Demokratska fronta Željko Komšić

zippoo87

#42151 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

BHCluster wrote: 05/01/2020 20:25
zippoo87 wrote: 05/01/2020 19:59 ne sikiram se ja da tvom djon obrazu to smeta...i nije ti to nikakvo vrijedjanje...sto vise pises,to mi vise djeluje kao cinjenicno stanje
ovo za kulturu i djalog procitaj jos jednom,bice da nisi shvatio :D
Pa kako ces se sikirati kad osnovnog kucnog odgoje nemas, fuj sramoto.
:lol: :lol: :lol: :lol:
BHCluster

#42152 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

zippoo87 wrote: 05/01/2020 20:31
zippoo87 wrote: 05/01/2020 19:59 ne sikiram se ja da tvom djon obrazu to smeta...i nije ti to nikakvo vrijedjanje...sto vise pises,to mi vise djeluje kao cinjenicno stanje
ovo za kulturu i djalog procitaj jos jednom,bice da nisi shvatio :D
Pa niTko Komsicu ne pravi bolju kampanju od bezobraznika poput tebe. :lol:
zippoo87

#42153 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

BHCluster wrote: 05/01/2020 20:35

da li se smijati ili plakati na ove tvoje postove ?
sta ti ustvari hoces da dokazes ovdje ?
ima li iti jedna tvoja teza kojom si pokusavao braniti Zeljka ovdje,da ti je ljudi nisu demontirali i dokazali da lazes,izmisljas,da si navijac,prstrasan,da te cinjenice,dokazi i istina ne zanima,nego ti samo kontru udaras ?
BHCluster

#42154 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

zippoo87 wrote: 05/01/2020 20:40
ima li iti jedna tvoja teza kojom si pokusavao braniti Zeljka ovdje,da ti je ljudi nisu demontirali i dokazali da lazes,izmisljas,da si navijac,prstrasan,da te cinjenice,dokazi i istina ne zanima,nego ti samo kontru udaras ?
Vazno je da si se ti pokazao kao veoma nekulturna osoba, sve ostalo sto pises se zavrsava na tvojoj nekulturi u u komunikaciji sa drugim.
Lopov-eliminator

#42155 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lopov-eliminator »

Zanimljivo kako niko od Zeljkovih fanova ne zna objasniti vezu izmedju njegovih prica o "borbi za drzavu" i rusenja Vlade KS. Zar se za drzavu nije mogao boriti bez rusenja Vlade?

Takodjer, nema Zeljkovih fanova ni kad se krene pricati o mutnim tenderima njegovih koalicionih partnera koji, iako se u javnosti predstavljaju kao ljuti neprijatelji, zajednickim snagama isisavaju novac iz budzeta cime se jos jednom pokazalo kakve ljude Zeljko podrzava i koliko je njegova prica o "odbrani drzave" prazna. I tome naravno suti i Zeljko.

Neko spomenu Dom naroda, Zeljko je dao podrsku tim istim kriminalnim organizacijama koje sebe zovu strankama, a koje su prethodno omogucile takvu situaciju u Domu naroda.

Covjek je javno slagao xy puta, rekao je da DF nece uci sam u vlast s SDA na visim nivoima od kantonalnog i tom prilikom otvoreno priznao da DF nema kapacitet i da bi tu bili samo privjesak. Danas taj isti Zeljko Komsic sve sto je rekao mnozi s nulom i drzi se za suknju SDA.

No, to bunku i ostalim DF botovima nije dovoljno i sve ce uciniti da odbrane Zeljka i DF jer od istih imaju ili ocekuju odredjene koristi.
zippoo87

#42156 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

BHCluster wrote: 05/01/2020 20:51

Vazno je da si se ti pokazao kao veoma nekulturna osoba, sve ostalo sto pises se zavrsava na tvojoj nekulturi u u komunikaciji sa drugim.
ajde bolan razguli,naporan si pravo...on meni nasao nesto govoriti kakav sam...nema nista pametnije napisati pa onda pise samo da nesto napise
on meni o nekulturi...svaki post mu laz,izmisljotina,kenjanje... :run:
BHCluster

