Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bazinga1234

#4226 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bazinga1234 »

Dino Djurbuzovic wrote:
Jesam li ja napisao da je Amar bolji izbor od Robija ?
Pisao si da je Amar najbolji izbor.

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/spo ... ezentacije

:oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4227 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

BHF_Manijak wrote:
Tomahawk11 wrote: Mislim da je mlad trener koji je u usponu i koji bi mogao napraviti dosta dobru trenersku karijeru.
Pa sad... Razlika izmedju Amara i Robija 2 godine... :mrgreen:
Nisam se referisao na Amara po tom pitanju. Nisam poredio.
Bazinga1234

#4228 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bazinga1234 »

BHF_Manijak wrote:
Tomahawk11 wrote: Mislim da je mlad trener koji je u usponu i koji bi mogao napraviti dosta dobru trenersku karijeru.
Pa sad... Razlika izmedju Amara i Robija 2 godine... :mrgreen:
Kakve to veze ima :-) Robija traži Slovenija i Bih kao selektora a ko Osima traži?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#4229 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by mali_milojica »

Bazinga1234 wrote: Samo si zaboravio dodati da je Hrvatska liga 10x bolja i konkurentnija od naše.
Hajde da pokusam jos jednom
Jurcic vs Susic?
Sta mislis koga bi HNS izabrao?
Dino Djurbuzovic

#4230 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Dino Djurbuzovic »

Bazinga1234 wrote:
Dino Djurbuzovic wrote:
Jesam li ja napisao da je Amar bolji izbor od Robija ?
Pisao si da je Amar najbolji izbor.

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/spo ... ezentacije

:oops:
Ma ja upravu si, odo spremat taktiku za polusezonu :D
Lug

#4231 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Lug »

Po meni je najbitnija atmosfera u svlacionici.. veliki treneri su kiksali ako nisu mogli napraviti pozitivnu atmosferu u svlacionici. Ko je od ove dvojice bolji po tom pitanju?

Nek ih zaposle obojicu...kad su mogli Bilic i Prosinecki, ha ja..
Bazinga1234

#4232 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bazinga1234 »

mali_milojica wrote:
Bazinga1234 wrote: Samo si zaboravio dodati da je Hrvatska liga 10x bolja i konkurentnija od naše.
Jurcic vs Susic?
Jurcica. Ali porediš babe i žabe.
BHF_Manijak

#4233 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

Bazinga1234 wrote: Kakve to veze ima :-) Robija traži Slovenija i Bih kao selektora a ko Osima traži?
Slomise se oko njega... Pa sto ne ide, bolje mu uslove mogu sigurno ponuditi. :oops:

I nemaju godine nikakve veze, ali je besmisleno da se "mlad i perspektivan trener" spominje u kontekstu Prosineckog, a razlika izmedju Osima i nega je dvije godine, nije 15! Zato sam to i napisao.

Jos uvijek nisi licno napisao zasto je Prosinecki bolje/dobro rjesenje. Nemoj mi se referisati na Tomahawka, tebe pitam, ne njega.
Dino Djurbuzovic

#4234 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Dino Djurbuzovic »

BHF_Manijak wrote:
Bazinga1234 wrote: Kakve to veze ima :-) Robija traži Slovenija i Bih kao selektora a ko Osima traži?
Slomise se oko njega... Pa sto ne ide, bolje mu uslove mogu sigurno ponuditi. :oops:

I nemaju godine nikakve veze, ali je besmisleno da se "mlad i perspektivan trener" spominje u kontekstu Prosineckog, a razlika izmedju Osima i nega je dvije godine, nije 15! Zato sam to i napisao.

Jos uvijek nisi licno napisao zasto je Prosinecki bolje/dobro rjesenje. Nemoj mi se referisati na Tomahawka, tebe pitam, ne njega.
Amar ima ruzne brkove i nekulturan je.

edit. I babo mu sredio
Last edited by Dino Djurbuzovic on 25/12/2017 14:22, edited 1 time in total.
mali_milojica

#4235 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by mali_milojica »

Bazinga1234 wrote:
mali_milojica wrote:
Jurcic vs Susic?
Jurcica. Ali porediš babe i žabe.
Ne. Ali to je tvoje misljenje.
Jurcic=Amar
Robi=Susic
Ako bi hrvati izabrali Jurcica,pored zivog Susica (covjek koji je odveo jednu reprezentaciju na SP) i mi trebamo izabrati Amara pored Prosineckog
nema me tamo

#4236 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by nema me tamo »

Ja kao navijac Sarajeva bi volio Amara
Dr. Kuca

#4237 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Dr. Kuca »

Ja bi prosineckog jer covjek zna sta hoce. Amar bi bio samo marioneta.
Point.

