Ti kao da si corav pa kud ces veci dokaz sto je naveo a to je da telefon nije ispravan sto je odmah i rekao kupcu kad se naso sa njim.Sutra da ovaj proda nekom neispravan telefon vadit ce se na njega te da je i njemu podvaljeno.Bilki wrote:@ slauf smijesan si da opet to potvrdjujem, tvoji kilometarski postovi mi nista ne govore, vidim nabiste covjeku etiketu za umobolnice ovdje na forumu, ja nikome nista ne pokusajem prisiti niti to radim, samo trazim od tebe ako vec nekoga stavljas na los glas da postavis i dokaze za to, forum prati jako veliki broj ljudi i nebi trebalo da se dozvoli da se iti jedan korisnik stavlja u negativan kontekst bez dokaza, jednostavno ne mogu bas sve trgovine ispasti kao po loju, i toga trebaju biti svi svjesni, da sam moderator foruma sve bi postove izbrisao u kojima se netko spominje a da nema dokaz neki protiv njega, na samo tvoju rijec a da njega nisam cuo izvini ali ne mogu da ti vjerujem
Prevaranti na PIK-u
-
sklj korisnik
#4226 Re: Prevaranti na PIK-u
- Bilki
#4227 Re: Prevaranti na PIK-u
svaka cast, kad se vjeruje na rijec nekome a drugom koji mu je pisao na piku ne, kako me moze netko ubjediti da je to on rekao kupcu, jer i sam je priznao da je to stavio u oglas naknadno kao i izmjenu cijene, pokusavate da branite nesto i da nekoga okrivite bez dokaza da je prevarant jer takodje u oglasu nije naveo problem. brises javna pitanja i zelis da se samo tvoja strana cuje, ajd da se malo zamislimo zasto te je kupac blokirao
da je on prodavac pa bi mi imalo logike, a i previse mi imas skrivenih transakcija i nabijenih dojmova
kako god pogledam nisi mi ni ti cist bas skroz naskroz ali opet ne tvrdim da si prevarant nego to gledam na nacin boljeg poziconiranja na buvljaku, usput evo cu kopirati tekst i poslati ga doticnom na pik da ga prozivas da je prevarant pa da cujemo drugu stranu
-
sklj korisnik
#4228 Re: Prevaranti na PIK-u
Kako nije prevarant kad u oglasu nije cak naveo ni ovo sto je vec bilo navedeno od strane prodavaca?Sada nema tog mobitela u ponudi ili ga je povuko ili prodo mada mislim da je ono prvo jer kako rece prodavac za tako kratko vrijeme ga nije mogao popravit.Da nije prevarant naveo bi sve mane.Bilki wrote:svaka cast, kad se vjeruje na rijec nekome a drugom koji mu je pisao na piku ne, kako me moze netko ubjediti da je to on rekao kupcu, jer i sam je priznao da je to stavio u oglas naknadno kao i izmjenu cijene, pokusavate da branite nesto i da nekoga okrivite bez dokaza da je prevarant jer takodje u oglasu nije naveo problem. brises javna pitanja i zelis da se samo tvoja strana cuje, ajd da se malo zamislimo zasto te je kupac blokiraoda je on prodavac pa bi mi imalo logike, a i previse mi imas skrivenih transakcija i nabijenih dojmova
kako god pogledam nisi mi ni ti cist bas skroz naskroz ali opet ne tvrdim da si prevarant nego to gledam na nacin boljeg poziconiranja na buvljaku, usput evo cu kopirati tekst i poslati ga doticnom na pik da ga prozivas da je prevarant pa da cujemo drugu stranu
- Bilki
#4229 Re: Prevaranti na PIK-u
ta nijansa sjena nije ni vazna kao to sto displej je mrtav a to nije ni prvi prevarant navodio, nego je napisao u odlicnom stanju
-
Schlauf2
#4231 Re: Prevaranti na PIK-u
"]svaka cast, kad se vjeruje na rijec nekome a drugom koji mu je pisao na piku ne, kako me moze netko ubjediti da je to on rekao kupcu, jer i sam je priznao da je to stavio u oglas naknadno kao i izmjenu cijene, pokusavate da branite nesto i da nekoga okrivite bez dokaza da je prevarant jer takodje u oglasu nije naveo problem. brises javna pitanja i zelis da se samo tvoja strana cuje, ajd da se malo zamislimo zasto te je kupac blokirao
da je on prodavac pa bi mi imalo logike, a i previse mi imas skrivenih transakcija i nabijenih dojmova
