"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
dariomiamigo

#4226 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dariomiamigo »

Oksimoron da,da...
bpsang

#4227 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bpsang »

kako sačuvati mjesto na parkingu
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
Ateista

#4228 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ateista »

bpsang wrote:kako sačuvati mjesto na parkingu
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
Trebao je onda i sjesti u stolicu i bukvalno cuvati mjesto. :lol:
Ateista

#4229 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ateista »

Ja bih mogao svaki dan kaciti nove slike papaka sa svog parkinga, cega samo sve ima, ali ne da mi stalno slikati...
novi.dan.nova.nafaka

#4230 Re: "Majstori" parkiranja

Post by novi.dan.nova.nafaka »

bpsang wrote:evo jedne od maloprije : trubio frajer i trubio al niko ne silazi da ovog PEUGEOTA skloni
Image
Sta ti preostaje nego da ga izgazas cipelama po haubi i krovu i to sa onim sto imaju krampone za led :D
Meni se slično dogodilo, samo što sam ja došao do vlasnika auta, koji nije htio da pomjeri svog ljubimca. A zagradio je mene koji sam parkirao na svom parking mjestu koje plaćam. :shock:
Doduše, taj tip je tvrdio da je očistio moje parking mjesto (moje auto je igrom slučaja ostalo u kvaru u drugom dijelu grada u Petak,kada su počele one famozne padavine), u radnoj akciji koju sam organizovao sa predstavnikom susjednog ulaza. Ali ono, i ja sam lopatao ne samo na toj akciji, već i na još 2 ili tri i očistio sam barem mjesto za 5-6 drugih auta (iako treniram, uhvatila me leđa nakon toga i dobio žuljeve). A g-dinu moje mjesto bilo najbliže izlazu i tu sebi napravio logu.
Pa rekoh, dvoje djece imam, šta ako se neko od njih razboli - kaže, baš me briga, zovite policiju. Eto, kakvih primitivaca u gradu ima. :x
goran16v wrote:
Ateista wrote:Ja stvarno ne kontam, gdje ocekujete da ovolika auta budu parkirana kad regularnih slobodnih parking mjesta nema?
Na istom gdje su parkirana u augustu jer mjesta ima jednak broj, samo ih treba uzeti lopatu u ruke i ocistiti...
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Cyrax

#4231 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cyrax »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Meni se slično dogodilo, samo što sam ja došao do vlasnika auta, koji nije htio da pomjeri svog ljubimca. A zagradio je mene koji sam parkirao na svom parking mjestu koje plaćam. :shock:
Doduše, taj tip je tvrdio da je očistio moje parking mjesto (moje auto je igrom slučaja ostalo u kvaru u drugom dijelu grada u Petak,kada su počele one famozne padavine), u radnoj akciji koju sam organizovao sa predstavnikom susjednog ulaza. Ali ono, i ja sam lopatao ne samo na toj akciji, već i na još 2 ili tri i očistio sam barem mjesto za 5-6 drugih auta (iako treniram, uhvatila me leđa nakon toga i dobio žuljeve). A g-dinu moje mjesto bilo najbliže izlazu i tu sebi napravio logu.
Pa rekoh, dvoje djece imam, šta ako se neko od njih razboli - kaže, baš me briga, zovite policiju. Eto, kakvih primitivaca u gradu ima. :x
Previse si fin prijatelju. Previse :-)
chuchumbamayumbe

#4232 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chuchumbamayumbe »

Cyrax wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote: Meni se slično dogodilo, samo što sam ja došao do vlasnika auta, koji nije htio da pomjeri svog ljubimca. A zagradio je mene koji sam parkirao na svom parking mjestu koje plaćam. :shock:
I ja kontam isto, ali šta da mu uradi? Da mu odgovori silom, i eto ti belaja...
Najbolje policiju zovnuti, tj, zvati dok ne dođu, pa neka papka odnesu paukom i napišu mu kaznu.
novi.dan.nova.nafaka

#4233 Re: "Majstori" parkiranja

chuchumbamayumbe wrote:
Cyrax wrote:
Najbolje policiju zovnuti, tj, zvati dok ne dođu, pa neka papka odnesu paukom i napišu mu kaznu.
Zvao sam i policiju - nakon pola sata nisu bili došli, a kretenčina se pojavila na parkingu (nakon što sam jedno 2-3 sata čekao i zvonio po susjednim ulazima).
Međutim, što kaže chuchumbamayumbe - udari budalu, eto ti belaja. Nije problem, možda je i jači: dobit ću ili ja ili on batine. Čak i da ih on dobije (kao što rekoh, nešto se već trenira :) ), pitanje je trebam li narednih godina strahovati od osvete nad sobom ili svojom djecom. A bio sam na samom izmaku - ugrizao sam se za prst kad je rekao da ga ne interesuje i krenuo kući. Stvarno je trebalo odsaburati...
respo