#4238 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Bazinga1234 wrote:

Jedino da Gordan konvertira u islam, posto je Robi kao selektor Hrvat.
Licno nemam problem da ni jedan nije Bosnjak.
Last edited by Point. on 25/12/2017 16:07, edited 1 time in total.
SSemir

#4239 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by SSemir »

mali_milojica wrote: Ne. Ali to je tvoje misljenje.
Jurcic=Amar
Jurcic=amar???? Njih stavljas u istu ravan? Zajebajes se
SSemir

#4240 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by SSemir »

.
BHF_Manijak

#4241 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

Point. wrote: Licno nemam problem da ni jedan nije Bosnjak.
Nemas ti, ali imaju u Savezu.
Nacionalni kljuc na kojem je postavljena i ova kompletna nakaradna drzava. :-) :roll:

@Ssemir, da, Jurcic je kurcina od trenera i Mamiceva kujica, u cemu je problem? Da nije Mamicev poslusnik nikad ne bi nogom mog'o krocit u Dinamo. Smijesan trener.
mali_milojica

#4242 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by mali_milojica »

SSemir wrote:
mali_milojica wrote: Ne. Ali to je tvoje misljenje.
Jurcic=Amar
Jurcic=amar???? Njih stavljas u istu ravan? Zajebajes se
Uzmi cijeli kontekst priče,upali te 3 sive ćelije što imaš. Pa se vrati ;-)
Posebna jje priča što ga Mamić svako malo lupa kitom po čelu. A on se vraća po još.
Last edited by mali_milojica on 25/12/2017 15:19, edited 1 time in total.
leškarenje

#4243 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

Jurcic Mamiceva kujica :lol: dobro :thumbup: cija je Amar kujica onda ?
Logovan

#4244 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

Ko će biti novi selektor BiH, Robert Prosinečki ili Amar Osim?

“Ko god da dođe imat će veliki zadatak da vrati ugled reprezentacije BiH kakav je imala u Evropi i svijetu. Neplasman na Evropsko, a zatim i na Svjetsko prvenstvo je umanjio rejting kakav smo imali. Ali to nije zbog lošeg rada bivšeg zbornika već je reprezentacija zapala u krizu i kvalifikacije smo završili kako smo završili. Oba kandidata, a i treći donedavno Meho Kodro, su stručnjaci koji mogu obaviti posao na veoma kvalitetan način. Ovo se malo odužilo, jer mislim da ga je trebalo izabrati mnogo prije nego čekati zadnji tren, jer ga čeka veliki posao“, rekao je za N1 Blaž Slišković.

Nekadašnji selektor BiH smatra da priliku treba dati mladim igračima.

“BiH sve manje crpi kvalitetne igrače iz Evrope koji su odlazili van BiH zbog rata. Sada se moramo osloniti na mlađe igrače, a oni pod vodstvom Vinka Marinovića pokazuju kvalitet i mišljenja sam da če budući izbornik obratiti pažnju na mladu reprezentaciju i izvući igrače za koje smatra da mogu igrati i pokušati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ostvariti zacrtani cilj“, mišljenja je Slišković.

Da li će novom selektoru trebati i doza hrabrosti da napravi rez u svlačionici?

“Kada se bude vodilo računa ko će biti novi izbornik treba se uzeti i ta mogućnost da li će biti u stanju napraviti rez. Neophodna je i neminovna smjena generacija. Ali treba čovjek koji će stati iza svojih odluka eventualnim nepozivanjem starih, a pozivanjem mlađih igrača. NSBiH mora podržati to. Neminovnost je smjena generacija. Na mlađima ostaje i svijet i nogomet. Izbornik odgovara za rezultate, ali mu se moraju dati odrješene ruke da sam napravi viziju budućnosti bh. nogometa u narednim nekoliko ciklusa. To je profesionalni posao, to je napravila Francuska, Nizozemska, Belgija i sada imaju reprezentacije koje su vodeće u svijetu“, smatra Slišković. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Stručni tim Evropske fudbalske asocijacije početkom marta naredne godine doći će u radnu posjetu Bosni i Hercegovini, gdje će sa odgovarajućim predstavnicima Nogometnog saveza BiH (NSBiH) pregledati u kakvom je stanju infrastruktura na stadionima Premijer lige BiH.

