Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- PrtiBeeGee
#4227 Re: Liverpool FC
Kratko i jasno... ovom shelvyu nije mjesto ni u gornjim vukovijama............................
-
The Realist
#4228 Re: Liverpool FC
Kako vidim, sjajni golovi danas:

I crveni za Coloccinia:

I crveni za Coloccinia:

- Gandalf
#4229 Re: Liverpool FC
neiskustvo Shelveya i Sterlinga nas je koštalo dva boda - pod hitno dovesti napadača u Januaru
Suarez je strašan ali nije ni on svemoćan
Suarez je strašan ali nije ni on svemoćan
- horion_bosona
#4230 Re: Liverpool FC
ma Suarez je najmanje 60% danasnjeg Liverpoola - klasa od igraca, ne vidi se na ovom gifu odakle je upucen pas od strane Enriquea, time ovo primanje ramenom dobija pravu dimenziju... da je prosle sezone Suarez bio ovako efikasan (plus suspenzija), Liverpool bi do samog kraja bio legitimni takmac za top4...
danas je dao genijalan gol i nastimao dvije ciste situacije za Sterlinga i Jonja... drugo poluvrijeme potpuna dominacija Liverpoola, tako preslikana situacija iz niza proslosezonskih utakmica...
danas je dao genijalan gol i nastimao dvije ciste situacije za Sterlinga i Jonja... drugo poluvrijeme potpuna dominacija Liverpoola, tako preslikana situacija iz niza proslosezonskih utakmica...
- Koolin1
#4231 Re: Liverpool FC
Prva greska je sto su Sahin i Gerrard igrali na pogresnim pozicijama... svako normalan bi Sahina vratio nazad, a Gerrarda gurnuo naprijed... Mislim da bi to rezultiralo u pobjedi...
Ponovo smo igrali bolje od protivnika, al zavrsnice nema jos uvijek... jbg... ovo je se moralo pobjediti, al eto...
Patit ce mo se ovako do Januara... pod hitno treba dovesti nekog ko ce zavrsiti ono sto danas Shelvey i Sterling nisu mogli...
Ponovo smo igrali bolje od protivnika, al zavrsnice nema jos uvijek... jbg... ovo je se moralo pobjediti, al eto...
Patit ce mo se ovako do Januara... pod hitno treba dovesti nekog ko ce zavrsiti ono sto danas Shelvey i Sterling nisu mogli...
- Koolin1
#4232 Re: Liverpool FC
Mislim da je ono pas od Gerrarda... klasicni njegov pas... tesko da ono Enrique moze.horion_bosona wrote:ma Suarez je najmanje 60% danasnjeg Liverpoola - klasa od igraca, ne vidi se na ovom gifu odakle je upucen pas od strane Enriquea, time ovo primanje ramenom dobija pravu dimenziju... da je prosle sezone Suarez bio ovako efikasan (plus suspenzija), Liverpool bi do samog kraja bio legitimni takmac za top4...
Suarez je klasa, ali cesto pokusava sve sam... da igra u City-u nebi ziv ostao od nasih forumasa...
- vaučer
#4233 Re: Liverpool FC
Sistem radi, sredina radi, krila rade, odbrana radi, šanse se stvaraju, Suarez je senzacionalan ali patnja se nastavlja do prelaznog roka i dovođenja propisnog napadača. Šteta da su uspijeli zasrati ljetni prelazni rok i ostaviti ekipu ovako tanku, ostaje se samo nadati da se Suarez neće ozljediti jer je inače Liverpool materijal za Championship.
Tako blizu a tako daleko.
Tako blizu a tako daleko.
- Edin H.
#4234 Re: Liverpool FC
Eki ne zna EnriqueKoolin1 wrote:Mislim da je ono pas od Gerrarda... klasicni njegov pas... tesko da ono Enrique moze.horion_bosona wrote:ma Suarez je najmanje 60% danasnjeg Liverpoola - klasa od igraca, ne vidi se na ovom gifu odakle je upucen pas od strane Enriquea, time ovo primanje ramenom dobija pravu dimenziju... da je prosle sezone Suarez bio ovako efikasan (plus suspenzija), Liverpool bi do samog kraja bio legitimni takmac za top4...
Suarez je klasa, ali cesto pokusava sve sam... da igra u City-u nebi ziv ostao od nasih forumasa...
I da, Enrique je dodao loptu Suarezu
Nego sta je sa Pepetom, nije ni na klupi bio frajer, opasno se nesto zakacio sa ovim miljenikom Amerikanaca, klocom od trenera
- Koolin1
#4235 Re: Liverpool FC
Dobar je enrigue... al eto nisam znao da je ono njegov pas bio... danas je igrao odlicno s obzirom da nije trebao ni nastupati zbog povrede...
