I rasno i vjerski su superiorniji od njih. I od Kurda takodje naravno.Kikibombona wrote:Za Hezbolah su mala maca!Opetja033 wrote:Mislim da brkate dvojicu Cecena (a mozda i misliti na istog, logicno)![]()
Ovaj o kojem @Duck govori nije prisao ISIS-u, vodi samostalni odred/bataljon, sta vec. Dok je onaj drugi glavna faca ISIS-a. VicehalifaSamo su zestoki ratnici ovi Ceceni u pm, nije bas da nesto posebno ratuju dugo vremena, kod njih je k'o i kod nas - svakih 50 godina. Ali im pera ne mogu odbiti Somalijci, Afganistanci. A kod njih po par generacija ratuju jedna za drugom. Gdje god su dosli, preuzeli su odgovornost i dosta se pitaju. Moze se vidjeti i na ovom klipu koji @Duck spominje. Ostali mirni dok on prica.
Samo se za par naroda moze reci da su ratnicki narod, A Ceceni definitivno spadaju u tu kategoriju.
Sirija
- Opetja033
#42101 Re: Sirija
- Co0l
#42102 Re: Sirija
Odkud ti znas da nisu?Kikibombona wrote:Otkud znas da su to Tigrovi ljudi?Co0l wrote: Osim sto mu ljude ubijaju ko glinene golubove.Al rat je,jelte,gine se,a sirotinja i jeste tu da guzonje ne bi morale ginut![]()
Kiki nastavlja u svom stilu,na post odgovara potpuno desetom stvari.Samo nek se pise,pa makar i gluposti
To je elitna jedinica i njih nema tako puno....
Vecinu cine druge SAA jedinice i NDF!
- insomnia78
#42103 Re: Sirija
E jbg sad, rasno
Pa jesi vidio ti njima glOva?
Pa jesi vidio ti njima glOva?
- walter kurtz
#42104 Re: Sirija
vidim maske padajuOpetja033 wrote:
I rasno i vjerski su superiorniji od njih. I od Kurda takodje naravno.
- Kikibombona
#42105 Re: Sirija
Howitzer wrote:
Fakat ne znam koji stepen inteligencije treba da se konačno shvati da svi Arapski režimi (porodični) koji vladaju željeznom rukom već decenijama nad Arapskim narodom koji je podjeljen u nacionalne države sporazumom "Sykes-Picot". Zapad vlada BI i oni koje su oni montorili zarad njihove koristi, Zapadu odgovara jad i bijeda i zaostalost, nerazvijenost koja je vladala 100 godina a sad Zapadu odgovara da se sve to sravni sa zemljom i spali.
Sve jedan taj režim služi da drži narod na lancu i da ga mlatne po ušima ako se počne buniti. Ništa nije rađeno po pitanju razvijanja i napretka i razvijanja u spostveni kadar ili nešto minimalno da se ne crkne od gladi, sve što se je razvijalo razvijalo se je u smijeruda održi režim a ne da budu neovisni od drugih. Sad se narod buni i želi da se otarasi Zapadnih sluga. Uzmi Egipat npr. od 80 i kusur miliona stanovnika koji i dan danas nije u stanju da prehrani svoje stanovništo bez Američke pomoći u pšenici.
Zamisli da Evropskim državama već decenijama vladaju režimi postavljeni voljom Rusije, Kine i Irana i da se narod poćeo buniti i želi ih svrgnuti pa naravno da bi te "njihove" vlade izvele tenkove na ulice i trgove da ih gaze redom i ubijaju kao insekte jer nisu vezani za te ljude, jer nisu njihovi, nisu tu da se bore za njih i njihove ineterese, već onih koji su ih postavili.
Muslimanima ce biti dobro kada se talibanizira BI. Afganistan je ocigledan primjer renesanse nakon sto je zbacen diktatorski rezim.
A i u Libiji je super od kada nema Gadafija, ima da se demokratski krve dok je svijeta i vijeka.
Kod nas covjece imaju tri plemena pa se ne mozemo nista dogovoriti. Sta mislis kako to ide u Libiji sa 200 plemena?D
Kako ce funkcionisati drzave u kojima postoji znacajan udio sija ili sunija?
Ako vlada sunit - buni se siit, ako vlada siit - buni se sunit.