“Trebamo težiti da imamo adekvatne uvjete na svim terenima, da svi stadioni imaju reflektore i kvalitetne svlačionice. Treba poboljšati rad u omladinskim kategorijama. Došlo je vrijeme kada više ne možemo crpiti igrače izvana, jer se reprezentacija BiH uglavnom oslanjala na te igrače iz inozemstva. Sada se treba okrenuti domaćem prvenstvu i domaćim igračima i od njih stvarati novog Džeku, Salihamidžića, Barbareza… Siguran sam da će na taj način budućnost bh. nogometa biti svjetlija“, kazao je Slišković.
ultima_palabra

#4245 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by ultima_palabra »

leškarenje wrote:Jurcic Mamiceva kujica :lol: dobro :thumbup: cija je Amar kujica onda ?
Čija?
Tomahawk11
Globalni moderator

#4246 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

Eno Safet dobio otkaz. Ne bi me čudilo da ga ovi iz saveza uzmu kao opciju za selektora.
leškarenje

#4247 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

ultima_palabra wrote:
leškarenje wrote:Jurcic Mamiceva kujica :lol: dobro :thumbup: cija je Amar kujica onda ?
Čija?
Pa ovom gore logikom se da naslutiti :thumbup: jer gdje bi bio da nije babe da ga voda i da mu nalazi poslove.
ultima_palabra

#4248 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by ultima_palabra »

leškarenje wrote:
ultima_palabra wrote:
Čija?
Pa ovom gore logikom se da naslutiti :thumbup: jer gdje bi bio da nije babe da ga voda i da mu nalazi poslove.
Koliko znam, babo ga je ugurao samo u JEF.
BHF_Manijak

#4249 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

leškarenje wrote:
ultima_palabra wrote:
Čija?
Joj Lesko dragi tacno me nekad zabrinjavas s logikom, Boga mi. Jarane ba pa Mamic se doslovno sprda s Krunom, dakle tacno k'o kad se ono bogati ljudi bahate, pa ponizavaju sve oko sebe, sto se kod nas kaze pisaju po sirotinji...
hajd daj mu otkaz, pa ga vrati, pa mu opet za 3 mjeseca daj otkaz, pa ga hajde opet vrati, pa opet mu nogu slozi itd... Za mene je to ponizavanje, ali to ovom ocito ne smeta, da ga Mamic pisa kako hoce.

I ko je to slicno s Amarom radio, da ga izdrkava kako hoce, vraca i tjera opet, pa to sve po 18 puta?!
RtrnOfSalisbury

#4250 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by RtrnOfSalisbury »

amareto zasluzuje sve cestitke i naklon zbogradi sto se uopce kandidiro. nevjerovatno ali istinito. amareto je kandidaturom hotio dat nadu za sve vjecno nezaposlene i one koji se vise i ne broje u statistikama da nade ipak ima samo treba dovoljno dugo cekat i pratit konkurse. u tom smislu za amareta je mozda cak i bolje da ga ne izaberu sad jer je tim u padu-rasulu, momciluk jos nije proigro i ne znase kace, beslic-ne znaju ni zvijezde, desna strana koga god metnu bice dobro jer sad nema nikog. jedina pozitiva je sto se plavooki bombac oprostio i tako bar malo pojednostavio situaciju. ako bih zapadne neka zajebata grupa, mogla bi postat kanta za nabijanje go razlike i novi selektor bi mogo prije otic neg sto je i doso (zato ce vjerovatno sastavit ugovor da ga se nemere ocerat ni atomskom), zato amareto treba bit spreman jer je prosto nemoguce da ga odbiju dvaput, po teoriji brojeva i njega moraju nekad izabrat a katar bi mogla biti ta destinacija. i ovaj drugi je hrabar jer treba bit nesto posebno pa zapocet sa ekipom koja je od belgije svakije 23-24 minute primala go, protiv koje je kipar izgledo ko brazil i njemacka - zajedno.
Locked