Zašto je potrebna religija?
- fatamorgana
#4226 Re: Zašto je potrebna religija?
apsidejzi u epizodi "Pomozimo vehabije", 
- harač
#4227 Re: Zašto je potrebna religija?
baci fetvu da se igramoooo 
- apsidejzi
#4228 Re: Zašto je potrebna religija?
Hajmo sad seriju jeftinog spamerskog humora da sakriju velicinu ignorantnosti. No to je rad protiv samog sebe.irac300 wrote:Još k'o biva ljudi ''šukaju''.E 'ebem te živote.
"...A onoga dana kada vas On na onome svijetu sakupi, to će biti dan kada će vam biti jasno da ste sami sebe obmanuli... "
- irac300
#4229 Re: Zašto je potrebna religija?
Haj' ba opusti se, šta se odmah hvataš k'o snajka za metlu. Prvi si počeo s ''podjebavačkim'' tonom citirajući moj post. Šta trebam? Da ti pišem esej i odgovorim, a vidim da ne kontaš šta sam pisao ili ne želiš skontati (što i razumijem).apsidejzi wrote:Hajmo sad seriju jeftinog spamerskog humora da sakriju velicinu ignorantnosti. No to je rad protiv samog sebe.irac300 wrote:Još k'o biva ljudi ''šukaju''.E 'ebem te živote.
"...A onoga dana kada vas On na onome svijetu sakupi, to će biti dan kada će vam biti jasno da ste sami sebe obmanuli... "
-
belfy
#4230 Re: Zašto je potrebna religija?
apsidejzi, kad si se tek pojavio ovdje cinilo se da si na nivou chagalja. poslije se cinilo da ima napretka. sada si samo na istom nivou gdje si bio. ako ti nije jasno sta je numerologija onda to istrazi. ako ti nije jasno ono sto sam ja pojasnio o njoj onda trazi druge izvore. ali nemoj pokusavati poentirati na necemu sto ne znas. probao si samnom, a evo sada i sa ircem. ispadas samo smjesan. nista vise ni manje.
koliko sam shvatio bavis se i programiranjem, pa zato ove stvari "upijas" cim se pomene ta rijec. ja sam se bavio programiranjem jos od daleke '96. tada sam jos uvijek bio uveliko vjernik, ali nikada ne bih nastupio ovako kako ti nastupas, jer to, najjednostavnije receno, nije pametno niti promisljeno.
koliko sam shvatio bavis se i programiranjem, pa zato ove stvari "upijas" cim se pomene ta rijec. ja sam se bavio programiranjem jos od daleke '96. tada sam jos uvijek bio uveliko vjernik, ali nikada ne bih nastupio ovako kako ti nastupas, jer to, najjednostavnije receno, nije pametno niti promisljeno.
- Towelie
#4231 Re: Zašto je potrebna religija?
Mislim da je najbolje da ova tema oko numerologije ode lagano u zaborav. Ko veruje, on veruje iz drugih razloga, ne znam da je neko primio Islam zbog "brojcanih cuda". Ko ne veruje, sigurno nece postati musliman zbog ovoga svakako.
-
belfy
#4232 Re: Zašto je potrebna religija?
tesko da ce otici u zaborav... chagalj je otvorio i onu novu temu da raspravlja o istom. to i nije cudno kada je on u pitanju. meni je vise cudno kada se drugi vjernici vezuju za takvo sto. jer, ako ti trebaju brojevi da bi ti vjera bila jaca onda tu nesto debelo ne valja. meni vise bude zao ljudi koji budu uvedeni u nesto takvo, pa zato ovako rekoh i apsidejziju. s moje strane stajalista to je samo dodatno dodavanje iluzije na iluziju, dok istovremeno zivot protice... e taj, i takav, zivot ne vidi te iluzije, niti zeli da raspravlja o njima.
-
Bujrum majstore
#4233 Re: Zašto je potrebna religija?
Zašto je potrebna religija?
Eto gotovi izbori, sve bilo i proslo.
- apsidejzi
#4234 Re: Zašto je potrebna religija?
Ti nit si bio vjernik nit programer a vala nisi ni ateista. Ocito si oportunista koji se savija kako vjetar puse. Otisle arapske pare pa ispuhala vjera iz tebe... Sad si kao fol ateista jer je to 'moderno' a nista od toga ne dolazi iz srca. Znam ja takvih koliko hoces samo sto takvi naprave haos koji mene kao iskrenog vjernika stigne da ocistim.belfy wrote:apsidejzi, kad si se tek pojavio ovdje cinilo se da si na nivou chagalja. poslije se cinilo da ima napretka. sada si samo na istom nivou gdje si bio. ako ti nije jasno sta je numerologija onda to istrazi. ako ti nije jasno ono sto sam ja pojasnio o njoj onda trazi druge izvore. ali nemoj pokusavati poentirati na necemu sto ne znas. probao si samnom, a evo sada i sa ircem. ispadas samo smjesan. nista vise ni manje.
