Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Hafis

#42076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/velika-a ... /140903002

Mala prozivka. Jesmo li svi jutros tu?
Ima li netko da nedostaje :)
ovo_malo_duse

#42077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ovo_malo_duse »

Hafis wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/velika-a ... /140903002

Sta je Dotore da nije prpa spucala.

Prvo srbi, jebiga poplave izbacise svjedoke, sto ti je zivot....komada 13... :izet: :izet:
Slobode su lišene osobe inicijala A.B., M.S., M.Đ., D.K., P.M., M.P., D.Ć., D.M., D.S., S.G., P.S. V.D. i Z.Š. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 172. KZ BiH "Zločin protiv čovječnosti“ nad žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti na području Teslića i Doboja tokom 1992. godine.
Pa da nevaga malo i po vehabosima....komada 15. Doduse ovi nisu dirali komsiluk. Ali ko zna sta smisljaju :D :D
Navedene osobe sumnjiče se da su počinile krivična djela finansiranje terorističkih aktivnosti, javno podsticanje na terorističke aktivnosti, vrbovanje radi terorističkih aktivnosti, organiziranje terorističke grupe, a sve u vezi sa krivičnim djelom terorizam.

Osumnjičene osobe dovode se u vezu sa finansiranjem, organiziranjem i vrbovanjem bh.državljana za odlazak u Siriju i Irak, te učestvovanjem u oružanim sukobima u Siriji i Iraku
Eeeee sad tvoja raja dotore na redu. Sta mislis hocel procentualno ili onako odoka? :lol:
Hoce li se do rodzaka malo u Coratiu dok prodze voz ili se ima damu cekat?

Eboga kako im nije palo na pamet ovo prije popisa..bilo bi vas bar 5K manje :lol: :lol:
area51

#42078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by area51 »

Zavrzlama ? :?
Ma nije on,on je golfer :lol:
Hafis

#42079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

ovo_malo_duse wrote:
Eeeee sad tvoja raja dotore na redu. Sta mislis hocel procentualno ili onako odoka? :lol:

Eboga kako im nije palo na pamet ovo prije popisa..bilo bi vas bar 5K manje :lol: :lol:
Ne znam. Vidim da je trenutno pljusak po vehbosima i simpatizerima pokreta općenito.
Pa velim ima i tu dobrih ljudi, a kršćanski je biti zabrinut za drugog i željeti mu dobro.
Alfons Kauders

#42080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
ovo_malo_duse wrote:

Ne znam. Vidim da je trenutno pljusak po vehbosima i simpatizerima pokreta općenito.
Pa velim ima i tu dobrih ljudi, a kršćanski je biti zabrinut za drugog i željeti mu dobro.
ja bradonjama takodjer zelim sve najbolje... zelim da im se ispune snovi - da odu na bliski istok i da presele....

smatram da bi bilo dobro pokrenuti kampanju za prikupljanje novca za karte... jeftinije od hapsenja, procesuiranja i placanja robije... fino kartu u ruke, pasos koji istice za mjesec dana... i problem je rijesen...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#42081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

fali...

Image

čeka ga ćelija, al' ne teroristička, nego ona... čelična...
Hafis

#42082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

ja mislim da ga je negdje zaribala optužnica.
Tako da je Antiša sada maltene ispravan čovjek....pred zakonom, a za Boga nisam baš siguran.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#42083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

ma ja...
Mister Yes

#42084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

Hafis wrote:a za Boga nisam baš siguran.
Znači agnostik? A ja mislio da si ateista :?
Hafis

#42085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Mister Yes wrote:
Hafis wrote:a za Boga nisam baš siguran.
Znači agnostik? A ja mislio da si ateista :?
Ateizam je nihilistički pristup u životnom promišljanju i odlika jednostavnih, da ne kažem prostih ljudi.
Za agnostika se moraš školovati, i moraš više poznavati samu religiju od standardnog (običnog) vjernika da bi mogao i razviti agnozu.
Ja od vjere uzimam samo ono što mi odgovara i što smatram da je pozitivno - prvenstveno neka moralna kršćanska pozitivna načela iz kojih vuče korijen današnja civilizacija, a imam i pozitivan stav k ekumenizmu.
Što se tiče same dogme, u meni je akumulirano, nabijeno, stješnjeno bezbroj pitanja ''zašto'' , koja stalno žele izaći van, a na koja mi niti jedna vjera ne može dati zadovoljavajući odgovor.
vee-jay