#4234 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

pauka zovni
uz njih mora doci i policajac pokazi tom policajcu da placas parking i rijeseno sve nek vozi govna i tako svaki put kad se parkira
Ateista

#4235 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ateista »

respo wrote:pauka zovni
uz njih mora doci i policajac pokazi tom policajcu da placas parking i rijeseno sve nek vozi govna i tako svaki put kad se parkira
Jest', ali kad imas posla sa budalama ne znas hoce li ti i zbog toga sto si zvao pauka jednom razbiti staklo, probusiti gumu, ili ko zna sta jos gore.
respo

#4236 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

pa fino ako se to desi ti prijavis tog i tog pocinioca i ne ide pod nn osoba i vidis dokle ce moci placati
muz66

#4237 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muz66 »

Ateista wrote:
respo wrote:pauka zovni
Jest', ali kad imas posla sa budalama ne znas hoce li ti i zbog toga sto si zvao pauka jednom razbiti staklo, probusiti gumu, ili ko zna sta jos gore.
imas li i ti dvije ruke, palicu i sarafciger za gume? :?
Cyrax

#4238 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cyrax »

chuchumbamayumbe wrote: Previse si fin prijatelju. Previse :-)
Najbolje policiju zovnuti, tj, zvati dok ne dođu, pa neka papka odnesu paukom i napišu mu kaznu.[/quote]
Ne kazem ja da odgovori silom daleko od toga. Sila je dopustena samo u samoodbrani inace se vuku bukagije na robiji sto ne znaci da bitangi ne treba bar verbalno dati do znanja da ce ga smatrati glavnim i odgovornim ako djeci, ne daj Boze,bude nesta a on svojim krsem zagradio prolaz.
goran16v

#4239 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Otkud komsija na tudjen parking mjestu prije padavina???? Ako je placanje tog parking mjesta administrativno regulisano (zakup, ugovor, obiljezeno) nema tu rasprave, papir o zakupu i 122. U cijeloj prici komsija je nepotreban faktor, drugovi milicionari ce s njim razgovarati.
poznanik

#4240 Re: "Majstori" parkiranja

Post by poznanik »

novi.dan.nova.nafaka wrote:... A zagradio je mene koji sam parkirao na svom parking mjestu koje plaćam...
Da li si voljan reći koja je cijena (pretpostavljam mjesečna) za privremeno zauzimanje jednog parking mjesta u tvojoj Općini? Pretpostavljam da si dobio odobrenje u redovnoj proceduri, nakon zahtjeva općinskoj službi za urbanizam?
novi.dan.nova.nafaka

#4241 Re: "Majstori" parkiranja

goran16v wrote:Otkud komsija na tudjen parking mjestu prije padavina???? Ako je placanje tog parking mjesta administrativno regulisano (zakup, ugovor, obiljezeno) nema tu rasprave, papir o zakupu i 122. U cijeloj prici komsija je nepotreban faktor, drugovi milicionari ce s njim razgovarati.
Ne Gorane, on se tu pojavio nakon Subote, kad smo organizovali čišćenje parkinga (http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p6991201)
A meni je auto čitavu tu sedmicu bilo na Grbavici, popravio ga kod Edvina, i došao na svoje mjesto koje plaćam, našao slobodno i očišćeno i parkirao, smatrajući da imam pravo na to, jer sam već pominjao da sam u toku te sedmice 3 puta čistio naš zajednički parking. Helem, dođe lola i zagradi me.
E sad, druže moj, argumenti tipa tu je moje parking mjesto (koje plaćam, imam i ugovor o zakupnini) ne pali, jer tip jednostavno neće da normalno razgovara. Ko' veli, idi sad sebi negdje drugo kopaj, ja sam zauzeo ovdje mjesto prije sedmicu. :-) Što je najgore, tip tvrdi da je nj. mjesto broj 75, koje i ne postoji - max je 72.
Kažem, dijelom ga razumijem, čovjek je kopao, treba to uvažiti - eto, ja bih mu pomogao vjerovatno da odemo zajedno otkopati nj. mjesto, nije problem. Ali, otkopati moje mjesto, i ne htjeti ni razgovarati o pomjeranju je baš bezobrazluk koje sam krajnjom mjerom otrpio - udariti budalu, nedaj Bože u ljutnji svašta može biti: radi glupog parking mjesta vjerovatno nije vrijedno...
poznanik wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:... A zagradio je mene koji sam parkirao na svom parking mjestu koje plaćam...
Da li si voljan reći koja je cijena (pretpostavljam mjesečna) za privremeno zauzimanje jednog parking mjesta u tvojoj Općini? Pretpostavljam da si dobio odobrenje u redovnoj proceduri, nakon zahtjeva općinskoj službi za urbanizam?
Kupili smo stanove od Kantonalnog stambenog Fonda, i njima plaćamo parking mjesta, do izgradnje planom predviđenih garaža. 1 KM dnevno plus PDV. :)
72 sretnika, koliko nas je dobilo tu priliku...
goran16v

