Nijednog billboarda, banera nije imao, nikakvu stranacku podrsku. Poneko gostovanje na TV-u, i redovna komunikacija preko FB i lik je dobio gotovo 60.000 glasova!
Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
- Thorgerson
#4226 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Mnogi jos ne shvataju sta je ovaj covjek postigao.
Nijednog billboarda, banera nije imao, nikakvu stranacku podrsku. Poneko gostovanje na TV-u, i redovna komunikacija preko FB i lik je dobio gotovo 60.000 glasova!

-
The BEN10
#4227 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Thorgerson wrote:Mnogi jos ne shvataju sta je ovaj covjek postigao.
![]()
- Smrcak15
#4228 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
a sta bi tek bilo da Covic nije izbio pobjedu Hadzikadicu, jer koliko ih je samo htjelo dati glas Hadzikadicu a posto su htjeli izbaciti Covica iz igre morali su glasati za Komsica, pa su se familije dijelile, pola glasova Hadzikadicu pola Komsicu.Thorgerson wrote:Mnogi jos ne shvataju sta je ovaj covjek postigao.
![]()
i plus otkinuti glasovi koji sigurno ima, ako su jednoj Lani Prlic iz SDP, ukrali glas, koja je visiooko pozicionirana politicarka u BIH sta su tek onda radili u seoskim mjestima i obicnim ljudima u gradovima.
- Thorgerson
#4229 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Stoji to sve sto govoris, ali to nije uopste sada bitno, sta bi - da bi.Smrcak15 wrote:a sta bi tek bilo da Covic nije izbio pobjedu Hadzikadicu, jer koliko ih je samo htjelo dati glas Hadzikadicu a posto su htjeli izbaciti Covica iz igre morali su glasati za Komsica, pa su se familije dijelile, pola glasova Hadzikadicu pola Komsicu.Thorgerson wrote:Mnogi jos ne shvataju sta je ovaj covjek postigao.
![]()
i plus otkinuti glasovi koji sigurno ima, ako su jednoj Lani Prlic iz SDP, ukrali glas, koja je visiooko pozicionirana politicarka u BIH sta su tek onda radili u seoskim mjestima i obicnim ljudima u gradovima.
Dakle, ovo je za jednu novu licnost, s obzirom na stanje u BiH, nevjerovatan uspjeh. Jer evo i ja sam licno nikad nisam cuo za ovog covjeka do prije nekih godinu i nesto. Pa prije same kandidature je imao 1 ili 2 klipa na youtube na nasem jeziku i nekoliko klipova na engleskom? Ja mislim prvi put na fejsu je malo sire predstavljen javnosti, godinu prije izbore. Sada ih je tu na desetine, govora, intervjua i itd.
Ja fkt ne mogu cekati jos 4 godine, a nadam se da nece moci ni Hadzikadic. Ova platforma mora izaci na lokalne izbore, preuzeti barem nekoliko opstina, cisto da se stvara temelj za naredne opste izbore.
Mozda nekima na prvu izgleda blag, tih. Ali ono sto sam saznao i procitao o ovom covjeku, vjerujte da ima ona uvijek smisla 'pas koji laje, ne ujeda'. I siguran sam da bi gosp. Hadzikadic izasao itekako na kraj sa raznim volovima na nasoj politickoj sceni poput Dodika i ostalih.
- JThomas
#4230 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
pa neka radi i izađe. opcija ima, i previše, ali dobrih nema nikako.
-
mrjasmin
#4231 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Thorgerson wrote:Stoji to sve sto govoris, ali to nije uopste sada bitno, sta bi - da bi.Smrcak15 wrote:a sta bi tek bilo da Covic nije izbio pobjedu Hadzikadicu, jer koliko ih je samo htjelo dati glas Hadzikadicu a posto su htjeli izbaciti Covica iz igre morali su glasati za Komsica, pa su se familije dijelile, pola glasova Hadzikadicu pola Komsicu.Thorgerson wrote:Mnogi jos ne shvataju sta je ovaj covjek postigao.
