Terorizam u Parizu!
- madner
#4226 Re: Terorizam u Parizu!
Ova sandzacka logika da sredinu prilagodis sebi stvara globalne probleme. 
-
mrAdil
#4227 Re: Terorizam u Parizu!
Nisam Dino Merlin da se prilagodjavam sredini.
Last edited by mrAdil on 13/01/2015 15:20, edited 1 time in total.
-
Korisničkoime
#4228 Re: Terorizam u Parizu!
Ne pravi se blesav, ono stvarno.cyprus wrote:Hajd dobro... RazumjeliTo je dakle isti način na koji je ''korišten'' i Jovo Divjak?
-
KENJAC
#4229 Re: Terorizam u Parizu!
Ma , nadoknadim ja sve te vitamine za vrijeme mojih posjeta domovini. Posljedica toga je sto se udebljam 5 kila za deset dana i iducih dva mjeseca smrdim na luk!mrAdil wrote:Zivjela genetski modificirana hrana, bar ne tukne kao kiseli kupusKENJAC wrote: E , pa kad budes imao svoj stan u haustoru sa tri-cetiri takve familije , onda cemo pricat ! Uzgred , ni ja ne kiselim kiseli kupus ! Ne zato sto ga ne volim nego zato sto jednostavno smrdi !
-
Korisničkoime
#4230 Re: Terorizam u Parizu!
Osim ovog sandžačka post objašnjava dio problema.madner wrote:Ova sandzacka logika da sredinu prilagodis sebi stvara globalne probleme.
-
todd_smith
#4231 Re: Terorizam u Parizu!
to vec spada pod nesto sto trebas da vidis sa osobom koja je odgovorna za tu zgradu, to o cemu ti pricas nema nikakve veze sa vjerom/rasomKENJAC wrote: E , pa kad budes imao svoj stan u haustoru sa tri-cetiri takve familije , onda cemo pricat ! Uzgred , ni ja ne kiselim kiseli kupus ! Ne zato sto ga ne volim nego zato sto jednostavno smrdi !
- Danguba
#4232 Re: Terorizam u Parizu!
Pa valjda iz Kalesije...It_is_a_Leclerc wrote:Insomnia - Dozvoli da ti naši borci sa pravog puta, inače iz Kalesije i Zenice, objasne kako stvari stoje u Francuskoj. Nisi ti to dobro skontao.![]()
Inače, evo dokazali su da je municija za teroriste porijeklom iz BiH. Ne znam kakvi su propisi u Francuskoj što se tiče prodaje municije, pogotovo za automatsko naoružanje. Moglo bi ovdje biti itekako svjetla na BIH. Kako je municija iz BIH stigla u Pariz do braće Kourachi ?!
Koji ste vi ...da ne kazem sta. Tesko vam ukucati ''Sverc oruzja Francuska'' pa cete vidjeti redove trgovaca iz Buzima i Kalesije.
Četvoro Banjalučana i Prijedorčanin uhapšeni u Francuskoj: Prodavali kalašnjikove!
BANJALUKA, LAKTAŠI - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresli su danas veći broj objekata na području Banjaluke, Laktaša i Prijedora, i tako prikupili dokaze koji su potrebni francuskom pravosuđu za dalju istragu protiv četvoro Banjalučana i jednog Prijedorčanina, koji su u Francuskoj uhapšeni zbog šverca oružja.
Visoki policijski funkcioneri RS prikrivali šverc oružjem, ranjavanja, pucnjave, premlaćivanja...
i t.d. i t.d.
Dajte vise sjasite sa ove zemlje i njenih muslimana.
- skafiskafsnjak
#4233 Re: Terorizam u Parizu!
Pa jebote municija proizvedena 86. godine ... u toku rata i poslije je mogla stotinu puta doci do Francuske, ne budite smijesni..
Kao drugo ...ev opet crtaju i provociraju ...
Ma nije mi nimalo zao onih sto su crtali ... da hoce crknuti i ovi sto sad crtaju , ruka im otpala
Kao drugo ...ev opet crtaju i provociraju ...
Ma nije mi nimalo zao onih sto su crtali ... da hoce crknuti i ovi sto sad crtaju , ruka im otpala
- madner
#4234 Re: Terorizam u Parizu!
Ne valja se kurciti bez pokrica.
Francuska je ipak nekad bila imperija.
Francuska je ipak nekad bila imperija.
-
tm84
#4235 Re: Terorizam u Parizu!
ovi crtaju i ne ubijaju ovi ubijaju ali ne crtaju... pa sad ko je bolji.. logicki 
- skafiskafsnjak
#4236 Re: Terorizam u Parizu!
ma jebote logika ... ali zasto provocirati ako ne moras.tm84 wrote:ovi crtaju i ne ubijaju ovi ubijaju ali ne crtaju... pa sad ko je bolji.. logicki
- madner
#4237 Re: Terorizam u Parizu!
Zato sto imas pravo da to radis. Jer je neko rekao da nema zdravog drustva ako postoje svete krave. I imao pravo.
