Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
webby-x

#4226 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

volta dzontra wrote:A dok je bio samo "pošteni" član predsjedništva iz reda građana bio je Tito
Čak sam i ja iznenađen kako su lako odustali
od novog Tite. Znao sam da će brzo biti potrošen,
ali ovako brzo!?
palermo

#4227 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

webby-x wrote:
volta dzontra wrote:A dok je bio samo "pošteni" član predsjedništva iz reda građana bio je Tito
ali ovako brzo!?
pa nismo mi odustali, on odustao :D .

Nego, ovo ja shvatam kao pohvalu, kad biste vi barem makar malo lakše odustajali od nekih vaših :D
BBC

#4228 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BBC »

Glasat cu za njih, iako znam da nece donijet gotovo nikakve promjene (naravno ako pobijede, tesko je nadmasit nacionaliste). Trenutno su jedina opcija koju nismo probali pa im treba dat priliku.
BBC

#4229 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BBC »

webby-x wrote:
ali ovako brzo!?
Jedan je Tito, a ni on nije bio sjajan :D
webby-x

#4230 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

palermo wrote:Nego, ovo ja shvatam kao pohvalu, kad biste vi barem makar malo lakše odustajali od nekih vaših
Glupost.
Bošnjaci ne odustaju od bošnjačke politike koju
zagovaraju SDA i SDP (SDA je prva među Bošnjacima
na zadnjim izborima), Srbi ne odustaju od SDS i SNSD,
a Hrvati od HDZ, HDZ90. Čak je i HSP bio u igri kada je
osvojio vlast u nekoliko kantona sa hrvatskom većinom.
volta dzontra

#4231 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by volta dzontra »

palermo wrote:
webby-x wrote:
ali ovako brzo!?
pa nismo mi odustali, on odustao :D .

Nego, ovo ja shvatam kao pohvalu, kad biste vi barem makar malo lakše odustajali od nekih vaših :D
Ma nemoj tako...i do vas je :D :D :D ...koga god mi pustimo niz vodu vi ga prihvatite i do njega praviti "jednomandatnog Titu".......

1. Budimir "rušitelj MiG-ova"
2. Mudri i šutljivi Jurišić
3. Sposobni Lijanovići - unijet će dašak poduzetničkog duha u vladu
4. Pa platformaška Vlada FBIH----nikad stabilnija i efikasnija---bajke se pričale, nade se polagale
shiljak

#4232 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Nove upravljačke strukture GRAS-a, 20TVSA, 20ZOI'84, 20Toplana, 20Pokopa..
http://www.klix.ba/vijesti/bih/nove-upr ... /130619075
zulfikar2

#4233 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zulfikar2 »

Da li je formiran ijedan općinski odbor Demokratske fronte?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4234 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

shiljak wrote:Nove upravljačke strukture GRAS-a, 20TVSA, 20ZOI'84, 20Toplana, 20Pokopa..
Zasto ova vijest na temi o DF?

Je l' zbog dignute ruke Hanke Vajzovic za ovo ili.....
ultima_palabra

#4235 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Znači Hanka još nije raskrstila sa SDA? Šta je sa Damirovom ostavkom?
palermo

#4236 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

volta dzontra wrote:
Ma nemoj tako...i do vas je :D :D :D ...koga god mi pustimo niz vodu vi ga prihvatite i do njega praviti "jednomandatnog Titu".......

4. Pa platformaška Vlada FBIH----nikad stabilnija i efikasnija---bajke se pričale, nade se polagale
Bogami Komšu niste pustili, on pustio vas :D

Zvonka je dobar, jebi ga bjelopoljsko, gradsko dijete, šteta je ne primiti ga.

Lijana smo vala mogli i propustiti, ali jebi ga 100 kerma je 100 kerma......

A general, hmmm....mislim da biste ga vi i primili opet da nije Čove
volta dzontra

#4237 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by volta dzontra »

palermo wrote:
volta dzontra wrote:

Bogami Komšu niste pustili, on pustio vas :D

Zvonka je dobar, jebi ga bjelopoljsko, gradsko dijete, šteta je ne primiti ga.

Lijana smo vala mogli i propustiti, ali jebi ga 100 kerma je 100 kerma......

