Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
P308

#4226 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by P308 »

Sumnjam da ces ista postici time sto ces nazvati, ali eto probaj :)
VenomousV

#4227 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by VenomousV »

zato sto sam (debil) htjela da budem fina i kulturna :roll:

ne moram nista postici tim prijavljivanjem al' hocu radi sebe :)
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#4228 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Zviz »

Ima li dijaspore koja dodje da voza taksi po BiH tokom "godisnjeg odmora" ? Ovdje pukla prica pa zato pitam.
muha_sa

#4229 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by muha_sa »

Zviz wrote:Ima li dijaspore koja dodje da voza taksi po BiH tokom "godisnjeg odmora" ? Ovdje pukla prica pa zato pitam.
što pitaš, da ih ošmekaš pa da im zveknu kakvog poreza :? :-) :lol:
insomnia78

#4230 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by insomnia78 »

Haha

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
amidzazeher

#4231 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by amidzazeher »

muha_sa wrote:
Zviz wrote:Ima li dijaspore koja dodje da voza taksi po BiH tokom "godisnjeg odmora" ? Ovdje pukla prica pa zato pitam.
što pitaš, da ih ošmekaš pa da im zveknu kakvog poreza :? :-) :lol:
:lol: :lol:
Ovo samo Danska ili? :?
Ommadawn

#4232 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ommadawn »

Ma raja svasta prica, pusti bolan... Mozda oni sto su se prijevremeno penzionisali u Danskoj. Provjeri ti to ;)
Nika_Vos

#4233 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Nika_Vos »

Iskustvo iz prošlog tjedna:
Stigli na aerodrom pa načitani foruma nismo uzeli ni jedan taksi koji tamo stoji već pozvali Samir i Emir Taxi: korektni, pošteni, prijatni, ljubazni JEDINO rekli na centrali dolazi taxi za 10 minuta a to je bio dooobrih 15 minuta :D do Čaršije nas je vožnja izašla 15.00 KM.
Posle smo još jednom zvali istu službu za vožnju po gradu, vozila je jedna gopsođa IZUZETNA ... sve pohvale :izet:
Za povratak na aerodrom su nam iz hostela pozvali Žuti Taksi ... malo je "produžio" put i na kraju nam tražio više para nego što je pisalo na taksimetru na retovizoru !!! Žuti Taxi JOK :run:
muha_sa

#4234 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by muha_sa »

Nika_Vos wrote:Iskustvo iz prošlog tjedna:
Stigli na aerodrom pa načitani foruma nismo uzeli ni jedan taksi koji tamo stoji već pozvali Samir i Emir Taxi: korektni, pošteni, prijatni, ljubazni JEDINO rekli na centrali dolazi taxi za 10 minuta a to je bio dooobrih 15 minuta :D do Čaršije nas je vožnja izašla 15.00 KM.
Posle smo još jednom zvali istu službu za vožnju po gradu, vozila je jedna gopsođa IZUZETNA ... sve pohvale :izet:
Za povratak na aerodrom su nam iz hostela pozvali Žuti Taksi ... malo je "produžio" put i na kraju nam tražio više para nego što je pisalo na taksimetru na retovizoru !!! Žuti Taxi JOK :run:
jel vama bilo lijepo u Sarajevu :? :)
Nika_Vos

#4235 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Nika_Vos »

muha_sa
bilo nam je PRE lijepo (u kratkoj posjeti) :)
Sodom1

#4236 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Sodom1 »

Odlicno je da od foruma ima koristi
muha_sa

#4237 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by muha_sa »

Nika_Vos wrote:muha_sa
:thumbup: :-D

dodjite nam opet :-D
Jon Spencer

#4238 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Pa naravno da vam je bilo lijepo potrošili ste po 100 eura hadžijali se, opijali, vozali taxijem, pušili nargile, žderali ćevape bez luka, sažaljevali nas gledajući ratni tunel, vozili kočijom na vrelo bosne. Nikakve fajde od vas, hostel na vas naravno nije platio porez ni taxu, vozali se žutim taxijem koji nema niti jedno legalno vozilo niti prijavljenog vozača, samo bezveze zauzimate mjesto po čaršiji dok se bogata braća iz Kuvajta i ostalih bratskih zemalja moraju gurati u redovima zbog vas! Sličan ili skromniji ekvivalent provoda u ZG (ako je to moguće ZG i provod u istoj rečenici) bi te došao najmanje 5oo ojra.
titinho

#4239 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by titinho »

Jon Spencer wrote:
Pa naravno da vam je bilo lijepo potrošili ste po 100 eura hadžijali se, opijali, vozali taxijem, pušili nargile, žderali ćevape bez luka, sažaljevali nas gledajući ratni tunel, vozili kočijom na vrelo bosne. Nikakve fajde od vas, hostel na vas naravno nije platio porez ni taxu, vozali se žutim taxijem koji nema niti jedno legalno vozilo niti prijavljenog vozača, samo bezveze zauzimate mjesto po čaršiji dok se bogata braća iz Kuvajta i ostalih bratskih zemalja moraju gurati u redovima zbog vas! Sličan ili skromniji ekvivalent provoda u ZG (ako je to moguće ZG i provod u istoj rečenici) bi te došao najmanje 5oo ojra.
Ili u Makarskoj, sjednes u Taxi , pocetna cijena 28 kuna. Kilometar mislim 15 kuna. Pa izvoli. Hoces li Bus il Taxi.

