Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- agent_zero
#4226 Re: Reprezentacija BiH
Dobro, ako postoje problemi (a očigledno je da neki problemi postoje), zašto selektor ništa ne čini po tom pitanju? Zašto ne reaguje? To je njegov posao, a ne naš ili nekog igrača u reprezentaciji (kao npr. pašalića koji je sinoć zvučao ogorčeno na timski duh i igru).
Od čovjeka u kojeg imam toliko povjerenje, ako ništa u njegovu ozbiljnost glede posla kojeg se prihvatio, neshvatljivo mi je da ne reagira. Nije valjda da ćemo čekati neki, ne daj Bože, raspad sistema na prvenstvu i da će onda tek izaći u javnost i reći ovo i ono nije štimalo?
Od čovjeka u kojeg imam toliko povjerenje, ako ništa u njegovu ozbiljnost glede posla kojeg se prihvatio, neshvatljivo mi je da ne reagira. Nije valjda da ćemo čekati neki, ne daj Bože, raspad sistema na prvenstvu i da će onda tek izaći u javnost i reći ovo i ono nije štimalo?
- It_is_a_Leclerc
#4227 Re: Reprezentacija BiH
U najkraćem, serete, kad tako moram reći.
Prvo, selektor je jučer objasnio da su momci izašli iz grubih priprema i da će im trebati pet utakmica da se tehnički dotjeraju. Pogledajte poraze drugih reprezentacija u ovoj fazi priprema, pa ćete čuti i vidjeti.
Drugo, Mirza Teletović je prva zvijezda ove reprezentacije. Ako će pogađati kao što je pogađao protiv Gruzije, Holandije ili Latvije u kvalifikacijama, drugi imaju da ga opskrbljuju loptama i ćute. Amin !
Treće, dokad više "insajderske informacije" nakon poraza. Evo npr. na temi BiH-SAD odmah se našli gelipteri da primjete kako je Spahić odbio ući u igru, a Ibišević je "galamio na selektora u svlačionici". Ove optužbe za rasizam su umobolne. Halo, pa radi se o igračima koji igraju u NBA, njemačkoj, španskoj ligi... Tamo im je 50 % tima tamnoputo, pa opet nigdje belaja...
U najkraćem i da svedemo stvari na čistac, bez razloga razmažena i do boga neupućena bh. sportska javnost koja je, zbog pobjeda protiv Holandije i Rumunije, umislila da smo, u najmanju ruku, Francuska, ako ne i Španija, lupeta budalaštine nakon dva poraza.
Pustite reprezentaciju da se priprema. I kad odu na Eurobasket vidjet ćemo jesu li vrijedile te pripreme. Ako se i desi debakl, a Bože moj, ni prvi, ni zadnji... Nismo Španija da ga si ne možemo priuštiti
Prvo, selektor je jučer objasnio da su momci izašli iz grubih priprema i da će im trebati pet utakmica da se tehnički dotjeraju. Pogledajte poraze drugih reprezentacija u ovoj fazi priprema, pa ćete čuti i vidjeti.
Drugo, Mirza Teletović je prva zvijezda ove reprezentacije. Ako će pogađati kao što je pogađao protiv Gruzije, Holandije ili Latvije u kvalifikacijama, drugi imaju da ga opskrbljuju loptama i ćute. Amin !
Treće, dokad više "insajderske informacije" nakon poraza. Evo npr. na temi BiH-SAD odmah se našli gelipteri da primjete kako je Spahić odbio ući u igru, a Ibišević je "galamio na selektora u svlačionici". Ove optužbe za rasizam su umobolne. Halo, pa radi se o igračima koji igraju u NBA, njemačkoj, španskoj ligi... Tamo im je 50 % tima tamnoputo, pa opet nigdje belaja...
U najkraćem i da svedemo stvari na čistac, bez razloga razmažena i do boga neupućena bh. sportska javnost koja je, zbog pobjeda protiv Holandije i Rumunije, umislila da smo, u najmanju ruku, Francuska, ako ne i Španija, lupeta budalaštine nakon dva poraza.
Pustite reprezentaciju da se priprema. I kad odu na Eurobasket vidjet ćemo jesu li vrijedile te pripreme. Ako se i desi debakl, a Bože moj, ni prvi, ni zadnji... Nismo Španija da ga si ne možemo priuštiti
- dječak sa šibicama
#4228 Re: Reprezentacija BiH
Danas u 20h na SK CRO utakmica Latvija-Hrvatska, dobro za vidjeti na sta lici ta Latvija.
-
kakavdanakneiskustvu
#4229 Re: Reprezentacija BiH
dječak sa šibicama wrote:Danas u 20h na SK CRO utakmica Latvija-Hrvatska, dobro za vidjeti na sta lici ta Latvija.
na sportklub 5?
