Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- madner
#42151 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koji su to ideali?
Kakve veze imaju sa NSom?
-
_Scarlett_
#42152 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Problem je sto se ja apsolutno slazem sa svakim slovom sto se tice SDAJThomas wrote:niko ko podržava kiflu nema problem to napisati. niko ko podržava ns ili sdp nema problem to napisati. čak i željko "ne znam" ima otvorene pobornike. samo niko "nije" za sda. a razlog je vrlo jednostavan. što je toliko poznato o obimu čistog kriminala iz te organizacije, da nema više te racionalizacije kojom pismen čovjek može ubijediti samog sebe ili druge pismene ljude da je iz moralnih razloga za sda. ona je sinonim za kriminal u ovom dijelu države, krupni, politički, državni kriminal. i oni znaju da bi i najuvjerljivija priča istog trena pala u vodu kad bi priznali da jesu za sda. takva je hipoteka i minuli rad ta tri slova.
A i dalje jebem majku Nasoj Stranci jer mi se gadi
A vi s ovim drugim imate problema
- JThomas
#42153 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
tačno tako. ne bih ni sam bolje rekao. svi ne volite sda i niste za nju, samo se slučajno slažete sa njenim STAVovima...
-
_Scarlett_
#42154 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
1. Sekularna zemlja s jakim nacionalnim identitetom. Ako to nemas, osudjena je zemlja na propast. SDA nema predispozicije da stvara ovo prvo, NS nema da stvara ovo drugo.madner wrote:Koji su to ideali?
2. Ekonomski jaka Federacija (RS jeste lost cause za Bosnjake/Bosance ali jedino sto uopste moze imati sanse da drzi interes BL/RS za zajednicku drzavu je to ako Federacija postane ekonomska jaka i RS bude zavisna od nje finansijski. Ne kroz donacija (niti je izdrzivo niti imamo pare za to) nego kroz privredu, firmi.
Usput, ja sam Samru Cosovic-Hajdarevic nazvala bulom pa me zacudo ne banovase. Harisa Zahiragica sam nazvala glavonjom. SDA bandom primitivaca.
Ali opet - kad god kritikujem NS, dolaze optuzbe da sam njihova
- madner
#42155 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zar postoji ideja da NS jeste stranka koja se zalaze za jak nacionalni identitet?
NS je mala Sarajevska stranka koja se bori za bolje zivotne uslove i neke evropske vrijednosti u drustvu. Nista vise ni manje.
NS je mala Sarajevska stranka koja se bori za bolje zivotne uslove i neke evropske vrijednosti u drustvu. Nista vise ni manje.
- drug_profi
#42156 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ona je danas brat bratu ispucala bar 100 postova na temama koje se ticu SDA kontra KS.
-
_Scarlett_
#42157 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Fora je sto ja nisam ni rjecju spomenula SDA dok vi nistedrug_profi wrote:Ona je danas brat bratu ispucala bar 100 postova na temama koje se ticu SDA kontra KS.
-
_Scarlett_
#42158 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne postoji ni ideja da je SDA stranka koja se zalaze za sekularno drustvo, pa me opet izervira to kod njih sto su vjerski ekstremisti.madner wrote:Zar postoji ideja da NS jeste stranka koja se zalaze za jak nacionalni identitet?
- Kikibombona
#42159 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa naravno, konkurencija im je SDA a ne CDU.The 51st State wrote:Ok, moze I tako, kad naprave sranje samo sda stit isturiti I odmah je sve udure.
Kanton Sarajevo je pokazatelj da je NS bolja od SDA i njihovih sluga.
A greske se desavaju svakome ko radi. Ne treba previsoko dizati ljestvicu, nismo mi Svica. Bitno je da su bolji od SDA i njihovih pulena.
-
Hakiz
#42160 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zavisi šta se podrazumijeva od nacionalni identitet._Scarlett_ wrote:...1. Sekularna zemlja s jakim nacionalnim identitetom. Ako to nemas, osudjena je zemlja na propast. SDA nema predispozicije da stvara ovo prvo, NS nema da stvara ovo drugo...madner wrote:Koji su to ideali?
Ako uvedemo bosanskohercegovačku naciju, NS ima mogućnost da stvara državu sa jakim nacionalnim identitetom.
Ako kao nacionalni identitet nastavimo da podrazumijevamo postojeće narodnosne identitete (Bošnjaci, Hrvati, Srbi itd), onda si vjerovatno u pravu.
Jedino inat može biti razlog da ljudi odbiju da ostanu po narodnosti šta jesu, Bošnjaci, Hrvati, Srbi, Mađari, Rusini itd, a da su svi kao državljani Bosne i Hercegovine pripadnici bosanskohercegovačke nacije.
Prihvatanjem takvog rješenja, niko se ne bi odrekao pripadnosti narodu, a svi bi imali pripadnost istoj naciji kao najmanji zajednički sadržalac.
