BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

febo_acm

#4226 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

Ja jucer prebacio broj u go free. Dopunio cenera i aktivirao 3 gb, konacno da ne mislim o mb vise :D

Kredit imas na trafikama i vrsis dopuni tako sto izdiktiras broj :D
cakaniboy

#4227 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by cakaniboy »

jesil predo zahtjev za prenos u logosoft ili mtel direktno
artime wrote:
cakaniboy wrote:
artime wrote:Moze li mi neko reci sta je danas najbolje za mobilni internet. Meni bukvalno treba za porukanje i lagani net browsing :D znaci neki najmanji paket..
Trenutno sam na bh telecomu.
GOfree
3 GB plus flat na 128 kbps
za cejnera
http://gofree.ba/news-post/2026/tarifne ... i-internet
Moze li samo info vise :D za neupucene, znaci uzima se posebna kartica i kako se dopunjuje? je li ono skida sa racune ili kako?
da, skida 10 KM od dopune
ukuca se code *777#
i prati dalji postupak za dokup interneta
ukucaš opciju 3
Image
artime

#4228 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by artime »

Da li ja mogu promjeniti tarifu usput? jer sam odabrala ovu drugu opciju.. u neznanju :-)
cakaniboy

#4229 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by cakaniboy »

možeš
nadogradit će ti se
imat ćeš 5 giga
artime

#4230 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by artime »

cakaniboy wrote:možeš
nadogradit će ti se
imat ćeš 5 giga
Super, hvala na info :thumbup:
cakaniboy

#4231 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by cakaniboy »

ništa
znači da si kupila i da si zadovoljna
cakaniboy

#4232 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by cakaniboy »

definitivno mtel postaje bolji od bht i u osnovnom paketu postpaida
http://www.mtel.ba/moj-mixtarifa
za MojMixMini (zanimljivo slični i nazivi) po istoj cijeni od 17,5 KM kao i MojMIni 15 od bht
nudi više i minuta, tačnije 100
a i više interneta 150 MB (MojMini 15 "samo" 100 MB) plus FLAT i to na upotrebljivih 128 kbps poslije potrošene količine od 150 MB
Image
Kiki_Musampa

#4233 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Kiki_Musampa »

cakaniboy wrote:definitivno mtel postaje bolji od bht i u osnovnom paketu postpaida
http://www.mtel.ba/moj-mixtarifa
za MojMixMini (zanimljivo slični i nazivi) po istoj cijeni od 17,5 KM kao i MojMIni 15 od bht
nudi više i minuta, tačnije 100
a i više interneta 150 MB (MojMini 15 "samo" 100 MB) plus FLAT i to na upotrebljivih 128 kbps poslije potrošene količine od 150 MB
Image
Ispravka,nije 100MB vec 500,a u sljedeca 2 mjeseca 1 GB.
https://www.bhtelecom.ba/vijest+M55d8cac58f6.html
cakaniboy

#4234 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by cakaniboy »

auuu dobrih ljudi
da, greška moja, otišo sam na nekadašnju ponudu od 100 MB i 32 kbps :lol:
popravili su to na 500 MB ali je 64 kbps neupotrebljivo
sa 128 se može solidno surfat i brzo "nahvatat" onih 350 MB razlike a onda dalje raspalit
avaks

#4235 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Susjedi uveli Flat mobilni internet na 4G dok mi još palamudimo je li 64kbps ili 128 bolje :lol:
https://www.tele2.hr/neogranicena-sloboda-surfanja/

Kasnimo za regijom brat bratu 10 godina :run: :bih:

A kako to biva u "razvijenijim kapitalizmima" odgovor konkurencije slijedi:
https://www.hrvatskitelekom.hr/pogodnos ... a-za-mlade
cakaniboy

#4236 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by cakaniboy »

ipak je to "polovični" flat
osnovni je isto malo, 3 GB
ali, naravno u odnosu na naše lopove, svjetlosne godine naprijed
Nakon što je Tele2 jučer uveo prvi pravi mobilni Flat Internet u Hrvatskoj, nije trebalo dugo čekati da konkurencija odgovori, doduše djelomično. Naime, iz HT-a javljaju da nova Tarifa za mlade sada uključuje neograničeno korištenje YouTube, Netflix, HBO GO, Netflix i Pickbox aplikacija putem Stream On usluge, što znači da svi podaci koje ovim aplikacijama potrošite ne ulaze u osnovnu kvotu, dakle ne trošite svoj zakupljeni paket.

