NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ave, Nijaz!

#4226 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Ave, Nijaz! »

Djokej wrote: Igra li im onaj istetovirani kriminalac, Anderson??
Nije ab kriminalac, malo se covjek drogirao, nista strasno.

Centarska linija je malo rovita, nisu 100% spremni, pogotovo K-Mart, a tezak psiholoski udarac je
i bolest Trenera.

Konkretno, Birdman se vraca polako, igrao je solidno protiv SAS, sinoc malo slabije.
tornjak-bosanski

#4227 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by tornjak-bosanski »

Malo zagrijavanje za playoff

Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#4230 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Admir_1984 »

Ave, Nijaz! wrote:
Djokej wrote: Igra li im onaj istetovirani kriminalac, Anderson??
Nije ab kriminalac, malo se covjek drogirao, nista strasno.

Centarska linija je malo rovita, nisu 100% spremni, pogotovo K-Mart, a tezak psiholoski udarac je
i bolest Trenera.

Konkretno, Birdman se vraca polako, igrao je solidno protiv SAS, sinoc malo slabije.
Unistavaju sunsi najbolju ekipu u istoriji kosarke :-)
Ave, Nijaz!

#4231 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Ave, Nijaz! »

Admir_1984 wrote:
Ta poluamaterska ekipa nema sta traziti protiv Denvera, samo da se igraci malo dozovu. 8-)
LSD

#4232 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by LSD »

Bogami Phoenix sinoc dođe do cetvrte pozicije i prednosti domaceg terena u susretima sa Denverom.
22 razlike razlupaše Nuggetse sa pola snage.
Predviđan reprizu prošlogodišnjeg finala...iako nema Bynuma ,Lakersi ce pomesti citav zapad ali u velikom finalu ce to biti teže bez Bynuma...Orlando bi mogao biti šampion ove sezone.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4233 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Tomahawk11 »

Ave, Nijaz! wrote:
Admir_1984 wrote:
Ta poluamaterska ekipa nema sta traziti protiv Denvera, samo da se igraci malo dozovu. 8-)
Dok se oni dozovu, playoff ce biti proslost za njih. Poderace ih Sunsi ko siroce napolitanku :oops:
Kakav crni Denver, oni su prosjecna ekipa bez Mela.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4234 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Tomahawk11 »

Tomahawk11 wrote:
Ave, Nijaz! wrote:
Admir_1984 wrote:
Dok se oni dozovu, playoff ce biti proslost za njih. Poderace ih Sunsi ko siroce napolitanku :oops:
Kakav crni Denver, oni su prosjecna ekipa bez Mela.
Edit: finale LAL - Cavs 8-)
B34R

#4235 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by B34R »

Dallas ce da pomete playoff garancija....
tornjak-bosanski

#4236 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Denver ako zeli nesto napraviti ove godine Melo mora biti na LBJ-om nivou ;30p, 7sk,7as - sto je lako moguce, Smith se mora iskontroslisati u sutu, a ostali pokupiti skokove i odbranu odigrati. Da se ne lazemo, Billups ce razvaliti Nasha, a bez njega Amare je prosjek.

Lakersi prvaci Zapada, i nadam se lige, ali Orlando je opaka ekipa, imaju sirinu i da se Vince ne povrijedi mogu uzeti naslov u 7 utakmica protiv Lakersa. CLE max im je finale istoka, onda ce Mo i West podbaciti u sutu(pogotovo Mo, tremaros),a ona zivotinja pokusati sam i skontati po ko zna koji put da ne moze.

U svakom slucaju preeeedobar playoff nas ocekuje.