Kompromis jedino moze biti sekularna vlada, a ja nesto sumnjam da si zagovornik sekularnog koncepta...
- insomnia78
#42106 Re: Sirija
Znam poprilicno cecena, oni su medju rjetkim narodima da kad ga vidi da ti ide u susret mozes u 99% slucajeva pogoditi da je cecenwalter kurtz wrote:vidim maske padajuOpetja033 wrote:
Al kako se to bude vjerski superiorniji, znas vise sura, sta li?
- insomnia78
#42107 Re: Sirija
Nego dje su to forumske šije, jel to SIPA udarila i po "sufijama" il su i oni na seminaru?
- Opetja033
#42108 Re: Sirija
Kad neko cak na prvu ne skonta da se zajebajem sa nekim ovako "skakljivim" komentarima, onda se moram zapitati kakav ja to utisak zapravo ostavljam.insomnia78 wrote:Znam poprilicno cecena, oni su medju rjetkim narodima da kad ga vidi da ti ide u susret mozes u 99% slucajeva pogoditi da je cecenwalter kurtz wrote:vidim maske padajuOpetja033 wrote:
Al kako se to bude vjerski superiorniji, znas vise sura, sta li?
- Kikibombona
#42109 Re: Sirija
Ma ja ti samo kazem koji su bolji borci. Hezbolah je Nusru poderao na Kalamunu. A poderali su ih u Nublu i Zari. Vise Nusricima ne pada na pamet da krenu na Hezbolah. Najvise Cecena je zaginulo upravo od Hezbolaha.Opetja033 wrote: I rasno i vjerski su superiorniji od njih. I od Kurda takodje naravno.
Mislim da im ni vjerski nisu do koljena.... Ako se ne varam, Ceceni su od juce muslimani.... Uz to, sljedbenici su nazadne selefijske ideologije. Mislim da je Hezbolah daleko bolje ideoloski, vjerski potkovan. Pismeniji su, organizovaniji....
Za Hezbolah se ne vezu nikakvi zlocini. Cak je i Saxxx priznao da su cisti od zlocina. A imaju osjecaja za druge i drugacije, nisu ksenofobicni kao selefijski mrzitelji svega sto nema bradu od 30cm...

Pripadnik Hezbolaha!
- insomnia78
#42110 Re: Sirija
Priznaj da se za Kurde nisi zajebavo 
- Opetja033
#42111 Re: Sirija
Taj prijedlog ti jedino garantuje da ce ti i jedni i drugi kad tad zajedno jebati mater.Kikibombona wrote: Kako ce funkcionisati drzave u kojima postoji znacajan udio sija ili sunija?
Kompromis jedino moze biti sekularna vlada, a ja nesto sumnjam da si zagovornik sekularnog koncepta...
Nikad Machiavellia od tebe moj Kiki
Last edited by Opetja033 on 25/04/2015 01:18, edited 1 time in total.
- walter kurtz
#42112 Re: Sirija
i ja se zajebajem kad kazem da sve teroriste treba pobitiOpetja033 wrote: Kad neko cak na prvu ne skonta da se zajebajem sa nekim ovako "skakljivim" komentarima, onda se moram zapitati kakav ja to utisak zapravo ostavljam.
- Kikibombona
#42113 Re: Sirija
Ma bice njima veselo kada nafta prestane biti vazna...... Tada ce sve to biti nivo Somalije i Eritreje!Opetja033 wrote:
Taj prijedlog ti jedino garantuje da ce ti i jedni i drugi kad tad zajedno jebati mater.![]()
Nikad Machiavellia od tebe moj Kiki
I fakat, kako da Libijci funkcionisu zajedno?
Ma da se sad podijele na tri drzave, sutra bi ponovo izbila tri gradjanska rata izmedju plemena.
Muslimane ubija religija. Religija i vjera x 21 vijek = katastrofa!
Jos i plemena, kuuukuuuuuuu
-
Novak20
#42114 Re: Sirija
Zar ne bi pod tramvaj...???hambarmala wrote:a pod voz gurnuti.....zaboravio siwalter kurtz wrote:i ja se zajebajem kad kazem da sve teroriste treba pobitiOpetja033 wrote: Kad neko cak na prvu ne skonta da se zajebajem sa nekim ovako "skakljivim" komentarima, onda se moram zapitati kakav ja to utisak zapravo ostavljam.
