Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
wewa

#42101 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

SVaka cast za reakciju i argumentaciju :thumbup:
horkesh

#42102 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by horkesh »

Kikibombona wrote:
horkesh wrote:Graditi bolje odnose, svakako. Pružiti ruku, apsolutno. Insistirati na minimumu državne reprezentacija - obavezno. Beskičmenjaštvom se neće doći do "opšteg dobra".
Osvrni se 25 godina iza sebe.

Do sada smo svjedocili raznim ultimatumima, nista nije urodilo plodom. Svi su pokazali kicmu i gdje nas je dovelo. Mislis da niko do sada nije problematizirao zastavu RS? Mislis da bi je oni pod ucjenom uklonili ili postavili zastavu BiH?
Tebi se, kanda, sviđa riječ "ultimatum". Zvuči, onako, agresivno, pa hajde da mi to izbjegnemo.

Kičmu niko iz FBiH nije nikada pokazao. Ne računam lažno ezdeaovsko dušebrižje putem saopćenja za javnost. Oni su radili isto, pa i gore, zato i nemaju moj glas. RS redovno pokazuje kičmu i ne ide im nimalo loše. Upravo zato što većina političara iz FBiH i ne zna uraditi drugo nego prećutno se povinovati takvim ultimatumima.

Ponavljam, ultimatum su postavili domaćini u Banjaluci postavljanjem te zastavice. Tražiti da se ta zastavica ili ukloni ili dopuni zastavom države BiH ne bi bio nikakav "ultimatum", nego odgovor na isti.
Kikibombona wrote:Ne mozes zapoceti odnose ultimatumom, posebno kao GOST. Ne ide tako. Da su to uradili sastanka 100% ne bi bilo. Lijepi odnosi zapoceti u Sarajevu bi pali na papirnoj zastavici.

Tek kada izgradis prijateljske odnose mozes nesto traziti. Sarajevo i Banjaluka su na ratnoj nozi, dva tesko posvadjana grada. Imaj na umu.
Opet "ultimatum". Ako si kao domaćin u Sarajevu pokazao kako to treba izgledati, onda možeš očekivati da te i domaćin u uzvratnoj posjeti dočeka na isti ili sličan način.

Ako to domaćin ne uradi, kao što nije, onda se domaćin nježno i sa smiješkom popišao po tebi.Ne znam za tebe, ali ja urin ne namjeravam zvati jabukovim sokom da ne bih uvrijedio domaćina.

Kao i u svakoj vezi, neke stvari, kad se postave na početku, ostanu iste do kraja veze. Baš zato je važno odmah na početku postaviti minimum standarda. Ponavljam - minimum. A to je ili odsustvo svih zastava ili dodavanje (znači, ne uklanjanje zastave RS-a, nego dodavanje još jedne) zastave države BiH. Opet, zastave koja je zajednička za sva tri naroda i oba entiteta, pa i jedina zastava koja je zajednička za Sarajevo i Banjaluku.

Od SDA i ne očekujem ovakve stvari, ali za, konkretno, Našu stranku, imam više standarde. Sigurno im neću spuštati ljestvicu. Ako stranka hoće da dobije glasove na državnom nivou, ovakve situacije će imati sve češće i sve više i važno je odmah razmisliti o mogućim reakcijama na slične buduće susrete.
Last edited by horkesh on 30/05/2019 14:55, edited 2 times in total.
insomnia78

#42103 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
horkesh wrote:Graditi bolje odnose, svakako. Pružiti ruku, apsolutno. Insistirati na minimumu državne reprezentacija - obavezno. Beskičmenjaštvom se neće doći do "opšteg dobra".
Osvrni se 25 godina iza sebe.

Do sada smo svjedocili raznim ultimatumima, nista nije urodilo plodom. Svi su pokazali kicmu i gdje nas je dovelo. Mislis da niko do sada nije problematizirao zastavu RS? Mislis da bi je oni pod ucjenom uklonili ili postavili zastavu BiH?

Ne mozes zapoceti odnose ultimatumom, posebno kao GOST. Ne ide tako. Da su to uradili sastanka 100% ne bi bilo. Lijepi odnosi zapoceti u Sarajevu bi pali na papirnoj zastavici.

