Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Qler

Post by Qler »

hebo te ovaj helo ne razlikuje đi dž :D mozda i mijesa Š i Ž :D

nego, eto izgleda tu je piramida.. ovi sto su govorili da je nema sad su malo u dilemi.. ovi sto su govorili da je ima... sa su na konju... ja dok se sve definitivno ne zavrsi i ne ukaze piramida ili ne kazu da su pogrijesili nemam neko misljenje... daj boze da je tu... ako je nema hebi ga :) izidat cemo je :)

e sad jedno pitanj:

ako je toliko vijekova bila zatrpana piramida kako su te ploce tako plitko pod zemljom... mislim ja sam kopo' dublje baste :D samo mi to nije jasno kod ovih slika. kako su tako plitko te ploce?!?! :roll:
shin

Post by shin »

Negdje su ploce na 2.5m dubine, nije jednako.
kekec

Post by kekec »

ATLANTIDA !!!!
Bravo, bravo bravo!
"Svemir i ljudska glupost nemaju granica"

PIRAMIDE - Tema koja sve vise i vise zaokuplja i hipnotise bosansku javnost. Tema koja ima
( da li samo to ) za cilj da skrene paznju sa aktuelnih problema kako drzave, tako i obicnog covjeka.
Zaboravljeni su ustavni amandmani, broj nezaposlenih se popeo na pola miliona, kriminal cvjeta,
PDV smanjuje kupovnu moc gradjana sa nizim primanjima do te mjere da se isti osjecaju izgubljeni,
bespomocni i dezorjentisani, strajkaci pred Parlamentom mogu komotno u licnu kartu upisati
novu adresu: "plato ispred Parlamenta BiH bb"... I jos hiljadu drugih vaznih ili manje vaznih stvari
(strajkovi, stara devizna stednja, neisplacene plate i penzije, privatizacija, infrastruktura, auto-put,
Neum, Ploce, podijeljeno skolstvo, zakon o univerzitetu...)
Dolaze izbori, a takodje i vrijeme kada ce stranacki prvaci poceti posjecivati "piramide", slikati se
i pricati o svjetloj perspektivi Bosne koju ce obezbjediti piramida, pardon Atlantida.
itd, itd.

A vi, naivcine, odusevljavajte se kamenjem.
Svaka iskopana ploca je novo radno mjesto, nova kaznena prijava protiv korumpiranog...
Jest´, ali u Atlantidi.
kekec

Post by kekec »

Tripwire wrote:@ kekec ludost i tu kompaniju:
imam neki cudan filing da vi u zivotu picke niste vidili ....
da izvinete na ono vidili :)
Simpatican si lik, ali si se dobro zajebao. :-D

Da izvines na ono "zajebao". :D
Lace

Post by Lace »

a panonsko more?? ...gdje se ono prostiralo :-? :D
HOOLIGANS

Post by HOOLIGANS »

helo wrote:Evo još jedna friška informacija, naime poznata emisija koja ide na televiziji Hajat ( centralni dnevnik) koji vodi Senad Hadžifejzović je u svoju sljedeču emisiju pozvao Gospodina Semira Osmanagića i gospodžu Vejzlagić ( gospodža koja vodi Sarajevski muzej i koja demantuje Semirova istraživanja) Naime gosodža je odbila da gostuje u uglednom dnevniku (centralnom dnevniku) ( :? Bože zašto li je to uradila šta vi mislite :lol: ) iz razloga što če biti ismijana i ponižena do maksimuma. Dalje Senad Hadžifejzović poziva još " naše stručnjake" koji su bili cjelo vrjeme uz teoriju gospodže Vejzlagić da gostuju u emisiji ( Centralni Dnevnik) i dobiva opet od svakog odgovor negativan. Postavlja se pitanje zašto gospoda ne želi da ulazi u dijalog sa Semirom Osmanagiću. Sve u svemu gledajte u subotu Centralni dnevnik i sami vidite šta če se desiti i ko če stisnuti muda ako ih dotični imaju, da stupe u kontakt face tu face sa Semirom.
BRAVO
Nemam nikakvo misljenje o piramidi, niti trosim svoje vrijeme na razmisljanje da li je ima ili je nema, znacu za par godina ima li je ili nema( ima se o pametnijim stvarima razmisljati :D )
Ali odbijanje poziva svih strucnjaka na FACE TO FACE u CD koji su pricali da nema piramide je malo cudno, zar ne :-)
kekec

