Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post Reply

Cije interese brani Fahrudin Radoncic?

Velikosrpske
142
20%
Velikohrvatske
14
2%
Vlastite kriminalne hobotnice
419
59%
Americke
21
3%
Njemacke
4
1%
Neke druge
38
5%
Sve nabrojane
71
10%

Total votes: 709

Better Man

#4226 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Better Man »

U parku Hastana može samo da se uredi zelena površina i dio za rekreativce, tj. za one koji se bave skateboardom da im ostanu one sprave i ništa drugo. Nikakve zgrade, niti podzemna garaža. Sve drugo je čisti urbicid i uništavanje grada, koji je ionako već uništen.
Styling

#4227 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Styling »

Better Man wrote:U parku Hastana može samo da se uredi zelena površina i dio za rekreativce, tj. za one koji se bave skateboardom da im ostanu one sprave i ništa drugo. Nikakve zgrade, niti podzemna garaža. Sve drugo je čisti urbicid i uništavanje grada, koji je ionako već uništen.
Najgore je to sto su takve stvari u nadleznosti opstina koje cerece javne povrsine kako im se cefne. Nista im nije sveto. Svaku zelenu povrsinu i otvoreni prostor gdje bi moglo biti nesto za zabavu, rekreaciju ili igru djece su unistili. Covjece, onoliki New York pa su zastitili Central park da nikome ne moze pasti na pamet da tamo sator podigne a kamoli nesto drugo, a mi ovdje i ovo malo zeleni sto imamo sistematski unistavamo.
Maraschino

#4228 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Maraschino »

SBB o rezervnom sastavu policije: Podržavamo državničku i odgovornu inicijativu SDA
kuc, kuc...imal bujruma :D
GandalfSivi

#4229 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by GandalfSivi »

Maraschino wrote:
SBB o rezervnom sastavu policije: Podržavamo državničku i odgovornu inicijativu SDA
kuc, kuc...imal bujruma :D
Fahro zanemario ego zarad drzave :lol: :lol: :lol:
JThomas

#4230 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JThomas »

može l' griz :D
Roccohljup

#4231 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

Gatacki klan uzvraca udarac..... :D
ČAMPARA DEMOLIRAO RADONČIĆA: "Dobro je dok me moralni kepec napada. Ne bi valjalo da me brani"!

Član Predsjedništva SDA, Aljoša Čampara, odgovorio je na svojoj Facebook stranci na učestale napade koje protiv njega objavljuje Dnevni avaz po narudžbi svog konsultanta Fahrudina Radončića. 
Čamparin post objavljujemo u cijelosti.

Društvo

Prije 3h  Prije 1h

Dok moralni kepec, poreski prevarant i ratni osumnjičenik za vojni udar piše laži o nekome, taj sigurno nešto vrijedi. Poznata je kletva: “Bošnjače, ne daj Bože da te Avaz i Radončić hvale!”

Opet je jutros naručenim tekstom u SBB-ovom stranačkom biltenu, iz svoje jazbine izgmizao Avazov “konsultant” Radončić, zagađujući javnu scenu bolesnim zadahom svoga nemorala i beskrupuloznosti. 

Uskrsnula je ta moralna karikatura, samozvani “intelektualac” sa diplomom likovnog tehničara, “regionalno prepoznatljiv” trostruki izborni gubitnik, kako kažu nadležne institucije - poreski prevarant koji nove tornjeve želi da gradi od novca koji duguje državi. 

Dakle, Radončić koristi laž kao osnovno sredstvo komuniciranja i argumentiranja. Tako je bilo, tako je sada i tako će u Radončićevom slučaju i ostati jer on ne zna drukčije. U njegovom slučaju to nije stvar političke potrebe, nego unutrašnje moralne prljavštine i blata u kojem se valja već decenijama.

Zbog toga moram ponoviti ono što sam pisao i ranije:  

Radončiću, moraš znati da laž uvijek ostaje laž. Tako je oduvijek bilo u našoj vjeri, našoj tradiciji i našoj Bosni i Hercegovini. Ja ne znam kakvi su običaji u tvom rodnom selu, ali imao si vremena, iako si u Bosnu došao tek prije par decenija, da naučiš osnovna moralna i ljudska načela, a najvažnije je da ne valja lagati. I da u BiH ne važi zakon Leke Dukadjinija na koji se voliš pozivati. Ali, očito da ove stvari nisi naučio i da su ti laganje, varanje i ljigava snishodljivost ostali temelji ponašanja. 

Ali, pamfleti poput ovoga koji je danas objavljen u Avazu (očito je Radončić ohrabren najavom njegovog prijatelja Dodika da bi mogao sjesti u fotelju ministra sigurnosti - ovo sada nije običan vic - ovo je već iz sfere crnog humora), su nekada i ljekoviti jer prikažu svu beskrupuloznost pojedinaca, ali daju priliku i za iznošenje činjenica. 

I da kratko sumiram (ovo je za ovaj put, jer je u jednoj objavi moguće navesti samo mali dio Radončićevih aferima i zuluma).