kako god pogledam nisi mi ni ti cist bas skroz naskroz ali opet ne tvrdim da si prevarant nego to gledam na nacin boljeg poziconiranja na buvljaku, usput evo cu kopirati tekst i poslati ga doticnom na pik da ga prozivas da je prevarant pa da cujemo drugu stranu[/quote]
Tako, neka si otkrio svoje pravo lice, znao sam tacno da si me uzeo na zub pa si mi sad poceo i podmetati. Mnogima smetam na Piku pa i tebi jer zbog mojih oglasa koji im konkuriraju kvalitetom teze prodaju artikle, a moji konkurenti bi voljeli da me nema na Piku. Spocitavas mi nabijanje transakcija a ja od 138 transakcija radio sa cak 110 korisnika, znaci samo 1,25 transakcija po korisniku, jel ti to previse transakcija? Kazes ja imam puno skrivenih, pogledaj mi dojmove, od 138 imam samo 12 skrivenih, znaci 8,6% transakcija mi je skriveno i tebi je to puno?? 91,4% mi je otkriveno, jel ti to malo? 138 transakcija od toga 135 kao prodavac, procentualno 97,8 transakcija ko prodavac, jel ti malo? Nadji mi jednog korisnika na Piku ko procentualno bolje stoji od mene po tom pitanju a da ima barem 100 transakcija, bice ti malo teze jer stojim po tom pitanju bolje od 95% drugih. Imam jedan od najdetaljnijih i najotvorenijih stilova oglasavanja na cijelom Piku koji je toliko dobar da mi pojedinci kradu opis i slike, pa sam bio primoran da kao wallpaper na telefonima koje slikam stavljam svoj nick da mi drugi ne bi krali slike, cak za neke imam uradjene i video testove i radim ih po zahtjevu. Danas zbog svega toga vise prodam na rezervaciju nego preko Pika. Dalje, doprinio sam inovacijama na samom Piku, brojac korisnika sa kojim.su se radile transakcije je uveden upravo na moj prijedlog nakon detaljnog elaboriranja koristi od toga. I pored svega ovoga nadje mi se neko da mi spocitava da su mi mutne transakcije na Piku. Strasno kakvim se sredstvima ljudi sluze, vidim da se ni ne bira.
Odlicno, neka si mu poslao tekst posto meni nece da se javi a ja sam blokiran. Pa on i jest prodavac jer ga preprodaje nakon kupovine pa ako drugi vide sta je kupio onda ce mu biti teze prodati kao ispravnog. Zivo me zanima sta ce reci.
Tako, neka si otkrio svoje pravo lice, znao sam tacno da si me uzeo na zub pa si mi sad poceo i podmetati. Mnogima smetam na Piku pa i tebi jer zbog mojih oglasa koji im konkuriraju kvalitetom teze prodaju artikle, a moji konkurenti bi voljeli da me nema na Piku. Spocitavas mi nabijanje transakcija a ja od 138 transakcija radio sa cak 110 korisnika, znaci samo 1,25 transakcija po korisniku, jel ti to previse transakcija? Kazes ja imam puno skrivenih, pogledaj mi dojmove, od 138 imam samo 12 skrivenih, znaci 8,6% transakcija mi je skriveno i tebi je to puno?? 91,4% mi je otkriveno, jel ti to malo? 138 transakcija od toga 135 kao prodavac, procentualno 97,8 transakcija ko prodavac, jel ti malo? Nadji mi jednog korisnika na Piku ko procentualno bolje stoji od mene po tom pitanju a da ima barem 100 transakcija, bice ti malo teze jer stojim po tom pitanju bolje od 95% drugih. Imam jedan od najdetaljnijih i najotvorenijih stilova oglasavanja na cijelom Piku koji je toliko dobar da mi pojedinci kradu opis i slike, pa sam bio primoran da kao wallpaper na telefonima koje slikam stavljam svoj nick da mi drugi ne bi krali slike, cak za neke imam uradjene i video testove i radim ih po zahtjevu. Danas zbog svega toga vise prodam na rezervaciju nego preko Pika. Dalje, doprinio sam inovacijama na samom Piku, brojac korisnika sa kojim.su se radile transakcije je uveden upravo na moj prijedlog nakon detaljnog elaboriranja koristi od toga. I pored svega ovoga nadje mi se neko da mi spocitava da su mi mutne transakcije na Piku. Strasno kakvim se sredstvima ljudi sluze, vidim da se ni ne bira.