Pozdrav
tornjak-bosanski

#4237 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

B34R wrote:Dallas ce da pomete playoff garancija....
Fantastican posao su uradili sa Butlerom,napokon izgledaju kao ekipa koja bi mogla nesto napraviti, ali Lakersi imaju Odoma i Artesta da cuvaju Nowitzkog, naizmjenicno ce ga izmoriti. Terry ce unistiti vanjsku liniju Lakersa. Ako se jos Bynum vrati gotovi nema ih nigdje jer su ofanzivno pod kosem puno losiji od Lakersa.
B34R

#4238 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by B34R »

tornjak-bosanski wrote:
B34R wrote:Dallas ce da pomete playoff garancija....
Fantastican posao su uradili sa Butlerom,napokon izgledaju kao ekipa koja bi mogla nesto napraviti, ali Lakersi imaju Odoma i Artesta da cuvaju Nowitzkog, naizmjenicno ce ga izmoriti. Terry ce unistiti vanjsku liniju Lakersa. Ako se jos Bynum vrati gotovi nema ih nigdje jer su ofanzivno pod kosem puno losiji od Lakersa.
Nije losa analiza, ipak sport je to, ishod ce se znati kad se sve zavrsi, a ja se nadam u prilog dallasu jer citav svoj zivotni vijek navijam za njih, i napokon se cine dovoljno jakim da neshto trgnu,a steta i za dirka tako konstantno dominirajuci igrac a nema prsten (znam bilo je i vecih bez prstena) ;)
Neelix

#4239 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

pa to sto ti citav zivot navijas za njih sigurno nije nikakav argument, da mozes reci, "pomesce playoff" :-) :roll:
Last edited by Neelix on 14/04/2010 18:52, edited 1 time in total.
B34R

#4240 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by B34R »

Neelix wrote:pa to sto ti citav zivot navijas za njih sigurno nije nikakav argument, da mozes reci, "pomesce zapad" :-) :roll:
Nije da ga vec nisu pomeli...... Al necemo cjepidlaciti, naravno ne moras sve bukvalno shvatati ;)
Neelix

#4241 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

jelde, ubjedljivo su prvi :-)
B34R

#4242 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by B34R »

Neelix wrote:jelde, ubjedljivo su prvi :-)
hehehe posteno, al ubjedljivo su konkurentni za naslov ;)
Ave, Nijaz!

#4243 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Ave, Nijaz! »

Na Zapadu je samo siguran LAL-OKL, ako se ne varam?!

Hmmmmmmmmm?

Kobea zeza povreda,ne znam zasto ga sad nesto forsiraju, trebao ga je Phil mozda pustit da se odmara, al' zna covjek,
jebaji ga, ja bi volio da nikako ne igra playoff.

OKL je neiskusna ekipa i to je najveca prednost iskusnih Lakersa sad u playoffu gdje su zivci najvazniji.

Na kecu je definitivno OKL u prednosti jer West dominira nad Fisherom pa skoro u svim segmentima, naravno, osim u hladnokrvnosti gdje je Fisher bezbroj puta pogadao za pobjede dok ga je ovaj gledao na TV-u.

Nisam sada siguran, al' mota mi se po glavi da LAL nije igrao napadacki bajno protiv OKL i da su bili oko 90 poena u tim utakmicama. Dobra je to odbrana, a pitanje je koliko ce KD biti raspolozen da iskoristi tu dobru odbranu.
Na pocetku sezone je imao ocajan sut, al' se popravio kako je sezona odmicala i mislim da ce bit 25+ prosjek poena u ovoj seriji. Ona djeca se sad furaju na njeg pa mi nije nesto omiljen, al' eto nadam se da ce pomest LAL.
Bojka OKL, visoke pozicije, digose Hardena na draftu, a mogli su HAsheema koji bi mnogo vise napredovao kod njih nego u MEM, al eto.. Kazu da ce Harden biti novi Joe Johnson. Ne znam, nadam se da hoce, simpatican je igrac, nesto u fazonu DeShawn Flamethrower Stevensona.

Istok sam skroz slabo upratio, al' eto.
Orlando mi je manje drag, nego prosle sezone i vjerujem da su pogrijesili sa HEdom i Leeom, mozda bi bili i prvi da su ostavili proslogodisnji roster uz dodatak, mozda Barnesa. Ono sto mi se svida jeste veca minutaza JJ-a, a i
Ron Jeremy je legenda ziva, neki me prosle godine proglasise cak i njegovim asistentom.
Mislim da na Istoku Boston ide all the way, dominantni su.

