sendam link n PMLeonardoAC wrote:Postoji li ikakva navigacija sa našim (Bosansko-hercegovačkim) mapama za iPhone 4 i naravno da se može instalirati pro bono![]()
Moze i meni na PM please
Hvala
-
anes66
#4250 Re: iPhone - All about
Pozdrav ljudi novi sam ovdje na forumu i imao bih jednu molbu dali ima neko ko je bas iskusan oko jailbreak i tih stvari oko iphone naime imam iphone 3G sa 4.2.1 Firmware na koji IOS mogu updatovati da mogu takoder uraditi jailbreak i sto je ostalo potrebno
P.S Mislio sam veceras to uraditi jer mi telefon relativno stopa neznam zasto
P.S Mislio sam veceras to uraditi jer mi telefon relativno stopa neznam zasto