TEMU u BiH - sve o tome

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4226 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Bobi »

konektovan wrote: 04/03/2025 20:02
Bobi wrote: 04/03/2025 19:57 Navalili Amerikanci prije uvodjenja carina :D.
Idu li i na ovo carin3?
"Folks, let me tell you, we are doing something truly incredible. Maybe the most incredible thing you’ve ever seen. Starting very soon, we are putting tariffs—big, beautiful tariffs—on online products coming from China. That’s right, no more cheap junk flooding our markets, no more unfair competition against our great American businesses. It’s going to be tremendous.

For years, China has been taking advantage of us. They send their products, no taxes, no tariffs, while our companies struggle. Not anymore! Under my administration, we will bring back fairness. We will bring back American jobs. And we will make online shopping great again—American-made, American-strong!

Now, I know some people will say, ‘Oh, but Mr. Trump, my phone case might cost five dollars more!’ Well, guess what? That five dollars is going straight into making our economy the best, the strongest, the most powerful economy in the history of the world! You’re welcome.

So, get ready, folks. The tariffs are coming. China’s not gonna like it, but you will love it. Believe me!"
zippoo87

#4227 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by zippoo87 »

Ova plasticna budala ce izolovati Ameriku od ostatka svijeta...jer budala misli da se svijet okrece oko Amerike.
On misli,ako oni uvedu carine,da niko drugi nece njima i da im roba nece poskupiti :lol:
Eno Kanada prva spremna,samo cekaju da ovi uvedu pa idu i oni odmah,na struju,drva,metale od kojih ameri prave oruzje,itd
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4228 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by konektovan »

Bobi wrote: 04/03/2025 21:03
Idu li i na ovo carin3?
"Folks, let me tell you, we are doing something truly incredible. Maybe the most incredible thing you’ve ever seen. Starting very soon, we are putting tariffs—big, beautiful tariffs—on online products coming from China. That’s right, no more cheap junk flooding our markets, no more unfair competition against our great American businesses. It’s going to be tremendous.

For years, China has been taking advantage of us. They send their products, no taxes, no tariffs, while our companies struggle. Not anymore! Under my administration, we will bring back fairness. We will bring back American jobs. And we will make online shopping great again—American-made, American-strong!

Now, I know some people will say, ‘Oh, but Mr. Trump, my phone case might cost five dollars more!’ Well, guess what? That five dollars is going straight into making our economy the best, the strongest, the most powerful economy in the history of the world! You’re welcome.

So, get ready, folks. The tariffs are coming. China’s not gonna like it, but you will love it. Believe me!"
Znaci,..gotovo. :mrgreen:
-Chesterfield-

#4229 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by -Chesterfield- »

Kako je krenulo kod nas mislim da sam 60 puta naručio.
Je li to puno?
zippoo87

#4230 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by zippoo87 »

Cuj jel puno...ti fakticki svaki treci dan narucujes nesto :lol:

Ja jednom narucio...i ne ulazim vise. Mada se sada opet nakupilo nekih sitnica da mi treba,pa cu vidjeti...
BJB

#4231 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by BJB »

Temu je zaraza..trebam kupiti sijalice jer su jeftinije nego iz Ikee, osim njih sam nabrala oko 200KM..sad trebam srezati na pedesetak, a sve iz korpe mi kao treba..a pola mi zapravo ne treba..Kinezi će se osloboditi smeća koje proizvode, a mi ćemo se zatrpati njihovim smećem..
:run:
Laplace

#4232 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Laplace »

Bobi wrote: 04/03/2025 21:03
Idu li i na ovo carin3?

... i onda slijedi pad od (zasad) 2,8% uz velike šanse da dođe do još strmoglavijeg pada.

