Mogu mislit kako ovi iz Violete trljaju ruke...Sad ce bit navala na papir sam taka
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- ovo_malo_duse
#42101 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Doktore ne odgovori ti meni, sta mislis kako ce på tvojoj raji udarit procentualno ili odokativno?
Mogu mislit kako ovi iz Violete trljaju ruke...Sad ce bit navala na papir sam taka

-
Hafis
#42102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prošao je glavni degenek, tako da se ne moraš brinuti ništa.ovo_malo_duse wrote:Doktore ne odgovori ti meni, sta mislis kako ce på tvojoj raji udarit procentualno ili odokativno?![]()
![]()
Mogu mislit kako ovi iz Violete trljaju ruke...Sad ce bit navala na papir sam taka![]()
Inače u zadnjih dvije-tri godine ovdje više hapse pripadnike ABiH koji su se ogriješili...bit će da uhvate reciprocitet.
Inače, čuo sam iz pouzdanih izvora da će ova akcija Damask poprimiti tradicionalni karakter...hoću reći postaće svojevrsni brend, folklor po kojem ćemo postati poznati u široj regiji.
- spreca
#42103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
vi ste vec poznati......glavni su u 'agu......a onu sitnu boraniju ce mo loviti posle ...da ne zaboraviteHafis wrote:Prošao je glavni degenek, tako da se ne moraš brinuti ništa.ovo_malo_duse wrote:Doktore ne odgovori ti meni, sta mislis kako ce på tvojoj raji udarit procentualno ili odokativno?![]()
![]()
Mogu mislit kako ovi iz Violete trljaju ruke...Sad ce bit navala na papir sam taka![]()
Inače u zadnjih dvije-tri godine ovdje više hapse pripadnike ABiH koji su se ogriješili...bit će da uhvate reciprocitet.
Inače, čuo sam iz pouzdanih izvora da će ova akcija Damask poprimiti tradicionalni karakter...hoću reći postaće svojevrsni brend, folklor po kojem ćemo postati poznati u široj regiji.
-
dalje
#42104 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Udruženje srpsko srpskog prijateljstva
http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest/pocin ... ji--120428
https://www.youtube.com/watch?v=Z78cynckVhs
http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest/pocin ... ji--120428
https://www.youtube.com/watch?v=Z78cynckVhs
-
Hafis
#42105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vid' gazije iz doline Sprečespreca wrote: vi ste vec poznati......glavni su u 'agu......a onu sitnu boraniju ce mo loviti posle ...da ne zaboravite
Jel' tu negdje ta famozna Kalesija?
ćemo
ćete
će
- Alfons Kauders
#42106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
mojne doktore da izvucem djedov pravopis stampan 1943 pa da pocnem sa "ni su" i "ne ce"Hafis wrote:Vid' gazije iz doline Sprečespreca wrote: vi ste vec poznati......glavni su u 'agu......a onu sitnu boraniju ce mo loviti posle ...da ne zaboravite![]()
ćemo
ćete
će
i kako se ono kaze nedjelja na Hercegovackom?
-
Hafis
#42107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vidi što brani zemljaka
Čuj Spreča. Da ne bi gugleta, obrukao bih se
- Alfons Kauders
#42108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
samo se ti zezajHafis wrote:Vidi što brani zemljaka![]()
dolina sprece je inace jako poznata po krvnim deliktima, sve ludo...
-
Hafis
#42109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A vidim i priroda im je očaravajućaAlfons Kauders wrote:samo se ti zezajHafis wrote:Vidi što brani zemljaka![]()
dolina sprece je inace jako poznata po krvnim deliktima, sve ludo...

- seln
#42110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prljavo ko HVOHafis wrote:A vidim i priroda im je očaravajućaAlfons Kauders wrote:samo se ti zezajHafis wrote:Vidi što brani zemljaka![]()
dolina sprece je inace jako poznata po krvnim deliktima, sve ludo...![]()
-
Hafis
- seln
#42112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ok...nije bas TOLIKO prljavo kao HVO.Hafis wrote:Spreča
- spreca
#42113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
'afiz aga.....kad spominjes Kalesiju ustani i pomoli se bogu(na svoj nacin....naravno......da nebude zabune ka'ke)......a ono ce te da dobroHafis wrote:Vid' gazije iz doline Sprečespreca wrote: vi ste vec poznati......glavni su u 'agu......a onu sitnu boraniju ce mo loviti posle ...da ne zaboravite![]()
ćemo
ćete
će
- Alfons Kauders
#42114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
da se lakse sakriju lesevi...Hafis wrote:A vidim i priroda im je očaravajućaAlfons Kauders wrote:samo se ti zezajHafis wrote:Vidi što brani zemljaka![]()
dolina sprece je inace jako poznata po krvnim deliktima, sve ludo...![]()
kazu da u Vukovijama kolju ljude za pola suhog sira, pa ti vidi...