Odlicno, neka si mu poslao tekst posto meni nece da se javi a ja sam blokiran. Pa on i jest prodavac jer ga preprodaje nakon kupovine pa ako drugi vide sta je kupio onda ce mu biti teze prodati kao ispravnog. Zivo me zanima sta ce reci.
-
Schlauf2
#4232 Re: Prevaranti na PIK-u
Jel se ovo o meni prica? Ako jeste onda si slagao na 2 osnove.Bilki wrote:ta nijansa sjena nije ni vazna kao to sto displej je mrtav a to nije ni prvi prevarant navodio, nego je napisao u odlicnom stanju
-
sklj korisnik
#4233 Re: Prevaranti na PIK-u
Kome nije vazna tebi sto branis prevaranta ili?Logicno je zasto nece da razmjenjuje dojmove jer bi postojala prilika da bude provaljen sto neispravno prodaje pod ispravno.Pokusavas prevaru prebacit na prodavaca sto je jasno ko dan a stitis prevaranta.Mora da ti je prijatelj cim ga branis ili ste u talu a mozda si i ti on.Bilki wrote:ta nijansa sjena nije ni vazna kao to sto displej je mrtav a to nije ni prvi prevarant navodio, nego je napisao u odlicnom stanju
Ruzno je to sto radis.
- hrusta
#4234 Re: Prevaranti na PIK-u
Raja, jeli iko kupovo od vas one teleskopske palice preko pika u SA? Pojavilo se djukela na svakom cosku pa zlu netrebalo.
-
Schlauf2
#4235 Re: Prevaranti na PIK-u
Izgleda da se jest odnosilo na ovo sa mnom. Slagao je ovdje na vise osnova.sklj korisnik wrote:Kome nije vazna tebi sto branis prevaranta ili?Logicno je zasto nece da razmjenjuje dojmove jer bi postojala prilika da bude provaljen sto neispravno prodaje pod ispravno.Pokusavas prevaru prebacit na prodavaca sto je jasno ko dan a stitis prevaranta.Mora da ti je prijatelj cim ga branis ili ste u talu a mozda si i ti on.Bilki wrote:ta nijansa sjena nije ni vazna kao to sto displej je mrtav a to nije ni prvi prevarant navodio, nego je napisao u odlicnom stanju![]()
Ruzno je to sto radis.
1. Displej nije mrtav, inace kako bi se telefon uopste mogao koristiti, da je display mrtav kako se onda na slikama vidi da radi, cak sam i na zadnjoj slici pokazao fino na ekranu ovu stvar vezanu za nijanse, koju probava minimizirati da ispadne da kao nisam nigdje nijednu manu napisao pa da sam ih kasnije sve pododavao. Kako je na slikama radio displej? Nisam Koperfild.
2. Kaze da sam napisao da je u odlicnom stanju??? Gdje su dokazi za to? Ja nikad nisam napisao da je u odlicnom stanju.
3. Otvoreno me naziva prevarantom, bez ijednog prilozenog dokaza, znao sam da me pokusava tako etiketirati, provaljen je.
4. Ignorira cinjenicu sto on prodaje istu stvar pod ispravno. Tu neko laze, ili ja koji sam napisao nedostatke ili on koji tvrdi da je ispravan. Ako je on cist, onda znaci da sam ja slagao i u svom oglasu predstavio telefon u LOSIJEM stanju nego sto jest. Ako sam ja cist, onda on laze da je ispravan, dok se istovremeno meni prica da nije ispravan i ispade da je u konfliktu sam sa sobom ili da svjesno prodaje pod ispravnl stvar sa nedostacima.