Al neka nama turista, treba ih dzaba vozat. haha
Jon Spencer

#4240 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

titinho wrote:
Jon Spencer wrote:
Ili u Makarskoj, sjednes u Taxi , pocetna cijena 28 kuna. Kilometar mislim 15 kuna. Pa izvoli. Hoces li Bus il Taxi.

Al neka nama turista, treba ih dzaba vozat. haha
Dubrovnik da ne spominjemo, bez trocifrenog broja ojra nisi nigdje prispio.

Ovo su naši elitni turisti i lutalice bježe od njih jer ih nemaju za šta ujesti. Po forumima se informiše da ga ko, ne do bog za marku ne zakine. A smiju se stipsama česima kad zagledaju cjenovnike po kafanama!?
strong69

#4241 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by strong69 »

Jon Spencer wrote:
Zemljo, otvori se. Vozi taxi. Mani se ekonomije.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
thekupus

#4242 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by thekupus »

Jon Spencer wrote:
koja si ti seljacina teska, isto oni kojima smetaju turisti iz BiH na Jadranu, fakat papak
thekupus

#4243 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by thekupus »

osim ako ne ironiziras upravo te reakcije "susjeda", u tom slucaju svaka cast
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#4244 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Matijevic_Vlado »

nije on seljacina nego taxista :mrgreen: . uvijek imas gore od goreg
thekupus

#4245 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by thekupus »

Ja imam jedno pozitivno iskustvo sa vozacem Sarajevo taksija. Nedavno sam bio u svom autu i htio da se ukljucim u ulicu Mula Mustafe Baseskije iz one strme ulice Edhema Mulabdica, ali buduci da sam izasao na sine a tramvaj brzo isao prema meni ubacim u rikverc i krenem unazad, slucajno udarajuci u novo novcato auto. Izlazim, svjestan da sam pogrijesio, i kad sam jos skontao da je taksista kontam da ce biti belaj odmah (u tom trenutku jos nemam pojma da li sam napravio vecu stetu). Taksista (mlad, oko 30 godina, mozda cak i manje) izlazi, a ja mu govorim: "E izvini jarane, stvarno nemam pojma kako mi se desi, bas sam levat" a on totalno smiren govori: "Ma sacekaj da vidimo ima li ikakve stete, de pomakni auto naprijed".

Kad ono fakat nema nista, tablica mu ulubljena malo, lik se nasmijao, pozdravio i vratio u auto.

Iznenadila me super reakcija, nimalo agresivna, iako je auto novo a udarac se cuo, plus greska mi je fakat levatska bila.
Sodom1

#4246 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Sodom1 »

Znaci fora je potrositi sto vise love .Naravno niko si i nista ako ne dopustis da te taxisti oderu ko janjca
Jon Spencer

#4247 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Sodom1 wrote:Znaci fora je potrositi sto vise love .Naravno niko si i nista ako ne dopustis da te taxisti oderu ko janjca
Evo pitaj ovog stronga on je prejak ekonomist vjerujem da će ti znati objasniti u čemu je fol. A u međuvremenu napuni rezervoar i vozaj besplatno turiste sa aerodroma, naravno povedi ih sve kući na ručak i konak. Na rastanku im naravno kupi neki suvenir jer ipak si ti počašćen njihovim dolaskom.
Jon Spencer

#4248 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

thekupus wrote:Ja imam jedno pozitivno iskustvo sa vozacem Sarajevo taksija. Nedavno sam bio u svom autu i htio da se ukljucim u ulicu Mula Mustafe Baseskije iz one strme ulice Edhema Mulabdica, ali buduci da sam izasao na sine a tramvaj brzo isao prema meni ubacim u rikverc i krenem unazad, slucajno udarajuci u novo novcato auto. Izlazim, svjestan da sam pogrijesio, i kad sam jos skontao da je taksista kontam da ce biti belaj odmah (u tom trenutku jos nemam pojma da li sam napravio vecu stetu). Taksista (mlad, oko 30 godina, mozda cak i manje) izlazi, a ja mu govorim: "E izvini jarane, stvarno nemam pojma kako mi se desi, bas sam levat" a on totalno smiren govori: "Ma sacekaj da vidimo ima li ikakve stete, de pomakni auto naprijed".

Kad ono fakat nema nista, tablica mu ulubljena malo, lik se nasmijao, pozdravio i vratio u auto.

Iznenadila me super reakcija, nimalo agresivna, iako je auto novo a udarac se cuo, plus greska mi je fakat levatska bila.
Nije to naš taxista to je neki divljak.
Jon Spencer

#4249 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Matijevic_Vlado wrote:nije on seljacina nego taxista :mrgreen: . uvijek imas gore od goreg
Sa ovim postom na toj ljestvici zauzimaš jedno 3 mjesta ispod ove dvije kategorije.
drug_profi

#4250 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drug_profi »

Odlicno. Samo nastavi docaravati taj mentalitet.

----------------------------------
...debelim prstima s male tastature...
Post Reply