Putin otvara još jedno pakovanje kokica.
Laplace

#4233 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Laplace »

zippoo87 wrote: 04/03/2025 21:15 Ova plasticna budala ce izolovati Ameriku od ostatka svijeta...jer budala misli da se svijet okrece oko Amerike.
On misli,ako oni uvedu carine,da niko drugi nece njima i da im roba nece poskupiti :lol:
Eno Kanada prva spremna,samo cekaju da ovi uvedu pa idu i oni odmah,na struju,drva,metale od kojih ameri prave oruzje,itd
Zašto li me Trump podsjeća na ovo: https://en.wikipedia.org/wiki/Agent_Orange ?
Peacean

#4234 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Peacean »

Laplace wrote: 05/03/2025 17:13
zippoo87 wrote: 04/03/2025 21:15 Ova plasticna budala ce izolovati Ameriku od ostatka svijeta...jer budala misli da se svijet okrece oko Amerike.
Zašto li me Trump podsjeća na ovo: https://en.wikipedia.org/wiki/Agent_Orange ?
Ima sličan efekat :D
sarajevosa

#4235 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by sarajevosa »

Taman nađem nešto što mi se sviđa i hoću opet da kupim kad ono... :D

Image
ivan-tz

#4236 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by ivan-tz »

Da li je neko u posljednje vrijeme imao problema sa praćenjem pošiljki?

Naime, u prošlosti sam kupovao nekoliko puta sa Temua i uvijek sam imao mogućnost da pratim na nekoj od stranica paket...koju god bi stranicu odabrao, uspijevalo mi je.

Ne bih sada pisao ovdje primjere stranica da ne bude da nekog reklamiram.

Uglavnom, oko 15.02. sam naručio jedan paket ponovo i ono što mi je čudno bilo jeste da nisam ni na jednoj stranici mogao pratiti ga, osim na Temu koji je poprilično kasno slao neke promjene.

Sinoć oko 20h dobijam na viber poruku od X Express kako su preuzeli paket i da će u roku od 24/48 donijeti paket.
Otvorim njihovu stranicu preko tog viber linka kojeg sam dobio i ukucam podatke i vidim da stoji da će mi 08.03.2025. donijeti paket i ako želim da to promijenim da mogu odabrati drugi datum...
Ja sam zadržao taj datum, ali paket danas nije stigao i ne mogu više gledati na x express stranici situaciju jer se može samo onog istog dana kada su preuzeli.

Nedjeljom sigurno ne rade i to otpada. Jel to znači da ga mogu očekivati u ponedjeljak iako je to onda već 72h?

Mene buni samo to što i dalje ne mogu niti na jednoj stranici vidjeti dokle je došao paket...da se nije možda zagubio?
semirsar

#4237 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by semirsar »

ivan-tz wrote: 08/03/2025 19:55 Da li je neko u posljednje vrijeme imao problema sa praćenjem pošiljki?

Naime, u prošlosti sam kupovao nekoliko puta sa Temua i uvijek sam imao mogućnost da pratim na nekoj od stranica paket...koju god bi stranicu odabrao, uspijevalo mi je.

Uglavnom, oko 15.02. sam naručio jedan paket ponovo i ono što mi je čudno bilo jeste da nisam ni na jednoj stranici mogao pratiti ga, osim na Temu koji je poprilično kasno slao neke promjene.

Sinoć oko 20h dobijam na viber poruku od X Express kako su preuzeli paket i da će u roku od 24/48 donijeti paket.
Otvorim njihovu stranicu preko tog viber linka kojeg sam dobio i ukucam podatke i vidim da stoji da će mi 08.03.2025. donijeti paket i ako želim da to promijenim da mogu odabrati drugi datum...
Ja sam zadržao taj datum, ali paket danas nije stigao i ne mogu više gledati na x express stranici situaciju jer se može samo onog istog dana kada su preuzeli.

Nedjeljom sigurno ne rade i to otpada. Jel to znači da ga mogu očekivati u ponedjeljak iako je to onda već 72h?

Mene buni samo to što i dalje ne mogu niti na jednoj stranici vidjeti dokle je došao paket...da se nije možda zagubio?
Ista situacija bila sa zadnjom posiljkom, dosla u ponedeljak ujutro.
Mehemed
Vozim: automobil

#4238 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Mehemed »

ivan-tz wrote: 08/03/2025 19:55
Inače i ne gledam više i ne pratim, kada dođe poruka od brze pošte znam da je tu ubrzo i to je to.
Ne možeš pratiti preko onog linka iz poruke jer je to samo da promijeniš adresu, vrijeme isporuke i slično i to radi samo onaj dan kada je preuzeto, kada je došla poruka. Ako poruka dođe u 23h već poslije 00h to ne možeš otvoriti, ali možeš uredno pratiti na
https://www.x-express.ba/korisnicki-pan ... e-posiljke
PlusSA