Post by kekec »

A wrote:Nevezano za piramidu - da li se nekom da izracunati koliku bi zapreminu vode predstavljala masa vode od aktuelnog nivoa mora, do najvise kote piramide, one sto ju je more potopilo, prije nego sto se povuklo. Jah, jos jedno pitanje - gdje se povuklo more?
Uzalud sva pitanja.
Nema se vremena odgovarati, iz dva razloga.
Prvi je: "U pitanju je Atlantida", a drugi, malo
prozaican: " Ne znaju odgovor". :)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:D Samo vi udarnicki nastavite sa zemljanim radovima. To sto se sada vidi, ... to su jos uvijek samo kamene ploce, koje nemaju formu piramide.
Kad je ocistite, pohvalit cemo vas ili, ... ako je ne bude, .... nastaviti zayebavat. :zzzz:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Lace wrote:a panonsko more?? ...gdje se ono prostiralo :-? :D
U visockoj niziji, ... :oops:
Lace

Post by Lace »

pape wrote:
Lace wrote:a panonsko more?? ...gdje se ono prostiralo :-? :D
U visockoj niziji, ... :oops:
pa pitam samo...sta me odmah zezas :D
max_power

Post by max_power »

kekec wrote:ATLANTIDA !!!!
Bravo, bravo bravo!
"Svemir i ljudska glupost nemaju granica"

PIRAMIDE - Tema koja sve vise i vise zaokuplja i hipnotise bosansku javnost. Tema koja ima
( da li samo to ) za cilj da skrene paznju sa aktuelnih problema kako drzave, tako i obicnog covjeka.
Zaboravljeni su ustavni amandmani, broj nezaposlenih se popeo na pola miliona, kriminal cvjeta,
PDV smanjuje kupovnu moc gradjana sa nizim primanjima do te mjere da se isti osjecaju izgubljeni,
bespomocni i dezorjentisani, strajkaci pred Parlamentom mogu komotno u licnu kartu upisati
novu adresu: "plato ispred Parlamenta BiH bb"... I jos hiljadu drugih vaznih ili manje vaznih stvari
(strajkovi, stara devizna stednja, neisplacene plate i penzije, privatizacija, infrastruktura, auto-put,
Neum, Ploce, podijeljeno skolstvo, zakon o univerzitetu...)
Dolaze izbori, a takodje i vrijeme kada ce stranacki prvaci poceti posjecivati "piramide", slikati se
i pricati o svjetloj perspektivi Bosne koju ce obezbjediti piramida, pardon Atlantida.
itd, itd.

A vi, naivcine, odusevljavajte se kamenjem.
Svaka iskopana ploca je novo radno mjesto, nova kaznena prijava protiv korumpiranog...
Jest´, ali u Atlantidi.
koja gomila gluposti... kakve veze ima piramida sa svim tim? Cuj piramida ima za cilj da skrene paznju sa aktuelnih problema u drzavi... :lol:

Evo ovako, dok se ne srede problemi u drzavi, trebali bi zabraniti internet, tv, radio, sport, nauku, skole, i sve drugo sto moze skrenuti paznju gradjana sa aktuelnih problema...
dzanum

Post by dzanum »

ma kekec, pusti pricu, ako je iskopa imacemo faraona Sam Ujedinitelj Osmanagic :-)

ej, fakat ljudi, ovo il je kameno brdo tj. celavo brdo-pljesevica, il je nesto golemo ispod

haj da vidimo sta je se ispod brda valja - ja kao posmatrac evo iz srca navijam za piramidu :lol:

ali kao ozbiljno bice mislim da je prije kakva ilirska gradina u pitanju- ma sta god da je nek se otkopa

a nasim vajnim naucnicima bih porucila da umjesto sto trune, idu tamo i prate radove (nadgledaju, da ne bi bilo sege-sale) + otmu one kamene blokove sto su raja sagradila podzid
evo sad sanse da se drzava pritisne i to cijelo podrucje (zajedno sa okolistem, naravno) zastiti
uuuhhh ljuta sam
ludvig

