asker wrote:Pa dobro kol'ko dana traje taj praznik Sveti Kmechoje? Ovo se nesto oduljilo...
sveti kmechoje, zastitnik djikana i bosanaca
asker wrote:Pa dobro kol'ko dana traje taj praznik Sveti Kmechoje? Ovo se nesto oduljilo...
Povlacis paralele koje su meni nerazumne.General War wrote:A ja govorim o buducnosti ove zemlje...neko ko se definise Bosanjak-islam -bosanski je samo jedna grupa ljudi, naravno da i druge dvije moraju da se pitaju koje imaju isti postulat popisivanja...Ja sam te molio da budes Bosanac-gradjanin, covjek. Mogao se izbjeci i civilni rat i u americi, nece niko da bude na jugu normalan, necemo ni mi na sjeveru i hajmo podvuc crtu nek se hebu.Gojeni H wrote:Nisam pricao o "cistoj krvi", jos cistijeg naroda, namijenjenom nebu za nebeski narod, "genetskom otpadu" ... za takvu vrstu spike se obratiti na adresu u Beogradu.General War wrote: Eto ga, opet bosnjacko srbovanje...matica, istorija, granica.
Ja sam samo govorio o istom pravu za sva 3 konstitutivna naroda, te o historijskim faktima.
Onima koji imaju problem s tim zaista ne mogu pomoci ... osim reci "reci NE sovinizmu".
Realno je za ocekivati da postotak Bosnjaka i dalje raste. On ce vjerovatno veoma brzo dostici broj od 60%. Bosnjaci ce morati definisati sta znaci biti Bosnjak i u kakvoj zajednici zele zivjeti ... inace i dalje rahat patnja.Bodkin wrote:Ali generalno ocekujem u iducih 10-20 godina izmedju 55-60% bosnjaka u drzavi.
Hrvati su se odavno usutili ali premalo ih je svakako.
Srbi ce jednog dana da zahvale svojim vodjama sto su ih sveli na nacionalnu manjinu forsiranjem mrznje prena svemu bosanskom. Ne znam ima li iko u evropi bolju instotucionalnu zastitu od rs-a ali to nije dosta. Nego forsiraju politiku sukoba i konfrontacije. Ali sta drugo ocekivati od majkicke i slavuja. Kapaciteti za rostilja, a ne vodjenja drzave. Ko ih jebe kad idu za takvima
Pa ni klix ne zna sta je veci broj 50,11 ili 50,7.dale cooper wrote:Podatke sam preuzeo sa klixovog portala.ušće wrote:50,11 % stanovništva BiH se izjasnilo kao Bošnjacidale cooper wrote: Prosvijetli me učitelju?
50,70 % stanovništva BiH je navelo islam kao svoju religiju ...
javni se ako treba još ...
Sta je poenta ovog posta?hajducka travica wrote:Ovaj posljednji popis u daytonskoj Behaciji, onima koji znaju čitati statistiku između redova, tačno je pokazao i dokazao ko je neprijatelj ovakvog državnog uređenja a samim time i pravi patriota i Bosnoljub. Trebalo im je ni manje ni više nego haman tri godine da nas prebroje presortiraju, i najvjerovatnije sudeći po našim imenima, razluče u torove kojima ne pripadamo i tako od liste "Ostalih" naprave listu "Nestalih" Jer doista Bosanaca je nestalo sa popisa, dopisali su nas, prepisali, otpisali, sve su učinili da ucementiraju postojeće sveto trojstvo i zataru trag jedinom autohtonom narodu, koji je Bosnu konstituisao a ne kako oni to žele prikazati i predočiti njihovi lažni narodi. Pošto su oni neprikosnoveni čuvari daytona jasno je da su oni koje oni uklanjaju, brišu i ne žele čuti za njih, jedini pravi Bosnoljubi i patrioti ove zemlje. Ako je ispravna ona stara izreka "ono što me ne uništi, samo me ojača" onda je i mene ovo još više ojačalo i dalo veću snagu i motivaciju da troglavoj nemani radim o glavi na sve moguće načine.
Bosanac je neuništiv, kao što je i stećak neuništiv. Stećak prkosi i vjekovima odolijeva a Bosanac na stećku prkosno stoji uzdignute glave, pozdravlja rukom svoje dobre Bošnjane i odašilja poruku osvajačima: "Zapamtite,u Bosni je vazda, Bosanac gazda"!
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1709 ... astanjenih
Rezultati popisa stanovništva pokazali su kako je po broju stanovnika BPK na posljednjem mjestu u FBiH. Nimalo optimističnim rezultatima po ovaj dio naše zemlje dodatni je teret i podatak kako je starosna struktura stanovnistva veća od prosjeka FBiH.