Dakle, poruka koju su poslali birači u oktobru 2018 je jasna: odabrali su SDA a tebi su treći put jasno rekli NE - ne želimo da nas predstavlja osoba koja je:

- zlurado i brutalno uvrijedila rahmetli predsjednika Aliju Izetbegovića nazivajući “državnom mafijom ”bh državno rukovodstvo kojem je bio na čelu (opet tražim, vapim, molim, da me Radončić demantuje, kako bih onda ja mogao objaviti planetarno poznati snimak te njegove uvredljive i šokantne izjave);

-  koja je optužila Bošnjake da su krivi za početak agresije na BiH ( KOS-ovske su muke pregoleme!);

- koja je bila optužena za iznošenje povjerljivih informacija Armije BiH;

- koja je u zadnjih 20 godina, navodno po nalogu mentora iz Srbije i Beograda,  popljuvala i izvrijeđala svakog državotvorno orijentisanog političkig lidera bez obzira na njegovu političku pripadnost: od Bičakćića, Silajdžića, Lagumdžije, Tihića, Bakira Izetbegovića, Komšića, generala i zlatnih ljiljana Armije BiH, da bi se na kraju oštrica napada okrenula i prema najznačajnijoj ličnosti u historiji bošnjaka Aliji Izetbegoviću, (ali nikada prema Dodiku, Čoviću, Vuičiću itd., jer, kako naš narod kaže: u strahu, pardon u beogradskim dosijeima, su velike oči).

- koji je tek pod pritiskom javnosti, poslije 20 i više godina, prvi put došao u Srebrenicu u kojoj je nad Bošnjacima počinjen zločin genocida (pa zašto si se Radončiću tako ponašao? Pa ima li, posebno za Bošnjaka, veće sramote nego izbjegavati otići u Potočare i proučiti Fatihu za više od 8 000 ubijenih?!);

- koja ima patološku želju da sa svojim narko-klanom upravlja Bošnjacima, a nikada (osim ako ga nekada neko nije prisilno uveo) nije ušao u džamiju?! (demant, demant - tražim demant ove tvrdnje, sliku, potvrdu, da neko osvoji bingo i pod zakletvom kaže: da, ja sam vidio Radončića u džamiji)

- koju antibosanske snage žele vidjeti kao dio vlasti i ministra u Vijeću ministara, jer predstavljaš “najslabiju bošnjačku kariku”

- koja ne plaća porez, kako kažu meritorne poreske institucije, otimajući tako novac od poštenih i vrijednih građana i čekajući da mu te poreske obaveze  različitim administrativnim varkama, oproste visokopozicionirani predstavnici onih partija koji Radončića priželjkuju u vlasti, a nije malo, kažu 11 miliona KM (opet molim da me demantuje tako što će  čitavoj domaćoj i međunarodnoj javnosti staviti na uvid kompletan predmet vezan za višemilionsko poresko dugovanje).

Napravio je i očekivani “salto mortale” pa je SDA, od dojučerašnje kriminogene organizacije koju vodi “politički kreten”, kako je, prelazeći sve linije pristojnosti i odgoja, prije par sedmica nazvao predsjednika Bakira Izetbegovića, odjednom prerasla u državotvornu i vizionarsku stranku, a Izetbegović u lucidnog lidera. Tu negdje je, uz pojam “državnik” Radončić dodao i sebe, izazivajući tako salve smijeha svih koji su to čuli ili pročitali.

Ne znam, jer će o koalicionim partnerima odluku donijeti organi stranke, da li će ovo ljigavo Radončićevo uvlačenje u d.pe SDA-u uroditi plodom, jer mu se trenutno samo obrve vide i da li će SDA opet nasjesti na Radončićeve prevare, podlosti i ucjene, zanemarujući tako poruke birača, ali znam da ako se to dogodi, da to neće biti razlog za bilo kakvo slavlje već za komemoraciju moralu i pravdi. 

Što se tiče mene lično, ja ću, kao i uvijek do sada, u svojim diskusijama i stavovima biti na strani interesa BiH, morala i pravde. 

Postavlja se pitanje: Zašto Radončić, Dodikov mali, podebljava "ratnu loptu" svoga gospodara?

Pa zato što u svijetu neljudi koji samo znaju za nečasnu silu, istoj se mole i od iste strahuju, aktivni policijski službenici zapravo su smetnja. Upravo u toj sferi -u poslovima izvan granice zakona, ratnim i poratnim, Dodik i Radončić imaju isti pristup i namjeru: kriminal je najisplativiji kada vlada haos! No, neću ovaj put vršiti dalju analizu Radončićeve patologije, osim što ću upitati sve nas: Koji je Radončićev motiv da u svemu podržava Dodika? Možda taj što mu Dodik namješta fotelju ministra sigurnosti u državi koju rezervnim sastavima i pripremanjem javnosti "Avazovim" ratnim škrabotibama združeno guraju u strah i haos? Je li to Radončić želi da ministarstvo, koje mu Dodik nonšalantno pred medijima poklanja, bude najvažnije u državi? Šta se hoće i da li je cilj antibosanskih snaga koje žele u vlasti imati Radončića kao “najslabiju bošnjačku kariku”, da stave pod kontrolu sve probosanske snage i oslabe političku snagu Bosnjaka kao naroda?!

