dobro si to primjetio. i jos kad skontas kako igraju fakticki formaciju 4-2-4 koja ih je i ukopala u provj utakmici ( 5-0), jer ona dvojica u vezi sami nista ne mogu. a u napadu imas ozila, ronalda, di mariu i napadaca a ova cetvorica su u odbrani trube, a kad se istrose u odbrani nisu ni u napadu u bas najbolji. vidjecemo sad u subotu kako ce igratifixer wrote:Ono sto me malo strah je reakcija ekipe na blazi presing. To je opasno ako znamo ko sljedeci dolazi.
Real Madrid C.F.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
SKAFISKAFNJAK
#4226 Re: Real Madrid C.F.
-
fixer
#4227 Re: Real Madrid C.F.
E, bas to. Nemoguce je igrati sa samo dvojicom u klasicnoj sredini, a Barcelona veliku dio tekme u tom dijelu ima i Alvesa. Da ne kazem da je nemoguce igrati ako i Ronaldo ne bude odradjivao lavovski posao u odbrani. Kad se napad po krilima, prvi igrac u odbrani moraju biti Ronaldo i Di Maria. Pa tek ako se njih prodje, onda Marcelo i Ramos. Sjetite se kakvu je odbranu Eto igrao u Interu.SKAFISKAFNJAK wrote:dobro si to primjetio. i jos kad skontas kako igraju fakticki formaciju 4-2-4 koja ih je i ukopala u provj utakmici ( 5-0), jer ona dvojica u vezi sami nista ne mogu. a u napadu imas ozila, ronalda, di mariu i napadaca a ova cetvorica su u odbrani trube, a kad se istrose u odbrani nisu ni u napadu u bas najbolji. vidjecemo sad u subotu kako ce igratifixer wrote:Ono sto me malo strah je reakcija ekipe na blazi presing. To je opasno ako znamo ko sljedeci dolazi.
Alonso je igrac koji nema neku sposobnost da organizira igru kad se nalazi sa dvojicom na ledjima. A svo vrijeme ce upravo njega gusiti. I onda se desi da se lopta tivra i izbije bez ikakvog razmisljanja. Izdrzis li u kontroli lopte u onih nekoliko prvih sekundi kad je Barca izgubi, rastu ti sanse da organiziras napad. Znaci, osnovni je zadatak iskontrolirat loptu, a da bi to napravio ne smije biti panike medju igracima. Barcelonina igra, a posebno odbrana, se temelji na psiholoskom presingu.
Ali nadati se da ce Murinho sam nesto skontati. I mislim da ce ponuditi nesto potpuno drugacije. Prvu tekmu su novinari postavili nacin igre, a onda je on nesto pokusavao u tome izmajmunisati. Sad je cilj samo pobjediti i proci, i uopce se nece gledati da li ce se to ostvariti odbranom ili nekako drugacije.
-
SKAFISKAFNJAK
#4228 Re: Real Madrid C.F.
igrace s marcelom umjesto di marije a ostalo ce biti isto ili marcelo umjesto ozila ali sumnjam da ce tako nesto napraviti mada je di maria po meni opasniji iako mi je ozil drazi igrac
-
Static-X
#4229 Re: Real Madrid C.F.
Ja bih da sam na trenerskom mjestu, iskoristio subotnju utakmicu kao vrlo dobar i takticki trening pa temam kad bi opet 5icom izgubili. Al da se nesto iz tog nauci za ostatak utakmica i time svedu u nasu korist 
-
Terenc
#4230 Re: Real Madrid C.F.
Prenosa naravno nema ili?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#4231 Re: Real Madrid C.F.
Ima, na Areni 3.Terenc wrote:Prenosa naravno nema ili?
- mrtva kokoš
#4232 Re: Real Madrid C.F.
ovu prvu utakmicu nema sigurno, bar sto se tice telemacha. jedino ko ima hs, moze biti na nekoj areni...Terenc wrote:Prenosa naravno nema ili?
druga , tj. finale kupa moglo bi i biti, cini mi se da je jedan sport klub prenosi ovaj kup...
a liga prvaka standardno na ftv i bht-u..
