PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sir Charles

#4226 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Sir Charles »

Svaka čast @REDDEVILS :thumbup: Ja sam stvarno oduševljen kako RDR2 izgleda. Gledao sam nekoliko streamova i igra je vrh.
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#4227 Re: PlayStation 4 - all about

Post by heat »

Sir Charles wrote: @heat Ovo je sigurna varijanta?

Da.
Profil napravis i kupuj dok imas love :thumbup:

Kodovi stizu na prijavljeni e-mail u roku od par min.

https://cardscodes.com/login.html
Last edited by heat on 05/11/2018 18:35, edited 2 times in total.
arnes_king

#4228 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Ovi PC gejmeri ce za nekoliko mjeseci konvertirat u PS4 gejmere :P Moram i ja postaviti koji ss sa RDR2, ali mrsko mi prebacivati :D
beni-bu-man

#4229 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

Sir Charles wrote:Haha, igraću ja RDR2, ali samo zato što ga nema na PC-u. Ali fakat je za sina :oops:

@heat Ovo je sigurna varijanta?
Jeste imas i na pcgamesupply kodova kupiti
Sir Charles

#4230 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Sir Charles »

Hvala ljudi. A što se konvertovanja tiče.... :run:
beni-bu-man

#4231 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

Sir Charles wrote:Hvala ljudi. A što se konvertovanja tiče.... :run:
Come to the dark side :mrgreen:
Ultraviolent

#4232 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ultraviolent »

@REDDEVILS Do kojeg si chaptera? Slabo ti to nesto ako ti je ovo svjez screenshoot iz rdr2 :D
Nisam ni ja daleko (46%) jer uzivam u svakom momentu igre hehe. Npr. krenem do neke misije i na putu do iste mi se svasta jebeno izdesava i izgubim tu sahatak, dva. :D
Uglavnom, nisam se ovako stopio u svijet igre jos od Witchera :thumbup:
REDDEVILS

#4233 Re: PlayStation 4 - all about

Post by REDDEVILS »

Ultraviolent wrote:@REDDEVILS Do kojeg si chaptera? Slabo ti to nesto ako ti je ovo svjez screenshoot iz rdr2 :D
Nisam ni ja daleko (46%) jer uzivam u svakom momentu igre hehe. Npr. krenem do neke misije i na putu do iste mi se svasta jebeno izdesava i izgubim tu sahatak, dva. :D
Uglavnom, nisam se ovako stopio u svijet igre jos od Witchera :thumbup:
Nema se vremena ja sam tek na charter 2 uglavnom samo nedjeljom igram ali ću sad vise pažnje posvetiti RDR jer sam ovih dana nabavio i 55XF9005 TV pa je sad uživancija igrati u 4K HDR-u
PS4 Share

#4234 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PS4 Share »

Sir Charles wrote:Naručio sam danas u BHTelecomu PS4 Pro i već neko vrijeme čitam ovu temu da pokupim informacije. Inače sam okorjeli PC gamer, ali moram klincu kupiti PS4, pa mi je sve ovo totalno novi svijet. Odlučio sam da napravim US account i koliko sam shvatio, najbolje je kupovati gift card kodove na amazonu. Otišao sam na amazon i kad izaberem gift karticu, dobijam upozorenje “Note: Currently, this item is available only to customers located in the United States.”. Nisam pokušavao kupiti, ali me zanima da li je neko od vas kupovao ovako sa karticama iz BiH i da li je to uopšte moguće? Hvala
Eto rekli su ti par sajtova imas i g2a, kupis kod na bilo kojoj dobijes ga na mail i ukucas
Za Amazon prvo moras kupiti gift card za Amazon pa kod sa Amazona jos je skuplje

Akaunta mozes imati koliko hoces, uglavnom Us je najbolji, ali npr. Na eu bude neki popust na neku igru napravis njega kupis tu igru i sl.