Onaj ko je 96e umro sa plavom smrtovnicom, taj je bio i ostao ateista a vi koji ste kod Tite bili jedno pa kod Alije drugo pa se kod Zlatka vratili na prvo... To se zove oportunizam. Sutra da japanac zavlada ti bi se probudio sa kosim ocima.
-
Chagalj
#4235 Re: Zašto je potrebna religija?
koliko si neupucen u ovu tematiku da uopste neznas da imaju dokumentarci , knjige, predavanja na univerzitet na temu Brojcana cuda Kurana ili numerologija u Kuranubelfy wrote:tesko da ce otici u zaborav... chagalj je otvorio i onu novu temu da raspravlja o istom. to i nije cudno kada je on u pitanju. meni je vise cudno kada se drugi vjernici vezuju za takvo sto. jer, ako ti trebaju brojevi da bi ti vjera bila jaca onda tu nesto debelo ne valja. meni vise bude zao ljudi koji budu uvedeni u nesto takvo, pa zato ovako rekoh i apsidejziju. s moje strane stajalista to je samo dodatno dodavanje iluzije na iluziju, dok istovremeno zivot protice... e taj, i takav, zivot ne vidi te iluzije, niti zeli da raspravlja o njima.
evo vidi sam
Predavanje na univerzitetu , Brojcana cuda Kurana
Dokumentarni film o brojcani cudima Kurana
Direktno testiranje Brojcanih cuda da mogu svi vidjeti svojim ocima
Knjiga samo o Simetriji Sura i ajeta
http://www.symmetricbook.com/
Koliko si neupucen u temu a toliko se boris protiv iste, da neznas da imaju knjige, dokumentarci, predavanja i masa raznih istrazivanja na ovu temu a cudis se kako se drugi vjernici vezuju za ovo
-
hladan.preminger
#4236 Re: Zašto je potrebna religija?
The youtube "science"!

-
statixx
#4237 Re: Zašto je potrebna religija?
Najsmjesnije je sto sa Biblijom, kroz numerologiju, rade slicne gluposti, a ona je navodno iskrivljena. 
- irac300
#4238 Re: Zašto je potrebna religija?
Još samo fali klip isječak iz Ancient Aliens i onog čupavog da pojasni brojčana čuda iz Kur'ana. @Chagalje, na tebe je red.
-
Chagalj
#4239 Re: Zašto je potrebna religija?
u bibliji nema brojcanih cuda, da smo jasni, do sad sa sa hardcore krscanima debatirao mnogo puta niko mi nije uspio donijeti ni jedan jedini dokaz o brojcanim cudima iz biblije nego se samo bacali na knjigu od Micheala Drosnina, biblijski kod.statixx wrote:Najsmjesnije je sto sa Biblijom, kroz numerologiju, rade slicne gluposti, a ona je navodno iskrivljena.
Ono sto Kuran ima nema ni jedna knjiga niti ce ikad imati, da smo jasni i glasni, ko nevjeruje nek pokusa imitirati Kuran pa nek vidi jeli u stanju nesto tako uraditi.
- harač
#4240 Re: Zašto je potrebna religija?
"Bible code" u googlu izbacuje 22,600,000 rezultata
"Bible code" u google books izbacuje 659,000 rezultata
Last edited by harač on 14/10/2014 10:51, edited 1 time in total.
-
hladan.preminger
#4241 Re: Zašto je potrebna religija?
statixx wrote:Najsmjesnije je sto sa Biblijom, kroz numerologiju, rade slicne gluposti, a ona je navodno iskrivljena.
Samo cekaj da duduk Eduard dodje pa ces ti vidjeti svog boga.
- harač
#4242 Re: Zašto je potrebna religija?
ukratkobelfy wrote:apsidejzi, kad si se tek pojavio ovdje cinilo se da si na nivou chagalja. poslije se cinilo da ima napretka. sada si samo na istom nivou gdje si bio. ako ti nije jasno sta je numerologija onda to istrazi. ako ti nije jasno ono sto sam ja pojasnio o njoj onda trazi druge izvore. ali nemoj pokusavati poentirati na necemu sto ne znas. probao si samnom, a evo sada i sa ircem. ispadas samo smjesan. nista vise ni manje.
Last edited by harač on 14/10/2014 10:52, edited 1 time in total.
-
hladan.preminger
#4243 Re: Zašto je potrebna religija?
harač wrote:"Bible code" u googlu izbacuje 22,600,000 rezultata
Ali to je rezultat algoritma koje je rađen sa "prirodnom matematikom" pa se zato ne pika.
- apsidejzi
#4244 Re: Zašto je potrebna religija?