Ovaj sto mene pokusava diskreditirati je vjerovatno jedan od konkurenata koji me zele van Pika jer oni zbog mene teze prodaju.
Prvo mi je pokusao podmetnuti da se perem na forumu, zatim je ocekivao da mu dam nepobitne dokaze (kako bi on dokazao sadrzaj svoje zadnje face-to-face konverzacije sa musterijom nije mi jasno) koje je objektivno nemoguce dati te se sve svodi na povjerenje i on to sve jako dobro zna. Kad je vidio da mu ne prolazi onda pokusava skrenuti s ovog slucaja da bi me diakreditovao na osnovu neceg drugog sto nema veze s ovim slucajem, sto ce reci da je ovdje iskljucivi cilj njegova diskreditacija mene i moja eliminacija sa Pika. Pokusao mi je podmetnuti da imam puno skrivenih i nabijanih a ja sve fino statistike predocio kakvim se moze pohvaliti samo 5% ljudi na cijelom Piku. Dalje je poceo meni podvaljivati da je ekran mrtav i da sam napisao da je u odlicnom stanju, bez dokaza ikakvih. Uradio je ono sto je spocitavao meni. @Bilki, provaljen si, vidis da su i drugi prepoznali sta radis.
- Bilki
#4236 Re: Prevaranti na PIK-u
kao prvo ne radim na buvljaku, kao drugo nisam uopste u bosni, kao trece poklopite se i cutite 
-
sklj korisnik
#4237 Re: Prevaranti na PIK-u
Nemamo se sta mi poklapat ti branis prevaranta,poklopi se usima dijasporacBilki wrote:kao prvo ne radim na buvljaku, kao drugo nisam uopste u bosni, kao trece poklopite se i cutite
Mada i ne vjerujem da nisi odavde jer kad si provaljen sad se vadis
- Bilki
#4238 Re: Prevaranti na PIK-u
sarajlijico pokusavate da se pravite posteni a u stvari ste daleko od toga, sta mene briga koliko tko ima transakcija i sa koliko je ljudi trgovao, samo trazim dokaze da je lik prevarant a slauf da je postenjak iako je isti oglas imao 
-
Schlauf2
#4239 Re: Prevaranti na PIK-u
Kao nije te briga a sebi si prije uzeo za pravo da pricas za moje transakcije da nisu ciste. Ponovo podmeces, gdje ti je dokaz da sam imao isti oglas kao i on? Mozda je artikal isti ali oglas nije. Trazis nepobitne dokaze koje niko nije na ovoj temi prilozio, pitao sam te da nadjes ijednu jedinu prevaru koja je dokazana, s izuzetkom 3-4 pojedinca koka su optuzena a javila se ovdje da bi sama sebe pokopala. Optuzio si me za jos neke stvari bez dokaza a ti meni pricas nesto o dokazima? Gdje ti je dokaz da sam ja napisao da je u odlicnom stanju, kao i da je displej mrtav? Pitao sam te da dokazes, izignorisao si sve i nisi odgovorio, kao sto ces opet izignorisati. Namjera ti je ocita,toliko ti smetam da si se cak posluzio i omalovazavanjem. Provaljen si.
- CaneBos
#4240 Re: Prevaranti na PIK-u
Men's cini da je ovaj Biko otaj Mostarac il njegov haversklj korisnik wrote:Kome nije vazna tebi sto branis prevaranta ili?Logicno je zasto nece da razmjenjuje dojmove jer bi postojala prilika da bude provaljen sto neispravno prodaje pod ispravno.Pokusavas prevaru prebacit na prodavaca sto je jasno ko dan a stitis prevaranta.Mora da ti je prijatelj cim ga branis ili ste u talu a mozda si i ti on.Bilki wrote:ta nijansa sjena nije ni vazna kao to sto displej je mrtav a to nije ni prvi prevarant navodio, nego je napisao u odlicnom stanju![]()
Ruzno je to sto radis.