Zajedno sa milionima ljudi koji vole i čuvaju svoju državu, moraću ih razočarati, a posebno ovog manjeg: 
“Radončiću, vidim da si očaran rezervistima svoga ovozemaljskog “gospodara”, dok ti knedla u grlu zastaje pri pomenu jačanja naše redovne policije! Ti znaš zašto, a zna i domaća i međunarodna javnost! Kad si ti u pitanju, to je razumljivo, jer je osnovna zadaća dobro obučenog, profesionalnog i kvalitetno opremljenog policijskog službenika da se bori protiv kriminala. A iza kriminala, kao i iza životinje u snijegu,  uvijek ostaju tragovi! A tvoji su već svima poznati!

I na kraju jedna poruka notornom Radončiću, koju je jednom rekao predsjednik SAD, Lincoln:
”Možeš lagati sve ljude neko vrijeme i neke ljude sve vrijeme, ali ne možeš lagati sve ljude sve vrijeme”.
crno_sa_zlatnim

#4232 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by crno_sa_zlatnim »

Roccohljup wrote:Gatacki klan uzvraca udarac..... :D
ČAMPARA DEMOLIRAO RADONČIĆA: "Dobro je dok me moralni kepec napada. Ne bi valjalo da me brani"!

Član Predsjedništva SDA, Aljoša Čampara, odgovorio je na svojoj Facebook stranci na učestale napade koje protiv njega objavljuje Dnevni avaz po narudžbi svog konsultanta Fahrudina Radončića. 
Čamparin post objavljujemo u cijelosti.

Društvo

Prije 3h  Prije 1h

Dok moralni kepec, poreski prevarant i ratni osumnjičenik za vojni udar piše laži o nekome, taj sigurno nešto vrijedi. Poznata je kletva: “Bošnjače, ne daj Bože da te Avaz i Radončić hvale!”

Opet je jutros naručenim tekstom u SBB-ovom stranačkom biltenu, iz svoje jazbine izgmizao Avazov “konsultant” Radončić, zagađujući javnu scenu bolesnim zadahom svoga nemorala i beskrupuloznosti. 

Uskrsnula je ta moralna karikatura, samozvani “intelektualac” sa diplomom likovnog tehničara, “regionalno prepoznatljiv” trostruki izborni gubitnik, kako kažu nadležne institucije - poreski prevarant koji nove tornjeve želi da gradi od novca koji duguje državi. 

Dakle, Radončić koristi laž kao osnovno sredstvo komuniciranja i argumentiranja. Tako je bilo, tako je sada i tako će u Radončićevom slučaju i ostati jer on ne zna drukčije. U njegovom slučaju to nije stvar političke potrebe, nego unutrašnje moralne prljavštine i blata u kojem se valja već decenijama.

Zbog toga moram ponoviti ono što sam pisao i ranije:  

Radončiću, moraš znati da laž uvijek ostaje laž. Tako je oduvijek bilo u našoj vjeri, našoj tradiciji i našoj Bosni i Hercegovini. Ja ne znam kakvi su običaji u tvom rodnom selu, ali imao si vremena, iako si u Bosnu došao tek prije par decenija, da naučiš osnovna moralna i ljudska načela, a najvažnije je da ne valja lagati. I da u BiH ne važi zakon Leke Dukadjinija na koji se voliš pozivati. Ali, očito da ove stvari nisi naučio i da su ti laganje, varanje i ljigava snishodljivost ostali temelji ponašanja. 

Ali, pamfleti poput ovoga koji je danas objavljen u Avazu (očito je Radončić ohrabren najavom njegovog prijatelja Dodika da bi mogao sjesti u fotelju ministra sigurnosti - ovo sada nije običan vic - ovo je već iz sfere crnog humora), su nekada i ljekoviti jer prikažu svu beskrupuloznost pojedinaca, ali daju priliku i za iznošenje činjenica. 

I da kratko sumiram (ovo je za ovaj put, jer je u jednoj objavi moguće navesti samo mali dio Radončićevih aferima i zuluma).

Dakle, poruka koju su poslali birači u oktobru 2018 je jasna: odabrali su SDA a tebi su treći put jasno rekli NE - ne želimo da nas predstavlja osoba koja je:

- zlurado i brutalno uvrijedila rahmetli predsjednika Aliju Izetbegovića nazivajući “državnom mafijom ”bh državno rukovodstvo kojem je bio na čelu (opet tražim, vapim, molim, da me Radončić demantuje, kako bih onda ja mogao objaviti planetarno poznati snimak te njegove uvredljive i šokantne izjave);

-  koja je optužila Bošnjake da su krivi za početak agresije na BiH ( KOS-ovske su muke pregoleme!);

- koja je bila optužena za iznošenje povjerljivih informacija Armije BiH;

- koja je u zadnjih 20 godina, navodno po nalogu mentora iz Srbije i Beograda,  popljuvala i izvrijeđala svakog državotvorno orijentisanog političkig lidera bez obzira na njegovu političku pripadnost: od Bičakćića, Silajdžića, Lagumdžije, Tihića, Bakira Izetbegovića, Komšića, generala i zlatnih ljiljana Armije BiH, da bi se na kraju oštrica napada okrenula i prema najznačajnijoj ličnosti u historiji bošnjaka Aliji Izetbegoviću, (ali nikada prema Dodiku, Čoviću, Vuičiću itd., jer, kako naš narod kaže: u strahu, pardon u beogradskim dosijeima, su velike oči).