Takodzer mozes gameshare odraditi jer svaki akaunt se moze koristiti na dvije ps4 pa te onda jbg ispadne igra jos duplo jeftinija

IzudinES wrote:ucis dok si ziv, niko se naucen nije rodio, pitat ces me da ti pomognem za par mjeseci :lol: 8-)
Ti gori od mene kad sam uzeo ps4 hahah
Pusti radnike santadomenice, akaunta pravi kako hoces i kako ti odgovara, oni su ionako nevazni mozes ih brisati/dodavati uvijek oni su jednostavno user na ps4
Igre neces moci tako kupovati kako si zamislio, dva artikla mozes na pretplatu bhta uzeti, a opet uzmes ne znam fifu 19 ti je placas i dalje a fifa 21 izlazi :-)
Gore imas i od mene i ostalih stranice za kodove i za igre, sad ce crni petak, nova godina biti ce bas popusta za igre

I da opet ja pitam dok je jos aktivan popust za f1 ima li ko za gameshare zainteresovan :D
PS4 Share

#4235 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PS4 Share »

IzudinES wrote:Uhafizao vecinu stvari :D

samo mi nije jasno kako prebaciti u PES-u igranje sa gumba na strelice, jeli se podesava na igrici ili u PS4 meniju? i gdje
Ako je kao na proslim pitalo te na pocetku ili kad krenes na kickoff ono yojstik da lijevo pomaknes mozda trokut ili je kocka uglavnom neka tipka ti otvara meni za podešavanja kontrola
diablobih

#4236 Re: PlayStation 4 - all about

Post by diablobih »

Ako je k'o na kompu, start, pa sides, i onda kocka i nastimas na strelice i sta vec zelis.
beni-bu-man

#4237 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

IzudinES wrote:
Jbg :mrgreen:

Napravio sam HR., nije mi frka oko keša toliko da moram gledati sada oko toga, isplativije jeste ali idem linijom manjeg otpora, nekako mi sigurnije, jbg nisam ja ko vi, 90% nemam pojma, ovako sta god da zeznem samo ove zvrcnem

hvala na ostalim info :thumbup:
Nije fazon oko kesha nego oko kupovine KUNA, jer ces ti morati gift cardove kupovati u kunama
Tomahawk11
Globalni moderator

#4238 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Ma hajde nek ispuca hr pa nek se onda šalta na us.
Nego, jesi nabavio memorijsku karticu?
Ironman_88

#4239 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironman_88 »

Igra li ko NBA 2K19 online a da ne prekida utakmicu kada počne gubiti sa 10 razlike? :D
beni-bu-man

#4240 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

Ironman_88 wrote:Igra li ko NBA 2K19 online a da ne prekida utakmicu kada počne gubiti sa 10 razlike? :D
Igras li ti Fifu
Ironman_88

#4241 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironman_88 »

beni-bu-man wrote:
Ironman_88 wrote:Igra li ko NBA 2K19 online a da ne prekida utakmicu kada počne gubiti sa 10 razlike? :D
Igras li ti Fifu
Natežem se da li da nabavim i FIFU, od PES-a sam digao ruke skroz iako sam određeni dio života bio spreman pokrviti se kad neko spomene da je FIFA bolja od PES-a.
beni-bu-man

#4242 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

Ironman_88 wrote:
beni-bu-man wrote:
Igras li ti Fifu
Natežem se da li da nabavim i FIFU, od PES-a sam digao ruke skroz iako sam određeni dio života bio spreman pokrviti se kad neko spomene da je FIFA bolja od PES-a.
Neas se sta natezat, nabavi je :mrgreen:

Pa da igramo ko ljudi onlajn :mrgreen:
Ironman_88

#4243 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironman_88 »

arnes_king wrote:
Bas tako, i ja sinoc jasem na konju al ono skroz najlaganiji tempo i uzivam, bas dok igram osjecam se kao dijeter zbog miline koju igra pruza.

A potrudili su se da je naprave da bude sto je vise moguce realna, ima toliko stvari do sada nevidjenih u igrama.
Dokle si dogurao? Ja sam na nekih 40% cjelokupnog progresa. Sve top, pogotovo priča i razrađeni karakteri. Jedini veliki minus mi je što pucačine nisu ni mrvicu zahtjevne. U 99% slučajeva možes se ukopati na jednom mjestu i potamamiti sve, pogotovo ako Dead Eye razviješ malo bolje. A ako koristiš automatsko nišanjenje, onda je baš smiješno. Nisam očekivao Dark Souls po tom pitanju i jasno mi je da je igrica napravljena za najšire mase, ali mogli su ovaj put staviti par razina, pa ko šta voli nek izvoli.
Ironman_88

#4244 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironman_88 »

beni-bu-man wrote: Neas se sta natezat, nabavi je :mrgreen:

Nabavi ti NBA 2K :D

Vjerovatno ću ispazariti FIFA-u čim naleti kakav sejl pa se budem javio.
arnes_king

#4245 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Ironman_88 wrote:
arnes_king wrote:
Bas tako, i ja sinoc jasem na konju al ono skroz najlaganiji tempo i uzivam, bas dok igram osjecam se kao dijeter zbog miline koju igra pruza.

