Protesti u Turskoj

Post Reply
kamen spoticanja

#4226 Re: Protesti u Turskoj

Post by kamen spoticanja »

Co0l wrote:Hjad javi sta je prico ako upratis ;)
Ako budem ziv i zdrav trazit cu live stream...ko da igra dzeko :D
MUNAFIK

#4227 Re: Protesti u Turskoj

Post by MUNAFIK »

kamen spoticanja wrote:
japin_mutapi wrote:šta se ovo nešto utišalo
imal kakvih informacija novih šta se događa
Trenutno se desava to da tayyip mete gulenove kadrove iz svih nivoa vlasti...i to ih mete sistematski i bez ikakvog pardona
Slicno kako su to radili kemalisti 50tak godina...
S druge strane hizmechari razapinju medijski sve sto ima veze s tayyipom
Sutra u 19h po nasem vremenu na jednoj turskoj televiziji gostuje Abdulah Gul uzivo, prvi put od pocetka krize
Sve ce biti mnogo jasnije nakon te emisije
Ne mete njih Tayip nego njegova stranka i ljudi koji vode tu stranku i koji su napravili današnju Tursku (naravno na celu jeste tayip ali ne pita se tu samo on)...

A neka ih mete, i treba, svakako su mnogi od njih došli tu samo zahvaljuci tome sto su bili odani hizmetu, i to je to, Tayip pametan covjek i zna šta treba raditi sa takvima... Hizmet se osilio i Fejtulah je mislio da može ucjenjivati Tayipa i državu i od njih tražiti da on preuzme cjelokupnu kadrovsku politiku, ali ne može i ne treba da može, tayipa i AK partiju izabrao je narod a ne hizmet u kojem su dobri samo oni koji su dio hizmeta...

Vidjet cemo koliko je hizmet 'pao' i sa kim su se udruzili radi svojih interesa, mada se to da naslutiti odavno... Samo mi nije jasno kako naivno nastupaju i pokusajima rusenja Tayipa samo slabe i njega i Tursku a slabe najvise svoj hizmet...
Bodkin

#4228 Re: Protesti u Turskoj

Post by Bodkin »

.
Challenger__

#4229 Re: Protesti u Turskoj

Post by Challenger__ »

Koliko su naši pusti turkofili daleko od svakog autentičnog turskog sentimenta , pokazuje i ova vijest: Gallup International Association i Worldwide Independent Network su obavili međunarodno istraživanje u kome su SAD imenovane kao "najveća prijetnja za svjetski mir". SAD su i u percepciji Turaka najveća prijetnja svjetskom miru.
US is considered to be the greatest threat to peace in the world, followed by Pakistan and China;

LINK 1
LINK 2
LINK 3
Co0l

#4230 Re: Protesti u Turskoj

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Koliko su naši pusti turkofili daleko od svakog autentičnog turskog sentimenta , pokazuje i ova vijest: Gallup International Association i Worldwide Independent Network su obavili međunarodno istraživanje u kome su SAD imenovane kao "najveća prijetnja za svjetski mir". SAD su i u percepciji Turaka najveća prijetnja svjetskom miru.
US is considered to be the greatest threat to peace in the world, followed by Pakistan and China;

LINK 1
LINK 2
LINK 3
A to bilo neko istrazivanje koje je pokazalo ko je kod nas turkofil a ko ne i onda se tim istim turkofilima postavljalo isto pitanje kao Turcima i ti sad uporedjujes te rezultate?
kamen spoticanja

#4231 Re: Protesti u Turskoj

Abdulah Gul ide uzivo...lik je fakat politicki genijalac
zeko071

#4232 Re: Protesti u Turskoj

Post by zeko071 »

kamen spoticanja wrote:Abdulah Gul ide uzivo...lik je fakat politicki genijalac

PA javi nam sta kaze,,,,
kamen spoticanja

#4233 Re: Protesti u Turskoj

zeko071 wrote:
kamen spoticanja wrote:Abdulah Gul ide uzivo...lik je fakat politicki genijalac

PA javi nam sta kaze,,,,
Dakle osnovna poruka je da je prioritet borba protiv korupcije...teziste intervujua bilo je na tome
Dosta je kritikovao poteze pojedinaca iz njegove partije(aludira na tayyipa) smatra da su neki potezi bili ishitreni, nagli i neodmjereni...s obe strane...poziva na vladavinu prava i postovanje podjele vlasti u demokratskom sistemu
No kaze da u njegovom poimanju vladavine postoje samo pozicija i opozicija i da samo tako drzava moze funkcionirati i da odvojeni centri moci ne mogu postojati u formatu u kakvom su postojali
Jasno je odvojio dogadjaje iz Gezi parka i korupcijski skandal...ove iz parka oznacio je manje vise narucenim protestima
Pitali su ga za ocekivanja mnogih strana nasuprot tayyipa erdogana ali je kazao da on obavlja funciju predsjednika drzave i da je jasno sta su njegove ovlasti
Pitanja su bila dobra, pokusali su ga resetat al im je razbio koncept
Ukratko sto je nedvosmisleno iza vlade i tayyipa ali je poslao jasne poruke premijeru da se korupcijski skandal mora rascistiti do kraja
insistira da ekonomskoj stabilnosti i nastavk ekonomskog rasta
Pozvao na razum brku iz amerike i smanjivanje tenzija
Uglavnom "samo vas gledam majku vam vasu"
VjecitiStudent