![]()
Dakle, ovo je za jednu novu licnost, s obzirom na stanje u BiH, nevjerovatan uspjeh. Jer evo i ja sam licno nikad nisam cuo za ovog covjeka do prije nekih godinu i nesto. Pa prije same kandidature je imao 1 ili 2 klipa na youtube na nasem jeziku i nekoliko klipova na engleskom? Ja mislim prvi put na fejsu je malo sire predstavljen javnosti, godinu prije izbore. Sada ih je tu na desetine, govora, intervjua i itd.
Ja fkt ne mogu cekati jos 4 godine, a nadam se da nece moci ni Hadzikadic. Ova platforma mora izaci na lokalne izbore, preuzeti barem nekoliko opstina, cisto da se stvara temelj za naredne opste izbore.
Mozda nekima na prvu izgleda blag, tih. Ali ono sto sam saznao i procitao o ovom covjeku, vjerujte da ima ona uvijek smisla 'pas koji laje, ne ujeda'. I siguran sam da bi gosp. Hadzikadic izasao itekako na kraj sa raznim volovima na nasoj politickoj sceni poput Dodika i ostalih.
Platforma izlazi na lokalne izbore aBD, to je plan. Cuo sam negdje da je cilj vise od 10 nacelnicki mjesta
- Kikibombona
#4232 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Lokalni izbori su problematicni, narocito izbori za nacelnike opstina. Ako budu samostalni, tesko ce igdje uspjeti. Mislim da trebaju ici sa Nasom strankom... plus sa SDP i DF ako do izbora ne izdaju i odu sa SDA.JThomas wrote:pa neka radi i izađe. opcija ima, i previše, ali dobrih nema nikako.
Ako opozicija bude rascjepkana opet ce SDA uzeti sve nacelnicke pozicije.
Za gradska vijeca mogu ici samostalno ali nacelnike moraju zajedno delegirati ako nece da bude opsti potop.
- JThomas
#4233 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
što se lokalnih tiče, zanimljiviji je fenomen "aktuelnog načelnika". koji može i izaći iz sda, i osamostaliti se, čak i relativno uspješno pokrenuti novu priču, kao kasumović, hadžibajrić i ramović. jer ono što je sda na višim nivoima, na lokalnim je ličnost aktuelnog načelnika. on je taj koji u očima penzionera, boraca i "boraca" dijeli paketiće, grah i klix pomoći. on je taj koji milošću božjom ne ruši bespravne objekte, koji daje dozvole i ostalo. a ne opština niti stranka, jel.
- Kikibombona
#4234 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Nacelnici odrzavaju bliskost sa narodom dok su funkcioneri sa visih nivoa otudjeni od naroda. Opstine imaju budzete koje nacelnici stavljaju u sluzbu vlastite propagande. Konstantno su prisutni u javnosti.JThomas wrote:što se lokalnih tiče, zanimljiviji je fenomen "aktuelnog načelnika". koji može i izaći iz sda, i osamostaliti se, čak i relativno uspješno pokrenuti novu priču, kao kasumović, hadžibajrić i ramović. jer ono što je sda na višim nivoima, na lokalnim je ličnost aktuelnog načelnika. on je taj koji u očima penzionera, boraca i "boraca" dijeli paketiće, grah i klix pomoći. on je taj koji milošću božjom ne ruši bespravne objekte, koji daje dozvole i ostalo. a ne opština niti stranka, jel.
Fudo plati da se ocisti korito rijeke - Fudo kralj si. Fudo plati da se postavi cvijece na mostovima - Fudo kralj si. Fudo plati da se zasadi drvece - Fudo kralj si. Fudo plati da se asfaltiraju sela - Fudo kralj si. I bezbroj slicnih primjera.
Nas narod je politicki nepismen, podlozan manipulacijama svake vrste.