#42157 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

zippoo87 wrote: 05/01/2020 21:10
BHCluster wrote: 05/01/2020 20:51

ajde bolan razguli,naporan si pravo...on meni nasao nesto govoriti kakav sam...nema nista pametnije napisati pa onda pise samo da nesto napise
on meni o nekulturi...svaki post mu laz,izmisljotina,kenjanje... :run:
Tako je poklopi se i uzivaj u svojoj nekulturi.
Lopov-eliminator

#42158 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lopov-eliminator »

ultima_palabra wrote: 05/01/2020 19:44
Point. wrote: 05/01/2020 17:19

I sad ide ublehaška šuplja priča kako ti znaš situaciju čisto zbog činjenice što živiš dole a ja i neko treći živimo na Marsu bez struje i ikakvog kontakta sa BiH pa ne znamo situaciju. Ta priča ne pije vode.

Druga stvar, pogledaj narativ. Ti i slični najbolje znate, svi drugi su nepismeni, kupljeni, dijasporske neznalice, nazivanje imena sugovornika zbog drugačijeg mišljenja i tako dalje i tako šire. Dijalog i respekt za drugačije razmišljanje nula bodova.

Ponavljam opet, takvim nadmenim stilom alternativa neće privući sebi ljude nego će ih gurati u njedra nacionalnih stranaka. Možda da se alternativa zapita što puše na izborima i ne mogu kanton zadržati duže od godinu.

Da ne dužim više, osjetim da ova rasprava vodi ka ličnim prozivanjima i prepucavanjima dijaspora, mi vi. Neka hvala, čujemo se na drugim temama.

Svako dobro. :bih:
Pa ne mogu kanton da zadrze zato sto postoje Zeljko, Fahro i slicni koji su nominalno alternativa, ali u stvarnosti ce se uvijek prodati za sahan pilava.
Kako Point prica, ispade da Zeljkov DF uopste nije ucestvovao u vlasti u KS i da su tu bili samo posmatraci. Prvo treba nauciti kako se formira vlast, a ne iz udobnosti kauca u inostranstvu pametovati ljudima koji sve ovo na svojoj kozi osjete, o stvarima o kojima on samo slusa i cita. Dodji ovdje zivjeti, lako je mudrovati izvana. Inace, znao bi to da se Zeljko nije priklonio SDA-u, ne bi bilo nikakve price o rusenju aktuelne Vlade KS. Upravo zahvaljujuci Zeljku, SDA je dosla do broja ruku da moze razgovarati o rusenju vlade. Isto vrijedi i za Fahru.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#42159 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

“Ne mogu sebe doživljavati kao izdajicu, ja ne mogu sebe doživljavati kao dio tog projekta, to je bio jedan nakaradan projekat, projekat republika Sarajevo“, kazao je Komšić.
selam iz republike sarajevo
Image
Ja_Ja

#42160 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ja_Ja »

Gobels bi im pozavidio.
Styling

#42161 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Lopov-eliminator wrote: 05/01/2020 21:09 Zanimljivo kako niko od Zeljkovih fanova ne zna objasniti vezu izmedju njegovih prica o "borbi za drzavu" i rusenja Vlade KS. Zar se za drzavu nije mogao boriti bez rusenja Vlade?

Takodjer, nema Zeljkovih fanova ni kad se krene pricati o mutnim tenderima njegovih koalicionih partnera koji, iako se u javnosti predstavljaju kao ljuti neprijatelji, zajednickim snagama isisavaju novac iz budzeta cime se jos jednom pokazalo kakve ljude Zeljko podrzava i koliko je njegova prica o "odbrani drzave" prazna. I tome naravno suti i Zeljko.

Neko spomenu Dom naroda, Zeljko je dao podrsku tim istim kriminalnim organizacijama koje sebe zovu strankama, a koje su prethodno omogucile takvu situaciju u Domu naroda.

Covjek je javno slagao xy puta, rekao je da DF nece uci sam u vlast s SDA na visim nivoima od kantonalnog i tom prilikom otvoreno priznao da DF nema kapacitet i da bi tu bili samo privjesak. Danas taj isti Zeljko Komsic sve sto je rekao mnozi s nulom i drzi se za suknju SDA.