Post by ludvig »

nobody wrote:
Evo ovako, dok se ne srede problemi u drzavi, trebali bi zabraniti internet, tv, radio, sport, nauku, skole, i sve drugo sto moze skrenuti paznju gradjana sa aktuelnih problema...
Tako je, ostaviti samo probleme, ostalo nam ne treba da se ne bi, jel', paznja skretala sa problema :-)
Last edited by ludvig on 18/04/2006 00:03, edited 1 time in total.
kekec

Post by kekec »

helo wrote:Evo još jedna friška informacija, naime poznata emisija koja ide na televiziji Hajat ( centralni dnevnik) koji vodi Senad Hadžifejzović je u svoju sljedeču emisiju pozvao Gospodina Semira Osmanagića i gospodžu Vejzlagić ( gospodža koja vodi Sarajevski muzej i koja demantuje Semirova istraživanja) Naime gosodža je odbila da gostuje u uglednom dnevniku (centralnom dnevniku) ( :? Bože zašto li je to uradila šta vi mislite :lol: ) iz razloga što če biti ismijana i ponižena do maksimuma. Dalje Senad Hadžifejzović poziva još " naše stručnjake" koji su bili cjelo vrjeme uz teoriju gospodže Vejzlagić da gostuju u emisiji ( Centralni Dnevnik) i dobiva opet od svakog odgovor negativan. Postavlja se pitanje zašto gospoda ne želi da ulazi u dijalog sa Semirom Osmanagiću. Sve u svemu gledajte u subotu Centralni dnevnik i sami vidite šta če se desiti i ko če stisnuti muda ako ih dotični imaju, da stupe u kontakt face tu face sa Semirom.
Nema potrebe komplet tekst pisati u crvenom. Nisi valjda neurozan? :D

GospoDZa Vejzagic je direktorica Muzeja koji je zavisan od donacija Vlade. Ako se bude protivila i pricala protiv, moze
joj i radno mjesto biti u pitanju, a takodje i donacije kojima bi bar imali potrebno grijanje za narednu zimu.
A kako je poznato, mnogi iz vlasti su ili u Fondaciji ili je javno podrzavaju.
Haj´ ti onda reci nesto protiv.
I zena mozda jednostavno razmislja: " Kopajte, na kraju cete iskopati ku..ac, a ne piramidu".
(ovo je moj nacin razmisljanja, a ona bi to vjerovatno drugacije pomislila :-D )

Mozda bi ti bolje bilo da se raspitas, ako je moguce, zasto doticna ne zeli da ucestvuje u emisiji !
I koje to "nase strucnjake" jos Senad poziva. Imaju li imena?
cernica

Post by cernica »

Vuk ili majusni blento wrote:
Aha. Dežurni smrad je našao za shodno da u cijelu laž umješa dozu rasizma i nacionalizma. "Potomci pra-ilira" buhahahahaahahahahahahhahahahahahahahahaaaahahahhaahHAHAHAHh

Nema mi nista sladje nego kad im pogodim “zicu”. :lol: Ovaj cak poceo i urlikat. Pa da nismo to potomci …”pra - slavena” mozda? Jeli, majusni blento :-) . A to ko biva tebi smeta sto se smatram potomkom “pra – ilira”? Pa kakav je to rasizam I nacionalizam? Ti ko oni sa beogradskog radio programa B – 92 sto su Semira proglasili muslimanski nacionalistom.
hah... Hajde "rasno podobni" uzmi neku relevantnu literaturu pa se informiraj o porijeklu stanovnika Balkana i koliko to antrpološko porijeklo ima veze sa stvaranjem i definiranjem političkih nacija u 19. i 20-om vijeku na Balkanu.