Haj makar im je pismenost na ''nivou'' jer dobro ''pokusaje'' da diskredituje drugu stranu.
- Bilki
#4241 Re: Prevaranti na PIK-u
niti sam haver niti sam taj, al ajd otom potom, malo sam pokusao slaufa da trznem kroz pricu i indirekto njega optuzim, naravno bez dokaza kao sto je i on ovoga nekog drugog jadnika optuzio, naravno on se nasao uvrijdzen sto je razumljivo, vidis kako se osjeca i da zbog toga pise elaborate. zelio sam sam samo da skrenem paznju na to da se ljudi olako etiketiraju. al ajd necu vise da se mijesam oko toga, ispast ce jos da i trgujem klikerima na piku(buvljaku) 
-
Schlauf2
#4242 Re: Prevaranti na PIK-u
Satro sad htio si samo da trznes i indirektno optuzis ( a govorio si da ti to nije namjera, eto i to si slagao). Pokusao si da me diskreditiras, da me hinjski navedes na svoj mlin da ja povucem sve sto sam rekao za doticnog, nije ti uspjelo tako da ti je ovo vadiona.
Ja sam te za dokaze fino pitao neke stvari i jos nisam ni na sta dobio odgovor od tebe. U tome lezi srz svega ovoga, srz koju ti ne zelis shvatiti.
Postavio sam jedno pitanje, rekao sam unaprijed da ces izignorisati i evo to se i desilo jer znam kakve su ti namjere. Evo jos jedno pitanje: Kako bi ti dokazao nepobitno sta je bio sadrzaj licne konverzacije licem u lice tebe i osobe sa kojom si bio nasamo? Pitanje nije samo za tebe.
Jedino gdje si u pravu je da se ljudi olako etiketiraju, zato sam rekao neka vjeruje ko hoce, ko nece neka ne vjeruje, a ti se ponasas kao da te neko tjera da vjerujes. Zasto pisem elaborate: zato sto imam sta reci ljudima kao sto si ti koji misle da je njihova rijec sveta a sagovornika omalovazavaju.
To da je Pik buvljak moze izjaviti samo neko ko ne zna sta se sve prodaje na Piku. Tamo ima svega od marku pa preko milion, ima od najveceg olosa (ako obitavas medju istima onda nije ni cudo sto mislis tako)do ljudi koji prodaju luksuzne nekretnine, jahte i druge jako skupe stvari preko Pika. O biznisima koji su registrirani a na Pikuse vode kao standardni korisnici jer im se ne placa prostor za Pik radnju da ne pricam.
Ja sam te za dokaze fino pitao neke stvari i jos nisam ni na sta dobio odgovor od tebe. U tome lezi srz svega ovoga, srz koju ti ne zelis shvatiti.
Postavio sam jedno pitanje, rekao sam unaprijed da ces izignorisati i evo to se i desilo jer znam kakve su ti namjere. Evo jos jedno pitanje: Kako bi ti dokazao nepobitno sta je bio sadrzaj licne konverzacije licem u lice tebe i osobe sa kojom si bio nasamo? Pitanje nije samo za tebe.
Jedino gdje si u pravu je da se ljudi olako etiketiraju, zato sam rekao neka vjeruje ko hoce, ko nece neka ne vjeruje, a ti se ponasas kao da te neko tjera da vjerujes. Zasto pisem elaborate: zato sto imam sta reci ljudima kao sto si ti koji misle da je njihova rijec sveta a sagovornika omalovazavaju.
To da je Pik buvljak moze izjaviti samo neko ko ne zna sta se sve prodaje na Piku. Tamo ima svega od marku pa preko milion, ima od najveceg olosa (ako obitavas medju istima onda nije ni cudo sto mislis tako)do ljudi koji prodaju luksuzne nekretnine, jahte i druge jako skupe stvari preko Pika. O biznisima koji su registrirani a na Pikuse vode kao standardni korisnici jer im se ne placa prostor za Pik radnju da ne pricam.