No, to bunku i ostalim DF botovima nije dovoljno i sve ce uciniti da odbrane Zeljka i DF jer od istih imaju ili ocekuju odredjene koristi.
Naravno da je moglo. Zeljko je imao poziciju koju je trebao iskoristiti. Pisala sam vec o tome. On je trebao SDA-u a ne obratno. Mogao je sta je htio. Glup i bezobrazan. Mislim da se sve svelo na licnu osvetu Dini. To je njegov MO. Prizemno i mahalski.
Banksy

#42162 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Lična osveta je tek nadgradnja koja olakšava i pojačava primarnu namjeru i uzrok - bespogovorno služenje SDA.
Roccohljup

#42163 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

Banksy wrote: 06/01/2020 13:53 Lična osveta je tek nadgradnja koja olakšava i pojačava primarnu namjeru i uzrok - bespogovorno služenje SDA.
to se zove vazalski patriotizam.......term introduced by ŽK :)
putokaz1

#42164 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Sljedeće izbore 2020
DF 5 načelnika+Većina u GV Sarajevo i Gradonačelnik
Zeljko odgovara:Da ovo zadnje kao poklon od SDA za uslugu 3 Ručice
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#42165 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by japin_mutapi »

Zeljko je jedan obicni mali picic i izdajnik
RunnerX

#42166 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by RunnerX »

elk wrote: 05/01/2020 09:46 Davno je on sve prodo, samo mnogi nazalost to nisu skontali.
Ovo je ko mihrija pelak i stanovi....samo kod njega obraz...istu stvar proda za vise ljudi.
Ja sam prije 10 i kusur godina vjerovao da je on taj koji ce razviti gradjansku drzavu, da krenomo prema naprijed.:( Covjek ba dobio skoro pola miliona glasova 2006 i nista...Kakva budalastina i vjerovanje nedoraslom politicaru i do srzi nesposobnom populisti. Velika stetocina. I on i njegova stranka. Zajedno sa lagumdzijom najveci seronja kod nas.
Nisi jedini majstore, 2010 godine je moje kompletno društvo izašlo na izbore zbog Komšića, inače nas politika nije zanimala, ali smo otišli na biračka mjesta i glasali po prvi put.

Ja još uvijek ne mogu vjerovati da je on sve ovo uradio svojom voljom i da je na neki način debelo ucijenjen, jbt pa ne možeš biti ovoliki ološ. :-?
BHCluster

#42167 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

512MB wrote: 03/01/2020 15:08
kluz franjo wrote: 03/01/2020 14:12 Ništa parole... Samo konkretni pokazatelji i Željkovi rezultati "suzbijanja političkog uticaja HDZ-a".
kluz franjo wrote: 03/01/2020 13:59 Željko smatra da je u najboljem interesu države Bosne i Hercegovine ulazak 3 ministra i 3 zamjenika ministara HDZ-a u sastav Vijeća ministara BiH.
Pri tome HDZ u državnom parlamentu ima 5 zastupnika.
Dakle po tebi nema ama baš nikakve fajde od tog da je u ovim turbulentnim vremenima Komšić umjesto Čovića sa Dodikom u predsjedništvu i da su pro-BiH ambasadori instalirani umjesto HDZ skamarile koja otvoreno lobira protiv BiH i generalno Bošnjaka?

Tebi je onako sasvim ok da su dva od tri predsjednika otvoreno pro ruski nastrojena?
Naravno, zavisno od teme jer na jednoj temi kukaju kako je Alija dao sve a na drugoj kako ih Komsic majorizira iste.
Last edited by BHCluster on 07/01/2020 10:03, edited 1 time in total.
BHCluster

#42168 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Roccohljup wrote: 06/01/2020 14:06
Banksy wrote: 06/01/2020 13:53 Lična osveta je tek nadgradnja koja olakšava i pojačava primarnu namjeru i uzrok - bespogovorno služenje SDA.
to se zove vazalski patriotizam.......term introduced by ŽK :)
Ipak bolje je biti Konakovice avatar. :wink:
Roccohljup