-
Howitzer
#42115 Re: Sirija
Kako pobogu nakon svih silnih decenija sekularnih režima što su pokušali vladat Arapima i sav belaj što se je izrodio iz tog i dalje možeš tvrditi da je sekularizam riješenje za njih i to bas u centru gdje se je religija rodila i gdje su ostvarili sav uspjeh i napredak pod zastavom islama, čovječe njima je vjera ukorjenjena u svakoj čeliji,i ti njima kažeš da je sekularizam rješenje za njih. Sekularizam tamo može uspjet kao i do sad, samo da ih se tlači, i brutalno odnosi prema njima.Kikibombona wrote:Howitzer wrote:
Fakat ne znam koji stepen inteligencije treba da se konačno shvati da svi Arapski režimi (porodični) koji vladaju željeznom rukom već decenijama nad Arapskim narodom koji je podjeljen u nacionalne države sporazumom "Sykes-Picot". Zapad vlada BI i oni koje su oni montorili zarad njihove koristi, Zapadu odgovara jad i bijeda i zaostalost, nerazvijenost koja je vladala 100 godina a sad Zapadu odgovara da se sve to sravni sa zemljom i spali.
Sve jedan taj režim služi da drži narod na lancu i da ga mlatne po ušima ako se počne buniti. Ništa nije rađeno po pitanju razvijanja i napretka i razvijanja u spostveni kadar ili nešto minimalno da se ne crkne od gladi, sve što se je razvijalo razvijalo se je u smijeruda održi režim a ne da budu neovisni od drugih. Sad se narod buni i želi da se otarasi Zapadnih sluga. Uzmi Egipat npr. od 80 i kusur miliona stanovnika koji i dan danas nije u stanju da prehrani svoje stanovništo bez Američke pomoći u pšenici.
Zamisli da Evropskim državama već decenijama vladaju režimi postavljeni voljom Rusije, Kine i Irana i da se narod poćeo buniti i želi ih svrgnuti pa naravno da bi te "njihove" vlade izvele tenkove na ulice i trgove da ih gaze redom i ubijaju kao insekte jer nisu vezani za te ljude, jer nisu njihovi, nisu tu da se bore za njih i njihove ineterese, već onih koji su ih postavili.
Muslimanima ce biti dobro kada se talibanizira BI. Afganistan je ocigledan primjer renesanse nakon sto je zbacen diktatorski rezim.
A i u Libiji je super od kada nema Gadafija, ima da se demokratski krve dok je svijeta i vijeka.
Kod nas covjece imaju tri plemena pa se ne mozemo nista dogovoriti. Sta mislis kako to ide u Libiji sa 200 plemena?D
Kako ce funkcionisati drzave u kojima postoji znacajan udio sija ili sunija?
Muslimani mogu uspjeti samo dok se istinski i 100% pridržavaju Kur'ana i šerijata, svaki drugi zakonik i vodi u propast i poniženje tog naroda, to je Božiji zakon, i to je tako.
Malo je zlonamjerno uspoređivati koncept islama i šerijata sa talibanima i onim što oni rade.
Zapad treba ostaviti Arape i muslimane na miru i ostaviti ih da urede sebi sistem po kojem žele živjeti a to je šerijat. Zašto bi to bio problem za njih!?
- walter kurtz
#42116 Re: Sirija
ne znam jesi li primjetio, ali rat u siriji, iraku, libiji,... se vodi između ostalog što ne žele svi muslimani šerijat onako čisto informativno da znašHowitzer wrote:
Zapad treba ostaviti Arape i muslimane na miru i ostaviti ih da urede sebi sistem po kojem žele živjeti a to je šerijat. Zašto bi to bio problem za njih!?
- Tvrtko II Kotromanić
#42117 Re: Sirija
.
Last edited by Tvrtko II Kotromanić on 25/04/2015 01:44, edited 1 time in total.
