Vuk ili majusni blento wrote:
Aha. Dežurni smrad je našao za shodno da u cijelu laž umješa dozu rasizma i nacionalizma. "Potomci pra-ilira" buhahahahaahahahahahahhahahahahahahahahaaaahahahhaahHAHAHAHh
Nema mi nista sladje nego kad im pogodim “zicu”.

Ovaj cak poceo i urlikat. Pa da nismo to potomci …”pra - slavena” mozda? Jeli, majusni blento

. A to ko biva tebi smeta sto se smatram potomkom “pra – ilira”? Pa kakav je to rasizam I nacionalizam? Ti ko oni sa beogradskog radio programa B – 92 sto su Semira proglasili muslimanski nacionalistom.
hah... Hajde "rasno podobni" uzmi neku relevantnu literaturu pa se informiraj o porijeklu stanovnika Balkana i koliko to antrpološko porijeklo ima veze sa stvaranjem i definiranjem političkih nacija u 19. i 20-om vijeku na Balkanu.
Pa hajde, reci mi ime autora I naziv literature? Ili jos bolje, ti nam reci kojeg smo mi porijekla, a kojeg su srbi I hrvati? (ne katolici I pravoslavci, vec srbi I hrvati)
Baš si duhovit. Vuk je pregledao analize i pročitao geološke izvještaje...
Ma pregledao si ti I procitao q… moj. Mozda I jesi ali ko da I nisi, pa je to isti q..
I ne pada mi na pamet da učestvujem u luđačkim,
Vidi ovoga! Ko ovo neko njega zvao pa on nece.
Ni prije ni poslije zadnjeg ledenog doba na ovim prostorima nije bilo nikakvog mora, o rasno čisti, al' pameću neobdareni. Zadnje ledeno doba završilo se cirka 10 000 g. p. n. e. Prije toga kopno je postojalo u Dalmaciji, a današnji otoci su bili brda te nizine. Kada su se ledenjaci počeli topiti obala je poprimila današnji oblik, ali ovdje nikakvog mora, beno jedna benasta, "pra ilirska", nije bilo. Hajde, lijepo, barem "Hiljadu zašto, hiljadu zato" u ruke i pobrini se da se više ne provaljuješ ovako.
kekec wrote:
Imate pravo na jos jednu teoriju.
Cernice, ocigledno je da ti pojma nemas ni sta je Ledeno doba,
ni koje i kakve posljedice je isto ostavilo. Lupetas majstore.
Cuj nivo vode se podigao ( a brdo visoko preko 200 m).
Pa gdje je ta voda, gdje pobjeze?
Djeco moja, zasto je vama sluzila skola?
Da bjezite sa casova?
Sve strucnjak do strucnjaka!
Piramide su napravljene prije kraja ledenog doba. Otapanjem leda I nivo vode se podigao. Tada je veci dio danasnje Bosne I Hercegovine bio sastavljen sa Jadranskim basenom. Dokaz tome su mnogobrojne halke na vrhovima planina koje mozemo naci u nasoj zemlji. Civilizacija u evropi se sirila sa juga prema sjeveru, a ne obratno.
Ali o tome ce Fondacije vec govoriti u skorom periodu, a mogu i ja na ovom forumu.