Tarifa inače uključuje 3 GB podatkovnog prometa, neograničene pozive i poruke unutar HT mreže, 400 minuta razgovora i poruka prema svim ostalim mrežama, a sve nepotrošene minute, poruke i gigabajti se prenose u sljedeći mjesec.

Ova tarifa je definitivno zanimljiva za mlade, a što je s malo starijima (ili onima s nešto drukčijim potrebama) za sad nemamo informacija. Iako je ponuđeni besplatni stream izvrsna stvar za sve koji zaista koriste ove aplikacije, dakle streamaju video, jasno da nije adekvatan odgovor na jučerašnji izazov Tele2. Svrha ove tarife očito je zadržavanje postojećih korisnika, a hoće li u ponudu uskoro ubaciti i nešto više, vidjet ćemo. Sada je na potezu Vipnet.
http://mob.hr/ht-ov-odgovor-tarifa-za-m ... x-servisa/
avaks

#4237 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Tele2 uveo flat mobilni internet, nema tu polovičan ne polovičan, HT je samo odgovorio ali da mi ko da flat pozive u mreži, 400 minuta prema ostalima + 400sms + 3GB neta i flat youtube za 149kn mjesečno sutra bih potpisao bez ikakvog razmišljanja :mrgreen:
Doduše i to je smiješna ponuda pored Tele 2 ali o5 se vrti nešto a ne kao kod nas, 100-200MB godišnje povećaju pa ti obračunsku sa 15 poveća na 60 ili vrati na 30 i oko toga se sve vrti hahah naši i njihovi spika a ovamo te deru ko Musa jarca :run:
cakaniboy

#4238 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by cakaniboy »

u HR je konkurencija jaka, nekadašnji državni uhljupi kao što je kod nas bht više ne mogu da spavaju u međeđem snu
a i raja pametnija, slijepo ne slijede najgoreg, nego razmišljaju i biraju bolje

dokle god budete lijeni i ne počnete ih napuštat, prenoseći brojeve na druge operatere a oni budu imali vjernu publiku iako su takvi
situaciju neće mijenjat, dokle god imaju 48% korisnika, a ostatak drže ništa bolji od njih

da li ih napusti jedno 100-150.000 ultra korisnika od sadašnjih 1.300.000 drugačije bi kolo oni svirali

Image
Image
Last edited by cakaniboy on 25/04/2017 14:24, edited 2 times in total.
cakaniboy

#4240 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by cakaniboy »

ništa posebno, već bilo
da uvedu kao stalnu ponudu onda je nešto
GOfree u stalnoj ponudi ima 2 GB za 3 KM na 7 dana, plus flat 128 kbps

da uvedu 1 GB za 5 KM
e to bi bilo nešto
kloniran

#4241 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

avaks wrote:Susjedi uveli Flat mobilni internet na 4G dok mi još palamudimo je li 64kbps ili 128 bolje :lol:
https://www.tele2.hr/neogranicena-sloboda-surfanja/

Kasnimo za regijom brat bratu 10 godina :run: :bih:

A kako to biva u "razvijenijim kapitalizmima" odgovor konkurencije slijedi:
https://www.hrvatskitelekom.hr/pogodnos ... a-za-mlade
to kod nas nece nikad doci :mrgreen:
doff

#4242 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by doff »

Haloo ima najkomercijalniju ponudu mobilnog neta, za najmanje love daje finu porciju. 2GB (bez akcija) je i više nego dovoljno za mjesec dana, obzirom na rasprostanjenost besplatnih wi-fi mreža.
cakaniboy

#4243 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by cakaniboy »

doff wrote:Haloo ima najkomercijalniju ponudu mobilnog neta, za najmanje love daje finu porciju. 2GB (bez akcija) je i više nego dovoljno za mjesec dana, obzirom na rasprostanjenost besplatnih wi-fi mreža.
netačno
za samo 2 KM više, tj. za 10 KM GOfree daje 3 GB i flat na 128 kbps !!! poslije potrošene 3 GB
kloniran

#4244 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

doff wrote:Haloo ima najkomercijalniju ponudu mobilnog neta, za najmanje love daje finu porciju. 2GB (bez akcija) je i više nego dovoljno za mjesec dana, obzirom na rasprostanjenost besplatnih wi-fi mreža.
vjeruj meni onih 600 Mb sto daju gratis tamam bude mjesecno za non stop ukljucen viber i facebook+messenger, plus bude i za svakodnevno listanje portala i ako nekad potrosim dokupim gigu i rahat
evo do danas potrosio 300Mb
al velika prednost je i njihova obracunska jedinica od 10kb pa se sporije trosi net
doff

#4245 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by doff »

cakaniboy wrote: netačno
za samo 2 KM više, tj. za 10 KM GOfree daje 3 GB i flat na 128 kbps !!! poslije potrošene 3 GB
Pogrešan rezon! Pa ti saam reče na drugoj temi da je 1GB neki optimim, pored wi-fi mreže. Što se sad demantuješ?