#4242 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Ne Gorane, on se tu pojavio nakon Subote, kad smo organizovali čišćenje parkinga (http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p6991201)
A meni je auto čitavu tu sedmicu bilo na Grbavici, popravio ga kod Edvina, i došao na svoje mjesto koje plaćam, našao slobodno i očišćeno i parkirao, smatrajući da imam pravo na to, jer sam već pominjao da sam u toku te sedmice 3 puta čistio naš zajednički parking. Helem, dođe lola i zagradi me.
E sad, druže moj, argumenti tipa tu je moje parking mjesto (koje plaćam, imam i ugovor o zakupnini) ne pali, jer tip jednostavno neće da normalno razgovara. Ko' veli, idi sad sebi negdje drugo kopaj, ja sam zauzeo ovdje mjesto prije sedmicu. :-) Što je najgore, tip tvrdi da je nj. mjesto broj 75, koje i ne postoji - max je 72.
Kažem, dijelom ga razumijem, čovjek je kopao, treba to uvažiti - eto, ja bih mu pomogao vjerovatno da odemo zajedno otkopati nj. mjesto, nije problem. Ali, otkopati moje mjesto, i ne htjeti ni razgovarati o pomjeranju je baš bezobrazluk koje sam krajnjom mjerom otrpio - udariti budalu, nedaj Bože u ljutnji svašta može biti: radi glupog parking mjesta vjerovatno nije vrijedno...
poznanik wrote:
Kupili smo stanove od Kantonalnog stambenog Fonda, i njima plaćamo parking mjesta, do izgradnje planom predviđenih garaža. 1 KM dnevno plus PDV. :)
72 sretnika, koliko nas je dobilo tu priliku...
Prije svega svaka cast na "zgradskoj" akciji ciscenja. Ne kontam otkud mu ideja da otkopava tudje parking mjesto ako se vec zna koje je cije i da se placa, ali u svakom slucaju kad je vec otkopao itd bih probao na kulturan nacin i kad je vec bilo jasno da ne ide razumno ja bih tu pricu s njm vrlo brzo zavrsio, ugovor o zakupu mjesta br. 72 i zvrc 122. Papka najvise pogodi kad skonta da se neces svadjat' i natezat' s njim nego ga lagano ignorisat i svezat' mu zandare.
novi.dan.nova.nafaka

#4243 Re: "Majstori" parkiranja

goran16v wrote:Prije svega svaka cast na "zgradskoj" akciji ciscenja. Ne kontam otkud mu ideja da otkopava tudje parking mjesto ako se vec zna koje je cije i da se placa, ali u svakom slucaju kad je vec otkopao itd bih probao na kulturan nacin i kad je vec bilo jasno da ne ide razumno ja bih tu pricu s njm vrlo brzo zavrsio, ugovor o zakupu mjesta br. 72 i zvrc 122. Papka najvise pogodi kad skonta da se neces svadjat' i natezat' s njim nego ga lagano ignorisat i svezat' mu zandare.
Vjeruj druže, na to sam posebno ponosan - kako smo se organizovali u čišćenju, i kako su ljudi to prihvatili. Istina, pisao sam već na nekoj temi, bilo je levata komšija - samo prođu, "nit mu nit beee" što bi se reklo, upali auto i ode. Al' nema veze, bitno je širiti pozitivnu energiju i vraćati stare vrijednosti nazad. Bilo mi je baš drago kad sam vidio kako i ti i par forumaša pišete u stilu da samitrebamo čistiti parkinge, ni na koga se oslanjati. Drago mi je da je još uvijek koliko toliko normalnih ljudi u gradu, pored ovoliko papčina... ;-)
kredenac-ac