Pa hajde, reci mi ime autora I naziv literature? Ili jos bolje, ti nam reci kojeg smo mi porijekla, a kojeg su srbi I hrvati? (ne katolici I pravoslavci, vec srbi I hrvati)
Baš si duhovit. Vuk je pregledao analize i pročitao geološke izvještaje...

Ma pregledao si ti I procitao q… moj. Mozda I jesi ali ko da I nisi, pa je to isti q..
I ne pada mi na pamet da učestvujem u luđačkim,

Vidi ovoga! Ko ovo neko njega zvao pa on nece.
Ni prije ni poslije zadnjeg ledenog doba na ovim prostorima nije bilo nikakvog mora, o rasno čisti, al' pameću neobdareni. Zadnje ledeno doba završilo se cirka 10 000 g. p. n. e. Prije toga kopno je postojalo u Dalmaciji, a današnji otoci su bili brda te nizine. Kada su se ledenjaci počeli topiti obala je poprimila današnji oblik, ali ovdje nikakvog mora, beno jedna benasta, "pra ilirska", nije bilo. Hajde, lijepo, barem "Hiljadu zašto, hiljadu zato" u ruke i pobrini se da se više ne provaljuješ ovako.

kekec wrote:
Imate pravo na jos jednu teoriju.
Cernice, ocigledno je da ti pojma nemas ni sta je Ledeno doba,
ni koje i kakve posljedice je isto ostavilo. Lupetas majstore.
Cuj nivo vode se podigao ( a brdo visoko preko 200 m).
Pa gdje je ta voda, gdje pobjeze?

Djeco moja, zasto je vama sluzila skola?
Da bjezite sa casova?

Sve strucnjak do strucnjaka!

Piramide su napravljene prije kraja ledenog doba. Otapanjem leda I nivo vode se podigao. Tada je veci dio danasnje Bosne I Hercegovine bio sastavljen sa Jadranskim basenom. Dokaz tome su mnogobrojne halke na vrhovima planina koje mozemo naci u nasoj zemlji. Civilizacija u evropi se sirila sa juga prema sjeveru, a ne obratno.
Ali o tome ce Fondacije vec govoriti u skorom periodu, a mogu i ja na ovom forumu.
ludvig

Post by ludvig »

kekec wrote: ...Ako se bude protivila i pricala protiv, moze
joj i radno mjesto biti u pitanju, a takodje i donacije kojima bi bar imali potrebno grijanje za narednu zimu.
Haj´ ti onda reci nesto protiv...
:lol: Joj koliko si smjesan :lol: Znaci smije javno negirati, ali ne smije s Osmanagicem u duel argumentima :lol:

Idi ba naspavaj se :lol:
helo

Post by helo »

kekec wrote:
Nema potrebe komplet tekst pisati u crvenom. Nisi valjda neurozan? :D

GospoDZa Vejzagic je direktorica Muzeja koji je zavisan od donacija Vlade. Ako se bude protivila i pricala protiv, moze
Haj´ ti onda reci nesto protiv.
I zena mozda jednostavno razmislja: " Kopajte, na kraju cete iskopati ku..ac, a ne piramidu".
(ovo je moj nacin razmisljanja, a ona bi to vjerovatno drugacije pomislila :-D )

Mozda bi ti bolje bilo da se raspitas, ako je moguce, zasto doticna ne zeli da ucestvuje u emisiji !
I koje to "nase strucnjake" jos Senad poziva. Imaju li imena?
Nisam nervozan, i ta crvena boja slova je samo da ti malo bolje vidiš neke stvari koje očigledno ne želiš da vidiš. Ostali tim godpodže Vejzlagić i njihova imena me apsolutno ne zanimaju i neinteresuju iz razloga što nisu ništa uradili da bi ja njihova imena zapamtio. A ovu informaciju sam dobio iz privatni izvora tako da me nisu zanimala imena dotične gospode, toliko.
kekec

Post by kekec »

nobody wrote:koja gomila gluposti... kakve veze ima piramida sa svim tim? Cuj piramida ima za cilj da skrene paznju sa aktuelnih problema u drzavi... :lol:

Nisam rekao da bi ista trebalo zabraniti, iako bi se i o zabranama, ali u nekim drugim oblastima, moglo diskutovati.