- koji je tek pod pritiskom javnosti, poslije 20 i više godina, prvi put došao u Srebrenicu u kojoj je nad Bošnjacima počinjen zločin genocida (pa zašto si se Radončiću tako ponašao? Pa ima li, posebno za Bošnjaka, veće sramote nego izbjegavati otići u Potočare i proučiti Fatihu za više od 8 000 ubijenih?!);

- koja ima patološku želju da sa svojim narko-klanom upravlja Bošnjacima, a nikada (osim ako ga nekada neko nije prisilno uveo) nije ušao u džamiju?! (demant, demant - tražim demant ove tvrdnje, sliku, potvrdu, da neko osvoji bingo i pod zakletvom kaže: da, ja sam vidio Radončića u džamiji)

- koju antibosanske snage žele vidjeti kao dio vlasti i ministra u Vijeću ministara, jer predstavljaš “najslabiju bošnjačku kariku”

- koja ne plaća porez, kako kažu meritorne poreske institucije, otimajući tako novac od poštenih i vrijednih građana i čekajući da mu te poreske obaveze  različitim administrativnim varkama, oproste visokopozicionirani predstavnici onih partija koji Radončića priželjkuju u vlasti, a nije malo, kažu 11 miliona KM (opet molim da me demantuje tako što će  čitavoj domaćoj i međunarodnoj javnosti staviti na uvid kompletan predmet vezan za višemilionsko poresko dugovanje).

Napravio je i očekivani “salto mortale” pa je SDA, od dojučerašnje kriminogene organizacije koju vodi “politički kreten”, kako je, prelazeći sve linije pristojnosti i odgoja, prije par sedmica nazvao predsjednika Bakira Izetbegovića, odjednom prerasla u državotvornu i vizionarsku stranku, a Izetbegović u lucidnog lidera. Tu negdje je, uz pojam “državnik” Radončić dodao i sebe, izazivajući tako salve smijeha svih koji su to čuli ili pročitali.

Ne znam, jer će o koalicionim partnerima odluku donijeti organi stranke, da li će ovo ljigavo Radončićevo uvlačenje u d.pe SDA-u uroditi plodom, jer mu se trenutno samo obrve vide i da li će SDA opet nasjesti na Radončićeve prevare, podlosti i ucjene, zanemarujući tako poruke birača, ali znam da ako se to dogodi, da to neće biti razlog za bilo kakvo slavlje već za komemoraciju moralu i pravdi. 

Što se tiče mene lično, ja ću, kao i uvijek do sada, u svojim diskusijama i stavovima biti na strani interesa BiH, morala i pravde. 

Postavlja se pitanje: Zašto Radončić, Dodikov mali, podebljava "ratnu loptu" svoga gospodara?

Pa zato što u svijetu neljudi koji samo znaju za nečasnu silu, istoj se mole i od iste strahuju, aktivni policijski službenici zapravo su smetnja. Upravo u toj sferi -u poslovima izvan granice zakona, ratnim i poratnim, Dodik i Radončić imaju isti pristup i namjeru: kriminal je najisplativiji kada vlada haos! No, neću ovaj put vršiti dalju analizu Radončićeve patologije, osim što ću upitati sve nas: Koji je Radončićev motiv da u svemu podržava Dodika? Možda taj što mu Dodik namješta fotelju ministra sigurnosti u državi koju rezervnim sastavima i pripremanjem javnosti "Avazovim" ratnim škrabotibama združeno guraju u strah i haos? Je li to Radončić želi da ministarstvo, koje mu Dodik nonšalantno pred medijima poklanja, bude najvažnije u državi? Šta se hoće i da li je cilj antibosanskih snaga koje žele u vlasti imati Radončića kao “najslabiju bošnjačku kariku”, da stave pod kontrolu sve probosanske snage i oslabe političku snagu Bosnjaka kao naroda?!

Zajedno sa milionima ljudi koji vole i čuvaju svoju državu, moraću ih razočarati, a posebno ovog manjeg: 
“Radončiću, vidim da si očaran rezervistima svoga ovozemaljskog “gospodara”, dok ti knedla u grlu zastaje pri pomenu jačanja naše redovne policije! Ti znaš zašto, a zna i domaća i međunarodna javnost! Kad si ti u pitanju, to je razumljivo, jer je osnovna zadaća dobro obučenog, profesionalnog i kvalitetno opremljenog policijskog službenika da se bori protiv kriminala. A iza kriminala, kao i iza životinje u snijegu,  uvijek ostaju tragovi! A tvoji su već svima poznati!