#4244 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kredenac-ac »

dingosp0 wrote:
poznanik wrote:Lokacija: Bolnica Koševo, danas :D

Image Image

Image Image
bravo, ovako treba...
ni jedan vise nece pomisliti da se parkira na sabanski nacin.... 100%
Zaista ima strasnih slika, bezobraznih ljudi i krajnje "nepismenih" vozaca... I sama sam vozac i sve ovo jako dobro znam...
Ipak, ne mogu a da ne kazem da sto se tice parkiranja pored bolnica, hitne pomoci i slicnih ustanova (na dusu onom ko to koristi i svoj seljakluk provodi), nikada ne mozete znati ko je u kakvoj frci bio i kakva ga je muka na to natjerala. Zamislite da vozite dijete/ majku/ oca/ zenu/ nebitno koga i da ta osoba ne moze hodati (krvari, poradja se, ima srcani ili bilo sta slicno) pa je morate prenijeti do bolnice... da li vam bas u tom momentu bilo da pameti da parkirate propisno i tacno kako treba pa makar to mjesto bilo 500m od bolnice ili negdje sto blize ulazu pa cete preparkirati cim prije...

Opet kazem, na dusu onom ko takve situacije "koristi"
poznanik

#4245 Re: "Majstori" parkiranja

Post by poznanik »

novi.dan.nova.nafaka wrote:.. Kupili smo stanove od Kantonalnog stambenog Fonda, i njima plaćamo parking mjesta, do izgradnje planom predviđenih garaža. 1 KM dnevno plus PDV. :) 72 sretnika, koliko nas je dobilo tu priliku...
Nije mi potpuno jasan ovaj vaš odnos sa Fondom, ali nema veze, nije ovo tema na kojoj imam mogućnost raspraviti o ovom odgovora. Hvala u svakom slučaju... :)
goran16v

#4246 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Vjeruj druže, na to sam posebno ponosan - kako smo se organizovali u čišćenju, i kako su ljudi to prihvatili. Istina, pisao sam već na nekoj temi, bilo je levata komšija - samo prođu, "nit mu nit beee" što bi se reklo, upali auto i ode. Al' nema veze, bitno je širiti pozitivnu energiju i vraćati stare vrijednosti nazad. Bilo mi je baš drago kad sam vidio kako i ti i par forumaša pišete u stilu da samitrebamo čistiti parkinge, ni na koga se oslanjati. Drago mi je da je još uvijek koliko toliko normalnih ljudi u gradu, pored ovoliko papčina... ;-)
Danas dolazim s planine i parkiram ispred zgrade na neko mjesto blizu ulaza (da ne moram da prtim opremu) i prolazi komsija i dobacuje "uvali se ti", pogledam on parkiran na sred parkinga i dzedzi da se oslobodi neko mjesto da se parkiran normalno i valjda sam se ja parkirao dok je on sisao i ja ga samo bez rijeci pogledam i prodjem.
Nemam namjeru glumiti premium gospodina i nemam problem priznat' da sam se nalopat'o po parkingu k'o veliki, kako oko svog auta tako i zajednicku sredinu. Ok, moj je izbor lopatati odmah i imati auto cijelo vrijeme spreman, nekome drugom je izbor bio cekati da se otopi i jednostavno izvuci auto ovih dana, ali je to platio time da je 20 dana imao blokiran auto, sve je to sloboda izbora, ali cinjenica da sam vjerovatno ocistio najveci komad parniga mi daje moralno pravo da ne *ebem nikog 2% gdje cu se parkirati i kojekakve rezervacije.
poznanik

#4247 Re: "Majstori" parkiranja

Post by poznanik »

kredenac-ac wrote:Zaista ima strasnih slika, bezobraznih ljudi i krajnje "nepismenih" vozaca... I sama sam vozac i sve ovo jako dobro znam...
Ipak, ne mogu a da ne kazem da sto se tice parkiranja pored bolnica, hitne pomoci i slicnih ustanova (na dusu onom ko to koristi i svoj seljakluk provodi), nikada ne mozete znati ko je u kakvoj frci bio i kakva ga je muka na to natjerala. Zamislite da vozite dijete/ majku/ oca/ zenu/ nebitno koga i da ta osoba ne moze hodati (krvari, poradja se, ima srcani ili bilo sta slicno) pa je morate prenijeti do bolnice... da li vam bas u tom momentu bilo da pameti da parkirate propisno i tacno kako treba pa makar to mjesto bilo 500m od bolnice ili negdje sto blize ulazu pa cete preparkirati cim prije...Opet kazem, na dusu onom ko takve situacije "koristi"
Momci koji vrše službu osiguranja na glavnoj kapiji ulaza u bolnicu na Koševu nikad nisu vratili automobil u kojem se nalazila bolesna osoba, kakvu ti opisuješ, pa čak i mnoge zdrave propusti unutra. Samo dan-dva tako nisu radili i to u vrijeme najvišeg snijega, ali tada ni ova ulica i njeni trotoari nisu bili očišćeni od snijega. Inače, za prevoz bolesnih osoba treba koristiti službena bolnička ili druga medicinska vozila.