Mirsad Hadzikadic ne moze preuzeti nijedan grad. Bilo bi ravno cudu. SDA ima stalne glasace. Ako glasove izmedju sebe podijele SDP, DF, NS, SBB, NB, Platforma i ostali, SDA ce pokupiti sve redom.
U Zenici Platforma nema sanse da ponude ne znam kakvog kandidata. Fudo je apsolutni favorit. Zatim slijedi SDA. Lokakni izbori ce biti pravi izazov i potencijalno mogu oboriti kantonalne vlade. Evo, recimo ZDK, vlast cine SDP, DF i NS - Nezavisni bolok. Ako SDP, DF i NS ponude zajednickog kandidata, Fudo ce biti nezadovoljan jer ce time njegove sanse biti ozbiljno ugrozene. I to moze oboriti kantonalnu vladu. Isto je u drugim gradovima i kantonima.
- JThomas
#4235 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
ovi dugogodišnji satrapi i vlastelini će svi ostati. jer se u nas narod ponaša kao da tu cestu on pravi iz đedovine.
- tvojkomsija
#4236 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Na lokalnim je bitno, pored nacelnickih mjesta, i skupstinskih mandata sto vise dobiti, da se postave neki temelji, i pocne predlagati, djelovati. To moze samo pojacati rezultat koji se ocekuje na opcim izborima. 
- Kikibombona
#4237 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Da. Platforma treba ici samostalno i pokupiti sto vise skupstinskih mandata.tvojkomsija wrote:Na lokalnim je bitno, pored nacelnickih mjesta, i skupstinskih mandata sto vise dobiti, da se postave neki temelji, i pocne predlagati, djelovati. To moze samo pojacati rezultat koji se ocekuje na opcim izborima.
Medjutim, smatram da u utrku za nacelnicke pozicije trebaju ici zajedno sa SDP, DF i NS. Nominovati kvalitetne kadrove i uzeti neku nacelnicku poziciju.
- Thorgerson
#4238 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Pa upravo to. Ako imaš dobru poziciju u opštinsko vijeću, jebo načelnika nek se slika gdje hoće. Ali neće koliko hoće.
- Ja_Ja
#4239 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Ja to gledam nesto pozitivnije. U Zenici je sada uzeo 2911 glasova. Nek na lokalnim uzme duplo, a moze sa malo rada da dodje do 6000 ljudi, to bi za mene bio veoma dobar rezultat i nada da na opstim izborima moze uzeti i 10+ hiljada. A sa 6 hiljada glasova ti u Zenici dobijas 5-6 vijecnika. Sa malo predanijim radom, ljudima koji razumiju kako se politicke kampanje rade, i malo americkog sistema politickih kampanja Platforma moze dobrano da iznenadi u dobrom broju mjesta.Kikibombona wrote: Nacelnici odrzavaju bliskost sa narodom dok su funkcioneri sa visih nivoa otudjeni od naroda. Opstine imaju budzete koje nacelnici stavljaju u sluzbu vlastite propagande. Konstantno su prisutni u javnosti.
Fudo plati da se ocisti korito rijeke - Fudo kralj si. Fudo plati da se postavi cvijece na mostovima - Fudo kralj si. Fudo plati da se zasadi drvece - Fudo kralj si. Fudo plati da se asfaltiraju sela - Fudo kralj si. I bezbroj slicnih primjera.
Nas narod je politicki nepismen, podlozan manipulacijama svake vrste.
Mirsad Hadzikadic ne moze preuzeti nijedan grad. Bilo bi ravno cudu. SDA ima stalne glasace. Ako glasove izmedju sebe podijele SDP, DF, NS, SBB, NB, Platforma i ostali, SDA ce pokupiti sve redom.
U Zenici Platforma nema sanse da ponude ne znam kakvog kandidata. Fudo je apsolutni favorit. Zatim slijedi SDA. Lokakni izbori ce biti pravi izazov i potencijalno mogu oboriti kantonalne vlade. Evo, recimo ZDK, vlast cine SDP, DF i NS - Nezavisni bolok. Ako SDP, DF i NS ponude zajednickog kandidata, Fudo ce biti nezadovoljan jer ce time njegove sanse biti ozbiljno ugrozene. I to moze oboriti kantonalnu vladu. Isto je u drugim gradovima i kantonima.