I na kraju jedna poruka notornom Radončiću, koju je jednom rekao predsjednik SAD, Lincoln:
”Možeš lagati sve ljude neko vrijeme i neke ljude sve vrijeme, ali ne možeš lagati sve ljude sve vrijeme”.
[/quot

Odavno se nije skupila poganija ekipa kao sto je halka okupljena oko SB.
Dezerteri i pobjegulje zvizdici i campare.
Komšo zlatni ljiljan.
Komšin savjetnik Zoran Mikulić. Inace u slobodno vrijeme organizuje bijeg ratnog zločinca iz KPZ Mostar.
Vlasnik Senad Avdić, koji piše knjige ratnim zločincima.
Zajednički imenilac ove hercegovacke ekipe je Como.
Ima sve dokumentovano, ali nema drzave da to procesira.
Maraschino

#4233 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Kako ne shvatas, sve sto pise i radi protiv kepeca je pozitivno. :thumbup:
Njega treba vratiti na tvornicke postavke i ne treba birati sredstva. Hrani kuče da te ujeda.
Roccohljup

#4234 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

vidi, daleko da su gatački klan i njihovi mediji bolji ili alternativa donu od gusinja i njegovom medijskom smeću......al brate milina gledati kako se govna međusobno kolju :D :D :D
Nero Histrion

#4235 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Nero Histrion »

Roccohljup wrote:vidi, daleko da su gatački klan i njihovi mediji bolji ili alternativa donu od gusinja i njegovom medijskom smeću......al brate milina gledati kako se govna međusobno kolju :D :D :D
Evo Dzafke kaJe drugacije u gatačkim elektronskim novinama. :D

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/11 ... ba_da.html
Roccohljup

#4236 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

Mo's misliti ako gusinjac pristane, pa ond apočnu hvalipjevi a sva prepucavanja i gadosti koje su pisali jedni o drugima (doduse sve istinito i z ajedne i za druge) se pod ćilim gurne......a mi glavu u pijesak i 'ćeraj dalje :D
Nero Histrion

#4237 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Nero Histrion »

Stvar je rijesena, kaze Latic izmedju redova. :D

https://thebosniatimes.ba/29020/govori- ... ativu-sda/
Roccohljup

#4238 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

Fahro uzvraća udarac :D:D Al slika go do pojasa.....samo za one sa dobrim stomakom :-) :-) :-) :-)
POLEMIKA Aljoša Čampara, koji je digao policiju na borce, i dalje raspamećen

Dezerterski miš opet sebe uhvatio u teškoj laži
Umjesto da odgovori zašto je s bratom Dubravkom i Denisom Zvizdićem dezertirao prije rata, a poslije rata su bestidno uzurpirali najjače funkcije u državi, Aljoša ponovo krenuo u nove-stare laži

E. TRAKO
prije 44 minuta
- Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
Nakon što je naša novina objavila istinit tekst o tome kako ratni dezerter Aljoša Čampara sada glumi ministra heroja, ova ratna kukavica na svaki način pokušava skrenuti suštinu našeg pisanja na drugi kolosijek.

Umjesto da javnosti odgovori i ponudi makar jedan dokaz da nešto u „Avazovim“ navodima nije tačno, on se, kao frakcijski pekinezer, okomio na predsjednika SBB-a i utemeljivača „Avaza“ Fahrudina Radončića.

Nevjerovatno ali tačno, dezerterski miš je Radončiću, na fonu predizborne kampanje SDA, predbacio da lider SBB-a nikad nije bio u Armiji RBiH i nosio maskirnu uniformu, da nikad nije otišao u Srebrenicu prije prošle godine i pozvao Radončića da objavi fotografije o tome.

Radončić ga ne vidi

Naravno, Radončiću je ispod nivoa da polemizira s političkim gubitnikom i obiteljskim budžetskim parazitom čiji je klan u posljednje vrijeme strateški devastiran.

Novinari „Avaza“ ipak su odlučili malo pogledati svoju arhivu i zatražiti podatke u Pravnoj službi naše medijske kuće te provjeriti Čamparine tvrdnje.

Tako smo odmah pronašli, na Googleu, fotografiju Fahrudina Radončića s grupom boraca Armije RBiH negdje na području Jablanice iz 1993. godine.
Image
Hoće li se nakon ove fotografije Čampara postidjeti: Ministar jučer javno tvrdio da Radončić nikad ne može pokazati fotografiju u maskirnoj uniformi - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
Hoće li se nakon ove fotografije Čampara postidjeti: Ministar jučer javno tvrdio da Radončić nikad ne može pokazati fotografiju u maskirnoj uniformi Foto: (Arhiv)
Također, pronašli smo i fotografiju na kojoj Fahrudin Radončić u maskirnoj uniformi do pasa stoji s generalom Vahidom Karavelićem, tadašnjim komandantom Prvog korpusa Armije RBiH.
Image
Jablaničko jezero 1993. godine: Komandant Prvog korpusa, general Vahid Karavelić i Fahrudin Radončić tokom pauze prilikom obilaska terena - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
Jablaničko jezero 1993. godine: Komandant Prvog korpusa, general Vahid Karavelić i Fahrudin Radončić tokom pauze prilikom obilaska terena Foto: (Arhiv)
U Pravnoj službi „Avaza“ pronašli su nam i Uvjerenje Zajedničke komande Vojske Federacije od 17. maja 2000. godine, gdje se nepobitno vidi – suprotno Čamparinim tvrdnjama da Radončić ne može naći dokaz o svom prisustvu u OSBiH – da je Radončić bio pripadnik Štaba Vrhovne komande od 1. avgusta 1992. do 31. avgusta 1993. godine (nakon toga je u opkoljenom Sarajevu, kao vid propagandnog otpora, pokrenuo „Bošnjački avaz“).
Image
Dokaz da je Radončić bio član Štaba Vrhovne komande OSBiH: Uvjerenje iz 2000. godine - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Prema tome, Čampara, koji lažno tvrdi da Radončić nikad ne može dokazati da je bio pripadnik Armije RBiH, sigurno ima problem s nečim što se zove teška kleveta, zbog koje se ide na sud.