#42169 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

BHCluster wrote: 07/01/2020 09:57 Ipak bolje je biti Konakovice avatar. :wink:
ne znam za kog mislis da bude konakovićev avatar, ali ŽK je mogao biti i ostati dosljedan (tj biti dingospo), a jok se prodati za fotelju i tako besramno prevariti sve one koji su mu svojim glasovima ukazali povjerenje. Podsjećanja radi, ovo su neki od stavova zbog kojih su ljudi glasali za njega a koje je on bukvalno pogazio:
Podsjećamo, DF je 2015. godine napustila parlamentarnu većinu na federalnom nivou koju je tada činila zajedno sa HDZ-om BiH i SDA, ostavši dijelom vladajućih većina na državnom i kantonalnom nivou. Krajem iste godine SBB je preuzeo pozicije DF-a na sva tri nivoa, čime je DF definitivno postala dijelom opozicije.
Nakon ovih dešavanja, krajem 2017. godine, na pitanje “biste li koalirali sa SDA”, Željko Komšić je izričito odgovorio:
Ne, ne, ne. (…) Ovakva SDA je nešto što čak ne liči na onu prvobitnu SDA. Ovo je postala firma u koju se ide po posao i po tendere. Dakle, tu vi više čak i ne vidite neku ideologiju. Odnosno vidite, Bakir Izetbegović ima ideologiju, on jedini nije bio komunista od gotovo svih ovih ljudi koji se vrte na političkoj sceni u BiH. Govorim o šefovima, liderima stranaka. On jedini, koliko ja znam, nije bio komunista, on ima ideologiju, po meni to nije dobra ideologija, ali je ima. Ali, stranka njegova, u njoj nema više ideologije. Razumijete, tu se ljudi prijavljuju da bi dobili posao, tendere… To djeluje kao moćna firma.
Željko Komšić, 07.11.2017.

KOMŠIĆ NIJE OSTAO DUŽAN SDA: ''Dođe mi da popijem otrov kad vidim...''
Željko Komšić je danas u otvorenom pismu odgovorio Stranki demokratske akcije koja je njegovu politiku nazvala "ublehaškom"
Saopćenje Željka Komšića prenosimo u cijelosti:
1. Osjećam potrebu da istinski zahvalim onome ko je pisao najnovije saopćenje SDA u kojem ste našli potrebu da se osvrnete na moje ime.
Također Vas molim da isto proslijedite Draganu Čoviću, HDZ-u i HNS-u, kao i da, sa istim upoznate, po mogućnosti, i zvanični Zagreb.
Ovo govorim iz razloga što je iz Vašeg saopćenja jasno vidljivo da ja nisam Vaša marioneta, kako pomenuti tvrde već godinama, kao i da nisam nikakav dušmanin Hrvata u BiH.
Iskreno Vam i od srca zahvaljujem na tome, jer ste učinili ono što ja ne mogu da učinim i dokažem već godinama.
2. Što se tiče ispijanja apaurina koje mi preporučujete, moram priznati da mi nekada dođe da radije popijem otrov kada vidim šta sve radite i kako to radite.

Ako ste zainteresovani za ovu temu, moraću Vam napisati posebno i nadugačko pismo. Vaše je samo da se izjasnite da to želite da čujete.
3. Kada pominjete sastanak sa Čovićem iz 2014., ili ste kucali saopćenje u velikoj brzini ili niste dobro informisani, što me opet čudi, jer sam i sam više puta govorio o tome, a onda ispada da Vi niste ništa čitali ili pratili.
Nije bilo nikakvog sastanka u Širokom Brijegu, tamo svakako nisam bio još od prije rata, sastanak je bio u Mostaru, a rezultat tog sastanka jeste izbor Izetbegovića u Predsjedništvo BiH.
Jedini ko je oštećen tim sastankom jeste Radončić kojem je malo nedostajalo da tada postane član Predsjedništva BiH. Na Vašem mjestu, ja bih pokazao bar malo zahvanosti za to.
Usput, razgovaralo se i o temama koje Vam se možda sada čine nebitnim - euroatalntskim integracijama, potrebi da se situacija u BiH smiri i stabilizuje, itd. itd.
4. Vezano za skijanje kao vrstu sporta ili rekreacije, ovisi ko je za šta sposoban, moram Vam priznati da ja spadam u red onih ljudi koji su skijanje učili još u osnovnoj školi.
S obzirom da imam 54 godine, izračunajte kada je to bilo. Nas su tada učili da je zdravo i pohvalno baviti se sportom jer jača duh i tijelo, odvlači djecu i omladinu “sa ulice”, od njih pravi ispravne ljude spremne na fer takmičnje, pobjedu ali i gubitak.