A ti pogledaj malo bolje, upravo si i naveo aktuelne probleme:

Internet- koliko je lako ili tesko imati internet prikljucak ( u BiH, ne u vecim gradovima), kolike su cijene i ko kupi kajmak od istog
TV, radio - problemi pretplate, nacionalnih kanala
Sport - pogledaj malo na temi o sportu, kakve sve probleme imaju nasi sportasi, bilo ovdje, bilo na medjunarodnim takmicenjima,
Nauka - kakav je odnos prema nauci, koliko imas naucnika u BiH...
Skole- jedna zgrada, dva programa, hiljadu/tisucu problema
itd, itd

A piramida ima veze, jer u ovoj drzavi je sve povezano, javno ili tajno. Pa bilo da se radi o rodjackim vezama, pranju "rublja" ili ko zna. Problem je samo sto se sve otkrije, kada vec bude kasno.

Sta bi i koliko znacila suma od 600000 KM za npr "Obrazovanje gradi BiH", a da ne govorimo za javnu kuhinju tetke Zilke na Carsiji.

KOPAJTE KAMENOLJUPCI, ali cete na kraju ispasti supci, garant. :-D
Fair Life

Post by Fair Life »

cernica wrote:(...)

Piramide su napravljene prije kraja ledenog doba.
(...)
Kao da su budale u to doba znale sta je hladno. Termometar je poslije izmisljen.

Onako kao u Sibiru... - 60 C, a oni gologuzi skacu po koprivama.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Najtacnija je definicija da slike govore vise od hiljadu rijeci. Dobro mislim da ovo apsolutno ne dokazuje da je piramida u pitanju ali ipak dokazuje da se tu nesto nalazi sto je dugo dugo bilo pod zemljom i sto je najgore ne toliko duboko pod zemljom. Od pocetka ove price pokusavam da kazem i jednim i drugim i onima koji tvrde i onima koji poricu da na svjetlo istine piramidu ili nepiramidu moze donijeti samo najobicniji kramp i lopata. To je ono cime se potkrepljuju arheoloska predvidjanja. Ploce postoje i to ovdje niko sad vise ne moze poreci pa ni najveci kriticari a od cega su te ploce to ce se tek vidjeti. Ko je i iz kojeg razloga kopao onolike tunele i to je za sad misterija sve dok se ne nadje pocetak i kraj svakoga tunela. Jedna od najvaznijih cinjenica je sto tu postoji ocito nekakvo arheolosko nalaziste a da niko toliko godina nije mrdnuo prstom da ustanovi sta je to tu. Osmanagic je jednostavno stvorio svoju teoriju, ulozio i svoje pare, dobio pare i od drzave i od sponzora i zapoceo sa dokazivanjem. Ko prije djevojci njemu djevojka kaze stara poslovica. Sada se javljaju silni strucnjaci da kazu da je tu nekropola, stari grad i ne znam ti ja sta. Pa gdje ste do sada bili????????????????? Tolike godine to tu stoji i niko nista. Niko od ovih ovdje filozova ni slovo nije napisao o bilo kakvoj teoriji Visocice prije nego je dosao Osmanagic a sad odjednom svi sve znaju. Odakle zemlja na tzv. piramidi??? Pa odakle zatrpani cijeli gradovi pod zemljom????? Mnogo sto sta smo mi ucili u skolama ali to ne znaci da sve sto smo ucili je tacno. Ja sam ucio da su partizani jedini bili pozitivni a sad koliko vidim po udzbenicima oni ispadose negativci. Geografija koju sam tada ucio je bila napisana prema tadasnjim naucnim saznanjima a za 25 godina nauka je otisla do granica skoro pa nemoguceg. Ako se vec prodajte za strucnjake zasto se niste onda organizovali i posadili u Visokom u cilju zajednickog istrazivanja a vas bi zadatak bio da pazite da se ne unisti nikada prije dokazano arheolosko nalaziste. Cinjenica je, mada radi toga nicku Ludost curi pjena na usta, da je tzv. piramida top vijest na svim krajevima svijeta i ono sto sam uspio cuti ili procitati nisam nigdje vidio podsmjevanje na nacin kako to cine nasi dicni, nikada dokazani kvazi-arheolozi bez dana provedenog na terenu. Tu se vise ne moze osporiti da nesto ima sto nismo znali da ima pa hajmo onda ljudi malo ipak navijati za nesto sto je nase, za nasu istoriju. Tko zna sta zemlja sve pokriva i dok ljudi od toga prave svjetska cuda mi ostajemo i dalje najcudniji narod na svijetu. Neka komsiji crkne krava pa kako god!!!!!!!
kekec