tamo geometri kad izlaze na teren... izljube se sa zenom i djecom... medja je vodeci uzrok smrti
- spreca
#42115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Alfons Kauders wrote:
da se lakse sakriju lesevi...
kazu da u Vukovijama kolju ljude za pola suhog sira, pa ti vidi...![]()
tamo geometri kad izlaze na teren... izljube se sa zenom i djecom... medja je vodeci uzrok smrti
- Alfons Kauders
#42116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kazu u dubravama radili uvidjaj... tuca bila... i nakon trijeznjenja i hospitalizacije pita u mene bivsi kolega lika sta je bilo...spreca wrote:Alfons Kauders wrote:
da se lakse sakriju lesevi...
kazu da u Vukovijama kolju ljude za pola suhog sira, pa ti vidi...![]()
tamo geometri kad izlaze na teren... izljube se sa zenom i djecom... medja je vodeci uzrok smrti![]()
![]()
![]()
![]()
ajme gospe ti ca mi uradi
......Hafize...pusti ti njega .... slobodbo ti dodji sa svojom bojnom....nece vam faliti ni glava s ramena
![]()
![]()
"nista, pili malo kod ivice i peje dole na raskrscu"
"sta ti je to na vratu?" (ima dvije rupe)
"krenemo kuci i posvadjam se ja s mahirom gore kod separacije... on za mater nesto krenu... i tako ti ga ja zavalim bokserom... a on mene kobrom"
"ma kakvom bolan kobrom?!"
"a u nas to tako zovu... to ti je kad odvalis tarabu i pukes nekog, pa ostanu vako od eksera dvije rupe ko od kobre"
true story
-
Hafis
#42117 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma znam, klasika.
Slična priča kao i u ovih naših bosanaca što smo dobili u miraz.
Kada pričaju neki svoj doživljaj iz starog zavičaja, 90% priče se odnosi na: ubolo, probolo, udarilo, presvuklo, palo, slomilo, napilo, izgubilo...uglavnom jako poučne priče
Kada pričaju neki svoj doživljaj iz starog zavičaja, 90% priče se odnosi na: ubolo, probolo, udarilo, presvuklo, palo, slomilo, napilo, izgubilo...uglavnom jako poučne priče
- spreca
#42118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
neznam ko je vise zajeban....pljoske(dubravci) ili vukovijani....maslicani su jos zajebanijiAlfons Kauders wrote:
kazu u dubravama radili uvidjaj... tuca bila... i nakon trijeznjenja i hospitalizacije pita u mene bivsi kolega lika sta je bilo...
"nista, pili malo kod ivice i peje dole na raskrscu"
"sta ti je to na vratu?" (ima dvije rupe)
"krenemo kuci i posvadjam se ja s mahirom gore kod separacije... on za mater nesto krenu... i tako ti ga ja zavalim bokserom... a on mene kobrom"
"ma kakvom bolan kobrom?!"
"a u nas to tako zovu... to ti je kad odvalis tarabu i pukes nekog, pa ostanu vako od eksera dvije rupe ko od kobre"
true story
- Alfons Kauders
#42119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ha ja, umjesto da se uklope u novi zavicaj i da im se 90% price odnosi na ukralo, otelo, poklopilo, zavrnulo, prosvercalo, prevarilo...Hafis wrote:Ma znam, klasika.
-
Hafis
#42120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Eh, pa to ti ja i govorim.Alfons Kauders wrote:ha ja, umjesto da se uklope u novi zavicaj i da im se 90% price odnosi na ukralo, otelo, poklopilo, zavrnulo, prosvercalo, prevarilo...Hafis wrote:Ma znam, klasika.
Trebat će barem još dvije generacije da od čakijaša/rakijaša stvoriš poslovnog čovjeka.
