Dešavanja u Srbiji
-
sumirprimus
#42226 Re: Dešavanja u Srbiji
hocel bit miting podrske karadzicu aa?
- burgundy
#42227 Re: Dešavanja u Srbiji
Izgleda da VW zeli da otvori fabriku u Srbiji.Svaka cast ako uspiju.
- Banksy
-
jagugu
#42230 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma dobar je Obradović...mO k3 wrote:vucic. je govno , ali jeli ovaj obradovic bolja opcija??
ne vjerujem
Prije dvije godine na konferenciji za štampu Obradović je bez imalo ustručavanja govorio kako je Bosna i Hercegovina "vještačka tvorevina" i kako se njegov pokret Dveri zalaže za nezavisnost entiteta Republika Srpska.Obradović: Apsolutno ne priznajem Haški sud. Naser Orić na slobodi, a Karadžić dobija doživotnu
Obradović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da u tom savezu stranke imaju različite politike u vezi sa mnogim pitanjima, a da su postigli saglasnost o 30 tačaka i zajedničkom nastupu protiv aktuelnog režima.
Dodao je i da je glumica Bojana Maljević prvi put spomenula fašizam u konktestu Dveri u subotu, a da je danas ponovila poslije njegovog tvita o presudi u Haagu.
Obradović kaže da ne razumije zašto se glumica Bojana Maljević u ovom trenutku poistovećuje sa Vučićem i njegovom glavnom optužbom da su Dveri - fašisti.
"Mi nismo fašisti, mi smo sve suprotno. Fašizam se jedino može naći u djelovanju Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića - pogledajte kult nedodirljivog vođe, pogledajte stranačke falange i batinaše koji se obračunavaju sa neistomišljenicima... Mi smo antifašisti i baštinimo antifašističke tradicije sprskog naroda", rekao je Obradović.
Ističe da je jedino rekao da je "nepravda što su na slobodi Bill Clinton, Gerhard Schroder, Tony Blair, Hašim Tači, Ramuš Haradinaj, Naser Orić, Ante Gotovina..., a da jedino Karadžić dobija doživotni zatvor".
"Apsolutno ne priznajem Haški sud i nijednu njegovu presudu, ali dalje tim tijelom neću da se bavim. Ne ulazim u historiju i šta se dešavalo u građanskom ratu u Bosni i Hercegovini, o tome ćemo da pričamo kad se oslobodimo Aleksandra Vučića i njegovog diktatorskog režima", poručio je Obradović.
Naglasio je da ništa ne zamjera Bojani Maljević i pozvao sve da prestanu sa ružnim riječima, prenose Vijesti.ba.
"Ona nije to zaslužila i ima pravo na svoje mišljenje kao i mi. To je ta demokratija za koju se zalažemo i ja govorim što ja mislim i ne slažem se sa njom. To je Srbija kakvu zamišljam poslije pada Vučića sa vlasti, da pričamo na sve teme i o Radovanu Karadžiću", rekao je Obradović.
"Ono što je stav pokreta Dveri kada je u pitanju Bosna i Hercegovina jeste da je to jedna vještačka država koja je nasilno napravljena i koja je nefunkcionalna. Svi ovi pokušaji da se Bosna i Hercegovina održi kao vještačka država jednostavno nemaju nikakvog smisla. Vama je poznato da se mi zalažemo za nezavisnost, odnosno osamostaljenje RS-a i njeno pridruživanje Srbiji i mislim da je to prava perspektiva razvoja srpskog naroda s obje strane Drine u ovom vijeku", rekao je Obradović 2017. godine (od 07:00 na videoprilogu).
- insomnia78
#42231 Re: Dešavanja u Srbiji
E cuj cojk pita jel vodja Dveri bolja opcija 
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#42232 Re: Dešavanja u Srbiji
gori ne moze biti
- Maraschino
#42233 Re: Dešavanja u Srbiji
oni uvijek goreg imaju, problem su bolji
- spreca
#42234 Re: Dešavanja u Srbiji
Goreg nebi mogli izabrati a boljeg nemaju
....kako rece onaj jedan paor

- Maraschino
#42235 Re: Dešavanja u Srbiji
https://www.klix.ba/vijesti/bih/brnabic ... /190321140
Oglasio se uvrijedjeni tata, izgleda da bi malo da balansira.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#42236 Re: Dešavanja u Srbiji
Fakat ne treba svašta izjavljivati,mogu se poremetiti bratski odnosi sa liderom regiona.Maraschino wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/brnabic ... /190321140
P.S.Ova Brnabićka je u pet deka sa preCednicom Željkom.
- ferratilis
#42237 Re: Dešavanja u Srbiji
LGBT cetnik. Jbt jel ovo neki paralelni univerzum? 
-
ajax89
- славянин
#42239 Re: Dešavanja u Srbiji
Moze u sekciju "samo u Srbiji"ferratilis wrote:LGBT cetnik. Jbt jel ovo neki paralelni univerzum?
-
155_mm
#42240 Re: Dešavanja u Srbiji
ma vucic kopira preCednika.prljavi Hare wrote:Fakat ne treba svašta izjavljivati,mogu se poremetiti bratski odnosi sa liderom regiona.Maraschino wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/brnabic ... /190321140
Oglasio se uvrijedjeni tata, izgleda da bi malo da balansira.![]()
P.S.Ova Brnabićka je u pet deka sa preCednicom Željkom.![]()
![]()
plagijator jedan! sramota!
