Mala prozivka. Jesmo li svi jutros tu?
Ima li netko da nedostaje
Sta je Dotore da nije prpa spucala.Hafis wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/velika-a ... /140903002
Pa da nevaga malo i po vehabosima....komada 15. Doduse ovi nisu dirali komsiluk. Ali ko zna sta smisljajuSlobode su lišene osobe inicijala A.B., M.S., M.Đ., D.K., P.M., M.P., D.Ć., D.M., D.S., S.G., P.S. V.D. i Z.Š. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 172. KZ BiH "Zločin protiv čovječnosti“ nad žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti na području Teslića i Doboja tokom 1992. godine.
Eeeee sad tvoja raja dotore na redu. Sta mislis hocel procentualno ili onako odoka?Navedene osobe sumnjiče se da su počinile krivična djela finansiranje terorističkih aktivnosti, javno podsticanje na terorističke aktivnosti, vrbovanje radi terorističkih aktivnosti, organiziranje terorističke grupe, a sve u vezi sa krivičnim djelom terorizam.
Osumnjičene osobe dovode se u vezu sa finansiranjem, organiziranjem i vrbovanjem bh.državljana za odlazak u Siriju i Irak, te učestvovanjem u oružanim sukobima u Siriji i Iraku
Zavrzlama ?Hafis wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/velika-a ... /140903002
Ne znam. Vidim da je trenutno pljusak po vehbosima i simpatizerima pokreta općenito.ovo_malo_duse wrote:
Eeeee sad tvoja raja dotore na redu. Sta mislis hocel procentualno ili onako odoka?
Hoce li se do rodzaka malo u Coratiu dok prodze voz ili se ima damu cekat?
Eboga kako im nije palo na pamet ovo prije popisa..bilo bi vas bar 5K manje![]()
ja bradonjama takodjer zelim sve najbolje... zelim da im se ispune snovi - da odu na bliski istok i da presele....Hafis wrote:Ne znam. Vidim da je trenutno pljusak po vehbosima i simpatizerima pokreta općenito.ovo_malo_duse wrote:
Eeeee sad tvoja raja dotore na redu. Sta mislis hocel procentualno ili onako odoka?
Hoce li se do rodzaka malo u Coratiu dok prodze voz ili se ima damu cekat?
Eboga kako im nije palo na pamet ovo prije popisa..bilo bi vas bar 5K manje![]()
Pa velim ima i tu dobrih ljudi, a kršćanski je biti zabrinut za drugog i željeti mu dobro.
fali...Hafis wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/velika-a ... /140903002

Znači agnostik? A ja mislio da si ateistaHafis wrote:a za Boga nisam baš siguran.
Ateizam je nihilistički pristup u životnom promišljanju i odlika jednostavnih, da ne kažem prostih ljudi.Mister Yes wrote:Znači agnostik? A ja mislio da si ateistaHafis wrote:a za Boga nisam baš siguran.
Ovo je nabolje, najlakse. Iz svega uzeti ono sto odgovara a ono sto ne odgovara to osporavatiHafis wrote:Ja od vjere uzimam samo ono što mi odgovara ...
ja sam onaj sto hapsiarea51 wrote:Zavrzlama ?Hafis wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/velika-a ... /140903002
Ma nije on,on je golfer
Nisi nisi,nego se ti primiriš s vremena na vrijeme kad ti se zaprijeti "kucanjem na vrata" zbog širenja mržnje po netuzavrzlama wrote:ja sam onaj sto hapsiarea51 wrote:Zavrzlama ?Hafis wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/velika-a ... /140903002
Ma nije on,on je golfer
[/quote]Nisi nisi,nego se ti primiriš s vremena na vrijeme kad ti se zaprijeti "kucanjem na vrata" zbog širenja mržnje po netu
Znamo se
molim pokazi post koji siri mrznju sa moje strane ili se javno izvini na forumuzavrzlama wrote:Nisi nisi,nego se ti primiriš s vremena na vrijeme kad ti se zaprijeti "kucanjem na vrata" zbog širenja mržnje po netu
Znamo se
Nisi ovih dana ali u mladosti si bio nestašan,primiro si ali kad ti se malkice dalo do znanja da si pod prismotrom nadležniharea51 wrote:molim pokazi post koji siri mrznju sa moje strane ili se javno izvini na forumuzavrzlama wrote:Nisi nisi,nego se ti primiriš s vremena na vrijeme kad ti se zaprijeti "kucanjem na vrata" zbog širenja mržnje po netu
Znamo se..ebiga vama bosnomrzcima je sirenje istine i nazivanje stvari pravim imenom sirenje mrznje
golf cemo igrati kasnije..NEGO moj post gdje sirim nacionalnu mrznju ....[/quote]Nisi ovih dana ali u mladosti si bio nestašan,primiro si ali kad ti se malkice dalo do znanja da si pod prismotrom nadležniharea51 wrote:molim pokazi post koji siri mrznju sa moje strane ili se javno izvini na forumu..ebiga vama bosnomrzcima je sirenje istine i nazivanje stvari pravim imenom sirenje mrznje
![]()
Miran si sad,dobar,dobar...
