Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
P308

#4226 Re: Gdje na more? - 2018

Post by P308 »

konektovan wrote:
P308 wrote:Vratio se prije dva dana. Bio 7 dana u Tucepima. Isao na Gabelu, stajao preko sat vremena, red se ne mice :shock: Okrenem se poslije sat vremena i na Doljane, kad nigdje nikoga :shock: Prosao za 5 minuta. Inace idem na Bijacu ali kontam, juni je, brzo cemo a i iz nekog razloga mi se islo magistralom :)

More nikad toplije, toplije nego u augustu :shock: Ja ocekivao led, kad ono.... :D Nikad nisam bio na moru u junu pa sam se pozitivno iznenadio.
Vrijeme prelijepo, jednu noc padala kisa 20-ak minuta (tj. nije noc nego u 4 sata ujutro :D ), ostale dane suncano, izuzetno toplo - izgorili smo bas :D Nema previse ljudi (mada sam ocekivao da ce ih biti jos i manje :D ) ... Ako malo kasnije izadjes na plazu, u hladu nema mjesta a na suncu mozes birati gdje ces :D

Ne pamtim kad su ovoliko ljubazni bili prema meni. Ja svakako nikad nemam problema s tim, uvijek su korektni ali ove godine su svi divni i krasni. Mozda jer su odmorni jos uvijek :D

Cijene na nivou proslogodisnjih. Ja sam oduvijek volio jesti u Marini jer tu i lokalci jedu, a i bude sjajnih dnevnih ponuda od 50 kuna za teletinu, pilece filete, rizoto i slicno, medjutim ove godine su se bas pokvarili. Skoro nejestivo. U ostalim restoranima (ja jedem u Tenisu, Dupinu i Tamarisu) su iste kao i proslih godina. Tenis malo skuplji od ostalih. Lezaljke se mogu naci i po 25 kuna (u sezoni nema ispod 40 koliko ja znam).
I oni izleti brodom na Hvar i Brac su inace 250 kuna (i sada su kod vecine) ali ove godine prvi put vidio da jedan brod nudi izlet za 150. Eto, to je ukratko to. :D
Gdje si boravio??? Privatni apartman???
Nije apartman, soba dvokrevetna :) Ima mjesta, moze se ici cak i bez rezervacije (sto je recimo u augustu skoro nemoguce postalo zadnjih godina).
Kad setas skoro u svakoj kuci izbacen natpis da imaju slobodnu sobu ili apartman.
mali jomu

#4227 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by mali jomu »

Bande turistima ubacuju drogu u piće

Drogiraju ih tako da im malo „začine“ piće.

Sve je počelo svjedočanstvom britanskog turista koji se probudio na plaži bez patika, novčanika i mobitela. Bio je žrtva članova bande ovog turističkog mjesta nakon što je izašao navečer na piće u kafić.

Na društvenim mrežama počela su se širiti upozorenja da bi turisti trebali biti oprezniji i da svoje piće ne ispuštaju iz vida. Međutim, to nije sve, „džeparice“ su se počele predstavljati kao prostitutke i onda vrebaju pijane turiste kako bi ih opljačkale.

Neki od muškaraca se čak maskiraju u žene i tako pljačkaju turiste.

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/sv ... ice/341367
emmir1

#4228 Re: Gdje na more? - 2018

Post by emmir1 »

P308 wrote:Vratio se prije dva dana. Bio 7 dana u Tucepima. Isao na Gabelu, stajao preko sat vremena, red se ne mice :shock: Okrenem se poslije sat vremena i na Doljane, kad nigdje nikoga :shock: Prosao za 5 minuta. Inace idem na Bijacu ali kontam, juni je, brzo cemo a i iz nekog razloga mi se islo magistralom :)

More nikad toplije, toplije nego u augustu :shock: Ja ocekivao led, kad ono.... :D Nikad nisam bio na moru u junu pa sam se pozitivno iznenadio.
Vrijeme prelijepo, jednu noc padala kisa 20-ak minuta (tj. nije noc nego u 4 sata ujutro :D ), ostale dane suncano, izuzetno toplo - izgorili smo bas :D Nema previse ljudi (mada sam ocekivao da ce ih biti jos i manje :D ) ... Ako malo kasnije izadjes na plazu, u hladu nema mjesta a na suncu mozes birati gdje ces :D

Ne pamtim kad su ovoliko ljubazni bili prema meni. Ja svakako nikad nemam problema s tim, uvijek su korektni ali ove godine su svi divni i krasni. Mozda jer su odmorni jos uvijek :D

Cijene na nivou proslogodisnjih. Ja sam oduvijek volio jesti u Marini jer tu i lokalci jedu, a i bude sjajnih dnevnih ponuda od 50 kuna za teletinu, pilece filete, rizoto i slicno, medjutim ove godine su se bas pokvarili. Skoro nejestivo. U ostalim restoranima (ja jedem u Tenisu, Dupinu i Tamarisu) su iste kao i proslih godina. Tenis malo skuplji od ostalih. Lezaljke se mogu naci i po 25 kuna (u sezoni nema ispod 40 koliko ja znam).
I oni izleti brodom na Hvar i Brac su inace 250 kuna (i sada su kod vecine) ali ove godine prvi put vidio da jedan brod nudi izlet za 150. Eto, to je ukratko to. :D

150 kuna su izleti godinama.