-
sumirprimus
#42241 Re: Dešavanja u Srbiji
ovaj bosko je draza za sirotinju
-
sumirprimus
#42242 Re: Dešavanja u Srbiji
sto bi mu reko seselj, ja sam svpski nacionalist pav ekselans, a ovaj je miljenik amerikanaca, prerano uveli ljoticevski pupoljak bosko obradovic 
(ima lik i knjigu o njemu)
-
breuer
#42243 Re: Dešavanja u Srbiji
mogu mislit kakav je naslovsumirprimus wrote:sto bi mu reko seselj, ja sam svpski nacionalist pav ekselans, a ovaj je miljenik amerikanaca, prerano uveli ljoticevski pupoljak bosko obradovic
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#42244 Re: Dešavanja u Srbiji
PALA PRESUDA! Četnik Vučko osuđen na smrt!![]()
![]()
![]()
![]()
Smrtna kazna biće izvršena injekcijom, a tokom izricanja presude nije pokazao nikakve emocije.
Amerikanac Erik Frejn (33), takozvani američki četnik![]()
![]()
, osuđen je na smrtnu kaznu zbog ubistva
jednog i ranjavanja drugog policajca, kao i zbog terorističkih aktivnosti i posedovanja oružja za masovno uništenje.
Frejn, koji se predstavljao kao četnik Vučko i bio fan srpske vojske, zločin je počinio 12. septembra 2014, a onda je 48 dana bežao policijskim poterama, ostavljajući za sobom samo kutije cigareta "drina"![]()
![]()
i eksploziv.
Cinična i arogantna presuda američkog suda,pri čemu se nije razmišljalo kako će to uticati na odnose sa liderom regiona Srbijom.
E čuj Vučko?Dragi Vučko?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#42245 Re: Dešavanja u Srbiji
20 GODIŠNJICA AKCIJE
Njemački ministar vanjskih poslova: Odluka o bombardovanju Srbije je bila ispravna
Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas rekao je za list Stuttgarter Nachrichten kako je uloga Njemačke u NATO-ovom bombardovanju Srbije, odnosno tadašnje Savezne Republike Jugoslavije prava akcija i reakcija na ono šta se 1999. dešavalo na Kosovu.
Povodom 20. godišnjice bombardovanja SRJ, Mass je kazao kako još uvijek vjeruje da je uloga Berlina tada bila ispravna.
"Naravno, vojna intervencija bi uvijek trebala biti posljednja opcija, ali tada smo svjedočili ogromnom kršenju ljudskih prava uključujuć masovno ubijanje. Ne želim da znam šta bi se dalje dešavalo danismo reagovali", rekao je Maas.
Podsjećamo, bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije počelo je 24. marta 1999. godine kao posljednji pokušaj pritiska na vlasti u Beogradu predvođene Slobodanom Miloševićem, a u cilju povlačenja srpskih snaga sa Kosova gdje su počinjeni ratni zločini protiv albanskog civilnog stanovništva.
Bombardovanje je trajalo tri mjeseca, a jugoslovenska vojska se naposljetku povukla iz tadašnje južne srbijanske pokrajine.
- sagosen
#42246 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa taj osiromašeni uranijum je padao ovdje i po Bosni, i tebi je to ok i prihvatljivo?
- pici
#42247 Re: Dešavanja u Srbiji
U INAT
Ministar Vulin nakon što je postao vojnik: Srbija neće u NATO dok je Vučić predsjednik
Srbija ničim nije izazvala NATO agresiju, već je radila ono što bi uradila svaka slobodna zemlja, izjavio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin na Međunarodnoj konferenciji "Mir i napredak umjesto ratova i siromaštva".
"Srbija je izabrala da bude vojno neutralna i nećemo postati članica NATO pakta makar bili posljednja zemlja u Evropi koja nije članica NATO pakta. I dokle god je Aleksandar Vučić predsjednik države Srbije, dokle god vodi državu, mi nećemo biti članica NATO pakta. Tako smo izabrali i zato što su nas bombardovali, ali na prvom mjestu zato što nikada nećemo da budemo u prilici da po tuđem naređenju radimo drugim narodima ono što su radili nama. Srbija je izabrala da bude slobodna. Srbija je izabrala da bude vojno neutralna", poručio je Vulin.
Inače, svečanost povodom polaganja vojničke zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "mart 2019", slušalaca kursa rezervnih oficira i pripadnika rezervnog sastava starijih od 30 godina koji nisu služili vojni rok, održana je u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu.
Kako je navedeno na stranici Ministarstva odbrane Srbije, zakletvu je položilo 356 vojnika i slušalaca kursa rezervnih oficira, među kojima je bio i Aleksandar Vulin, koji je završio obuku rezervnog sastava.
e sad ste sigurni... u pm bosko buha
- pici
#42248 Re: Dešavanja u Srbiji
IkaIJ wrote:Pa taj osiromašeni uranijum je padao ovdje i po Bosni, i tebi je to ok i prihvatljivo?

- славянин
#42249 Re: Dešavanja u Srbiji
Ja i ? Padao gdje treba da pada, btw recimo Abramsi koriste oklope od osiromasenog uranijuma - medjutim kada neko ima malo tanje znanje na tom polju onda rijec uranijum automatski svi cemo da pomremo od raka za 10 godina.. nesto ovog tipaIkaIJ wrote:Pa taj osiromašeni uranijum je padao ovdje i po Bosni, i tebi je to ok i prihvatljivo?
- LBVIEW
#42250 Re: Dešavanja u Srbiji
Kme, kme.IkaIJ wrote:Pa taj osiromašeni uranijum je padao ovdje i po Bosni, i tebi je to ok i prihvatljivo?