#42087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Hafis wrote:Ja od vjere uzimam samo ono što mi odgovara ...
Ovo je nabolje, najlakse. Iz svega uzeti ono sto odgovara a ono sto ne odgovara to osporavati :-D
zavrzlama

#42088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zavrzlama »

area51 wrote:

ja sam onaj sto hapsi :D
area51

#42089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by area51 »

zavrzlama wrote:
area51 wrote:

ja sam onaj sto hapsi :D
Nisi nisi,nego se ti primiriš s vremena na vrijeme kad ti se zaprijeti "kucanjem na vrata" zbog širenja mržnje po netu
Znamo se :wink:
zavrzlama

#42090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zavrzlama »

Nisi nisi,nego se ti primiriš s vremena na vrijeme kad ti se zaprijeti "kucanjem na vrata" zbog širenja mržnje po netu
[/quote]

molim pokazi post koji siri mrznju sa moje strane ili se javno izvini na forumu :wink: ..ebiga vama bosnomrzcima je sirenje istine i nazivanje stvari pravim imenom sirenje mrznje :-)
area51

#42091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by area51 »

zavrzlama wrote:
molim pokazi post koji siri mrznju sa moje strane ili se javno izvini na forumu :wink: ..ebiga vama bosnomrzcima je sirenje istine i nazivanje stvari pravim imenom sirenje mrznje :-)[/quote]
Nisi ovih dana ali u mladosti si bio nestašan,primiro si ali kad ti se malkice dalo do znanja da si pod prismotrom nadležnih :P
Miran si sad,dobar,dobar...
Kako ide golf ? :D
zavrzlama

#42092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zavrzlama »

area51 wrote:
zavrzlama wrote:
molim pokazi post koji siri mrznju sa moje strane ili se javno izvini na forumu :wink: ..ebiga vama bosnomrzcima je sirenje istine i nazivanje stvari pravim imenom sirenje mrznje :-)
Nisi ovih dana ali u mladosti si bio nestašan,primiro si ali kad ti se malkice dalo do znanja da si pod prismotrom nadležnih :P
Kako ide golf ? :D[/quote]

golf cemo igrati kasnije..NEGO moj post gdje sirim nacionalnu mrznju ....
area51

#42093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by area51 »

molim pokazi post koji siri mrznju sa moje strane ili se javno izvini na forumu :wink: ..ebiga vama bosnomrzcima je sirenje istine i nazivanje stvari pravim imenom sirenje mrznje :-)[/quote]
Kako ide golf ? :D[/quote]

golf cemo igrati kasnije..NEGO moj post gdje sirim nacionalnu mrznju ....[/quote]
Pisalo se pa se brisalo a i davno je bilo,mrsko mi da kopam.Uglavnom,zna ko treba da zna,oni to bilježe :D
Ne sikiraj se,budi miran i fin i bićeš ok
zavrzlama

#42094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zavrzlama »

area51 wrote:molim pokazi post koji siri mrznju sa moje strane ili se javno izvini na forumu :wink: ..ebiga vama bosnomrzcima je sirenje istine i nazivanje stvari pravim imenom sirenje mrznje :-)
golf cemo igrati kasnije..NEGO moj post gdje sirim nacionalnu mrznju ....[/quote]
Pisalo se pa se brisalo a i davno je bilo,mrsko mi da kopam.Uglavnom,zna ko treba da zna,oni to bilježe :D
Ne sikiraj se,budi miran i fin uz malo evoluacije i bićeš ok[/quote][/quote]

ti se sikiras...ja sam OK..ti si poceo pricu o nekom sirenju nacionalne mrznje sa moje strane..ja tebe nisam prizivao... :D