-
tm84
#4238 Re: Terorizam u Parizu!
pa to je sto ovi i razumiju... nije provokacija nego satira...skafiskafsnjak wrote:ma jebote logika ... ali zasto provocirati ako ne moras.tm84 wrote:ovi crtaju i ne ubijaju ovi ubijaju ali ne crtaju... pa sad ko je bolji.. logicki
evo ja sad mogu staviti svoju karikaturu muhameda kako jede dzem od jagode u rijadu? ili je to isto provokacija?
- skafiskafsnjak
#4239 Re: Terorizam u Parizu!
Nije bas tako crno i bijelo i dobro to znas . Sad ja nacrtam tvoju maajku , da ne govorim sad kako i sta.madner wrote:Zato sto imas pravo da to radis. Jer je neko rekao da nema zdravog drustva ako postoje svete krave. I imao pravo.
TO nemam pravo i to tebe vrijedja i ne bih to nikada.
Jesam li upravu ?
- It_is_a_Leclerc
#4240 Re: Terorizam u Parizu!
Naučno je dokazano da prosječni Balkanac ima urođeni hromosomski defekt i ne može to skontati. On, prosječni Bošnjo (Balkanac), gleda, širi oči i pokušava shvatiti ovo što si ti napisao, ali ne razumije. Jer nije maknuo dalje od Sarajeva, i tu je bio kad su ga vodili na Bingo, i da vidi semafore, i njega sad silno zbunjuje kako je moguće da neko ima pravo da radi nešto što se njemu i stanovnicima njegovog sela ne sviđa, a da oni nemaju pravo da ga opizde brkljama, grabuljama ili nekim drugim alatom kojeg su, nažalost, zamijenili tastaturom.madner wrote:Zato sto imas pravo da to radis. Jer je neko rekao da nema zdravog drustva ako postoje svete krave. I imao pravo.
P.S. Dok god postoje ljudi koji govore - "Ne smijete", postojat će duplo više onih koji će govoriti - "E pa da vidim kako ćeš mi zabraniti". O tome dovoljno govori i činjenica da je od zločinačkog napada u Francuskoj na društvenim mrežama i medijima ustostručen broj karikatura koje, za razliku od Charlijevih, nisu ni smiješne, već baš suprotno - vrlo uvredljive.
- madner
#4241 Re: Terorizam u Parizu!
Zavisi da li mi je majka javna licnost ili ne. Ukoliko jeste ne bih mogao nista.skafiskafsnjak wrote:Nije bas tako crno i bijelo i dobro to znas . Sad ja nacrtam tvoju maajku , da ne govorim sad kako i sta.madner wrote:Zato sto imas pravo da to radis. Jer je neko rekao da nema zdravog drustva ako postoje svete krave. I imao pravo.
Jesam li upravu ?
Ne bi me uvrijedilo jer to sto neka spodoba nacrta nema veze sa stvarnoscu.
Da bi satira bila uvredljiva mora imati bar malo istine u njoj.
- skafiskafsnjak
#4242 Re: Terorizam u Parizu!
Pa poslanik nije javna licnost. Nije vidjen nikada na tvu niti uzivo - pri tome mislim da ga nisu doticni vidjeli niti itko ko zivi trenutno.madner wrote:Zavisi da li mi je majka javna licnost ili ne. Ukoliko jeste ne bih mogao nista.skafiskafsnjak wrote:Nije bas tako crno i bijelo i dobro to znas . Sad ja nacrtam tvoju maajku , da ne govorim sad kako i sta.madner wrote:Zato sto imas pravo da to radis. Jer je neko rekao da nema zdravog drustva ako postoje svete krave. I imao pravo.
Jesam li upravu ?
Nebitno je da li je tvoja majka javna licnost ili ne . ja je nikada ne bih nacrtao jer znam da to tebi smeta i vrijedja te.
Et samo to pokusavam reci. Niko nije rekao da je zabranjeno da oni nacrtaju ....ali zasto to raditi ako znas da to vrijedja nekoga.
PS: Nema niko pravo ubiti ...ali nije uredu to sto su radili i sto nastavljaju raditi . Dabogda im izgorila redakcija ...
-
Pjanic15
#4243 Re: Terorizam u Parizu!
Kade se neko buni "što ovo, što ono, što crtaju", ne shvata da nameće svoja načela morala, mišljenja nad drugim, teokratska nad demokratskim. Isto ko kad bi neki francuz otišo u neku šerijatsku državu, pa napao i ubio vladajauće jer mu nedaju crtati nešto što nije u skladu njegovih mišljenja, načela itd.
- Danguba
#4244 Re: Terorizam u Parizu!
zato sto idioti ne mogu da razumiju satiru.tm84 wrote:ovi crtaju i ne ubijaju ovi ubijaju ali ne crtaju... pa sad ko je bolji.. logicki
zato sto su zaslijepljeni vjerom.
zato sto su primitivni...
...ali zasto nastaviti sa provokacijama takvih?
p.s. satiricno bi bilo kada bi nacrtali njemackog vojnika koji jede butkicu pored jevreja i zdjele vode a usput komentarise kako je velika zdjela...ja bi povratio na takvu satiru a ne bih ubio satiricara nego bi ga prezreo. tu ne vidim nista pozitivno ni za pojedinca ni za drustvo izuzev provokacije.
