Eurobasket 2013 u Sloveniji
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
spacek
#4226 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
jbg...sad raspravljamo sta bi bilo kad bi bilo...
format takmicenja je prosiren i tu je kraj...
tom tvojom logikom, da igra samo 16 repki, ne bi bilo bih na takmicenju...dobro...ok...ne bi je bilo...ali da se postuje osnovno pravilo kojeg fiba nije dosljedna u samoj svojoj kuci, tako bi za bih igrali i begic i omic i preldzic i planinic i barac itd...itd...i onda bi bih bila medju 4-5 repki na ep...al nije tako, kao sto nije ni ep sa 16 repki...i prica je neutemeljena u oba slucaja!
tom tvojom logikom, da igra samo 16 repki, ne bi bilo bih na takmicenju...dobro...ok...ne bi je bilo...ali da se postuje osnovno pravilo kojeg fiba nije dosljedna u samoj svojoj kuci, tako bi za bih igrali i begic i omic i preldzic i planinic i barac itd...itd...i onda bi bih bila medju 4-5 repki na ep...al nije tako, kao sto nije ni ep sa 16 repki...i prica je neutemeljena u oba slucaja!
-
insomnia99
#4227 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
koje pravilo?
- Artest
#4228 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ko garantuje da bi se Hrvatska plasirala da su drugacije kval. skupine?
Nema potrebe da se sad vadis na ranking, pomjesao dva kval. ciklusa, i to je to.
Nema potrebe da se sad vadis na ranking, pomjesao dva kval. ciklusa, i to je to.
-
kakavdanakneiskustvu
#4229 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
spacek wrote:jbg...sad raspravljamo sta bi bilo kad bi bilo...
koje je to osnovno pravilo?
-
stalaktit
#4230 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Meni je samo zasmetalo što onog trenutka kad je BiH ispala, krenulo je ismijavanje Eura. A činjenica je da je Euro slabiji jer je format proširen, dobro za popularizaciju, loše za kvalitetu.spacek wrote:jbg...sad raspravljamo sta bi bilo kad bi bilo...
Ali prije toga nikome nije smetalo što je Euro nekvalitetniji, nego samo sada. Pa stoga ova priča, iz objektivne perspektive.
I da, koje pravilo, sad i mene zanima?
-
spacek
#4231 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
pravilo sticanja sportskog drzavljanstva, kao i samo pravilo promjene sportskog drzavljanstva - kao i samog pravila drzavljanstva i naturalizacije igraca...slucaj njemacka, slucaj preldzic, slucaj slovenaca/bosanaca...insomnia99 wrote:koje pravilo?
-
spacek
#4232 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Euro je slabiji zbog mnogobrojnih otkaza, a ne zbog prosirenog formata!stalaktit wrote: A činjenica je da je Euro slabiji jer je format proširen, dobro za popularizaciju, loše za kvalitetu.
-
stalaktit
#4233 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Nitko, naravno, bilo bi mnogo mnogo teže. Ali ako ima tradiciju sudjelovanja na Olimpijadi i prijašnjim Eurima, nekako očekuješ. I naravno rank na temelju toga upućuje da je vjerojatnije da bi.Artest wrote:Ko garantuje da bi se Hrvatska plasirala da su drugacije kval. skupine?
-
insomnia99
#4234 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
plasirala se na svako prvenstvo...i ima prevelik kvalitet da se ne plasiraArtest wrote:Ko garantuje da bi se Hrvatska plasirala da su drugacije kval. skupine?
što se tiče bosne ona je imala puno problema prije par godina...ako se dobro sjećam teletović i neki igrači nisu ni nastupali u kvalifkacijama...valjda im se nije dalo zajebavat u teškim grupama......ali odazvali su se kad je eurobasket proširen...
-
stalaktit
#4235 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Kako glasi to pravilo u slučaju država koje dopuštaju dvojno državljanstvo? Jer ti su ljudi imali obje putovnice, sad za sportsko konkretno ne znam?spacek wrote:pravilo sticanja sportskog drzavljanstva, kao i samo pravilo promjene sportskog drzavljanstva - kao i samog pravila drzavljanstva i naturalizacije igraca...slucaj njemacka, slucaj preldzic, slucaj slovenaca/bosanaca...insomnia99 wrote:koje pravilo?