Dugo vremena u prometu je bio podzemni parking 50 m iznad glavne kapije. Danas je zatvoren, jer ga niko skoro ne koristi.
quasar

#4248 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

U subotu navece sam zasao po parkingu i sve gajbe, stolice, kutije pokupio i bacio u hajfis koji je u smetljarniku od kojeg imam kljuc....
Na pocetku otkopavanja, prije 20 dana, je bilo korektno, nas nekoliko sto je iskopalo aute, uglavnom smo se vracali na ista mjesta, a stranaca nije bilo. Onda se odnekud pojavise nekakvi likovi sa gajbama i ja ti nadjem gajbu na mjestu koje sam ja izlopatao.
Ostavim ja to samo da vidim koji je to heroj, ali dok je dosao ja se i ohladio. Onda sam navece izsasao i pokupio sve rekvizite i kitica vam svima. Vidim opet su neki isukali, ali sad ih niko ne hebe vise. Namjerno se parkiraju kad vide gajbu i to preko nje da je zakucaju.
kredenac-ac

#4249 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kredenac-ac »

poznanik wrote:
kredenac-ac wrote:Zaista ima strasnih slika, bezobraznih ljudi i krajnje "nepismenih" vozaca... I sama sam vozac i sve ovo jako dobro znam...
Ipak, ne mogu a da ne kazem da sto se tice parkiranja pored bolnica, hitne pomoci i slicnih ustanova (na dusu onom ko to koristi i svoj seljakluk provodi), nikada ne mozete znati ko je u kakvoj frci bio i kakva ga je muka na to natjerala. Zamislite da vozite dijete/ majku/ oca/ zenu/ nebitno koga i da ta osoba ne moze hodati (krvari, poradja se, ima srcani ili bilo sta slicno) pa je morate prenijeti do bolnice... da li vam bas u tom momentu bilo da pameti da parkirate propisno i tacno kako treba pa makar to mjesto bilo 500m od bolnice ili negdje sto blize ulazu pa cete preparkirati cim prije...Opet kazem, na dusu onom ko takve situacije "koristi"
Momci koji vrše službu osiguranja na glavnoj kapiji ulaza u bolnicu na Koševu nikad nisu vratili automobil u kojem se nalazila bolesna osoba, kakvu ti opisuješ, pa čak i mnoge zdrave propusti unutra. Samo dan-dva tako nisu radili i to u vrijeme najvišeg snijega, ali tada ni ova ulica i njeni trotoari nisu bili očišćeni od snijega. Inače, za prevoz bolesnih osoba treba koristiti službena bolnička ili druga medicinska vozila.

Dugo vremena u prometu je bio podzemni parking 50 m iznad glavne kapije. Danas je zatvoren, jer ga niko skoro ne koristi.

Respect za sve ostalo napisano, jer ovo za podzemni nisam stvarno znala, ali .... ne zelim biti :evil: ali se nadam da ti nikada nece zatrevati sluzbeno bolnicko ili drugo medicinsko vozilo jer ja pricam o situacijama u kojima je svaka sekunda bitna, a ne zive svi 100m od bolnice/hitne ili slicno, a iskustva sa hitnom i nisu bas tako divna kako ti se na prvu cini,...
Mahach

#4250 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Mahach »

quasar wrote:U subotu navece sam zasao po parkingu i sve gajbe, stolice, kutije pokupio i bacio u hajfis koji je u smetljarniku od kojeg imam kljuc....
Na pocetku otkopavanja, prije 20 dana, je bilo korektno, nas nekoliko sto je iskopalo aute, uglavnom smo se vracali na ista mjesta, a stranaca nije bilo. Onda se odnekud pojavise nekakvi likovi sa gajbama i ja ti nadjem gajbu na mjestu koje sam ja izlopatao.
Ostavim ja to samo da vidim koji je to heroj, ali dok je dosao ja se i ohladio. Onda sam navece izsasao i pokupio sve rekvizite i kitica vam svima. Vidim opet su neki isukali, ali sad ih niko ne hebe vise. Namjerno se parkiraju kad vide gajbu i to preko nje da je zakucaju.
Ne kontam. Jel placas ti to mjesto koje si otkopao? Ako placas onda je tvoja prica ok, ako ne placas koga bolan briga jesi ga ti otkopao ocistio itd. Kad napustis to mjesto ko god dodje prvi poslije tebe njegovo je.
Locked