-
Mustang1
#4236 Re: Liverpool FC
Neki dan kad su gubili od Swansea na pola na Aljazeeri bio gost Kenny ali nisu pratili tu utakmicu nego Chelsea .. Kad procita da Liverpool gubi Kenny uzdahnu ko da mu je neko pola familije pobio .. Pita ga komentator kasnije sta je to bilo samo se nasmija i promjeni temu 
- vaučer
#4237 Re: Liverpool FC
Kenny stvarno voli Liverpool.
Ni jedne loše riječi a klub ga je efektivno nabio nogom u guzicu.
Prava legenda nogometa.
Ni jedne loše riječi a klub ga je efektivno nabio nogom u guzicu.
Prava legenda nogometa.
- Edin H.
#4238 Re: Liverpool FC
Gledam sinoc na Match of the Day u nekoliko navrata Suarez dobije loptu, povuce, nekoliko odbrambenih igraca, a niti jedan Liverpoola u kaznenom prostoru protivnika.
Onda nesto Dzondzo poceo ulijetati, Suarez mu da loptu, bolje da nije.
Suarezov gol sinoc najbolji svih vremena u Premiershipu, uz onaj Stanicev za Chelsea
Onda nesto Dzondzo poceo ulijetati, Suarez mu da loptu, bolje da nije.
Suarezov gol sinoc najbolji svih vremena u Premiershipu, uz onaj Stanicev za Chelsea
- PrtiBeeGee
#4239 Re: Liverpool FC
U ostalom mi mozemo samo nagadjati sta Liverpool zeli u Januaru, ali ja jedno opet znam da vrhunskog napadaca necemo vidjeti jer je njima zapao za oko Theo Walcott i neka mala suma od 8Mil i plata od 120.000 koju Wenger ne zeli da mu dadne.... jer opet bolje je po njima da Suarez radi 60% posla i cekaju kad ce preokrenut rezultat nego iskesirat kako treba pare za npr. huntelaara koji je masina za golove, a i mnoge druge golgetere.......
- vaučer
#4240 Re: Liverpool FC
Dva velika, kvalitetna napadača ulaze u zadnje mjesece ugovora - Huntelaar i Llorente, propustiti oba bi bilo tipično liverpoolska sraćka ali nadam se da se to neće dogoditi. Također se često povezujemo s Lewisom Holtbyem iz Schalkea, centralni vezni i sigurno bi ga doveli kao zamjenu za Hendersona koji izgleda nema budućnosti u Rodgersovom Liverpoolu. Tu su i Walcott i Sturridge koji bi iako su u zadnjoj godini ugovora koštali dobru sumu, oba žele igrati centralnog napadača a bolji su na krilnim pozicijama i to je mali problem.
Kako bilo kupovati moraju i nadati se da Suarez ostane zdrav dotad.
Kako bilo kupovati moraju i nadati se da Suarez ostane zdrav dotad.
- Gandalf
#4241 Re: Liverpool FC
treba nam prava 9-ka, Walcott je krilo i koliko god da je brz, nije napadač i promašivanje zicera će ponovo biti problem, sa Theom ili bez njega - Llorente bi bio idealan, ali ništa od toga, imam osjećaj da će stići umjesto 9-ke Sturridge ili Walcott ili za nenormalnu sumu neko iz Newcastlea
- Dugi nožni nokti
#4242 Re: Liverpool FC
Ma Walcott je precijenjen igrač. Bolji je od Downinga, Maxija i ostalih polovnjaka koji su nosili dres Liverpoola (neki i dan danas nose), ali nije neko ko će toliko unaprijediti igru Redsa.
Hunto/Llorente + golman + lijevi bek + Holtby i riješiti se ovih "smetača" koji samo gomilaju bankovni račun, a na terenu su čisto da bi se ispoštovala fudbalska pravila i riješen problem.
Hunto/Llorente + golman + lijevi bek + Holtby i riješiti se ovih "smetača" koji samo gomilaju bankovni račun, a na terenu su čisto da bi se ispoštovala fudbalska pravila i riješen problem.
-
The Realist
#4243 Re: Liverpool FC
Mislim da ni Hunter, ni Llorente ne odgovaraju stilu igre, kakav gaji Rodgers. Vidjeli smo i u Swanseau, on želi da se igra, da svi učestvuju u igri, a to Hunter i Llorente baš i nisu.
- vaučer
#4244 Re: Liverpool FC
Ako će tražiti takve igrače, dakle ako neće ići na uzimanje klasične devetke, onda u biti ne treba pojačavati vrh napada jer tu će i dalje igrati Suarez već treba napraviti upgrade krilnih napadača i povećati broj golova iz sredine terena. Bitan je i povratak Lucasa u ekipu jer on omogućava da Gerrard i Allen igraju bliže golu i da više doprinose u asistencijama i golovima nego što sad rade. Dakle u takvom raspletu igrači kao Walcott i Sturridge, koji mogu slobodno rotirati po tri napadačke pozicije u 433 sustavu su bolji izbor od devetki kao Llorente i Hunter. Ja se ipak nadam Huntelaaru, mislim da bi uz Suareza formirao ubojit tandem i da bi mu Premiership savršeno odgovarao pa makar i poremetio Rodgersov formacijski purizam.
