Eurobasket 2013 u Sloveniji

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
spacek

#4226 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by spacek »

jbg...sad raspravljamo sta bi bilo kad bi bilo...
format takmicenja je prosiren i tu je kraj...
tom tvojom logikom, da igra samo 16 repki, ne bi bilo bih na takmicenju...dobro...ok...ne bi je bilo...ali da se postuje osnovno pravilo kojeg fiba nije dosljedna u samoj svojoj kuci, tako bi za bih igrali i begic i omic i preldzic i planinic i barac itd...itd...i onda bi bih bila medju 4-5 repki na ep...al nije tako, kao sto nije ni ep sa 16 repki...i prica je neutemeljena u oba slucaja!
insomnia99

#4227 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by insomnia99 »

koje pravilo?
Artest

#4228 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Artest »

Ko garantuje da bi se Hrvatska plasirala da su drugacije kval. skupine?
Nema potrebe da se sad vadis na ranking, pomjesao dva kval. ciklusa, i to je to.
kakavdanakneiskustvu

#4229 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by kakavdanakneiskustvu »

spacek wrote:jbg...sad raspravljamo sta bi bilo kad bi bilo...
tom tvojom logikom, da igra samo 16 repki, ne bi bilo bih na takmicenju...dobro...ok...ne bi je bilo...ali da se postuje osnovno pravilo kojeg fiba nije dosljedna u samoj svojoj kuci, tako bi za bih igrali i begic i omic i preldzic i planinic i barac itd...itd...i onda bi bih bila medju 4-5 repki na ep...al nije tako, kao sto nije ni ep sa 16 repki...i prica je neutemeljena u oba slucaja!

koje je to osnovno pravilo?
stalaktit

#4230 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by stalaktit »

spacek wrote:jbg...sad raspravljamo sta bi bilo kad bi bilo...
Meni je samo zasmetalo što onog trenutka kad je BiH ispala, krenulo je ismijavanje Eura. A činjenica je da je Euro slabiji jer je format proširen, dobro za popularizaciju, loše za kvalitetu.

Ali prije toga nikome nije smetalo što je Euro nekvalitetniji, nego samo sada. Pa stoga ova priča, iz objektivne perspektive.

I da, koje pravilo, sad i mene zanima?
spacek

#4231 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by spacek »

insomnia99 wrote:koje pravilo?
pravilo sticanja sportskog drzavljanstva, kao i samo pravilo promjene sportskog drzavljanstva - kao i samog pravila drzavljanstva i naturalizacije igraca...slucaj njemacka, slucaj preldzic, slucaj slovenaca/bosanaca...
spacek

#4232 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by spacek »

stalaktit wrote: A činjenica je da je Euro slabiji jer je format proširen, dobro za popularizaciju, loše za kvalitetu.
Euro je slabiji zbog mnogobrojnih otkaza, a ne zbog prosirenog formata!
stalaktit

#4233 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by stalaktit »

Artest wrote:Ko garantuje da bi se Hrvatska plasirala da su drugacije kval. skupine?
Nema potrebe da se sad vadis na ranking, pomjesao dva kval. ciklusa, i to je to.
Nitko, naravno, bilo bi mnogo mnogo teže. Ali ako ima tradiciju sudjelovanja na Olimpijadi i prijašnjim Eurima, nekako očekuješ. I naravno rank na temelju toga upućuje da je vjerojatnije da bi.
insomnia99

#4234 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by insomnia99 »

Artest wrote:Ko garantuje da bi se Hrvatska plasirala da su drugacije kval. skupine?
plasirala se na svako prvenstvo...i ima prevelik kvalitet da se ne plasira
što se tiče bosne ona je imala puno problema prije par godina...ako se dobro sjećam teletović i neki igrači nisu ni nastupali u kvalifkacijama...valjda im se nije dalo zajebavat u teškim grupama......ali odazvali su se kad je eurobasket proširen...
stalaktit

#4235 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by stalaktit »

spacek wrote:
insomnia99 wrote:koje pravilo?
pravilo sticanja sportskog drzavljanstva, kao i samo pravilo promjene sportskog drzavljanstva - kao i samog pravila drzavljanstva i naturalizacije igraca...slucaj njemacka, slucaj preldzic, slucaj slovenaca/bosanaca...
Kako glasi to pravilo u slučaju država koje dopuštaju dvojno državljanstvo? Jer ti su ljudi imali obje putovnice, sad za sportsko konkretno ne znam?
kakavdanakneiskustvu

#4236 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

ljudi sami biraju za koga će igrati,zoran planinić je kao dječak preselio u hrvatsku živjeti i igrati
Artest

#4237 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Artest »

stalaktit wrote:
Nitko, naravno, bilo bi mnogo mnogo teže. Ali ako ima tradiciju sudjelovanja na Olimpijadi i prijašnjim Eurima, nekako očekuješ. I naravno rank na temelju toga upućuje da je vjerojatnije da bi.
Kakve veze ima tradicija? Hrvatska kako je pobjegla s postolja 95. , bitna je u kosarci koliko i Madjarska u fudbalu

Necu reci da ti je prica glupa...
kakavdanakneiskustvu

#4238 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Artest wrote:
stalaktit wrote:
Kakve veze ima tradicija? Hrvatska kako je pobjegla s postolja 95. , bitna je u kosarci koliko i Madjarska u fudbalu

i naša bi reprezentacija vjerovatno pobjegla sa postolja te godine
insomnia99

#4239 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by insomnia99 »