Slično kao i u ovom slučaju, Aljoša Čampara eksplicitno tvrdi da Radončić nikad nije otišao u Srebrenicu prije prošle godine i da je to morao uraditi zbog navodnog pritiska javnosti na njega.

Uvrede za Srebrenicu

Ali, bilo je vrlo lako pronaći fotografije Fahrudina Radončića s rahmetli Sulejmanom Tihićem iz aprila 2012. godine, kada je napravljena koalicija patriotskih stranaka (SDA, SBB, SDP, SBiH i druge) kako bi se omogućilo da bošnjački i zajednički kandidat Ćamil Duraković bude izabran za načelnika Srebrenice. Tako se i dogodilo.
Image
April 2012. godine u Srebrenici: Radončić, Tihić, Jerlagić u Srebrenici dogovorili pobjedničku koaliciju za izbor velikog Bošnjaka za načelnika - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

U arhivi SBB-a pronašli smo da je ova stranka još od osnivanja 2009. godine, prve posjete imala upravo u Srebrenici, u kojima je, naravno, bio i Radončić.

Mi smo pronašli i fotografiju iz 2013. godine, kada je Radončić snimljen dok je, kao ministar sigurnosti BiH, posjetio Potočare i lično se upoznao s pripremama za ukop žrtava genocida 2013. godine.
Image
2. juli 2013.: Ministar sigurnosti BiH, Radončić bio upoznat s pripremom kolektivne dženaze - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Postoji i niz drugih fotografija koje hvataju u laži nervoznog Čamparu, a takva je, recimo, i zajednička fotografija Radončića i Bakira Izetbegovića iz Srebrenice 26. septembra 2016. godine (zajednički predizborni skup SDA – SBB).
Image
Fahrudin Radončić u julu 2013. godine proučio Fatihu žrtvama genocida koji su srpske snage počinile nad nevinim Bošnjacima Srebrenice - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Naravno, novinari i urednici „Avaza“ znaju koliko su puta s Radončićem bili 11. jula, počev od 2003. godine, u Potočarima, kada je od prvog dana ukopa žrtava genocida besplatno dijeljen „Avaz“ svima prisutnima.

Specijalna izdanja

Nisu se penjali na političku binu, jer Radončić tada i nije bio političar. I kasnije je kao predsjednik SBB-a radije bio u masi i izbjegavao se populistički fotografirati na mjestu genocida. Radončić je bio inicijator specijalnih izdanja naše novinske kuće štampanih u više stotina hiljada primjeraka, za koje su izjave davali najpoznatiji svjetski autoriteti.

Specijalne priloge, koji su dijeljeni besplatno zahvaljujući „Avazu“ i Radončiću kao utemeljivaču, danas, maltene, čuva svaka bošnjačka kuća.

Uz to, kao što je poznato, Radončić javno ne želi reći koliko je finansijski pomagao pojedinim srebreničkim udruženjima i njihovim članovima da bi mogli otputovati u Hag i lično prisustvovati suđenju ratnim zločincima Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću.

Ko brani Aliju

Stipendiranje srebreničke djece i ne treba niko spominjati, ali treba pitati Aljošu Čamparu i njegovog rođaka Denisa Zvizdića jesu li oni u Srebrenicu prvi put otišli tek kada su izabrani na velike državne funkcije i dobili enormno skupu fizičku zaštitu koju plaćaju građani BiH.

Opskurno je djelo kada anonimni Čampara pokušava rahmetli Aliju Izetbegovića braniti od Fahrudina Radončića i podmetati Radončiću izjave na račun prvog predsjednika BiH. Predsjednik Izetbegović i Radončić upoznali su se još 1991. godine.

Predsjednik Izetbegović bio je važan i dominantan faktor u svakom pogledu, davao je brojne intervjue za našu novinu, a čak je jednu cijelu godinu svakog četvrtka odgovarao na pitanja građana u našem listu.

Dodatno, upravo je „Avazova“ izdavačka kuća OKO štampala sabrana djela predsjednika Izetbegovića i to ostaje kao trajna vrijednost čuvanja njegovog državničkog, filozofskog i političkog djela. Poluinteligentni Aljoša Čampara zapravo ovakve i mnoge druge stvari ne mora znati, ali može skratiti svoj podli jezik koji ustvari najviše otkriva njegovu nemoć i strah od očite marginalizacije u samoj SDA.