Bio prošle godine i prije takodje
Nisrin

#4229 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by Nisrin »

Mea_parvitas wrote:Nije skupa kafa u npr Cavtatu ili Makarskoj u nekoj rupi pored mora od 3KM ali zato jeste u Sarajevu (i to bitno je naglasiti u bas jet set mjestima tipa Marriot, Bristol i sl je 3KM) pored Sebilja skupa od 2 KM, historijskom gradu, strancima izuzetno lijepom, a procjecnom bosancu ipak ne. Vazda je tudje govno bilo sladje. Nije skupo dati 6 KM za kg breskvi, ipak je to cejf, ili isti sladoled iz istog frizidera od istog proizvodjaca po 2 ili 3x skuplji. Oni nisu skupi, nego preskupi, a sama cinjenica da je isto kao u Minhenu koji je najskuplji grad za zivot u Njemackoj koja je medju top 3,4 zemlje svijeta kaze da je preskupo. Uredu reci da ti nije zao, ali da nije preskupo, ne moze nikako

1. Ne idem u RUPE na moru, nego normalne caffe barove ili restorane
2. I ja da sam ugostitelj/trgovac na moru i da od tog zivim, digla bih cijene za svoju uslugu, jer more je ceif, posebno u turistickim mjestima
3. Bezveze poredim Minhen, more je mnogima veci ugodjaj nego Minhen...za strance HRV nije skupa, na njihov standard!
I stvarno cijenim svaciju uslugu, ambijent, tako da kad mi je skupo, onda i ne idem...meni je preskup NEUM, jer za ono "jezero" sto nudi sve je preskupo!
Napr toceno pivo u Minhenu 4-5 eur, a toliko bude i u Hrvatskoj, zasto mislis da je skupo prosjecnom turisti?! Nista nije skupo, nego smo mi siromasni!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4230 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by Velkoski »

Nisrin, bosanski Zviz :mrgreen:
Nisrin

#4231 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by Nisrin »

Pa ne idite na more ako je skupo...unutrasnjost Hrvatske nije skupa, cijene kao kod nas..i rijesen problem!
Ne idem ni ja u Tursku ili na Bali jer mi se ne daje 5000KM sad...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#4232 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by Velkoski »

ma samo da Lidl dovedu kod nas i bit će sve super
P308

#4233 Re: Gdje na more? - 2018

Post by P308 »

emmir1 wrote:

150 kuna su izleti godinama.

Bio prošle godine i prije takodje
Ljetujem u Tucepima 10 godina i uvijek je bilo 250 kuna - 33 eura. Bar 5 momaka koji hodaju plazom mi je prilazilo svaki dan i kod sviju je to cijena. A i navecer kad setas, imaju plakate sa slikama broda, detaljima o izletu i cijeni koja je 250. I tako godinama.

Prvi put ove godine vidim da je 150 kuna (20 eura). Mozda nisam obracao paznju ranijih godina da ipak ima i ovih od 150. Jedan jedini brod (Vittorio) je po toj cijeni ove godine.
Svake godine idem na te izlete i svake godine pitam na bar 5 mjesta i kod sviju je 250.
teuta06

#4234 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by teuta06 »

Ja sam u Makarskoj placala za izlet Jelsa i Bol 200 kn... prije 3 godine ja mislim
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4235 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by konektovan »

Dajte kontakt za kakav apartman u Tućepi, a da je blizu moreta... :mrgreen:
rovac13

#4236 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by rovac13 »

Jel ko isao u Trpanj.
Kakvo je to uopce mjesto.
Kakav je put do tamo,potraje li dok se stigne tamo.

Dobio zanimljivu ponudu.
U trpnju all inclusive kosta kao polupansion u recimo gradcu.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#4237 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by parappa »

Fin je trpanj ako ideš sa familijom... Za mlade nudi malo a nema se ni pobjeći negdje u neposrednoj blizini. Jedino orebić preko brda... Ako si peh može puhnuti bura sa te strane pelješca.
Ja sam bio davno ali ne vjerujem da se nešto promijenilo.
rovac13

#4238 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by rovac13 »

Dvoje djece.Jedan tek puni prvu godinu.Trebam samo mira :)

Radije bi mi u gradac.Ali po istoj cijeni dobijemo samo polupansion.
parappa

#4239 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by parappa »

rovac13 wrote:Dvoje djece.Jedan tek puni prvu godinu.Trebam samo mira :)

Trpanj će vam onda odgovarati... Moj rođak je tamo redovno ljetovao dok su mu djeca bila mala.