A potrudili su se da je naprave da bude sto je vise moguce realna, ima toliko stvari do sada nevidjenih u igrama.
Dokle si dogurao? Ja sam na nekih 40% cjelokupnog progresa. Sve top, pogotovo priča i razrađeni karakteri. Jedini veliki minus mi je što pucačine nisu ni mrvicu zahtjevne. U 99% slučajeva možes se ukopati na jednom mjestu i potamamiti sve, pogotovo ako Dead Eye razviješ malo bolje. A ako koristiš automatsko nišanjenje, onda je baš smiješno. Nisam očekivao Dark Souls po tom pitanju i jasno mi je da je igrica napravljena za najšire mase, ali mogli su ovaj put staviti par razina, pa ko šta voli nek izvoli.
Nisam siguran dok ne provjerim, ali mislim da sam tek 15-20% jer bas uzivam u igri i gledam da izvucem maksimum :D otvorio sam posebnu temu za RDR2 pa mozemo tamo razmjenjivati iskustva :D

Da napomenem jednu stvar za vlasnike PS4 pro. Ukoliko igrate na FHD TV a ne na 4k, isplati se ugasiti supersampling. Jeste da sa upaljenim izgleda mrvicu bolje na nekim mjestima (npr sjene), ali se zato konzola cuje ko mlazni avion a i bude nestabilniji fps. Ja sam ranije igrao sve igre sa upaljenim supersamplingom, ali sada sam ga ugasio jer se ovako konzola skoro i ne cuje, dobijem stabilniji fps a razlika sa grafikom je bas mala tako da je zanemarivo.
Humljanin

#4246 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Humljanin »

Malo da razbijem idilu... Gdje je najjeftinije kupiti PS4?
I koji je najisplativije kupiti jer vidim da ima različitih modela a ne razumijem se baš...
beni-bu-man

#4247 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

Humljanin wrote:Malo da razbijem idilu... Gdje je najjeftinije kupiti PS4?
I koji je najisplativije kupiti jer vidim da ima različitih modela a ne razumijem se baš...
Nadji profil ps3games na piku .
Ako imas 4k tv onda uzmi pro verziju ako ne dosta ti je slim verzija plejke
Humljanin

#4248 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Humljanin »

beni-bu-man wrote:
Hvala! Ma kakav 4K tv... Znači sa slimom ne gubim ništa značajno osim te 4K rezolucije?
A koliko se kreću normalne cijene tih Slim modela?

Edit: evo vidim sad i da osim Slim i Pro ima i "obični" PS4... Valjda je to stariji model jer je jeftiniji... Ima li razlike između njega i Slim modela?
sale07

#4249 Re: PlayStation 4 - all about

Post by sale07 »

Humljanin wrote:
beni-bu-man wrote:
Hvala! Ma kakav 4K tv... Znači sa slimom ne gubim ništa značajno osim te 4K rezolucije?
A koliko se kreću normalne cijene tih Slim modela?

Edit: evo vidim sad i da osim Slim i Pro ima i "obični" PS4... Valjda je to stariji model jer je jeftiniji... Ima li razlike između njega i Slim modela?
Mislim da je na slimu potrosnja struje manja i buka, al opet provjeri
PS4 Share

#4250 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PS4 Share »

Ironman_88 wrote:
beni-bu-man wrote: Neas se sta natezat, nabavi je :mrgreen:

Nabavi ti NBA 2K :D

Vjerovatno ću ispazariti FIFA-u čim naleti kakav sejl pa se budem javio.
Pišite ili saljite psn id da vas dodam, obje igre imam pa da odigramo koju :D

A imate na razmjeniigara fifu i pes po nekih 40-60KM zavisi kako naleti :D
Post Reply