- Alfons Kauders
#42121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jah, bice radi te poslovicne poslovnosti kmeche sindikati aluminija i javnog sektora u 'zhupanijama'... i valjda se zbog nje krije dokumentacija o 14-godisnjim pukovnicima u penziji...Hafis wrote:Eh, pa to ti ja i govorim.Alfons Kauders wrote:ha ja, umjesto da se uklope u novi zavicaj i da im se 90% price odnosi na ukralo, otelo, poklopilo, zavrnulo, prosvercalo, prevarilo...Hafis wrote:Ma znam, klasika.
Trebat će barem još dvije generacije da od čakijaša/rakijaša stvoriš poslovnog čovjeka.
-
Hafis
#42122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To nema veze s ovim što ja govorim.
Govorim o osjećaju za bizMis, a ne o standardnim šupljim stereotipima.
Usefili ste gore poduzeća više nego što dlaka imaš na glavi, a ti se svezao Aluminija. Federalna vlada već godinama u epskom koprcanju spašava te kronične gubitnike samo zbog socijalnog trenutka, i to još s mojih leđa. Zato nam i treba treći, a nek' se dimnjacima i industrijom hrve 'ko je navik'o.
Usefili ste gore poduzeća više nego što dlaka imaš na glavi, a ti se svezao Aluminija. Federalna vlada već godinama u epskom koprcanju spašava te kronične gubitnike samo zbog socijalnog trenutka, i to još s mojih leđa. Zato nam i treba treći, a nek' se dimnjacima i industrijom hrve 'ko je navik'o.
-
Lovrenovic
#42123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mozes imati osjecaj sa biznis ako nemas privredu dzaba ti osjecaj. Eno pogledaj recimo Gorazde. Cijela hercegovacka privreda se nemoze porediti sa privredom Gorazda. Bekto preciza pravi kao jedina tvornica izvan Njemacke dijelove za Porsche. Pa prevent pa EMKA pa vojna industrija, sve u Gorazdu. A to je jedan manji gradic u Bosni.Hafis wrote:To nema veze s ovim što ja govorim.
Hrvati imaju masline, ulje maslinovo, par fabrika evrokrema i sokova i imaju Medjugorje. To je to. Frizider neznaju napraviti.
Da bi pokrenuo biznis moras imati skolovane ljude koji znaju nesto napraviti; koji znaju zanat.
-
Hafis
#42124 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma daj bola. Goražde je još u srednjem vijeku...Lovrenovic wrote:Mozes imati osjecaj sa biznis ako nemas privredu dzaba ti osjecaj. Eno pogledaj recimo Gorazde. Cijela hercegovacka privreda se nemoze porediti sa privredom Gorazda. Bekto preciza pravi kao jedina tvornica izvan Njemacke dijelove za Porsche. Pa prevent pa EMKA pa vojna industrija, sve u Gorazdu. A to je jedan manji gradic u Bosni.Hafis wrote:To nema veze s ovim što ja govorim.
Hrvati imaju masline, ulje maslinovo, par fabrika evrokrema i sokova i imaju Medjugorje. To je to. Frizider neznaju napraviti.
Da bi pokrenuo biznis moras imati skolovane ljude koji znaju nesto napraviti; koji znaju zanat.
Pa vi stvarno mislite da nitko ništa osim vas ne zna, i da nitko nema oči i uši?
Goražde...
- Alfons Kauders
#42125 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ah, a nije suplji stereotip nazivati bosance rakijashima i cakijashima? oprosti doktore, nisam te prepoznoHafis wrote:To nema veze s ovim što ja govorim.
i sha ba s tvojih ledja?
na koje kronicne gubitase mislis? krivaju? konjuh? zeljeznice? koje dimnjake? ako se ne varam zeljeznica ima i u "trecem" - zajednicka firma u zajednickim problemima... a dubioza adeze kombinata bi pokrila cca 9 konjuha i 4-5 krivaja...
stoga haj ti fino baci na papir koliko para gdje ide i onako naucno, statisticki, kako struka nalaze, objasni na koji nacin bi hajrovali postojanjem treceg? osim ako ne mislis da bi i tada bilo struje po jaranskim cijenama za aluminij, vojnih mirovina za adolescente, prebacivanja para posrnulim zupanijama, subvencija za poljoprivrednike koji uzgajaju hranu u saksijama oko kuca i izgradnje autoputa po hercegovini federalnim parama i zaduzenjima...