Volio bih da nadje i kvalitetne ljudi za lokalne izbore i u bar po jednoj opstini u RS i dijelu BiH sa hrvatskom etnickom vecinom. Dobri rezultati u tim dijelovima bi sigurno mnogo znacili. Ne treba cekati 10+ godina od osnivanja stranke da se "krene" razmisljati o izgradnji stranke u tim dijelovima BiH. Uvjeren sam da ima ljudi koji su spremni da rade u svim dijelovima BiH.
- Kikibombona
#4240 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Narod je prepoznao Mirsada Hadzikadica kao pojedinca. Da su izbori za predsjednika sutra on bi sigurno uzeo jos vise glasova.Ja_Ja wrote:Ja to gledam nesto pozitivnije. U Zenici je sada uzeo 2911 glasova. Nek na lokalnim uzme duplo, a moze sa malo rada da dodje do 6000 ljudi, to bi za mene bio veoma dobar rezultat i nada da na opstim izborima moze uzeti i 10+ hiljada. A sa 6 hiljada glasova ti u Zenici dobijas 5-6 vijecnika. Sa malo predanijim radom, ljudima koji razumiju kako se politicke kampanje rade, i malo americkog sistema politickih kampanja Platforma moze dobrano da iznenadi u dobrom broju mjesta.
Volio bih da nadje i kvalitetne ljudi za lokalne izbore i u bar po jednoj opstini u RS i dijelu BiH sa hrvatskom etnickom vecinom. Dobri rezultati u tim dijelovima bi sigurno mnogo znacili. Ne treba cekati 10+ godina od osnivanja stranke da se "krene" razmisljati o izgradnji stranke u tim dijelovima BiH. Uvjeren sam da ima ljudi koji su spremni da rade u svim dijelovima BiH.
Stranka je nesto drugo, tek se treba predstaviti. Clanovi Platforme za progres su nepoznati siroj javnosti.
Da bi uduplali broj glasova, Mirsad i ekipa moraju uloziti ekstra napor. Kako stvari stoje, mogli bi na lokalnim izborima imati tri bloka:
1. SDP, DF i NS
2. NB, A-SDA, PDA i NiP
3. SDA
Tu jos ostaju Platforma i SBB da se opredijele. Ako dodje do ovakvog ukrupnjavanja, kako ce se to odraziti na sanse Platforme? Sta ako gradjani procjene da Platforma nema sanse i opredijele se za jedan od tri bloka? Ima tu dosta opasnosti.
Misljenja sam da ne bi bilo lose kada bi Plaforma zajedno sa NS i ekipom nastupila zajednicki kada je u pitanju izbor nacelnika. Ako bi na taj nacin Platforma dobila 4-5 nacelnika, najkvalitetnijih koje imaju, to bi bio novi iskorak i dobra uvertira za opste izbore.
Ako izadju sami na izbore i ne dobiju nijednu nacelnicku poziciju plasim se da ne izgube zamah koji imaju.
Sve je do njih. Moraju se od danas do izbora truditi vise nego svi ostali. Ako budu samo cekali izbore, nece biti dobro. Mirsad je najkvalitetniji pojedinac na BH politickoj sceni ali mu treba jaka podrska. Sam ne moze nista.
