I to dolazi od osobe koja je prezivjela agresiju na BiH.Black swan wrote:fakat ne mogu vjerovati da se klanje u plićaku mora, razdvajanje po vjerskoj osnovi i ubojstvo 150 studenata u keniji, ritualna ubojstva na internetu, neselektivno rokanje po parizu, dronovi i napad na polikliniku stavljaju u istu liniju i relativizirajuBHCluster wrote: Znaci znaci znao si odgovor na pitanje ali si ga ipak postavio.
Pariz
- BHCluster
#4226 Re: Pariz
- Putnik ali stvarno
#4227 Re: Pariz

Mislim da kolega Crni labud zeli skrijenuti pozoronost pucanstvu da je u vecini slucajeva koje on navodi ubojica okoncao misiju
uz zahvaljivanje Bogu velikome, pak se potom razneo eksplozivom
dok ovi pacijenti iz USA recimo

o licnoj zrtvi nemaju ni ideju niti o Bogu, oni preferiraju masakr drugih, a sebi nadju advokata da dokaze dijagnozu ili ubiju I majku rodjenu pa sebe
I tako to ..... to su te neke nijanse izmedju terorista I white trash a, kako to omiljene USA zovu
- Rampage
#4228 Re: Pariz
Pa majka mu stara mogao je i ovaj salonac dobiti bar neku opomenu što mi je psovao porodicu?piupiu wrote:Korisnik isključen zbog kršenja pravila foruma, vrijedjanjeRampage wrote:tututuuuu wrote:
a je li to samo bosnjaci uplacuju poreze u drzavnu kasu?
ja ovdje vidim da iz tebe izbija bijes i ocaj, sto se vidi u zadnjoj recenici gdje spominjes glad. nek Bosnjaci jedu zlatnim kasikama.
da odmah istaknem da nisam "salonac" vec, po vama vjerovatno "ustasa".
Ti si qrčina, ljudska spodoba i nula, eto šta si, mamlaz jedan salonski.
14 dana
PS - naravno da sam ja dobio zasluženo ban:)
- BHCluster
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4230 Re: Pariz
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/syed- ... /151203025
vidite kako se radi u normalnim zemljama
od prvog minuta mediji nisu spominjali terorizam... bar kad sam ja slušao i pratio... samo je klix odvalio 20 mrtvih
ako se odmah sumnja na terore to se kaže
ako se odmah ne sumnja to se opet kaže
sve ostalo su teorije zavjere na balkanu
vidite kako se radi u normalnim zemljama
od prvog minuta mediji nisu spominjali terorizam... bar kad sam ja slušao i pratio... samo je klix odvalio 20 mrtvih
ako se odmah sumnja na terore to se kaže
ako se odmah ne sumnja to se opet kaže
sve ostalo su teorije zavjere na balkanu
- Sinapsa
#4231 Re: Pariz
Razlog zbog kojeg sam se bio javio na temi je, da mi je vivaldijev post djelovao odvratno, jer je pisao o preventivnom rokanju slabijeg, kao o necemu normalnom i prihvatljivom...tututuuuu wrote:Mozda Pakistan posalje drona u Bosnu i Hercegovinu.Sinapsa wrote:Koliko god bio prema arapima rezervisan...i oni ce sici sa grana, kad-tad...I svako ce svoj racun da plati, kad tad...Prije svega zato sto sve predispozicije na to ukazuju...Historija to dokazuje iz epohe u epohu....vivaldi wrote: mosad je jak jer ozmedju ostalog radi stvari koje su za evropljane, bar jos uvijek nezamislive. rokaju preventivno na najmanju sumnju, ruse kuce svim napadacima nakon napada, i ne libe se cak ni brojnih civilnih zrtava.
i na kraju, sve ono sto se ovih dana u evropi desava "po prvi put u istoriji" izrael s tim zivi vec decenijama..
izrael preventivno roka od sirije, sudana, irana..
Mozda - mada ko zna, nisu se arapi na svu srecu do sada pokazali tako "dalekovidim", ali mozda - mozda jednoga dana nasa djeca ili pak unuci dozive, da i arapi pocnu da rokaju preventivno - buduce teroriste, dabome.
Godine 2100. Evropa, Sjeverna Amerika, Juzna Amerika, Australija, citava Rusija (incl. azijski dio) ce ciniti manje od 2 milijarde ljudi.