A general, hmmm....mislim da biste ga vi i primili opet da nije Čove
Bolje reći da smo se s Komšom zajednički pustili.....nit on šta znači nama nit mi njemu.. :D

A što se Generala tiče.....živi svjedok šta je sve u HVO-u moglo postat generalom
shiljak

#4238 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

-LIBERO- wrote:
shiljak wrote:Nove upravljačke strukture GRAS-a, 20TVSA, 20ZOI'84, 20Toplana, 20Pokopa..
Zasto ova vijest na temi o DF?

Je l' zbog dignute ruke Hanke Vajzovic za ovo ili.....
Nije nego zato što govore u komentarima što se bave ovim sad, a željko koji je član DF-a rekao niko ništa ne radi, ili svi se bore za tendere.
VjecitiStudent

#4239 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

predsjednik Skupštine preduzeća "Rad" je Halid Ganija, a članovi Najim Nalić i Sandra Začinović.
Samostalna zastupnica Hanka Vajzović podsjetila je zastupnike da je bila protiv upravljačkih struktura koje je imenovala Vlada SDP-SDA jer biografije nisu bile potpune, a bilo je i osoba koje nisu bile dorasle poslu koji zahtijeva upravljanje kantonalnim preduzećima, dok to sada nije slučaj.
'Hrabra' Hanko, a otkad to drotovi znaju upravljati kantonalnim preduzecima?

I tako, DF je još uvijek u ljubavnom zagrljaju sa SDA.
Area_51

#4240 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Area_51 »

VjecitiStudent wrote:
predsjednik Skupštine preduzeća "Rad" je Halid Ganija, a članovi Najim Nalić i Sandra Začinović.
Samostalna zastupnica Hanka Vajzović podsjetila je zastupnike da je bila protiv upravljačkih struktura koje je imenovala Vlada SDP-SDA jer biografije nisu bile potpune, a bilo je i osoba koje nisu bile dorasle poslu koji zahtijeva upravljanje kantonalnim preduzećima, dok to sada nije slučaj.
'Hrabra' Hanko, a otkad to drotovi znaju upravljati kantonalnim preduzecima?

I tako, DF je još uvijek u ljubavnom zagrljaju sa SDA.
To dragi moj Vjeciti nije vise ljubavni zagrljaj Hanke i SDA, ovo je postao cisti seks. Zena dosla prvo iz SDA u SDP, pa sad u DF, ali je srcem, tijelom i dusom jos uvijek u SDA. Dok to skonta Zeljko Komsic, koji se vazda nesto sporije pali, proci ce dva izborna ciklusa.

Evo malo ekskluzivnje. Znate li sta radi sin a sta kcerka Hanke Vajzovic i kako su tamo dosli. Zeljko ih nije doveo, neko jeste. :-D

Posebno je simptomaticna tako cvrsta, dva puta ponovljena NEOPOZIVA ostavka ministra Damira Marjanovica. Koliko se god on trudio da to presuti, pao je na ispitu, mogao se povuci, pricekati izbore i biti ministar sa obrazom. Ne da Hanka, jer ako taj ode nece moci naplacivati svoje glasanje u Skusptini Kantona Sarajevo. Aludiram ovdje oko toga gdje joj rade djeca, jos jednom, te kako su tamo dosli.
MuaDib

#4241 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Ovdje ljudi nikako ne kontaju da DF ima jednu Hanku, a ostale stranke imaju 101 Hanku.
Corto Maltese

#4242 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

MuaDib wrote:Ovdje ljudi nikako ne kontaju da DF ima jednu Hanku, a ostale stranke imaju 101 Hanku.
Problem je što DF nema nikog, osim Hanke.
dustaban

#4243 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Corto Maltese wrote:
MuaDib wrote:Ovdje ljudi nikako ne kontaju da DF ima jednu Hanku, a ostale stranke imaju 101 Hanku.
Problem je što DF nema nikog, osim Hanke.
A jos je veci problem sto mi nemamo nikog osim DF-a...

... a vec nam se i on ogadio.
Banksy

#4244 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Area_51 wrote:
Nije te bilo mjesecima ... lijepo da si se vratio ...

Lagumdžija u paničnom strahu od Komšića!

Šef SDP-a uvjeren da Komšić do oktobra ne može podići stranačku infrastrukturu

U dva navrata u razmaku od samo pet dana lider SDP-a Zlatko Lagumdžija pojavio se pred novinarima s idejom da se duboka politička kriza u BiH razriješi izlaskom građana na prijevremene ili vanredne izbore u okobru ove godine.