U FBiH, BPK je kanton s najmanjim brojem stanovnika - njih svega 23.734 živi u ovom dijelu naše zemlje. Istovremeno, riječ je o kantonu čija je starosna struktura stanovništva, s nešto više od 38 godina, daleko iznad prosjeka u FBiH. U kontekstu objavljenih rezultata i činjeničnog stanja, zvaničnici u BPK-u nisu zadovoljni, ali neki od njih kazu da ti rezultati baš i ne odgovaraju stvarnom stanju na terenu.
Premijer kanton Emir Oković navodi postojanje 26 hiljada zdravstvenih knjižica.
Iako su preliminarni rezultati pokazali da u ovom dijelu naše zemlje živi oko 27 hiljada stanovnika, zvanični rezultati, kojima je utvrđeno da je taj broj manji, iznenadili su i predstavnike vlasti u najvećoj općini kantona
Goraždanski načelnik Muhamed Ramović smatra kako kako su neki popisani u RS-u zbog svojih imanja na tom prostoru.
Međutim, na vlastima je da sada utvrde aktivnosti da bi stanje u ovom kantonu bilo popravljeno.
Iako je činjenica da je tokom rata došlo do značajnih demografskih poremećaja kada je u pitanju broj stanovnika u Goraždu, činjenica kako u ovom dijelu naše zemlje nedostaje više od 15 hiljada stanovnika u odnosu na popis iz 1991. godine dodatni je znak za uzbunu kantonalnim i općinskim organima vlasti.
federalna.ba
Gorazde je u relativno povoljnom polozaju zbog industrije.VjecitiStudent wrote:U Goraždu panika, skoro 20% stanovnika Kantona se upisalo negdje drugo, što će za posljedicu imati smanjene kantonalne prihode od poreza iz zajedničke kase.
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1709 ... astanjenih
Rezultati popisa stanovništva pokazali su kako je po broju stanovnika BPK na posljednjem mjestu u FBiH. Nimalo optimističnim rezultatima po ovaj dio naše zemlje dodatni je teret i podatak kako je starosna struktura stanovnistva veća od prosjeka FBiH.
U FBiH, BPK je kanton s najmanjim brojem stanovnika - njih svega 23.734 živi u ovom dijelu naše zemlje. Istovremeno, riječ je o kantonu čija je starosna struktura stanovništva, s nešto više od 38 godina, daleko iznad prosjeka u FBiH. U kontekstu objavljenih rezultata i činjeničnog stanja, zvaničnici u BPK-u nisu zadovoljni, ali neki od njih kazu da ti rezultati baš i ne odgovaraju stvarnom stanju na terenu.
Premijer kanton Emir Oković navodi postojanje 26 hiljada zdravstvenih knjižica.
Iako su preliminarni rezultati pokazali da u ovom dijelu naše zemlje živi oko 27 hiljada stanovnika, zvanični rezultati, kojima je utvrđeno da je taj broj manji, iznenadili su i predstavnike vlasti u najvećoj općini kantona
Goraždanski načelnik Muhamed Ramović smatra kako kako su neki popisani u RS-u zbog svojih imanja na tom prostoru.
Međutim, na vlastima je da sada utvrde aktivnosti da bi stanje u ovom kantonu bilo popravljeno.
Iako je činjenica da je tokom rata došlo do značajnih demografskih poremećaja kada je u pitanju broj stanovnika u Goraždu, činjenica kako u ovom dijelu naše zemlje nedostaje više od 15 hiljada stanovnika u odnosu na popis iz 1991. godine dodatni je znak za uzbunu kantonalnim i općinskim organima vlasti.
federalna.ba
Vidi ovo, pripadnik 1% naziva 50,11% takozvani?hajducka travica wrote: Nikad ja za takvu drzavu bosnjackog naroda ne bih izasao na referendum.Hebem ti drzavu koju bi vodili tkz,bosnjaci.Bolje vam je da ne vucete macka z a rep.Dobili ste svojih 23% teritoriji i tu mozete praviti i uvoditi islamska pravila i serijaet.Odricanjem od bosanstva odrekli ste se i Bosne i sta sad hocete,hocete neki referendum,hocete svu Bosnu.Pusite s e vi na toj teritoriji koju ste dobili u Dejtonu.