#4234 Re: Protesti u Turskoj

Post by VjecitiStudent »

Jesu li ga išta pitali o efektima molitve za sultana, pardon, premijera koja je danas održana u Sarajevu? Da li očekuje da se efekti molitve odmah odraze na trenutnu političku situaciju?
madner

#4236 Re: Protesti u Turskoj

Post by madner »

Cudno, smatram da je zapravo trazio od Redzepa da se povuce.

Da nisam gledao drugi intervju? :D
zlata

#4237 Re: Protesti u Turskoj

Post by zlata »

madner wrote:Cudno, smatram da je zapravo trazio od Redzepa da se povuce.

Pa jel ima nedje,
na nekom od Euro jezika?
Nismo svi turkofonci. :)
kamen spoticanja

#4238 Re: Protesti u Turskoj

Znam da ti ne bi imao nista protiv ali nidje veze
Cak aludira na to da se mozda i nece ponovo kandidovat za predsjednika nego bi mogla biti rokada s tayyipom
Citam malo komentate progulenovskih medija...nisu zadovoljni. ..i pozivaju na pomirenje
kamen spoticanja

#4239 Re: Protesti u Turskoj

VjecitiStudent wrote:Jesu li ga išta pitali o efektima molitve za sultana, pardon, premijera koja je danas održana u Sarajevu? Da li očekuje da se efekti molitve odmah odraze na trenutnu političku situaciju?
Ima tema za to...spamas menscini
Ludzak

#4240 Re: Protesti u Turskoj

Post by Ludzak »

Umjesto da se molimo za bolje sutra nas, i za ovu jadnu državu. AAA ne, oni se okupljaju da se mole za Tursku i Erdogana.

ppuuuu, u kakvoj ja državi živim, mati moja draga !! :run:
madner

#4241 Re: Protesti u Turskoj

Post by madner »

kamen spoticanja wrote:

Cak aludira na to da se mozda i nece ponovo kandidovat za predsjednika nego bi mogla biti rokada s tayyipom
Citam malo komentate progulenovskih medija...nisu zadovoljni. ..i pozivaju na pomirenje
Pa malo mi je smjesno da radi sve ono za sta je krivio vojsku.
Sta ono tacno bi problem?

To je za mene prihvatanje protokolarne pozicije kako bi se ocuvao obraz. Kao kada su Sefera unaprijedili i covjek cuvao prasinu od tada.
VjecitiStudent

#4242 Re: Protesti u Turskoj

Post by VjecitiStudent »

kamen spoticanja wrote:
VjecitiStudent wrote:Jesu li ga išta pitali o efektima molitve za sultana, pardon, premijera koja je danas održana u Sarajevu? Da li očekuje da se efekti molitve odmah odraze na trenutnu političku situaciju?
Nikad spamom. Za očekivati je da će danas zabilježeno kolektivno uvlačenje u šupak biti zabilježeno i kod onih kojima se u donatorski šupak uvlači. Nikako ne mogu vjerovati da je cijelo današnje kino bilo uzalud.
kamen spoticanja

#4243 Re: Protesti u Turskoj

Pa nije bas isto...koliko sam ja razumio abdulaha, ovaj korupcijski skandal ce pokušati iskoristiti da generalno sjebano i godinama nefunkcionalno sudstvo dovede u prihvatljivo stanje...s tim u vezi su neke smjene pojedinih tuzioca i sudija...opet imenovanja idu manje partiocenntricno i vise institucionalno
E sad poznajuci nacin na koji su rijesili problem javne uprave i drzavnih namjestenika haman pa i nije sama mantra
Razlika izmedju pristupa akp i vojske upravo i jeste izborni suverenitet partije
Fakt je da se reforme mnogima na svidjaju ali je isto fakt da akp ima glasacku potporu za reforme
A korupcija, ako je bilo sasvim sigurno ce izaci na cistac...gul tu nece imati pardona...sigurno ni tayyip
Sad opet ostaje na hizmecharima da releksiraju retoriku ili ce definitivno ostati obiljezeni kao destruktivna sila na putu modernizacije turske
A onda im buducnost nije lijepa
kamen spoticanja

