Alfons Kauders wrote:ah, a nije suplji stereotip nazivati bosance rakijashima i cakijashima? oprosti doktore, nisam te prepoznoHafis wrote:To nema veze s ovim što ja govorim.
Govorim o osjećaju za bizMis, a ne o standardnim šupljim stereotipima.
Usefili ste gore poduzeća više nego što dlaka imaš na glavi, a ti se svezao Aluminija. Federalna vlada već godinama u epskom koprcanju spašava te kronične gubitnike samo zbog socijalnog trenutka, i to još s mojih leđa. Zato nam i treba treći, a nek' se dimnjacima i industrijom hrve 'ko je navik'o.![]()
i sha ba s tvojih ledja?ja godisnje u ovu zemlju unesem vise para nego sto ces ti za tri zivota
jer si u javnom sektoru a ja u izvozno orijentiranoj privredi
i da se razumijemo, od mojih para hajruju i kolege privrednici iz tvojih krajeva, kao sto i moji hajruju od njih... i svaka im cast i jednim i drugim
na koje kronicne gubitase mislis? krivaju? konjuh? zeljeznice? koje dimnjake? ako se ne varam zeljeznica ima i u "trecem" - zajednicka firma u zajednickim problemima... a dubioza adeze kombinata bi pokrila cca 9 konjuha i 4-5 krivaja...bh telecom za mjesec u budzet upumpa vise love nego ht mostar za godinu dana... i da, socijalni trenutak, treba pomoci kada se moze pomoci - i guess what, uvijek ce se pomagati vecem broju firmi u mrskom cakijaskom trokutistanu, jer tamo jednostavno zivi vise ljudi koji prave vise para... sta bi ti? da dijelimo lapo lapo? kad se da 10 miliona krivaju, da se da isti iznos nekom gubitasu u pojasu haze? nemre doktore... more cetiri puta manje, cist racun, duga ljubav prijatelju moj...
![]()
stoga haj ti fino baci na papir koliko para gdje ide i onako naucno, statisticki, kako struka nalaze, objasni na koji nacin bi hajrovali postojanjem treceg? osim ako ne mislis da bi i tada bilo struje po jaranskim cijenama za aluminij, vojnih mirovina za adolescente, prebacivanja para posrnulim zupanijama, subvencija za poljoprivrednike koji uzgajaju hranu u saksijama oko kuca i izgradnje autoputa po hercegovini federalnim parama i zaduzenjima...mozda jos i televiziju da draganchetu placamo?
Samo jos da dodam 50 maruna po satu, na sanitarnom smjeru, naj visokoslolskije nam sveucilisne institucije