Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Dasi

#4226 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dasi »

.
Last edited by Dasi on 16/12/2013 00:38, edited 1 time in total.
1Dante1

#4227 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 1Dante1 »

Bodkin wrote:
mleetavi wrote:
Bodkin wrote:moze preporuka za neku komediju. trenutno gledam men at work jer nema nista drugo
Šta si gled'o do sada?

Two and a Half Men ako nisi gled'o je odlična.
jesam. ma gledam bruku serija tako da ove udarne jesam :)
-Shameless
-The Office US
-Modern Family
-Entourage

Eto nekoliko koje bi ti se mogle svidjet :D
horion_bosona

#4228 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by horion_bosona »

Dasi wrote:
horion_bosona wrote:Niko ne moze sporiti da je antisemizam bio rasiren u Poljskoj, medjutim ovo u seriji je dosta iskarikirano
Jesi li siguran, pa '68 su protjerali 70ak hiljada jevreja sve uz parole "Studenti na ucenje, pisci za pera, sionisti u Sion".

Hvala ti na preporuci moram pregledati seriju.
Poznati su meni razmjeri antisemitizma u Poljskoj, slucajevi prokazivanja nacistima i pljacka jevrejskih sela i imovine od strane domicionog stanovnistva, kao i masovni zlocnini odmah po zavrsetku rata. Medjutim govorim o tome da je Armija Krajova tj. Zemaljska vojska, prikazana kao grupa bandita i okorjelih antisemita u rangu sa sadistickim SS oficirom.

Serija naprosto daje takvu iskarikiranu sliku - njemacki vojnik ubija jer mu naredjeno odozgo, Poljak je antisemit do srzi; njemacki vojnik ce pokusati spasiti jevrejsku djevojcicu, Poljak "Žide davi k'o macke"; njemacki vojnik ima prijatelja Jevreja, Poljaci ih ne zele ni za saborce protiv okupatora. A ipak cinjenica je da je bilo dosta Jevreja pripadnika AK-a, cak i vise rangirani, te da je AK u odredjenoj mjeri pomogla ustanike tokom pobune u varsavskom getu.

Nista pogledaj sam, to je tek jedan manji dio. Serija je imala odjeka u njemackoj javnosti (ali i u poljskoj), pohvalno je da Nijemci prave ovakve stvari, medjutim ako si gledao Idi i smotri ovo dodje kao kamilica.
Ras Al Ghul

#4229 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Ras Al Ghul »

1. Entourage
2. Californication
3. Modern Family
4 Suits
5. Weeds

Dosta :D
Altsa

#4230 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Altsa »

- Orphan Black ****
- Shameless *****
- Vegas ***
- Broadchurch ****
- Continuum ****
- Person of Interest *****
- Arrow ****
jasko_ba

#4231 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jasko_ba »

Battlestar Galactica
Odlicna serija, samo su usrali kraj pravo, razocarao sam se. Plus je*o im Gaius Baltar mater, najiritantniji lik u nekoj seriji ikad. :-)
Bodkin

#4232 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bodkin »

Ljudi trebaju mi sitcomi da pustim mozak na pasu :) hvala na preporukama i gledao sam vecinu osim weed i shameless. Dakle nesto kao himym, two and a half i slicno. Hvala unaprijed :D
Joker88

#4233 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Joker88 »

Bodkin wrote:Ljudi trebaju mi sitcomi da pustim mozak na pasu :) hvala na preporukama i gledao sam vecinu osim weed i shameless. Dakle nesto kao himym, two and a half i slicno. Hvala unaprijed :D
Mislim da je pravo tesko naci dobru seriju na taj fazon.
Krenula sam sa: Arrested Development pa mi se nesto nije svidjelo, It's Always Sunny in Philadelphia mi je isto dosadna, Community dosadila nakon prve sezone ... sad cekam svake sedmice na Two and a half men :D
Pitarrr82