Come on Denver!
B34R

#4244 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by B34R »

Ave, Nijaz! wrote:Na Zapadu je samo siguran LAL-OKL, ako se ne varam?!

Hmmmmmmmmm?

Kobea zeza povreda,ne znam zasto ga sad nesto forsiraju, trebao ga je Phil mozda pustit da se odmara, al' zna covjek,

OKL je neiskusna ekipa i to je najveca prednost iskusnih Lakersa sad u playoffu gdje su zivci najvazniji.

Na kecu je definitivno OKL u prednosti jer West dominira nad Fisherom pa skoro u svim segmentima, naravno, osim u hladnokrvnosti gdje je Fisher bezbroj puta pogadao za pobjede dok ga je ovaj gledao na TV-u.

Nisam sada siguran, al' mota mi se po glavi da LAL nije igrao napadacki bajno protiv OKL i da su bili oko 90 poena u tim utakmicama. Dobra je to odbrana, a pitanje je koliko ce KD biti raspolozen da iskoristi tu dobru odbranu.
Na pocetku sezone je imao ocajan sut, al' se popravio kako je sezona odmicala i mislim da ce bit 25+ prosjek poena u ovoj seriji. Ona djeca se sad furaju na njeg pa mi nije nesto omiljen, al' eto nadam se da ce pomest LAL.
Bojka OKL, visoke pozicije, digose Hardena na draftu, a mogli su HAsheema koji bi mnogo vise napredovao kod njih nego u MEM, al eto.. Kazu da ce Harden biti novi Joe Johnson. Ne znam, nadam se da hoce, simpatican je igrac, nesto u fazonu DeShawn Flamethrower Stevensona.

Orlando mi je manje drag, nego prosle sezone i vjerujem da su pogrijesili sa HEdom i Leeom, mozda bi bili i prvi da su ostavili proslogodisnji roster uz dodatak, mozda Barnesa. Ono sto mi se svida jeste veca minutaza JJ-a, a i
Ron Jeremy je legenda ziva, neki me prosle godine proglasise cak i njegovim asistentom.

Come on Denver!

sto se tice kobe-a on ce odmarati zadnje dvije tekme, to je najavljeno...
tornjak-bosanski

#4245 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Ave, Nijaz! wrote:Na Zapadu je samo siguran LAL-OKL, ako se ne varam?!

Hmmmmmmmmm?

Come on Denver!

Svi su bolji na kecu od Lakersa, nazalost. ipak Lakersi to dobijaju u max 5 utakmica, djeca nemaju sanse. Evo govore da bi i Byunum trebao se vratiti. Durantula bi mogao postizati preko 25, ali procenat je u pitanju. Mislim da ne moze imati prosjek kao u sezoni, losiji sigurno.
tornjak-bosanski

#4246 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Evo finog spiska mladih igraca, ima i onih koji trenutno igraju u NBA, ali i ostalih. Nisam previse pratio situaciju oko drafta, ali ovaj Wall je haman predobar. Zivotinja.

http://www.monitor.hr/clanci/covjek-koj ... ost/30871/
Neelix

#4247 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

Sjecas se ciki na pocetku sezone kad si rekao da su ti gromovnici "simpaticni", pa kad sam i ja rekao da su i meni simpaticni, ti "predje" na Wizardse kao svoju drugu ekipu :D

zajeb :D

Ne treba previse gledati na lose rezultate Lakersa u zadnje vrijeme. Njima nije TREBALA pobjeda ima mjesec. Kako su skontali da nece moc stic Cavse, tako su se i poceli zajebavat. Mamba nece dopustit da ovo ode u vise od 5 utakmica.
lerdi

#4248 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by lerdi »