Naravno, to znači manju moć nacionaslitičkih pastira nad svojim stadima. I to bi značilo da su bliži pripadnici različitih naroda u BiH, nego pripadnici istih naroda iz različitih država. A moduće da u tome i jeste problem, da je pripadniku nekog naroda nepojmljivo da pripadnik drugog naroda iz njegve države bude mu važniji od pripadnika njegovog naroda iz druge države, uključujući i "maticu" (štagod to značilo).
Možda bi nam to olakšalo stvari?
Ali, lakše je tražiti razloge za svađu i načine za uništavanje, nego razloge za zajedništvo i načine za prosperitet.
Last edited by Hakiz on 30/05/2019 22:11, edited 1 time in total.
-
The 51st State
#42161 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da ne uvazavaju primjedbe ne bih ih ni iznosio, pa ako se za dan drzavnosti sete, sete.Kikibombona wrote:Pa naravno, konkurencija im je SDA a ne CDU.The 51st State wrote:Ok, moze I tako, kad naprave sranje samo sda stit isturiti I odmah je sve udure.
Kanton Sarajevo je pokazatelj da je NS bolja od SDA i njihovih sluga.
A greske se desavaju svakome ko radi. Ne treba previsoko dizati ljestvicu, nismo mi Svica. Bitno je da su bolji od SDA i njihovih pulena.
U cudnom su miksu, djeluje sve bolje I osjeti se pozitivna energija, zato treba biti skroz pazljiv da ih previse ne ponese, prljava je ovo bara.
- Kikibombona
#42162 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Genijalnozippoo87 wrote:kako nam SDA proleteri porucuju...vi nemojte nikako ni glasati a mi cemo sa svojom budzetskom armijom svi izaci i uzeti jos vise procenata_Scarlett_ wrote: Ne, ne trebas da glasas za SDA, jebo SDA.
Ali, jel moras glasati uopste?
Ili makar za neku stranku koja ne fura te price a nije ni do srzi iskorumpirana kao SDA? Tipa Hadzikadicevu?
gori od cetnika...SDA primitivci
Vidim da je SDA strasno zabrinuta za rejting NS.
-
_Scarlett_
-
The 51st State
#42164 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Papi strogo ta prica ko ne pise hvalospjeve ns taj je sda.
- thekupus
#42165 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naravno da nije tako.The 51st State wrote:Papi strogo ta prica ko ne pise hvalospjeve ns taj je sda.
Može biti i SBB, DF, A-SDA, BOSS, HDZ, SNSD... Svima njima je NS trn u oku.
-
_Scarlett_
#42166 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pazi kako zaista misle da nas vrijedja kritika prema SDA.The 51st State wrote:Papi strogo ta prica ko ne pise hvalospjeve ns taj je sda.
"Ovaj potez NS je debilan"
"Jel?? SDA je lopovska stranka HA!"
Otkrili su toplu vodu a jos misle da nas vrijedjaju time
- Kikibombona
#42167 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bice jos gresaka. Mada, nijedna do sada nije bila fatalna i zlonamjerna.The 51st State wrote:Da ne uvazavaju primjedbe ne bih ih ni iznosio, pa ako se za dan drzavnosti sete, sete.
U cudnom su miksu, djeluje sve bolje I osjeti se pozitivna energija, zato treba biti skroz pazljiv da ih previse ne ponese, prljava je ovo bara.
Najvecu glupost je napravio Forto sa pausalom. I odmah je povukao odluku nakon burne reakcije javnosti. Dakle, slusa javnost, spreman je povuci se pod pritiskom, sto SDA i ekipa nikad nisu uradili. Stavise, SDA je istvoremeno, dok je kritikovala Fortu, povecala pausale za duplo u SBK za duplo. Ne jebu zivu silu.
Sve su pokrali i unistili. Pogledaj komunalno preduzece u SA kakvu su pljacku napravili. Mozes tek misliti sta rade u Elektroprivredi i Telekom. Ostetili su nas za desetine milijardi na razne nacine.
-
The 51st State
#42168 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tesko povjerovati da ima neinteresnih zgubidana sto se amaterski intereesuju za politiku, pa proklizu_Scarlett_ wrote:Pazi kako zaista misle da nas vrijedja kritika prema SDA.The 51st State wrote:Papi strogo ta prica ko ne pise hvalospjeve ns taj je sda.
"Ovaj potez NS je debilan"
"Jel?? SDA je lopovska stranka HA!"
Otkrili su toplu vodu a jos misle da nas vrijedjaju time
![]()
- drug_profi
#42169 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne kritikujes ti NS. Ti si rekla da mrzis NS._Scarlett_ wrote:Fora je sto ja nisam ni rjecju spomenula SDA dok vi nistedrug_profi wrote:Ona je danas brat bratu ispucala bar 100 postova na temama koje se ticu SDA kontra KS.Vidite kritiku prema NS i odmah idite na SDA
Bolest je ali fascinantna
A posto je to teska rijec, onda se obicno uzme u obzir najlogicniji razlog, obzirom da vec znamo da mrzis i komuniste... a NS nije imala priliku ranije da se nekom zamjeri.