Tek kada izgradis prijateljske odnose mozes nesto traziti. Sarajevo i Banjaluka su na ratnoj nozi, dva tesko posvadjana grada. Imaj na umu.
Ko ih posvadja
_Scarlett_

#42104 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Scarlett_ »

pemanapemani wrote:

Eto super, vi sretni, NS propala ko žeton.

Vjerovatno zato i pišete na ovoj temi o "propaloj"stranci, koja je ovim potezom još više "propala". :wink:

P.S. Je li ti to izostavljanje slova "H" ostalo kao posljedica 9-ogodišnjeg preživljavanja u manjem entitetu, ono iz vremena prije nego si doživjela cold shower, kako sama kažeš. Odnosno, iz vremena kada si mislisla da smo svi raja koja jebe mater političarima. :lol:
Mislis iz vremena kad sam bila u fazije jugoslovenstine iz koje vi matorci niste nikada evoluirali.

Jedino se slazem da je super. Mi sretni, NS ce dozivjeti potop na sljedecim izborima :thumbup:
Kikibombona

#42105 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

horkesh wrote:Ponavljam, ultimatum su postavili domaćini u Banjaluci postavljanjem te zastavice. Tražiti da se ta zastavica ili ukloni ili dopuni zastavom države BiH ne bi bio nikakav "ultimatum", nego odgovor na isti.
Nije tacno. Zastavica stoji na istom mjestu 30 godina. Nikad nije bilo zastave BiH. Izmjenjali su se mnogi gosti iz F i zastave BiH nikada nije bilo. Nisu zastavu postavili juce prvi put da bi mogao reci da se radi o ultimatumu.

Koliko je realno da Forto, nedugo nakon upoznavanja, bez ikakvih poluga moci u rukama, zahtjeva da se doda zastava BiH?

Mozda je neko iz sarajevske delegacije pitao zasto nema zastave BiH, pa im je mozda objasnjeno da je nema 30 godina. Zar stvarno mislis da bi uklonili zastavu nakon ultimatuma?

Kazem, imas dvije opcije: prekinuti veze ili razgovarati. Treba doci do nivoa kada domacina mozes traziti nesto. Ne mozes prvi put uletiti i odmah zahtjevati. Ne mogu Mogerini, Han a kamoli Forto.

...

I sta su to predstavnici RS dobili u Sarajevu pokazujuci kicmu?
Koji su to njihovi ultimatumi prosli?

Nemoj zezati, imamo pat poziciju. Zaastavica je najmanji problem.
Styling

#42106 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Styling »

Kao i obicno, umjesto sustinom, tj. rezultatima razgovora i pozitivnim pomacima, hajmo se baviti trivijom i povrsnoscu zvanom “zastavice na stolu”. Evidentno da SDA i protivnici vladajuce sestorke u KS ne znaju sta da rade pa pokusavaju prebaciti diskusiju na spredni kolosjek. Koga briga za zastavice!?
insomnia78

#42107 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Ma ja. Jebo “zastavicu” jebo to sto je Mauzer cetnik...
horkesh

#42108 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by horkesh »

Kikibombona wrote:
horkesh wrote:Ponavljam, ultimatum su postavili domaćini u Banjaluci postavljanjem te zastavice. Tražiti da se ta zastavica ili ukloni ili dopuni zastavom države BiH ne bi bio nikakav "ultimatum", nego odgovor na isti.
Nije tacno. Zastavica stoji na istom mjestu 30 godina. Nikad nije bilo zastave BiH. Izmjenjali su se mnogi gosti iz F i zastave BiH nikada nije bilo. Nisu zastavu postavili juce prvi put da bi mogao reci da se radi o ultimatumu.

Koliko je realno da Forto, nedugo nakon upoznavanja, bez ikakvih poluga moci u rukama, zahtjeva da se doda zastava BiH?

Mozda je neko iz sarajevske delegacije pitao zasto nema zastave BiH, pa im je mozda objasnjeno da je nema 30 godina. Zar stvarno mislis da bi uklonili zastavu nakon ultimatuma?

Kazem, imas dvije opcije: prekinuti veze ili razgovarati. Treba doci do nivoa kada domacina mozes traziti nesto. Ne mozes prvi put uletiti i odmah zahtjevati. Ne mogu Mogerini, Han a kamoli Forto.