- BHF_Manijak
#4245 Re: Liverpool FC
Ne znam koliko bi se lohotni i sicusni Holtby uklopio u engleski stil igre. Sad ce neko reci pa slicne konstitucije je i Modric da, ali ne mora znaciti da bi se ubolo sa Lewisom.
I sta je ovo Liverpool navalio na Bundes, malo malo traze nekog igraca iz Bundeslige.
I sta je ovo Liverpool navalio na Bundes, malo malo traze nekog igraca iz Bundeslige.
- Dugi nožni nokti
#4246 Re: Liverpool FC
Misle da će ubost' sa igračem k'o Newcastle.BHF_Manijak wrote:I sta je ovo Liverpool navalio na Bundes, malo malo traze nekog igraca iz Bundeslige.
- Gandalf
#4247 Re: Liverpool FC
ma samo nek' se drže Bundeslige, a što dalje od precijenjenih engleskih strvina
-
The Realist
#4248 Re: Liverpool FC
Da, Lucas vam jako fali, jer ne možete Allena iskoristiti kako treba. Problem sa Hunterom i Llorenteom je taj što bi vjerovatno počeli gubiti na posjedu, koji imate sada, no, to nužno ne znači da bi bilo loše, ali imam osjećaj da to nije nešto što Rodgers želi.vaučer wrote:Ako će tražiti takve igrače, dakle ako neće ići na uzimanje klasične devetke, onda u biti ne treba pojačavati vrh napada jer tu će i dalje igrati Suarez već treba napraviti upgrade krilnih napadača i povećati broj golova iz sredine terena. Bitan je i povratak Lucasa u ekipu jer on omogućava da Gerrard i Allen igraju bliže golu i da više doprinose u asistencijama i golovima nego što sad rade. Dakle u takvom raspletu igrači kao Walcott i Sturridge, koji mogu slobodno rotirati po tri napadačke pozicije u 433 sustavu su bolji izbor od devetki kao Llorente i Hunter. Ja se ipak nadam Huntelaaru, mislim da bi uz Suareza formirao ubojit tandem i da bi mu Premiership savršeno odgovarao pa makar i poremetio Rodgersov formacijski purizam.
Kada je vodio Swansea, znali su po 800 pasova složiti, ali jako malo prema naprijed iopet nije nešto mijenjao. Više voli sigurnost, nego malo riskantniju igru (mislim, meni takav dojam odaje).
- vaučer
#4249 Re: Liverpool FC
Heh, mislim da se varaš oko posjeda lopte jer najrasipniji igrač s loptom već igra napadača u Liverpoolu - Suarez. Taj će ih potrošiti koliko mu ih daš, nogometni Allen Iverson. Posjed je sigurno Rodgersov kamen temeljac, ali je na kraju krajeva samo sredstvo za ostvarivanje cilja a ne cilj po sebi i treba se kao takav tretirati.
Svakako će biti zanimljivo kog će dovesti jer to direktno odlučuje gdje će igrati Suarez i daje puno jasniju sliku o Rodgersu i na koliko je zapravo kompromisa spreman pristati (čini mi se na malo).
Svakako će biti zanimljivo kog će dovesti jer to direktno odlučuje gdje će igrati Suarez i daje puno jasniju sliku o Rodgersu i na koliko je zapravo kompromisa spreman pristati (čini mi se na malo).
-
The Realist
#4250 Re: Liverpool FC
Da, Suarez gubi puno lopti, ali ima i 10 igrača koji igraju. Ovako bi imao Suareza koji puno lopti gubi (naravno da ne gubi samo lopte, razumijemo se), ali i napadača koji ne igra, pa ostaje 9 igrača da "igra", što bi moglo dovesti do problema.vaučer wrote:Heh, mislim da se varaš oko posjeda lopte jer najrasipniji igrač s loptom već igra napadača u Liverpoolu - Suarez. Taj će ih potrošiti koliko mu ih daš, nogometni Allen Iverson. Posjed je sigurno Rodgersov kamen temeljac, ali je na kraju krajeva samo sredstvo za ostvarivanje cilja a ne cilj po sebi i treba se kao takav tretirati.
Opet, kažem, tako mi se samo čini po donasadašnjem načinu igranja Rodgersa (vi sigurno bolje znate). Pogledaj pojačanja i koga je on ustvari doveo. Njemu je čisti golgeter "najmanji" prioriret (barem od dostupnih).