Te stoga ti ne zamjeri nama, ali izgledas kao los SDA trol, narocito jer si danas potrosila jaaaako puno vremena braneci SDA i blateci komuniste i NS. Neko bi pomislio da si placena za to.
- madner
#42170 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zar nije logicno naci stranku koja ima taj profil a ne se nadati da ce se postojece promjeniti?_Scarlett_ wrote:Ne postoji ni ideja da je SDA stranka koja se zalaze za sekularno drustvo, pa me opet izervira to kod njih sto su vjerski ekstremisti.madner wrote:Zar postoji ideja da NS jeste stranka koja se zalaze za jak nacionalni identitet?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#42171 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”_Scarlett_ wrote:Tvoja zatucana, primitivna, zaostala glava ne moze skontati sta to znaci biti nepovezan sa bilo kojom strankomzippoo87 wrote: Ili makar za neku stranku koja ne fura te price a nije ni do srzi iskorumpirana kao SDA? Tipa Hadzikadicevu?
kako nam SDA proleteri porucuju...vi nemojte nikako ni glasati a mi cemo sa svojom budzetskom armijom svi izaci i uzeti jos vise procenata
gori od cetnika...SDA primitivci
Doslovno 90% NSovaca napada SDA misleci da mene strasno vrijedjaju time![]()
![]()
A ne razumiju da je meni NS pandan SDA. Na isti nacin na koji se SDA ne bavi sustinskim problemima nego baca floskule o islamu i muslimanstvu, tako i NSovci o bratstvojedinstvu, "ko nas bre zavadi".
Jebala vas SDA. Jebo vas NS. Dabogdga vam obje stranke crkle.
Doduse, zbog tih stranaka, cijela drzava ce crknutPa cega se ja bojim uopste
Jedini ali jedini u ovoj zemlji koji imaju vizije, principijalnost i muda su Srbi.
Otcjepice se kad tad.
A SDA-ovci i NS-ovci ce se i dalje klati na 24%
» _Scarlett_
mjesec
ovom ispadu je uračunata i kazna za rusvaj po temi Sarajevo construction.
- Styling
#42172 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da je Tihic jos ziv ne bi se SDA ovako ponasala, on je bio pozitivan lik i pravi patriota koji nije bas tako lako popustao Miletu i Covicu. Zato je Bakir sve uradio da ga skine. Zasto je Alija ostavio stranku Tihicu a ne Bakiru? Ovaj potonji je stranku srozao skroz da ne moze nize.asker wrote:Dosao Joe Biden u parlament BiH, sabrao svu stoku sitnog zuba ukljucujuci i ekipu iz RSa sve sa Miletom na celu i svima im reko da se ugledaju na SDA i rahmetli Tihica, imenom i prezimenom.Styling wrote: Cesti sastanci stranih ambasadora sa vlastima u KS, sto do sada inije bila tako cesta praksa, ako se ikada i desilo, kao i prisustvo sjednici PIK-a, sto je prvi slucaj do sada da PIK na svoje sjednice poziva predstavnike nekog A i oni Wigemarkovi su na hotlineu s njima.
Eto sad MZ protektor NS![]()
Kretenski potez Forte, a nije mu prvi.
- nKrkan
#42173 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
https://pescanik.net/perspektive-bosnja ... ike-u-bih/
idejni tvorac njihove stranke i njegovi analitčki tekstovi
- Kikibombona
#42174 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vec bilo x puta. Odlicna analiza, jedna od boljih koje sam procitao. Svakako vrijedi procitati.nKrkan wrote:https://pescanik.net/perspektive-bosnja ... ike-u-bih/
Posebno bi bilo dobro da procitaju Srbi i Hrvati, ova analiza ih navodi da se okrenu BiH i Sarajevu a ne Beogradu i Zagrebu.
Jedan krajnje realan i patriotski tekst.
Kako SDA glave tumce nebitno je.
- Leverage
#42175 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Analiza je toliko tačna da je sad svaki bošnjački nacionalista koristi kao user manual. Uglavnom, ideja je da se pretrpimo 20-30 godina dok ne postanemo dvotrećinska većina, a onda ćemo valjda lako, šta li. U tom smislu potpuno je nebitno što se naši životi žrtvuju za viši cilj.Kikibombona wrote:Vec bilo x puta. Odlicna analiza, jedna od boljih koje sam procitao. Svakako vrijedi procitati.nKrkan wrote:https://pescanik.net/perspektive-bosnja ... ike-u-bih/
idejni tvorac njihove stranke i njegovi analitčki tekstovi![]()
Posebno bi bilo dobro da procitaju Srbi i Hrvati, ova analiza ih navodi da se okrenu BiH i Sarajevu a ne Beogradu i Zagrebu.
Jedan krajnje realan i patriotski tekst.
Kako SDA glave tumce nebitno je.
Ono što se ne govori je to da nacionalisti žive od viših ciljeva, da će uvijek biti neki novi viši cilj zbog kojeg se treba predurat', u protivnom im život gubi smisao.
Jedini način da se izađe iz tog začaranog kruga je da se raskrsti sa nacionalizmom. I da se pri tome ne čeka da to prvo urade "oni drugi".