TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- diablobih
#4226 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
https://domod.ba/shop/proizvod/samsung- ... SM50MU6172
Ja bih ti ovo preporucio, sjajna cijena.
VA panel, UltraHD, tesko da ces naci bolji tv.
Ja bih ti ovo preporucio, sjajna cijena.
VA panel, UltraHD, tesko da ces naci bolji tv.
-
clio_dci120
#4227 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Hvala vam mnogo obadvojici...
Cook, moze li predloziti neke sa IPS panelom u ovome cjenovnom rangu, od Samsunga ili Sonya?
Sada sam samo jos u nedoumici oko VA ili IPS panel, kako shvatam i jedna i drugi imaju prednosti i mane.
A sto se tice dijagonale, onda bi isao na 43 incha, iako sam kontao 49. Problem je sto kad gledam u salonu danas, nemam orijentaciju, jer u otvorenom prostoru jedni do drugih ne cine se preveliki.
Cook, moze li predloziti neke sa IPS panelom u ovome cjenovnom rangu, od Samsunga ili Sonya?
Sada sam samo jos u nedoumici oko VA ili IPS panel, kako shvatam i jedna i drugi imaju prednosti i mane.
A sto se tice dijagonale, onda bi isao na 43 incha, iako sam kontao 49. Problem je sto kad gledam u salonu danas, nemam orijentaciju, jer u otvorenom prostoru jedni do drugih ne cine se preveliki.
- diablobih
#4228 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma sta ces biti u nedoumici, uzmi ovaj od 50 VA, bolje nego 43 IPS, a ista cijena. Jedino sad bas ako gledaju pod 60 stepeni tv, a i ovako je sasvim velik tv, da ga je tesko uhvatiti sa strane 
- Qler
#4229 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Legla Samsung 55'' sa IPS panelom... Koliko ljudi kude ja sam mislio da je to bože sačuvaj ali nije loše uopšte. A pogotovo poslije 6 godina stare 42'' plasme 
- diablobih
#4230 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Da uzmes sad 55 VA, vidio bi zbog cega.Qler wrote:Legla Samsung 55'' sa IPS panelom... Koliko ljudi kude ja sam mislio da je to bože sačuvaj ali nije loše uopšte. A pogotovo poslije 6 godina stare 42'' plasme
- PlusSA
#4231 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma sere se bez potrebe oko VA ili IPS panela.Qler wrote:Legla Samsung 55'' sa IPS panelom... Koliko ljudi kude ja sam mislio da je to bože sačuvaj ali nije loše uopšte. A pogotovo poslije 6 godina stare 42'' plasme
Ko da IPS koristi crno bijelu tehniku, zadovoljit ce vecinu korisnika.
Dobrodosao u klub
-
clio_dci120
#4232 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Problem je sto u specifikacijama po internetu nigdje ne pisu da li je IPS ili VA...
- diablobih
#4233 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
https://www.displayspecifications.com/en/model/0646c69clio_dci120 wrote:Problem je sto u specifikacijama po internetu nigdje ne pisu da li je IPS ili VA...
Pise ti ovdje, samo izaberi model koji ti treba.
-
CooK
#4234 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Televizora sa IPS panelima ima veliki broj a eto vec su ti predlozili displayspecification.com i tu ukucavaj modele koji ti gode i gledaj kakvi su paneli. Ovaj 50mu6172 je stvarno super ponuda ali ako ljudi gledaju samo SD kanale sa 2-2,5 metara ja ti garantujem da ce biti prilicno razocarani slikom SD kanala kada sa ta 32 inca predju na 50 uz istu udaljenost. Najbolje da snimis neki SD sadrzaj na USB stick i odes u radnju pa pustis taj sadrzaj i udaljis se tih 2-2,5 metra pa vidis kako izgleda i ako bude OK onda uzmi njega.clio_dci120 wrote:Hvala vam mnogo obadvojici...