#4234 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Pitarrr82 »

Bodkin wrote:Ljudi trebaju mi sitcomi da pustim mozak na pasu :) hvala na preporukama i gledao sam vecinu osim weed i shameless. Dakle nesto kao himym, two and a half i slicno. Hvala unaprijed :D

Scrubs, ako nisi gledao...
Joker88

#4235 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Joker88 »

Pitarrr82 wrote:
Scrubs, ako nisi gledao...
:thumbup:

Konacno nesto da se slazemo :D
gnjev

#4236 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by gnjev »

chakany wrote:
gnjev wrote:http://www.imdb.com/title/tt1379690/?ref_=sr_1

Bila na Foxu ne znam kojem. Meni je dobra :-D
Koliko ova serija ima sezona?
Sjecam se da je igrala na FOX-u, nekad prošle godine
Odustali nakon prve sezone :zoka:
gidra

#4237 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by gidra »

Sta je sa Vikinzima? Ima li kakvih najava za nastavak, taman sam se ufurao u seriju kad ono samo 9 epizoda snimljeno?
http://www.imdb.com/title/tt2306299/
vee-jay

#4238 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vee-jay »

Joker88 wrote:
Krenula sam sa: Arrested Development pa mi se nesto nije svidjelo, It's Always Sunny in Philadelphia mi je isto dosadna, Community dosadila nakon prve sezone ... sad cekam svake sedmice na Two and a half men :D

fakat mi nerazumljivo da se nekome moze NE svidjeti Arrested Development i t's Always Sunny in Philadelphia :? :? :? :?
Kazoo

#4239 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Kazoo »

gidra wrote:Sta je sa Vikinzima? Ima li kakvih najava za nastavak, taman sam se ufurao u seriju kad ono samo 9 epizoda snimljeno?
http://www.imdb.com/title/tt2306299/
Nastavak 2014-te...
chakany

#4240 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by chakany »

Broadchurch serija, je li gledao neko?
Ako jeste, neka mi javi kakva je, jer vidim da uskoro počinje sa prikazivanjem na RTL HR-u.
vicious2

#4241 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vicious2 »

vee-jay wrote:
Joker88 wrote:

fakat mi nerazumljivo da se nekome moze NE svidjeti Arrested Development i t's Always Sunny in Philadelphia :? :? :? :?

ni meni ... a da ne govorim jos i o My name is Earl :D
seoBIH

#4242 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by seoBIH »

Cuj viknzi 2014, pa kako to :skoljka:
Laza9292

#4243 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Laza9292 »

Image
Navukao sam se na ovu seriju.

Prva serija koja se u jednovremeno emituje u 180 država!

Premijera "Nečujnog" bila je uvod novog modela lansiranja televizijskih serija. Pre nego što je emitovana u SAD-u, koprodukcija Foks Internešenl Čenelz i Šeftsburi Filmz (Shaftesbury Films) obradovao je gledaoce u Srbiji i još 179 drugih zemalja.

Televizijska drama prati život Tobija Logana, 25-godišnjeg radnika hitne pomoći, koji ima neverovatnu sposobnost da čita misli drugih ljudi. Plašeći se toga što je drugačiji, Tobi dugo čuva svoj dar kao tajnu. Jedini čovek koji je upoznat sa situacijom je dr. Rej Merser, koji je Tobijev prijatelj i mentor. Upravo on nagovara Tobija da ne krije svoj talenat, već da ga koristi kako bi pomagao ljudima u nevolji.

Intenzivan i uzbudljiv, "Nečujno" nam prikazuje koliko je teško potražiti pomoć kad ti je najpotrebnija.

Čudesna serija kombinuje tri najuspešnije teme na televiziji - kriminalističku, medicinsku i paranormalnu. Mladi glumci i prisustvo smisla za humor prave ga dinamičnim i zabavnim za publiku.
alibaba_i_30_godina

#4244 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alibaba_i_30_godina »

Laza9292 wrote:Foks Internešenl Čenelz i Šeftsburi Filmz
:lol: :lol:

Trebalo mi je namjanje 2 minute da skontam o čemu je tačno riječ.

gud đab!