Kakav bolan propali eksperiment? Što samo postavljate stvari ko da smo mi samo nečije marionete, zombiji bez mozga i da ništa drugo ne možemo biti. U svemu se traži nečije maslo pa su krivi masoni, nekad Izrael, nekad Srbi.Point. wrote: Vidi ovo, pripadnik 1% naziva 50,11% takozvani?![]()
Vise niste ni pateticni, postajete zalosni.![]()
Zivis u vecoj mitomaniji od Srba. Bosnjak nikad i za nikad nece uvesti serijat ni nikakava islamska pravila, to neka ti bude jasno. "Nacija Bosanska" je propao eksperiment podjele Bosnjaka, sto prije prihvatis to, manje ces trljati sljepocnice. Bosanska nacija ne postoji, ljudi su rekli svoje. Prestani kmecati, evo vec treci dan. Bosne je bilo. I bice. A i Hercegovine. Da se ne uvrijede moji mostarci, oni nikad za sebe nebi rekli da su bosanci. Kuzis? Kontas? Havizas li ista?
"Ako hoćemo Bosnu i Hercegovinu onda ne smijemo previše podcrtavati nacionalno pitanje u Bosni i Hercegovini. Trebamo pokušati da budemo ako je moguće Bosanci ubuduće što više, ne zaboravljajući naravno nikada ono šta smo, ne zaboravljajuci svoje tradicije. Niko ne treba da zaboravlja svoje tradicije i nigdje nije uvijet da budete dobar Bosanac, da zaboravite svoje tradicije. Upravo obrnuto stoji stvar. Svako treba da njeguje svoje tradicije ali i da njeguje jedan ideal bosanske države" (1996.)
svaka mu je zlatna"Hrabrost bosanske žene, njena snaga i ponos, bile su jedan od odlučujućih činilaca u borbi Bosne i naroda za opstanak."
Dodik: Objavljivanjem rezultata popisa Bošnjaci od BiH prave islamsku državu
Na pitanje da li zaista vjeruje da bi muslimani u BiH pravili islamsku državu, Dodik je objasnio da to nema veze sa vjerovanjem i ukazao da je neobično što neko insistira da bude većina na popisu u BiH kao složenoj zajedničkoj državnoj zajednici dvije države - Republike Srpske i Federacije BiH.
"Odjednom se traže kumulativni podaci da bi se poslala vijest svijetu kako je to islamska država, kako bi se prikupile islamske zemlje da brane svoju islamsku državu u Evropi. To je priča, vjerovali vi to ili ne! Pa nisu ni Francuzi vjerovali kada su nama ovdje odsijecali glave da će se i njima to dešavati. A evo, dešava se", kaže Dodik.
PreCednik osporava i popis iz 1991. godine.Predsjednik Republike Srpske objasnio je da je popis u BiH bio problem i 1991. godine, kao i da se i poslije rata pokušavalo "po muslimanskim nazorima" proglasiti BiH njihovom zemljom kroz stvaranje nove nacije - bosanske, u koju bi se "preveli" i Srbi i Hrvati.
Patriotska_Liga wrote:Sveti Kmečoje se odužio, evo četvrti dan a nikakvih naznaka kraju. Bajrami sa svoja tri i četiri dana očito ne mogu da pariraju ovom modernom prazniku.
Dakle, Bosance podjednako mrze i SDA-ovci i Dodik.Drvosjeca iz Dejcica wrote:PreCednik osporava i popis iz 1991. godine.Predsjednik Republike Srpske objasnio je da je popis u BiH bio problem i 1991. godine, kao i da se i poslije rata pokušavalo "po muslimanskim nazorima" proglasiti BiH njihovom zemljom kroz stvaranje nove nacije - bosanske, u koju bi se "preveli" i Srbi i Hrvati.
nista nije gotovo, zacas tijeH 2% za dvajst godina naraste na 202%Predsjednik Republike Srpske objasnio je da je popis u BiH bio problem i 1991. godine, kao i da se i poslije rata pokušavalo "po muslimanskim nazorima" proglasiti BiH njihovom zemljom kroz stvaranje nove nacije - bosanske, u koju bi se "preveli" i Srbi i Hrvati.
Taj rad.mO k3 wrote:Kada se u banjaluci i širokome bude izjašnjavalo 3% Bosanaca , onda cu se i ja izjasniti kao Bosanac
jedna od pametnijih misli na ovu temuPoint. wrote:Taj rad.mO k3 wrote:Kada se u banjaluci i širokome bude izjašnjavalo 3% Bosanaca , onda cu se i ja izjasniti kao Bosanac
Ti baš ne slušaš uputstva preCednika...razočarao si maticu.madner wrote:Cuj kondicionala, covjek se treba izjasniti kako se osjeca.
pa onda mi nije jasno šta ima neko nekog ovde ubjeđivati da je budala ili nacionalista ili mudžahedin što se izjasnio kao bošnjak, a bio bi kao cool da je bosanacmadner wrote:Cuj kondicionala, covjek se treba izjasniti kako se osjeca.