Afrika i Azija ce 2100 godine imati oko 9 Milijardi stanovnika (azija po procjenama 5, afrika 4 milijarde ljudi)
Kad-tad ce i Pakistan poceti preventivno da salje dronove na evropske svadbe...Kad-tad..
Ovo nije nikakva prijetnja, boze sacuvaj..ovo je prije svega jedan misaoni izlet u buducnost.
Jaci tlaci...je li to jedini zakon kojeg priglupi homo sapiens prihvata i je li to ono sto svojoj djeci treba da ostavim u amanet - da ce se mozda i njih, a ne samo njihovoga oca, preventivno rokati?![]()
Nego, jaci tlaci, tako je to. Ali ti brkas mnogobrojnost s tim ko je jaci. Kakva njima koristi od brojeva kad nemaju ni tehnologiju ni znanje, ma nemaju ni hrane dovoljno, a ne nesto vise. A Arapi ce propasti do te godine. Jedino sto oni imaju i znaju je nafta, ostalo nula bodova. Kad nafte nestane, kapak. A i vec sad su u zamahu automobili na el. energiju itd., tako da mozda prdeknu i ranije.
Sto se tebe tice - dobar si....cuj to: "Ali ti brkas mnogobrojnost s tim ko je jaci"
Sjecam se jednom, kad sam bio mali, kako me je jedan fanaticni cvrko napo.
Posto si vec shvatio ozbiljnost situacije, sad cu da ti zakuham - zamisli da to nije samo jedan horoz-fanatik, nego trojica...pa ti sad brkaj kako to nema veze sa kvalitetom napada i tvojim sansama da ne pobjegnes glavom bez obzira
Nazad na frazu..."Jaci tlaci", je istinit opis ponasanja tehnoloski nadmocnih civilizacija prema manje razvijenim, koje se zeli izrabiti.
Evo npr., posto je tema Pariz, Francuzi su u Alziru za vrijeme kolonizacije u svojoj hriscanskoj "misiji civiliziranja" ubili po alzirskim izvorima preko dva miliona Alziraca, po francuskim preko milion ljudi. Tada pretpostavljam oko pola alzirskog naroda. Francuzi su samo za vrijeme oslobodilackog rata sa svojom avijacijom i pomocu napalm-bombi zapalili oko osam hiljada alzirskih naselja.
"Prije kolonizacije, stopa pismenosti u Alziru je bila oko 40%, barem kao i u Francuskoj. Francuski vojnici koji su u svojoj misiji civiliziranja Alziraca umarsirali u zemlju su bili uglavnom nepismeni, pa time i nepismeniji od naroda kojeg su htjeli "civilizirati" (Eric Hobsbawm)
U momentu povlacenja francuske vojske, stopa pismenosti u Alziru je iznosila 20%.
Zlocini koje su Francuzi u 130 godina kolonizacije nacinili su nepojmljivi. Francuski pisac Louis de Baudicour je opisao tadasnje stanje ovako:"Ovdje jedan vojnik odreza dojku zeni iz sale, tamo jedan drugi scepa dijete za noge, zakovitla ga i razmrska mu glavu od stijenu"
Victor Hugo je izvjestavao da si vojnici upraznjavaju vrijeme nabacivajuci jedan drugom djecu na bajonete. Za par odrezanih usiju, koje su cuvali u solnim otopinama i staklenim teglama su dobijali premiju od 100 sous-a.
Francuski pukovnik Lucien Francois de Montagnac je 1842 u svom pismu napisao: "Mi ubijamo, mi davimo. Vrisci ocajnih se mijesaju sa bukom od stoke. Pitate za zene? Pa od zena pravimo robinje, jedan dio zamijenimo za konje a jedan dio prodamo kao stoku."
Olivier Le Cour Grand-maison:"Strategija sa kojom su kolonijalni gospodari svoju "misiju civiliziranja" sprovodili se zvala "ruiniraj, ubij, teroriziraj!""
Le grande nation je svoju industrijalizaciju finansirala kolonizacijom.
Tako da, ako ti to nisi znao, mislis li da to i Alzirci ne znaju? I da li mislis, da Alzirci nemaju otvoren racun sa Francuskom? Ako imaju, onda cemu sve to vodi?
U zadnjih pet hiljada godina bilo je previranja na vrhu tabele, ko je jaci i ko tlaci. Ali moje je pitanje, da li to trebamo kao civilizirani ljudi da smatramo prihvatljivim? Ako je to ok, da li je to samo onda ok ako se tudja kcerka siluje, tudji sin ubije, tudji grad sravni sa zemljom ili je to i onda ok kada se bumerang vrati pa se tvoja kcerka ili zena siluju, tvoj sin ubije i tvoj grad sravni sa zemljom, tvoj narod desetkuje i baci u ocaj?