Mnogo toga dobrog može da se nauči tako. Tu vas niko ne uči kako krasti u privatizaciji, kako krasti na tenderima, kako krasti u javnim preduzećima, itd.itd. Ali, rekoh već, to je za posebno pismo.
Vama za informaciju, skijaću sve dok mi to zdravlje dopušta, čak i uz rizik da Vašeg predsjednika sretnem na nekom od skijališta, u BiH ili inostranstvu - ako Vas već interesuje mogu Vam i reći u kojem austrijskom skijalištu čovjek provodi zimski odmor. Znam jer mi je on to lično rekao.
5. I na kraju, kada pominjete patriotizam, meni je zaista žao što u Predsjedništvu Vaše stranke ima sve manje ljudi sa kojima bi se moglo razgovarati na temu rata, krvi, blata, gladi, mrtvih drugova itd.
Nije da ja uživam u razgovorima na tu temu, jer o tome mogu pričati samo sa onima koji su to osjetili, već samo kažem da kod Vas u vrhu stranke ima sve manje ljudi u kojima bih mogao naći sugovornike na tu temu, uključujući i pisca Vašeg saopćenja.
Uz drugarski pozdrav,
Smrt fašizmu, sloboda narodu!!!", naveo je u otvorenom pismu Željko Komšić.
Također, netom nakon Općih izbora 2018. godine Komšić je izjavio:
Kako stvari stoje koalicija sa HDZ-om i SDA na nekom od nivoa vlasti se neće dogoditi, iskreno da vam kažem i da budem najdirektniji.
Željko Komšić, 31.11.2018.

Krajem februara ove godine Željko Komšić je za Televiziju N1 rekao da “Demokratska fronta čiji je predsjednik, sama, sigurno neće formirati vlast sa Strankom demokratske akcije”.
Sami nećemo, to znači da DF sam neće ulaziti u tu vrstu, s nekom strankom, dijelom Bh. bloka može. Mi bismo u tom slučaju bili neki privjesak u toj priči.
Željko Komšić, 27.02.2019.

A onda sudbonosno da:)

Danas je u prostorijama Sekretarijata Demokratske fronte u Sarajevu nakon višednevnih razgovora potpisan Sporazum o konstituisanju parlamentarnih većina između Stranke demokratske akcije i Demokratske fronte. Sporazum su u ime stranaka potpisali Adil Osmanović, zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije i Dženan Đonlagić, potpredsjednik Demokratske fronte.
Saopćenje, Demokratska fronta, 05.04.2019.
BHCluster

#42170 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Roccohljup wrote: 07/01/2020 10:24
BHCluster wrote: 07/01/2020 09:57 Ipak bolje je biti Konakovice avatar. :wink:
ne znam za kog mislis da bude konakovićev avatar, ali ŽK je mogao biti i ostati dosljedan (tj biti dingospo), a jok se prodati za fotelju i tako besramno prevariti sve one koji su mu svojim glasovima ukazali povjerenje. Podsjećanja radi, ovo su neki od stavova zbog kojih su ljudi glasali za njega a koje je on bukvalno pogazio:
Podsjećamo, DF je 2015. godine napustila parlamentarnu većinu na federalnom nivou koju je tada činila zajedno sa HDZ-om BiH i SDA, ostavši dijelom vladajućih većina na državnom i kantonalnom nivou. Krajem iste godine SBB je preuzeo pozicije DF-a na sva tri nivoa, čime je DF definitivno postala dijelom opozicije.
Nakon ovih dešavanja, krajem 2017. godine, na pitanje “biste li koalirali sa SDA”, Željko Komšić je izričito odgovorio:
Ne, ne, ne. (…) Ovakva SDA je nešto što čak ne liči na onu prvobitnu SDA. Ovo je postala firma u koju se ide po posao i po tendere. Dakle, tu vi više čak i ne vidite neku ideologiju. Odnosno vidite, Bakir Izetbegović ima ideologiju, on jedini nije bio komunista od gotovo svih ovih ljudi koji se vrte na političkoj sceni u BiH. Govorim o šefovima, liderima stranaka. On jedini, koliko ja znam, nije bio komunista, on ima ideologiju, po meni to nije dobra ideologija, ali je ima. Ali, stranka njegova, u njoj nema više ideologije. Razumijete, tu se ljudi prijavljuju da bi dobili posao, tendere… To djeluje kao moćna firma.
Željko Komšić, 07.11.2017.

