Delozirani su ima haman i godina

_BataZiv_0809 wrote:Cuj standard im imati sedmero djece a neimastina. Ima takvih i kod nas doduse
Kako svekrvasadie_forever wrote:_BataZiv_0809 wrote:Cuj standard im imati sedmero djece a neimastina. Ima takvih i kod nas doduse
pa do jucer je i kod nas bilo tako,neimastina a ona koja je imala ispod 4 je bila rijetkost.Moja rahmetli nena ih je izrodila 7,druga 5.
_BataZiv_0809 wrote:Kako svekrvasadie_forever wrote:_BataZiv_0809 wrote:Cuj standard im imati sedmero djece a neimastina. Ima takvih i kod nas doduse
pa do jucer je i kod nas bilo tako,neimastina a ona koja je imala ispod 4 je bila rijetkost.Moja rahmetli nena ih je izrodila 7,druga 5.
Bgm ja gledam oko mene svi minimum dvojeBlack swan wrote:čudo njoj nisu prodali ove moderne folove bez djece ili s jednim djetetom brakove kao ostalim europljankama
Mi mladi smo krenuli kao zapadnjaci,zato cemo biti u domovima svi,i nakon mjesec dana ce se cuti da smo otisli na onaj svijet..tako je na zapadu vecBlack swan wrote:čudo njoj nisu prodali ove moderne folove bez djece ili s jednim djetetom brakove kao ostalim europljankama
Simpaticno da ti istices to. Kako se ono zvala ona tema u kojoj je dragi zelio nekad ugoditi mami pa je povesti sa vama?sadie_forever wrote:Mi mladi smo krenuli kao zapadnjaci,zato cemo biti u domovima svi,i nakon mjesec dana ce se cuti da smo otisli na onaj svijet..tako je na zapadu vecBlack swan wrote:čudo njoj nisu prodali ove moderne folove bez djece ili s jednim djetetom brakove kao ostalim europljankama
a mojoj neni se moglo od 7 djece,neka je pomalo drzi svako,i ko kraljica se osjecala..jos je bila jako dominantna,sta da ti kazem djeca sa 35 god su je cijenila i njena je uvijek zadnja bila(sto je snahama smetalo straasno)..danas toga nema,danas si teret djeci i drustvu
no offtopic necu vise
pa sta je tu cudno? svakoj zeni smeta mamin sin ,a svaka mama bi voljela imati jednog maminog sina,edipovca teskoginsomnia78 wrote:Simpaticno da ti istices to. Kako se ono zvala ona tema u kojoj je dragi zelio nekad ugoditi mami pa je povesti sa vama?sadie_forever wrote:Mi mladi smo krenuli kao zapadnjaci,zato cemo biti u domovima svi,i nakon mjesec dana ce se cuti da smo otisli na onaj svijet..tako je na zapadu vecBlack swan wrote:čudo njoj nisu prodali ove moderne folove bez djece ili s jednim djetetom brakove kao ostalim europljankama
a mojoj neni se moglo od 7 djece,neka je pomalo drzi svako,i ko kraljica se osjecala..jos je bila jako dominantna,sta da ti kazem djeca sa 35 god su je cijenila i njena je uvijek zadnja bila(sto je snahama smetalo straasno)..danas toga nema,danas si teret djeci i drustvu
no offtopic necu vise
Bilo je poslije 2. svjetskog rata - pretezno seoska populacija.sadie_forever wrote:pa do jucer je i kod nas bilo tako,neimastina a ona koja je imala ispod 4 je bila rijetkost.Moja rahmetli nena ih je izrodila 7,druga 5._BataZiv_0809 wrote:Cuj standard im imati sedmero djece a neimastina. Ima takvih i kod nas doduse
biscanka2 wrote:Bilo je poslije 2. svjetskog rata - pretezno seoska populacija.sadie_forever wrote:pa do jucer je i kod nas bilo tako,neimastina a ona koja je imala ispod 4 je bila rijetkost.Moja rahmetli nena ih je izrodila 7,druga 5._BataZiv_0809 wrote:Cuj standard im imati sedmero djece a neimastina. Ima takvih i kod nas doduse
Mogucnst obrazovanja,zastita trudnoce,dostup informisanja - sve je u nedostatku bilo.
Pored svega siromastvo nije u toj mjeri (kao u africkim) zemljama bilo.
Danas je to rijedja pojava.
Jedna rodjakinja (zivi na selu) poslije rata udala se i sedmoro djece izrodila.
Danas ima praunucad ( vecina i dalje na selu zivi).
Djeca joj cetvoro po dvoje djece imaju - troje po troje.
Unucad po 1-2 djece.
I sto jes,jes, ovo nije vremenski period od jucer.![]()
Uff bas ste nepristojni._BataZiv_0809 wrote:Kako svekrvasadie_forever wrote:_BataZiv_0809 wrote:Cuj standard im imati sedmero djece a neimastina. Ima takvih i kod nas doduse
pa do jucer je i kod nas bilo tako,neimastina a ona koja je imala ispod 4 je bila rijetkost.Moja rahmetli nena ih je izrodila 7,druga 5.[/quote]sadie_forever wrote:[quote="biscanka2"Cuj standard im imati sedmero djece a neimastina. Ima takvih i kod nas doduse
Povratak korenima.Black swan wrote:vernici jedno
Prenosi Labudan iz medija (hrvatskog, what else?), koji objavljuje ovakve naslove:
Austrijanac naglo stao, Slovenac se zabio u Slovenca kojeg je Bosanac izbjegao, Hrvat autobusom u njega, dvije Hrvatice ozlijeđene
seln wrote:Prenosi Labudan iz medija (hrvatskog, what else?), koji objavljuje ovakve naslove:
Austrijanac naglo stao, Slovenac se zabio u Slovenca kojeg je Bosanac izbjegao, Hrvat autobusom u njega, dvije Hrvatice ozlijeđene
seln wrote:Prenosi Labudan iz medija (hrvatskog, what else?), koji objavljuje ovakve naslove:
CROEXPRESS - News for Croatians living abroadBlack swan wrote:dajte ba šarajte malo
uvezite koga iz venecuele i tamo je ratna zona