-
CooK
#4235 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne moze nikako koristiti crno-bijelu tehniku jer crne nema.PlusSA wrote:Ma sere se bez potrebe oko VA ili IPS panela.Qler wrote:Legla Samsung 55'' sa IPS panelom... Koliko ljudi kude ja sam mislio da je to bože sačuvaj ali nije loše uopšte. A pogotovo poslije 6 godina stare 42'' plasme
Ko da IPS koristi crno bijelu tehniku, zadovoljit ce vecinu korisnika.
Dobrodosao u klub
- arnes_king
#4236 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Imas za milju 40-42 Samsung 4K jos je sa zakrivljenim displejom. Ima na piku cini mi se iz banja luke meni besplatno dostavili, naravno ima i garantni list ali nisam siguran da li je duza od godinu dana. Ja jeftinije nigdje nisam nasao nego kod tog korisnika, ne znam sad na pamet nick, potrazi na olx a ako ne nadjes posalni mi pp pa cu naci kroz porukeclio_dci120 wrote:Isao bi na smart, koriste nove tehnologije, ukljucujuci youtube i sl. a i ja sam cesto kuci vikendom, pa eto zbog toga.diablobih wrote:Da, ako nemaju HD kanala, ako ne gledaju filmove neke u visokoj kvaliteti, ne treba ti nista vise od full hda. Najbolje su ti marke Sony, Samsung i Panasonic cini mi se. Uzmi sto veci tv, neka se malo pohvale komsijama kakvog sina imaju, a posto nije 4K tv, izadje te tu u reonu od 1k KM.
Isto tako mislim da njima ne treba smart, ili ipak mislis da gledaju youtube i tako to?
A samo me zanima da li bi u praksi bilo ikakve prednosti da uzmem 4k u odnosu na full hd? Pitam iz razloga jer kad vec dajem milju, onda jos 200-300 da domirim, ako ima osjetne razlike...
Sada imaju obican lcd 32, i pomalen je, da li bi na udaljenosti od 2-2,5 metra bila velika razlika izmedju 43 i 49? (dijagonale 105 i 125 cm)?
Vodim se mislju, sad uzimam i htio bih da bude nesto sto ce zadovoljiti potrebe i u narednom periodu, nikad se ne zna za godinu dvije moze i biti veci broj hd kanala, pa bi mi bilo zao da vec tada bude zastario.
-
ruzmarin32
#4237 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Proučavao sam ja cijene na olx ali nisu puno povoljnije nego u ducanima, ne isplati se tamo kupovati ako za malo vise para mozes dobiti garanciju od 2+ godinaarnes_king wrote:Imas za milju 40-42 Samsung 4K jos je sa zakrivljenim displejom. Ima na piku cini mi se iz banja luke meni besplatno dostavili, naravno ima i garantni list ali nisam siguran da li je duza od godinu dana. Ja jeftinije nigdje nisam nasao nego kod tog korisnika, ne znam sad na pamet nick, potrazi na olx a ako ne nadjes posalni mi pp pa cu naci kroz porukeclio_dci120 wrote:Isao bi na smart, koriste nove tehnologije, ukljucujuci youtube i sl. a i ja sam cesto kuci vikendom, pa eto zbog toga.diablobih wrote:Da, ako nemaju HD kanala, ako ne gledaju filmove neke u visokoj kvaliteti, ne treba ti nista vise od full hda. Najbolje su ti marke Sony, Samsung i Panasonic cini mi se. Uzmi sto veci tv, neka se malo pohvale komsijama kakvog sina imaju, a posto nije 4K tv, izadje te tu u reonu od 1k KM.
Isto tako mislim da njima ne treba smart, ili ipak mislis da gledaju youtube i tako to?
A samo me zanima da li bi u praksi bilo ikakve prednosti da uzmem 4k u odnosu na full hd? Pitam iz razloga jer kad vec dajem milju, onda jos 200-300 da domirim, ako ima osjetne razlike...
Sada imaju obican lcd 32, i pomalen je, da li bi na udaljenosti od 2-2,5 metra bila velika razlika izmedju 43 i 49? (dijagonale 105 i 125 cm)?