KOMŠIĆ NIJE OSTAO DUŽAN SDA: ''Dođe mi da popijem otrov kad vidim...''
Željko Komšić je danas u otvorenom pismu odgovorio Stranki demokratske akcije koja je njegovu politiku nazvala "ublehaškom"
Saopćenje Željka Komšića prenosimo u cijelosti:
1. Osjećam potrebu da istinski zahvalim onome ko je pisao najnovije saopćenje SDA u kojem ste našli potrebu da se osvrnete na moje ime.
Također Vas molim da isto proslijedite Draganu Čoviću, HDZ-u i HNS-u, kao i da, sa istim upoznate, po mogućnosti, i zvanični Zagreb.
Ovo govorim iz razloga što je iz Vašeg saopćenja jasno vidljivo da ja nisam Vaša marioneta, kako pomenuti tvrde već godinama, kao i da nisam nikakav dušmanin Hrvata u BiH.
Iskreno Vam i od srca zahvaljujem na tome, jer ste učinili ono što ja ne mogu da učinim i dokažem već godinama.
2. Što se tiče ispijanja apaurina koje mi preporučujete, moram priznati da mi nekada dođe da radije popijem otrov kada vidim šta sve radite i kako to radite.

Ako ste zainteresovani za ovu temu, moraću Vam napisati posebno i nadugačko pismo. Vaše je samo da se izjasnite da to želite da čujete.
3. Kada pominjete sastanak sa Čovićem iz 2014., ili ste kucali saopćenje u velikoj brzini ili niste dobro informisani, što me opet čudi, jer sam i sam više puta govorio o tome, a onda ispada da Vi niste ništa čitali ili pratili.
Nije bilo nikakvog sastanka u Širokom Brijegu, tamo svakako nisam bio još od prije rata, sastanak je bio u Mostaru, a rezultat tog sastanka jeste izbor Izetbegovića u Predsjedništvo BiH.
Jedini ko je oštećen tim sastankom jeste Radončić kojem je malo nedostajalo da tada postane član Predsjedništva BiH. Na Vašem mjestu, ja bih pokazao bar malo zahvanosti za to.
Usput, razgovaralo se i o temama koje Vam se možda sada čine nebitnim - euroatalntskim integracijama, potrebi da se situacija u BiH smiri i stabilizuje, itd. itd.
4. Vezano za skijanje kao vrstu sporta ili rekreacije, ovisi ko je za šta sposoban, moram Vam priznati da ja spadam u red onih ljudi koji su skijanje učili još u osnovnoj školi.
S obzirom da imam 54 godine, izračunajte kada je to bilo. Nas su tada učili da je zdravo i pohvalno baviti se sportom jer jača duh i tijelo, odvlači djecu i omladinu “sa ulice”, od njih pravi ispravne ljude spremne na fer takmičnje, pobjedu ali i gubitak.