- dječak sa šibicama
#4230 Re: Reprezentacija BiH
Sportklub Hrvatska, obicni ovaj, mi na Telemachu ga imamo.kakavdanakneiskustvu wrote:dječak sa šibicama wrote:Danas u 20h na SK CRO utakmica Latvija-Hrvatska, dobro za vidjeti na sta lici ta Latvija.
na sportklub 5?
-
kakavdanakneiskustvu
#4231 Re: Reprezentacija BiH
dječak sa šibicama wrote:Sportklub Hrvatska, obicni ovaj, mi na Telemachu ga imamo.kakavdanakneiskustvu wrote:dječak sa šibicama wrote:Danas u 20h na SK CRO utakmica Latvija-Hrvatska, dobro za vidjeti na sta lici ta Latvija.
na sportklub 5?
u 18 i 30 je prenos fudbala na sk,ali ne znam je li to taj kanal,na sk srbija su moto trke
- dječak sa šibicama
#4232 Re: Reprezentacija BiH
Ako si na telemachu, imas medju sportskim kanalima i SK Hrvatska, na 85 kanalu je kod mene. Zadnji prije ovih Diskoverija i ostalih dokumentarnih kanala.
-
kakavdanakneiskustvu
#4233 Re: Reprezentacija BiH
dječak sa šibicama wrote:Ako si na telemachu, imas medju sportskim kanalima i SK Hrvatska, na 85 kanalu je kod mene. Zadnji prije ovih Diskoverija i ostalih dokumentarnih kanala.
evo gledam na njihovoj stranici,na analognoj je taj kanal odmah poslije cinestar tv,na tom kanalu je najava fudbala u 18 i 30.
odošmo totalno od teme
-
Mustang1
#4234 Re: Reprezentacija BiH
Ne vjerujem da ikome smeta sto su losi koliko smeta sto se ne zalazu i sto na terenu izgledaju bezvoljno i kao neki amateri .. Nisam gledao jucer ali ako su bili kao protiv Slovenije .. Poraz je sastavni dio sporta i moras i to podnositi .. Ali ako podnijet cu ako mi se ekipa zalaze i ginem i vidim da je neko bio bolji i pobjedio .. A ovako kad izgube jer im se ne da potrcati onda ce se normalno svi bunitiIt_is_a_Leclerc wrote:U najkraćem, serete, kad tako moram reći.
- Romanista 101%
#4235 Re: Reprezentacija BiH
Imas jos vremena da se promjeni stanje u ekipi.
- dječak sa šibicama
#4236 Re: Reprezentacija BiH
Bas i nema vremena, ovo je period priprema kad se vec brusi forma, proslo je vrijeme "teskih nogu" i "rada bez lopte".
Gledam dosta pripremnih utakmica, vecina ekipa vec lagano ulazi u sutersku formu, vec se vidi sta mogu i koliko mogu iako treneri logicno skrivaju neke stvari sto je normalna stvar.
Prvenstvo pocinje za dvije sedmice, prakticno.
Inace nisam pobornik teze "daj Mirzi loptu, on zna najbolje sta ce sa njom", takvu taktiku ce svaki ozbiljniji tim sa lakocom zaustaviti. Da je Jordan, ne moze sam. Ako je istina ono sto se pise, onda fakat ne znam sta ocekivati.
Gledam dosta pripremnih utakmica, vecina ekipa vec lagano ulazi u sutersku formu, vec se vidi sta mogu i koliko mogu iako treneri logicno skrivaju neke stvari sto je normalna stvar.
Prvenstvo pocinje za dvije sedmice, prakticno.
Inace nisam pobornik teze "daj Mirzi loptu, on zna najbolje sta ce sa njom", takvu taktiku ce svaki ozbiljniji tim sa lakocom zaustaviti. Da je Jordan, ne moze sam. Ako je istina ono sto se pise, onda fakat ne znam sta ocekivati.
-
spacek
- dječak sa šibicama
#4238 Re: Reprezentacija BiH
Jarane, kad se dva igraca ne podnose, pravi trener izabere jednog (ili pusti njih dvojicu da se "pametniji povuce")
Primjer Petrovic-Djordjevic `91.
- Muhamed Đakmić
#4239 Re: Reprezentacija BiH
A zašto je uvijek javnost neprijatelj?
Jebemu majku, dokle će javnost svakom sportskom kolektivu u ovoj zemlji biti krivac za nešto što ne štima?
Što nije bilo insajdera prošli put? Zato što nije bilo belaja i bila je dobra atmosfera.
Ako je atmosfera u ekipi toliko dobra, ne mogu je nikakvi šabani poljuljati svojim poluinformacijama. Ali ovaj put nije tako.
Jebemu majku, dokle će javnost svakom sportskom kolektivu u ovoj zemlji biti krivac za nešto što ne štima?