Artest wrote: Kakve veze ima tradicija? Hrvatska kako je pobjegla s postolja 95. , bitna je u kosarci koliko i Madjarska u fudbalu

obično se na eurobasketu vrtila od 5 do 8 mjesta.....istina da je zadnji eurobasket bio najlošiji ikada.....kad pogledaš tko je bio trener nije ni čudno....
insomnia99

#4240 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by insomnia99 »

stalaktit wrote:
Meni je samo zasmetalo što onog trenutka kad je BiH ispala, krenulo je ismijavanje Eura. A činjenica je da je Euro slabiji jer je format proširen, dobro za popularizaciju, loše za kvalitetu.
bih je pobijedila litvaniju u toj jednoj utakmici ,i ispala je jer nije baš imala sreće sa ostalim rezultatima.....šteta...

ali to naravno znači da bi se(da je prošla) kasnije prošetala do medalje i da su skoro sve ekipe u drugom krugu presmiješne... :-)
radostan dan

#4241 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by radostan dan »

kakavdanakneiskustvu wrote:
ne bi. nije to taj mentalitet...
JohnnyS

#4242 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by JohnnyS »

Dosta se potcjenjuje Hrvatska na ovom forumu. Ipak, tu je član prve petorke EL (Tomić), jedan od najboljih strijelaca EL (Bogdanović), možda i najperspektivniji košarkaš Europe (Šarić). Uz to, tu su i solidni euroligaški centar (Žorić) i play (Ukić). Nije neka svemirska liga, ali brate mili nije ni treći razred kao što neki ovdje tvrde. Domet te ekipe je četvrtfinale, to se znalo i prije natjecanja, sve ispod bi bilo neuspjeh, sve preko fenomenalno. Zasad samo igraju sukladno očekivanjima, nipošto da je neka senzacija u pitanju.

A priča o redovnoj mušteriji je posebno tragična i puno je više pitanje kompleksa i/ili trolanja, nego neko objektivno mjerilo. Po toj nastranoj logici, njemačka i talijanska nogometna reprezentacija su redovite mušterije hrvatske nogometne reprezentacije, ne znam jesu li te dvije ekipe ikad dobile hrvatsku... To što je hrvatskoj reprezentaciji uspjeh kvalificirati se na veliko natjecanje, a Talijanima i Nijemcima sve ispod polufinala tog natjecanja neuspjeh je druga priča :D

Zato, ajmo probati da nitko ne završi baniran i nadati se da će od 1/4 finala konačno bolja košarka.
insomnia99

#4243 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by insomnia99 »

ako hrvatska pobijedi grčku to bi joj donijelo ukrajinu u četvrtfinalu.....ali vidim da se ukrajina još uvijek drži protiv litve....št će biti ako pobijede? boli glava od tih kombinacija
JohnnyS

#4244 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by JohnnyS »

insomnia99 wrote:ako hrvatska pobijedi grčku to bi joj donijelo ukrajinu u četvrtfinalu.....ali vidim da se ukrajina još uvijek drži protiv litve....št će biti ako pobijede? boli glava od tih kombinacija

Mislim da su ukrajinci sigurno četvrti, ne mogu više, imat će 2/4 omjer
insomnia99

#4245 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by insomnia99 »

JohnnyS wrote:
insomnia99 wrote:ako hrvatska pobijedi grčku to bi joj donijelo ukrajinu u četvrtfinalu.....ali vidim da se ukrajina još uvijek drži protiv litve....št će biti ako pobijede? boli glava od tih kombinacija

gledam tablicu....sada imaju 2/2....očito su prenijeli jednu pobjedu,plus pobijeda protiv srbije....
još uvijek su u igri protiv litvanije
JohnnyS

#4246 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by JohnnyS »

insomnia99 wrote:
JohnnyS wrote:

gledam tablicu....sada imaju 2/2....očito su prenijeli jednu pobjedu,plus pobijeda protiv srbije....
još uvijek su u igri protiv litvanije

Ja mahinalno pogledao ko je na 4. mjestu i njihov omjer, nisam skontao da je Letonija u pitanj :D Moj grijeh... Ne znam, opet će biti neka žešća kombinatorika, jer bi i Francuska ili Srbija imali isto 3-2, ovisno tko pobijedi večeras, dakle bile bi tri ekipe s 3-2, pa opet tko zna kakav bi bio omjer i koš razlika :D Ali sam čuo na radiju da Ukrajina ne može ni gore ni dole, ako voditelj laže, onda lažem i ja
Romanista 101%

#4247 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Romanista 101% »

radostan dan wrote:

ne da ne bi pobjegli vec ne bi ni igrali protiv njih a to se ustvari i desilo 1995, na kvalifikacijskom turniru rezultat registrovan 20:0 za Srbiju a BiH te godine nije igrala na EP, sa tog turnira cini mi se prosla Turska i Srbija.
radostan dan

#4248 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by radostan dan »

da, da, u pravu si, nisu igrali, a ja sam zaboravio da je to još uvjek 95. :(
insomnia99

#4249 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by insomnia99 »

JohnnyS wrote:
Ja mahinalno pogledao ko je na 4. mjestu i njihov omjer, nisam skontao da je Letonija u pitanj :D Moj grijeh... Ne znam, opet će biti neka žešća kombinatorika, jer bi i Francuska ili Srbija imali isto 3-2, ovisno tko pobijedi večeras, dakle bile bi tri ekipe s 3-2, pa opet tko zna kakav bi bio omjer i koš razlika :D Ali sam čuo na radiju da Ukrajina ne može ni gore ni dole, ako voditelj laže, onda lažem i ja
čini se da će ukrajinci ipak izgubit.....znači ne bi bilo loše pobijedit grčku
kakavdanakneiskustvu

#4250 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

radostan dan wrote:

ko zna
Locked