Mnogo toga dobrog može da se nauči tako. Tu vas niko ne uči kako krasti u privatizaciji, kako krasti na tenderima, kako krasti u javnim preduzećima, itd.itd. Ali, rekoh već, to je za posebno pismo.
Vama za informaciju, skijaću sve dok mi to zdravlje dopušta, čak i uz rizik da Vašeg predsjednika sretnem na nekom od skijališta, u BiH ili inostranstvu - ako Vas već interesuje mogu Vam i reći u kojem austrijskom skijalištu čovjek provodi zimski odmor. Znam jer mi je on to lično rekao.
5. I na kraju, kada pominjete patriotizam, meni je zaista žao što u Predsjedništvu Vaše stranke ima sve manje ljudi sa kojima bi se moglo razgovarati na temu rata, krvi, blata, gladi, mrtvih drugova itd.
Nije da ja uživam u razgovorima na tu temu, jer o tome mogu pričati samo sa onima koji su to osjetili, već samo kažem da kod Vas u vrhu stranke ima sve manje ljudi u kojima bih mogao naći sugovornike na tu temu, uključujući i pisca Vašeg saopćenja.
Uz drugarski pozdrav,
Smrt fašizmu, sloboda narodu!!!", naveo je u otvorenom pismu Željko Komšić.
Također, netom nakon Općih izbora 2018. godine Komšić je izjavio:
Kako stvari stoje koalicija sa HDZ-om i SDA na nekom od nivoa vlasti se neće dogoditi, iskreno da vam kažem i da budem najdirektniji.
Željko Komšić, 31.11.2018.

Krajem februara ove godine Željko Komšić je za Televiziju N1 rekao da “Demokratska fronta čiji je predsjednik, sama, sigurno neće formirati vlast sa Strankom demokratske akcije”.
Sami nećemo, to znači da DF sam neće ulaziti u tu vrstu, s nekom strankom, dijelom Bh. bloka može. Mi bismo u tom slučaju bili neki privjesak u toj priči.
Željko Komšić, 27.02.2019.

A onda sudbonosno da:)

Danas je u prostorijama Sekretarijata Demokratske fronte u Sarajevu nakon višednevnih razgovora potpisan Sporazum o konstituisanju parlamentarnih većina između Stranke demokratske akcije i Demokratske fronte. Sporazum su u ime stranaka potpisali Adil Osmanović, zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije i Dženan Đonlagić, potpredsjednik Demokratske fronte.
Saopćenje, Demokratska fronta, 05.04.2019.
Koga je prevario? Glasace SDP-a, Nase Stranke, Naroda i Pravde? Kad pogledamo rezultate izbora, koliko zastupnika ima DF? :? Sad sto iz tzv bh. bloka misle da im je ovo najbolji nacin na koji mogu povecati svoje biracko tijelo pokazuje koliko je to suplja prica.

P.S. Koliko je glasaca pristupilo SDP-u, NS-u ili NiP nakon Komsiceve "izdaje"?
drug_profi

#42171 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

I onda se nova vecina proglasi demokratski izabranom.... a glasovi na prevaru dobijeni.
A Zeljko kao nije izdajnik...
bunk

#42172 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Kakve gluposti..
Americka i Ambasada GB su cekale da se iskristalizuje ko je za Nato ko za sokak.
Niko nije kriv sdp i jos nekima sto im je ideja vodilja u stvari i jedini program prica" sda je kriva"..
A nije da nisu pokzsavali sa 17orkom u oktobru 2018 raznorazne " proBosanske" a u stvari " svakomenjegovkanton" koalicije koje bi dodatno syebale Drzavu zarad lokalnih serifa...e to kad su vidjeli trgli su se mnogi ....
Ali se o tome ne prica...jos...
kluz franjo

#42173 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

BHCluster wrote: 07/01/2020 09:49
kluz franjo wrote: 03/01/2020 14:12 Ništa parole... Samo konkretni pokazatelji i Željkovi rezultati "suzbijanja političkog uticaja HDZ-a".
Željko smatra da je u najboljem interesu države Bosne i Hercegovine ulazak 3 ministra i 3 zamjenika ministara HDZ-a u sastav Vijeća ministara BiH.
Pri tome HDZ u državnom parlamentu ima 5 zastupnika.
Dakle po tebi nema ama baš nikakve fajde od tog da je u ovim turbulentnim vremenima Komšić umjesto Čovića sa Dodikom u predsjedništvu i da su pro-BiH ambasadori instalirani umjesto HDZ skamarile koja otvoreno lobira protiv BiH i generalno Bošnjaka?