Svađa se s vlastitom fotografijom

Koliko je Čampara upao u javni nemoral plasiranja vanrazumnih laži, ilustrativno pokazuje i njegova reakcija na fotografiju gdje su on i njegov brat Dubravko zajedno sa Senadom Avdićem, čovjekom koji je uništio sedmičnik „Slobodna Bosna“.
Image
Stara slika, nova laž: Čampara tvrdi da nikad u životu nije popio kafu s Avdićem!? - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
Stara slika, nova laž: Čampara tvrdi da nikad u životu nije popio kafu s Avdićem!? Foto: (Arhiv)
Prosto nevjerovatno, Čampara je rekao da nikad u životu nije popio kafu sa Senadom Avdićem! Nakon ove fotografije, jedini logični zaključak je da su vjerovatno pili neko drugo piće.

Radončić je među prvima znao kako će izgledati Memorijalni centar

Kada je počela izgradnja Memorijalnog centra u Potočarima, 11. jula 2001. godine, Radončić je lično odlazio da vidi kako se to gradi. Naime, jedan od dvojice projektanata Memorijalnog centra u Potočarima bio je Ahmed Kapidžić, odnosno arhitektonski studio ADS.
Image
Ahmed Kapidžić, ugledni arhitekta, snimljen danas u svom studiju - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Prije Memorijalnog centra, Kapidžići su projektirali za Radončića „Radon Plazu“, pa su kroz posao postali pravi prijatelji koji razmjenjuju i testiraju vlastite ideje.

Tako je Radončić bio među rijetkima koji su vidjeli maketu Centra koju je ADS poslao na natječaj i koja je izabrana za najbolje arhitektonsko rješenje.

Kakve veze oni imaju s islamom

Za vanjskog posmatrača zaista djeluje čudnim da neko kome su roditelji dali rusko–pravoslavno ime Aljoša, uopće ima hrabrosti da Radončiću predbacuje čuvanje vjere i to da je loš musliman. Kao što je poznato, prije agresije Radončićev amidža Redžep bio je imam u Rogatici više od 20 godina, a amidžić Muhamed ef. Radončić višedecenijski profesor u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu.

Radončići, na kraju, imaju i svoju džamiju koja se zove po njima. Radončić, koji je sve vrijeme agresije proveo u opkoljenom Sarajevu, u najbližoj familiji ima tri šehida i niko od članova njegove uže i šire porodice ne radi u državnim institucijama. Te su institucije od boraca i šehidske djece preuzeli nepotistički klanovi i više stotina njihovih rođaka, čemu je eklatantan primjer upravo Aljošina interesna mreža.

S druge strane, vjera baš i nije bila prisutna u životu obitelji Čampara ili Zvizdić. Jer, kako bi istinski vjernik, na čemu Aljoša Čampara insistira, svojoj djeci dao imena Aljoša, Dubravko ili Denis.

Naravno, za to nije kriv niko od njih trojice. Ali, u sarajevskoj raji u posljednja se dva dana pojavila jednostavna pitalica: Prije nego što Fahrudinu prigovori kakav je vjernik, bilo bi dobro da Aljoša Čampara pokaže makar jedan argument, ima li ga uopće u tzv. Skakinim knjigama?

U arhivi „Avaza“ također je lako bilo naći s koliko stotina hiljada KM i više je Radončić donirao institucije Islamske zajednice u BiH i, posebno, s koliko je još novaca pomogao izgradnju pojedinih džamija diljem BiH.

Osim što su se uglavili u Sabor Islamske zajednice, gdje im je prije dva dana propao kandidat koji bi trebao preuzeti tu instituciju, Čampare se nemaju čime pohvaliti kako su i čime pomogli svojoj vjerskoj zajednici.
JThomas

#4239 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JThomas »

vjerovatno je tačno da senad nije pio kafu... :-D
kmirsad

#4240 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by kmirsad »

JThomas wrote:vjerovatno je tačno da senad nije pio kafu... :-D
:lol: :lol: :lol:
Roccohljup

#4241 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

JThomas wrote:vjerovatno je tačno da senad nije pio kafu... :-D
mozda irsku :D :D :D :D
Roccohljup

#4242 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

evoooo gaaaaaaa......evooooooo gaaaaaaaa :D :D :D
AKTUELNO Nastavak pregovora o formiranju vlasti na državnom nivou
Bakir Izetbegović razgovarao s Fahrudinom Radončićem o ulasku SBB-a u vlast
SDA čeka zeleno svjetlo Saveza za bolju budućnost
S. Mujić
prije 4 minuta

Vidio sam se s gospodinom Radončićem, za sada još nemam zeleno svjetlo od SBB-a, razgovori će se nastaviti, kazao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, za Avaz TV komentirajući nastavak pregovora o formiranju vlasti na državnom nivou.
Podsjetimo, na posljednjem susretu lidera SDA, HDZ-a BiH, SNSD-a - Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Milorada Dodika - dogovorena je raspodjela ministarskih pozicija u Vijeću ministara BiH. Tom prilikom Dodik je kazao da će za ministra sigurnosti BiH Stranka demokratske akcije predložiti predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića
Novak20

#4243 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Novak20 »

Elokventnost Bakira Izetbegovića mi izgleda kao kakav dogovor oko grupnjaka. :lol:

https://avaz.ba/vijesti/bih/479124/baki ... -a-u-vlast
- Ja mislim da nama treba jedan široki front, što manje stranaka u opoziciji, a što više probosanskih u poziciji - istaknuo je Izetbegović.