- madner
#4245 Re: Terorizam u Parizu!
On to zapravo mnozi sa nulom jer mu se ne uklapa u svjetonazor.It_is_a_Leclerc wrote:Naučno je dokazano da prosječni Balkanac ima urođeni hromosomski defekt i ne može to skontati. On, prosječni Bošnjo (Balkanac), gleda, širi oči i pokušava shvatiti ovo što si ti napisao, ali ne razumije. Jer nije maknuo dalje od Sarajeva, i tu je bio kad su ga vodili na Bingo, i da vidi semafore, i njega sad silno zbunjuje kako je moguće da neko ima pravo da radi nešto što se njemu i stanovnicima njegovog sela ne sviđa, a da oni nemaju pravo da ga opizde brkljama, grabuljama ili nekim drugim alatom kojeg su, nažalost, zamijenili tastaturom.madner wrote:Zato sto imas pravo da to radis. Jer je neko rekao da nema zdravog drustva ako postoje svete krave. I imao pravo.
P.S. Dok god postoje ljudi koji govore - "Ne smijete", postojat će duplo više onih koji će govoriti - "E pa da vidim kako ćeš mi zabraniti". O tome dovoljno govori i činjenica da je od zločinačkog napada u Francuskoj na društvenim mrežama i medijima ustostručen broj karikatura koje, za razliku od Charlijevih, nisu ni smiješne, već baš suprotno - vrlo uvredljive.
Cuj neko da ima pravo da vrijedja nesto sto je njemu ono pravo bitno.
- It_is_a_Leclerc
#4246 Re: Terorizam u Parizu!
Da, fakat su trebali sad prestati sa karikaturama i poslati poruku teroristima cijelog svijeta : "Vidite, mi smo se sad prepali i uradit ćemo sve da nas teroristi puste na miru."
- madner
#4247 Re: Terorizam u Parizu!
Dobar fol, no svaka historijski bitna licnost je ujedno i javna licnost i shodno tome predmet svake vrste sprdnje. Tebi mozda De Gaule nista ne znaci, no Francuzima je bio zakletva. I opet nisu ubili redakciju kada su se sprdali sa njegovom smrti.skafiskafsnjak wrote:Pa poslanik nije javna licnost. Nije vidjen nikada na tvu niti uzivo - pri tome mislim da ga nisu doticni vidjeli niti itko ko zivi trenutno.madner wrote:Zavisi da li mi je majka javna licnost ili ne. Ukoliko jeste ne bih mogao nista.skafiskafsnjak wrote: Nije bas tako crno i bijelo i dobro to znas . Sad ja nacrtam tvoju maajku , da ne govorim sad kako i sta.
Jesam li upravu ?
Nebitno je da li je tvoja majka javna licnost ili ne . ja je nikada ne bih nacrtao jer znam da to tebi smeta i vrijedja te.
Et samo to pokusavam reci. Niko nije rekao da je zabranjeno da oni nacrtaju ....ali zasto to raditi ako znas da to vrijedja nekoga.
PS: Nema niko pravo ubiti ...ali nije uredu to sto su radili i sto nastavljaju raditi . Dabogda im izgorila redakcija ...
- Danguba
#4248 Re: Terorizam u Parizu!
Tito je mrtav a u ostatku Svijeta svuda postoje ''svete krave''.madner wrote:Zato sto imas pravo da to radis. Jer je neko rekao da nema zdravog drustva ako postoje svete krave. I imao pravo.
Sada dolazimo do onoga vica kada hodza objasnjava svojim dzematlijama sta je to demokratija.
Parafraziram, to vam je isto kao da se ja popnem na munaru i odozgo po vama pisam...a i vi imate pravo na mene.
- skafiskafsnjak
#4249 Re: Terorizam u Parizu!
Kad ce vam biti jasno da ovim teroristima i ekstremistima Islam nista ne znaci . On je za jedno tu , da ubije i to je to .It_is_a_Leclerc wrote:Da, fakat su trebali sad prestati sa karikaturama i poslati poruku teroristima cijelog svijeta : "Vidite, mi smo se sad prepali i uradit ćemo sve da nas teroristi puste na miru."
- Bosanski_kralj
#4250 Re: Terorizam u Parizu!
Toliko se pozivaju na slobode i onda zabranjuju nošenje burki.It_is_a_Leclerc wrote:Francusko društvo je emigrante primilo, okupalo, nahranilo, izliječilo, dalo im posao, odškolovalo im djecu. Ako neko očekuje da će Francuzi pristati još i na to da im grupa tih emigranata ispuzalih iz najzaostalijih dijelova planete, ograničava slobode za koje su se u krvi izborili još prije 350 godina, onda se grdo vara.
Francusko društvo će svoje slobode braniti, kao i svako zapadno društvo. Kome te slobode ne odgovaraju, kako kaže gradonačelnik Roterdama u zvaničnoj izjavi - "Neka spakuje kofere i od**be"