...

I sta su to predstavnici RS dobili u Sarajevu pokazujuci kicmu?
Koji su to njihovi ultimatumi prosli?

Nemoj zezati, imamo pat poziciju. Zaastavica je najmanji problem.
Metodom kuhane žabe predstavnici RS-a i jesu navikli "naše" da je tu samo zastavica RS-a i da niti jedna druga ne može i ne treba biti tu.

Naravno da mislim da bi dodali zastavu BiH da je bilo ko iz delegacije to tražio. Opet, metodom kuhane žabe "našima" je normalno da se ne bune.

Zastava BiH je, da još jednom ponovim, zajednička svim narodima u BiH. Ne bi tražili zastavu Bošnjaka ili entiteta, nego zastavu države u kojoj se i Banjaluka nalazi.

Jok, nego ćemo metodom "ne talasaj" nešto promijeniti. Nećemo ništa. Dobit ćemo to da ćemo i naše kulturnjake slati da nastupaju u Banjaluci samo pod zastavom RS-a. Zato jer se nije na vrijeme pobunilo.
Styling wrote:Kao i obicno, umjesto sustinom, tj. rezultatima razgovora i pozitivnim pomacima, hajmo se baviti trivijom i povrsnoscu zvanom “zastavice na stolu”. Evidentno da SDA i protivnici vladajuce sestorke u KS ne znaju sta da rade pa pokusavaju prebaciti diskusiju na spredni kolosjek. Koga briga za zastavice!?
Briga je one u RS-u, inače ne bi postavili tu zastavicu.

Insistiranje na simbolu zajedničke države ne bih nazvao "površnošću".

O drugim pozitivnim pomacima se neprestano priča. Pričalo se i o ostalim rezultatima ovih pregovora. U čemu je problem da se problematizira i ovakva stvar? Ako sam je ja problematizirao, zamisli šta bi SDA uradila da smije, odnosno da nije u prošlosti radila i gore stvari?

Simpatično mi je da i kod glasača Naše stranke nailazim na sličnu neprincipijelnost na koju sam navikao kod SDA glasača. Konkretno, ako se ukaže na nešto što, po meni, ne valja, mora da sam pripadnik SDA i protivnik vladajuće šestorke :roll:
horkesh

#42109 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by horkesh »

Pošto izgleda neki imaju stav da zastave nisu važne i da će se metodom odricanja zajedničke zastave, potpisujem riječi Ozrena Kebe:
Milorad Dodik nastavlja s kreativnim projektom čiji je cilj od Predsjedništva BiH napraviti RTRS, robovsku instituciju u kojoj važi samo njegova volja. Problem nije toliko u njemu koliko u rutinskim reakcijama neosviještene populacije, koja tradicionalno stavlja znak jednakosti između uzroka i posljedica: „Dok se oni svađaju oko zastava, djeca nam gladuju…“

Nekoliko primjedbi imamo uputiti ovim FB mudracima. Prvo, nije oni, nego on. M. D. nastavlja s politikom aktivnog nasilništva, koja mu je omogućila da od RS-a napravi svoj 49-postotni spahiluk. Drugo, ako mu prođe zastava, proći će mu sve, uključujući i onih deset miliona. Treće, ovdje se radi o krucijalnom pitanju da li je zastava RS-a u zgradi Predsjedništva u skladu sa zakonom? Pošto evidentno nije, onda prelazimo na sljedeću dilemu: ako prvi čovjek države ne poštuje zakon, zašto bi ga poštovao iko drugi? Zašto bi iko od nas platio kaznu policajcu, račun za struju, PDV na usluge, kamate na kredit…

Sasvim bi druga stvar bila da je Dodik pokrenuo proceduru da se zakon izmijeni i tako omogući da zastava Republike Srpske bude gdje god je on. Zašto da ne, RS je naša stvarnost. Država je prije svega procedura, udar na proceduru je napad na državu. Poštovanjem zakona legitimiramo i priznajemo postojanje drugih ljudi oko nas. Takav pristup očekujemo od prvog čovjeka naše države. Ali to onda ne bi bio Milorad Dodik, već neko sasvim drugi. Nek je Bog na pomoći Šefiku Džaferoviću i Željku Komšiću. A što se tiče vaše djece, ona će vam svakako gladovati. Nije do zastave, to je nešto dublje u sistemu.
https://analiziraj.ba/2018/12/01/iz-dan ... ve-belaje/

