REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- spreca
#4226 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Izgleda Ivanic nesmije ni da otvori pismo
......ili nesmije da saopsti pucanstvu sta pise

- Drvosjeca iz Dejcica
#4227 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ako koga interesuje...sinoćnja emisija na HTV1 "Otvoreno". Tema Revizija presude u BiH.
http://www.hrt.hr/enz/otvoreno/376517/
- mO k3
#4228 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
juce na zasjedanju "skupstine" jeli ono obrenovic rece da se ne treba krsiti ustav BiH 
- bh.tornjak
#4229 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
zapelo kod prevodjenja na cirilicu....sad ce samo sto nije...spreca wrote:Izgleda Ivanic nesmije ni da otvori pismo......ili nesmije da saopsti pucanstvu sta pise
![]()
- GeeTnT
#4230 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Sinoc na emisiji aspekt Furtula pita preCednika da li ova pisma znace da je sud prihvatio reviziju .....ovaj je to i potvrdio.spreca wrote:Izgleda Ivanic nesmije ni da otvori pismo......ili nesmije da saopsti pucanstvu sta pise
![]()
- spreca
#4231 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
a jesil ga cuo kad kaze...Sud je moraogledati sjednicu NSRS i vidjeti da smo mi protiv i da se nismo nista dogovoriliGeeTnT wrote:Sinoc na emisiji aspekt Furtula pita preCednika da li ova pisma znace da je sud prihvatio reviziju .....ovaj je to i potvrdio.spreca wrote:Izgleda Ivanic nesmije ni da otvori pismo......ili nesmije da saopsti pucanstvu sta pise
![]()
- Dozer
#4232 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Poenta je da se ovaj Ustav treba skrsiti, i vratiti nekadasnji Ustav RBiH.mO k3 wrote:juce na zasjedanju "skupstine" jeli ono obrenovic rece da se ne treba krsiti ustav BiH
Oni sad i brane Daytonski Ustav jer je njime garantovana RS, a ne jer vole BiH.
- kamen spoticanja
#4233 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Iz nekog razloga pravi se pitanje softicevog legitmiteta a jasno je da mu je ovlastenje predsjednistvo dala na neogranicen period...dakle sve dok traje proces...ciji je revizija sastavni dio
zna mladen da je onomad clan predsjednista iz reda srpskog naroda bio suzdrzan i tako omogucio sam proces a odluku nisu ogranicili vremenom
sad pokusavaju pismima i neustavnim djelovanjem mimo pravne prakse uticati na sud
sto je nerealno
zna mladen da je onomad clan predsjednista iz reda srpskog naroda bio suzdrzan i tako omogucio sam proces a odluku nisu ogranicili vremenom
sad pokusavaju pismima i neustavnim djelovanjem mimo pravne prakse uticati na sud
sto je nerealno
-
hizo ramidovic
#4234 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Јучерашња седница НСРС могла би постати историјска јер је усвојено 12 веома битних закључака као знак још једне велике победе српског народа у борби против турског зулума и неоосманских тлачитеља и агресора. Сад следи уздизање и опоравак Републике Српске као ново економско и привредно чудо, у сарадњи са ХРХБ. Муслимански калифат, тзв. БиХ односно они делови који су под контролом муџахедина, као легло радикализма и фанатизма у овом делу Европе остаће изоловани и под строгим надзором српских и хрватских снага безбедности.
СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
- mO k3
#4235 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Prebacio sam pred kraje emisije .... sta on govori ono gdje je 14.000 srba pobijeno za 2-3 dana jeli ono za vrijeme drugog svjetskog i jos par mjesta je nabrojao ustaski zlocin ?spreca wrote:a jesil ga cuo kad kaze...Sud je moraogledati sjednicu NSRS i vidjeti da smo mi protiv i da se nismo nista dogovoriliGeeTnT wrote:Sinoc na emisiji aspekt Furtula pita preCednika da li ova pisma znace da je sud prihvatio reviziju .....ovaj je to i potvrdio.spreca wrote:Izgleda Ivanic nesmije ni da otvori pismo......ili nesmije da saopsti pucanstvu sta pise
![]()
![]()
Ali baja ide na jedan vrlo vazan sastanak u moskvu
- Lakat Jebić
#4236 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
jedna od najlosijih emisija koje sam gledao. ne mozes pricat o reviziji ako nemas nikog iz sarajeva. kao trazio je nije niko htio. mos mislit. sve i da je tako, ja bih otkazao emisiju, jer nemas bitne element. dalje, od 45 minuta, 20 je bilo o novom izbornom zakonu i ugrozenosti hrvata. generelno, samo im je jos salveta falila da crtaju po njojDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ako koga interesuje...sinoćnja emisija na HTV1 "Otvoreno". Tema Revizija presude u BiH.