Što nije bilo insajdera prošli put? Zato što nije bilo belaja i bila je dobra atmosfera.
Ako je atmosfera u ekipi toliko dobra, ne mogu je nikakvi šabani poljuljati svojim poluinformacijama. Ali ovaj put nije tako.
-
kakavdanakneiskustvu
#4240 Re: Reprezentacija BiH
dječak sa šibicama wrote:Jarane, kad se dva igraca ne podnose, pravi trener izabere jednog (ili pusti njih dvojicu da se "pametniji povuce")
tad nije bilo teško odlučiti i izabrati,ako je uopće i bilo nekog sukoba,i mislim da je to bilo 1990. jer je đorđević igrao na eurobasketu 1991.
- dječak sa šibicama
#4241 Re: Reprezentacija BiH
Igrao je Djordjevic ali nije Petrovic 
-
kakavdanakneiskustvu
#4242 Re: Reprezentacija BiH
dječak sa šibicama wrote:Igrao je Djordjevic ali nije Petrovic
tačno,dražen se pripremao za sezonu u netsima
- dječak sa šibicama
#4243 Re: Reprezentacija BiH
Ma pripremao se on.... dao covjek ultimatum "ili Djordjevic ili ja".
Meni Acino ponasanje smrdi na nesto slicno, samo treba imati damu, kako igrati bez Mirze.
Valjda ce nesto srediti, bilo bi steta da odu na EP onako reda radi jer eto ovaj ne voli onog, onaj ovog.
Meni Acino ponasanje smrdi na nesto slicno, samo treba imati damu, kako igrati bez Mirze.
Valjda ce nesto srediti, bilo bi steta da odu na EP onako reda radi jer eto ovaj ne voli onog, onaj ovog.
-
evo mene
#4244 Re: Reprezentacija BiH
Naša posla. Harun Mahmutović-Igor Stojanović=Dino Konaković=propast!
-
kakavdanakneiskustvu
#4245 Re: Reprezentacija BiH
dječak sa šibicama wrote:Ma pripremao se on.... dao covjek ultimatum "ili Djordjevic ili ja".
i ivković izabrao đorđevića?
- House
#4246 Re: Reprezentacija BiH
Vratimo Sabita i njegove akcije "hajde u pick.. materinu" 
-
PeppermintSA
#4247 Re: Reprezentacija BiH
House wrote:Vratimo Sabita i njegove akcije "hajde u pick.. materinu"
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#4248 Re: Reprezentacija BiH
Steta steta, konacno se pojavila generacija koja mze napraviti rezultat, kvalitet na svim pozicijama i onda sami sebi zabijemo auto gol.
Sto bi Meša rekao: "Od Bosanca se mozes svemu nadati, godinama zivi ko pametan covjeka onda sve napravi da bi dokazao da je budala".
Sto bi Meša rekao: "Od Bosanca se mozes svemu nadati, godinama zivi ko pametan covjeka onda sve napravi da bi dokazao da je budala".
- jasko_ba
#4249 Re: Reprezentacija BiH
A je*ote zivot, kad prije isplivase majstori da kazu nesto?lajkujMe wrote:Vidim raspad sistema u A selekciji. Znao sam da ce se to desiti.
Nema timske igre jer su odredjeni igraci prenapuhani na licnoj osnovi.
Posebno se tu osvrcem na Teletovica za kojeg sam mislio da je ljudina ali nije vjerujte mi na rijec Teletovic je kao licnost jedna vrlo sebicna i napuhana osoba. On je jedan od 2 glavna krivca sto se reprezentacija raspala u zadnje 2-3 sedmice.
I to ne pricam samo o one sto se desilo u odnosima Teletovic Petrovic nego je tu bilo jos stvari koje se vuku od prosle godine.
Drugi krivac je i Djedovic, insider informacija je ovo i novinari to nisu htjeli objaviti zato sto ne mogu dokazati.
Djedovic se prije 2-3 sedmice potukao na treningu.
Teletovic s druge strane se ponasa kao diva. On mora sutirati, on je glavni, svi drugi su tu da sluze njega loptama.
Bio je i problem s Zekom, slagao bih ko ili sta, ali ga je neko u reprezentaciji maltretirao cvokama, svako malo mu opali cvoku i vrijedjao ga zato sto crnac tako sto je "naredjivao" idi nosi peskire i lopte.
U svakom slucaju, ovo nije ona reprezentacija od prosle godine, sebicnost i arogancija je dovela da se sve raspalo.
Cekam evropsko i gotovo. Kakve pripremne utakmice, kad krene prvenstvo, onda cu se ljutiti/radovati i sta vec
- bruce lee
#4250 Re: AW: Reprezentacija BiH
House wrote:Vratimo Sabita i njegove akcije "hajde u pick.. materinu"