Ti si odavno postao jednorecenicni forumski trol. Haman devoluiras u jednorjecnog trola.harač wrote:ukratkobelfy wrote:apsidejzi, kad si se tek pojavio ovdje cinilo se da si na nivou chagalja. poslije se cinilo da ima napretka. sada si samo na istom nivou gdje si bio. ako ti nije jasno sta je numerologija onda to istrazi. ako ti nije jasno ono sto sam ja pojasnio o njoj onda trazi druge izvore. ali nemoj pokusavati poentirati na necemu sto ne znas. probao si samnom, a evo sada i sa ircem. ispadas samo smjesan. nista vise ni manje.
-
5 0 5
#4245 Re: Zašto je potrebna religija?
Jok. Eto treba s tobom raspravljati o postanku svijeta.apsidejzi wrote:Ti si odavno postao jednorecenicni forumski trol. Haman devoluiras u jednorjecnog trola.harač wrote:ukratkobelfy wrote:apsidejzi, kad si se tek pojavio ovdje cinilo se da si na nivou chagalja. poslije se cinilo da ima napretka. sada si samo na istom nivou gdje si bio. ako ti nije jasno sta je numerologija onda to istrazi. ako ti nije jasno ono sto sam ja pojasnio o njoj onda trazi druge izvore. ali nemoj pokusavati poentirati na necemu sto ne znas. probao si samnom, a evo sada i sa ircem. ispadas samo smjesan. nista vise ni manje.
- apsidejzi
#4246 Re: Zašto je potrebna religija?
Pa zar nije onda bolje izaci malo na polje i prosetati umjesto pasivnog citanja tudjih komentara i javljanja s vremena na vrijeme sa par rijeci. Ovo je forum i ovo je forumska ponuda i vas i nas. Kome se ne raspravlja i kome se ne svidjaju ucesnici, moze komotno raditi nesto drugo.5 0 5 wrote: Jok. Eto treba s tobom raspravljati o postanku svijeta.
Il bas nema nista drugo da radi nego da cita mudrolije ljudi koje smatra glupima. Ima i za takve naziv u listi psiholoskih poremecaja.
-
belfy
#4247 Re: Zašto je potrebna religija?
vidis kako ti to lijepo meni objasnis sta ja jesam, a sta nisam. imas moje postove na forumu pa proviri kada sam se tek registrovao sta sam i kako pisao i na kojim temama. ne znam samo kakve arapske pare pominjes. ja sam davno rekao da sam bio vjernik jos u Titino doba, pa sve do prije 7-8 godina, tako da su tvoja nagadjanja totalna fula. sve sto sam pomenuo je zabiljezeno na forumu i mozes lako provjeriti. bas kao i ono sto sam ja rekao za tebe, s tim da ja nisam pokusavao pogadjati sta ti jesi ili nisi. samo bespotrebno pokusavas lijepiti etikete.apsidejzi wrote: Ti nit si bio vjernik nit programer a vala nisi ni ateista. Ocito si oportunista koji se savija kako vjetar puse. Otisle arapske pare pa ispuhala vjera iz tebe... Sad si kao fol ateista jer je to 'moderno' a nista od toga ne dolazi iz srca. Znam ja takvih koliko hoces samo sto takvi naprave haos koji mene kao iskrenog vjernika stigne da ocistim.
Onaj ko je 96e umro sa plavom smrtovnicom, taj je bio i ostao ateista a vi koji ste kod Tite bili jedno pa kod Alije drugo pa se kod Zlatka vratili na prvo... To se zove oportunizam. Sutra da japanac zavlada ti bi se probudio sa kosim ocima.
i sta ti znaci ova recenica uopste: "Znam ja takvih koliko hoces samo sto takvi naprave haos koji mene kao iskrenog vjernika stigne da ocistim."? ajd sto slabo citas, ali si poceo i slabo pisati. i onda se jos pitas sto te poredim sa chagaljem ponovo. pogledaj samo svoj post gdje govoris sta ja ne znam i onda njegov koji pocinje sa tim sta ja ne znam. da bude jos gore, oba profulate cijeli fudbal i onda se cudite kad vas neko smatra slabo inteligentnim i nedovoljno edukovanim. komedija.
- nasa
#4248 Re: Zašto je potrebna religija?
izbori su zabluda, teska zabluda, kod nasBujrum majstore wrote:Zašto je potrebna religija?
-
prenosnik
#4249 Re: Zašto je potrebna religija?
da, kaze jedan ajet "vjernici nemaju mogucnost izbora" 
- Towelie
#4250 Re: Zašto je potrebna religija?
Jesi li to potpala pod uticaj retorike Bilala, zvjezda mozes biti ti, Bosnica?nasa wrote:izbori su zabluda, teska zabluda, kod nasBujrum majstore wrote:Zašto je potrebna religija?
Izbori su zabluda, glasanje je kufr i tako to.