Ta se opcija već dulje vremena razmatra u vrhu SDP-a i samo se tražio pogodan trenutak u kojem će lider SDP-a proglasiti kapitulaciju „šestorke“ na državnoj, a „četvorke“ na federalnoj razini vlasti i preplivati na drugu stranu obale, među nezadovoljne građane koji traže promjene.

Taj se pogodni trenutak sam od sebe namjestio u subotu, 8. juna, kada je spontani protest stotinjak sarajevskih građana ispred državnih institucija BiH prerastao u ozbiljne i prilično artikulirane demonstracije.

Iako se u tom trenutku lider SDP-a nalazio u Latviji, ne časeći ni časa, u znak solidarnosti sa nezadovoljnim građanima, odustao je od gledanja nogometne utakmice i „preko tri aerodroma“ pohitao u radni grad, na hitno zakazanu vanrednu sjednicu stranačkog vrha, nakon koje je prvi put obznanio ideju o raspisivanju prijevremenih izbora.

Istu ideju, u nešto modificiranom obliku, Lagumdžija je ponovio i pet dana kasnije, također nakon vanredne sjednice stranačkog Predsjedništva koja je potrajala do duboko u noć.

Pored SDP-a, izlazak građana na prijevremene izbore zagovara i HDZ, pogotovo od prije nekoliko sedmica kada je Čovićeva ekipa izgubila svaku nadu da bi u tekućem mandatu mogla preuzeti dio izvršne vlasti u Federaciji BiH.

Najjačoj hrvatskoj partiji, koja kontrolira više od 70 posto hrvatskih zastupnika i delegata u zakonodavnoj vlasti na svim razinama, pripale su tek mrvice u izvršnoj vlasti, i to na razini države i nekoliko kantona, dok je kod raspodjele najvažnijeg izbornog plijena - u izvršnoj vlasti Federacije BiH - potpuno eliminirana. HDZ dakle nema šta izgubiti i gotovo je sigurno da će objeručke podržati raspisivanje prijevremenih izbora. Čim prije - to bolje.

Jedan od najvažnijih razloga zbog kojih Lagumdžija zagovara prijevremeni izlazak na izbore, krije se u njegovom paničnom strahu od jačanja alternativne socijaldemokratske partije Željka Komšića koja bi mogla pridobiti znatan dio lijevo orijentiranih glasača. No, veliko je pitanje hoće li Komšićeva partija biti spremna za vanredne izbore u oktobru, budući da svoju partijsku infrastrukturu tek počinje graditi početkom jeseni ove godine.

StupskaBitanga

#4245 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Platio je ambasadorskim mjestom Komsic takve clanke samo nije narod corav da vidi da difnije nista ni bolji nigori od sda-sdp sve je isto u pitanju su nijanse
Banksy

#4246 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

StupskaBitanga wrote:
Platio je ambasadorskim mjestom Komsic takve clanke samo nije narod corav da vidi da difnije nista ni bolji nigori od sda-sdp sve je isto u pitanju su nijanse
:lol:

I šta još kaže ''narod'' ... :mrgreen:
StupskaBitanga

#4247 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Vi ste ocigledno u toj stranci i vase gledanje stvari nije isto ko glediste ostatka gradjanstva. Dizanje rucica u ekspertnoj vladi KS koja je sve samo ne to je mali dio repova koji se vuku
Banksy

#4248 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

StupskaBitanga wrote:Vi ste ocigledno u toj stranci i vase gledanje stvari nije isto ko glediste ostatka gradjanstva. Dizanje rucica u ekspertnoj vladi KS koja je sve samo ne to.
Naravno da nisam i ti znaš da nisam.
Ali ti jesi u nekoj drugoj.
Nego, i šta još kaže narod, reci nam? Forum naravno nije relevantan ni u kojem smislu, zato bi nam tvoje procjene ''narodnog'' raspoloženja bile vrlo korisne.
StupskaBitanga

#4249 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Ja niti u jednoj ali nije to poenta vec realno stanje na terenu koje kaze da ne ide bas u pravcu kojem je planirano
Banksy

#4250 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

StupskaBitanga wrote:
nije to poenta vec realno stanje na terenu koje kaze da ne ide bas u pravcu kojem je planirano
Stoji.
Ali to sad nema nikakve veze s tvojim prethodnim smiješnim postom na koji sam reagirala.
StupskaBitanga wrote:
Post Reply