-
statixx
-
statixx
#4238 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
To sam i ja odmah pomislio, bas neprofesionalno.Lakat Jebić wrote:jedna od najlosijih emisija koje sam gledao. ne mozes pricat o reviziji ako nemas nikog iz sarajeva. kao trazio je nije niko htio. mos mislit. sve i da je tako, ja bih otkazao emisiju, jer nemas bitne element. dalje, od 45 minuta, 20 je bilo o novom izbornom zakonu i ugrozenosti hrvata. generelno, samo im je jos salveta falila da crtaju po njojDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ako koga interesuje...sinoćnja emisija na HTV1 "Otvoreno". Tema Revizija presude u BiH.
- JThomas
#4239 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
svako se češe tamo gdje ga svrbi. njih izborni zakon, a dodika što nije u državnoj vlasti i predsjedništvu, mnogo više nego revizija...
- LBVIEW
#4240 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
A likovi koje su doveli su ublehe samo takve.statixx wrote:To sam i ja odmah pomislio, bas neprofesionalno.Lakat Jebić wrote:jedna od najlosijih emisija koje sam gledao. ne mozes pricat o reviziji ako nemas nikog iz sarajeva. kao trazio je nije niko htio. mos mislit. sve i da je tako, ja bih otkazao emisiju, jer nemas bitne element. dalje, od 45 minuta, 20 je bilo o novom izbornom zakonu i ugrozenosti hrvata. generelno, samo im je jos salveta falila da crtaju po njojDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ako koga interesuje...sinoćnja emisija na HTV1 "Otvoreno". Tema Revizija presude u BiH.
Ka'e ona Senada:"ne razumijem se ja u to,pratila sam onako ta trane"
-
channel10
#4241 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Jucer vriste na sve strane. Pucaju narodu ublehe i usavrsavaju teorije zavjere oko revizije i pisma koje govori kako Sud ekspresno zavrsava pitanje revizije (Dodik) i kako u pismu traze da se predsjednici ponaosob trebaju ocitovati glede legitimiteta agenta 007 Sakiba S.
( Ivanic i ostala raja). Kad na kraju PRC MILOJKO
.
Danas niko nijedne da progovori o pismu i zasto su jucer i prekjucer lagali cijeli dan balkanskoj javnosti, ne razmisljajuci sta ce se desiti ako nisu upravu.
Cetoje iz Mostara cak odrza konferenciju i kafu sa novinarima
na osnovu spina o sadrzaju pisma. Ljudi ispricase sta je bilo do jucer, sta se jucer desilo i sta ce se desiti u buducnosti sa ovom drzavom, kad i njima se desi isti MILOJKO
.
Danas dan kao da se i nije desio onaj jucerasnji i sve one gadosti o kojima su pricali. Eto s kim mi zivimo i s kim nam valja durati u buducnosti. I kazu kako nema povjerenja
Danas niko nijedne da progovori o pismu i zasto su jucer i prekjucer lagali cijeli dan balkanskoj javnosti, ne razmisljajuci sta ce se desiti ako nisu upravu.
Cetoje iz Mostara cak odrza konferenciju i kafu sa novinarima
Danas dan kao da se i nije desio onaj jucerasnji i sve one gadosti o kojima su pricali. Eto s kim mi zivimo i s kim nam valja durati u buducnosti. I kazu kako nema povjerenja
- tandmand
#4242 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ka`će žurna sjednica Predsjedništva koju je najavio hrvatski predsjednik u BiH -Dragan Čović?