- Ja_Ja
#4241 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
NS je stranka liberalne, socio-liberalne orijentacije, pa je prema tome krajnja ljevica. Platforma za Progres po meni je centristicka stranka tj. stranka sa primjesama lijeve i desne orijentacije. Mislim da bez obzira sto se slazu u velikom broju slucajeva da imaju i veliki broj razlika. Ne mislim da ce razlike biti nepremostive ali mislim da ce postojati. Ja sam misljenja da ce Platforma okupljati visoko obrazovane ljude (bar prema onome sto smo do sada vidjeli) zbog te neke akademske pozadine Hadzikadica, ali isto tako i one koji nisu, bas kao sto ce okupljati lijevo orientirane osobe, ali i one potpuno desno orijentirane. Zbog te velike primjese mislim da i ima sansu da ostvari dobar rezultat. Sigurno da ce uveliko ovisiti o tome ko su ljudi koji budu predstavljali stranku na lokalnom nivou ali se nadam uspjehu u svakom slucaju.
- Pandakonda
#4242 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Po kojoj logici je liberalizam krajnja ljevica ?Ja_Ja wrote:NS je stranka liberalne, socio-liberalne orijentacije, pa je prema tome krajnja ljevica. Platforma za Progres po meni je centristicka stranka tj. stranka sa primjesama lijeve i desne orijentacije. Mislim da bez obzira sto se slazu u velikom broju slucajeva da imaju i veliki broj razlika. Ne mislim da ce razlike biti nepremostive ali mislim da ce postojati. Ja sam misljenja da ce Platforma okupljati visoko obrazovane ljude (bar prema onome sto smo do sada vidjeli) zbog te neke akademske pozadine Hadzikadica, ali isto tako i one koji nisu, bas kao sto ce okupljati lijevo orientirane osobe, ali i one potpuno desno orijentirane. Zbog te velike primjese mislim da i ima sansu da ostvari dobar rezultat. Sigurno da ce uveliko ovisiti o tome ko su ljudi koji budu predstavljali stranku na lokalnom nivou ali se nadam uspjehu u svakom slucaju.
-
julisiz es grant
#4243 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Čuj liberali ljevica, i to bilesi krajnjaPandakonda wrote:Po kojoj logici je liberalizam krajnja ljevica ?Ja_Ja wrote:NS je stranka liberalne, socio-liberalne orijentacije, pa je prema tome krajnja ljevica. Platforma za Progres po meni je centristicka stranka tj. stranka sa primjesama lijeve i desne orijentacije. Mislim da bez obzira sto se slazu u velikom broju slucajeva da imaju i veliki broj razlika. Ne mislim da ce razlike biti nepremostive ali mislim da ce postojati. Ja sam misljenja da ce Platforma okupljati visoko obrazovane ljude (bar prema onome sto smo do sada vidjeli) zbog te neke akademske pozadine Hadzikadica, ali isto tako i one koji nisu, bas kao sto ce okupljati lijevo orientirane osobe, ali i one potpuno desno orijentirane. Zbog te velike primjese mislim da i ima sansu da ostvari dobar rezultat. Sigurno da ce uveliko ovisiti o tome ko su ljudi koji budu predstavljali stranku na lokalnom nivou ali se nadam uspjehu u svakom slucaju.
-
El_comadante
#4244 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
možda nebi bilo loše da imaju zajedničke kandidate za načelnika sa još nekom partijom.
- Ja_Ja
#4245 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Ma ja koji je klinac?! Gotovo sve liberalne i socio-liberalne stranke u Evropi su danas u pet deka i vecina se moze definisati vise kao ljevicarska nego liberalna. Liberali kao politicka ideologija je malte ne utopijska jer se ne moze utvrditi njena funkcionalnost jer ne postoji liberalna vladavina niti u jednoj drzavi svijeta. Samim tim i NS kod nas se propagira kao liberalna ali je u stvarnosti socio-liberalna stranka, i po nasim standardima je nista drugo do liberalnija verzija ljevicarske stranke poput SDP-a.julisiz es grant wrote:Čuj liberali ljevica, i to bilesi krajnjaPandakonda wrote:Po kojoj logici je liberalizam krajnja ljevica ?Ja_Ja wrote:NS je stranka liberalne, socio-liberalne orijentacije, pa je prema tome krajnja ljevica. Platforma za Progres po meni je centristicka stranka tj. stranka sa primjesama lijeve i desne orijentacije. Mislim da bez obzira sto se slazu u velikom broju slucajeva da imaju i veliki broj razlika. Ne mislim da ce razlike biti nepremostive ali mislim da ce postojati. Ja sam misljenja da ce Platforma okupljati visoko obrazovane ljude (bar prema onome sto smo do sada vidjeli) zbog te neke akademske pozadine Hadzikadica, ali isto tako i one koji nisu, bas kao sto ce okupljati lijevo orientirane osobe, ali i one potpuno desno orijentirane. Zbog te velike primjese mislim da i ima sansu da ostvari dobar rezultat. Sigurno da ce uveliko ovisiti o tome ko su ljudi koji budu predstavljali stranku na lokalnom nivou ali se nadam uspjehu u svakom slucaju.