#4244 Re: Protesti u Turskoj

VjecitiStudent wrote:
kamen spoticanja wrote:
Nikad spamom. Za očekivati je da će danas zabilježeno kolektivno uvlačenje u šupak biti zabilježeno i kod onih kojima se u donatorski šupak uvlači. Nikako ne mogu vjerovati da je cijelo današnje kino bilo uzalud.
Ma jasno mi je sta zelis kazat, kazem da ova tema nije za toga...neko je otvorio temu
MUNAFIK

#4245 Re: Protesti u Turskoj

Post by MUNAFIK »

kamen spoticanja wrote:

Rokada ide sigurno, Tayip nema više pravo da se kandiduje za sadašnju funkciju i plan je i bio da se zamjene... Naravno pritivnicima je taj trenutak bio prilika da urade sve da se to ne desi... To je i svrha ovih pritisaka... Fejtulah i njegovi su se precjenili, mislim da im se nece bas tako lahko halaliti ovo, idu oni u velikom stepenu na susenje, a ovi naši ovdje hizmetovci nekakvi su malo pogubljeni, nemaju komentara nikakvih, mnogo toga im nije jasno ne pricaju ni o cemu itd.. Zanimljivo mi ih je gledati, nekada su bili najpametniji sada malo 'bleje'...
kamen spoticanja

#4246 Re: Protesti u Turskoj

MUNAFIK wrote:
kamen spoticanja wrote:

Rokada ide sigurno, Tayip nema više pravo da se kandiduje za sadašnju funkciju i plan je i bio da se zamjene... Naravno pritivnicima je taj trenutak bio prilika da urade sve da se to ne desi... To je i svrha ovih pritisaka... Fejtulah i njegovi su se precjenili, mislim da im se nece bas tako lahko halaliti ovo, idu oni u velikom stepenu na susenje, a ovi naši ovdje hizmetovci nekakvi su malo pogubljeni, nemaju komentara nikakvih, mnogo toga im nije jasno ne pricaju ni o cemu itd.. Zanimljivo mi ih je gledati, nekada su bili najpametniji sada malo 'bleje'...
Tesko da se za brata muslimana moze kazat da bleji...daj Boze da svi usute na koji dan
Btw nista nije toliko jednostavno. ..tayyipovu guzicu 2007 spasio je upravo gulen i njegovi kadrovi u vojsci...shpag za vjesanje vec je bio spreman, i slika opste nije crno bijela...sivo je s obe strane
MUNAFIK

#4247 Re: Protesti u Turskoj

Post by MUNAFIK »

kamen spoticanja wrote: Tesko da se za brata muslimana moze kazat da bleji...daj Boze da svi usute na koji dan
Btw nista nije toliko jednostavno. ..tayyipovu guzicu 2007 spasio je upravo gulen i njegovi kadrovi u vojsci...shpag za vjesanje vec je bio spreman, i slika opste nije crno bijela...sivo je s obe strane
Za situacije gdje su bili kapak svakom loncu sada 'bleje' jer nisu dobili još jasne instrukcije iz centrala, tako se to kod nas kaže... Nije niciju guzicu spasio samo gulen, ima tu i viših i zaslužnijih, a naravno imao je svoju ulogu u svemu... Ali ovo što Gulen sada radi, samo će pokazati šta je njegova organizacija postala i u cije interese radi...

Hizmet jeste jedan dobar primjer kako se muslimani mogu organizovati, ali isto tako na dobrom je putu da se pokaze kako se sve to može i zloupotrjebiti, posebno kada je šef u USA i kada mu rad više stotina škola ovisi o podrški vlade USA (a time i širom svijeta) i ko zna šta još...

Ali bilo kako bilo, sa državom ne treba i ne smije biti igranja i zezanja, a ovdje se neko opasno igra... Erdogan ne smije dopustiti da kadrove u Turskoj rasporedjuje nekakav Fejtulah iz USA i njegov hizmet, koji ruku na srce, je postao svrha sama sebi... Puno brace turaka iz Ankare i Istanbula znam koji su najviše negodovali što Erdogan pušta da hizmet zaposljava svoje kadrove gdje je prvo i najbitnije da je neko dio hizmeta, sve ostalo je manje bitno, sto oni nisu bili, kao i velika vecina obrazovanih ljudi posebno iz velikih gradova...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4248 Re: Protesti u Turskoj

Post by japin_mutapi »

erdoan lajk gulen dislajk
asurbanipal

#4249 Re: Protesti u Turskoj

Post by asurbanipal »

japin_mutapi wrote:erdoan lajk gulen dislajk

:D

Image

Image

Image

Image
MUNAFIK

#4250 Re: Protesti u Turskoj

Post by MUNAFIK »

asurbanipal wrote:
japin_mutapi wrote:erdoan lajk gulen dislajk

:D

Image

Image

Image

Image
I ove slike znace sta? Pored toga sto pokazuju da su se dva lidera sastala i razgovarala o necemu...
Post Reply