-
Howitzer
#42118 Re: Sirija
Ni svi na Zapadu ne žele demokratiju i kapitalizam da vlada, ali vidi vraga opet vlada.walter kurtz wrote:ne znam jesi li primjetio, ali rat u siriji, iraku, libiji,... se vodi između ostalog što ne žele svi muslimani šerijat onako čisto informativno da znašHowitzer wrote:
- Kikibombona
#42119 Re: Sirija
Pa vec imas drzave u kojima vladaju islamski zakoni i serijat?Howitzer wrote:
Kako pobogu nakon svih silnih decenija sekularnih režima što su pokušali vladat Arapima i sav belaj što se je izrodio iz tog i dalje možeš tvrditi da je sekularizam riješenje za njih i to bas u centru gdje se je religija rodila i gdje su ostvarili sav uspjeh i napredak pod zastavom islama, čovječe njima je vjera ukorjenjena u svakoj čeliji,i ti njima kažeš da je sekularizam rješenje za njih. Sekularizam tamo može uspjet kao i do sad, samo da ih se tlači, i brutalno odnosi prema njima.
Muslimani mogu uspjeti samo dok se istinski i 100% pridržavaju Kur'ana i šerijata, svaki drugi zakonik i vodi u propast i poniženje tog naroda, to je Božiji zakon, i to je tako.
Malo je zlonamjerno uspoređivati koncept islama i šerijata sa talibanima i onim što oni rade.
Kako ti se cine te drzave?
I Evropa je nekada profitirala od krscanske ideologije. Medjutim, iscrpila se ideologija, postala omca oko vrata. Kada su se rijesili vjere bas ih fino krenulo.
Muslimanima ce krenuti kada se pocnu malo vise baviti obrazovanjem i naukom, a malo manje pitanjima poput 'da li je u skladu sa Kuranom obuci prvo lijevu cipelu'.
Potpuna sloboda je osnovni preduslov za prosperitet u danasnjem vremenu. Genijalne pojedince sputavaju zatvorene sredine, koje namecu stil zivljenja, moralne norme i sve ostalo... Zamisli da sada Evropa nametne krscanstvo kao jedini ispravan pravac, da ateizam krivicno kaznjava.... sta bi se desilo? Propali bi kao Grcka! Veliki broj naucnika, ekonomista, kulturnih radnika, pravnika..... su ateisti! A i slobodoljubivi vjernici bi se osjecali lose radi drzave koja namece svjetonazore. Sve bi se srusilo kao kula od karata!
Dakle, ako ti inspiraciju pronalazis u islamu, slobodno nastavi tim putem. Pusti drugoga do slobodno bira svoj put.... Ako mu nametnes, ubijas ga iznutra, ubijas njegov potencijal!
- Tvrtko II Kotromanić
#42120 Re: Sirija
jarane Ceceni su sljedbenici iste skole tumacenja Islama kao i Bosnjaci, ne mozes cijeli narod strpat u vehabijeKikibombona wrote:
Ma ja ti samo kazem koji su bolji borci. Hezbolah je Nusru poderao na Kalamunu. A poderali su ih u Nublu i Zari. Vise Nusricima ne pada na pamet da krenu na Hezbolah. Najvise Cecena je zaginulo upravo od Hezbolaha.
Mislim da im ni vjerski nisu do koljena.... Ako se ne varam, Ceceni su od juce muslimani.... Uz to, sljedbenici su nazadne selefijske ideologije. Mislim da je Hezbolah daleko bolje ideoloski, vjerski potkovan. Pismeniji su, organizovaniji....
Za Hezbolah se ne vezu nikakvi zlocini. Cak je i Saxxx priznao da su cisti od zlocina. A imaju osjecaja za druge i drugacije, nisu ksenofobicni kao selefijski mrzitelji svega sto nema bradu od 30cm...
Pripadnik Hezbolaha!
niti sve vehabije u teroriste
a prica je bila o narodima generalno ne o nekom odredjenom politicko-vojnom pokretu
kada o generalno "ratnickim narodima" govorimo, Arape siite ili sunite, ove ili one, definitivno ne mozes u istu recenicu staviti sa recimo Cecenima, Gurkama i sl
- Kikibombona
#42121 Re: Sirija
Ma mislio sam na Cecene koji se bore u ISILu, Nusri, Ahraru Shamu.... niposto na Cecene kao narod!Tvrtko II Kotromanić wrote: jarane Ceceni su sljedbenici iste skole tumacenja Islama kao i Bosnjaci, ne mozes cijeli narod strpat u vehabije![]()
niti sve vehabije u teroriste![]()
a prica je bila o narodima generalno ne o nekom odredjenom politicko-vojnom pokretu
Ceceni su dobar narod i zasluzuju vece slobode u Rusiji, pa i nezavisnost nekada!