#4239 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by PlusSA »

kakve su ove oudoor kamere?
bejagi baterija traje 3-4 mjeseca jel ko kupovao?
35-50km
Mehemed
Vozim: automobil

#4240 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Mehemed »

Traje možda u standby. Ja naručio trebala mi, a nije mi bilo opcije da provlačim kablove i dok je stigla ja već ustanovio ko mi pravi problem tako da je nisam ni ugradio. Trebam je staviti na prodaju, a ne stignem. Prodati ću je za istu cijenu koliko je i mene koštala, skoro 40KM.
Ovakva. Ovaj oglas s kojeg sam ja kupio out of stock

https://share.temu.com/CFmGTlu6wKA

Image

Image

Image
dječak sa šibicama

#4241 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by dječak sa šibicama »

Prosli paket narucio u petak, u subotu upakovan i poslan na avion

Narucio opet prekjucer, nista, stoji samo da je narudzba zaprimljena, vec vidim da ce se ovo cekati mjesec dana
Nejra2000

#4242 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Nejra2000 »

pozdrav,

da li je iko imao iskustva sa povratom robe?
canvra888

#4243 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by canvra888 »

Nejra2000 wrote: 11/03/2025 22:16 pozdrav,

da li je iko imao iskustva sa povratom robe?
Šta te konkretno zanima? Ako zahtijevaju da vraćaš robu nazad za Kinu, sve su šanse da ti se ne isplati i da je skuplja pita od tepsije.
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#4244 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by heat »

Kakva je ovo sad fora sa preuzimanjem na info pultu u Bingu-I.Sarajevo ?
zippoo87

#4245 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by zippoo87 »

I ja opet naruci nesto,prva narudzba od oktobra prosle godine...zatrebale mi 2-3 stvarcice i opet nagura na 40+ KM...ebem ti Temu.
Bolje narucivati sa Alija i ebaya...tamo gledam nesto pa kontam kupiti,pa vidim postarina par dolara,pa onda ovi iz nase poste uzmu 2 KM...5-6 KM na ovaj paket,5-6 na onaj...bude mi zao i ne narucim :D
A na Temu samo klikas dodaj u kosaricu i dodajes,dodajes...kad pogledas,cifra 100+ KM a nisi ni trepnuo pa onda ono odbrojavanje niza cijena,ako odmah kupis...bas su napravili ovo da te navlace momacki.
Takodjer i ova taktika da jedan artikal drze mozda 1-2 mjeseca i odmah ga izbace iz ponude i ubace neki koji je 99% isti kao taj ali je "drugaciji". To je isto navlakusa da vise trazis i odmah je veca sansa da ces vise i kupiti.
Malisa11

#4246 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Malisa11 »

heat wrote: 12/03/2025 23:32 Kakva je ovo sad fora sa preuzimanjem na info pultu u Bingu-I.Sarajevo ?
Nikakva, odbij ako ti ne odgovara i trazi dostavu na adresu. Olaksavaju sebi, bez da korisnik to sam odabere. Pored toga smanjuju sebi troskove i sl.
dječak sa šibicama

#4247 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by dječak sa šibicama »

Prosli paket narucen i dosao za 11 dana, ovaj novi narucen 7 marta tek danas je u zracnoj luci, ceka let za jurop.

Nesto su opasno sjebali sa ovim carinama, Trump i ekipa.
canvra888

#4248 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by canvra888 »

Kakve veze Trump ima sa relacijom Kina - Evropa?
Mhmdblzvc17

#4249 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Mhmdblzvc17 »

Ja naručio paket 3. marta, stigao 13. marta. Sve kako se potrefi. Nekad za 10, nekad za 20+ dana...
VladaFBiH

#4250 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by VladaFBiH »

ivan-tz wrote: 08/03/2025 19:55 Da li je neko u posljednje vrijeme imao problema sa praćenjem pošiljki?

24-48 sati odnosno 1-2 radna dana a vikend je neradni...
Post Reply