-
SKAFISKAFNJAK
#4233 Re: Real Madrid C.F.
1-1. sljedeca je kup. kup kup kup je nas
-
Richard Peti
- ultima_palabra
#4235 Re: Real Madrid C.F.
Fakat je pun pogodak bilo stavljanje Pepea u sredinu
Samo je problem koga onda staviti u odbranu, pošto Albiol ima neke komplekse od Barce
Možda Arbeloa-Ramos-Carvalho-Marcelo u kupu?
Oni idioti sa Arene su me fakat iznervirali, pa moraju li onako ofirno navijati?
Oni idioti sa Arene su me fakat iznervirali, pa moraju li onako ofirno navijati?
-
SKAFISKAFNJAK
#4236 Re: Real Madrid C.F.
ma ja bi garaya ubacio. solidan je momakultima_palabra wrote:Fakat je pun pogodak bilo stavljanje Pepea u sredinuSamo je problem koga onda staviti u odbranu, pošto Albiol ima neke komplekse od Barce
- ultima_palabra
#4237 Re: Real Madrid C.F.
Ma nije nikako skoro igrao ove sezone, previše je to za njega...SKAFISKAFNJAK wrote:ma ja bi garaya ubacio. solidan je momakultima_palabra wrote:Fakat je pun pogodak bilo stavljanje Pepea u sredinuSamo je problem koga onda staviti u odbranu, pošto Albiol ima neke komplekse od Barce
Ova utakmica je i bila samo psihološka, ali sam vidio neke dobre stvari. Barca je itekako ranjiva, pogotovo ako ostanu bez Puyola. Ukoliko Madrid popravi realizaciju i izbaci kikseve poput onog Albiola, imaju vrlo dobre šanse u naredne 3 utakmice.
-
fixer
#4238 Re: Real Madrid C.F.
Pepe je vrhunski odradio posao u sredini. Xavi je tek poceo igrat kad se Pepe morao povuci u zadnju liniju. Momak je prepametno odigrao. Podsjeca na Essiena na onoj poziciji.ultima_palabra wrote:Fakat je pun pogodak bilo stavljanje Pepea u sredinuSamo je problem koga onda staviti u odbranu, pošto Albiol ima neke komplekse od Barce
Murinho je super postavio taktiku. Stvarno me iznenadilo kako je to sve fino stimalo do iskljucenja. A onda su i izmjene bile odlicne.
Albiol je dno.
A oni idioti sa Arene ce dobiti mail. Ono je komentatorsko dno dna.
- Obuca9
#4239 Re: Real Madrid C.F.
Izgleda da ih je Mourinho fakat uigravao sa desetoricom, jer su bolji bili poslije crvenog, nego prije njega 
- Obuca9
#4241 Re: Real Madrid C.F.
Kako neće biti crveni, zadnji igrač odbrane ruši protivnika koji se nalazi sam ispred gola, direktno okrenut prema istome.bob7 wrote:zar je ono bio crveni???
- Quark_m
#4243 Re: Real Madrid C.F.
Samo da cestitam navijacima Reala na osvojenom kupu. Dobra tekma!
-
SKAFISKAFNJAK
#4244 Re: Real Madrid C.F.
jesam li rek´o da je kup nas
-
Richard Peti
- RMD
#4247 Re: Real Madrid C.F.
Odavno nisam gledao tezu utakmicu
Ali zato je sada osjecaj bas ono nevjerovatan.
HALA MADRID!!!
Ali zato je sada osjecaj bas ono nevjerovatan.
HALA MADRID!!!
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#4248 Re: Real Madrid C.F.
HALA Madrid

-
mrgreen
#4250 Re: Real Madrid C.F.
SKAFISKAFNJAK wrote:jesam li rek´o da je kup nas