- dulekrele
#4243 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Neozbiljno je samim tim sto su opet doveli "istoricara" ustasu Lucica da predlaze i pametuje u vezi BiH. Onda malo jos ubace Senadu ko biva eto ima da se cuje i bosnjacka rijec a ono sve po starom, opleti po Bih i daj treci..Lakat Jebić wrote:jedna od najlosijih emisija koje sam gledao. ne mozes pricat o reviziji ako nemas nikog iz sarajeva. kao trazio je nije niko htio. mos mislit. sve i da je tako, ja bih otkazao emisiju, jer nemas bitne element. dalje, od 45 minuta, 20 je bilo o novom izbornom zakonu i ugrozenosti hrvata. generelno, samo im je jos salveta falila da crtaju po njojDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ako koga interesuje...sinoćnja emisija na HTV1 "Otvoreno". Tema Revizija presude u BiH.
- bh.tornjak
#4244 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
covjek reko:
-Svaka kuća treba imat' mudrog domaćina da bi čuvao i sačuvao stoku. Ne može budala imat' stoku, to mogu pametni ljudi!-poručuje Zmaj od Šipova.
-Svaka kuća treba imat' mudrog domaćina da bi čuvao i sačuvao stoku. Ne može budala imat' stoku, to mogu pametni ljudi!-poručuje Zmaj od Šipova.
-
Duka Dizel
#4245 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Jel bila na FTV neka ozbiljna i profesionalna debata u vezi aktuelne teme, koja uključuje sve bitne elemente?
Pogledao bih.
Pogledao bih.
-
_dreamer_
#4246 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
lupa covjek ko Maksim po diviziji...palermo wrote:kako si pobogu došao do ovoga zaključkawonkaw wrote: pogresno razmisljanje... ako bi sud odbio reviziju zbog proceduralnih razloga to bi znacilo da DRZAVA BiH ne postoji, jer samo drzave mogu da vode pravne procese pred icj... zbog toga je i nastala ovolika buka iz ers... da dokazu da je BiH samo ljustura, da ers ima suverenitet i sve oblike drzave, da se vise pita ers od PSBiH...
-
_dreamer_
#4247 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
To sto su cetiri zahtjeva za reviziju prnula u cabar, to zapravo pokazuje da je to postupak koji - statisticki gledano - nije uspijesan, no proizvoditi iz toga automatski zakljucak da se nesto ne isplati raditi statistike bi bilo potpuno pogresno. Svaki slucaj je prica za sebe i revizija kao postupak nebi bila utemeljena u procesnom pravu da je mrtvo slovo na papiru. Ja sam skeptik po pitanju novih cinjenica/dokaza, njihove pravovremene upotrebe, njihovog znacaja za drugu pravnu kvalifikaciju, no to su sve individualne stvari i mi ne znamo sta stoji u aplikaciji. Ali i ja sam skeptik na osnovu nekog logicnog razmisljanja i znajuci sta se sve tu moze isprijeciti, no pravu sliku samo imaju oni ljudi koji su bili u posjedu te dokumentacije tj taj pravni tim koji je pripremio zahtjev. Zato je glupo uopste previse ici u sirinu te diskusije, mada je to kod nas uobicajena pojava da ljudi diskutuju o problemima, a da nisu posteno ni po povrsini istih zagrebali.Vaya wrote:Posto upadam u diskusiju, kao grom iz vedra neba i ne znam da li je se o ovom diskutovalo prije...
Reviziju naravno podrzavam, ali kakve ce njene refleksije da budu, to je drugi par cipela...
Ja mislim da smo svi svjesni da revizija po njenom osnovnom elementu (da dokazemo direktnu umjesanost Srbije u sam cin genocida) nece biti uspjesna, kako iz pravnih, tako iz politickih razloga... Kako je vec receno, da su do sada bile 4 revizije presuda u ICJ i da su u sva 4 slucaja odbacene (ustvari cetvrta je u toku Malezija vs Singapur, ali uglavnom se ocekuje isti rezultat)... S politicke strane, ne vjerujem da ce medjunarodna zajednica dozvoliti da se Srbija dodatno opterecuje (pogotovo u ovom trenutku kad su ih nafurali sto se tice EU i kad se pokusava finalizirati pitanje Kosova)...