Moje pisanje je prepoznatljivo"ravno u glavusu" sad sto tebi i slicnima jebe koncepciju,nije do mene nego vaseg politickog opredjeljenja koje smrdi na antibosanstvo.... :wink:

nego ti prekopaj po mojim postovima i nadju onaj koji otvoreno siri mrznju ili se izvini...uz malo evolucije ces se nauciti da prvo razmislis prije nego li pritisnes "submit" :D

vidimo ko brise :D
area51

#42095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by area51 »

zavrzlama wrote:
area51 wrote:molim pokazi post koji siri mrznju sa moje strane ili se javno izvini na forumu :wink: ..ebiga vama bosnomrzcima je sirenje istine i nazivanje stvari pravim imenom sirenje mrznje :-)
golf cemo igrati kasnije..NEGO moj post gdje sirim nacionalnu mrznju ....
Ne sikiraj se,budi miran i fin uz malo evoluacije i bićeš ok[/quote][/quote]

ti se sikiras...ja sam OK..ti si poceo pricu o nekom sirenju nacionalne mrznje sa moje strane..ja tebe nisam prizivao... :D

Moje pisanje je prepoznatljivo"ravno u glavusu" sad sto tebi i slicnima jebe koncepciju,nije do mene nego vaseg politickog opredjeljenja koje smrdi na antibosanstvo.... :wink:

nego ti prekopaj po mojim postovima i nadju onaj koji otvoreno siri mrznju ili se izvini...uz malo evolucije ces se nauciti da prvo razmislis prije nego li pritisnes "submit" :D[/quote]
Ne boj se bolan raspravljaj i dalje kao do sad samo ponekad u "zanosu borbe" pregledaj šta si napisao.Zna te nekad ponijeti .
odosmo u off
Mister Yes

#42096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

Hafis wrote:Ateizam je nihilistički pristup u životnom promišljanju i odlika jednostavnih, da ne kažem prostih ljudi.
Pravi ateista (onaj koji se usuđuje reči "ako postoji bog neka mi sutra umre onaj ko mi je najdraži") je sve samo ne jednostavan i prost čovjek.
Hafis wrote:Za agnostika se moraš školovati, i moraš više poznavati samu religiju od standardnog (običnog) vjernika da bi mogao i razviti agnozu.
Moguće je biti veliki vjernik a smatrati da su sve religije ljudske izmišljotine. Vidi mene naprimjer. Dakle, proučavanje religija ti sigurno neće pomoći da postaneš agnostik ili ateista osim ako si glup pa misliš da to što je očigledno da su religije izmišljotine znači i da je Bog izmišljotina.
Hafis wrote:Ja od vjere uzimam samo ono što mi odgovara i što smatram da je pozitivno - prvenstveno neka moralna kršćanska pozitivna načela iz kojih vuče korijen današnja civilizacija, a imam i pozitivan stav k ekumenizmu.
Mješaš religiju i vjeru. Vjerovatno si htjeo napisati da od religije uzimaš ono što ti odgovara. Opet ti kažem, ne treba ti religija da bi vjerovao u Boga. Ja vjerujem u postojanje Boga a sve religije smatram ljudskim izmišljotinama.
Hafis wrote:Što se tiče same dogme, u meni je akumulirano, nabijeno, stješnjeno bezbroj pitanja ''zašto'' , koja stalno žele izaći van, a na koja mi niti jedna vjera ne može dati zadovoljavajući odgovor.
Da, vidi se da si zbunjen. Prvo što moraš spoznati je da postavljaš pogrešno pitanje. Ali nisam siguran da hoćeš. Previše se baviš materijalnim da bi krenuo na taj duhovni put.
Hafis

#42097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

sdasdpsbbhdzsnsd wrote:
Hafis wrote: Ja od vjere uzimam samo ono što mi odgovara i što smatram da je pozitivno - prvenstveno neka moralna kršćanska pozitivna načela iz kojih vuče korijen današnja civilizacija, a imam i pozitivan stav k ekumenizmu.
Što se tiče same dogme, u meni je akumulirano, nabijeno, stješnjeno bezbroj pitanja ''zašto'' , koja stalno žele izaći van, a na koja mi niti jedna vjera ne može dati zadovoljavajući odgovor.
Mozes biti precizniji, koja su to moralna krscanska pozitivna nacela iz kojih korijen vuce danasnja civilizacija?
Ljubav prema bližnjima, osjećaj zajedništva i pripadnosti, obitelj, milosrđe, praštanje, monogamija...ako hoćeš i nedelja kao neradni dan :)
gepard_

