nije banovana, samo je moras ponovo verifikovati, paypal greskaMentalna Higijena wrote:Banovana mi kartica, odmah sam prokužio, koji je ovo kurac?Još jučer kupovao preko Ebay s istom?kloniran wrote:ne, verifikuj je ponovo i radit ceMentalna Higijena wrote:Paypal mi odbija karticu iako na njoj ima sredstava za plaćanje piše da mi je kartica decline from payment jel ovo neki ban ili šta?
This card is not accepted. Please use a different card.
Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- kloniran
#4226 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
- kloniran
#4227 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
meni je uspjelo, sad sta je to ne znam, i meni su je dva puta blokirali i oba puta vraceno
-
quarterback
#4228 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
visa dobrokloniran wrote:raja kako ferceraju unicredit visa ili master card kartice
hocu da se prebacim sa RF-a, guzve su presudile, a unicredit ima bankomate na kojima se moze uplacivati direktno na karticu
master lose
problem je sto vise ne mozes dobiti visu, samo master (osim ako vec imas visu, onda ces je imati dok ne istekne)
- kloniran
#4229 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
od kad to, ja primam platu na visuquarterback wrote:visa dobrokloniran wrote:raja kako ferceraju unicredit visa ili master card kartice
hocu da se prebacim sa RF-a, guzve su presudile, a unicredit ima bankomate na kojima se moze uplacivati direktno na karticu
master lose
problem je sto vise ne mozes dobiti visu, samo master (osim ako vec imas visu, onda ces je imati dok ne istekne)
a dodijalo mi se ganjati, nikad da stignem poslije posla da uplatim na rf, ovako na bankomat i uplati kad hoces
a znas li sto su ukinuli visu?
-
quarterback
#4230 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
visa moze primati uplate, master nekloniran wrote: od kad to, ja primam platu na visu
a dodijalo mi se ganjati, nikad da stignem poslije posla da uplatim na rf, ovako na bankomat i uplati kad hoces
visa ce ti raditi dok ne istkne, nakon toga vise nema vise, samo master
ne znam, valjda neki ugovori, veliki poslovi i talovi, ko zna
- kloniran
#4231 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
sranje veliko, da hoce ovi supci sa rf makar jedan bankomat za uplate ubaciti u sarajevo, evo sad treba nesto da narucim i fali mi lovequarterback wrote:visa moze primati uplate, master nekloniran wrote: od kad to, ja primam platu na visu
visa ce ti raditi dok ne istkne, nakon toga vise nema vise, samo master
ne znam, valjda neki ugovori, veliki poslovi i talovi, ko zna
danas izasao s posla da uplatim, u banci ko u kosnici, okrenuo se i izasao
-
quarterback
#4232 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
ja sam prebacio na RF, nakon ovoga sa Visom, blizu mi je pa kad prodjem provirim kakva je situacija unutrakloniran wrote:sranje veliko, da hoce ovi supci sa rf makar jedan bankomat za uplate ubaciti u sarajevo, evo sad treba nesto da narucim i fali mi love
inace jeste, guzve su velike ako si pored neke popularne poslovnice
- kloniran
#4233 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
isao ja maksuz da pitam za bankomate sa mogucnoscu uplate, kaze meni lik nemamo to al imamo bankomate mjenjacnicequarterback wrote:ja sam prebacio na RF, nakon ovoga sa Visom, blizu mi je pa kad prodjem provirim kakva je situacija unutrakloniran wrote:sranje veliko, da hoce ovi supci sa rf makar jedan bankomat za uplate ubaciti u sarajevo, evo sad treba nesto da narucim i fali mi love
inace jeste, guzve su velike ako si pored neke popularne poslovnice
koji ce mi đavo mjenjacnica
-
Saka
#4234 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
To ti je ono "nemamo toalet papira, al imamo šmirgl papira". Ja sam ih pitao prije 5-6 godina za automate za uplate i tad su mi rekli nešto tipa: "uh, još i to...". 
Nikad RF. Ima i drugih koji daju Visu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nikad RF. Ima i drugih koji daju Visu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- sinus
#4235 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Izgleda kako kome. Neki dan istekla kartica, dodao novu odnosno samo novi datum i tri sigurnosna broja. Obavljena kupovina bez problema, i pare legle prvog na karticu bez problema.quarterback wrote:trebajao_situacije wrote:jeste vi sigurni da se treba taj kod ukucati kao prvi put, ja dobio novu visa karticu prije par mjeseci odmah dodana i piše novi datum, ukucao csc kod sa pozadine kartice. nisam ništa naručivao od tad, a sad hoću nešto da naručim pa da ne bude problem ima samo nova kartica na paypalu stare nemaquarterback wrote:pardon, sada vidim da je moram potvrditi, do mene...
hm... ne da mi da uklonim staru karticu
profil 100% popunjen
-
quarterback
#4236 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
sinus wrote:Izgleda kako kome. Neki dan istekla kartica, dodao novu odnosno samo novi datum i tri sigurnosna broja. Obavljena kupovina bez problema, i pare legle prvog na karticu bez problema.
cool
- _Reds_
#4237 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Imam slijedeću situaciju. Imam neki sredstava na paypal računu. Visa mi je istekla ova Unicredit i dobio sam Mastercard. Prijavio je na paypal.