Ja sam trenutno u Podgori isto sa malom djecom... Odlično je. Ima nekog sadržaja mada ja gledam samo kako da preživim dan... Trči za njima... slomiše. Ovako pivce na balkonu i odmaram
Distortion

#4240 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Distortion »

Zanima me ova kartica ali sumnjam da je ima kupiti na svakom koraku tj. svakom manjem mjestu. Idem u ponedjeljak aBd na more i mislio sam kupiti Simpa karticu zbog 4G interneta. 10 kuna dnevno nije puno.

Ako dodjem do kartice, na koji nacin se placa dopuna za internet?
zlo zlo

#4241 Re: Gdje na more? - 2018

Post by zlo zlo »

Distortion wrote:
Zanima me ova kartica ali sumnjam da je ima kupiti na svakom koraku tj. svakom manjem mjestu. Idem u ponedjeljak aBd na more i mislio sam kupiti Simpa karticu zbog 4G interneta. 10 kuna dnevno nije puno.

Ako dodjem do kartice, na koji nacin se placa dopuna za internet?

pa na svakom tisku imaš sigurno oboje za kupit, imaš na benzinskama, trgovinama svuda barem bonove.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#4242 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by Velkoski »

Ima sigurno u Lidlu
strucnjakdemagog

#4243 Re: Gdje na more? - 2018

Post by strucnjakdemagog »

Nije bilo previse ljudi jer si otisao 19. a vec sutradan je bila guzva na plazi. Juce popodne smo jedva nasli mjesto cak i na suncu.
Jest bilo nekoliko dana malo prljavija voda, neka pjena i slama, ali se voda iscistila zadnja 2 dana. Sad je ko kristal.
90minut

#4244 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by 90minut »

U hrvatskoj su u zadnjih 10 - 15 dana koliko sam primjetio jer citam index bile i rekordne temprature tako da ne čudi me da docekalo pravo vrijeme
mayab

#4245 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by mayab »

boshniak wrote:Kakav je sad put jablanica-tomislavgrad preko blidinja, treba da izbjegnem vranduk, a ta ruta mi je druga najbrza 10ak min dalje prema google maps, a i ZDK i SBK mi smor za voznju od onih stacioniranih kamera
Koliko ja znam ostala je ova makadamska dionica cca 3km, e sad neko reče da ima malo većih rupa, mozda od kiša, ja sam zadnji put prosao u septembru prosle godine i bilo OK

Bila je los jedna dionica od 3 km makadama (ali u puno boljem stanju uvijek, skoro perfektnom) od Blidinja ka Tomislavgradu , ali to je asfaltirano , evo i nju nađoh, dakle sad je asfalt

Ja kako sam "otkrio" ovu dionicu, uvijek idem tu kad hoću za Makarsku i gore dalje prema sjeveru Jadrana
strucnjakdemagog

#4246 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by strucnjakdemagog »

Ja više nemam dilemu kad idem prema Makarskoj. SA - Čapljina - autoput - Zagvozd - MA
iceman ze

#4247 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by iceman ze »

parappa wrote:

Trpanj će vam onda odgovarati... Moj rođak je tamo redovno ljetovao dok su mu djeca bila mala.

Ja sam trenutno u Podgori isto sa malom djecom... Odlično je. Ima nekog sadržaja mada ja gledam samo kako da preživim dan... Trči za njima... slomiše. Ovako pivce na balkonu i odmaram
Ima li guzve u Podgori ovih dana?
boshniak

#4248 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by boshniak »

Auto je malo nizi nadam se da nece biti problema sa velikim rupama, opet bolje nego cekati ispred tunela, pejzaz izgleda, vrijedi zbog toga
parappa

#4249 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by parappa »

iceman ze wrote:
parappa wrote:

Ima li guzve u Podgori ovih dana?
Nema gužve... Taman je.
Kao što je gore neko napisao za Tučepe... Ujutro raja zauzme mjesto u hladu. Na suncu imaš mjesta kada god hoćeš.
zlo zlo

#4250 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by zlo zlo »

Velkoski wrote:Ima sigurno u Lidlu
e vidis, idem za 2 dana, misliš da ima sim kartice u lidlu? bonova ima svuda.

u lidl ću svakako svratit ,da dva puta ne stajem zbog kartice ako ima,moram kupit ovogodišnju, ni za dnevno kupanje ne volim bit bez neta :-D
Post Reply