Kako ide golf ?
Pisalo se pa se brisalo a i davno je bilo,mrsko mi da kopam.Uglavnom,zna ko treba da zna,oni to bilježezavrzlama wrote:golf cemo igrati kasnije..NEGO moj post gdje sirim nacionalnu mrznju ....Nisi ovih dana ali u mladosti si bio nestašan,primiro si ali kad ti se malkice dalo do znanja da si pod prismotrom nadležniharea51 wrote:molim pokazi post koji siri mrznju sa moje strane ili se javno izvini na forumu..ebiga vama bosnomrzcima je sirenje istine i nazivanje stvari pravim imenom sirenje mrznje
![]()
Miran si sad,dobar,dobar...
Kako ide golf ?
Pravi ateista (onaj koji se usuđuje reči "ako postoji bog neka mi sutra umre onaj ko mi je najdraži") je sve samo ne jednostavan i prost čovjek.Hafis wrote:Ateizam je nihilistički pristup u životnom promišljanju i odlika jednostavnih, da ne kažem prostih ljudi.
Moguće je biti veliki vjernik a smatrati da su sve religije ljudske izmišljotine. Vidi mene naprimjer. Dakle, proučavanje religija ti sigurno neće pomoći da postaneš agnostik ili ateista osim ako si glup pa misliš da to što je očigledno da su religije izmišljotine znači i da je Bog izmišljotina.Hafis wrote:Za agnostika se moraš školovati, i moraš više poznavati samu religiju od standardnog (običnog) vjernika da bi mogao i razviti agnozu.
Mješaš religiju i vjeru. Vjerovatno si htjeo napisati da od religije uzimaš ono što ti odgovara. Opet ti kažem, ne treba ti religija da bi vjerovao u Boga. Ja vjerujem u postojanje Boga a sve religije smatram ljudskim izmišljotinama.Hafis wrote:Ja od vjere uzimam samo ono što mi odgovara i što smatram da je pozitivno - prvenstveno neka moralna kršćanska pozitivna načela iz kojih vuče korijen današnja civilizacija, a imam i pozitivan stav k ekumenizmu.
Da, vidi se da si zbunjen. Prvo što moraš spoznati je da postavljaš pogrešno pitanje. Ali nisam siguran da hoćeš. Previše se baviš materijalnim da bi krenuo na taj duhovni put.Hafis wrote:Što se tiče same dogme, u meni je akumulirano, nabijeno, stješnjeno bezbroj pitanja ''zašto'' , koja stalno žele izaći van, a na koja mi niti jedna vjera ne može dati zadovoljavajući odgovor.
Ljubav prema bližnjima, osjećaj zajedništva i pripadnosti, obitelj, milosrđe, praštanje, monogamija...ako hoćeš i nedelja kao neradni dansdasdpsbbhdzsnsd wrote:Mozes biti precizniji, koja su to moralna krscanska pozitivna nacela iz kojih korijen vuce danasnja civilizacija?Hafis wrote: Ja od vjere uzimam samo ono što mi odgovara i što smatram da je pozitivno - prvenstveno neka moralna kršćanska pozitivna načela iz kojih vuče korijen današnja civilizacija, a imam i pozitivan stav k ekumenizmu.
Što se tiče same dogme, u meni je akumulirano, nabijeno, stješnjeno bezbroj pitanja ''zašto'' , koja stalno žele izaći van, a na koja mi niti jedna vjera ne može dati zadovoljavajući odgovor.
Nisi nisi,nego se ti primiriš s vremena na vrijeme kad ti se zaprijeti "kucanjem na vrata" zbog širenja mržnje po netu
Znamo se
Shvaćam te u cjelosti.sdasdpsbbhdzsnsd wrote:Haha, "obitelj" je u svim vjerama vazna, nije je patentiralo krscanstvo, kao ni ljubav prema najblizima, osjecaj zajednistva, milosrdje, prastanje, monogamija itd. "Nedelja" (opet srpski ispad?), ok slazem se za nedjelju kao neradnom danu samo u cemu je tu pozitiva u odnosu na recimo muslimanski i jevrejski petak ili bolje receno semitski petak jer iz toga zapravo vodi korijene? Prema tome ostade ti jedino "nedelja" kao neradni dan, kao nacelo koje je zaista krscansko, medjutim koliko je pozitivno ili negativno, to nisam siguran.Hafis wrote: Ljubav prema bližnjima, osjećaj zajedništva i pripadnosti, obitelj, milosrđe, praštanje, monogamija...ako hoćeš i nedelja kao neradni dan
Ne boj se bolan raspravljaj i dalje kao do sad samo ponekad u "zanosu borbe" pregledaj šta si napisao.Zna te nekad ponijeti .
odosmo u off