Ja kažem da sa strane pristupačnosti, 2GB za 8 KM je najkomercijalnija ponuda. To je i više nego dovoljno za mjesec dana a ostane ti 2KM za pozive ako to još iko u tolikoj mjeri koristi, naročito prepaid korisnici...

Ko je shvatio, shvatio...
kloniran wrote:
vjeruj meni onih 600 Mb sto daju gratis tamam bude mjesecno za non stop ukljucen viber i facebook+messenger, plus bude i za svakodnevno listanje portala i ako nekad potrosim dokupim gigu i rahat
al velika prednost je i njihova obracunska jedinica od 10kb pa se sporije trosi net
O tome i govorim, i ja imam taj bonus, ostalo mi 150 MB prošli mjesec ali sam non-stop online.
cakaniboy

#4246 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by cakaniboy »

doff wrote:
cakaniboy wrote: netačno
Pogrešan rezon! Pa ti saam reče na drugoj temi da je 1GB neki optimim, pored wi-fi mreže. Što se sad demantuješ?

Ja kažem da sa strane pristupačnosti, 2GB za 8 KM je najkomercijalnija ponuda. To je i više nego dovoljno za mjesec dana a ostane ti 2KM za pozive ako to još iko u tolikoj mjeri koristi, naročito prepaid korisnici...

Ko je shvatio, shvatio...
kloniran wrote:
O tome i govorim, i ja imam taj bonus, ostalo mi 150 MB prošli mjesec ali sam non-stop online.
da tačno je za 5 KM i 1 GB ali haloo nema te ponude, nego ona koja spominješ je bliže GOfree od 10 KM pa ako se upoređuje 8 KM/2 GB i 10 KM/3GB onda je bolje dobit 3 GB za samo 2 KM više
2 KM je ništa, vrijedi samo flata na 128 tih para
ti stalno moraš razmišljat hoće li ti počet jest kredit kad potrošiš 2 GB
jedan je piso da mu je sav kredit otiš tako
tih 600 MB je akcija koja traje samo 6 mjeseci, tako da se ozbiljno ne može uzet u razmatranje
doff

#4247 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by doff »

Ama ti si rekao da je 1GB optimum! Ako dobiješ još gigu, onda je to mega ponuda.

Znači najkomercijalnija ponuda je kod haloo.

To što nekome pojede kredit, to ti se desi prvi put i nikad više, kroz to smo svi barem jednom prošli i opeklo nas, nekog manje nekog više.

8KM 2GB za mjesec dana je više nego odlično bez straha hoćel skinut sa računa. Ko nema wi-fi kući ili tamo gdje se kreće, to je druga stvar.

A hvala Bogu, wi-fi na svakom ćošku, pored unifi od Telemacha (ko ima pristup istom).
cakaniboy

#4248 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by cakaniboy »

doff wrote:Ama ti si rekao da je 1GB optimum! Ako dobiješ još gigu, onda je to mega ponuda.

Znači najkomercijalnija ponuda je kod haloo.
jest ali za 5 KM čovječe
a ti govoriš o 8 KM, a kad smo već kod 8 KM onda ću rađe dodat još 2 i imat 3 GB i flat !!!!!!
doff

#4249 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by doff »

cakaniboy wrote: jest ali za 5 KM čovječe
a ti govoriš o 8 KM, a kad smo već kod 8 KM onda ću rađe dodat još 2 i imat 3 GB i flat !!!!!!
Dodaj i 20 ako hoćeš, ali to je tebi naj, extra...ponuda. Nije većini. Saam sebe čovjeće demantuješ sa bht stranice. Saam si spominjao wi-fi i da je giga optimum. Ako je giga optimum, onda šta je 2GB?

Znači, najkomercijalnija ponuda na našem tržištu je haloo ponuda. Zašto? Zato što najmanje novca izdvojiš a dobiješ porciju koja zadovoljava potrebu većine korisnika.

Trebal da nacrtam i obojim?
cakaniboy

#4250 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by cakaniboy »

odustajem, ne vrijedi tebi ni crtat
ko je skonto shvatit će
Post Reply