Tebi je onako sasvim ok da su dva od tri predsjednika otvoreno pro ruski nastrojena?
Naravno, zavisno od teme jer na jednoj temi kukaju kako je Alija dao sve a na drugoj kako ih Komsic majorizira iste.
Ubi se Komšo od "majorizacije HDZ-a".
Ako Željko kaže da je graDŽanski, patriJotski i u interesu BiH da HDZ dobije sve "hrvatske" pozicije u državnoj (6 od 20 članova VM), a i malo kusura u federalnoj vladi (6 od 19 članova vlade), onda je to valjda tako.
Ako se ne slažeš, vidi to sa Željkom.

A pošto si citirao, evo ti isti odgovor, koji je već kolega dobio na svoje pitanje.
kluz franjo wrote: 03/01/2020 15:14 Željko Komšić je procjenio da će Ankica Gudeljević - ambasadorica iz "HDZ skamarile koja otvoreno lobira protiv BiH i generalno Bošnjaka" - svoje zadatke puno bolje obavljati sa pozicije državne ministrice.

A ko sam ja da sumnjam u Željkovu podršku "pro ruski nastrojenim" ministrima?
Ima ona stara slavonska izreka: "Nakon što je sav svoj rep izgrizla, sada kera za guzicom juri!"
BHCluster

#42174 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

kluz franjo wrote: 07/01/2020 11:48

Ako Željko kaže da je graDŽanski, patriJotski i u interesu BiH da HDZ dobije sve "hrvatske" pozicije u državnoj (6 od 20 članova VM), a i malo kusura u federalnoj vladi (6 od 19 članova vlade), onda je to valjda tako.

A pošto si citirao, evo ti isti odgovor, koji je već kolega dobio na svoje pitanje.
kluz franjo wrote: 03/01/2020 15:14 Željko Komšić je procjenio da će Ankica Gudeljević - ambasadorica iz "HDZ skamarile koja otvoreno lobira protiv BiH i generalno Bošnjaka" - svoje zadatke puno bolje obavljati sa pozicije državne ministrice.

Ima ona stara slavonska izreka: "Nakon što je sav svoj rep izgrizla, sada kera za guzicom juri!"
Sam sebi skaces u usta, da li je Komsic imenovao Ankicu Gudeljevic za ministricu? I da tamo gdje je mogao on je kadar HDZ cipelirao. Nartavno nije u rangu “građanske” vlade kantona Sarajevo gdje vlada istinska multi-kulti-tuti-fruti.
kluz franjo

#42175 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

BHCluster wrote: 07/01/2020 12:21
kluz franjo wrote: 07/01/2020 11:48

Sam sebi skaces u usta, da li je Komsic imenovao Ankicu Gudeljevic za ministricu? I da tamo gdje je mogao on je kadar HDZ cipelirao. Nartavno nije u rangu “građanske” vlade kantona Sarajevo gdje vlada istinska multi-kulti-tuti-fruti.
Laži, muljanja i bljuvotine nikada ne mogu postati istina.

Za imenovanje Ankice Gudeljevic - jedne "iz skamarile koja otvoreno lobira protiv BiH i generalno Bošnjaka" - i ostalih 5 kandidata za VM iz HDZ-a je glasalo i 4 zastupnika iz kluba DF. Znači saglasni su i podržavaju Ankicu Gudeljević.
http://static.parlament.ba/doc/121660_G ... 2-2019.pdf
A sve to u skladu sa dogovorom Željka i Bakira.
A sve opet u skladu sa dogovorima i razgovorima Bakira i Dragana, na kojima Željku nije dozvoljen pristup.

Ja shvatam da postoje ljudi, idolopoklonici Čovića i Komšića, kojima konkretne činjenice i očigledni rezultati ne znače ništa.
I prvi i drugi neće vjerovati u činjenicu da je HDZ najzastupljenija stranka u VM, pored samo 5 zastupnika.
Prvi će nastaviti "guslati" o majorizaciji, a drugi "kako im ga je Komšo zavuk'o".

Da ponovimo staru slavonsku:
"Nakon što je sav svoj rep izgrizla, sada kera za guzicom juri!"
Post Reply