Ovo je, naravno, bilo u vezi sa zastavom u Predsjedništvu BiH, ali suština stoji. Ne insistiramo mi na zastavi, nego oni, inače bi je uklonili. Odgovor na to ne bi trebao biti bespogovorno pristajanje na takvo stanje stvari, nego insistiranje na dodavanje zajedničke zastave države BiH.
BHCluster

#42110 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by BHCluster »

wewa wrote:
SVaka cast za reakciju i argumentaciju :thumbup:
...i da se Rifat makne iz kuhinje. :lol:
kmirsad

#42111 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

horkesh wrote:
kmirsad wrote:Ma trebao mu zavaliti šamačinu za uho!
Šamaranjem do zastave !
Ljudi čovjek je bio u entitetskoj ustanovi. Entiteta priznatog Ustavom. Nije ni entitetskoj, nego Gradskoj
Ne u državnoj ustanovi BiH.
U državnoj ustanovi, npr Upravi za inirektno oporezivanje, državna zastava ima.
Ima li u entitetu Federacija BiH, zastava RS ?
Ima li u gradskim upravama u Federaciji, zastava RS
Nije bio u entitetskoj ustanovi, nego u gradskoj. Grada koji jeste u entitetu RS, ali je isto tako u državi BiH.

A to dalje što nabrajaš, kakvo ti je to poređenje? :? Zašto bi u FBiH bila zastava RS-a ili obrnuto? Nije niko tražio da stavi zastavu FBiH, nego zastavu države BiH. Ono, zajedničke zastave sva tri naroda i oba entiteta.

Pa nisam rekao da traži da se stavi zastava s ljiljanima.
U pravu si.Ne znam šta kaže zakon o isticanju državne zastave u Gradskim Upravama. Kada je obaveza njihog isticanja.
Znam da je u ovoj situaciji, zaista velika važnost ovog pionirskog čina zbližavanja Banja Luke i Sarajeva.
pemanapemani

#42112 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

_Scarlett_ wrote:
pemanapemani wrote:

Eto super, vi sretni, NS propala ko žeton.

Vjerovatno zato i pišete na ovoj temi o "propaloj"stranci, koja je ovim potezom još više "propala". :wink:

P.S. Je li ti to izostavljanje slova "H" ostalo kao posljedica 9-ogodišnjeg preživljavanja u manjem entitetu, ono iz vremena prije nego si doživjela cold shower, kako sama kažeš. Odnosno, iz vremena kada si mislisla da smo svi raja koja jebe mater političarima. :lol:
Mislis iz vremena kad sam bila u fazije jugoslovenstine iz koje vi matorci niste nikada evoluirali.

Jedino se slazem da je super. Mi sretni, NS ce dozivjeti potop na sljedecim izborima :thumbup:
Star sam 36 godina i kusur mjeseci (ne volim izraze matorci, ajde, ajmo...).

Faza "jugoslavenštine" me prošla sa nepunih 9 godina, kada su rezervisti iz Srbije promarširali kroz dvorište.

Dakle, preskočio sam evolutivnu stepenicu - svi smo raja, jebo političare, šta ima veze što se negira BiH, ratni zločini i genocid.

Ako mi išta ide na živce više od gore navedenih izraza, jeste vi koji ste došli tobe, pa sad svima serete kako se trebaju ponašati. Da to radite radi dobrobiti svih građana BiH, ne bih riječ progovorio.
Ali liječenje frustracija, kompleksa, bivših ljubavi..., preko leđa BiH, mi baš ide na onu stvar.

Sad nastavi sa pametovanjem.
_Scarlett_

#42113 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Scarlett_ »

pemanapemani wrote:

Faza "jugoslavenštine" me prošla sa nepunih 9 godina, kada su rezervisti iz Srbije promarširali kroz dvorište.

Dakle, preskočio sam evolutivnu stepenicu - svi smo raja, jebo političare, šta ima veze što se negira BiH, ratni zločini i genocid.