Inače, pratim trenutno samo Grey's Anatomy i Revenge, za ostale nemam vremena. Game of Thrones sam sve nove poskidao, i to one 720p, ali jednostavno nisam se još natjerao da pogledam - vjerovatno sam jedini, I know. Vidim i Borgias su ponovo krenuli.
Joker88

#4245 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Joker88 »

vicious2 wrote:
vee-jay wrote: fakat mi nerazumljivo da se nekome moze NE svidjeti Arrested Development i t's Always Sunny in Philadelphia :? :? :? :?

My name is Earl je dobra serija, sto se tice Arrested Development nisam nastimala prijevod da ide kako treba pa me nervirala nesto, a It's Always Sunny in Philadelphia mi se ne svidja nikako i ne kontam kako se nekome moze svidjati :P
vee-jay

#4246 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vee-jay »

Joker88 wrote:
vicious2 wrote:
vee-jay wrote: fakat mi nerazumljivo da se nekome moze NE svidjeti Arrested Development i t's Always Sunny in Philadelphia :? :? :? :?

My name is Earl je dobra serija, sto se tice Arrested Development nisam nastimala prijevod da ide kako treba pa me nervirala nesto, a It's Always Sunny in Philadelphia mi se ne svidja nikako i ne kontam kako se nekome moze svidjati :P
dobro, tek sam sad skont'o da si zensko :mrgreen: :mrgreen: ima takvih serija koje su valjda vise za muskarce... ali je serija stvarno dobra iako je arrested development jos bolja. a my name is earl je bila isto odlicna :thumbup:
vicious2

#4247 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vicious2 »

vee-jay wrote:
Joker88 wrote:
vicious2 wrote:
dobro, tek sam sad skont'o da si zensko :mrgreen: :mrgreen: ima takvih serija koje su valjda vise za muskarce... ali je serija stvarno dobra iako je arrested development jos bolja. a my name is earl je bila isto odlicna :thumbup:
Ja sam zensko, tako da to nije neki argument...
vee-jay

#4248 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vee-jay »

vicious2 wrote: Ja sam zensko, tako da to nije neki argument...
i ja sam gledao desperate houswives, cak bez obzira sto se u zadnjim sezonama pretvorila u tesku sapunjaru :mrgreen:
a pratim i new girl koja mi je izvrsna :thumbup:

ali sex & the city nisam mogao gledati, ne zato sto je bila losa nego zato sto me kao muskarca nikada nije dovoljno interesovala

btw. uskoro stize nova sezona arrested d. :-D :thumbup:
Last edited by vee-jay on 07/05/2013 22:39, edited 1 time in total.
1Dante1

#4249 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 1Dante1 »

Pa gledaj Shameless, bolja je od HIMYM i two and a half men zajedno :mrgreen: .
vicious2

#4250 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vicious2 »

vee-jay wrote:
vicious2 wrote: Ja sam zensko, tako da to nije neki argument...
i ja sam gledao desperate houswives, cak bez obzira sto se u zadnjim sezonama pretvorila u tesku sapunjaru :mrgreen:
a pratim i new girl koja mi je izvrsna :thumbup:

ali sex & the city nisam mogao gledati, ne zato sto je bila losa nego zato sto me kao muskarca nikada nije dovoljno interesovala

btw. uskoro stize nova sezona arrested d. :-D :thumbup:
Sex&city je i meni dosadna, i ne znam koja me je vise nervirala. DH prva sezona je i imala smisla, ali to je bilo prije 9-10 godina :D Development - ne znam ko mi je bolji disfunfcionalni clan porodice .... ustvari znam - Gob rulez :)
Post Reply