Post by kekec »

ludvig wrote:
kekec wrote: ...Ako se bude protivila i pricala protiv, moze
Haj´ ti onda reci nesto protiv...
:lol: Joj koliko si smjesan :lol: Znaci smije javno negirati, ali ne smije s Osmanagicem u duel argumentima :lol:

Idi ba naspavaj se :lol:
Zena se usprotivila na pocetku, NEGIRALA.
A zatim vjerovatno dobila "drugarsku kritiku"
ili kako se to danas kaze "UPOZORENJE" ! :roll:
ILIR_

Post by ILIR_ »

Ljudi evo ovako raste popularnsot Bosne preko piramida.

na primer citam u neki drugi forum sto jedan australijanac pise, kako bi voleo da poseti to mjesto jel nesto interesantno mora biti u to brdo, iako nisu piramide.

Turisti, turisti ovako pocinju dolazit: prvo citati, postati znatizeljan i poslije doci. :)

Evo tekst i link:

How I would love to go to Bosna now, to be able to experience something like this even if they are not pyramids, they are still remarkable man made wonders! But it will have to wait!

Posted by Aussie on 2006-03-28 04:26:17

http://www.bosnianpyramids.org/forum.ph ... =2&lang=en
izbjeglica_iz_besmisla

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

1. Sta se bolan raspravljate?Treba ih pustiti da kopaju,pa da se vidi ima li ista.Barem ce se tako pokazati ko je u pravu.Vi svojim prepucavanjem na ovom forumu necete moci nista promjeniti.Vrijeme i iskopavanja ce pokazati ko ima ispravno misljenje.

2.Panonsko more se prostiralo na teritoriju citave Panonske nizije i ipak je moguce da je dopiralo i do Visokog.Na vrhu jednog brda(vecem od Visocice) pored jednog grada u sjevernoj BiH nadjeni su ostaci halki.Slicna stvar se nalazi i u susjednoj opcini tog grada.To mi je pricao jedan prijatelj koji zivi gore i on je te price cuo jos prije destak godina.

3.Sto se tice tog Vuka Bacanovica,ja njegove izjave ne bih uzimao zaozbiljno.Raspitajte se malo kod njegovih kolega o njemu,pa cete dobiti interesantne informacije.Vjerujte mi da su tacne.

4.Po mom misljenju sanse da tu postoji piramida su 50-50

5.U svakom slucaju historija BiH je jos uvijek nedovoljno istrazena i sigurno ce nam iduce decenije donijeti brojna zanimljiva otkrica o historiji nase JEDNE I JEDINE.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 18/04/2006 00:31, edited 1 time in total.
Tripwire

Post by Tripwire »

Hrasno for President :)
kekec

Post by kekec »

Fair Life wrote:
cernica wrote:(...)
Piramide su napravljene prije kraja ledenog doba.
(...)
Kao da su budale u to doba znale sta je hladno. Termometar je poslije izmisljen.
Onako kao u Sibiru... - 60 C, a oni gologuzi skacu po koprivama.
Cernica, strasni strucnjak za ledeno doba. :D
Locked