Samo tvrdim da jednostavno nisu rang Hezbolaha, iako su dobri i pozrtvovani borci.
- walter kurtz
#42122 Re: Sirija
Naravno da ne zeli taj 1% ali i sva sreca manjina ne odlucujeHowitzer wrote:Ni svi na Zapadu ne žele demokratiju i kapitalizam da vlada, ali vidi vraga opet vlada.walter kurtz wrote:ne znam jesi li primjetio, ali rat u siriji, iraku, libiji,... se vodi između ostalog što ne žele svi muslimani šerijat onako čisto informativno da znašHowitzer wrote:
-
Howitzer
#42123 Re: Sirija
Na koje države misliš, S,Arabiju i Iran, mogu se samo grohotom nasmijat. No, nebitno.Kikibombona wrote:Pa vec imas drzave u kojima vladaju islamski zakoni i serijat?Howitzer wrote:
Kako pobogu nakon svih silnih decenija sekularnih režima što su pokušali vladat Arapima i sav belaj što se je izrodio iz tog i dalje možeš tvrditi da je sekularizam riješenje za njih i to bas u centru gdje se je religija rodila i gdje su ostvarili sav uspjeh i napredak pod zastavom islama, čovječe njima je vjera ukorjenjena u svakoj čeliji,i ti njima kažeš da je sekularizam rješenje za njih. Sekularizam tamo može uspjet kao i do sad, samo da ih se tlači, i brutalno odnosi prema njima.
Kako ti se cine te drzave?
I Evropa je nekada profitirala od krscanske ideologije. Medjutim, iscrpila se ideologija, postala omca oko vrata. Kada su se rijesili vjere bas ih fino krenulo.
Muslimanima ce krenuti kada se pocnu malo vise baviti obrazovanjem i naukom, a malo manje pitanjima poput 'da li je u skladu sa Kuranom obuci prvo lijevu cipelu'.
Potpuna sloboda je osnovni preduslov za prosperitet u danasnjem vremenu. Genijalne pojedince sputavaju zatvorene sredine, koje namecu stil zivljenja, moralne norme i sve ostalo... Zamisli da sada Evropa nametne krscanstvo kao jedini ispravan pravac, da ateizam krivicno kaznjava.... sta bi se desilo? Propali bi kao Grcka! Veliki broj naucnika, ekonomista, kulturnih radnika, pravnika..... su ateisti! A i slobodoljubivi vjernici bi se osjecali lose radi drzave koja namece svjetonazore. Sve bi se srusilo kao kula od karata!
Dakle, ako ti inspiraciju pronalazis u islamu, slobodno nastavi tim putem. Pusti drugoga do slobodno bira svoj put.... Ako mu nametnes, ubijas ga iznutra, ubijas njegov potencijal!
Vidiš, stvar je u tome što ti malo ili nimalo ne poznaješ islam a ni šerijat kao zakon, i to je glavni razlog zašto neko ima dileme pa i negativan stav prema tome. Islam je način života, koji objašnjava upravo to što si rekao, od tih sitnica kako obući cipelu pa do toga kako voditi državu i narod.
Tu slobodu koju si naveo upravo pruža šerijat i islam u punom svom kapacitetu. Niti zabranjuje krščanima da budu krščani niti ateistima da budu atesiti, svako može biti ono što želi, kao što ima svoje dužnosti i obaveze, sasvim logično. Šerijat kao vjerozakon je kroz historiju spasio mnoge narode koji su bili osuđeni na istrebljenje.
Što se tiće obrazovanja i nauke tome islam i poziva riječima "Ikre' bismi Rabbike (Uči u ime svog Gospodara)" ...
“Čitaj, u ime Gospodara tvoga koji stvara, stvara čovjeka od ugruška! Čitaj, plemenit je Gospodar tvoj, Koji poučava peru, Koji čovjeka poučava onome što ne zna.” (El-Alek, 1.-5.)
ne treba se plašiti islam i šerijata, uzmi slobodno Kur'an i pročitaj malo čisto da se informišeš
- Tesla10
#42124 Re: Sirija
Treba mi današnja mapa Sirije. Ako je neko ima želio bih da je stavi da vidimo aktuelno stanje.
- walter kurtz
#42125 Re: Sirija
@ Howitzer samo plati dizju ili kako vec i mozes biti sve sto zelis yeah right