-
kakavdanakneiskustvu
#4236 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
ljudi sami biraju za koga će igrati,zoran planinić je kao dječak preselio u hrvatsku živjeti i igrati
- Artest
#4237 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Kakve veze ima tradicija? Hrvatska kako je pobjegla s postolja 95. , bitna je u kosarci koliko i Madjarska u fudbalustalaktit wrote:Nitko, naravno, bilo bi mnogo mnogo teže. Ali ako ima tradiciju sudjelovanja na Olimpijadi i prijašnjim Eurima, nekako očekuješ. I naravno rank na temelju toga upućuje da je vjerojatnije da bi.Artest wrote:Ko garantuje da bi se Hrvatska plasirala da su drugacije kval. skupine?
Necu reci da ti je prica glupa...
-
kakavdanakneiskustvu
#4238 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Artest wrote:Kakve veze ima tradicija? Hrvatska kako je pobjegla s postolja 95. , bitna je u kosarci koliko i Madjarska u fudbalustalaktit wrote:Nitko, naravno, bilo bi mnogo mnogo teže. Ali ako ima tradiciju sudjelovanja na Olimpijadi i prijašnjim Eurima, nekako očekuješ. I naravno rank na temelju toga upućuje da je vjerojatnije da bi.Artest wrote:Ko garantuje da bi se Hrvatska plasirala da su drugacije kval. skupine?
i naša bi reprezentacija vjerovatno pobjegla sa postolja te godine
-
insomnia99
#4239 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
obično se na eurobasketu vrtila od 5 do 8 mjesta.....istina da je zadnji eurobasket bio najlošiji ikada.....kad pogledaš tko je bio trener nije ni čudno....Artest wrote: Kakve veze ima tradicija? Hrvatska kako je pobjegla s postolja 95. , bitna je u kosarci koliko i Madjarska u fudbalu
-
insomnia99
#4240 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
bih je pobijedila litvaniju u toj jednoj utakmici ,i ispala je jer nije baš imala sreće sa ostalim rezultatima.....šteta...stalaktit wrote:
Meni je samo zasmetalo što onog trenutka kad je BiH ispala, krenulo je ismijavanje Eura. A činjenica je da je Euro slabiji jer je format proširen, dobro za popularizaciju, loše za kvalitetu.
ali to naravno znači da bi se(da je prošla) kasnije prošetala do medalje i da su skoro sve ekipe u drugom krugu presmiješne...
-
radostan dan
#4241 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
ne bi. nije to taj mentalitet...kakavdanakneiskustvu wrote:
- JohnnyS
#4242 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Dosta se potcjenjuje Hrvatska na ovom forumu. Ipak, tu je član prve petorke EL (Tomić), jedan od najboljih strijelaca EL (Bogdanović), možda i najperspektivniji košarkaš Europe (Šarić). Uz to, tu su i solidni euroligaški centar (Žorić) i play (Ukić). Nije neka svemirska liga, ali brate mili nije ni treći razred kao što neki ovdje tvrde. Domet te ekipe je četvrtfinale, to se znalo i prije natjecanja, sve ispod bi bilo neuspjeh, sve preko fenomenalno. Zasad samo igraju sukladno očekivanjima, nipošto da je neka senzacija u pitanju.
A priča o redovnoj mušteriji je posebno tragična i puno je više pitanje kompleksa i/ili trolanja, nego neko objektivno mjerilo. Po toj nastranoj logici, njemačka i talijanska nogometna reprezentacija su redovite mušterije hrvatske nogometne reprezentacije, ne znam jesu li te dvije ekipe ikad dobile hrvatsku... To što je hrvatskoj reprezentaciji uspjeh kvalificirati se na veliko natjecanje, a Talijanima i Nijemcima sve ispod polufinala tog natjecanja neuspjeh je druga priča
Zato, ajmo probati da nitko ne završi baniran i nadati se da će od 1/4 finala konačno bolja košarka.