Neelix wrote:Sjecas se ciki na pocetku sezone kad si rekao da su ti gromovnici "simpaticni", pa kad sam i ja rekao da su i meni simpaticni, ti "predje" na Wizardse kao svoju drugu ekipu :D

zajeb :D

Ne treba previse gledati na lose rezultate Lakersa u zadnje vrijeme. Njima nije TREBALA pobjeda ima mjesec. Kako su skontali da nece moc stic Cavse, tako su se i poceli zajebavat. Mamba nece dopustit da ovo ode u vise od 5 utakmica.
Nele nije baš da im nije trebalo. Ako gledaš nekako realno na sa istoka bi trebali Cavsi ili Orlando u finale, a obje ekipe imaju bolji omjer od Lakersa što znači prednost domaćeg terena u finalu. Šta više imali su bolji omjer od Orlanda ali su ga upravo u zadnjih mjesec dana pokvarili.

Ovi moji Bullsi nisu normalni. Pa bolje im je bilo da idu na draft lutriju nego da se brukaju protiv Cavsa, al eto.
Ave, Nijaz!

#4249 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Ave, Nijaz! »

Neelix wrote:Sjecas se ciki na pocetku sezone kad si rekao da su ti gromovnici "simpaticni", pa kad sam i ja rekao da su i meni simpaticni, ti "predje" na Wizardse kao svoju drugu ekipu
Ma simpaticni su oni meni bili, a sad ih raja uzdise ono underdog pa mi nisu nesto gotivni.

Joj, Carobnjaci, ispusise prosle godine na lutriji, ne mogu to da prezalim, a i ekipa im se raspade.
Arenas-Stevenson-Butler-Jamison-Hare
Zajedno sa Milerom, Blachem(valjda se tako pise) sigurno ima mjesta u playoffu, ali niz nespretnih okolnosti i
eto. Bas su bili dobro posli sezonu, steta.
Nadam se da ce Harden postati veliki igrac, simpatican mi je.
lerdi wrote:Ovi moji Bullsi nisu normalni. Pa bolje im je bilo da idu na draft lutriju nego da se brukaju protiv Cavsa, al eto.
Nije Bullsima ove sezone bitan taj draft, imaju Rosea,Noaha, Denga(mozda ostane i Kirk), a najavili su da ce ici debelo prko salary capa, te se prica da su
zainteresovani za Wadea, koji je dijete Chickaga i zainteresovan je za povratak, i mozda Bosha, sto opet zavisi
od New Yorka.

Znaci, velike tradeove treba ocekivati u Bullse i Knickse. :thumbup:

------------------------------

Je li ko upratio onog Turcina, centar, 17 god.
Valjda ce ga Bosa pozvati u repku na SP da ga gledamo.

Ozbiljno sam razmisljao da se ispalim u Tursku na SP, kupio bi dres Brazila, Nene i navijao sa njihovim navijacicama. :dance:
tornjak-bosanski

#4250 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Evo i konacnog poretka:

Lakers - Thunder - Lakersi uzimaju u 5.
Dallas - Spurs - Zafrkano pravo, ako uzmemo u obzir zadnjih par godina SAS je u prednosti, ali s Butlerom Dallas u 7. Vjerovatno najbolje utakmice prve runde.
Suns - Blazers - Bez Roya nemaju prevelike sanse. Sunsi u 6 prolaze dalje.
Nuggets - Jazz - Uz spremnog Martina i Andersena Denver bi mogao zaustaviti Boozera. Williams i Billups kljucni matchup. Ne znam koliko se Billups moze nosti sa Williamsom. Kirilenko ne moze zaustaviti Mela. Denver u 7.

Cavaliers - Bulls - Cavsi u 4.
Magic - Bobcats - Magic u 4
Hawks - Bucks - Bez Boguta Bucksi mozda dobiju jednu utakmicu, mada sumnjam. Hawks u 5.
Celtics - Heat - Wade ce se izivljavati na Celticsima , ako odigraju dobru odbranu mogli bi iznenaditi. Boston se mora probuditi, ako ne, ovo im je max. Mislim da hoce. Boston u 6.
Post Reply