- Kikibombona
#4246 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
24.30
Masic posteno nahvalio Hadzikadica. Jedino je malo radi Rumenog prigovorio...
Rekao je da SDP zeli saradjivati sa Hadzikadicem.
Masic posteno nahvalio Hadzikadica. Jedino je malo radi Rumenog prigovorio...
Rekao je da SDP zeli saradjivati sa Hadzikadicem.
- Leverage
#4247 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Kako to da sad odjednom SDP nije najgore zlo koje nas je snašlo?
Biće da se u pitanju još jedan U-turn forumskog kameleona.
Biće da se u pitanju još jedan U-turn forumskog kameleona.
- seln
#4248 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
A gdje ce ih naci? To su sve isti ljudi, vecina ih je vec bila angazirana u nekoj partiji.Ja_Ja wrote: Ja sam misljenja da ce Platforma okupljati visoko obrazovane ljude (bar prema onome sto smo do sada vidjeli) zbog te neke akademske pozadine Hadzikadica
I hoce li ti opstinski vijecnici imati iste osobine koje ste pripjevali Hadzianticu?
Zavrsio Hrvard, pametan, lijep, skolovan, sto dodirne, to u zlato pretvori...
hoce li se te osobine prenositi na opstinske vijecnike i eventualne nacelnike, onako, polaganjem ruke, kao kad biskup rukopolaze nove svecenike?
- Smrcak15
#4249 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Parametar iskrenosti osobe je kad vidis da li pljuje rezonski ili ne-rezonski na Hadzikadicaseln wrote:A gdje ce ih naci? To su sve isti ljudi, vecina ih je vec bila angazirana u nekoj partiji.Ja_Ja wrote: Ja sam misljenja da ce Platforma okupljati visoko obrazovane ljude (bar prema onome sto smo do sada vidjeli) zbog te neke akademske pozadine Hadzikadica
I hoce li ti opstinski vijecnici imati iste osobine koje ste pripjevali Hadzianticu?
Zavrsio Hrvard, pametan, lijep, skolovan, sto dodirne, to u zlato pretvori...
hoce li se te osobine prenositi na opstinske vijecnike i eventualne nacelnike, onako, polaganjem ruke, kao kad biskup rukopolaze nove svecenike?
covjek kojem i oponenti nemogu naci mahanu , ali dodju likovi poput Selna da nam kazu koju "pametnu" jer ipak je SDA bolja od njega itd itd
e mooj Selnu, nije ti lahko....kada pljujemo istinske intelektualce naseg naroda a zadovoljavamo se sa SDA
pomracenje uma, logike, rezonovanja i zdrave pameti
- GandalfSivi
#4250 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Smrle najjaci demgog foruma svega mi
Nema odgovora ni na jedno konkretno pitanje, nego samo udara optuzbama po svakome ko postavi bilo kakav dasak logike na ovoj temi...
Isto tako, negacije se pisu odvojeno, ne mozes navijati za lika zbog njegovog obrazovanja, a ne potruditi se da se i ti opismenis barem malo...
Isto tako, negacije se pisu odvojeno, ne mozes navijati za lika zbog njegovog obrazovanja, a ne potruditi se da se i ti opismenis barem malo...