- TheHound
#4243 Re: Prevaranti na PIK-u
Obruka se ti 'buraz' pravo, kamo srece da se nisi javioBilki wrote:niti sam haver niti sam taj, al ajd otom potom, malo sam pokusao slaufa da trznem kroz pricu i indirekto njega optuzim, naravno bez dokaza kao sto je i on ovoga nekog drugog jadnika optuzio, naravno on se nasao uvrijdzen sto je razumljivo, vidis kako se osjeca i da zbog toga pise elaborate. zelio sam sam samo da skrenem paznju na to da se ljudi olako etiketiraju. al ajd necu vise da se mijesam oko toga, ispast ce jos da i trgujem klikerima na piku(buvljaku)
-
sklj korisnik
#4244 Re: Prevaranti na PIK-u
Nemaju ti takvi obraza javit ce se on opet 
Malo da se pokusa oprat.
Malo da se pokusa oprat.
- Bilki
#4245 Re: Prevaranti na PIK-u
nemam se ja kome sta prati, perete se vi guzni haveri, ajmo na pocetak, slauf optuzio lika da je prevarant jer nije napisao u oglasu da je displej neispravan iako sam priznaje da je to naknadno dodao u oglas, to je kao uredu? jest al u kurcu, ako je prvi prevarant onda je prevarant i slauf i kraj price, ajd sad opet neki kilometarski post opalite
izgleda ovdje si levat ako pokusavas na fin nacin da nekome skrenes paznju, nije problem mogu ja i drugacije 
- Bilki
#4246 Re: Prevaranti na PIK-u
jebo te ovakvu trgovginu jos nisam vidio, kao nesmije prodati neispravno a ovaj kao moli da kupi pokvaren telefon, pa tko je ovdje lud? slauf oces li pozvat jos nekog guznog havera da pokusa da te brani? smijesni ste buranijo smijesni
http://prntscr.com/40bcnw
jel ovdje pise da je kvar unesen poslije prodaje telefona? ako jeste onda je i slauf prevarant i tacka, ende, infinito 
http://prntscr.com/40bcnw
Last edited by Bilki on 07/07/2014 19:19, edited 1 time in total.
-
Schlauf2
#4247 Re: Prevaranti na PIK-u
Uh, ovaj je izgubio kompas, evo sad i vas ostale vrijedja.
Dokazi svoje navode, kmecao si meni o dokazima, dokazi da sam doticnom precutao to. Pitao sam te jos jedno pitanje vezano za dokaze, jos nisi odgovorio jer NE SMIJES i NE ZNAS odgovoriti. Pojedi se od muke jer ti plan nije uspio.
-
Lopov-eliminator
#4248 Re: Prevaranti na PIK-u
Nije mi jasno sto se ovaj navalio Schlaufu na kosti. ovo je prvi slucaj na temi da neko svim silama probava kompromitirati prodavca - autora posta.
- Skeptic604
#4249 Re: Prevaranti na PIK-u
Ja moram naglasiti da kad je Lopov Eliminator bio aktivan kako treba tema je bila savrsena,cim su se umjesali ovi nekakvi novi "lopov eliminatori" (sto sam i ja bio jedno vrijeme,pa se na "vrijeme" povukao) tema nikad gora nije bila,hem sto napisu postove duge 100 kilometara,hem sto nema slika,hem sto sipaju vodu iz bokala u bokal,pa opet iz bokala u bokal..
Lopov eliminator
A ostali manje vise obrnuti palac
Lopov eliminator
A ostali manje vise obrnuti palac
- Skeptic604
#4250 Re: Prevaranti na PIK-u
Pik Administracija je na osnovu mojih prijava ukinula desetinu artikala i odredjen broj korisnika je banovan ili opomenut..
Tako da ne trebas imati "nekoga u Pik-u" da bi oni banovali ili opomenuli,mislim da je administracija vrlo ozbiljna i objektivna,nisam cuo do dana danasnjeg da je neko banovan eto jer se nekome nije svidjalo sto je uspjesan ili sto ima ruzan avatar..

Tako da ne trebas imati "nekoga u Pik-u" da bi oni banovali ili opomenuli,mislim da je administracija vrlo ozbiljna i objektivna,nisam cuo do dana danasnjeg da je neko banovan eto jer se nekome nije svidjalo sto je uspjesan ili sto ima ruzan avatar..