Ako mi išta ide na živce više od gore navedenih izraza, jeste vi koji ste došli tobe, pa sad svima serete kako se trebaju ponašati. Da to radite radi dobrobiti svih građana BiH, ne bih riječ progovorio.
Ali liječenje frustracija, kompleksa, bivših ljubavi..., preko leđa BiH, mi baš ide na onu stvar.

Ovo ti se obracam s odredjenom dozom postovanja jer vidim da u tebi ima pameti za razliku od vecine ostalih NSovaca na forumu:

kako mozes podrzavati stranku koja fura bas tu pricu za koju kazes da je ne volis("svi smo raja, jebo politicare, sta ima veze sto se negira BiH, ratni zlocini i genocid")?

Ne, ne trebas da glasas za SDA, jebo SDA.

Ali, jel moras glasati uopste?

Ili makar za neku stranku koja ne fura te price a nije ni do srzi iskorumpirana kao SDA? Tipa Hadzikadicevu?
horkesh

#42114 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by horkesh »

kmirsad wrote:U pravu si.Ne znam šta kaže zakon o isticanju državne zastave u Gradskim Upravama. Kada je obaveza njihog isticanja.
Znam da je u ovoj situaciji, zaista velika važnost ovog pionirskog čina zbližavanja Banja Luke i Sarajeva.
Ne kaže ništa. Vjerovatno zato jer imamo najkraći Zakon o zastavi na svijetu, a koji je trebao biti dopunjen posebnim zakonom kojim bi se regulisala upotreba državne zastave. Kao što stoji u trenutnom Zakonu: "Zvanično isticanje zastave u entitetima i nezvanična upotreba zastave regulisat će se posebnim zakonom."

Taj posebni zakon nikada nije usvojen zbog blokade iz RS-a.

S druge strane, Zakon o grbu BiH kaže:
Upotreba grba Bosne i Hercegovine je dozvoljena:
1. na zgradama gdje entitetska, kantonalna, gradska i općinska tijela, unutar Bosne i
Hercegovine, imaju svoja sjedišta, kao i u ceremonijalnim prostorijama ovih zgrada;
Može se zaključiti da je zastava BiH apsolutno dozvoljena, u najmanju ruku, u slučaju kantonalnih i gradskih uprava. Naravno, u RS-u ju je moguće pronaći jedino na institucijama BiH koje su smještene u tom entitetu - i nigdje drugo.

Nadalje, posebnim entitetskim zakonima o zastavi i amblemu Republike Srpske propisano je da se upotrebljavaju kad predstavljaju institucije entiteta Republika Srpska. Grad Banjaluka nije takva institucija. Štaviše, Banjaluka ima sopstveni grb i zastavu, a koja je bila jasno vidljiva na govornici prilikom obraćanja medijima.

Mati mila, je li moguće da ja moram da polemiziram i opravdavam želju da se zastava naše države ističe? Zar su pojedini došli dotle da, u želji da opravdaju "svoje", pribjegavaju problematiziranju same zastave? Je li toliki problem priznati da je to moglo (i moralo) bolje?
pemanapemani

#42115 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

_Scarlett_ wrote:
pemanapemani wrote:

Ovo ti se obracam s odredjenom dozom postovanja jer vidim da u tebi ima pameti za razliku od vecine ostalih NSovaca na forumu:

kako mozes podrzavati stranku koja fura bas tu pricu za koju kazes da je ne volis("svi smo raja, jebo politicare, sta ima veze sto se negira BiH, ratni zlocini i genocid")?

Ne, ne trebas da glasas za SDA, jebo SDA.

Ali, jel moras glasati uopste?

Ili makar za neku stranku koja ne fura te price a nije ni do srzi iskorumpirana kao SDA? Tipa Hadzikadicevu?
Ko kaže da NS fura tu priču?

Ni moja malenkost ne razumije kako ti ne kontaš (ako nisi troll) da je to jebena propaganda SDA.

Evo, maloprije NS izašla sa stavom da OSCE imenuje privremeni sastav VSTV. Naravno, već krenula ismijavanja. Da je to uradila DF ili SDA, inicijativa bi bila predstavljena kao rudarski patriotski posao. Tako za svaku jebenu izjavu, inicijativu, prijedlog i sl.

Sve ove godine smo imali "patriote" na vlasti i dokle smo dogurali?