#42098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by gepard_ »

polako kume prvo da jos ,, pokucamo na vrata ,, onima koji su napravili genocid , ljude vodili u logore , klali , silovali , trpali masovne grobnice svojim komsijama i profesorima ....a takvih ima jos par desetina hiljada , pa cemo tek onda vidjeti sta cemo sa onima koji pisu o tim zlocincima i zlocinu i genocidu uopce i na taj nacin sire istinu i samo potvrdjuju ono sto je dokazano u Hagu . Ne mislis li da je malo drsko i bezobrazno da jedan anonimni Srbin na bosanskom forumu u bosanskoj drzavi prijeti Bosnacu , covjeku , nad kojim( nad cijim narodom) je u nedavnoj proslosti , i ne prvi put ) izvrsen genocid .
ps

koliko ja znam ovdje postoje pravila foruma . oni koji siju mrznju vrijedjaju trolaju ...dobiju ban . doduse ja bi volio da vidim jedan post bilo ciji , da vidim kako izgleda siriti mrznju . ako je covjek 10 godina na forumu odkud sad to , zasto nije baniran ...ne razumijem uopce . Meni licno je Jovo divjak i Vikic su bogovi .i mnogi drugi srbi su moji heroji . zene u crnom preo lukovic , bogdan bogdanovic , mirko kovac , srdja popovic , nenad canak , slavisa sucur , bogic bogicevic , gojko beric je moj idol itd i tsl . A cetnici su za mene govna . Sad gdje je tu mrznja . Pa necu valjda siriti ljubav prema cetnicima i onome i onima sto su uradili genocid . Koja je mjera mrznje ? Je li se to mjeri u kg ili litrima . koja nota , koja retorika koja rijec oznacava mrznju . Npr Ja mrzim Mladica i Karadjica ! Ja mrzim genocidni entitet koji lzi na kostima nevinih ljudi i se zove rs . Iz dna duse ga mrzim . Da li ja sirim mrznju ? smijesno i zalosno sta pojedinci skrabaju po forumu i sta sebi dozvoljavaju . pardon ali ja to ne razumijem . onaj ko poznaje reci ce da sam dobar covjek . ali ja ne mogu i ne zelim zaboraviti ono sto se desilo 92 96 . ja hocu da podsjecam , i da pisem istinu onima koji to negiraju . negatora genocida je pun forum i puna ih drzava i pun ih je balkan .nisam nacinalista i gadi mi se nacionalizam . ali istina i pravda iznad svega . ja ne znam drukcije . ubi me laz i nepravda .
Hafis

#42099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

sdasdpsbbhdzsnsd wrote:
Hafis wrote: Ljubav prema bližnjima, osjećaj zajedništva i pripadnosti, obitelj, milosrđe, praštanje, monogamija...ako hoćeš i nedelja kao neradni dan :)
Haha, "obitelj" je u svim vjerama vazna, nije je patentiralo krscanstvo, kao ni ljubav prema najblizima, osjecaj zajednistva, milosrdje, prastanje, monogamija itd. "Nedelja" (opet srpski ispad?), ok slazem se za nedjelju kao neradnom danu samo u cemu je tu pozitiva u odnosu na recimo muslimanski i jevrejski petak ili bolje receno semitski petak jer iz toga zapravo vodi korijene? Prema tome ostade ti jedino "nedelja" kao neradni dan, kao nacelo koje je zaista krscansko, medjutim koliko je pozitivno ili negativno, to nisam siguran.
Shvaćam te u cjelosti.
zavrzlama

#42100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zavrzlama »

Ne boj se bolan raspravljaj i dalje kao do sad samo ponekad u "zanosu borbe" pregledaj šta si napisao.Zna te nekad ponijeti .
odosmo u off
:D ...koga da se bojim :D..neces mi ti braniti i dozvoljavati sta i kad da piasem ..kao prvo nadjes moj post koji ima elemente mrznje...drugo,ne trebaju mi tvoji dobronamjerni savjeti....i trece u zanosu borbe ti brises svoje napisano... :D

Znam ja dobro sto tebi i takvim smetam...mora neko sa probih strane pisati ono sto vecina probih forumasa misli ,ali eto da se ne zamjere takvim kao tebi ne pisu,pa ja pisem umjesto njih..tako me zapalo :D

budi pozdravljen,odosmo off topic :D
Locked