SBB je poželjan partner i za formiranje vlasti u Tuzlanskom kantonu, kazao je Izetbegović, naglasivši da stranke ljevice (SDP BiH i Naša stranka) bespotrebno “prave problem”.

- Mislim da su bez potrebe napravili jedan problem. Općenito mislim da su lijeve stranke napravile problem nakon izbora izbjegavanjem koalicije sa izbornim pobjednikom – SDA, tako da ne mogu nagađati šta će se desiti u Tuzli – kazao je Izetbegović.

Kada je riječ o “novom pravcu” u formiranju vlasti u TK, koji je najavio PDA, Izetbegović je rekao da se prave razni pravci lijevo–desno, naprijed–nazad, umjesto da se napravila logična stvar, ili SDP sa SDA ili SDA sa PDA ili sve tri zajedno, naglasivši da je Stranka demokratske akcije nudila i kombinaciju SDA – PDA – SBB, ali da je to odbila PDA.
klixoris

#4244 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by klixoris »

Novak20 wrote:Elokventnost Bakira Izetbegovića mi izgleda kao kakav dogovor oko grupnjaka. :lol:

https://avaz.ba/vijesti/bih/479124/baki ... -a-u-vlast
- Ja mislim da nama treba jedan široki front, što manje stranaka u opoziciji, a što više probosanskih u poziciji - istaknuo je Izetbegović.

SBB je poželjan partner i za formiranje vlasti u Tuzlanskom kantonu, kazao je Izetbegović, naglasivši da stranke ljevice (SDP BiH i Naša stranka) bespotrebno “prave problem”.

- Mislim da su bez potrebe napravili jedan problem. Općenito mislim da su lijeve stranke napravile problem nakon izbora izbjegavanjem koalicije sa izbornim pobjednikom – SDA, tako da ne mogu nagađati šta će se desiti u Tuzli – kazao je Izetbegović.

Kada je riječ o “novom pravcu” u formiranju vlasti u TK, koji je najavio PDA, Izetbegović je rekao da se prave razni pravci lijevo–desno, naprijed–nazad, umjesto da se napravila logična stvar, ili SDP sa SDA ili SDA sa PDA ili sve tri zajedno, naglasivši da je Stranka demokratske akcije nudila i kombinaciju SDA – PDA – SBB, ali da je to odbila PDA.
Malo levo pa desno, hopa cupa... :mrgreen: :mrgreen:
JThomas

#4245 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JThomas »

a u konačnici da imamo jednu stranku na vlasti kao i nacionalno svjesnije, politički zrelije i mudrije komšije i susjedi. pa jel.
baxus

#4246 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by baxus »

A sto ga niko ne pita sto ce mu SBB kad se moze formirat vlast i bez njih?
Evo sta je dobio sa DF-om sto ih je uvukao?
Mogao je formirat vlast s njima ko i bez njih.
od silnog zabacivanja i spinovanja ljudima pamet razvukli.
Formiraj ba tu vlast vise jebem mu sve. Sta vise okupljas nesto u pm. Jebem ti Kanton Sarajevo vise.
JThomas

#4247 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JThomas »

kratkoročno zbog kantona, a srednjeročno zbog eutanazije svih koji (bar formalno) nisu sa njim.
Nero Histrion

#4248 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Nero Histrion »

Jos prose mladu, al' mlada se necka! :D

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/11 ... cem_o.html
addy_sa

#4249 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by addy_sa »

Da li ce SBB se zrtvovati i uci u vlast u Grandissimo koaliciju da nas spasi :?
:Adis Arapovic i Adisa likes this:
Banksy

#4250 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

Ulaskom u koaliciju s SDA u prošlom mandatu, Fahro je na narednim izborima prepolovio svoje procente. Ponavljanjem iste greške danas, novom koalicijom s SDA, moglo bi mu se desiti da na sljedećim izborima gasi mješalicu.
Zov Bakirovih nemoralnih ponuda, ministarstva, tendera, autocesta i sudova je sigurno jak, ali neka se dobro razmisli šta se od sličnog obećanog u prošlosti ostvarilo i kako je završila ta avantura s SDA. Stranka mu je iskompromitirana skoro propala, on je završio u zatvoru, a zaradio nulu. I opet bi mu se desilo isto.
Napomena da će ga, u slučaju da se opet okrene SDA, javnost ponovo percipirati ne samo kao lažova, za siću potkupljivog prevaranta, već i kao grobara prve kvalitetne, velike, dobre, poštene i obećavajuće stvari koja se pojavila u BiH nakon Daytona - Sarajevske vlade.
Učini li sve ovo iznad, usudi li se zaista ponoviti isto, izvjestan rezultat je propast na prvim narednim izborima i skoro sigurno gašenje stranke. Pa, samo naprijed.
Post Reply