Bakir se grli sa pičkoustim četnikom i objašnjava mu gdje su njegovi imali imanje na Avali, zove ga u Srebrenicu, šeta sa njim kroz Ferhadiju pored spomen ploča ubijenim u redu za kruh, titra Dodiku muda sa MMF, Sebija angažuje Džombića da radi reviziju na KCUS-u..., a ti navrla kako je NS prevara i fol, jer je Forto otišao u BL. :-)

Nisam član bilo koje stranke. Mislim da imam dovoljno iskustva u životu da prepoznam floskule i prodavanja muda pod bubrege. Ako nekad procjenim da je NS to što govoriš, nikad neće dobiti moj glas i svim silama ću se potruditi da im oduzmem makar još jedan glas.
Hajvan

#42116 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hajvan »

kao vrlo radikalni Boshnjak i opetovani glasach NS-a moram ove mum’ne i muminovice razocharat i rechi im chinjecu da im je ‘temeljna” s(t)ranka (SDA) anti-boshnjackka/bosanska…
mrgreen

#42117 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Dobri Bosnjo sanja Republiku BiH iz 92. a osjeca se izdano kad neko iz Sa ode u BL.
The 51st State

#42118 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The 51st State »

Dok je kifle ovi mogu kretenisati I kiksati, a tI njemu prioriteta uostalom zasto ici u posjetu gradu ciji gradjani zive u stranu od represije? ovo dismr kao lakmus diplomatija za neke naredne izbore I preslagivanja na drzavnom nivou.
Kikibombona

#42119 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

The 51st State wrote:Dok je kifle ovi mogu kretenisati I kiksati, a tI njemu prioriteta uostalom zasto ici u posjetu gradu ciji gradjani zive u stranu od represije? ovo dismr kao lakmus diplomatija za neke naredne izbore I preslagivanja na drzavnom nivou.
Ja mislim da iza svega stoje zapadne ambasade koje podrzavaju NS.

Velika je stvar kada te kao ispravnu stranu prepozna Evropa kojoj tezis.

I velika je stvar zato sto je Evropa dovoljno mocna da mijenja BiH i podrzi stranu koju smatra ispravnom.

Evropa nikad nece podrzati etno-klerikalnu bosansku AKP, mladomuslimansku SDA. Pitao sam na drugoj temi, zasto bi Evropljani podrzali stranku sa kojom nemaju ama bas nista zajednicko, koja je ideoloski bliza Ankari nego Briselu?

Stranke poput NS su buducnost samo je pitanje koliko cemo vremena izgubiti prije nego shvatimo. Kanton Sarajevo budi veliku nadu. I taj kanton od rusenja trenutno cuvaju zapadne ambasade. Ko ima imalo mozga shvatit ce.
The 51st State

#42120 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The 51st State »

Ovo nije ispravna stvar, vidim i sdp je opalio vaspitnu ovom hajvanu forti.
Neka nastave sa ovakvim dupeuvlacenjem I bice vraceni u anonimnost sarajevskih kafana.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#42121 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

Kikibombona wrote:
Ja mislim da iza svega stoje zapadne ambasade koje podrzavaju NS.

Velika je stvar kada te kao ispravnu stranu prepozna Evropa kojoj tezis.
a koje su to ambasade?
thekupus

#42122 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by thekupus »

Britanska i američka, prije svih ostalih.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#42123 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

thekupus wrote:Britanska i američka, prije svih ostalih.
a dokaz za to što tvrdiš je?
Styling

#42124 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Styling »

malakh wrote:
thekupus wrote:Britanska i američka, prije svih ostalih.
a dokaz za to što tvrdiš je?
Cesti sastanci stranih ambasadora sa vlastima u KS, sto do sada inije bila tako cesta praksa, ako se ikada i desilo, kao i prisustvo sjednici PIK-a, sto je prvi slucaj do sada da PIK na svoje sjednice poziva predstavnike nekog A i oni Wigemarkovi su na hotlineu s njima.
Nivelacija

#42125 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nivelacija »

BEZ NADLEŽNOSTI

Naša stranka "polupala lončiće", od OSCE-a zahtjevaju nemoguće

Socijalni eksperiment stranka u opasnoj konkureciji sa Novalicem i Skakom ko ce vise imati lapsusa.
Locked