Vodim se mislju, sad uzimam i htio bih da bude nesto sto ce zadovoljiti potrebe i u narednom periodu, nikad se ne zna za godinu dvije moze i biti veci broj hd kanala, pa bi mi bilo zao da vec tada bude zastario.
- vicious
#4238 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ovaj zakrivljeni displej meni nikako nije jasan, koje su tu prednosti?
Prema onome što sam ja vidio po prodavnicama, to da bi imalo smisla baš moraš sjediti direktno na sredini ispred tv-a i dosta blizu.
Prema onome što sam ja vidio po prodavnicama, to da bi imalo smisla baš moraš sjediti direktno na sredini ispred tv-a i dosta blizu.
- PlusSA
#4240 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Qler wrote:
Jel to IPS ima crnu boju
-
alipasijaner
#4241 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kako ti nije jasan... vidi kako fino prati zakrivljenost zida u skupstinivicious wrote:Ovaj zakrivljeni displej meni nikako nije jasan, koje su tu prednosti?

- zomri
#4242 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
manje više samo marketinški fol: kako prodati isti tv po skupljoj cijeni.vicious wrote:Ovaj zakrivljeni displej meni nikako nije jasan, koje su tu prednosti?
jedino što pomaže malo kod refleksija, daje malkice dublju sliku i to je sve. raja koja sjedi sa strana ima distorziranu geometriju, to zna biti užas jedan.
kod mene je oled zakrivljeni ali srećom pa je zakrivljenje minimalno. oni samsungove što sam viđao po radnjama su užas živi. imaće smisla tek kad dijagonale pređu 100''. do tad ko živ ko mrtav
- Qler
#4243 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
PlusSA wrote:Qler wrote:
Jel to IPS ima crnu boju
I mene iznenadi
- vicious
#4244 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Qleru, što ti je ovo soba nagnuta ulijevo?Qler wrote:PlusSA wrote:Qler wrote:
Jel to IPS ima crnu boju
I mene iznenadi
Baš je fino lego tv na zid
- MTV
#4245 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kad sam ja imao onakav router sa antenom kod LOLe fatao sam signal do Bosmala. Imao je predobar signal. (Zivim jedno 500 metara od Bosmala i da nije mogao do Bosmala al je stvarno imao jak signal)
Ovaj sad router mtelovski dobaci tek do stubista.

Ovaj sad router mtelovski dobaci tek do stubista.
-
CooK
#4246 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ugasi svjetlo pa opet fotografisi neku tamnu scenu pa da vidimo tu crnu boju.Qler wrote:PlusSA wrote:Qler wrote:
Jel to IPS ima crnu boju
I mene iznenadi
-
CooK
#4247 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sto si dao da ti uzmu taj "doBosmalski" router?MTV wrote:Kad sam ja imao onakav router sa antenom kod LOLe fatao sam signal do Bosmala. Imao je predobar signal. (Zivim jedno 500 metara od Bosmala i da nije mogao do Bosmala al je stvarno imao jak signal)
Ovaj sad router mtelovski dobaci tek do stubista.![]()
- PlusSA
#4248 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ugasi TV u mraku kad budes slikao nek vide sta je crna boja 
- Rugafet
- MTV
#4250 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Crko, poceo se sam resetirati iako je bio dobar signal od LOLe. Tad sam proveo skoro 12 sati bez icega (mora se nekad i spavatCooK wrote:Sto si dao da ti uzmu taj "doBosmalski" router?MTV wrote:Kad sam ja imao onakav router sa antenom kod LOLe fatao sam signal do Bosmala. Imao je predobar signal. (Zivim jedno 500 metara od Bosmala i da nije mogao do Bosmala al je stvarno imao jak signal)
Ovaj sad router mtelovski dobaci tek do stubista.![]()
Kako vrijeme prolazi operateri sve losije routere dijele, ili one sa 3dB antenama ili one sa internim antenama sto ne valjaju ku*cu.
Izgleda da je tako pravilo kod nas, kako vrijeme ide sve gora i gora oprema al lijepo upakovana da izgleda fensi