Sada hoce li ova sredstva stajati na paypal računu sve dok ja ne prijavim neku Visa karticu ???
Ili mogu li ovu lovu poslati nekome ko ima Visu pa on da povuče ??
Sada hoce li ova sredstva stajati na paypal računu sve dok ja ne prijavim neku Visa karticu ???
- kloniran
#4238 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
pa mozes ti poslati lovu na drugi paypal racun, samo pazi da uracunas i troskove_Reds_ wrote:Imam slijedeću situaciju. Imam neki sredstava na paypal računu. Visa mi je istekla ova Unicredit i dobio sam Mastercard. Prijavio je na paypal.
a za mastercard ne znam kako ide to je kolega iznad objasnjavao
- kloniran
#4239 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
kad je ovo paypal uveo placanje direktno karticom 
-
Saka
#4240 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Davno, ali nisu dali svim zemljama. Sad su s novim interfaceom izgleda dali svima.kloniran wrote:kad je ovo paypal uveo placanje direktno karticom
I prije si mogao samo određeni broj kupovina bez otvaranja PayPal računa, ne znam jesu li to promijenili sada.
- kloniran
#4241 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
meni na svim kupovinama stoji opcija da placam karticom, valjda su otvorili za sveSaka wrote:Davno, ali nisu dali svim zemljama. Sad su s novim interfaceom izgleda dali svima.kloniran wrote:kad je ovo paypal uveo placanje direktno karticom
I prije si mogao samo određeni broj kupovina bez otvaranja PayPal računa, ne znam jesu li to promijenili sada.
- perfect_guy
#4242 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
hoću da povežem Visu i dobijem: This card is not accepted. Please use a different card.
do čega može biti?
do čega može biti?
- Reuf-Refko
#4243 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Dobio sinoc uplatu iz USA $1030...prodao google račun sa igricom, sad uplata stoji u "pending" statusu, sad me zanima kad cu moći isplatit, i hoce li mi naplatit proviziju sa isplatu jer sam vec platio proviziju na uplatu $47. Ima li paypal neko redovno "čišćenje" računa, tako da ne moram plaćati proviziju, s tim da ne bi čekao predugo jer šta znam možda se ovaj predomisli pa blokira isplatu ?
jer kakve dokaze mogu ponudit da sam prodao google racun, nemam nikakv opipljiv materijal 
- pepeljara
#4244 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ima jednom mjesecno. Podesis i onda ti on prebaci pare na karticu bez provizije.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- Reuf-Refko
#4245 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
A koliko dugo ce biti u statusu pending, 21 dan?
- Kiki_Musampa
#4246 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
I mene ovo interesuje,platio sam nešto za badžu i on mi poslao novce preko paypala...pa nije valjda da moram mjesec čekati?Reuf-Refko wrote:A koliko dugo ce biti u statusu pending, 21 dan?
-
underground
#4247 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pa ako ih znate, oni koji su platili samo odu u detalje te transakcije i kliknu na Confirm i uplata vam bude dostupna odmah.
Ovako bez toga, odete u detalje te uplate i pise vam kada bi trebalo biti 'oslobodjeno'
Ovako bez toga, odete u detalje te uplate i pise vam kada bi trebalo biti 'oslobodjeno'
-
Saka
#4248 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Piše to sve na ovim stranicama, znam da je teže naći ali ima i search.
Na pending stoji do mjesec dana, a ide odmah na available ako kupac klikne na "Confirm receipt" dugme pored vaše transakcije. Nakon što ode na available možete pare povući odmah uz naknadu od $5 ili čekati prvi sljedeći prvi u mjesecu kad se automatski povlači na karticu bez naknade.
Na pending stoji do mjesec dana, a ide odmah na available ako kupac klikne na "Confirm receipt" dugme pored vaše transakcije. Nakon što ode na available možete pare povući odmah uz naknadu od $5 ili čekati prvi sljedeći prvi u mjesecu kad se automatski povlači na karticu bez naknade.
- Reuf-Refko
#4249 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
ovako, pise da traje 21 dan, al mozes oznaciti kao da je isporuka procesuirana, pretpostavljam da ce u tome slucaju on dobi poruku da potvrdi taj status i onda mozes imati raspolozivo brze, ako se ne varam 7 dana...
-
rangoj
#4250 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ma da, saljem Invoice svakog mjeseca.toure123 wrote:Jel saljes invoices kao i ja ili...?
Neko vrijeme (skoro 3 godine) sam invoice slao uvijek 1. i 15. i novac je uvijek stizao u isto vrijeme (u formi plate, isti iznos). Sada saljem otprilike jednom u dvadeset dana (svakih 20-tak dana, +- nekoliko dana) i mjesecno zaradjujem jos vise (> $ 2000, od 2000 do 2600/mj) ali jebe se paypal-u...