Znaci, ako realno mozemo ocekivati da se revizija presude bude odbacena...Da li postoje ikakvi elementi u ovoj reviziji koje mi mozemo izvuci u pozitivnom aspektu za BiH? Konkretno pitanje za one koji su bolje upoznati, da li se revizija odnosi iskljucivo na pitanje: "Da li je Srbija odgovorna za genocid u BiH"? ili tu postoje jos neki drugi elementi iz agresije na BiH koji se revidiraju?
Vraticu se na sudjenje i prvostepenu presudu Karadzica...pokusalo je se dokazati da je bilo genocida i genocidnih namjera na mnogim drugim opcinama osim Srebrenice (i nazalost to se u slucaju Karadzica nije uspjelo dokazati)...Mene interesuje, da li naprimjer sada u reviziji ima pitanje u kojem ce se pokusati dokazati genocid/genocidna namjera na podrucju Prijedora, nakon sto je otkopana Tomasica ili (opet se ponavljam) se revizija iskljucivo odnosi na pitanje odgovornosti Srbije za genocid...
Koliko god tuzno po nas to bilo, ali svjesni smo da pravde nema... medjutim ukoliko ovo pitanje postoji u reviziji, te mi uspijemo dokazati, te se prvobitna presuda "prosiri", u kojoj ce se reci da genocid nije pocinjen samo na teritoriji Srebrenice, nego takodjer i u Prijedoru i eventualno Visegradu ili Foci, ja mislim da bi mi mogli itekako biti "zadovoljni" sa revizijom, koliko god to jadno i tuzno zvucalo...
Ja se licno ne bojim toga da ce sudije koje sjede u senatu biti previse opterecene politickom situacijom Srbije i ne vjerujem da ce tu politicki lobi imati nekog utjecaja.
- spreca
#4248 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Da ...o drugom svjetskom je govorio...da ga ona ne prekide falilo bi mu srba bar jos 20 miliona da sve pobroji koliko ih je izginulomO k3 wrote: Prebacio sam pred kraje emisije .... sta on govori ono gdje je 14.000 srba pobijeno za 2-3 dana jeli ono za vrijeme drugog svjetskog i jos par mjesta je nabrojao ustaski zlocin ?
Ali baja ide na jedan vrlo vazan sastanak u moskvui on ne moze da prica jos o tome sa kim i sta
evo cijela emisija
-
kockakockica
#4249 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nije tema, ali je vezano za aktere ove teme
Nikšić čestitao Ivaniću Dan nezavisnosti BiH

SARAJEVO - Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, uputio je predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodinu Mladenu Ivaniću i svim građanima Bosne i Hercegovine čestitku povodom 1. marta - Dana nezavisnosti BiH.
Nikšić je u čestitci naveo da se ove godine navršava četvrt vijeka od istorijske odluke svih naroda i građana BiH koji su slobodnom voljom, na demokratskom referendumu odlučili da Bosna i Hercegovina, kao država građana, ravnopravnih Srba, Muslimana (Bosnjaka) i Hrvata i pripadnika drugih naroda bude nezavisna i suverena država.
"Uz 25. novembar i ZAVNOBiH ovaj datum i ovaj događaj, ostat će trajno upisan u istoriji BiH kao vrhunsko demokratsko postignuće svih njenih građana", navodi se u Nikšićevoj čestitci.

SARAJEVO - Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, uputio je predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodinu Mladenu Ivaniću i svim građanima Bosne i Hercegovine čestitku povodom 1. marta - Dana nezavisnosti BiH.
Nikšić je u čestitci naveo da se ove godine navršava četvrt vijeka od istorijske odluke svih naroda i građana BiH koji su slobodnom voljom, na demokratskom referendumu odlučili da Bosna i Hercegovina, kao država građana, ravnopravnih Srba, Muslimana (Bosnjaka) i Hrvata i pripadnika drugih naroda bude nezavisna i suverena država.
"Uz 25. novembar i ZAVNOBiH ovaj datum i ovaj događaj, ostat će trajno upisan u istoriji BiH kao vrhunsko demokratsko postignuće svih njenih građana", navodi se u Nikšićevoj čestitci.
- mO k3
#4250 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
ajme sta rade ovi bosnjacikockakockica wrote:Nije tema, ali je vezano za aktere ove teme![]()