A priča o redovnoj mušteriji je posebno tragična i puno je više pitanje kompleksa i/ili trolanja, nego neko objektivno mjerilo. Po toj nastranoj logici, njemačka i talijanska nogometna reprezentacija su redovite mušterije hrvatske nogometne reprezentacije, ne znam jesu li te dvije ekipe ikad dobile hrvatsku... To što je hrvatskoj reprezentaciji uspjeh kvalificirati se na veliko natjecanje, a Talijanima i Nijemcima sve ispod polufinala tog natjecanja neuspjeh je druga priča
Zato, ajmo probati da nitko ne završi baniran i nadati se da će od 1/4 finala konačno bolja košarka.
-
insomnia99
#4243 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
ako hrvatska pobijedi grčku to bi joj donijelo ukrajinu u četvrtfinalu.....ali vidim da se ukrajina još uvijek drži protiv litve....št će biti ako pobijede? boli glava od tih kombinacija
- JohnnyS
#4244 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
insomnia99 wrote:ako hrvatska pobijedi grčku to bi joj donijelo ukrajinu u četvrtfinalu.....ali vidim da se ukrajina još uvijek drži protiv litve....št će biti ako pobijede? boli glava od tih kombinacija
Mislim da su ukrajinci sigurno četvrti, ne mogu više, imat će 2/4 omjer
-
insomnia99
#4245 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
gledam tablicu....sada imaju 2/2....očito su prenijeli jednu pobjedu,plus pobijeda protiv srbije....JohnnyS wrote:insomnia99 wrote:ako hrvatska pobijedi grčku to bi joj donijelo ukrajinu u četvrtfinalu.....ali vidim da se ukrajina još uvijek drži protiv litve....št će biti ako pobijede? boli glava od tih kombinacija
još uvijek su u igri protiv litvanije
- JohnnyS
#4246 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
insomnia99 wrote:gledam tablicu....sada imaju 2/2....očito su prenijeli jednu pobjedu,plus pobijeda protiv srbije....JohnnyS wrote:insomnia99 wrote:ako hrvatska pobijedi grčku to bi joj donijelo ukrajinu u četvrtfinalu.....ali vidim da se ukrajina još uvijek drži protiv litve....št će biti ako pobijede? boli glava od tih kombinacija
još uvijek su u igri protiv litvanije
Ja mahinalno pogledao ko je na 4. mjestu i njihov omjer, nisam skontao da je Letonija u pitanj
- Romanista 101%
#4247 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
radostan dan wrote:ne bi. nije to taj mentalitet...kakavdanakneiskustvu wrote:
ne da ne bi pobjegli vec ne bi ni igrali protiv njih a to se ustvari i desilo 1995, na kvalifikacijskom turniru rezultat registrovan 20:0 za Srbiju a BiH te godine nije igrala na EP, sa tog turnira cini mi se prosla Turska i Srbija.
-
radostan dan
#4248 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
da, da, u pravu si, nisu igrali, a ja sam zaboravio da je to još uvjek 95. 
-
insomnia99
#4249 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
čini se da će ukrajinci ipak izgubit.....znači ne bi bilo loše pobijedit grčkuJohnnyS wrote:
Ja mahinalno pogledao ko je na 4. mjestu i njihov omjer, nisam skontao da je Letonija u pitanjMoj grijeh... Ne znam, opet će biti neka žešća kombinatorika, jer bi i Francuska ili Srbija imali isto 3-2, ovisno tko pobijedi večeras, dakle bile bi tri ekipe s 3-2, pa opet tko zna kakav bi bio omjer i koš razlika
Ali sam čuo na radiju da Ukrajina ne može ni gore ni dole, ako voditelj laže, onda lažem i ja
-
kakavdanakneiskustvu
#4250 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
radostan dan wrote:ne bi. nije to taj mentalitet...kakavdanakneiskustvu wrote:
ko zna