Da li si svjestan da ce jednoga dana i tvoji potomci doci na red da budu tlaceni? Tvoj stav prema tlacenju nije stvar patetike nego stvar tvoje ljudskosti.
- sinuhe
#4232 Re: Pariz
Koliko Alziraca zivi u Francuskoj i na kraju krajeva zasto uopste zive tamo?
Mislim da Francuska i Alzir imaju izuzetno dobre odnose.
Mislim da Francuska i Alzir imaju izuzetno dobre odnose.
- Challenger__
#4233 Re: Pariz
Samo da pozdravim dragu osobu, Sinapsu. Uštini za obraščiće tog meda sa avatara. Pozzz.
- insomnia78
#4234 Re: Pariz
Podera FN u prvom krugu regionalnih izbora 
- fosna2014
#4235 Re: Pariz
Priznaj da si glasao za njih.insomnia78 wrote:Podera FN u prvom krugu regionalnih izbora
- vivaldi
#4236 Re: Pariz
ko su fn?insomnia78 wrote:Podera FN u prvom krugu regionalnih izbora
- Challenger__
#4237 Re: Pariz
Marine Le Pen, National Front.vivaldi wrote:ko su fn?insomnia78 wrote:Podera FN u prvom krugu regionalnih izbora
- insomnia78
#4238 Re: Pariz
Front National, ekstremna desnica
Le Pen
Le Pen
- insomnia78
#4239 Re: Pariz
Dobili su u 6 od 12 regiona a i u ostalim se dobro drze
Doduse, tek je prvi krug
Sljedece nedelje je drugi pa ce se to malo iskristalizovati
Doduse, tek je prvi krug
- fosna2014
#4240 Re: Pariz
Kako stoji Pariz?insomnia78 wrote:Dobili su u 6 od 12 regiona a i u ostalim se dobro drze
Doduse, tek je prvi krug
- vivaldi
#4241 Re: Pariz
jebote poprilcno facinantno sa civilizacijskog aspekta.
francuzi su poprilicno dostojanstveno podnjeli sve napade, bez puno neke odmazde, protesta, i tako nekih ocekivanoh stvari...
a onda fino izasli na izbore i zakorsuzili desno
aferim
francuzi su poprilicno dostojanstveno podnjeli sve napade, bez puno neke odmazde, protesta, i tako nekih ocekivanoh stvari...
aferim
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4242 Re: Pariz
ne brinite
sace zizu da pokrene kampanju
sace zizu da pokrene kampanju
- insomnia78
#4243 Re: Pariz
Ljevicafosna2014 wrote:Kako stoji Pariz?insomnia78 wrote:Dobili su u 6 od 12 regiona a i u ostalim se dobro drze
Doduse, tek je prvi krug
Desnica
FN
- insomnia78
#4244 Re: Pariz
Ne radi se samo o napadimavivaldi wrote:jebote poprilcno facinantno sa civilizacijskog aspekta.
aferim
Nezaposlenost, problemi oko sengena i EU...
Nije ovo desno, ovo je ekstremno desno
- fosna2014
#4245 Re: Pariz
Imas li po koji broj ili %?insomnia78 wrote:Ljevicafosna2014 wrote:Kako stoji Pariz?insomnia78 wrote:Dobili su u 6 od 12 regiona a i u ostalim se dobro drze
Doduse, tek je prvi krug
Desnica
FN
- fosna2014
- kamen spoticanja
#4247 Re: Pariz
Ako karamarko uspije dogovoriti vladu u 'rvatskoj,bice zgodno obnoviti zalihe makarona,konzervi i 9mm municijeinsomnia78 wrote:Podera FN u prvom krugu regionalnih izbora
- insomnia78
#4248 Re: Pariz
Pogrjesio samfosna2014 wrote:Kako stoji Pariz?insomnia78 wrote:Dobili su u 6 od 12 regiona a i u ostalim se dobro drze
Doduse, tek je prvi krug
Ipak je
Desnicari
Ljevica
FN

- Sinapsa
#4250 Re: Pariz
Pozdrav i tebi Chelli. Stipanje je proslijedjenoChallenger__ wrote:Samo da pozdravim dragu osobu, Sinapsu. Uštini za obraščiće tog meda sa avatara. Pozzz.